סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 6:48 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 10:38 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
איכשהו יש לי תחושה שכבר היינו בדיון הזה פעם-פעמים או ארבעים פעם, אבל ההודעה שלך היא דוגמה מעולה להתעלמות הקיצונית משילוב החסרונות החד פעמי של בלאט.

אתה מביא את קמפאצו כדוגמה ומודה ככה בקטנה שהוא אמנם שומר יותר טוב מבלאט וגם קצת יותר אתלטי, אבל זו בדיוק הנקודה: *אין* באירופה שחקנים של 1.80 עם רגליים איטיות שלא מתנתקות מהקרקע. *אין* גארדים שקולעים משלוש בעמידה. *אין* גארדים שגם לא שומרים וגם לא חודרים. אלה שילובים שפשוט לא קיימים. עכשיו, כמו שנאמר פה לא פעם, גם אין הרבה גארדים שמוסרים כמו בלאט ומבינים את המשחק כמוהו, ועוד משלבים עם זה קליעה ברמה גבוהה מהשלוש וזה בהחלט משהו שהביא אותו הרבה יותר רחוק ממה שאפשר לדמיין, ואולי הוא עוד ימשיך להדהים אותנו, אבל הסקפטיות לגביו לא קשורה באופי הישראלי אלא לכך שהוא גרסה מאוד משונה של היוניקורן עליו מדברים ב-nba...

לגבי השנאה כלפיו: כל אחד ידבר בשמו, אבל אני יכול להגיד שאני לא ממש סובל אותו בעיקר בגלל שהוא הבן של, האופי שלו, העובדה שהוא סופר אוברייטד בעיניי והתחושה הכללית של כפית זהב שמעולם לא יצאה וכבר לא תצא מהפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 11:51 am 
Sophomore

סאבוניס יש עוד הנחה סמוייה שאתה מבליע בטיעון שלך והיא שבלאט בכלל הצליח מקצועית בהפועל ירושלים (ועל זה אתה בונה טיעון של למרות ההשמצות והציפיות וכו').

כאוהד הפועל ירושלים שרואה אותו המון אני חושב שבלאט אמנם הראה תכונות יפות כמו ראיית משחק (לצד זוועתיות כמו חדירה לסל והגנה) אבל באופן כללי הוא ממש לא הצלחה אצלנו ועד שהגיעה ההצעה מאלבה גם הסנגורים הגדולים שלו בקהל שלנו יותר דיברו עליו כפוטנציאל לעתיד שדורש השקעה בהווה... לדעתי הוא לגמרי חולייה חלשה אצלנו והקרדיט שניתן לו בעיקר בבניית הקבוצה (קרי מקום של רכז בכיר) ובדקות שהוא מקבל באופן אוטומאטי פגע לנו מאד בקבוצה (מה שמאד הוסתר בגלל המפעל החלש שבו שיחנו באירופה ובגלל בינגו בהרבה זרים אחרים).

אני מפרגן לו הצלחה ברמה האישית וכישראלי אבל אשמח מאד אם לעולם לא אראה אותו שוב בקבוצה שלי. ד"א מה שמעניין הוא שזה לא ייחודי לאוהדי הפועל ירושלים. עוד לא פגשתי אוהד הפועל ת"א או חולון אחד שחולם להחזיר את בלאט לקבוצה שלו וזה אחרי שהוא כביכול התקדם משם לקבוצה ומעמד יותר בכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 3:28 pm 
Junior

זה שאתה מסתמך על הבנת הכדורסל של אוהדי חולון והפועל תל אביב מלמד קצת על התקפות הדברים שאתה כותב. אלה אותם אוהדים שהתלוננו על הפיתוח של ים מדר כי הוא לוקח דקות לסטו דאגלס כן? שהיו מעלים את מנקו על המוקד רק אם יכלו ושנאה יוקדת לכל מה שגדל כאן עם אפס סבלנות ופרגון זה לחם חוקם.

מעניין שג'יימס פלדיין לא מקבל את אותה תשומת לב שלילית על הרגליים הזריזות שלו בהגנה.

גם זה שאתה "אוהד ירושלים שרואה אותו המון" לא ממש מוסיף. יש הרבה אנשים שרואים כדורסל ומגיעים למסקנות אחרות ממך.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 3:43 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
זה שאתה מסתמך על הבנת הכדורסל של אוהדי חולון והפועל תל אביב מלמד קצת על התקפות הדברים שאתה כותב. אלה אותם אוהדים שהתלוננו על הפיתוח של ים מדר כי הוא לוקח דקות לסטו דאגלס כן? שהיו מעלים את מנקו על המוקד רק אם יכלו ושנאה יוקדת לכל מה שגדל כאן עם אפס סבלנות ופרגון זה לחם חוקם.

מעניין שג'יימס פלדיין לא מקבל את אותה תשומת לב שלילית על הרגליים הזריזות שלו בהגנה.

גם זה שאתה "אוהד ירושלים שרואה אותו המון" לא ממש מוסיף. יש הרבה אנשים שרואים כדורסל ומגיעים למסקנות אחרות ממך.

פלדיין שומר *הרבה* יותר טוב טוב מבלאט (כלומר הרבה פחות רע...)

אתה אוהד של הפועל ת"א לא? עד כמה היית רוצה אותו אצלכם בשנה הבאה? היית מוכן שיבנו את כל הקבוצה סביבו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 4:40 pm 
Freshman

בלאט לא הלך בגלל הכסף,רק בגלל החשיפה

יוגב הנגר החובב.
אחחח איזה שחקן נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 5:14 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
איכשהו יש לי תחושה שכבר היינו בדיון הזה פעם-פעמים או ארבעים פעם, אבל ההודעה שלך היא דוגמה מעולה להתעלמות הקיצונית משילוב החסרונות החד פעמי של בלאט.

אתה מביא את קמפאצו כדוגמה ומודה ככה בקטנה שהוא אמנם שומר יותר טוב מבלאט וגם קצת יותר אתלטי, אבל זו בדיוק הנקודה: *אין* באירופה שחקנים של 1.80 עם רגליים איטיות שלא מתנתקות מהקרקע. *אין* גארדים שקולעים משלוש בעמידה. *אין* גארדים שגם לא שומרים וגם לא חודרים. אלה שילובים שפשוט לא קיימים. עכשיו, כמו שנאמר פה לא פעם, גם אין הרבה גארדים שמוסרים כמו בלאט ומבינים את המשחק כמוהו, ועוד משלבים עם זה קליעה ברמה גבוהה מהשלוש וזה בהחלט משהו שהביא אותו הרבה יותר רחוק ממה שאפשר לדמיין, ואולי הוא עוד ימשיך להדהים אותנו, אבל הסקפטיות לגביו לא קשורה באופי הישראלי אלא לכך שהוא גרסה מאוד משונה של היוניקורן עליו מדברים ב-nba...

לגבי השנאה כלפיו: כל אחד ידבר בשמו, אבל אני יכול להגיד שאני לא ממש סובל אותו בעיקר בגלל שהוא הבן של, האופי שלו, העובדה שהוא סופר אוברייטד בעיניי והתחושה הכללית של כפית זהב שמעולם לא יצאה וכבר לא תצא מהפה.

ראית את הזריקה של קאמפאסו? לגמרי בעמידה והשחרור עוד יותר נמוך משל בלאט ובאופן כללי די מוזר (וגם נכנס באחוזים יותר נמוכים). כאמור פקונדו אתלטי יותר, אבל ממש לא איזה אתלט מרשים. הוא חודר יותר מבלאט לצבע (להגיד שבלאט לא חודר בכלל זה לא נכון), אבל כמו בלאט קולע משם באחוזים נמוכים. בקיצור, הייחוד שלו מסתמך כמעט באופן בלעדי על יכולת מסירה מבריקה וקבלת החלטות נהדרת. יחד עם יחס אסיסטים איבודים מצויין ושליטה נפלאה בקצב המשחק. וכל אלו דברים שגם בלאט מראה, גם אם לא באותה הרמה, ואפילו משפר משנה לשנה (להזכירך, הוא צעיר מקאמפאסו בכמה שנים טובות). אז לא, תמיר לא הולך להוביל קבוצה ברמה של ריאל מדריד. אבל כן יש באירופה מישהו שדומה לו בלא מעט שדווקא עושה את זה, ואפילו מצויין.

לגבי ה*שנאה* שלך אליו, זה באמת מוזר לי. האופי שלו? אופי נהדר של אובר-אצ'יבר ושחקן שמאמין בעצמו למרות המגבלות. גם לא שמעתי אף פעם על בעיות עם מאמנים או חברים לקבוצה. היית בטח מעדיף שיהיה איזה עכברון מפוחד שלא מעיז לעשות כלום על המגרש. לגמרי בסדר לחשוב שתמיר הוא אובר-רייטד (למרות שאני אפילו לא בטוח כמה זה נכון. הרי יש עליו המון ביקורת בקרב אוהדים ואנשי מקצוע בארץ). אבל לרצות (לפנטז) שייכשל רק כדי שתוכל להרגיש טוב עם האיבה שלך אליו ולהגיד "אמרתי לכם"? נו טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 5:41 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
סאבוניס יש עוד הנחה סמוייה שאתה מבליע בטיעון שלך והיא שבלאט בכלל הצליח מקצועית בהפועל ירושלים (ועל זה אתה בונה טיעון של למרות ההשמצות והציפיות וכו').

כאוהד הפועל ירושלים שרואה אותו המון אני חושב שבלאט אמנם הראה תכונות יפות כמו ראיית משחק (לצד זוועתיות כמו חדירה לסל והגנה) אבל באופן כללי הוא ממש לא הצלחה אצלנו ועד שהגיעה ההצעה מאלבה גם הסנגורים הגדולים שלו בקהל שלנו יותר דיברו עליו כפוטנציאל לעתיד שדורש השקעה בהווה... לדעתי הוא לגמרי חולייה חלשה אצלנו והקרדיט שניתן לו בעיקר בבניית הקבוצה (קרי מקום של רכז בכיר) ובדקות שהוא מקבל באופן אוטומאטי פגע לנו מאד בקבוצה (מה שמאד הוסתר בגלל המפעל החלש שבו שיחנו באירופה ובגלל בינגו בהרבה זרים אחרים).

אני מפרגן לו הצלחה ברמה האישית וכישראלי אבל אשמח מאד אם לעולם לא אראה אותו שוב בקבוצה שלי. ד"א מה שמעניין הוא שזה לא ייחודי לאוהדי הפועל ירושלים. עוד לא פגשתי אוהד הפועל ת"א או חולון אחד שחולם להחזיר את בלאט לקבוצה שלו וזה אחרי שהוא כביכול התקדם משם לקבוצה ומעמד יותר בכיר.

מעניין האקסיומות הללו שאף אחד לא רוצה אותו בקבוצה שלו. קודם כל, מסתבר שמאמנים די מצליחים כמו קטש ואאיטו דווקא כן. כנראה שלא אכפת להם מהקבוצות שלהם.

מעבר לזה, כדאי להסתכל מדי פעם גם על הסטטיסטיקה. בלאט שיפר השנה את היעילות ההתקפית שלו עוד קצת. 90% מהזריקות שלו הם מטווחים יעילים (בשנה שעברה 80%) -- שלשות, ליד הטבעת ועונשין. נכון שאת שני האחרונים הוא עושה בתדירות די נמוכה, אבל זה בעיקר בגלל שהוא לא מצטיין באלו. שוב, קבלת החלטות נכונה ומקסום של היתרונות היחסיים שלו. ומה בנוגע להשפעה על הקבוצה? מסתבר שהקבוצה איתו יעילה יותר התקפית (מדדים כמו אחוזי קליעה, יעילות התקפית, ופחות איבודים). תמיר גם שיפר השנה את האחוזים משלוש (מעל ל-40%, לא כולל המשחק האחרון מול מכבי), מוסר יותר אסיסטים פר 36 דקות ומאבד פחות. הוא משחק לא מעט והקבוצה איתו נראתה טוב רוב העונה והצליחה לא רע בליגה המקומית ובאירופה. אוהדים כמוך יגידו שזה למרות ההשפעה השלילית של בלאט על הקבוצה, אבל זה לא ממש נתמך בסטטיסטיקות.

ומה עם ההגנה (הטיעון האולטימטיבי לגביו)? כתבתי כבר למעלה שהוא עדיין מגן חלש, אבל גם שאני רואה פוטנציאל לשיפור. בעיני יש דקות שבהן הוא מתמודד בכלל לא רע, עם שיפור השנה בכח וגם בתנועה כשהוא מחוייב ומרוכז. והסטטיסטיקה? תופתע לשמוע שההבדל ביעילות ההגנתית של הקבוצה כשהוא על המגרש קטן למדי (102 איתו מול 101 בלעדיו). כמובן שזו יכולה להיות סטטיסטיקה מטעה (תלוי בכל מיני גורמים מעבר להגנה האישית שלו, כמו מי נמצא איתו על המגרש). ועדיין, אין כאן תמיכה לאקסיומה שהוא חור שחור אולטימטיבי שרק מזיק לקבוצה שלו כשהוא על המגרש.

אז אם אני אוהד חולון, האם אני רוצה שחקן כזה אצלי? לגמרי כן. ונדמה לי שזה גם צריך להיות הסנטימנט של אוהדים שלא מחוייבים לנרטיב השלילי כלפיו וגם מבינים ששחקנים משתפרים עם השנים ומה שהוא הראה בגיל 19 ו-20 זה לא בדיוק מי שהוא היום. אה, וגם של אלה שאוהבים לראות כדורסל התקפי קבוצתי וחכם ומעדיפים את זה על צפייה בגארדים עם יכולת אתלטית שהולכים יותר על בידודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 6:07 pm 
Junior

אם תמירוש היה מעז לצאת בגוזמאה טטוסטרונית כמו של ג'ייקובן (murder season) היו נהנים לשפד אותו ולצלות על האש. אבל בפריימים אחרים חוסר כיפוף רגליים בהגנה ועליית אחוזי האמוניה במוח תמיד נראית יותר טוב כנראה.

לא אוהד של אף קבוצה. אבל כל אוהד הפועל עם שכל ממוצע היה מעדיף לראות את בלאט אצלו. שחקן ששתי המעלות הכי גדולות שלו הכי חסרות בהפועל בשנים האחרונות מכל קאדר הזרים שהסתובב שם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 6:59 pm 
Hall of Famer

מדד פלוס/מינוס עונתי הוא נתון מעניין בעיניי - כי הסכנות לעיוותים בו (במקרה עלית בגארבג' כשהיריבה כבר עם שחקני נוער וכו') מטשטשות לאורך התקופה. זה לא אומר שהנתון הזה הוא הכי חשוב ואין בלתו, אבל לטעמי זה כבר מדד כה זניח.

אז בלאט עם פלוס 158 עונתי בליגה שלנו, ואם נסתכל על מדד פר דקה, אז אלו נתוני שחקני ירושלים הבכירים:
בראון 0.46 (שזה הכי הרבה בליגה, מן הסתם גם העובדה שלא משחק בפלייאוף העליון מעט מטה מעלה את הנתון שלו), בלאט 0.29, פלדין ונמרוד לוי 0.28 כ"א, זלמנסון ותומאס 0.21 כ"א, טימור (לכאורה המשלים לדקות של בלאט באופן מסוים, כך שאפשר אף לעשות השוואה ישירה בין הנתונים של שניהם) 0.20, בריימו 0.13 (נמוך בצורה פסיכית - אני מניח שהעובדה שהוא משחק יותר במשחקים הקשים - לדוגמא 65 דקות בשני המשחקים האחרונים מול מכבי ת"א - וזה בין היתר פוגע בנתון שלו).

אז מה אפשר ללמוד מכאן?
בראון מטורף ברמת הליגה הישראלית, בלאט עם נתון בהחלט יפה בתור "הצלע הישראלית" (מה גם שיחסית חלק ניכר מהדקות שלו הן ללא בראון)
מה אי אפשר ללמוד מכאן?
שנמרוד לוי וזלמנסון שחקנים טובים יותר מבריימו...

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' יולי 12, 2020 2:26 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 8:39 pm 
Sophomore

סבוניס את השחקן שאתה מתאר הייתי לקוח בכיף להפועל :)

אולי לא הסברתי אבל הסיבה שאני לא אוהב את בלאט כשחקן היא לא (רק) ההגנה (גם עדי גורדון, קטש ואפילו שאראס לא ממש שמרו) וגם לא חוסר ביכולת חדירה. הבעיה הכי גדולה שלו היא שכמעט ללא יוצאים מן הכלל מול קבוצות עם סייז ופיזיות הוא גם לא מצליח להביא את היתרון הגדול שלו (כלומר להניע את ההתקפה שלנו) ואז הוא פשוט נטל (גם כי הוא לא מצליח לעשות כלום וגם כי הקבוצה כולה נבנתה על היכולת שלו להניע את ההתקפה וכולה נתקעת כשהוא נתקע).

לגבי סטטיסטיקה, ברור שעבודה מולה היא דבר חשוב אבל היא גם פתח לאינספור הטיות וסילופים. מה שחשוב הוא על איזו סטטיסטיקה נכון להסתכל כדי להוכיח או להפריך את הטענה הספציפית...

במקרה של הפועל ירושלים זה כמעט לעולם לא הסתכלות על סטטיסטיקה עונתית כי יש בהן הטייה מובנית. הפועל ירושלים של השנתיים האחרונות היא שאנחנו משחקים בליגה מקומית מאד חלשה וגם באירופה במפעל שהשיטה בו מייצרת שלב ראשון מאד ארוך מול קבוצות מאד חלשות ברובן. כך שיוצא שמצד אחד לפחות 90% מהמשחקים שלך הם מול קבוצות חלשות מאד ביחס אלייך (בתקציב, חומר שחקנים וכו') שגם נגמרים בהפרש גבוה ומאפשרים להריץ סטטיסטיקה ומצד שני הצלחה ברמת העונה ניתנת להשגה כמעט אך ורק ע"י ניצחון של הקבוצות ב-10% (מכבי + טופ 6 של הפיב"א קאפ סטייל אא"ק, טנריפה, בורגס, וכו').

אז כדי למדוד את ההתאמה של בלאט להפועל היה מעניין אותי לקבל את אותן סטטיסטיקות רק מאותם משחקים שעשינו מול קבוצות ה-10% ואז לראות מה המיקום של בלאט ב +-, דקות משחק וכו'. בזיכרון שלי ברוב המשחקים האלו הוא היה בינוני או אפילו גרוע..

דוגמא נוספת מעונת 2019 שנכון למדוד רק מול ה-10% היא התזה של קטש דאז שתומאס ואוונס (שתפסו את עמדות הסנטר בהפועל ברוב השנה שעברה) בכלל מתאימים לשחק בעמדה הזאת. אז ברור שאם תמדוד על כל העונה התשובה תהיה כן כי מול קבוצות ה-90% שלרובן סנטרים אנדר סייז זה נראה סבבה. אבל אם תבדוק מול ה-10% (שבשנה שעברה זה היה טנריפה, אא"ק, ומכבי) אז זה נראה רע מאד (זכור במיוחד המפגש הכפול מול טנריפה עם הצגות לא אופייניות של אייברסון אבל גם מול מכבי זה ממש בלט)... וזה לא במקרה או במזל או כי תפסנו תפס יום לא טוב זה כי באמת יש בתומאס ואוונס בעייה אמיתית מול הסייז הזה וכנראה יחזור בסבירות גבוהה מול קבוצות ה-10%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 10:32 pm 
Sophomore

אוקיי, זה פייר, אם מה שאתה כותב כאן הוא נכון. רק שלדעתי המדגם קטן מדי כדי לקבוע בודאות, בטח כשהיו לו גם לא מעט משחקים חזקים. לא בדקתי בצ'מפיונס, אבל למשל רק בשבוע האחרון היו לבלאט משחקים של 21 ו-10 מול ראשון, שהיא רמה מעל רוב הליגה, ואתמול 20 נקודות מול מכבי. בשנה שעברה, בשלושה משחקים מול חולון, שסיימה את הליגה שלישית (עם אותו מאזן כמו של ירושלים) היו לו 18 נקודות למשחק. וגם בנבחרת, בגיל 22, היו לו משחקים טובים ואפילו מצויינים מול נבחרות כמו יוון (12 נקודות ו-5 אסיסטים), גאורגיה (12 נקודות ו-10 אסיסטים), גרמניה (16 נקודות ו-9 אסיסטים) וסרביה (10 נקודות, 9 אסיסטים ו-7 חטיפות), שבחלקם גם הוביל את הנבחרת לנצחונות או כמעט.

בכל אופן, אני מקווה שתהיה לנו הזדמנות לראות את זה במדגם גדול יותר ביורוליג בשנים הבאות. בהחלט יש סיכוי שאתה צודק והוא לא יצליח מול תחרות כזו. אבל גם אם זה נכון, הרי שלקבוצות בליגה שלנו כמו הפועל ת"א או חולון זה דווקא לא אמור להפריע בהתחשב בקבוצות שהן עצמן פוגשות. אז למה שלא ירצו אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 2:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אתה מודע לזה שבשתי הקבוצות האלה הוא כבר היה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 2:48 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

ברור. זו התייחסות ישירה לטענה של גמליאל (ואחרים) שאף אוהד של שתי הקבוצות הללו לא רוצה שבלאט יחזור אליהן. למרות שאני דווקא יכול להאמין שזה המצב בין אוהדי הקבוצות כאן בסל-ניוז, לפחות אלה שכותבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 8:44 am 
מנהל פורום

רק להתייחס להשוואה המשונה לטעמי לקמפאצו.
מה שהופך את קמפאצו לשחקן טוב זה בדיוק הדברים שאין לבלאט, וזה שאין לו אותם הוכים את בלאט לשחקן רע.

ראשית, אין מה להשוות במהירות ובזריזות, שמאפשרות הרבה מהיכולות של קמפאצו, ופוגעות בהרבה מהכישורים של בלאט. שנית, קמפאצו שומר בינוני מינוס ביום טוב. אבל גם בינוני מינוס ביום רע. בלאט שומר בינוני ביום טוב, אבל איום ונורא ומזיק בשאר הימים, וזה לא רק בגלל גישה חרא אלא גם בגלל, ובכן, יכולות פיזיות. שלישית, קמפאצו, כמו בלאט, צריך את הכדור ביד, רק שקמפאצו עושה איתו דברים הרבה יותר מהר, והוא הרבה יותר תכליתי, עכשיו, פה, בלאט יכול וצריך להשתפר, ואולי זה יקרה, וזה לא יפתיע אותי, אבל בנתיים מדובר בשחקן שתוקע התקפות ומאט אותן, שהולך אך ורק לאותם סטים מוכרים שלו בלי גיוון (הוא פשוט באמת מוסר על, אז זה לא הרסני כמו שזה יכול היה להיות, ועדיין, מול קהוצות מספיק גדולות ומהירות, זה בעייתי).
אגב, אם בלאט ישפר את הכוח שלו, מה שישפיע על מהירות וזריזות ואת הגישה שלו, מה שישפיע על האגו בהתקפה זריקת הזין בהגנה, אז הוא יכול להיות גם טוב יותר מקמפאצו, כי הוא קלע טוב יותר בסך הכל. ואם אלבה מהמרים על ה"אם" הזה, אז שיהנו. אני אישית לא מאמין בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 9:27 am 
Sophomore

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ברור. זו התייחסות ישירה לטענה של גמליאל (ואחרים) שאף אוהד של שתי הקבוצות הללו לא רוצה שבלאט יחזור אליהן. למרות שאני דווקא יכול להאמין שזה המצב בין אוהדי הקבוצות כאן בסל-ניוז, לפחות אלה שכותבים.

אתה צודק פשוט ערבבנו/ערבבתי שתי טענות נפרדות שהעליתי -
1. מבחינת כדורסל נטו בלאט לא רכז מוביל אפילו לרמה של הפועל ירושלים ולכן כל ההסבר על יכולת להתבטא מול ה-10% העליונות וכו'.
2. למרות שברמתו הנוכחית הוא יכול להוביל קבוצה כמו הפועל ת"א או חולון, אני לא חושב שמישהו מהם חולם על זה. זה כבר יותר בעיות שסביב איך הוא נתפס מבחינת אופי ודיבורים על פרארי וכו' ופחות כדורסל נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 9:31 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
רק להתייחס להשוואה המשונה לטעמי לקמפאצו.
מה שהופך את קמפאצו לשחקן טוב זה בדיוק הדברים שאין לבלאט, וזה שאין לו אותם הוכים את בלאט לשחקן רע.

ראשית, אין מה להשוות במהירות ובזריזות, שמאפשרות הרבה מהיכולות של קמפאצו, ופוגעות בהרבה מהכישורים של בלאט. שנית, קמפאצו שומר בינוני מינוס ביום טוב. אבל גם בינוני מינוס ביום רע. בלאט שומר בינוני ביום טוב, אבל איום ונורא ומזיק בשאר הימים, וזה לא רק בגלל גישה חרא אלא גם בגלל, ובכן, יכולות פיזיות. שלישית, קמפאצו, כמו בלאט, צריך את הכדור ביד, רק שקמפאצו עושה איתו דברים הרבה יותר מהר, והוא הרבה יותר תכליתי, עכשיו, פה, בלאט יכול וצריך להשתפר, ואולי זה יקרה, וזה לא יפתיע אותי, אבל בנתיים מדובר בשחקן שתוקע התקפות ומאט אותן, שהולך אך ורק לאותם סטים מוכרים שלו בלי גיוון (הוא פשוט באמת מוסר על, אז זה לא הרסני כמו שזה יכול היה להיות, ועדיין, מול קהוצות מספיק גדולות ומהירות, זה בעייתי).
אגב, אם בלאט ישפר את הכוח שלו, מה שישפיע על מהירות וזריזות ואת הגישה שלו, מה שישפיע על האגו בהתקפה זריקת הזין בהגנה, אז הוא יכול להיות גם טוב יותר מקמפאצו, כי הוא קלע טוב יותר בסך הכל. ואם אלבה מהמרים על ה"אם" הזה, אז שיהנו. אני אישית לא מאמין בזה.

מסכים לגבי ה"אם".

ואפרופו בלאט ויכולת להשתפר. אני במקור תפסתי אותו (כנראה בהשלכה של תכונות האופי שמייחסים לאבא שלו) כוורקוהוליק אובר-אצ'יבר שעובד קשה יותר מכולם וכל הזמן מחפש להשתפר. אבל בשיחה עם אח שלי שקצת יותר מעורב באימון ספורט הוא אמר שלאף שחקן שעובד מאד מאד קשה אין גוף חלש, חוסר באתלטיות וזריזות כמו של בלאט. אלו דברים שהיום אפשר לעבוד עליהם ועצם זה שהוא כל כך חלש ועדיין גם כל כך איטי ולא אתלטי הם דווקא מעידים על שחקן שלא ממש עובד קשה.. אותו כנ"ל לגבי פיתוח זריקת tear-drop שהייתה יכולה לתת לו יכולת חדירה טובה יותר ומשום מה הוא לא עושה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 10:02 am 
Sophomore

קמפאצו זה מעין עדי גורדון למתקדמים.
תמיר במקרה הכי טוב יתפתח להיות מאיר טפירו למתחילים, בלאט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 11:18 am 
Junior

הוא התפתח מאוד פיזית דווקא והוא לא כזה איטי כמו שאתם עושים ממנו. הוא מגיע לכיסים עמוקים בהגנה של היריב, פשוט טכנית עדיין לא ממש יודע מה לעשות עם זה.

אגב, בריסקר. שחקן עם נתונים פיזיים דומים. יותר זריז אמנם, אבל כבר עכשיו מבצע כל מיני פלואטרים בדרגות קושי גבוהות. מעניין יהיה לראות אותו עם הכדור יותר בידיים בחיפה שנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 4:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

"אף אוהד" זו פראזה גדולה. אבל אתה משוכנע שיש רוב לאוהדים בקבוצות האלה שהיו רוצים אותו חזרה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 6:07 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

"אף אוהד" זו פראזה גדולה. אבל אתה משוכנע שיש רוב לאוהדים בקבוצות האלה שהיו רוצים אותו חזרה?

מצטט מגמליאל למעלה: "עוד לא פגשתי אוהד הפועל ת"א או חולון אחד שחולם להחזיר את בלאט לקבוצה שלו". אז "חולם" נשמע לי קצת גדול, אבל האם רובם גם היו מתנגדים למהלך כזה? אני לא משוכנע בשום דבר. יכול להיות גם שגמליאל צודק ואם נעשה סקר זה אכן יהיה המצב. אבל הבעתי את דעתי שאם זה נכון אז בעיני ראייה לא נכונה שמושפעת מנראטיבים והסברתי גם למה. אם אני אוהד של אחת משתי הקבוצות (או של כל קבוצה אחרת בליגה המקומית, חוץ אולי ממכבי), בהחלט הייתי שמח לראות את הרכז הפותח של נבחרת ישראל, שחקן קבוצתי וחכם, בקבוצה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 6:17 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

מצטט מגמליאל למעלה: "עוד לא פגשתי אוהד הפועל ת"א או חולון אחד שחולם להחזיר את בלאט לקבוצה שלו". אז "חולם" נשמע לי קצת גדול, אבל האם רובם גם היו מתנגדים למהלך כזה? אני לא משוכנע בשום דבר. יכול להיות גם שגמליאל צודק ואם נעשה סקר זה אכן יהיה המצב. אבל הבעתי את דעתי שאם זה נכון אז בעיני ראייה לא נכונה שמושפעת מנראטיבים והסברתי גם למה. אם אני אוהד של אחת משתי הקבוצות (או של כל קבוצה אחרת בליגה המקומית, חוץ אולי ממכבי), בהחלט הייתי שמח לראות את הרכז הפותח של נבחרת ישראל, שחקן קבוצתי וחכם, בקבוצה שלי.

יום ששונך הוא יום אסוננו. שומר נפשו ירחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 8:52 pm 
Sophomore

האמת שיש לי זווית קצת אחרת על בלאט והיורוליג (אחרי שכבר כתבתי את הזווית הראשונה שלי שמדברת על זה שהוא לא יקבל את תנאי הביטחון והקבוצה לא תהיה מוכנה בשבילו ביורוליג ולכן צפויה ירידה )

בלאט אם הולך ליורוליג , הולך להיות שחקן 8-10 במקרה הטוב
וככזה , הרבה פעמים הרבה יותר קל לך להביא לידי ביטוי את התכונות הטובות שלך מאשר לקבוצה השניה לנצל את החולשות שלך.
לקבל את בלאט ל10 דקות במשחק בהן הוא מצליח לנהל את המשחק של הקבוצה ולקלוע כמה שלשלות , לא ישנה את היחס של המאמנים היריבים אליו
ולא נראה לי שיכינו תוכניות "תקיפה" מיוחדות לרגעים שהוא על המגרש.

ויש סיכוי סביר שיהיה לו מספיק זמן התאקלמות ביורוליג במצב שלא באמת מצפים ממנו למשהו וכל דבר שהוא נותן זה בונוס מטורף.
וזה יכול לבנות אצלו את הביטחון הנחוץ וגם לתת לו זמן להבין ולשפר קצת מהחסרונות שלו (אולי לעבוד על קליעה בחדירה , אם זה פלואטר או ג'אמפ קצר או כל דבר אחר )

ובניינו , אין באמת נוסחה לדעת מי יצליח ומי יכשל
גם אני שממש רציתי את וויל קליבורן בהפועל (פיאנג'יאני וויתר עליו תמורת קינזי )
לא חשבתי לרגע שזה מה שהוא יהפוך להיות תוך 3 עונות (לחלוטין שחקן סופר סופר משמעותי ברמת יורוליג)
בעבר גם את הנסיקה של קלי מקארתי לא חזיתי (כאילו היה ברור שהוא יכול לשמור ברמות הללו אבל פתאום הוא נהיה קלי התקפי )

בקיצור אני לא מקווה שהוא יכשל , אני מקווה שהוא יצליח.
ואני מאוד מקווה למצוא מחליף ראוי (לדעתי מקל הוא המחליף המתאים כרגע ) להפועל

יש לנו לפחות עוד שנה עד שנצטרך להכריע בשאלת ההתאמה ליורוליג
אז בנתיים בואו נהנה ממה שיש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 9:47 am 
Hall of Famer

נושא אחד שבעיני בלאט שיפר זה המהירות שלו עם הכדור. הוא מצליח לשבור את הקו הראשון של ההגנה בפיק אנד רול בצורה טובה מאד וזה פותח לו את כל אופציות המשחק. כשהוא היה בהפועל זה לא היה קיים, אני לא חושב שגם בחולון הוא עשה זאת.
אני עדיין מאד לא אוהב אותו וסקפטי מאד לגבי ההצלחה שלו בברלין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 10:12 am 
Hall of Famer

N.T.K כתב:
האמת שיש לי זווית קצת אחרת על בלאט והיורוליג (אחרי שכבר כתבתי את הזווית הראשונה שלי שמדברת על זה שהוא לא יקבל את תנאי הביטחון והקבוצה לא תהיה מוכנה בשבילו ביורוליג ולכן צפויה ירידה )

בלאט אם הולך ליורוליג , הולך להיות שחקן 8-10 במקרה הטוב
וככזה , הרבה פעמים הרבה יותר קל לך להביא לידי ביטוי את התכונות הטובות שלך מאשר לקבוצה השניה לנצל את החולשות שלך.
לקבל את בלאט ל10 דקות במשחק בהן הוא מצליח לנהל את המשחק של הקבוצה ולקלוע כמה שלשלות , לא ישנה את היחס של המאמנים היריבים אליו
ולא נראה לי שיכינו תוכניות "תקיפה" מיוחדות לרגעים שהוא על המגרש.

ויש סיכוי סביר שיהיה לו מספיק זמן התאקלמות ביורוליג במצב שלא באמת מצפים ממנו למשהו וכל דבר שהוא נותן זה בונוס מטורף.
וזה יכול לבנות אצלו את הביטחון הנחוץ וגם לתת לו זמן להבין ולשפר קצת מהחסרונות שלו (אולי לעבוד על קליעה בחדירה , אם זה פלואטר או ג'אמפ קצר או כל דבר אחר )

ובניינו , אין באמת נוסחה לדעת מי יצליח ומי יכשל
גם אני שממש רציתי את וויל קליבורן בהפועל (פיאנג'יאני וויתר עליו תמורת קינזי )
לא חשבתי לרגע שזה מה שהוא יהפוך להיות תוך 3 עונות (לחלוטין שחקן סופר סופר משמעותי ברמת יורוליג)
בעבר גם את הנסיקה של קלי מקארתי לא חזיתי (כאילו היה ברור שהוא יכול לשמור ברמות הללו אבל פתאום הוא נהיה קלי התקפי )

בקיצור אני לא מקווה שהוא יכשל , אני מקווה שהוא יצליח.
ואני מאוד מקווה למצוא מחליף ראוי (לדעתי מקל הוא המחליף המתאים כרגע ) להפועל

יש לנו לפחות עוד שנה עד שנצטרך להכריע בשאלת ההתאמה ליורוליג
אז בנתיים בואו נהנה ממה שיש

מקל חתם לעוד שנתיים במלאגה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 10:32 am 
Junior

וטוב שכך. שחקנים כמו מקל ובלאט הם מלכודת דבש. הם אולי הכי מוכשרים כרגע בישראל בעמדה מספר 1, אבל בארצות הברית של אמריקה יש המון רכזים הרבה יותר טובים מהם, שישמחו לשחק בקבוצות מהסוג של הפועל ירושלים, ואז השחקנים לשים לידם הם לאו דווקא הרכזים הכי מוכשרים בכדורסל הישראלי (שצריכים את הכדור בידיים במשך 25 דקות למשחק לפחות כדי להיות משמעותיים, פלוס בונוס: אחד מהם לא שומר ולא חודר והשני לא קולע). תן לי ג'ייקובן בראון עם כדור בידיים לצד מישהו כמו בר טימור או גולן גוט, שמסוגלים לתת הגנה חזקה, לתרום פאול חזק כשצריך ולשים את השלשה כשהם פנויים (ובר טימור ידע לעשות את זה, עד לאחרונה) ושבלאט ומקל יכדררו (ויכדררו) במקומות אחרים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה