Yuval כתב:
טראמפ באופן עקבי רומס את העקרון הבסיסי של המפלגה הרפובליקנית, לפני שנלקחה שבי - זכויות הסטייטים.
היית מצפה שזה יזיז פוליטיקאים, אבל מסתבר שאידיאולוגיה זה פחות חשוב.
לגבי העימותים, אני לא בטוח מה אני חושב. מצד אחד אני לא מחבב את ביידן, הוא בטח לא כריזמטי או רהוט. הוא לא מחזיק באידיאולוגיות מעניינות ובגדול אין לו הרבה מה להגיד. מצד שני, הקמפיין של טראמפ כל כך מתעקש להוריד את הציפיות מביידן בעימות שכרגע אם הוא יצליח לשרוד אותו בלי ליפול מהפודיום ולשכוח איך קוראים לו, זה ייחשב הצלחה.
במובן הזה אין לו כמעט מה להפסיד מעימות כי טראמפ הוריד ממנו את הציפיות לכמעט אפס.
עד היכן מגיעות זכויות הסטייטים? מאחר שאני לא קונה את הנראטיב שהכל זה הפגנות שקטות ושלוות ואין בהן אלימות בכלל, ואני גם לא קונה את הנראטיב שהעלייה החדה בפשע בערים שונות בארה"ב (בעיקר רצח ופשעי ירי באופן כללי) לא קשורה בכלל להגבלות שמוטלות על המשטרה, אני לא יודע אם זכויות הסטייטים ו/או הערים מגיעות לכדי אפשור ביודעין, ואפילו בקריצת עין והסתכלות לכוון השני, של אלימות, ביזה והשחתת רכוש, תוך השפלה והגבלה של המשטרה.
אבל אני בכלל לא מדבר על זכויות הסטייטים מול הממשל הפדרלי, זו לא הסיבה שאני חושב שטראמפ עשה טעות קריטית פה. אני מדבר קודם כל על ההיבט הפוליטי. מבהחינה הפוליטית ההתערבות של טראמפ זו טעות גדולה, זה מאפשר למושלים וראשי הערים להגיד "עד שהתערבת הכל היה בסדר, הכל בגללך" ולהפיל עליו את התיק. מאחר שמדובר כמעט בכל מקרה בערים ומדינות שבהן אין לו סיכוי לנצח, הוא היה צריך לעזוב אותן במנוחה, ואז יש שתי אפשרויות - או שהאזרחים בעד המצב ושום דבר לא ישתנה, או שהם סובלים מהמצב והוא יכול גם להרוויח מזה (או שהמפלגה תרוויח מזה בבחירות לקונגרס).
לגבי העימותים - אם ביידן יטעה בלשונו או בשפת הגוף שלו הוא יכול להינזק קשות מהעימותים להערכתי. אני חושב שגם יש לו תירוצים טובים מאד לסרב להתעמת, עם הקורונה והמצב הכלכלי וכל זה, ותומכיו יקבלו את זה בהבנה והסכמה, גם כי זה טראמפ. לא רואה איפה הוא יכול להרוויח מעימותים, גם אם קוגניטיבית ותחבירית הוא עובר אותם איכשהו בשלום.
Yuval כתב:
בחדשות אחרות - ג׳ון קייסיק, מושל אוהיו ומועמד בפריימריז הרפובליקני ב2016, הולך לנאום בועידה הדמוקרטית (כתומך ביידן כמובן). מניח שבתמורה הוא יזכה לתפקיד בקבינט.
עוד דוגמא לשקר המוזר לגבי המפלגה הדמוקרטית הלכה שמאלה, כשבפועל היא מריצה את המועמד הכי שמרן שלה בתקופת חיינו בעוד המפלגה הרפובליקנית פשוט השילה מעצמה את כל החלק השמאלי שלה עבור טראמפ.
אציין שמבחינתי זו רק הצגת המציאות. אני חושב שזה עצוב מאוד שהמפלגה הדמוקרטית חותכת ימינה ככה ומריצה מועמד שאפילו לא תומך בביטוח בריאות לכולם.
המפלגה הדומקרטית בהחלט הולכת שמאלה, ולפחות עד עכשיו הרושם שאני מקבל הוא שבפריימריז שהיו עד עכשיו הכוח של האגף השמאלי במפלגה התחזק עוד יותר. אני לא מתרשם בכלל מזה שהמפלגה מריצה דווקא את ביידן, הם עושים את זה כי הם חשבו שבציבור הכללי הוא אלקטבילי יותר לפחות בשלב זה, לא בגלל המדיניות שלו.
וכשקראתי את מסמך ההמלצות המשותף שלו ושל סנדרס (או יותר נכון של הצוותים שלהם), הרושם שאני מקבל הוא שהאגף השמאלי של סנדרס ו-AOC (שהייתה חלק מהצוות שלו למסמך הזה) קיבל כמעט את כל מה שרצה. לא Medicare for all אבל לא מאד רחוק, ביטוח בריאות מורחב מאד מאד שעבור אוכלוסיות רבות הוא אופציה ראשונה (כלומר שצריך לעשות ממנו opt out), ובנוסף קיבלו הכל או כמעט הכל בנושאי אנרגיה ירוקה, הגירה, reparations לשחורים, אפליה מתקנת כתנאי כמעט לכל דבר, אפשרות לממשל הפדרלי להתערב בהיתרי תכנון ובנייה של המדינות.