סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 5:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ים מדר לדראפט
הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:04 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זו בעיקר חוכמה בדיעבד, חביבי. איכשהו לא נראה לי שראית את תייס משחק ברתיופארם פאקינג אולם ואמרת לעצמך "וואו, הבחור הזה שומר כמו שחקן חמישייה באחת מחמש הקבוצות הכי טובות בנבא". כנ"ל דלבדובה בסיינט מארי. ברור שהסיכוי של שאראס/דה קולו/תאודוסיץ' להיות "כוכבים בנבא" היה מלכתחילה בעייתי בגלל ההגנה/אתלטיות, אבל למרות שאני אמרתי את המילים במרכאות, לא נראה לי שדובר כאן באמת על "להיות כוכב", אלא על להשתלב כשחקן רוטציה משמעותי באיזשהי קבוצה. אם שחקן עושה דברים מספיק מיוחדים בהתקפה, אין בעיה להחביא אותו בהגנה, בוודאי לא בעונה הרגילה. שמעתי על אחד, לוקה משהו, שיכול להגיד דבר או שניים בנושא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:13 pm 
Hall of Famer

1) זו לא חכמה בדיעבד, זו דוגמה נוספת להסבר על אקסיומה ידועה לגבי רול פליירז בNBA.

2) את השנים היפות שלו ת'ייס דווקא עשה בברוז פאקינג באמברג ולא ברציופארם פאקינג אולם, ואני שם את זה בסעיף נפרד כי אני רוצה שאוריאל יגיב ויכתוב שוב על אחד מתחומי העניין שלו, שזה איתור קבוצות שטבע נותנת להן חסות בחו"ל.

3) ת'ייס לא שחקן חמישייה בבוסטון. פתח ב5 מתוך 129 משחקים בסדירה. בפלייאוף הוא כמובן נון-פקטור.

4) את דלאבדובה ראיתי לראשונה בלונדון 2012, דווקא כשהוא היה בסיינט מארי, ואפילו כתבתי פה הודעת התלהבות אחת או שתיים מהבחור. להזכירך, אגב, שאני לא סקאוט מקצועי-אבל במקרה שלו דווקא לגמרי זכור לי שהתייחסתי אליו כפוטנציאל NBA. אגב, ככה התייחסתי גם לכספי כשראיתי אותו בגיל 18 בגליל.

5) אז זהו, שהעניין ההתקפי הוא בדיוק זה. התותחים ההתקפיים של היורוליג פשוט לא מספיק טובים ברוב המוחלט של המקרים להיות אפילו רול פליירז משמעותיים בNBA. הדוגמאות כלכך רבות שבאמת אין טעם. בגדול העניין הוא כפי שכתבתי: אם אתה בגיל של שיא הקריירה ואתה כוכב התקפי ביורוליג, אתה כנראה לא מספיק טוב לNBA. בטח שלא להיות שחקן משמעותי בקבוצה טובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:21 pm 
Junior

1. האקסיומה ידועה ואפילו נכונה, כנראה. היא פשוט לא מספיקה כדי לחזות מי כן יצליח ומי לא.
2. סבבה. אני בטוח שבשנים בבאמברג כבר ראית שהוא בדרך לנבא.
3. תייס פתח השנה בחמישייה של בוסטון בכל המשחקים חוץ מאחד.
4. מגניב שזיהית את דלבדובה. באמת. ועדיין - כל הסקאוטים של כל הקבוצות בליגה לא התרשמו מספיק כדי לבחור אותו בדראפט.
5. כמו עם 1, אני מסכים. ואפילו מדקלם את החוכמה המקובלת הזו כבר איזה שנתיים לגבי תמיר בלאט. וזה עדיין לא מספיק כדי להבין את כל המקרים, או אפילו את רובם המוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:25 pm 
Hall of Famer

אה, העונה הזו לא התקיימה מבחינתי :men:

אם אתה חושב-מסיבה כלשהי שאינה ברורה לי די צרכה-שטענתי שיש חיזוי מדויק של בחירות ופוטנציאל, אז יש פה כמה עשרות טובות של הודעות שלי בדיוני דראפט למיניהן שאומרות את האמת הפשוטה, שהיא כמובן שאין. אבל בין "אי אפשר לחזות במדויק כל מקרה" שזה נכון, לבין ה"לאף אחד, כולל כאלה שמקבלים על זה מלא כסף מקבוצות נבא, אין באמת מושג" יש מרחק כלשהו, הייתי אומר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:34 pm 
Junior

יאללה, בסדר. לא "לאף אחד אין מושג". "רב הנסתר על הגלוי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:40 pm 
Hall of Famer

באיזשהו אופן קוסמי זו אולי אמירה נכונה, אבל התכלס זה כמו במניות-יש אינדיקציות, הן בדרך כלל לא רעות ובהחלט ראויות לתמיכה בהחלטה, ואז יש את החיים עצמם על ההתפתחויות והסיבוכים. בסך הכל הידע המצטבר מאפשר להכיל סטטיסטית את מרחב ההצלחה והטעויות בהערכת פוטנציאל. באסטים תמיד יהיו, סינדרלות תמיד יהיו, אבל דווקא הכללים שרול פלייר בליגה בד"כ נבנה על הגנה וקשיחות ושכוכב התקפי בגיל שיא קריירה ביורוליג לא ימצא את עצמו בNBA, די מהודקים.

ואם לחזור לענייננו: התקרה של ים מדר היא שחקן אירופי בינוני. בואו ניפגש עוד עשור ונדבר על זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 12:49 pm 
Hall of Famer

לדעתי לזוסמן היה סיכוי להיבחר אם היה נרשם לדראפט הנוכחי ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 1:16 pm 
מנהל פורום

RREEDDTT. כתב:
לדעתי לזוסמן היה סיכוי להיבחר אם היה נרשם לדראפט הנוכחי ....

ומה זה היה עוזר לו?
במצב הנוכחי, אם ונגיד הוא הופך להיות שחקן מוביל ביורוליג, אז כל קבוצת NBA שתרצה אותו, יכולה להציע לו חוזה. לא שזה יקרה במילא.
אגב, אם זוסמן לא היה נרשם לדראפט קודם, הוא היה מועמד אוט' לבחירה בדראפט הזה ולא היה צורך בהרשמה מיוחדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 3:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בהוקי זה אחרת. אם נרשמת לדראפט ולא נבחרת, בהנחה של עברת את מגבלת הגיל, אתה נכנס אוטומטית גם לדראפט של שנה אחרי זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 4:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מילא הרכז ההגנתי הכי טוב בעולם. הוא סטפ קרי האירופי.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 23,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 4:40 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
מילא הרכז ההגנתי הכי טוב בעולם. הוא סטפ קרי האירופי.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 23,00.html

רק עם הגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2020 9:25 am 
Sophomore

לעניות דעתי, המסקנה שלי מהמעקב האישי שלי אחרי האנביאיי לאורך השנים היא שההבדל בין מי שמצליח באנביאיי ומי שלא זה האופי. גם אצל אירופאים וגם אמריקאים. התכונות הנדרשות הן צניעות והבנה שאתה צריך ללמוד לעשות עוד דברים ולא רק מה שאתה כבר יודע, והמוכנות לעבוד קשה וללמוד. למעט מקרים בודדים מאד כמו כרמלו אנתוני למשל, שלא למד שום דבר מאז שהגיע לליגה ובכל זאת עשה קריירה יפה, כדי להצליח צריך אופי מתאים. זה גם מה שעושה את החיזוי יותר קשה, כי אנחנו לא באמת יודעים למי יש אופי יותר מתאים, לדה קולו או לפורנייה.
לעניינינו, לגבי ים מדר כפי שאנחנו מכירים אותו, זה לא מנבא הצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 03, 2020 9:57 am 
Hall of Famer

הרבה לפני האופי, צריך רמת כשרון מתאימה ורצוי גם מבנה גופני מתאים. למדר אין את זה ואין את זה, וזה שהוא גם בא בגישה של פרימדונה בטח לא מוסיף.

רמת הכשרון של כרמלו היתה ברורה ולא חושב שמישהו מופתע מהקריירה שלו, אם כבר מאוכזב שהוא לא הגיע לגמר ליגה.

עניין האופי רלוונטי יותר לשחקנים כמו דריימונד גרין, אבל דריימונד גרין גם היה כוכב מכללות גדול-פשוט חשבו שהוא טווינר לNBA ולא מספיק מוכשר התקפית. אז הוא גם התאים את המשחק שלו וגם הביא אופי מדהים, ונהיה מה שהוא נהיה (זה שהוא נחת באחת הקבוצות העצומות בהסטוריה בטח לא הוריד).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 16, 2020 10:24 am 
Sophomore

https://www.newsnow.co.il/goto.php?id=15168939
לא יודע מאיפה הכתב הוציא את ההערכה שזה בסיבוב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2020 3:13 pm 
מנהל פורום

הוא נתן שתי משחקים ענקיים, ובכלל פוסט קורונה מעולה
עדיין זו תקופה אחת ספציפית וקצרה
יש סימני נפט אבל עדיין לא מוכרים חביות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2020 3:23 pm 
Hall of Famer

4 משחקים אחרונים מעולים, אבל לפניהם (6 משחקים נוספים מאז החזרה מהקורונה) לא היה מי יודע מה.
כל זה עדיין בלי שהקליעה מבחוץ נכנסת - 8/33 בתקופה הזו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2020 6:12 pm 
מנהל פורום

8/33 זה פחות או יותר ממוצעי הקריירה שלו
וזו אכן אחת מנקודות החולשה שלו
תחילת העונה התחילה עם מתח בינו לבין בית הלחמי, הוא התנהג כמו כוכב שלא מקבל מספיק קרדיט
קיבלנו רמז עכשיו שהיה קצת צדק בטענות שלו
הוא מאמין בעצמו, יש לו אגו לא קטן כנראה
ויכוח גדול בפסיכולגיה התעסוקתית האם מדובר ביתרון, כי "הוא יעבוד קשה בשביל להוכיח שהוא טוב" או חיסרון " יהיה עסוק בעצמו יותר ופחות בקבוצה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 22, 2020 8:12 pm 
Sophomore

אני באסכולה שמעדיפה אגו ואמונה עצמית בגילאים צעירים על פני האלטרנטיבה. גם לים וגם לדני יש "אופי" -- אמונה בעצמם, "ידיעה" שהם בדרך להיות כוכבים, ולא מעט ביטחון עצמי וסוואגר. אצל שניהם זה הגיע מדי פעם עם "בעיות התנהגותיות". אצל דני זה בעיקר התבטא בהתגרות ביריבים, אבל בגילאים צעירים יותר גם בחיכוכים עם מאמנים (באליפות הקדטים לפני שלוש שנים אהרוני היה צורח עליו באופן קבוע ומוריד אותו לסדרות חינוך קצרות על הספסל). לדעתי אצל שניהם זה "כאבי גדילה". שני בחורים צעירים וחכמים שילמדו לנתב את האגו והביטחון למקומות הנכונים (כבר לא נראה שמי מהם עסוק יותר בעצמו מאשר בהצלחה הקבוצתית). הדבר הכי גרוע לשחקן צעיר (או בוגר) זה להיות ביישן והססן.

אגב, גם כספי עבר מסלול דומה. בגילאים הצעירים הוא נחשב לבעייתי, עם לא מעט מריבות עם חברים לקבוצה ומאמנים. זכור לי אפילו מאמר ב"ספסל" המיתולוגי שפחות או יותר קבע שלא הולך לצאת ממנו שום דבר בגלל האופי התגרני והעובדה שהוא מרוכז בעצמו ולא אכפת לו מהקבוצה. בסופו של דבר, האופי הזה, אפילו יותר מהכישרון, אחראי לקריירה יפה של 10 שנים ב-נבא.

לגבי הקליעה של ים משלוש, היא אכן לא נראית טוב כרגע (כולל אתמול), אבל יש כמה סיבות לאופטימיות. אחת היא אחוזי העונשין, שבהרבה מקרים הם מנבא טוב לקליעה בעתיד. השנה ים קלע ב-80% ומאז החזרה מהפגרה הוא באזור ה-90% עם כמות נאה של זריקות. השנייה זה היד הטובה מחצי מרחק, כולל מטווחים ארוכים יותר. כל אלו מראים שטאץ' בהחלט יש לו. אז למה זה נראה לא טוב משלוש (24% בשנה שעברה; 27% השנה)? אני לא מומחה קליעה, אבל נראה לי שלא מעט מזה קשור לכח. ים זורק בניתור (שלא כמו שחקנים כמו בריסקר שזורקים עם רגליים די שטוחות). והרבה פעמים נראה שהוא "קצר", בעיקר כשהוא מתעייף. שלא כמו דני, הוא רזה מאוד, בעיקר בכתפיים, ויכול להיות שזה מקשה על הזריקה. אז יכול להיות שגם זה אלמנט שישתפר כשהוא יחליט לקחת את עצמו בידיים בעניין של עבודה בחדר כושר ולעבוד על הגוף שלו (זה יכול כמובן לעזור גם לסיומת בצבע). זה בעיני התחום שבו הוא צריך לעבוד הכי קשה וכמישהו שצמח מאוחר יחסית, נראה לי שיש שם לא מעט פוטנציאל לשיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 11:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שזה קשור בעיקר לסיטואציות השונות של הזריקה. קליעת עונשין זה ריכוז, תנועה לא מופרעת ויש לך את כל הזמן שבעולם, קליעה לשלוש היא הרבה פעמים חלק מתנועה יותר רחבה ומהירה. ראינו גם מקרים של שחקנים שהיו קלעי שלשות טובים וקלעי עונשין חלשים, כנראה בגלל עניין הריכוז והראש הנקי. דייויד ת'רדקיל למשל היה כזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 11:16 am 
Junior

קליעה נחשבת לאחד הדברים שהכי קל לשפר ככה שאם מכניקת הזריקה שלו טובה (כפי שאנחנו רואים בחצי מרחק) ויש לו מוסר עבודה (כפי שנראה שישר) אז הקליעה משלוש יכולה להשתפר דראסטית. ברור שלהפוך אותו לשחקן של 42% משלוש זה כמעט בלתי אפשרי אבל להביא אותו למצב של 35-38 אחוז מהשלוש לא אמור להיות בשמיים אם זו המטרה שהוא ישים לעצמו.

אפשר להסתכל על לברון לדוגמא, שחקן שבעונת הרוקי שלו קלע 29 אחוז מה3 (2.7 ניסיונות למשחק) ובעונת 12-13 הגיע עד ל40.6 אחוז ל3 ( על 3.3 ניסינות) ומאז הוא הוא באיזור של 33 עד 37 אחוז מה3...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 12:17 am 
Junior

שאפו ענק. היה השחקן הכי טוב בסדרה שכוללת כמה שחקנים נהדרים.
לצערי הוא לא קיבל עזרה מהזרים ברמה שמצופה מזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 09, 2020 12:59 am 
Sophomore

סופית, ים מדר ברשימת השחקנים המועמדים לדראפט. החליט להשאיר את שמו ולא להוציא.
לטעמי טעות. עדיף היה להמתין לשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 09, 2020 1:35 am 
מנהל פורום

יוניק כתב:
סופית, ים מדר ברשימת השחקנים המועמדים לדראפט. החליט להשאיר את שמו ולא להוציא.
לטעמי טעות. עדיף היה להמתין לשנה הבאה.

ואז מה? מה זה באמת משנה?
אין לו סיכוי להיות בחירת סיבוב ראשון לא השנה ולא שנה הבאה, וכרגע גם לא ברור בכלל אם עדיף לו כן להיבחר בסיבוב השני או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 09, 2020 10:39 am 
מנהל פורום

כותרת ראשית בהופס הייפ:
https://hoopshype.com/storyline/yam-mad ... ing-draft/

מדהים שהוא גורר כזה עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי