סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 12:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ולהוסיף על זה, אני לא רואה מה ההבדל הגדול בין החרמת סרטים, יצירות ופסלים כיום לבין מה שהטאליבן עשו בבמיאן לפני עשור, או לשריפות ספרים בתקופות מוקדמות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:29 am 
Senior

נורטון כתב:
ולהוסיף על זה, אני לא רואה מה ההבדל הגדול בין החרמת סרטים, יצירות ופסלים כיום לבין מה שהטאליבן עשו בבמיאן לפני עשור, או לשריפות ספרים בתקופות מוקדמות יותר.

רק שאבין נכון - נבנו 'פסלים' שנועדו להפחיד את הקהילה השחורה שלא יבקשו להשתמש בבריכה של לבנים. במשך עשרות שנים הקהילה השחורה ביקשה להוריד את 'הפסלים' האלו כי הם לא מעוניינים לחגוג את התקופה שבה הם היו עבדים, רצחו אותם, צלבו אותם וסירבו לתת להם זכויות אדם. ואתה אומר שזה בדיוק כמו הטאליבן?

רק שאבין נכון - במשך עשרות שנים בארה"ב הבילוי האהוב על לבנים היה מופעי מינסטרל.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%A8%D7%9C
אחרי עשרות שנים הצליחו השחורים באמריקה לשכנע שאולי זה לא מאוד לגיטימי שלבנים צבועים בשחור יצחקו עליהם שהם קופים בבתי ספר, בימות העיר והטלוויזיה בבתים.
אתה אומר שזה בדיוק כמו הטאליבן?

רק שאבין נכון - אם אבנה עכשיו פסל של מנהיגים נאצים ברחבי העיר ואבנה צלבי קרס בכותל, להרוס את זה יהיה בדיוק כמו הטאליבן?

או שאולי, בפעם המיליון כי זה לא אמור להיות מסובך לאנשים עם יכולת חשיבה, הקונטקסט חשוב????????????????????????????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:34 am 
Senior

ושוב אציין שהדיון הזה כל כך מצחיק כשזה בא מליטרלי האומה/עם/דת הכי נעלבת בהיסטוריה של המין האנושי.

באמת שהקלישאה שמוכיחה את עצמה. דיונים על גזענות בארה"ב? 3 הודעות משני יוזרים וגם הם בעיקר מתעקבים על וידאו של שחור בוזז חנות.
דיונים על זה שראי שמעולם לא דיבר עם אדם שהגדיר עצמו כבינארי יצטרך להגיד 'הם' למישהו? 150 אלף הודעות, מדרונות חלקלקים, האדמה בוערת.

וכרגיל הדבר היחיד שמעודד אותי זה שכבר הפסדתם ואתם נשמעים בדיוק כמו אבא שלכם שנשמע בדיוק כמו סבא שלכם. יושבים במרפסת וצועקים על הנוער הפוחז ואיך פעם היה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:41 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
לא, לא קראת מה כתבתי או שלא הבנת. דיברנו על פסלי קונפדרציה? סבבה, אנשים שנלחמו למען הגזענות והעבדות, אוקיי. אני יכול להבין את זה כמו שאני מבין שמסירים פסלים של מנהיגים נאצים.
אבל יש גבול לדבר הזה? ממשיכים בקולומבוס ובג'יימס קוק ופרנסיס דרייק, כי הם קולוניאליסטים. והלאה עם נלסון וקרומוול וכמובן צ'רצ'יל שאמר דברים לא יפים על האיסלם ועל הודים ואחרים. קוראים לצנזר, להסיר, לשנות או להבהיר יצירות מלפני עשרות ומאות שנים כי הם לא מתאימים לכללי ה-wokeness של היום. זה הופך לחזות הכל, כל השאר נמחק ונהייה משני.

אה זה סבבה? מעניין שבמשך עשרות שנים המאבק הזה לא היה סבבה. אני הייתי בפאקינג צ'אפל היל כשהורידו את הפסל של סיילנט סם אחרי 105 שנה. וגם אז זה לא היה 'סבבה', אלא שהאוניברסיטה הוציאה מיליוני דולרים מכספי המדינה על זה. וזה עוד מקרה קל, כי זה פסל בתוך אוניברסיטה ליברלית בעיר ליברלית באיזור ליברלי.

אז לא הכל סבבה, לא. האנשים שנפגעים הם עדיין לא אתה. ואם היו עושים מאמצים אמיתיים לעשות שינוי, אז אולי לא הייתה תגובת נגד כל כך חריפה. מאחר ועל כל מטר במאבק צריכים להילחם שנים, דמעות התנין שלכם על זה שהורידו לשבוע את חלף עם הרוח מלוח השידורים הן בדיוק אלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:42 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:

רק שאבין נכון - נבנו 'פסלים' שנועדו להפחיד את הקהילה השחורה שלא יבקשו להשתמש בבריכה של לבנים. במשך עשרות שנים הקהילה השחורה ביקשה להוריד את 'הפסלים' האלו כי הם לא מעוניינים לחגוג את התקופה שבה הם היו עבדים, רצחו אותם, צלבו אותם וסירבו לתת להם זכויות אדם. ואתה אומר שזה בדיוק כמו הטאליבן?

אחרי עשרות שנים הצליחו השחורים באמריקה לשכנע שאולי זה לא מאוד לגיטימי שלבנים צבועים בשחור יצחקו עליהם שהם קופים בבתי ספר, בימות העיר והטלוויזיה בבתים.

רק שאבין נכון - אם אבנה עכשיו פסל של מנהיגים נאצים ברחבי העיר ואבנה צלבי קרס בכותל, להרוס את זה יהיה בדיוק כמו הטאליבן?

או שאולי, בפעם המיליון כי זה לא אמור להיות מסובך לאנשים עם יכולת חשיבה, הקונטקסט חשוב????????????????????????????

רק שיהיה ברור לפני שאני קורא (וחבל שלא הבהרתי קודם), אני לא מדבר על דגלי קונפדרציה שהם חסרי ערך תרבותי (פרט למוזיאון), הם תוקפניים, ואפשר בכיף לגנוז את כולם.
אני מדבר על דברים כמו פסל של צ׳רצ׳יל או עותק של קלאסיקה קולנועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:46 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
כפי שכבר צוין, אפשר לראות שינויים חיוביים מאד בשינוי השיח כלפי נשים, להט"בים ואנשים כהי עור, למשל. איזה שינויים שליליים אפשר לציין?

לא משנה אילו שינויים יהיו, הם לעולם לא יספיקו. אנשים תמיד ימצאו על מה להיעלב, ואם הם לא יעלבו, יהיה מי שייעלב בשמם. אז היום זה מיקרו אגרסיות, שזה באמת שטח חדש ומרתק ולא ממופה והולך וגדל, ומחר כבר יהיו ננו אגרסיות. אפילו ביטויים של PC, כמו כל דבר שנגמר ב"פוביה", הופכים לפוגעניים, שיבוש של החברה ודורשים שינוי.

אז שאלה אמיתית - אתה בעד שיחזרו להגיד ניגר? בעד שיחזרו לקרוא לנשים בובה ומותק בעבודה? בעד שיחזרו לדבר על הציצים והתחת של נשים?
הרי סבא שלך ואבא שלך טענו שזה מיותר כי לא משנה איזה שינויים יהיו, הם לעולם לא יספיקו. אנשים תמיד ימצאו על מה להיעלב, ואם הם לא ייעבו, יהיה מי שייעלב בשמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 2:58 am 
Senior

נורטון כתב:
Yuval כתב:
נורטון כתב:

רק שיהיה ברור לפני שאני קורא (וחבל שלא הבהרתי קודם), אני לא מדבר על דגלי קונפדרציה שהם חסרי ערך תרבותי (פרט למוזיאון), הם תוקפניים, ואפשר בכיף לגנוז את כולם.
אני מדבר על דברים כמו פסל של צ׳רצ׳יל או עותק של קלאסיקה קולנועית.

אבל זו בדיוק הנקודה, שברגע שמתעלמים מכל הקריאות האלו אז תהיה תגובת נגד מוגזמת. האשמה היא מאה אחוז על מתנגדי השינויים והנזק הגדול עדיין נעשה על ידם.

אם כי גם קולומבוס זה דמות דיי מגוחכת להעריץ ולא יקרה שום דבר אם לא נפאר אנשים שהיו מחרידים גם ביחס לתקופה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 3:00 am 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
רק לציין שהדבר החכם היחיד שנכתב כאן בפוסט היה זה שנורטון הזכיר אותי.

וגם להגיד שאתם לא כל כך יודעים מה זה PC :(
לא כל "טרלול פרוגרסיבי" (וגם לא כל טרלול פרוגרסיבי אמיתי) זה PC. פוליטקלי קורקטנס זה משהו הרבה יותר מורכב מלהזהר שלא לפגוע במישהו אלא מדבר על מבנים חברתיים שלמים.

בוא בוא, אתה חצי ערבי. אם יהיו לנו שאלות על חומוס נפנה אליך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 6:31 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא, לא קראת מה כתבתי או שלא הבנת. דיברנו על פסלי קונפדרציה? סבבה, אנשים שנלחמו למען הגזענות והעבדות, אוקיי. אני יכול להבין את זה כמו שאני מבין שמסירים פסלים של מנהיגים נאצים.
אבל יש גבול לדבר הזה? ממשיכים בקולומבוס ובג'יימס קוק ופרנסיס דרייק, כי הם קולוניאליסטים. והלאה עם נלסון וקרומוול וכמובן צ'רצ'יל שאמר דברים לא יפים על האיסלם ועל הודים ואחרים. קוראים לצנזר, להסיר, לשנות או להבהיר יצירות מלפני עשרות ומאות שנים כי הם לא מתאימים לכללי ה-wokeness של היום. זה הופך לחזות הכל, כל השאר נמחק ונהייה משני.
גבולות העלבון ההולכים ומתרחבים, שהולכים ונפרטים למיקרו וננו ועלבונות בלתי-מודעים ועלבונות פרוקסי בשם מישהו, מובילים לזה. כי ככל שיותר דברים הם מעליבים עד רמת המיקרו והננו, יותר דברים צריכים להימחק, ואם במקרה הנעלב "המיועד" לא נעלב - אז יש מי שנעלב בשמו.והרי לעולם לא באמת נגיע לאוטופיה, תמיד יהיו שטחים חדשים של היעלבות לכבוש.

סליחה ומחילה. כנגד קבלת הלהט"ב לחברה, קידומן של נשים והגנה עליהן ודה לגיטמציה לגזענות, יש לא רק היעלבויות ומיקרו היעלבויות, אלא גם קריאה להסרת פסלים שנראה לך מוזר שרוצים להסיר ואתה לא יודע איפה עובר הגבול.

עדיין נראה לי PC הביא יותר תועלת לעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 9:36 am 
Senior

אז שלשום פורסם שסטארבאקס הוציאו ממו לכל העובדים שאסור להם ללבוש שום אביזר או בגד שמפגינים תמיכה בבלאק לייף מטרס. כל מי שייתפס מעביר מסר מחאה בהפגנות ובתנועה יפוטר. להזכיר, סטארבקס תמכו באופן "רשמי" במחאה בחשבונות שלהם ברשתות החברתיות ועל ידי יחסי הציבור של החברה.

זו כמובן זכותם.

הם הגיבו לפרסום באופן רשמי:
A company spokesperson confirmed the memo's authenticity to BuzzFeed and said that such messages are prohibited "to create a safe and welcoming" environment at Starbucks locations.

Starbucks warned that wearing Black Lives Matter attire could spark "agitators who misconstrue the fundamental principles" of the movement and could use them to "amplify divisiveness.”

עכשיו הייתי בטוח שצעד כזה של פוליטיקלי קורקטנס מגוחך יקציף את המתנגדים, אבל באופן מפתיע הימין כלל לא זעם על הטרלול הפרוגרסיבי של סטארבקס.
לעומת זאת כן החלה מחאה של חרם על סטארבקס בקרב אלו שחושבים שלציין את המאבק לא צריך להפוך את סניף בית הקפה למקום שאינו שוחר-שלום.

יום אח"כ סטארבקס התקפלה.
Starbucks reverses policy banning baristas from wearing Black Lives Matter symbols
https://www.nbcnews.com/news/us-news/st ... s-n1230561

"Our partners (employees) told us that they need a way to express themselves at work and we heard them," Starbucks tweeted on Friday. "They may now wear Black Lives Matter t-shirts, pins and name tags."

The nation has seen more than two weeks of sweeping protests in support of Black Lives Matter following the death of George Floyd in Minneapolis at the hands of a white police officer who kneeled on his neck for nearly nine minutes as he pleaded "I can't breathe."

In a company statement, Starbucks said it's always stood with the crusade against racism — but didn't mention the memo telling employees not to voice backing for Black Lives Matter.

"We will not be bystanders. This has never been more true than today," according to the statement. "We see you. We hear you. Black Lives Matter. That is a fact and will never change."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
כפי שכבר צוין, אפשר לראות שינויים חיוביים מאד בשינוי השיח כלפי נשים, להט"בים ואנשים כהי עור, למשל. איזה שינויים שליליים אפשר לציין?

לא משנה אילו שינויים יהיו, הם לעולם לא יספיקו. אנשים תמיד ימצאו על מה להיעלב, ואם הם לא יעלבו, יהיה מי שייעלב בשמם. אז היום זה מיקרו אגרסיות, שזה באמת שטח חדש ומרתק ולא ממופה והולך וגדל, ומחר כבר יהיו ננו אגרסיות. אפילו ביטויים של PC, כמו כל דבר שנגמר ב"פוביה", הופכים לפוגעניים, שיבוש של החברה ודורשים שינוי.

אז שאלה אמיתית - אתה בעד שיחזרו להגיד ניגר? בעד שיחזרו לקרוא לנשים בובה ומותק בעבודה? בעד שיחזרו לדבר על הציצים והתחת של נשים?
הרי סבא שלך ואבא שלך טענו שזה מיותר כי לא משנה איזה שינויים יהיו, הם לעולם לא יספיקו. אנשים תמיד ימצאו על מה להיעלב, ואם הם לא ייעבו, יהיה מי שייעלב בשמם.

שאלה דמגוגית שרק מוכיחה את מה שאני אומר.
אני אענה לך בדוגמה שכבר כתבו פה. האם אני כיהודי אראה בפסל של היטלר משהו בוטה שצריך להוריד? אני מניח שכן. האם אני אראה באותה צורה פסל של ראש עיר בנורבגיה, שבהיסטוריה של העיר נחשב דמות מפתח, אבל אמר דברים לא יפים על יהודים? עם כל הכבוד, זה מעניין לי את התחת. יש גבול לעלבון (ופה אני מצטרף לכל מי שאומר שאנחנו עם נעלב יתר על המידה). אבל אולי יהיה מישהו שייעלב בשמי, ובדרך גם יצעק עלי איך אני לא נעלב, כמו שלבנים צעקו ברשת על אנדרו יאנג שלא נעלב מאיזו בדיחה על אסיאתים.
אתה בעצם אומר שאין גבול. אם אני לא נעלבתי מאותו פסל בנורבגיה, מישהו כן ייעלב, ואם לא ייעלב - יהיה איזה לא-יהודי שייעלב בשמי, או שילדי ייעלבו פעם כי הסטנדרטים מחמירים כל הזמן, ולכן צריך להסיר אותו ולמחוק את אותו אדם מהתודעה והמרחב הציבורי, ולהקפיד קלה כחמורה.
וזה הופך לחזות הכל. We shall fight them on the beaches? בולשיט, זניח. הוא אמר דברים לא יפים על הודים ומוסלמים. להעיף.

הבנתי שאתה קרניבור למדי. בעוד 30-60 שנה, כשתהייה תנועה נרחבת שאומרת, נניח, שאכילת בשר זה הפשע הכי גדול אי פעם - ימחקו גם אותך. לא משנה כמה woke היית לתקופתך. בעצם אני מניח שכבר יש כאלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:23 am 
Hall of Famer

ואגב, בלי להיכנס יותר מדי להיסטוריה - המהפכה הצרפתית שלא לומר זכות הבחירה לנשים התחילה לפני עידן ה pc.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:26 am 
Senior

תשובה דמגוגית שרק מוכיחה את מה שאני אומר (התחלה טובה לכל פוסט)

אבל זו בדיוק הנקודה, שאנחנו עוד רחוקים מכל דבר כזה.
עד לפני שנתיים לא היה שום קונצנזוס בכלל להוריד סמלי קונפדרציה. להיפך, הטיעון השכיח היה שמדובר ב'מחיקת ההיסטוריה'. והנה, אחרי שנתיים של הסברים, הצלחנו לשכנע את ראי שאולי זה לא בסדר להניף דגלי קונפדרציה. ועדיין, מאות פסלים כאלו עומדים.

אז אני אומר שיש גבול ואנחנו עוד לא קרובים אליו. ואם היינו מקשיבים לטיעוני מדרון חלקלק, אף אחד לא היה מדבר על סמלי קונפדרציה, הדגלים היו בכל מקום, לבחורות היו קוראים מיידלע ולהתבדח על ציצי ותחת שלהן היה לגיטימי.

וכמובן שלא הגבת בשום תשובה לשאלות שלי. מה ההבדל בינך לבין אבא שלך? לבין סבא שלך? הם לא היו היטלר. הם סתם היו הגברים במד-מן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:28 am 
Senior

נורטון כתב:
ואגב, בלי להיכנס יותר מדי להיסטוריה - המהפכה הצרפתית שלא לומר זכות הבחירה לנשים התחילה לפני עידן ה pc.

וול, בסלניוז של 1789 היית שומע ביקורות מאוד חריפות על הטרלול הפרוגרסיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:28 am 
Hall of Famer

ראיתי עכשיו משהו גאוני שאני חייב לשתף, בעיקר בגלל שאנחנו פורום כדורסל.

https://babylonbee.com/news/nba-to-assi ... EFYQ1SHg_Q

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:30 am 
Senior

ונחזור לעניינו. נשיא ארה"ב, מתוך ראיון בפוקסניוז -

Trump: I think I’ve done more for the black community than any other President and let’s take a pass on Abraham Lincoln because he did good but although it’s always questionable, you know in other words the end result

Harris: Well we are free Mr. President

https://twitter.com/Acyn/status/1271497892990074880

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:31 am 
Senior

נורטון כתב:
ראיתי עכשיו משהו גאוני שאני חייב לשתף, בעיקר בגלל שאנחנו פורום כדורסל.

https://babylonbee.com/news/nba-to-assi ... EFYQ1SHg_Q

"גאוני". חכה שתתחיל לצפות בלאטמה, לא תצליח לעצור את עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:35 am 
Hall of Famer

תגיד יובל, מתי אנחנו נפגשים על בירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:37 am 
Senior

לא יודע אתה בדיאטות של הומואים קוקסינלים ניגרים אוכלים בתחת צ'ינקים טווינקים שמרשים לך לשתות בירה פעם בשש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:38 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
תשובה דמגוגית שרק מוכיחה את מה שאני אומר (התחלה טובה לכל פוסט)

אבל זו בדיוק הנקודה, שאנחנו עוד רחוקים מכל דבר כזה.
עד לפני שנתיים לא היה שום קונצנזוס בכלל להוריד סמלי קונפדרציה. להיפך, הטיעון השכיח היה שמדובר ב'מחיקת ההיסטוריה'. והנה, אחרי שנתיים של הסברים, הצלחנו לשכנע את ראי שאולי זה לא בסדר להניף דגלי קונפדרציה. ועדיין, מאות פסלים כאלו עומדים.

אז אני אומר שיש גבול ואנחנו עוד לא קרובים אליו. ואם היינו מקשיבים לטיעוני מדרון חלקלק, אף אחד לא היה מדבר על סמלי קונפדרציה, הדגלים היו בכל מקום, לבחורות היו קוראים מיידלע ולהתבדח על ציצי ותחת שלהן היה לגיטימי.

וכמובן שלא הגבת בשום תשובה לשאלות שלי. מה ההבדל בינך לבין אבא שלך? לבין סבא שלך? הם לא היו היטלר. הם סתם היו הגברים במד-מן.

דווקא כן עניתי. אתה כנראה חושב שיש הבדל בינך לבין הוריך והורי הוריך - אבל הגבולות כל הזמן זזים, נפרטים למיקרו וננו והיעלבויות פרוקסי, וכמה שנדמה לך שאתה טוב יותר מהם - אתה תישפט לפי גבולות חדשים ודיכוטומים שיהפכו לחזות הכל, ותיכנס לאותה קבוצה של חשוכים כמוהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:41 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לא יודע אתה בדיאטות של הומואים קוקסינלים ניגרים אוכלים בתחת צ'ינקים טווינקים שמרשים לך לשתות בירה פעם בשש שנים.

בשבילך נעשה אקספשן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:41 am 
Senior

אתה עדיין לא עונה לשאלה שלי.

לפני 30 שנה היה לגיטימי לקרוא לנשים בצורה מסוימת.
היום זה לא לגיטימי לקרוא לנשים בצורה מסוימת.

האם השינוי הזה פסול לדעתך? אם כן, למה. אם לא, למה.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:54 am 
Hall of Famer

לא פסול. לפני 100 שנה ויותר גם היה מקובל באירופה להיות אנטישמי ואני שמח שבמידה רבה זה השתנה. מצד שני לא ממש איכפת לי אם מוקירים באירופה אנשים שעשו דברים טובים גם אם הם אמרו דברים לא יפים על יהודים לפעמים.
עכשיו תענה לי אתה האם צריך להסיר את צ'רצ'יל מהמרחב הציבורי כמו את היטלר, או האם אותו ראש עיריה בנורבגיה שאמר דברים לא יפים על יהודים צריך להישפט כמו היטלר, או האם צריך לצנזר או להסיר יצירות אמנות מלפני עשרות שנים שלא מתיישבות או השתמשו בביטויים שלא מקובלים היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 10:58 am 
Senior

אני לא חושב שצריך להסיר את צ'רצ'יל מהמרחב הציבורי. אני חושב שצריך להסיר את כל פסלי סוחרי העבדים שיש באנגליה למשל.
אני חושב שאפשר וצריך להפסיק לחגוג את קולומבוס, שההיסטוריה שלו מחרידה גם במונחים של התקופה שלו.
אני חושב שעד השבוע היה מותר להניף בצבא דגלי קונפדרציה.

אנחנו לא קרובים להגיע לאיזה מצב שבו אנשים לבנים טובים הם הצד הנרדף על ידי רוב צמא דם של פמיניסטיות כושיות לסביות.

ואם אחדד, אני ממש לא חושב שאני יותר טוב מההורים שלי. להיפך. בעיני אתה זה שאומר שאתה יותר טוב מההורים שלך.

כי אם אני מבין נכון את דבריך, השינויים שנעשו עד השנים האחרונים היו מעולים. אבל עכשיו, כשהגענו להסכמות שמקובלות על ראי שנגיד ניגר זה לא בסדר וקוקסינל זה לא משהו ומונגולואיד זה לא תיאור אחלה ולהעיר על התחת של קולגה זה לא ראוי, עכשיו סיימנו את כל השיפורים האפשריים.

אתה בפירוש אומר שאתה יותר טוב מאבא שלך ואתה למעשה הכי טוב שאי פעם יהיה. באופן מדהים, אתה עשית את כל השינויים המושלמים ועכשיו בתור גיבור העל שאתה, אתה גם עומד בגבורה בדלת ומונע את השינויים הגרועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:06 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא פסול. לפני 100 שנה ויותר גם היה מקובל באירופה להיות אנטישמי ואני שמח שבמידה רבה זה השתנה. מצד שני לא ממש איכפת לי אם מוקירים באירופה אנשים שעשו דברים טובים גם אם הם אמרו דברים לא יפים על יהודים לפעמים.
עכשיו תענה לי אתה האם צריך להסיר את צ'רצ'יל מהמרחב הציבורי כמו את היטלר, או האם אותו ראש עיריה בנורבגיה שאמר דברים לא יפים על יהודים צריך להישפט כמו היטלר, או האם צריך לצנזר או להסיר יצירות אמנות מלפני עשרות שנים שלא מתיישבות או השתמשו בביטויים שלא מקובלים היום.

על ראש העירייה קיבלת תשובה מזמן, ואנחנו גם נמצאים 75 שנה אחרי סיום מלחמת העולם השניה אז יש לנו פרספקטיבה מסוימת על איך באמת התייחסו לפושעי מלחמה נאציים ואיך התייחסו למי שהיו חלק מהמנגנון הנאצי (צבא/בירוקרטיה) והתנהגו כמו הרוב. רמז: האחרונים, שהם הרוב הגדול מאד, חיו ללא הפרעה את חייהם.

אני שמח שבסוף מול ההישגים החברתיים הכבירים של הPC מה שיש מנגד זה שראי לא יודע מה יהיה הגבול עם דרישה להסרת פסלים. אגב, מישהו ביקש למחוק את קולומבוס מההיסטוריה? כבר לא ילמדו על צ'רצ'יל בהיסטוריה? באמת ימחקו את הסדרות שראי אוהב? בקיצור, לא רק שההשוואה בין היתרונות לחסרונות מגוחכת לחלוטין, החששות לגבי החסרונות הם יותר פחד בלתי רציונלי מאשר משהו ממשי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: