סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 3:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
פשוט פסיכי כמות התהפוכות שהפועל עברה העונה.

ממש מרגיע לעיניים סופסוף לראות אותם בלי ליונס. הפריכות המנטלית, הזריקות מארבע, ניפנופי הידיים אה לה גוני יזרעאלי. מקווה שזה היה הסיבוב האחרון שלו בארצנו.

ג'ורדן דיוויס עושה משהו מהפכני ביחס לכל ערימת הזרים הקודמת וגם הנוכחית. הוא מסוגל לקחת כדור ולתקוף את הסל. כמובן שהיה נחמד עם ג'ורדן המילטון וסק הנרי היו מסוגלים להצטרף עליו. אבל עם שחקן כזה כולם הם יכולים לקבל קצת יותר מבטים פנויים לעוד זריקה מבחוץ שמחפה על האתלטיות הנעלמת.

סופסוף גם בלי המסננת של לאטביוס בהגנה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 13, 2020 11:40 pm 
Junior

החתול יובב כתב:
פשוט פסיכי כמות התהפוכות שהפועל עברה העונה.

ממש מרגיע לעיניים סופסוף לראות אותם בלי ליונס. הפריכות המנטלית, הזריקות מארבע, ניפנופי הידיים אה לה גוני יזרעאלי. מקווה שזה היה הסיבוב האחרון שלו בארצנו.

ג'ורדן דיוויס עושה משהו מהפכני ביחס לכל ערימת הזרים הקודמת וגם הנוכחית. הוא מסוגל לקחת כדור ולתקוף את הסל. כמובן שהיה נחמד עם ג'ורדן המילטון וסק הנרי היו מסוגלים להצטרף עליו. אבל עם שחקן כזה כולם הם יכולים לקבל קצת יותר מבטים פנויים לעוד זריקה מבחוץ שמחפה על האתלטיות הנעלמת.

סופסוף גם בלי המסננת של לאטביוס בהגנה.

מסכים עם כל מילה, אבל צריך להגיד שזאנה הוא לא חצי שחקן כמו לטאביוס וויליאמס ועדיין נשארנו עם המסננת שהוא תומר גינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 12:52 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
נשווה נגיד לספרד, שגם שם שחקנים מחוייבים לנבחרת ומשחקים הרבה משחקים ברמות הגבוהות (הליגה הספרדית והיורוליג). רשימה חלקית (שוב, מהזיכרון): גאסול (שניהם), נבארו, יוי, פרננדז, רודריגז (גם ברני), רייס, קלדרון, סן אמטריו, גרבאחוסה, חימנז, קאבזס, הררוס ועוד. לא בדקתי אחד אחד, אבל ממה שאני זוכר כולם עוד היו שחקנים לא רעים (נבא, יורוליג, או ליגה ספרדית) גם בגיל 34-35, חלקם גם בגיל יותר מבוגר.

השחקנים הספרדים בכל הרמות זה בהחלט תופעה בלתי מוסברת של קריירות ארוכות, דווקא אביא דוגמאות לא מהרמות הגבוהות ביותר:
סאן-אמטריו (בן 36.5 אוטוטו) השנה במדי ולנסיה ביורוליג - 7.3 נק', 47% לשלוש (אמנם רק קצת יותר משלשה אחת למשחק). כאילו בכדורסל הספרדי הוא שחקן לא מהבולטים ביותר, אבל מכל הבחינות (כולל כאמור נושא הדיון - אורך קריירה ויציבות) עולה על כל שחקן ישראלי בערך חוץ מכספי. כבר בשנת 2009 הוא קלע בדו-ספרתי ביורוליג אגב.
שחקן פחות נוצץ הוא הרכז קולום, שפתאום בגיל 31 השתלב לו בצורה סבירה ביורוליג - 7.3 נק', 4.2 אס' - וסביר שעוד כמה שנים טובות עוד לפניו.
אני בטוח שאם נרד ברמה לכל מיני קבוצות מרכז טבלה ספרדיות - נמצא עוד לא מעט שחקנים בגילאים שכאלו שעדיין תורמים.

בהקשר זה אציין את מה שאוהבים בעיקר להסתלבט עליו בארץ - "סדרני העבודה" המאמנים את הקבוצות הספרדיות, שנבנות באופן טבעי על רוטציה של 10-12 שחקנים, שמרביתם משחקים סביב 15-25 דקות במשחק. אבל כנראה שאצלנו יודעים הרבה יותר והם המפגרים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 12:57 am 
Hall of Famer

גם בנ.ב.א אין סדרני עבודה והנה ראה זה פלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 12:58 am 
מנהל פורום

יכול להיות שההסבר פשוט - ספרדים שומרים על אורח חיים הרבה יותר ספורטיבי. לא סתם כתבתי על אוחיון שהוא מזכיר לי מישהו שמשחק פעם בשבוע בליגה למקומות עבודה ובזה מסתכמת הפעילות הגופנית שלו. הוא פשוט לא נראה בכושר. אולי במקום מסוים זו ההשפעה של החוק הרוסי. שחקן כמו אוחיון ידע שהוא יקבל את החוזה היחסית מנופח שלו גם אם לא יתאמן שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר ויש ילדים, משפחה, מטלות ואני לא מאשים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 2:33 am 
Sophomore

כן, הספרדים נראים כמו משהו מיוחד. אבל גם ב-נבא, עם 82 משחקים בעונה ו-48 דקות למשחק, לא חסר. מבין אלו שפעילים מעל גיל 34 יש לא מעט כאלו שעדיין משפיעים. בשליפה, לברון כמובן, הורפורד, לאורי, אולדריג', כריס פול, מילסאפ, רדיק, כרמלו ורונדו. חלקם מן הסתם בירידה, ועדיין, לא חסרים. היסטורית, יש גם לא מעט שעברו את גיל 40 ורובם היו שחקנים משפיעים כמעט עד הסוף. זה כולל את נאש, קיד, סטוקטון, מאלון, וינס, ג'ינובילי, נוביצקי, דאנקן, קארים, ג'ייסון טרי, אנדרה מילר, מוטומבו, פאריש, גראנט היל, וכמובן גם התיש.

ובחזרה לאירופה. כדי שלא נגיד שזה רק ספרד, נסתכל על יוון. רק מהעשור האחרון, ספאנוליס כמובן, דיאמנטידיס, בורוסיס, פרינטזיס, פרפרוגלו, פפלוקס, ואחרים, כולם שיחקו ברמות הגבוהות (חלקם גם בנבחרת יוון) גם אחרי גיל 35.

בקיצור, לא נבדוק מדינה מדינה, אבל נראה לי שהישראלים חריגים לרעה. עומס יתר בגילאים הצעירים? חוסר מקצועיות והשקעה? מזל רע? לא מספיק כישרונות? אולי זה שילוב של כל אלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 10:20 am 
Hall of Famer

אני מסכים שהישראלים חריגים לרעה (לדעתי ממש לא רק בכדורסל אגב, אלא בחלק גדול מענפי הספורט), וברמה בולטת יותר מאשר הספרדים חריגים לטובה.
בכלל לעיתים נראה שרמתנו בגילאי הנוער טובה משמעותית מרמתנו בבוגרים: נבחרות העתודה האחרונות, פה ושם נבחרת כדורגל צעירה שמגיעה להישגים נאים, ישי עוליאל..., ובכלל שומעים פה ושם על הצלחות כאלו ואחרות בענפים מזדמנים. אז אמנם יש שירות צבאי, אבל זה נראה לי משהו הרבה יותר בסיסי שלא משפרים פה את היכולות ברמה המקובלת הממוצעת בחו"ל.

אגב, העומס בכל הקריירה הבוגרת פחות או יותר הוא יחסית נמוך אצל מרבית הכדרוסלנים הישראלים (בטח אלו שלא משחקים שנים רבות במכבי) - הנבחרת לא משחקת בכל הטורנירים הגדולים, הליגה פה היא עם לא יותר מדי משחקים (בספרד למשל 34 משחקי עונה סדירה, ואז פוטנציאלית 3 סדרות פלייאוף של הטוב מ-5), שלא להזכיר שרמת התחרותיות והאינטנסיביות פה של הליגה היא לא מהגבוהות (מה שמכבי עוברת כמה פעמים בשנה מול הפועל ירושלים, הספרדיות עוברות אחת לשני משחקים...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 1:47 pm 
Junior

לא כל כך מבין את הפליאה פה לעומת הגנום הספרדי. מדובר במדינת כדורסל עם מניפת כישרון רחבה ואילו פה יש מניפה מצומצמת שכותשים אותה עד דק.

גם זה לא כך כך קשור לחדר כושר. שחקנים ששרדו פה טוב יחסית כמו פניני, שולדי, בן שימול וטפירו לא בדיוק פריקים של חדר כושר. לימונד לא תמיד הדליפו עליו שהוא אוהב לבלות כל קיץ?

יש מרכיב של שחיקה מנטלית שתמיד זונחים בדיונים כאלה.

בנוסף, מה שמאפיין בעיקר את השחקנים האלה זה מנת משכל גבוהה שמפצה על היכולות הפיזיות שנעלמות. בגלל זה דריל מונרו ירוויח עוד שתי שנות חוזה. בגלל זה שחקנים כמו מארק ליונס וג'ורדן המילטון זמנם קצוב ואולי כבר תם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 2:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שאתה קצת מקל. בספרד יש פי 4 אוכלוסיה מישראל. זה לא כזה יחס מטורף.
חוץ מזה כאן פחות מדובר על כשרון ויותר על שמירה על הגוף עד גילאים מבוגרים. זה מתחיל מגנטיקה אבל ממשיך בהרבה עבודה קשה ואורח חיים ספורטיבי.
ולמה כדורסלן ישראלי נשחק יותר מהספרדי? הליגה פה פחות טובה ופחות אינטנסיבית, ופחות קבוצות משחקות באירופה.
אם אתה מדבר על הגילאים הצעירים, גם את זה אני לא מבין. הנבחרות הצעירות של ספרד משחקות כולן בדרגים הגבוהים ומשתתפות במסגרות שישראל כמעט לא משתתפת בהן כמו אליפויות עולם לגילאים. למה הישראלים נשחקים יותר? אתה בטוח שספרדי צעיר לא משחק בתיכון שלו למשל?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 4:29 pm 
Hall of Famer

פי חמש, אלא אם הקורונה הרגה חמישית מהאוכלוסיה מאז 2019

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 5:16 pm 
Hall of Famer

מה חשוב יחס אוכלוסייה לדיון?
קח 12 שחקנים מכל מדינה שהיו שחקני הנבחרות ברגע נתון - החל מהגילאים הצעירים (גרין מול גאסול וכו') ועד הבוגרים
אתה כבר מודד 12 מול 12 באופן ישיר
אז ברור שהספרדים עדיפים מקצועית בפער עצום, אבל אותם שחקנים אצלם גם יישארו יחסית קרוב לשיא שלהם (שכאמור היה הרבה יותר גבוה מן הסתם) עד שלב מאוחר יותר אל מול מקביליהם הישראלים, וזה כשהישראלים שמתבגרים עוד יפה יחסית עושים זאת בחולון/נס ציונה/אילת ולא ריאל מדריד (שמיים וארץ מבחינת עומסים).

גרבחוסה יליד 1977 ושיחק ביורוליג (ריאל מדריד ומלאגה) עד גיל 35
פאו גאסול ונבארו ילידי 80
קלדרון 81
מארק גאסול ורודי 85 - ועדיין שחקנים נהדרים למרבה ההפתעה
סרחיו רודריגז 86
יול 87
קלאבר וכספי אותו שנתון 88...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 6:45 pm 
Hall of Famer

מה קורה הערב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 6:49 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
מה קורה הערב?

היום ומחר אין כלום, הכל מתנקז ליום שלילי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2020 9:08 pm 
Junior

em28 כתב:
אבימאל כתב:
מה קורה הערב?

היום ומחר אין כלום, הכל מתנקז ליום שלילי

למה להיות כל כך שלילי? :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 9:25 am 
Hall of Famer

היום ב-14:00 הפועל ירושלים מארחת את גלבוע גליל, שידור ישיר בספורט5. לדעתי עדיין ללא פארגו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 10:17 am 
Hall of Famer

מי עושה משחק אימון בשידור ישיר באמצע יום עבודה.
בושה. לסגור את הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 11:17 am 
Hall of Famer

פארגו לא בבידוד עוד כמה וכמה ימים? ואז צריך קצת להתחבר לקבוצה וכו'?
חשבתי שהוא יפספס איזה 2 משחקים רשמיים או משהו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 11:30 am 
Junior

הבכיין התורן של מכבי ת"א הוא.... בראיינט, ממשיכים עד הרגע האחרון לנסות לפוצץ את הליגה. החוצפן הגיע הכי מאוחר מכולם, יכול היה לא לשוב ואף אחד לא היה בא אליו בטענות ויכול, כמו תומאס ובראון, לעזוב ברגע זה אם לא מוצא חן בעיניו המצב לאחר ההקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 2:16 pm 
Hall of Famer

מה הרעיון לשתף את סירוידיס אם לא רושמים אותו לליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 2:26 pm 
Hall of Famer

למה שלא ירשמו אותו לליגה ? עושה רושם נחמד מאוד בנתיים.

חוץ מזה , טרי קפיץ-קפיץ.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

נערך לאחרונה על ידי עופר האדום בתאריך ג' יוני 16, 2020 2:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 2:43 pm 
Hall of Famer

עושה רושם אחלה. ליגה מעל כל הישראלים שיש כאן. יללה לאזרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 2:44 pm 
Hall of Famer

איזה שחקן גרשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 2:50 pm 
Hall of Famer

ירושלים עם אחוזי קליעה מזעזעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 3:25 pm 
Hall of Famer

משחק נהדר של בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 16, 2020 3:37 pm 
Junior

זה היה יפתח זיו שחטף עכשיו בלוק מהסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר