סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 6:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הייתי מתלהב מהמספרים בצורה רוחבית אלא רק משחקנים ספציפיים שבאמת רואים בעיניים את ההתקדמות העצומה שלהם (כמו אבדיה).
הרי התקופה הקרובה היא סוג של ליגת קיץ (בפרט אתמול שלא היו משחקים צמודים במיוחד, ואז עולים תוך כדי המשחק גם ישראלים שהם קצה הספסל - מה שגם מסייע לישראלים הבכירים היותר לבלוט), והמצב ילך ויהפוך קיצוני יותר ויותר אוטוטו - כאשר קבוצות יתחילו לאבד תמריצים ושחקנים.

הרי בסופו של דבר אנחנו רואים שהישראלים היותר טובים שיש, הנמצאים בשיא הקריירה - מתמודדים לא בהצלחה מסחררת מול רמות הביניים של היבשת במפעלים האירופיים (למשל שחקני ירושלים, חולון וראשון), ואת זה לצערי אני ממש לא רואה משתנה בקרוב, חרף העובדה שפתאום על פניו בכל קבוצה יש כמה שחקני רוטציה צעירים ו"צעירים ברוחם".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 6:19 pm 
Sophomore

לבלאט הייתה עונה אירופית טובה בשנה שעברה. אפילו נבחר לשחקן הצעיר של המפעל.
זלמנסון ולוי עוד לא תרמו משהו משמעותי באירופה בירושלים, אבל הפוטנציאל בהחלט קיים.
זלמנסון בגרסה הצעירה יותר שלו עשה דברים יפים עם ראשון באירופה, ומאז הוא הראה שיפור משמעותי.
כך שגם לא הייתי מגזים לכיוון השני והופך את הצ'מפיונס לאיזה מושא של רמה בלתי מושגת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 6:19 pm 
Sophomore

זלמנסון מאוד הפתיע אותי לטובה. כנער שמנמן ומוכשר, הייתי בטוח שהוא יילך בדרכם של גבוהים מוכשרים ורכים שהיו פה לפניו. אבל הוא משקיע ומשתפר כל הזמן, ויש לו אינטליגנציית משחק גבוהה, שלדעתי באה לידי ביטוי גם בהגנה (בעיניי הוא אנדרייטד כשומר). אני מאמין שאחרי טבילת האש שעבר השנה, בעונה הבאה נהנה ממנו כשחקן משמעותי וטוב גם בצ'מפיונס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 6:32 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
כך שגם לא הייתי מגזים לכיוון השני והופך את הצ'מפיונס לאיזה מושא של רמה בלתי מושגת.

לא טענתי שזו רמה בלתי מושגת חלילה, אבל עובדתית בשנים האחרונות קשה לציין ישראלי בקבוצה כלשהי שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ולתת לו באופן קבוע מקום משמעותי במסגרת ההתמודדות האירופית של הקבוצה שלו (תמיר בלאט, ומי עוד?). חולון, ראשון ונס-ציונה (שבמונחי הכדורסל שלנו מרכיבות קבוצות לא רעות בכלל בשנים האחרונות, שומרות על המשכיות יפה וכו') פשוט לא הישגיות באירופה, וירושלים הישגית אך ורק במפעל השלישי (ולא הייתה מי יודע מה לרוב במפעל השני - קדנציית פרנקו וכו') אבל מתבססת בשנים האחרונות באירופה בעיקר על זרים, כולל שיפוצים תוך כדי העונה - לא שזה פסול או משהו, אבל זו האמת.
אז אם עובדתית זה המצב - צריך באופן מסוים להכיר בו, ולכן למשל לא לחטוא כמו חלק מהציבור הרחב (ומן הסתם הרבה פחות מבין המבינים בפורום הזה):
1. להתלהב מכל הבלחה מקרית של שחקן שקלע כמה שלשות פנויות כאן בליגה.
2. לצפות מנבחרת ישראל של עוד כמה שנים להגיע לרמות של חצי/רבע גמר אירופי - כמו שנאמר לא אחת בכל מיני הקשרים. מנותק מהמציאות לחלוטין (כלומר, אולי הסיכוי לכך הוא לא 0 עגול, אבל הוא לא כה רחוק משם לטעמי לאור המצב הנתון כיום).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 6:59 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
יואי כתב:

לא טענתי שזו רמה בלתי מושגת חלילה, אבל עובדתית בשנים האחרונות קשה לציין ישראלי בקבוצה כלשהי שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות ולתת לו באופן קבוע מקום משמעותי במסגרת ההתמודדות האירופית של הקבוצה שלו (תמיר בלאט, ומי עוד?). חולון, ראשון ונס-ציונה (שבמונחי הכדורסל שלנו מרכיבות קבוצות לא רעות בכלל בשנים האחרונות, שומרות על המשכיות יפה וכו') פשוט לא הישגיות באירופה, וירושלים הישגית אך ורק במפעל השלישי (ולא הייתה מי יודע מה לרוב במפעל השני - קדנציית פרנקו וכו') אבל מתבססת בשנים האחרונות באירופה בעיקר על זרים, כולל שיפוצים תוך כדי העונה - לא שזה פסול או משהו, אבל זו האמת.
אז אם עובדתית זה המצב - צריך באופן מסוים להכיר בו, ולכן למשל לא לחטוא כמו חלק מהציבור הרחב (ומן הסתם הרבה פחות מבין המבינים בפורום הזה):
1. להתלהב מכל הבלחה מקרית של שחקן שקלע כמה שלשות פנויות כאן בליגה.
2. לצפות מנבחרת ישראל של עוד כמה שנים להגיע לרמות של חצי/רבע גמר אירופי - כמו שנאמר לא אחת בכל מיני הקשרים. מנותק מהמציאות לחלוטין (כלומר, אולי הסיכוי לכך הוא לא 0 עגול, אבל הוא לא כה רחוק משם לטעמי לאור המצב הנתון כיום).

הישראלים של חולון תרמו יפה מאוד בצ'מפיונס, לא פחות מאשר בליגה באופן כללי.
פניני וקליין תרמו שם היטב. נכון שחולון לא קבוצת צמרת, אבל היא התמודדה על עליה לשלב הבא עד הרגע האחרון.
בראשון לדעתי הסגל הישראלי יותר חלש, כך שהציפיות מראש היו נמוכות, לפחות מבחינתי.
אין ספק שיש פער מסוים, אבל הוא לא כל כך גדול כמו שאתה מצייר.

אני מסכים אתך שיש לפעמים אופוריה מוגזמת, וציפיות מוגזמות, במיוחד לאור ההישגים האחרונים של העתודה.
אבל אי אפשר לדעת מה יהיה אפילו בעוד שנתיים. כבר עכשיו אפשר לראות שלד לא רע שקשה להעריך מה התקרה שלו.
ברור שלא נהיה בטופ, אבל בהחלט יש כישרון, ובחלק מהעמדות גם עומק.
להגיד בוודאות שנתחרה על רבע גמר אליפות אירופה בעוד כמה שנים זה טפשי, אבל גם להגיד בוודאות שלא נתחרה על זה זה לא חכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 7:41 pm 
Sophomore

ודים כתב:
... חוץ מזה שאיך זלמנסון וגינת צעירים??? גינת כבר יותר קרוב ל-30 מאשר ל-20!!! לדעתי המונח "שחקן צעיר" צריך להיות לשחקנים עד גיל 22.

היה את הדיון על הישראלים והספרדים, נכון ?
אם הספרדים פורשים ב-38-40, אז גינת/זלמנסון עדיין ינוקות, לא ? :hi_hi_hi:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 9:16 pm 
מנהל פורום

em28 כתב:
ודים כתב:
... חוץ מזה שאיך זלמנסון וגינת צעירים??? גינת כבר יותר קרוב ל-30 מאשר ל-20!!! לדעתי המונח "שחקן צעיר" צריך להיות לשחקנים עד גיל 22.

היה את הדיון על הישראלים והספרדים, נכון ?
אם הספרדים פורשים ב-38-40, אז גינת/זלמנסון עדיין ינוקות, לא ? :hi_hi_hi:

כן הא?
אבל מסתבר שבישראל עד גיל 28 הם צעירים, ובגיל 32 הם כבר בעונת סיום קריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 9:19 pm 
Junior

שמואליקי אתה קצת מחטיא עם הציקצוק שלך. הייתי נותן לזה 2 בסולם ציקצוקי סלניוז לדורותיהם. מה שנחמד שהדורות מתפתחים..מאין שחקנים ישראלים כדי למלא שורה אחורית באוטובוס לאין מספיק שחקנים ישראלים שמשתלבים באירופה עם ירושלים וחולון. אז מצבנו טוב.

בינתיים זיו בן צבי קובר עמוק את אבי בן שימול והגב הכואב בירכתי הספסל. שחקן נהדר.

וויגינגטון של נס צי, שחקן בלתי נסבל. לא מכופף ברכיים בהגנה, לא מנהל את המשחק. התלות של נס צי בטל דאן גדולה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 9:49 pm 
Junior

14-0 בהארכה לטובתה ואילת חוזרת מהפגרה חזקה בצורה מפתיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 9:57 pm 
מנהל פורום

טוב, נראה לי שמצאתי את השחקן הכי מגעיל בליגה, וויגינטון, בלעכס.

משחק נהדר של מנקו ושל סקוט, אדיר של בן צבי וקרוליין הספיק בשלושה רבעים שראיתי להפוך להיות השחקן האהוב בליגה מחוץ להפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 10:01 pm 
Junior

קרוליין שחקן נהדר. תוקפני מאוד עם אף לטבעת.

וויגנגטון זוועה. אסיסט על ארבעה איבודים מול 13 אסיסטים על ארבעה איבודים של בן צבי. נוק אאוט מוחלט.

הבחור ינוקא אז צריך לתת לו קצת זמן. אבל לפחות עם מה שקורה איתו בהגנה זילברשטיין צריך לספסל אותו הרבה יותר מהר.

גוט גם היה אשפה. וזה ממשיך עוד מתקופת הפרה קורונה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 22, 2020 10:39 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
שמואליקי אתה קצת מחטיא עם הציקצוק שלך. הייתי נותן לזה 2 בסולם ציקצוקי סלניוז לדורותיהם. מה שנחמד שהדורות מתפתחים..מאין שחקנים ישראלים כדי למלא שורה אחורית באוטובוס לאין מספיק שחקנים ישראלים שמשתלבים באירופה עם ירושלים וחולון. אז מצבנו טוב.

לא הבנתי מה הציקצוק ומה ההחטאה.
אני אגב מעולם לא אמרתי ש"אין שחקנים ישראלים כדי למלא שורה אחורית באוטובוס" - כי אין כזה דבר שאין מספיק שחקנים לרמת ליגת על. רמת הליגה המקומית מוכתבת על ידי השחקנים שבה - מה שיש זה מה שיש. יותר מכך - אני אפילו כבר לאורך עשור מעדיף שיהיו כאן פחות זרים (לאו דווקא מטעמי לפנות מקום לישראלים) - אז בקיצור זה בכלל לא הטיעון שלי...
אז מה בעצם כן "חורה לי" וגרם לי לפתוח את הנושא בכלל - מחוץ לפורום בעיקר יוצא לי לדבר על כדורסל עם אנשים שקצת פחות עוקבים ומבינים (במקרה גם לא מעט בימים האחרונים, לכבוד חזרת הליגה וכו'), כלומר בעיקר רואים מכבי בימי חמישי ופה ושם איזה משחק גדול בליגה ומשחקי נבחרת.
מבחינתם יובל זוסמן בדרך הבטוחה להיות אוטוטו שחקן יורוליג בכיר (כי זה מה שהם שומעים בשידורים מגור שלף ושות') וים מדר כפי הנראה בדרך ל-NBA (או בתרחיש הפחות הטוב ליורוליג) - כי הוא שם דאנקים מגניבים ומזכיר את סטף קארי על פי פרסומים זרים. זה חלק גדול מהלך הרוח - וזה מתחיל להזכיר לי את ענף הכדורגל (בצער רב מאוד) - שם כל שחקן שמבקיע פעמיים הופך ל"מלפפון חם", ושחקן של פעם בדור שמועמד למלכות השערים כמו ירדן שועה - רואה יותר ועדות משמעת מכדורים ברשת.
אני מאוד מעריך את הפועל חולון של השנים האחרונות, כל שנה שקבוצה כזאת הולכת ראש בראש בעונה הסדירה עם קבוצות כמו מכבי וירושלים - זה מרשים מאוד. עובדתית הם 3 שנים באירופה לא עברו שלב - לא אסון גדול (מי אמר שאי אפשר להשתתף באירופה כקבוצה מן המניין וחייבים להגיע לשלבים הגבוהים?), אבל זה לא סיגנל טוב לכדורסל הישראלי. ברור שלא עליהם הכדורסל הישראלי קם או נופל, אבל בשנים האחרונות כמכלול - הקבוצות הישראליות נכשלות במפעלים האירופאיים.
אם כבר יש סיגנל מעודד זה ששחקנים כמו גינת ושגב (וכולי תקווה שיהיו גם אחרים) עוברים גם לשחק בחוץ ו"לראות כדורסל אחר".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 12:18 am 
Freshman

‏ערב בסימן שיאי קריירה לשחקנים הישראלים.
איתי שגב שיא קריירה בנקודות, 19 נקודות ועשה דאבל דאבל עם 10 ריבאונדים, שיא מדד עם 31
ליאור קררה בשיא קריירה בנקודות, 12 נקודות
רפי מנקו שיא קריירה בריבאונדים, 18 נקודות 14 ריבאונדים
‏וגולת הכותרת זיו בן צבי דאבל דאבל (לא רחוק מטריפל דאבל) עם שיא קריירה באסיסטים, רחוק שתי נקודות משיא נקודות, משווה שיא ריבאונדים (13 נקודות, 13 אסיסטים, 7 ריבאונדים) ובנוסף עשה שיא מדד של 29.
איזה משחק ענק שלו, כל הכבוד לא האמנתי בו בתחילת העונה ואני נהנה לאכול את הכובע
‏עוד נתון שלא חושב שראיתי, ההארכה בין נס ציונה לאילת נגמרה בתוצאה 14-0
ובנוסף זיו בן צבי ורפי מנקו שיחקו כמעט 39 לא משהו שנשמע בריא במיוחד בליגת הקורונה האינטנסיבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 12:53 am 
Hall of Famer

מפה לשם, המוביל במדד הממוצע של שחקני מכבי ת"א בליגה (באם נזניח את סנדי כהן על בכורתו המרשימה) - הוא דני אבדיה עם 16.7
הוא אגב שני בליגה במדד מבין הישראלים, מעט אחרי תומר גינת (כאשר דני משחק 4 דקות פחות בממוצע למשחק)
זה עוד יותר מרשים כי בפתיחת השנה הוא היה "רגוע" וחצה את רף 15 נקודות המדד רק פעם בודדת בשמונת המשחקים הראשונים
כל זה בגיל 19, הוא פתאום אשכרה שחקן ישראלי שנדמה שיכול לקחת כמעט כל שומר לסל במהלך של אחד על אחד

מנקו ובן-צבי עשו דאבל-דאבל
יש תקדים לכך ששני ישראלים עושים זאת יחדיו והם היחידים בקבוצתם באותו המשחק עם הישג זה?

אלמיידה מנהריה הערב - 11 ריבאונדים, 11 אסיסטים, אבל רק 7 נקודות...
כמה תקדימים יש לזה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 1:32 am 
Sophomore

החתול יובב כתב:
קרוליין שחקן נהדר. תוקפני מאוד עם אף לטבעת.

וויגנגטון זוועה. אסיסט על ארבעה איבודים מול 13 אסיסטים על ארבעה איבודים של בן צבי. נוק אאוט מוחלט.

הבחור ינוקא אז צריך לתת לו קצת זמן. אבל לפחות עם מה שקורה איתו בהגנה זילברשטיין צריך לספסל אותו הרבה יותר מהר.

גוט גם היה אשפה. וזה ממשיך עוד מתקופת הפרה קורונה.

קבלת החלטות תמיד הייתה העקב אכילס של וויגינטון, עוד מימיו בתיכון, דרך התקופה בנבחרת קנדה הצעירה (זכה עם הנבחרת עד גיל 19 באליפות העולם כרכז פותח, למרות שכל התודות מגיעות לאר ג'יי בארט), וגם בשנתיים ששיחק באייווה סטייט. אתלט נהדר, קליעה טובה משלוש, אבל פשוט לא רכז טוב. בכל מקום שאני זוכר אותו היו לו לא פחות איבודים מאסיסטים. וזה לא בגלל שהוא אנוכי במיוחד. פשוט אין לו תזמון טוב במסירות והרבה פעמים הן שקופות או לא מדוייקות. דווקא בהגנה הוא שומר בכלל לא רע בדרך כלל ומאמין שגם בליגה שלנו הוא עוד יראה את זה כשקצת יתאפס. ויהיו לו אני מאמין גם משחקים שבהם הוא יתפוצץ ויראה טוב כי יש לו אתלטיות שקשה לעצור והוא יכול גם להתחמם מהשלוש. אבל קבלת ההחלטות היא זו שמנעה ממנו להיבחר בדראפט וגם בעתיד תמנע ממנו כנראה להגיע לליגה הטובה בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 7:51 am 
Hall of Famer

Rondo כתב:
הלפרין היה ילד עד גיל 30 בערך

ואז תוך שנה התחיל להקריח ופתאום נהיה הזקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 12:53 pm 
Hall of Famer

אני מהמר שהפועל ת''א תעבור את חיפה ואת נס ציונה ואני לא יתפלא אם תגיע לפיינלפור .
המרחק בין המקום ה7 ל11 נקודה אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 4:18 pm 
Sophomore

לעוד מישהו איתי שגב מזכיר את יניב גרין? גרין היה שחקן טוב יותר (לפחות בשלב הזה, לפני שהתחילו הפציעות) -- חזק, מחוייב מאוד, ועובד הכי קשה שאפשר. אבל יש לא מעט דמיון בעיני, בסייז, באתלטיות, בניידות, בהגנה הטובה, וגם כמובן בנטייה לנגרות. האמת ששגב לדעתי אפילו קצת יותר מוכשר (בעיקר מבחינת שליטה בכדור). אבל אני חותם בשתי ידיים עבורו על הקריירה שהיתה ליניב בנבחרת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 4:40 pm 
Sophomore

גם אני חשבתי על ההשוואה הזו, אבל אחר כך היה נראה לי שבכל זאת יש הבדל לא קטן בסגנון ההתקפי.
שגב נייד יותר מצד אחד, אבל גרין היה מסוגל לשים קליעות מחצי מרחק, ובעיקר היו לו יותר מובים בצבע. לא שהוא היה האקים סטייל, אבל אצל שגב זה ממש לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 4:42 pm 
מנהל פורום

שגב סובל קצת מתסמונת מנקו, עליות וירידות חדות תוך כדי במשחק ביכולת קבלת החלטות בגלל מצבי רוח
יענו יותר ג'ון מקנרו מאשר ביורן בורג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 5:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ממש לא מזכירים לי זה את זה. גרין היה חזק הרבה יותר, ידע לעשות מהלכי גב לסל וזריקות מחצי מרחק. למיטב זכרוני הוא גם היה קלעי עונשין טוב משגב... לא שהוא היה סטויאקוביץ' או משהו, אבל יותר טוב משגב.
שגב מסתמך הרבה יותר על היכולת האתלטית שלו והתנועה ללא כדור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 7:18 pm 
Hall of Famer

כמעט כל הנקודות של שגב מבוססות על האתלטיות והניידות שלו (לא שיש בזה בהכרח פסול, ע"ע באסטון למשל).
גרין עוד לפני גיל 20 כבר קלע דאבל-פיגרס בממוצע במדי הרצליה (ומאז סיים עוד שתי עונות כאלו בליגה שלנו), מה ששגב טרם השיג (אם כי הוא מתקרב עם ממוצע של 8.9 העונה). גרין בנבחרת זה בכלל כבר רמה ויציבות מטורפת לאורך שנים רבות.
משהו מעניין שראיתי בעיון במספרים פתאום - גרין באותה עונת פריצה במדי הרצליה עם 74% מהקו. לאחר מכן ברוב השנים סביב 60-65% (עם הבלחות לחיוב לעיתים).
3 עונות אחרונות? 45% ומטה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 7:23 pm 
Hall of Famer

משל היה ליאור אליהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 8:13 pm 
Sophomore

פשוט הזוי מה שנהיה בשגב...
אני זוכר בתחילת ברכו בליגה אפילו היה עונה אחת בחולון, שיחק גם 3, אפילו זרק מבחוץ פה ושם.
היה יכול להתפתח ל4 האולטימיטבי בזירה האירופאית,
אבל משום מה נתקע בצבע...

הוא זז טוב בלי כדור ויודע להשתמש באתלטיות שלו, זה מספיק בשביל להיות גבוה לגיטימי בליגה שלנו, אבל לא רואה אותו מתפתח להיות איום מיוחד ברמה גבוהה יותר, בטח שלא ברמה של גרין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 23, 2020 9:13 pm 
Sophomore

לדעתי אתם עושים כאן קצת רומנטיזציה לגרין. אחד השחקנים החביבים עלי, עם אופי נהדר וכפי שכתבתי למעלה בהחלט שחקן טוב יותר משגב, גם אם לא יותר מוכשר. הסיבה העיקרית לדעתי היא שהוא היה חזק יותר פיזית באופן משמעותי (ואגב, מי שראה אותו בגיל 18 יודע שהרבה מזה קשור למוסר העבודה המדהים שלו; קרוב לודאי הישראלי שעבד הכי קשה בחדר כושר, אולי לצד גל מקל).

בנבחרת כאמור הוא היה פנטסטי. בקבוצות? שלוש עונות בקריירה בספרות כפולות (בקושי), מהן שתיים בהרצליה, שבהן שיחק מעל ל-30 דקות למשחק (שגב עוד לא הגיע ל-23 דקות למשחק באף עונה). שתי העונות הכי טובות של גרין היו בהפועל המצויינת של 2004 ובשנה שאחרי במכבי. בשתיהן הוא קלע טיפה יותר ממה ששגב קולע בשתי העונות האחרונות (בערך באותו הגיל), לקח פחות ריבאונדים, ושאר הסטטיסטיקות דומות. בצד ההגנתי היתרון של גרין היה ביכולת לתת גוף גם על סנטרים גבוהים וחזקים ממנו (בנבחרת הוא ממש היה עוגן), אבל לדעתי גם שגב הוא מגן טוב מאוד ולא נופל ממנו בהרבה.

בקיצור, שוב, גרין שחקן טוב יותר, אבל כן יש דמיון. ואני שמח שהוא נחשב היום לקאנון, אבל כששיחק זכורות לי המון תלונות מאוהדים ואנשי כדורסל על כך שהוא "לא מממש את הפוטנציאל שלו" (לדעתי דווקא כן), "נגר", "לא שווה את המשכורת", וכאלה. לגבי שגב, נקווה שהגוף שלו יחזיק מעמד טוב יותר ואז יש סיכוי שעוד נראה ממנו שיפור מסויים בשנים הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 429 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: