סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2020 2:06 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
מבוא

בעקבות התלונות על חוסר האיזון בין המזרח למערב התחלתי לחשוב על איך הייתי משנה את שיטת המשחקים במנש. לאחר מחשבה הגדרתי את המטרות הבאות:

16 הקבוצות הטובות ביותר נכנסות לפלייאוף (עם השפעה מינורית לבתים).
* לא לבטל כליל את הבתים. יריבויות זה טוב.
* למזער ככל הניתן תמריץ לטנקינג, בעיקר לטנקינג ארוך-טווח סטייל הינקי. בלי קשר לדעתי האישית על התהליך, יש לזה נראות של חוסר ספורטיביות וידוע שהליגה מעוניינת למגר את זה.
* להקטין את מספר המשחקים לפרוטוקול בלבד.
* להקטין את הפער בין כמות המשחקים של הקבוצות השונות. אין סיבה ששחקנים ייענשו בתוספת של עומס משחקים על הצלחת קבוצתם (כלומר אני מבין שהליגה רוצה יותר משחקים של לברון והפריק וזאיון ופחות של נובאדיז, אבל עדיין).
* לשמר בקירוב את מספר המשחקים הכולל בעונה. פשוט כי אין שום סיכוי לשינוי.
* להקטין את מרחקי הטיסה הכולל של הקבוצות (פחות חשוב אבל nice to have)

עוד תכונה חיובית שלא הייתה מטרה אבל יצא טוב:
* משחקים רשמיים ובעלי חשיבות באולמות נייטרליים (ללא ביתיות לאף אחת מהקבוצות). מגביר חשיפה בינלאומית (פירוט בהמשך ההצעה, אבל דמיינו משחק קובע עלייה לפלייאוף בשנגחאי / מנילה / לאס וגאס / ברצלונה… הליגה קונה את זה ב 2 ידיים)

מבנה הליגה

הליגה תורכב מ 3 בתים של 10 קבוצות כ"א. כל קבוצה תשחק 4 משחקים מול קבוצות מהבית שלה ו 2 משחקים מול קבוצות מהבתים האחרים. סה"כ 76 משחקים בליגה הסדירה (4*9 + 2*20).

לאחר סיום הליגה הסדירה

כל הקבוצות מדורגות לפי המאזן בסוף העונה הסדירה, עם ההחרגות הבאות:
אלופת בית תדורג 4 לכל הנמוך, גם אם מאזנה גרוע יותר
סגנית אלופת בית תדורג 8 לכל הנמוך, גם אם מאזנה גרוע יותר
מקום 3 בבית תדורג 14 לכל הנמוך, גם אם מאזנה גרוע יותר
(זה מבטיח שמכל בית תעלנה 3 קבוצות לפחות. למה 14 ולא 16, מיד בהמשך)

כאן מתחיל הכיף

14 הקבוצות בעלות הדירוג הגבוה ביותר - הבטיחו את עלייתן לפלייאוף.
6 הקבוצות הבאות בדירוג משחקות ליגה של סיבוב אחד, באולמות ניטרליים. 2 הקבוצות עם המאזן הטוב ביותר בסיום המיני-ליגה הזו עולות לפלייאוף. סה"כ 15 משחקים.
לאחר סיום שלב (2), ידועות כל העולות לפלייאוף. אלופת המיני-ליגה מתברגת במקום ה 13, סגניתה במקום ה 16.

פלייאוף

הפלייאוף ישוחק מדורגת 1 נגד 16, 2 נגד 15 וכו'. לפי החישוב שלי (יפורט בהמשך), סה"כ כמות המשחקים בעונה נשמרת כמעט זהה אם חוזרים לסדרות של 5 משחקים בסיבוב ראשון ונשארים על סדרות של 7 משחקים בסיבובים הבאים.

בית תחתון

10 הנמושות (הקבוצות שלא עלו לפלייאוף ולא למיני-ליגה) משחקות ביניהן 2 סיבובים, בית-חוץ. סה"כ 90 משחקים.

דראפט

1-10: קבוצות מהבית התחתון (אלופת הבית התחתון בוחרת ראשונה!)
11-16: קבוצות מהמיני-ליגה, בסדר המאזן המקורי בסיום העונה הסדירה (מאזן נמוך בוחרת ראשונה)
17-30: קבוצות פלייאוף, בסדר המאזן המקורי בסיום העונה הסדירה (מאזן נמוך בוחרת ראשונה)

סדר המשחקים והלוז

ממבט קצר בלוז המשחקים של השנה, קבוצה משחקת בממוצע כל 2.16 ימים
עונה סדירה - מתחילה כמו היום ונגמרת 6 משחקים (כלומר 13 ימים) מוקדם יותר
יומיים מנוחה לכל הקבוצות
הבית התחתון מתחיל לשחק וכל קבוצה משחקת 18 משחקים - 39 ימים
במיני-ליגה כל קבוצה משחקת 5 משחקים. 11 ימים אבל בפועל כנראה יותר, בגלל טיסות ארוכות. נגיד 15.

פלייאוף מתחיל!

המשחקים של 1-16 ו 4-13 מתחילים אחרונים על מנת לקנות כמה ימי מנוחה לקבוצות המיני-ליגה

אני מחשב סיבוב ראשון לפי 4 משחקים וסיבובים הבאים לפי 6, כמובן שבפועל זה קצת זז
סיבוב ראשון - 9 ימים
סיבוב 2 - 13 ימים
חצאי גמר - 13 ימים
גמר - 13 ימים
15 + 9 + 13 = 37 ימים עד מתחילת הפלייאוף לתחילת חצאי הגמר. עם קצת התאמות, אפשר לקבע את תאריכי סדרות חצי הגמר שיפלו בדיוק לאחר סיום הבית התחתון, כמו שקובעים היום מראש את תאריכי סדרת הגמר.

כמות המשחקים

מצב נוכחי

ליגה סדירה: 1230 משחקים
סיבוב 1: 6 * 8 = 48
סיבוב 2: 6 * 4 = 24
גמרים אזוריים: 6 * 2 = 12
גמר הליגה: 6
סה"כ: 1230 + 90 = 1310 משחקים (בקירוב)

מצב חדש

ליגה סדירה: 1140 משחקים
מיני-ליגה: 15 משחקים
בית תחתון: 90 משחקים
סיבוב ראשון: 8 * 4 = 32
סיבוב 2: 6 * 4 = 24
סיבוב 3: 6 * 2 = 12
גמר הליגה: 6
1140 + 90 + 15 + 32 + 24 + 12 + 6 = 1319 (בקירוב. יהיו כנראה יותר סדרות חד-צדדיות בסיבובים הראשונים בגלל דירוג 1-16 אז בכלל יש מצב שזה מתאזן עוד יותר)

חלוקה חדשה לבתים

כתבתי קוד קטן בפייתון שמנסה למצוא פתרון אופטימלי למזעור מרחקי הטיסה של כלל הקבוצות במהלך העונה הסדירה (בשלבי ההמשך אין משמעות לבתים). יש פה קירובים (לייקרס/קליפרס נלקחו כמרחק שונה מאפס בשביל לא לבלבל את המערכת, למשל) ואני לא בטוח שהפתרון שמצאתי הוא המינימום הגלובלי (למרות מעל 1000 איטרציות) אבל אלה הבתים שיצאו לי:

צפון-מזרח

Raptors, Pistons, Cavaliers, Celtics, Knicks, Nets, 76ers, Bucks, Bulls, Pacers

דרום-מזרח

Heat, Magic, Pelicans, Hawks, Bobcats, Rockets, Wizards, Grizzlies, Spurs, Mavericks

מערב

Lakers, Clippers, Warriors, Kings, Suns, Jazz, Blazers, Nuggets, Thunder, Wolves

(מאד קיוויתי שהזאבים שלי יזוזו למזרח ואולי יהיה להם פלייאוף סוף כל סוף אך לא…)

מפת הבתים:
https://pasteboard.co/JbvXWGK.png

(המפה הוכנה בעזרת https://www.zeemaps.com/)

בעיות

יש תמריץ מובהק לקבוצות על גבול נמושות / אמצע טבלה להפסיד בכוונה בשביל הסיכוי למקומות גבוהים בדראפט. לא רואה פתרון לזה בשום שיטה (אלה אם הולכים על ביטול גורף של עיקרון "החלשות בוחרות קודם"). לפחות קשה לי לראות קבוצה שתעשה טנקינג מובהק כמדיניות, ולו כי קבוצה כזו לא תיקח את המקום הראשון בדראפט ממילא…

הערות

הטור של סימונס, http://www.espn.com/espn/page2/story?pa ... ons/070411 , היה השראה לשלב המיני-ליגה

ואם הגעתם עד לכאן :) אשמח מאד להארות / הערות / תובנות שלכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2020 5:21 pm 
Hall of Famer

מבחינתי זה תמיד מבוא לדיונים מעניינים, בפרט לאחד פוסטים מושקעים שכאלו.

בעצם ליבת ההצעה שלך היא לחלק לשלושה בתים/אזורים במקום שניים, שהרי למשל להעלות ישירות רק 14 ולא 16 אפשר גם בשיטת המזרח/מערב הנוכחית.

שתי התייחסויות נקודתיות:
ההגנות על ראשי הבתים והסגניות (שקיימות במידה גם היום) שהצעת נראות לי מוגזמות - תיאורטית הקבוצה השלישית (כמקרה קיצון, אבל נניח הרביעית-חמישית בתרחישים סבירים יותר) בטיבו בליגה יכולה לרדת לדירוג 9. זה אפילו לא סתם משהו לא ריאלי ומנותק מהמציאות, בחלוקת הכוחות הנוכחית, בו למשל בבית אחד נמצאים הלייקרס, הקליפרס, דנבר, גולדן סטייט ויוטה. אפשר לתקוף גם מהכיוון ההפוך - בסיטואציה שכזו אולי נניח יוטה (עובדתית, עם המאזן השישי בטיבו העונה) אפילו אולי לא תסיים כאחת מה-14 הראשונות, פשוט כי תיאלץ לשחק 4 פעמים מול כמה וכמה קבוצות צמרת אחרות (בניגוד קיצוני לנעשה בכל שאר הבתים).
עשרת הקבוצות האחרונות ישחקו בעצם 76+18=94 משחקים. זה תוספת של כ-15% לכמות שלהם, שלא ברור מה נותנת בדיוק (שהרי גם ככה אלו קבוצות ללא תמריצי ניצחון יתר על המידה, נוטות להושיב בצד את הכוכבים וכו'). זה שקבוצות הצמרת משחקות יותר מכך בכל מקרה - מראה שזה אפשרי פיזית אמנם, אבל עדיין אם אין תועלת ברורה מכך - הרי שזה מוגזם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2020 7:07 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
מבחינתי זה תמיד מבוא לדיונים מעניינים, בפרט לאחד פוסטים מושקעים שכאלו.

בעצם ליבת ההצעה שלך היא לחלק לשלושה בתים/אזורים במקום שניים, שהרי למשל להעלות ישירות רק 14 ולא 16 אפשר גם בשיטת המזרח/מערב הנוכחית.

שתי התייחסויות נקודתיות:
ההגנות על ראשי הבתים והסגניות (שקיימות במידה גם היום) שהצעת נראות לי מוגזמות - תיאורטית הקבוצה השלישית (כמקרה קיצון, אבל נניח הרביעית-חמישית בתרחישים סבירים יותר) בטיבו בליגה יכולה לרדת לדירוג 9. זה אפילו לא סתם משהו לא ריאלי ומנותק מהמציאות, בחלוקת הכוחות הנוכחית, בו למשל בבית אחד נמצאים הלייקרס, הקליפרס, דנבר, גולדן סטייט ויוטה. אפשר לתקוף גם מהכיוון ההפוך - בסיטואציה שכזו אולי נניח יוטה (עובדתית, עם המאזן השישי בטיבו העונה) אפילו אולי לא תסיים כאחת מה-14 הראשונות, פשוט כי תיאלץ לשחק 4 פעמים מול כמה וכמה קבוצות צמרת אחרות (בניגוד קיצוני לנעשה בכל שאר הבתים).
עשרת הקבוצות האחרונות ישחקו בעצם 76+18=94 משחקים. זה תוספת של כ-15% לכמות שלהם, שלא ברור מה נותנת בדיוק (שהרי גם ככה אלו קבוצות ללא תמריצי ניצחון יתר על המידה, נוטות להושיב בצד את הכוכבים וכו'). זה שקבוצות הצמרת משחקות יותר מכך בכל מקרה - מראה שזה אפשרי פיזית אמנם, אבל עדיין אם אין תועלת ברורה מכך - הרי שזה מוגזם.

הקבוצה עם המאזן השלישי בטיבו בליגה לא יכולה לרדת למקום 9... במקרה קיצוני של נגיד
אלופת בית 1: 76-0
סגנית בית 1: 73-3
שלישית בית 1: 70-6
אלופת בית 2: 66-10
אלופת בית 3: 66-10

אז "שלישית בית 1" תשובץ במקום ה 5, לא במקום 9. ההגיון המנחה במקומות הספציפיים 4 ו-8 הוא כמובן הבטחת ביתיות - לראשי בתים בסיבובים ראשון ושני, לסגניות בסיבוב ראשון.

הוספת משחקים לקבוצות החלשות באה לאזן קצת את העומס על הכוכבים (שמשחקים מעל 100 משחקים בעונה, והביעו כבר את מורת רוחם מהעומס בעבר) מבלי לפגוע בכמות המשחקים הכוללת (שקובעת לזכויות השידור ולכן אין סיכוי שתקטן). התמריץ לנצחון לקבוצות הוא בחירה גבוהה בדראפט - אלופת הבית התחתון בוחרת ראשונה. התמריץ לשחקנים? ואללה שאלה טובה. אפשר לבחור MIP, MVP, חמישיה של הבית התחתון ולהכניס עבורם משהו ל CBA בדומה לחמישיות העונה הסדירה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2020 7:22 pm 
Hall of Famer

אכן טעיתי (כי הבטחת מקום 4 ו-8 שציינת גרמו לי לחשוב לרגע שיש 4 בתים ולא 3...)
תודה על התיקון

לגבי הנושא השני - לא יודע, אם רוצים להוריד עומס מהכוכבים - אז נראה לי שמתבקש פשוט להוריד עומס מהכוכבים... (ולא להוסיף עומס לאחרים).
אני מבין את הרציונל (שלא לומר אילוץ) של כמות משחקים כללית, אבל בסוף שחקן נפצע ללא קשר לכמות המשחקים של הקבוצות המקבילות אליו.
בסדרי גודל של 1300 משחקים אני לא חושב שיש בעיה "תזרימית" להוריד איזה 5% מהמשחקים (לצורך הדוגמא ל-76 משחקים אותם ציינת למשל), באם חושבים שזה מה שנניח יחסוך פציעות של כמה שחקנים משמעותיים בפלייאוף (ואז בצורה לא ישירה יעלה את ההכנסות שם). מן הסתם גם הורדת 5% מהמשחקים לא תוביל להורדת 5% מהפעמים שהכוכבים הגדולים עולים על המגרש, אלא כל הקלה בעומס - סביר שתקטין ממילא את המנוחות היזומות שלהם תוך כדי העונה.
מעניין אם קיימת למשל הערכה בכמה פחתו ההכנסות השנתיות של הליגה כתוצאה מכך שעונת המשחקים שוחקה ללא דוראנט וקליי (וקרי וקיירי).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 04, 2020 7:46 pm 
Freshman

הכוכבים אכן ישחקו פחות משחקים. 6 פחות בעונה הסדירה, 1-2 פחות בגלל קיצור הסיבוב הראשון בפלייאוף. זה לא הרבה (פחות מ 10%) ואני מסכים שיש יותר מדי משחקים בעונת NBA, אבל כמו שאמרת בעצמך, זה אילוץ...

מעניין עד כמה הכדורסל קרוב יותר באינטנסיביות לפוטבול (16 משחקים בעונה!) מאשר לבייסבול (162 משחקים!), והאם יש יותר פציעות בכדורסל מאשר בענפים האחרים פר דקת משחק (אפשר להשוות גם לכדורגל אירופאי או כל ענף קבוצתי שבו מושקעים סכומים ברי השוואה ברפואת הספורט... יש פה סמינר לפחות ואני לא הולך לעשות אותו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:45 am 
Junior

מעניין ההצעה שלך.
לא אוהב את המיני ליגה אבל שלוש בתים של עשר נשמע מוצלח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 1:17 am 
Freshman

picknroll כתב:
מעניין ההצעה שלך.

איך היית קובע את העולות/מאצ'אפים בפלייאוף בסיום 3 בתים? באמת רוצה לשמוע רעיונות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:26 am 
Hall of Famer

רעיונות מעניינים.
ספציפית לגבי המקום הראשון, זה מעודד כל מיני ג"ס למיניהן (שעשו ס"א בבחירה של דאנקן השנה) להושיב פצועים ואז להסתער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:49 am 
Senior

אני מת על זה ש'מקום ראשון' אצלך זה בעצם הבחירה הראשונה בדראפט, לקח לי כמה שניות להבין.

בכל אופן, ג"ס בכל מקרה הצליחו לעשות הסתערות השנה על הבחירה הראשונה בדראפט, גם בלי הטורניר שהוצע פה.
הם, כמו הספרס עם דאנקן, מקרה די מיוחד. זה לא שיהיה קל לקבוצות בעתיד להיות מספיק טובות כדי להבטיח זכייה בטורניר אבל גם מספיק פצועות בתחילת העונה כדי לוותר על הפלייאוף מלכתחילה.

אני כן מסכים שצריך להשאיר איזשהו אלמנט של מזל והגרלה כדי שקבוצה בינונית לא תוכל לקבל החלטה קלה שהיא מנחיתה אצלה זאיון ותוכל ממש לשלוט בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:11 am 
Hall of Famer

stavs כתב:

אני כן מסכים שצריך להשאיר איזשהו אלמנט של מזל והגרלה כדי שקבוצה בינונית לא תוכל לקבל החלטה קלה שהיא מנחיתה אצלה זאיון ותוכל ממש לשלוט בזה.

בקיצור, אתה מסכים איתי ובילית שתי פסקאות בניסיון לסייג את זה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:24 am 
Senior

אני פשוט חושב שגם בלי הטורניר הזה היה לנו דאנקן בס"א, את ג"ס של העונה ומייקל ביזלי במיאמי של ווייד (זה שהוא פלופ זה משהו אחר כבר).
אני כן מסכים איתך שצריך לשמור על איזשהו לוטרי, אם זה עיקר ההודעה שלך, אז אני איתך, חשבתי שההתנגדות שלך היא יותר לצ׳יפור קבוצות חזקות.
בכל מקרה אני גם לא בטוח אם ipdwf התכוון לבטל לחלוטין את הלוטרי או פשוט לתת למנצחת הטורניר את הסיכויים הטובים ביותר בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:37 pm 
Hall of Famer

עיקר ההודעה שלי היא שיש פרס גדול מאוד
ודרך די ברורה להשיג אותו, כך שזה מייצר - מתוך ניסיון לתקן - עוד לופהול במערכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:09 am 
Freshman

בכל לוטרי יש את האיזון העדין בין לתגמל יכולת טובה, בין אם על המגרש או בעמדת הניהול, לעומת לפתוח את השיטה לתמרון והתחכמויות. זה לא פתיר במקרה הכללי :) לי אין התנגדות עקרונית, זה בסופו של דבר חלק מהפאן של המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 3:37 pm 
Hall of Famer

אני גם חושב שזה חלק מהמשחק המקביל שמתנהל אבל במקרה שהצעת, זה יהיה מכוער במיוחד :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 3:54 pm 
Freshman

Att כתב:
אני גם חושב שזה חלק מהמשחק המקביל שמתנהל אבל במקרה שהצעת, זה יהיה מכוער במיוחד :)

לא חולק עליך :) אבל קשה למצוא שיטה - למעט אולי כזאת שמתגמלת רק נצחונות, וזה לא יקרה - שלא מתדרדרים בה להתנהגות מכוערת במיוחד כשהפרס הוא דאנקן / ציון / לברון (שמת לב שכולם נגמרים ב-ן', וזה עוד לפני שדיברנו על ג'ורדן? אולי בעצם זו השיטה לבחור במקום הראשון? :D )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 4:01 pm 
Hall of Famer

גם אודן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 1:23 am 
Freshman

shmueliki כתב:
גם אודן

:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 11:40 pm 
Junior

idpwf1 כתב:
picknroll כתב:
מעניין ההצעה שלך.

איך היית קובע את העולות/מאצ'אפים בפלייאוף בסיום 3 בתים? באמת רוצה לשמוע רעיונות...

16 בפלייאוף. דירוג לפי מאזן, ללא תלות בקונפרנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 9:00 am 
Freshman

picknroll כתב:
idpwf1 כתב:
picknroll כתב:
מעניין ההצעה שלך.

16 בפלייאוף. דירוג לפי מאזן, ללא תלות בקונפרנס

אז למה לחלק לבתים בכלל? מה המהות של קונפרנס בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 5:31 pm 
Junior

עדיין יש לזה משמעות, יותר משחקים נגד קבוצות באזור שלך. יש לזה השפעה על המיקום. אבל בלי הבושה של קבוצות פלייאוף עם מאזן שלילי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 6:18 pm 
Freshman

picknroll כתב:
עדיין יש לזה משמעות, יותר משחקים נגד קבוצות באזור שלך. יש לזה השפעה על המיקום. אבל בלי הבושה של קבוצות פלייאוף עם מאזן שלילי

אין שום דבר שמונע מקבוצה במקום ה 16 בליגה להיות במאזן שלילי, איך שלא תסובב. למעשה, הצפי הסטטיסטי מהקבוצה ה 16 בטיבה בליגה של 30 קבוצות הוא כנראה מאזן שלילי :D (מובן שהמאזנים לא מתפלגים נורמלי או אפילו סימטרי, אבל בכל זאת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 11:43 pm 
Junior

רק שבפועל אם מסתכלים על התוצאות האמיתיות ולא התיאורטיות רק פעם אחת בעשור האחרון המאזן ה16 בטיבו היה שלילי.
הקבוצות הגרועות בדרך כלל יותר גרועות ממה שהטובות טובות, מטעמי טנקינג.
חוצמזה, לדעתי זה יפזר את ההסתברות.לעלות לפלייאוף ליותר קבוצות, במיוחד אם יש פער משמעותי בין קונפרנסים

נערך לאחרונה על ידי picknroll בתאריך ד' יוני 10, 2020 11:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 11:50 pm 
Hall of Famer

מן הסתם לקבוצות במקומות 10-20 לקראת סיום העונה יש יותר אינטרס להתאמץ (כי נלחמות על הפלייאוף) מאשר למרבית הקבוצות האחרות, אז כנראה זה יוצר את ההטייה הזו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 11:53 pm 
Junior

תסתכל לדוגמא על העונה שנגמרה בדיוק לפני עשור.
במזרח היה מאבק על הכרטיס האחרון לפלייאוף בין טורונטו לשיקגו.
שיקגו סיימה ב41-41 ועלתה וטורונטו נשארה בחוץ עם 40-42.
במערב אוקייסי נכנסה בקלות בפער עצום מהמקום התשיעי. היה לה 50-32. מקום תשיעי הייתה יוסטון עם מאזן חיובי 42-40. מקום עשירי, ממפיס במאזן שלילי 40-42, כאשר היא מסיימת את העונה עם 2 נצחונות מתוך 11 המשחקים האחרונים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 10, 2020 11:55 pm 
Junior

shmueliki כתב:
מן הסתם לקבוצות במקומות 10-20 לקראת סיום העונה יש יותר אינטרס להתאמץ (כי נלחמות על הפלייאוף) מאשר למרבית הקבוצות האחרות, אז כנראה זה יוצר את ההטייה הזו

גם הקבוצות במקומות 1-10 מתאמצות יותר כדי להשיג יתרון ביתיות לכמה שיותר סיבובים וכדי לשחק נגד קבוצות חלשות יותר בסיבובים המוקדמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 49 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה