סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:43 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 212 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: השרדות VIP 2020
הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 10:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
לגבי אפשרות להחליף שבטים זה לא מדוייק. אם אני לא טועה בהישרדות עונה 13 או 14 הייתה אפשרות למתמודד לעזוב את השבט שלו ולעבור לשבט אחר וג'ונתן פנר, שאח"כ גם היה בעונת ה - fan vs favorites (שהיתה העונה הכי טובה שראיתי, אבל ראיתי אחרי העונה הזאת עוד איזה 2 או 3 עונות רנדומליות, כולל עונת ה - game changers שבה סנדרה הפסידה וזכה ונחשבת טובה ומבחינת הטוויסטים של ההפקה אולי הכי קרובה להישרדות ישראל) החליט לעבור שבט.

וואלה? כנראה את העונה הראשונה עם פנר פספסתי (דווקא את השניה ראיתי).
בעונות שאני ראיתי לא נתקלתי בדבר הזה אבל מקבל את ההערה שלך, אז כנראה שזה גם קורה באמריקאי :)

עמוס לב כתב:
אני מסכים איתך שכל הטוויסטים מעקרים את המשחק החברתי של הישרדות ואסטרטגהי של משתתפים, ולכן מהלך כמו של עידן הוא מטומטם. אין לך שום אפשרות לצפות מה ההפקה הולכת לזרוק עליך. אז אתה חייב לתת 100% כל הזמן. אי אפשר להרגיש בטוח ולנוח.

אין ספק שבדיעבד הויתור של עידן יכול לפגוע (ואפילו אנושות אם קול אקראי של רגב מעיף משהו אחד שזה אולי הוא או ירדן) אבל זה חלק ממה שמבעס בגרסה הישראלית... אם כל מה שידוע וחשוב זה חסינות וכל השאר זה קצת משחק חברתי והרבה מזל (אסרטגיה לא יכולה להתקיים) אז זה פשוט משחק אחר שאני קצת פחות אוהב (אם כי עדיין צופה כמובן :) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 10:44 am 
Freshman

מסכים איתך שקי.

עוד דבר שהרגיז אותי מההתחלה ומבחינתי היה סוג של עקרון קדוש בהישרדות זה חוסר היכולת להיות תמיד תלוי בעצמך בעונה הזאת.

זאת אומרת העניין הזה שאם שבט לא מחבב אותך חברתית אין לך אפילו אפשרות להגן על עצמך ולקחת חסינות אישית זה כבר זוועה, מתמודד תמיד צריך שתהיה לו אפשרות להגן על עצמו בזכות הפיזיות או השכל או הנחישות שלו או כל דבר אחר, אבל לפחות שבסוף תהיה לו שליטה מסויימת בגורלו, אחרת זה נטו מזל רע שקוז׳י התגלגל לשבט יריב ושהוא עף על הטעויות של סמיון בלי יכולת לשמור על עצמו. סמיון באמת בעט בטמטומו בדלי ודווקא המזל הפעם של בחישות ההפקה נפל על הצד שלו וכל הכוח היה אצלו והוא ליטרלי פספס מול שער ריק אבל למה שקוז׳י גם יעוף אוטומטית על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 10:54 am 
Junior

shukista כתב:
זאת אומרת העניין הזה שאם שבט לא מחבב אותך חברתית אין לך אפילו אפשרות להגן על עצמך ולקחת חסינות אישית זה כבר זוועה, מתמודד תמיד צריך שתהיה לו אפשרות להגן על עצמו בזכות הפיזיות או השכל או הנחישות שלו או כל דבר אחר, אבל לפחות שבסוף תהיה לו שליטה מסויימת בגורלו, אחרת זה נטו מזל רע שקוז׳י התגלגל לשבט יריב ושהוא עף על הטעויות של סמיון בלי יכולת לשמור על עצמו. סמיון באמת בעט בטמטומו בדלי ודווקא המזל הפעם של בחישות ההפקה נפל על הצד שלו וכל הכוח היה אצלו והוא ליטרלי פספס מול שער ריק אבל למה שקוז׳י גם יעוף אוטומטית על זה?

דווקא פה אני חולק עליך.
דווקא בהישרדות האמריקאית אין דבר כזה חסינות אישית בשלב השבטים (במידה ואני לא טועה שוב :) ) וחלק מהגורל שלך לא תלוי רק בנקודת הזמן הנוכחית אלא במה שעשית עד עכשיו.
אם קוז'יקרו קשר את גורלו עם סמיון וסמיון פישל אז גם קוז'י יחטוף ויעוף. הוא בחר בברית הלא נכונה ולא שמר על יחסים מספיק טובים עם החברים האחרים כדי לנסות אולי להפוך אותם אחד על השני.
הרעיון (לפחות בגרסא האמריקאית) היא שאתה אחראי לגורל השבט בלבד בשלב הזה (עד כדי פסלון חסינות סודי) ואם השבט מפסיד אז הכלים שלך הם נטו חברתיים/אסרטגים בשלב הזה. אתה יכול להגן על השבט, לא על עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 10:57 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
רק אני הבנתי מהפרומו שכאילו קודם תהיה הצבעה רגילה הערב, ורק אז פתאום בהפתעה תיערך הצבעת השבט המקביל על החסינות?
כי אם כן (ובהנחה די סבירה שכולם פרט לרגב יצביעו עבורו), אז רגב בקולו הבודד ובאופן לא מודע יכריע מי מודח...

זה גם מה שאני הבנתי. אבל מה שכן, מי שיודח מקפרה (אם לא יהיה עוד טוויסט) ילחם עם אילנה על מקום כשומר הביקתה.

מסכים לגמרי עם הטוויסטים המיותרים של העונה הזו כדי להגן על הברית של אסי וישראל. אני כן חייב לומר שבעיני ישראל מאוס הרבה יותר מליטל, כן היא בכיינית, קורבנית וחסרת כל טיפה של מודעות עצמית, אבל גם הוא והוא חתיכת ביריון דוחה שדורך על אנשים ובניגוד אליה, שהיא באמת חוליה חלשה שלאף אחד לא באמת אכפת ממנה כל עוד הקול שלה בכיס, הוא דמות שבאמת יש לה כוח במשחק הזה, והוא מנצל את הכוח הזה בצורה מכוערת, בריונית וחסרת כל מודעות עצמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 11:21 am 
Freshman

sheky כתב:
shukista כתב:

דווקא פה אני חולק עליך.
דווקא בהישרדות האמריקאית אין דבר כזה חסינות אישית בשלב השבטים (במידה ואני לא טועה שוב :) ) וחלק מהגורל שלך לא תלוי רק בנקודת הזמן הנוכחית אלא במה שעשית עד עכשיו.
אם קוז'יקרו קשר את גורלו עם סמיון וסמיון פישל אז גם קוז'י יחטוף ויעוף. הוא בחר בברית הלא נכונה ולא שמר על יחסים מספיק טובים עם החברים האחרים כדי לנסות אולי להפוך אותם אחד על השני.
הרעיון (לפחות בגרסא האמריקאית) היא שאתה אחראי לגורל השבט בלבד בשלב הזה (עד כדי פסלון חסינות סודי) ואם השבט מפסיד אז הכלים שלך הם נטו חברתיים/אסרטגים בשלב הזה. אתה יכול להגן על השבט, לא על עצמך.

לא היה שום תסריט שבו אפשר להפוך שבט יריב מגובש אחד על השני, מרגע שההפקה העבירה אותו בעל כורחו לשבט וברגע שסמיון פישל עם המתנה שקיבל גורלו נחרץ. לא באמת היתה לו אפשרות אחרת חוץ מלעוף והוא לא היה תלוי בעצמו בכלל, אין שום אסטרטגיה שניתן היה לעשות והוא לא יכל לחזות שסמיון יעשה כזאת שטות ויסמוך על ילדה חסרת עמוד שדרה כאיזה wild card מופרך לשלבים מתקדמים.

אז בעצם זה נשמע לך סביר שההפקה ככה ערבבה והעבירה אותו צד ושהוא עף סתם באוטומט בלי שיכל אפילו להגן על עצמו בחסינות אישית?

אל תשכח גם שיש עדיין משימת חסינות אישית לכולם, פשוט הוא יצא אחרון באיזה דירוג מופרך כלשהו אז הזכות להגן על עצמו נשללה.

אישית נראה לי מגוחך וחוטא לעקרונות המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 10:11 am 
Senior

עמוס לב כתב:
לגבי אפשרות להחליף שבטים זה לא מדוייק. אם אני לא טועה בהישרדות עונה 13 או 14 הייתה אפשרות למתמודד לעזוב את השבט שלו ולעבור לשבט אחר וג'ונתן פנר, שאח"כ גם היה בעונת ה - fan vs favorites (שהיתה העונה הכי טובה שראיתי, אבל ראיתי אחרי העונה הזאת עוד איזה 2 או 3 עונות רנדומליות, כולל עונת ה - game changers שבה סנדרה הפסידה וזכה ונחשבת טובה ומבחינת הטוויסטים של ההפקה אולי הכי קרובה להישרדות ישראל) החליט לעבור שבט.

רק כדי לדייק - הטוויסט עם פנר היה בקריצה לפיראטים ואפשר לכל המשתתפים 'למרוד' ולעבור שבט בתנאי שיעשו את זה במהלך כמה שניות הקרובות, בת הברית הכי קרובה אליו עברה שבט כי הייתה דלוקה על מישהו מהשבט השני ( מהתקופה בה הם היו חלק משבטים הלבנים - אותה עונה הייתה שערורייתית בכל שהתחילה החלוקה לפי גזעים של המתמודדים) ופנר נלחץ, קפץ אחריה בשנייה האחרונה, ודי התחרט על זה מאותו רגע עד האיחוד.
עם זאת, זו הפעם היחידה ב25-30 עונות שבה ראיתי שיש הזדמנות לשחקן בעוד פשוט לעבור שבט, אחרי הישראלי אני לא עוקב בכלל, אבל רק מתגובות בודדות שאני רואה לתכנית נשמע שזה משהו שקורה פעמיים בעונה.

את המשפט על סנדרה לא הבנתי, אבל אני אנטפק שהגיים צ׳יינג׳רס לא נחשבת לעונה טובה, אלא לעונה די מאכזבת, עם שמות מאוד גדולים שהתחילה נהדר, אבל אחרי שכל הביג-שוטס הודחו בחצי הראשון של העונה, מצאנו את עצמנו עם כל השורדים הלא-כריזמטיים ועם סיום חלש למדי.
היא כן, כמו שאמרת, סימנה התחלה של התדרדרות מסוימת שבה ההפקה האמריקאית, כדי לא לקפוא על השמרים, התחילה לעשות יותר ויותר טוויסטים שחירבו כמה מהעונות האחרונות.
זה עדיין, לפי מה שאני מבין, חמישית ממה שקורה בגרסא הישראלית שבעיני צריכה לאבד את הזכות להשתמש בכל במותג 'הישרדות'.

(ופתאום אני חושש שמה שכתבת על הגיים הוא בעצם על העונה ה40 ואם כן אז זה ליצירת ספוילר בשבילי ואשמח אם לא תפרט...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 12:36 pm 
Hall of Famer

רציתי לרשום שסנדרה הפסידה בה ומי שזכתה הייתה השוטרת שרה. לפי מה שאני יודע היא נחשבת טובה, בסה"כ רציתי להגיד שהעונה של fan Vs favourits הייתה הטובה ביותר שראיתי כולל זאת של ה - game changers.

כמות הטוויסטים בהישרדות ישראל היא מופרעת. בערך כל פרק יש איזה טוויסט הפקה. כמו שרשמו, במקרה הטוב זה מוביל לכך שמה שחשוב זה חסינויות ומזל. במקרה הרע זה מוביל לכך שמה שחשוב זה שתהיה מעניין בעיני ההפקה והם כבר ייקחו אותך על כפיים קדימה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 2:26 pm 
Senior

הבנתי, אז fans vs favorites היא בהחלט קונטנדרית חזרה לעונה הכי טובה אי פעם וגם אצלי היא כנראה מקום ראשון.

אני חושב שהפער בין הישראלי לאמריקאי הוא בין היתר בכמה ההפקה תופסת מהצופים. בעוד שבאמריקאי מבינים שהקהל שלהם ראובן ככולו מורכב מאנשים שבאמת אוהבים את הפורמט והמשחק, אני מקבל את התחושה מהישראלי שהם פשוט מניחים שאת הקהל הרחב זה לא מעניין, ושהקהל הרחב הוא פשוט מטומטם וכדי למשוך אותו צריך לרדד את התכנית לתכנים צעקניים ובלתי נסבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 10:22 pm 
Hall of Famer

בפרומו ליום שבת כולם בוכים מעניין מה קרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 10:42 pm 
Sophomore

סרטונים מהארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2020 4:35 am 
Hall of Famer

אני מבין שצריך להכניס כסף...
אבל כל פרק יש "פרסומת סמויה" חדשה - יינות ביתן, קולגייט, במבה
מה עוד יהיה לנו?
משימת פרס על מגזין לאשה? ערכת סבונים של ללין?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2020 11:13 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אני מבין שצריך להכניס כסף...
אבל כל פרק יש "פרסומת סמויה" חדשה - יינות ביתן, קולגייט, במבה
מה עוד יהיה לנו?
משימת פרס על מגזין לאשה? ערכת סבונים של ללין?

https://www.traderjoes.com/digin/post/b ... nut-snacks

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 4:02 am 
Hall of Famer

ובמסגרת אי-השיוויון מצד ההפקה: דווקא אסי הוא הראשון שמקבל שיחה מהבית
למה דווקא הוא? טרם נמסרה תגובתם...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 9:54 am 
מנהל פורום

זה לא כי ישראל נשלח לבקתה והוא בחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 10:50 am 
Hall of Famer

לא. אני מניח שבעיניים של ההפקה אסי יותר מעניין, כי הוא דומיננטי במשחק והבוזגלוס וכו'. אז נתנו לו.
אבל זה מה שמפריע בהישרדות ישראל?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 12:05 pm 
Hall of Famer

ברור שבגלל הבוזגלוס' - אין ספק בכך
זה מה שמנחה אותם לאורך כל הדרך הרי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 12:09 pm 
Senior

אני הפסקתי לעקוב לפני שבועים בערך (מה שאומר שהחמצתי כשלושים ושמונה פרקים הכוללים בערך אפס התרחשויות) אבל אין טוב מהפתיל הזה מלהעלות את הצעת החוק שאעביר במליאה מיד כשאבחר ליו"ר הוועד המנהל של כל שידורי הטלוויזיה בישראל, ולפיה מי שאחראי בקשת (או רשת, כאילו מישהו מבדיל בכלל) למעשים המגונים שנעשו בפורמט החביב הזה, יוגלה לפרק זמן שלא ירד משלושה חודשים לאי בודד עם ליטל סמדג'ה. בעת הצורך ניתן יהיה לשקול את המתקת דינו למוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 3:49 pm 
Freshman

אני מניח שההפקה התאימה מראש לכל מתמודד את השיחה שהוא יילחם עליה. הרעיון הוא שגם לאילנה וגם למתמודד שמולה יהיה דרייב לנצח, ואם הם היו נלחמים על שיחה מהמשפחה של מישהו מהברית של קוז'י, יכול מאוד להיות שישראל היה מפסיד בשביל להבטיח שאילנה תהיה איתם. זה היה חורץ סופית את גורל הברית השניה כבר בפתיחת האיחוד.

נראה אם את המשימה על השיחה מהמשפחה של ליטל יתנו לאלינה או שיעדיפו עוד סבב קללות ויתנו לקוז'יקרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 4:00 pm 
Hall of Famer

אדרבה
היה הרבה יותר מעניין דווקא אילו השיחה הייתה לאחד מהאנשים שישראל פחות מחובר אליהם...
הרי כמה מתח היה במשימה הנוכחית - ראינו אתמול
החסרתי נשימה לאור הדרמה מי יאכל יותר מהר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 4:33 pm 
Freshman

אז אתה חושב שלהפקה עדיף 5 דקות של מתח במשימה מאשר להשאיר סיכוי למתח בכל ההדחות הקרובות?

אם בהדחה הקרובה מישהו מחברי הברית של עידן וג'רבי הולך הביתה - הדרך של כל יתר חברי הברית לוילת המודחים סלולה ואפשר לשים שעון מעורר לשישייה האחרונה.
לעומת זאת, אם בהדחה הקרובה הם יצליחו להדיח מתמודד מהברית של אסי וישראל, אז כל העסק מאבד יציבות לכמה הדחות הקרובות. בשביל זה הם צריכים את אילנה איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 4:51 pm 
Hall of Famer

הקשר בין מה שקורה כעת בבקתה לבין המשחק - קיים אך דחוק
בוא נראה את אילנה בכלל אוכלת משהו...
אדרבה פעמיים ברצף
בוא נראה לאיזה ברית היא תתחבר (כבר ראינו מכירת משימה עם הסכם שהופר מיד חרף "ההיגיון שלנו")
בוא נראה את אלה ממשיכה לטמון ראשה בחול באם ממקמים אותה שוב בתחתית הדירוג החברתי

הכל עוד ישתנה כמה פעמים לכל הכיוונים - זה הפורמט

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 5:59 pm 
Freshman

זה בדיוק העניין - הקשר בין מה שקורה בבקתה לבין המשחק לא דחוק בכלל.
אילנה צריכה לנצח שתי משימות כאלה כדי לחזור למשחק. היא יודעת את זה, היא מבינה את זה, והיא רוצה לחזור. כדי לקבל ניצחון, קלף המיקוח שלה זה פתק ההצבעה שלה. כלומר, מי שייתן לה לנצח אותו ויקדם אותה לעבר החזרה למשחק - יזכה בקול שלה. לדעתי, זו בדיוק הסיבה למה השיחה מהבית הייתה דווקא מאשתו של אסי, האיש הכי חזק בברית והאחרון שאפשר לאכזב.

הדירוג של אלה במקום הלפני אחרון היה מכוון והיא ידעה על זה. זה בסך הכל חלק מהמשחק של "היא בגדה בברית שלנו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 6:29 pm 
Hall of Famer

אותו דבר היה אפשר לטעון על עדי וסמיון...
בכל מקרה, לא ראיתי שאתמול אילנה בכלל הציעה משהו בכיוון
והיא תמיד יכולה להבטיח ופשוט לא לקיים - כמו כולם בסופו של דבר

לדרג מישהו במקום הלפני האחרון זה מאוד מסוכן - שהרי אתה לא יכול לשלוט שהוא לא יהיה אחרון ממש (כלומר קשה לי להאמין שהם אשכרה עשו חישוב מדויק מה הכי נמוך שאפשר להוריד אותה מבלי להסתכן ולו תיאורטית שתרד למקום האחרון...) - ולך תדע מה יהיו הסנקציות לכך
אבל לה ספיצפית כנראה שום דבר לא יזיז בכל מקרה, כל עוד מקבלת חיבוק ותמיכה מה"גברים החזקים בשבט" - אז הדיון מעט מיותר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 9:09 pm 
Freshman

אם עדי פעלה נגד ההיגיון הבריא, זה לא אומר שאין יותר היגיון בריא בעולם.
אילנה יכולה להבטיח ולא לקיים. גם כל מתמודד אחר יכול להבטיח ולא לקיים, אז מה? זה אומר שכולם יחכו בסבלנות למועצות שבט ויצביעו רנדומלית? אין יותר אסטרטגיות?
שומר הבקתה זה כוח במשחק הזה, להתעלם ממנו כי אולי הוא ישקר זה מגוחך, בטח במצב שהוא המוצא האחרון שלך.

אגב, לא אמרתי שאילנה בהכרח תצביע נגד הברית של ישראל (אם כי אני חושב שזה הצעד המתבקש מבחינתה), אלא שבמצב נתון בו ישראל הולך לבקתה, השיחה שנתנו לו להילחם עליה הייתה דווקא מאשתו של אסי כדי כן להשאיר, ואולי אפילו להגדיל, את הסיכויים שאילנה תחבור לברית השניה.

לא ברור כמה זמן המתמודדים יושבים וחושבים איך לדרג. מה שכן, כבר אמרו לפני כמה פרקים שהם מתאמים ביניהם כך שהדירוגים לא מקריים. אולי הם לא ידעו בדיוק באיזה מיקום אלה תצא, אבל אני מניח שהם כן לקחו מרווח ביטחון כדי לדאוג שאלה תישאר מעל עידן חביב, המטרה הבאה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2020 9:58 pm 
Hall of Famer

הכל נכון, ואנחנו לא באמת מתווכחים כאן יתר על המידה
אני חושב שיהיה יותר מעניין/הוגן/"ראוי" אם נניח זהות מקבל הסירטון בכל פעם תוגרל או תיבחר על ידי המשתתפים בדרך כלשהי, ולא על ידי ההפקה משיקולים זרים של רייטינג
זה הכל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 212 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: