ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אגב, מה אתה אומר על סיפור באבה וואלאס עם הפרטים החדשים שמתבררים? אתה לא חושב שהוא עושה שירות דוב למטרה? גם אם נצא מהנחה מקלה שהוא לא עשה פה פרובוקציה מכוונת.
מה זה אומר?
הטענה היחידה של ה-FBI זה שחבל התלייה הזה הוצב שם עוד קודם (שזה מצחיק מאוד, אבל סבבה). איך הוא 'עושה שירות דוב למטרה'? איך יכולה להיות פה 'פרובוקציה מכוונת' ושל מי?
ולגבי כל האוננות על הפסלים, כל עוד פסלי הקונפדרציה בדרום עומדים שלווים, הטיעונים הימנים שווים לתחת. קודם כל תורידו את אחרון הפסלים ואז מישהו יכול לחשוד בכלל שאתם אמיתיים וזה לא הכל עוד טיעוני בד פיית'. אני מצפה מראי לעמוד לעשות סלפי ליד הפסל האחרון בוירג'יניה. לפרסם תמונה באינסטוש עם הכיתוב 'הושלמה המלאכה, אני יכול לישון בשקט ולדעת שאני בצד הנכון של ההיסטוריה' ואז אני אאמין למשהו שהוא כותב בנושא.
המחקר היחיד שמעניין פה באמת זה למה הדעה הרווחת בישראל נמצאת מימין לטראמפ. אפילו הוא לא מתעכב על זה כי אין אף אחד בארה"ב שמאמין לשטויות על פסלים ומדרון חלקלק מחוץ לקוקולנד ממש.
מצידי שיורידו את כל פסלי הקונפדרציה עד האחרון שבהם, אין לי דבר וחצי דבר לומר להגנתם, להיפך. אבל לפני כמה הודעות כתבת שזה אירוני שאנשים שעושים מחוות נאציות מגינים על פסל של מישהו שלחם בנאצים. וזה נכון. אתה לא חושב שזה אירוני באותה מידה שאנשים שמצהירים שהם נלחמים בנאציזם, בפאשיזם, בקולוניאליזם - מורידים פסלים של אנשים שהיו אנשי מפתח במלחמה בנאציזם, בפאשיזם, או בקולוניאליזם? כי הם לא היו כלילי השלמות במיקרוסקופ ההולך ומשתכלל? אה כן, וגם כאלה שלחמו נגד הקונפדרציה. זה לא נראה לך, ולו קצת, אירוני?
זה נראה לי לא מעניין בשום צורה, כל עוד פסלי הקונפדרציה עומדים. כי יש מאבק של עשרות שנים להוריד אותם ואחרי עשרות שנים רובם המוחלט עדיין עומד והרשויות עדיין מסרבות להוריד אותם.
אז כל עוד לא מטפלים בבעיה אמיתית שהשחורים בדרום ארה"ב מדברים עליה כבר עשרות שנים, אין לי שום אמפתיה לאיזה פסל רנדומלי בלונדון שמישהו עשה עליו גרפיטי.
לגבי האירוניה, זה שוב פוסט מודרניזם שאין אמת ושקר (או לוגיקה פשוטה). סטאלין נלחם בנאצים, למעשה טוב יותר מכל אחד אחר. אף אחד לא חושב שצריך להשאיר פסל שלו. מי שבא להלחם בגזענות ומבקש להוריד פסל שהוא טוען שגזעני (בצדק או לא, לדעתי לא בצדק בחלק מהמקרים חסרי המשמעות האלו שאתה רודף), אינו לוקה באירוניה.
נאצים שמגנים על פסל של מי שנלחם בנאצים זה אירוני, אלא אם אתה טוען שהם מגנים עליו בגלל שהוא גזען. ואז זה אחלה טיעון ללמה זה לא אירוני, אבל לא אחלה טיעון למה צריך להשאיר את הפסל.
אני יכול לפשט לך את זה ללוגיקה פשוטה יותר של A-B אבל כאמור, אין בזה באמת צורך. נסיונות הסכת הדעת האלו קיימות בעיקר בפיד הימין הישראלי בפייסבוק, זה אפילו לא מדגדג את המיינסטרים באמריקה.