סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 7:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 6:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אלא אם אתה חי בתודעה אמיתית שכל שמאלן/דמוקרט הוא הפלג האנרכיסטי של אנטיפה בתחפושת, אין דרך שתאמין שמישהו באמת מתכוון לאיין את הפונקציה של שמירה על סדר אזרחי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 6:14 pm 
Senior

יכול להיות.
אני חושב (קצת כמו יובל אני מניח) שהתקשורת שאוהבת להגזים ולהשתמש בסופרלטיבים, בתוספת הרשתות החברתיות שמבליטות כל נאד שמישהו תקע במקלחת והופכות אותו לסופת ציקלון אימתנית ובנוסף גם מהוות תיבות תהודה לכל מה שמעניין/מגניב אבל לא בהכרח נכון, מקלות עלינו מאוד להאמין בכל מיני אמונות אבסורדיות הנוגעות לצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 6:22 pm 
Hall of Famer

אם כבר דברים שיובל אוהב להגיד, אז "מסגור זה הכל". כותרות של שורה אחת, השטחת טיעונים, הסקת מסקנות תוך מאייה וכמובן אמונה יוקדת שמה שהחלטת לפני מאייה הוא אמת קדושה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 6:57 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
משהו על התנצלויות ופריבילגיות:

אני ממוצא יהודי, אזרח ישראלי, וגם אזרח גרמני. היחס הגרמני לישראל עקב השואה ידוע היטב, או כמו שאמר לי פעם בחור גרמני: "אנחנו לא יכולים להגיד לכם מילה מהבושה". וזה היה בחור מבוגר ממני לא בהרבה.

מהצד הישראלי? מובן מאליו שהגרמנים ימח שמם חייבים לנו לכל הדורות, אם בכלל נסכים לדרוך על אדמתם המקוללת ולשמוע את שפתם המתועבת.

אז רגע..בלי לעשות תחרויות, זה די ברור ששחורי העור סבלו מהלבנים יותר מאשר כל קבוצה מכל קבוצה בהסטוריה האנושית. הרג, ביזה, אונס, עבדות, הפרדה גזעית, אפליה גזעית, יו ניים איט. זה באמת קשה להבין-בלי להצדיק שום אלימות-את הטינה שיש לחלק מהשחורים כלפי הלבנים? זה באמת קשה להבין שיש מקום למאמץ גדול כדי לקדם את השחורים כי זה שכבר מותר להם להצביע והם לא רכוש לבן לא מוחק עוולות ועיוותים של מאות שנים? שאין באמת נקודת מוצא שווה ברוב הגדול מאד של המקרים?

מכיר מספיק עדויות של מתגוררים בגרמניה שזה לא נכון. יש מספיק גרמנים עם נטיות גזעניות ואנטי יהודיות גם היום, ברוך ה׳. בתור מתגורר לשעבר בשוויץ, אני לא יכול להגיד שיש עוינות מובהקת, אבל יש משהו לא נעים וחבוי מתחת לשטח, וזאת האמת (בטח ביחס למקום מגוריי היום בקליפורניה). אז שוויץ זה לא גרמניה, אבל מספיק קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 7:01 pm 
Hall of Famer

לשחק עם הנתונים כאן, זה מאד מעניין
https://www.governing.com/gov-data/safe ... ation.html

בעיקר כי בניגוד לתחושה העיקרית, עושה רושם שברוב הערים שבדקתי, יש פחות שחורים במשטרה משיעורם באוכלוסיה, בטח ובטח ביחס ללבנים. זה משהו שצריך להשתנות.

משהו שאני חושב שהוא משמעותי, הוא כמה ת׳רדים ויראליים בפייסבוק, לא על רציחות ספורדיות אלא על דברים כמו ״הפעם הראשונה שאתה כשחור נפגשת בקנה אקדח של שוטר״. יש לדברים האלה מאות תגובות, וזה כבר מחלחל וברור.

אין ספק שיש גזענות ממסדית כלשהי. לא יודע בדיוק מה הדרך לפתור את זה. אבל להיות יפה נפש מטומטם שעומד על ברכיו או שם על עצמו רסן - זאת לא הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 7:44 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

אני ממוצא יהודי, אזרח ישראלי, וגם אזרח גרמני. היחס הגרמני לישראל עקב השואה ידוע היטב, או כמו שאמר לי פעם בחור גרמני: "אנחנו לא יכולים להגיד לכם מילה מהבושה". וזה היה בחור מבוגר ממני לא בהרבה.

מהצד הישראלי? מובן מאליו שהגרמנים ימח שמם חייבים לנו לכל הדורות, אם בכלל נסכים לדרוך על אדמתם המקוללת ולשמוע את שפתם המתועבת.

אז רגע..בלי לעשות תחרויות, זה די ברור ששחורי העור סבלו מהלבנים יותר מאשר כל קבוצה מכל קבוצה בהסטוריה האנושית. הרג, ביזה, אונס, עבדות, הפרדה גזעית, אפליה גזעית, יו ניים איט. זה באמת קשה להבין-בלי להצדיק שום אלימות-את הטינה שיש לחלק מהשחורים כלפי הלבנים? זה באמת קשה להבין שיש מקום למאמץ גדול כדי לקדם את השחורים כי זה שכבר מותר להם להצביע והם לא רכוש לבן לא מוחק עוולות ועיוותים של מאות שנים? שאין באמת נקודת מוצא שווה ברוב הגדול מאד של המקרים?

מכיר מספיק עדויות של מתגוררים בגרמניה שזה לא נכון. יש מספיק גרמנים עם נטיות גזעניות ואנטי יהודיות גם היום, ברוך ה׳. בתור מתגורר לשעבר בשוויץ, אני לא יכול להגיד שיש עוינות מובהקת, אבל יש משהו לא נעים וחבוי מתחת לשטח, וזאת האמת (בטח ביחס למקום מגוריי היום בקליפורניה). אז שוויץ זה לא גרמניה, אבל מספיק קרוב.

מה בדיוק לא נכון? ברור שיש אנטישמיות וברור שיש אנטי-ישראליות, זה לא נעלם מהעולם. אבל כגישה ממוסדת, חינוכית, ישראל והיהודים זה טאבו. הגרמנים מתחנכים לכך שיש עליהם קלון עולם בגלל השואה. ברור שתמצא בתוך אוכלוסיה של 80 מליון תושבים גם כאלה שישמחו לעשות גרפיטי של צלב קרס או להשחית בית כנסת, אבל ככלל וכמדיניות-זה המצב.

נורטון כתב:
אין ספק שיש גזענות ממסדית כלשהי. לא יודע בדיוק מה הדרך לפתור את זה. אבל להיות יפה נפש מטומטם שעומד על ברכיו או שם על עצמו רסן - זאת לא הדרך.

אני לא חושב שמישהו שכרע על ברכיו (מה זה "לעמוד על הברכיים"?) הוא יפה נפש מטומטם באיזשהו אופן. זה ביטוי לחרטה ו/או להזדהות, וזה לכשעצמו לא דבר רע בשום אופן. וגם אולי אחדש לך משהו בכך שמי שכורע על ברכיו לא בהכרח חושב שבזה הוא פתר את הגזענות הממוסדת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 7:53 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
יום קשוח בבאפלו, ניו יורק.
בצד הספורטיבי, ה-QB שהם בחרו בדראפט מסתבך אחרי שהודעת טקסט שלו שבה הוא אומר/מתבדח שרק ל"elite white" צריך להיות גישה לנשק התפרסם בטוויטר.

בצד הלא ספורטיבי והיותר חשוב, גבר בן 75 נדחף על ידי שוטרים, נפל והוא מאושפז במצב קשה בבית חולים. כמובן שהכל מצולם מכל מקום. שני השוטרים המעורבים הושעו ואנדרו קומו כבר הגיב:

Andrew Cuomo

@NYGovCuomo
This incident is wholly unjustified and utterly disgraceful.
I've spoken with Buffalo @MayorByronBrown and we agree that the officers involved should be immediately suspended pending a formal investigation.
Police Officers must enforce — NOT ABUSE — the law

לינק לאירוע - וידאו קצת קשוח לרגישים:

https://twitter.com/WBFO/status/1268712530358292484

Hacohen כתב:
האיש זוהה כפעיל אנטיפה בכיר. להתקדם.

אחח, אבאל'ה, יכלתי להיות מיליונר מייעוץ אסטרטגי.

טראמפ אמר על זה באמת: יכול להיות שזה פרובוקטור של אנטיפה, הוא נפל חזק מדי, אולי זאת הצגה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 8:30 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
Hacohen כתב:

אתה בהחלט צודק. חוקי נירנברג כבר אין, זה נכון.

מה בדיוק לא נכון? ברור שיש אנטישמיות וברור שיש אנטי-ישראליות, זה לא נעלם מהעולם. אבל כגישה ממוסדת, חינוכית, ישראל והיהודים זה טאבו. הגרמנים מתחנכים לכך שיש עליהם קלון עולם בגלל השואה. ברור שתמצא בתוך אוכלוסיה של 80 מליון תושבים גם כאלה שישמחו לעשות גרפיטי של צלב קרס או להשחית בית כנסת, אבל ככלל וכמדיניות-זה המצב.

נורטון כתב:

אני לא חושב שמישהו שכרע על ברכיו (מה זה "לעמוד על הברכיים"?) הוא יפה נפש מטומטם באיזשהו אופן. זה ביטוי לחרטה ו/או להזדהות, וזה לכשעצמו לא דבר רע בשום אופן. וגם אולי אחדש לך משהו בכך שמי שכורע על ברכיו לא בהכרח חושב שבזה הוא פתר את הגזענות הממוסדת.

בכלל בשבועות האחרונים יש לך נטייה לחדש לי כל מיני דברים. אז תודה באמת שוב שחידשת לי שאיזה שמוק לבן שכורע ברך לא חושב שהוא פתר את הבעיה כולה. לא ראיתי את זה בלעדיך. האם הוא יפה נפש ומטומטם? כן בגדול ובמובהק. כי הוא בעצמו לא עשה שום דבר רע, מן הסתם (אני בטוח שיש מעטים שכן והם בהחלט יכולים לכרוע ברך אם בא להם). וזין, אם אני כורע ברך בגלל ששוטר ששייך לאותו גזע כמוני ירה במישהו פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 8:42 pm 
Hall of Famer

זה לא רק "חוקי נירנברג כבר אין", זו מדינה גדולה, חזקה, מתקדמת ועשירה שמחנכת את תושביה על קלון, בושה וכפרה על הפשע הגדול בתולדותיה.

ותראה, לכל אחד יש את ההגדרות שלו ל"שמוק" ו"מטומטם". לא יודע מה גורם לך להוציא כלכך הרבה אגרסיות כלפי אותו אדם שרק רוצה להביע אמפתיה/חרטה באופן גופני, אתה חושב אותו דבר על ההורים שלך/האחים שלך שעומדים ומכים על הלב ביום כיפור מול חבר דמיוני?

ואתה זה שקישר את האקט של כריעה לפתרון הגזענות הממוסדת, לא אני.

נורטון כתב:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 8:53 pm 
Hall of Famer

״קשר״. יש לך הגדרות רחבות מאד על קשר. נכון, דיברתי על שניהם באותו משפט. ויש לך נטייה לקחת שני חלקים של אותו משפט גם אם אני משתמש בהם בשביל מסר הפוך - ולהגיד שיש קשר ישר. אז לא - אמרתי שהם הפוכים לגמרי
ההורים והאחים שלי גם מפגרים כשהם מכים על חטא, אתה צודק. אבל לפחות הם לא מתרפסים כלפי אף אחד אחר. למרות שאתה יודע מה, סבבה - אלה סתומים ואלה סתומים. רק שכרגע ממקום מגוריי שלא נמצא בארץ, הסתומים השניים (הלבנים שמכים על חטא מדומיין כלשהו) רלוונטיים כלפיי יותר. לפני 20 שנה, זה היה הפוך.

לגבי ההבדל בין גרמניה וארה״ב. אני באמת לא מבין - אז אתה חושב שבארה״ב מחנכים על שנאת השחור? יש מאות מקרי גזענות באמריקה ומאות אירועים אנטישמיים (ברמות כאלה ואחרות) בגרמניה. לכן, אני לא כל כך מבין מה אתה מנסה להגיד. מהמעט שאני מכיר בתור מישהו שחי הרבה שנים בשתי היבשות, יש יותר גזענות לטנטית באירופה מאשר באמריקה, ומצד שני יש יותר נטייה לאלימות באמריקה לעומת אירופה (בטח אם רק נשווה בין הלבנים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:04 pm 
Hall of Famer

קודם כל קישרת באופן ברור, זה תחביר פשוט בעברית, לא יודע מה חשבת בראש אבל בעברית כתבת משפט פשוט של קשר: "לא יודע בדיוק מה הדרך לפתור את זה, אבל להיות יפה נפש מטומטם...זו לא הדרך". אז אם לא התכוונת לזה, אתה יכול להגיד שפשוט ניסחת גרוע ונתקדם.

ויש לך נטייה מוזרה לשאול "מה אתה מנסה להגיד" כשמאד ברור מה אני אומר. גרמניה היא מדינה שהשואה והמסקנות החברתיות ממנה מהוות גורם משמעותי בתרבות שלה. הם לא רואים בזה פחיתות כבוד או התחסדות או יופי נפש. אני לא יודע למה מחנכים בארה"ב, אבל אני מניח לאור התוצאות שהחינוך על העוול לשחורים לא ממש מדגדג את הגישה הגרמנית ליהודים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:15 pm 
Hall of Famer

טוב, לגבי הרישא בוא נסכים שאני חושב שהבנת הנקרא שלך לוקה בחסר, ואתה חושב ששלי לוקה בחסר.

לגבי הסיפא - לא יודע מה מלמדים בגרמניה, אבל כאמור בתור מישהו שחי בשתי היבשות (ואגב, אולי חייתי בשוויץ, אבל את הקניות עשיתי באדקה מעבר לגבול, או בקארפור מעבר לגבול השני) ובתור מישהו שמן הסתם היתה לו הרבה יותר אינטראקציה בחיים הן עם גרמנים (חלק גדול מאד מהאנשים שעבדו איתי בשוויץ) והן עם אמריקאים, אני יכול להגיד שאתה מקשקש. כלומר, לא יודע מה מלמדים בבית ספר ומה לא. אבל הגזענות הלטנטית נלמדת איפשהו, בסופו של דבר. ובעוד היא היתה קיימת אצל חלק ממכריי הגרמניים, היא לא קיימת אצל האמריקאים שאני מכיר (וכן, אני מודע לכך שאני מכיר רק שכבות מסוימות באוכלוסיה הן פה והן שם. זה עדיין יותר ממך).

* במאמר מוסגר אציין שאתה יכול לנופף בדרכון הגרמני שלך עד מחר. אבל וואלה, גם לי יש דרכון סלובקי ועם זאת הדבר היחיד שאני יכול לומר הוא שאין לי מושג על כלום ושום דבר בתרבות הסלובקית. כמו שלך אני מניח אין מושג אמיתי בתרבות הגרמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:15 pm 
Hall of Famer

הוא אולי אלים, מתלהם ומקשקש (ואולי גם לא. לא יודע), אבל הבחור השחור הזה לכל הפחות יותר מבדר מכל אחד אחר ששמעתי לאחרונה על הנושא

https://www.youtube.com/watch?v=7n1izD9 ... sNc2ZeXbMg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:22 pm 
Hall of Famer

אתה יכול לחשוב מה שבא לך, אבל אם אתה באמת ובתמים חושב שלא כתבת משפט של קשר, אתה פשוט לא טוב בעברית. שוב, זה לא פוסטמודרניזם, יש כללים לשימוש בשפה ובתחביר, זה לא עניין של דעה.

ושוב אנחנו שומעים איפה גרת (תעירו אותי ב3:52 ואגיד לכם "נורטון חי פעם בשוויץ"), ומדהים שעשית קניות מעבר לגבול ועבדת עם גרמנים, ושיש לך דרכון סלובקי-מה הקשר לכל מה שכתבתי ועוד שאתה בא ואומר שאני מקשקש בזמן שאתה בסך הכל מלקט אנקדוטות מהחיים שלך וכושל בלהסיק מהן מסקנות?

אמרתי שאין גזענות בגרמניה? לא אמרתי. אמרתי משהו על אמריקאים מעבר למה שאמרת עליו שאין לך מושג? לא אמרתי.

אמרתי משהו נורא פשוט שאתה לא יכול להפריך, כי חוץ מזה שאתה בור גמור הוא פשוט נכון לכשעצמו: גישת ההכרה בחטא והנסיון לכפר של הגרמנים כלפי היהודים מוטמעת בחינוך ובתרבות. יכול לענות משהו על הטענה? תענה. לא יכול? לא מעניין אף אחד איפה עשית קניות ועם מי עבדת.

וסתם כהערת אגב כי כבר הלכת לשם, ולא שאני טוען למומחיות, אבל יש לי בגרמניה משפחה קרובה שאני בקשר מאד עמוק איתה, הייתי שם יותר מפעם, פעמיים או שלוש, אני קורא לא מעט על אודותיה ואפילו למדתי קצת במכון גתה. אז אתה אמנם עשית קניות, אבל בכל זאת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:34 pm 
Hall of Famer

חינוך נגד גזענות מושרש גם באמריקה, אל דאגה.

וכן, לעובדה שאני חייתי במקומות האלה, ואתה, ובכן לא. ולעובדה שאני מכיר כנראה פי לא יודע כמה יותר גרמנים או אמריקאים ממך יש משמעות. מה לעשות. כי היא אומרת שאני מכיר ואתה מדבר מתוך רחשי ליבך או משהו כזה.
ואם כבר, כאמור אני לא מכיר את החינוך הגרמני לפרטיו. אבל אשמח מאד אם תפנה אותי למקומות בהם אתה מכיר את המידע שלך על החינוך והתרבות הגרמנית. טענת טענה, יופי. אני יודע תוצאות (שלא תומכות בטענה שלך) - עכשיו אני לא אומר שהטענה לא נכונה, אבל אם אני יודע שבמבחן התוצאה זה לא עובר, אתה לכל הפחות צריך להראות לי סימוכין לטענה (ובהחלט יתכן שיש כאלה ותראה לי את הקריקולום של גימנסיית ברלין, אבל כל עוד אין כזו... נדמה לי שמבחן התוצאה מנצח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:49 pm 
Hall of Famer

קודם כל מתודיקה, כי זה עולה וחוזר בדיונים איתך וזה גם משעמם וגם חסר תועלת: נסיון החיים שלך רלוונטי כשהוא רלוונטי. תכיר 100 גרמנים ו99 יהיו "גזענים לטנטיים" או מה שלא יהיה, זו לא היתה טענה ולא הפרכת אותה. וזה שחיית בשוויץ אומר כלום על הטענה שהועלתה.

מבטיח להעלות כאן בהמשך קישורים עמוקים ובעלי תוכן משמעותי בנושא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:52 pm 
Hall of Famer

צודק, זה אנקדוטלי. וזה עדיין יותר מהכלום שאתה הבאת בינתיים.

אגב אנקדוטליות. ג׳ורג׳ פלויד, זה לא אנקדוטלי? מה עם איאד אלחלאק? כי אתה רק שלשום הבאת קישור שדיבר על איאד אלחלאק בתור דוגמה ומופת לאיך הכיבוש משחית. אז חשבתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 9:58 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
צודק, זה אנקדוטלי. וזה עדיין יותר מהכלום שאתה הבאת בינתיים.

אגב אנקדוטליות. ג׳ורג׳ פלויד, זה לא אנקדוטלי? מה עם איאד אלחלאק? כי אתה רק שלשום הבאת קישור שדיבר על איאד אלחלאק בתור דוגמה ומופת לאיך הכיבוש משחית. אז חשבתי...

אין לי בעיה עם אנקדוטות, אנקדוטות זה אחלה. אבל או שהן קטע משעשע/מעניין/מחכים לכשעצמו, או שהן מוכיחות משהו. ואצלך, אפעס, הן לא זה ולא זה.

איאד אלחאלק זה מקרה מדגים לכיבוש משחית. "עבדתי עם גרמנים וחלק מהם גזענים לטנטיים" זה מקרה מדגים ל...?

ואני מתכוון לכבד את הטיעון שלי על ידי כך שאבקש מקרובי המשפחה שלי, שאפעס התחנכו בגרמניה, להעביר אליי חומרים להדגמה. אז אפילו עם התחביב המגוחך שלך להצהיר ש"ניצחת בדיון" למרות הכלום בתוך אוויר שאתה מספק בדרך כלל, תצטרך להמתין בינתיים. אולי תנצל את הזמן ללמוד תחביר עברי, זה עשוי להיות יעיל בהמשך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:13 pm 
Hall of Famer

כן, כן, רק שבינתיים כאמור לך אין כלום ולי יש לפחות אנקדוטות.

מבחינתי כל גרמני וגרמני שאמר לי ש״אתם היהודים טובים עם כסף״ או ש ״מתי תפסיקו להתעמר בפלסטינים״: (ואלוהים יודע ששמעתי גם את זה וגם את זה מספיק בחיים) הוא, איך אמרת, ״מקרה מדגים״ לאנטישמיות....
אז זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:24 pm 
Hall of Famer

יש לי מלא אנקדוטות. אני יכול לספר לך מתי עוזי מהחומוס נולד, או מה המשמעות של ראשי התיבות PAOK. אבל היה דיון על משהו, והטיעון שלי די מוצה כאן:
Hacohen כתב:
גרמניה היא מדינה שהשואה והמסקנות החברתיות ממנה מהוות גורם משמעותי בתרבות שלה. הם לא רואים בזה פחיתות כבוד או התחסדות או יופי נפש.
ואתה פתחת את התשובה שלך ב
נורטון כתב:
לא יודע מה מלמדים בגרמניה
אז מה שנשאר זה להביא אסמכתות ממה שמלמדים בגרמניה, ואין לי כרגע לידי אז הבטחתי להביא בהמשך. אני איש חומל, אם אתה רוצה להשלים חסכים ולהרגיש שניצחת בינתיים או משהו, קח.

"מתי תפסיקו להתעמר בפלסטינים" זה אנטישמיות? איך? לא אומר שאין בעולם אנטישמיות שמתלבשת בגישה אנטי-ישראלית, בטח שיש. וגם בגרמניה, ברור. אבל המשפט לכשעצמו מבטא אנטישמיות? תוכיח. לגבי ה"אתם היהודים טובים עם כסף", וול, אני מבין איך זה עשוי להיתפש, אבל גם זה לא ממש אנטישמי במובהק. יותר כמו "אתם הפרסים סוחרים חבל על הזמן" שאני אומר לכל פרסי סוחר שאני מכיר, אבל אולי אני אנטישמי או משהו. ובכל מקרה לא זה ולא זה קשור איכשהו לטענה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:31 pm 
Hall of Famer

אם אתה רוצה, תראה את הנאום של נשיא גרמניה שטיינמאייר מלפני חצי שנה ביד ושם, ותלמד משהו על לקיחת אחריות, הכרה במעשים, נכונות לשנות, ביקורת פנימית ודיבור על המציאות כפי שהיא. הוא מדבר גם על שנאת הזרים והאנטישמיות שמתקיימות בגרמניה של היום, אבל מתייחס אליהן כפשע חברתי וכאי-למידת לקחים שאסור שתהיה. הוא מסיק מסקנות מלאומנות. הוא מדבר על המחויבות של גרמניה כלפי היהודים וישראל ועל ה"זכרון שאין לו סוף".

https://www.youtube.com/watch?v=hXajgRorqVE

אבל עשית קניות

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:32 pm 
Hall of Famer

לא. לא.
אתה כתבת טענה ״גרמניה היא מדינה...״ זאת טענה חביבה, ללא סימוכין כלל (בינתיים).

אחר כך, אני אמרתי את האמת - אין לי מושג מה מלמדים, אבל במבחן התוצאה יש תוצאות שאומרות שיתכן ויש משהו מובנה, גם אם הוא אנקדוטלי (וכאמור, אנקדוטליות > 0 )

גם אמרתי שאנקדוטליות צריכה לבוא בכל רמה. כלומר, לבוא ולהגיד שמקרה אנקדוטלי כמו איאד מוכיח משהו (״מקרה מדגים״) ובאותה מידה לומר שהחוויות שלי לא מוכיחות כלום, זאת צביעות.

לגבי ההבנה שלך את המשפטים שהבאתי. טוב, על זה אני באמת כבר לא יודע מה לומר. סבבה, לכל הגרמנים שסביהם וסבתוביהם רצחו אותנו בשואה יש את הזכות לבקר את המדיניות הבטחונית שלנו, ולדבר איתנו על כסף, כאילו שבמיין קאמפף דברים כאלה לא מופיעים. צודק.
אבל אתה יודע מה, אני מסכים. שני המשפטים האלה הם אכן לא אנטישמיות מובהקת פר סה. הם רק מספיק קרובים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:34 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אם אתה רוצה, תראה את הנאום של נשיא גרמניה שטיינמאייר מלפני חצי שנה ביד ושם, ותלמד משהו על לקיחת אחריות, הכרה במעשים, נכונות לשנות, ביקורת פנימית ודיבור על המציאות כפי שהיא. הוא מדבר גם על שנאת הזרים והאנטישמיות שמתקיימות בגרמניה של היום, אבל מתייחס אליהן כפשע חברתי וכאי-למידת לקחים שאסור שתהיה. הוא מסיק מסקנות מלאומנות. הוא מדבר על המחויבות של גרמניה כלפי היהודים וישראל ועל ה"זכרון שאין לו סוף".

אבל עשית קניות

כן, עשיתי קניות. הרבה יותר ממה שאתה עשית. עבדתי עם גרמנים, סחרתי איתם, דיברתי איתם, שתיתי איתם, הצגתי להם מצגות, טיילתי איתם, ניהלתי איתם שיחות נפש אל תוך הלילה לפעמים. ועשיתי זאת בתכיפות לא מועטה במשך השנים שגרתי בשוויץ
מה אתה עשית??

אבל זה אכן מעולה. נאום של נשיא גרמני ביד ושם זה ההוכחה שלך לטענה. מה רצית שהוא יגיד שם? הייל היטלר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:38 pm 
Hall of Famer

שמתי לך למעלה נאום מלפני חצי שנה של נשיא גרמניה שבו הוא מדבר ב"יד ושם" על זה שבני עמו ביצעו את הפשעים הנוראיים ביותר, ולכן המחויבות של גרמניה ליהודים ולישראל היא אינספות.

זה פחות או יותר מסכם את הטענה שלי לגבי הגישה הגרמנית, בוודאי הרשמית. אז עשית קניות, אבל.

ומכיוון שכבר הכנסתי את החינוך הגרמני-ומן הסתם כשקרובים שלי עברו את מערכת החינוך הגרמנית אז אני יודע-אז גם הבטחתי להביא לך אסמכתות משם, מצטער שאין עליי כרגע את הספרים אבל אעשה מאמץ, למרות שזה די חסר תוחלת כי עשית קניות.

ובחיי שאני לא מבין את הלוגיקה שלך. זה כאילו משהו מאד בסיסי פגום בה. אתה לא מבין קשרים שאתה כותב בעצמך, ואתה לא מבין מונחי יסוד של טיעון. איאד אלחאלק הוא מקרה מדגים לטענת "הכיבוש משחית". איך הגרמנים ששאלו אותך "למה אתם מתעמרים בפלסטינים" מוכיח את הגישה של גרמניה כמדינה למחויבות שלה ליהודים ולישראל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:41 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

אבל עשית קניות

כן, עשיתי קניות. הרבה יותר ממה שאתה עשית. עבדתי עם גרמנים, סחרתי איתם, דיברתי איתם, שתיתי איתם, הצגתי להם מצגות, טיילתי איתם, ניהלתי איתם שיחות נפש אל תוך הלילה לפעמים. ועשיתי זאת בתכיפות לא מועטה במשך השנים שגרתי בשוויץ
מה אתה עשית??

אבל זה אכן מעולה. נאום של נשיא גרמני ביד ושם זה ההוכחה שלך לטענה. מה רצית שהוא יגיד שם? הייל היטלר?

עזוב, עשית קניות. אבל הנאום הזה מבטא גישה, לכל הפחות גישה רשימת של מדינה, ועל זה היה הטיעון. לא טענתי "אין אנטישמים בגרמניה" או "רק 27% מהגרמנים הם אנטישמים" או כל טענה פרטנית כלפי גרמנים כגרמנים. כתבתי שזו הגישה הרשמית של המדינה ומה שהיא מנסה להטמיע. כשאראה מנהיג ישראלי מגיע לרמאללה ונושא נאום על פשעי הכיבוש, או לכל הפחות את ביבי מגיע למזרח ירושלים לשאת נאום על איאד אלחאלק, נדבר על "מה רצית שהוא יגיד".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 60 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: