סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 3:36 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא תמיד נכון, מאמנים רואים פוטנציאל לא ממומש ולכן בוחרים לפעמים "מציאות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 11, 2020 10:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה כן אני כתב:
אז העניין הוא שהמעבר מחולון לירושלים לא שקול למעבר מקבוצת יורוקאפ בינונית לקבוצת טופ 8 ביורוליג.
הייתי מצפה ששחקנים לפני פריצה יעשו אותה בקבוצות קצת יותר קטנות (אלבה, ז'לגיריס, הכוכב) לפני שמגיעים לקבוצות הטופ.

ומה בדבר המעבר מאילת לקבוצת טופ-8 ביורוליג כמו שעשה אלייז'ה בראיינט? היית אומר שהמעבר שלו נכשל?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2020 11:49 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קרמונה האיטלקית, שהתמקמה בשנתיים האחרונות בצמרת הליגה, הודיעה על פירוק הקבוצה הבוגרת. כרגע לא ברור אם קבוצה אחרת תחליף אותה בליגה.
קרמונה זכתה בעונה שעברה בגביע וסיימה את העונה הרגילה במקום השני, לפני שהודחה על ידי ונציה בחצי גמר הפלייאוף. השנה הייתה במקום השישי כשהליגה הופסקה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 14, 2020 12:23 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
זה כן אני כתב:
אז העניין הוא שהמעבר מחולון לירושלים לא שקול למעבר מקבוצת יורוקאפ בינונית לקבוצת טופ 8 ביורוליג.
הייתי מצפה ששחקנים לפני פריצה יעשו אותה בקבוצות קצת יותר קטנות (אלבה, ז'לגיריס, הכוכב) לפני שמגיעים לקבוצות הטופ.

ומה בדבר המעבר מאילת לקבוצת טופ-8 ביורוליג כמו שעשה אלייז'ה בראיינט? היית אומר שהמעבר שלו נכשל?

ודורון פרקינס, ג'רמי פארגו, שון ג'יימס? נייט האפמן שהגיע מתחתית הליגה בספרד? חסרות דוגמאות למעברים כאלה שהצליחו? וכמובן, ששחקנים כאלה מגיעים לרוב בשכר נמוך יותר משחקן שכבר "מוכח" ברמת היורוליג, כך שבמקרה של הצלחה מקבלים יחס עלות-תועלת יותר גבוה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 1:33 am 
Sophomore

מרכוס פוסטר, משתדרג מחולון לפנאתנייקוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 15, 2020 7:13 am 
Junior

מה דעתכם על המעבר של פוסטר לפנא'? יכול להיות הזר הבא מחולון שעושה בהצלחה את הקפיצה לטופ היורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 19, 2020 2:27 am 
Hall of Famer

ולנסיה היא אולי הקבוצה שהכי תעניין אותי בשנה הבאה, עוד החתמה מסקרנת שלהם - קאליניץ'. כן, אמנם נחלש העונה כמו בערך כל פנרבחצ'ה, אבל בעונה שלפני היה פשוט פנומנלי כחלק מהשטף ההתקפי המופלא שלהם - עם 53% לשתיים לצד 40% לשלוש. עוד לא בן 29.
גם הסייז שלהם יהיה מעניין - נניח דובלייביץ' בסנטר, דריק וויליאמס וקאליניץ' בעמדות 3-4 (אפשר בהחלט לדמיין איך יהיו קבוצות שיתקשו להתמודד מול השלישייה הזו עם הריווח שהם יוצרים). קולום ופרפליץ' נניח ישלימו את החמישייה. שחקנים סבירים למדי כמו ואן-רוסום, סאן-אמטריו, טוביי ו-LABEYRIE עם האפרו הנאה - זה ספסל חביב מאוד כבר בנקודת העת הזו.
אם אני כבר צריך להתנבא - זאת קבוצת טופ 8.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 19, 2020 7:33 am 
Junior

שכחת את הרמנסון שהגיע מאלבה.. שחקן חביב מאוד.
וצריך באמת לראות איך פרפליץ יעשה את המעבר, אני מאמין בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 20, 2020 2:38 pm 
מנהל פורום

מכבי סיכמה עם כריס ג'ונס מבורסאספור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 20, 2020 2:46 pm 
Sophomore

החתמה ראשונה להבנתי של מכבי שהיא בין היחידות אם לא היחידה שלא החתימו אף אחד, אולי גם אפס לא החתימו אבל הם משאירים את כולם והכי טובים אז אין להם יותר מדי צורך, לעומת מכבי שכבר עזבו שחקנים.
לבינתיים השוק מתחיל להגמר, ויכול להיות ששחקנים מארה"ב שעוד לא היו באירופה יותר ימנעו מלהגיע מבעבר אז גם שם לא יהיו מציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 20, 2020 2:57 pm 
Hall of Famer

מעניין האם זה על חשבון דורסי (שאני חושב שלא צריך להשאיר אותו בסכומים הגבוהים המדוברים), או לצידו.
לא שזה צריך להיות שיקול משמעותי מדי עבור מכבי בבניית הקו האחורי, אבל צריך לזכור שגם סנדי כהן יהיה זמין יותר עבורם בעונה הבאה - כך שלטעמי ובטח ב"מוד הקורונה" אפשר לוותר על זר אחד בקו האחורי (בהנחה שדיברתולומיאו יהיה כשיר מתישהו).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 20, 2020 3:02 pm 
Junior

רוב הסיכויים שלא תהיה עונת יורוליג, לפחות כזו שתתחיל באוקטובר, אז נראה שזה הכיוון שהם הולכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 21, 2020 1:17 pm 
Junior

ווקאפ הבינוני (רק אלוהים יודע מה ההתלהבות ממנו) נשאר בז'לגיריס.
סנט רוס שעזב את צסק"א חתם בפאו. החתמה מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 9:08 am 
Sophomore

סלוקאס עזב את פנרבחצ'ה, כנראה בדרך לאולימפיקוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 1:41 pm 
מנהל פורום

טורק טלקום מה BCL מחתימה את סם דקר וטיילר אניס
שני שחקנים חשודים אבל כשמדובר ב BCL בהחלט הצהרת הכוונות
אניס זה אותו אחד שאמרו שמכבי "מכוונת גבוה" כשניסתה להחתים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 2:04 pm 
Hall of Famer

שחקנים טובים מאד לרמה הזו, ובכלל קיץ פעיל באנקרה-החתימו מוקדם יותר בקיץ את סי.ג'יי האריס, מייקל אריק וקני קאדג'י בנוסף ל2 טורקים ששיחקו בזמנו בנבחרת הנוער הטורקית שסיימה שלישית באירופה ב2011-הפורוורד סמט גייק שהגיע מבשיקטאש והגארד קן קורקמז מגלא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 2:24 pm 
Hall of Famer

מייקל אריק יכול בכיף להיות מהגבוהים הטובים ברמות הללו
נראה לי כמו אחלה שחקן שלא קיבל מספיק הזדמנויות (גם בנבחרת ניגריה בקמפיין האחרון שלהם)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 2:26 pm 
Freshman

אני יודע שאומרים אתצ זה כמעט בכל קיץ וכמעט תמיד מתאכזבים, אבל נראה שעל הנייר יהיה אחלה יורוליג בעונה הבאה. פרט לצסק"א, ריאל, ברצלונה ואפס, קבוצות כמו ולנסיה, בסקוניה (למרות העזיבה של שנגליה), זניט, חימקי ואולי גם מילאנו התחזקו לדעתי. לדעתי מכבי תהיה באותה רמה פחות או יותר.

הסיפור העצוב הן היווניות שלדעתי ידשדשו בחלק התחתון של הטבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 2:40 pm 
Hall of Famer

השאלה היא איך יכול להיות "לוגית" שמרבית הקבוצות מתחזקות
הרי לא נכנסו שחקנים חדשים פנימה לאירופה, לא נראה לי שפתאום גדלו פה עוד שחקנים לרמה האירופית הגבוהה וכו'
אם שנגליה עוזב - באסקוניה נחלשת על פי הגדרה
פנר' נחלשת בגדול (לעומת מה שחשבנו עליה באותה נקודת זמן לפני שנה)
מכבי תיחלש בסופו של דבר כמעט בוודאות

פתאום אני רואה שמות נחמדים בז'לגיריס - לוברן ורוביט זה אחלה תוספת מתחת לסל, גארינו שחקן חביב לרמות הללו

אזכיר שוב את מקור המידע הנאה:
https://www.euroleague.net/news/i/amwqu ... al-rosters

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 2:50 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
השאלה היא איך יכול להיות "לוגית" שמרבית הקבוצות מתחזקות
הרי לא נכנסו שחקנים חדשים פנימה לאירופה, לא נראה לי שפתאום גדלו פה עוד שחקנים לרמה האירופית הגבוהה וכו'
אם שנגליה עוזב - באסקוניה נחלשת על פי הגדרה
פנר' נחלשת בגדול (לעומת מה שחשבנו עליה באותה נקודת זמן לפני שנה)
מכבי תיחלש בסופו של דבר כמעט בוודאות

פתאום אני רואה שמות נחמדים בז'לגיריס - לוברן ורוביט זה אחלה תוספת מתחת לסל, גארינו שחקן חביב לרמות הללו

אזכיר שוב את מקור המידע הנאה:
https://www.euroleague.net/news/i/amwqu ... al-rosters

לדוגמה - חימקי לקחו מריאל את ג'ורדן מיקי. הוא לא ממש בא בריאל לידי ביטוי, כך שהעזיבה שלו לא ממש השפיעה על הקבוצה (שגם ככל הנראה תביא את אנטה זיזיץ במקום), אך בחימקי הוא כנראה יהיה כוכב.

ובסקוניה (שנתנה חתיכת עונה גרועה שאיכשהו נגמרה באליפות בחסות הקורונה למי שהספיק לשכוח) איבדה את שנגליה אבל הביאה שחקנים מאוד איכותיים כמו גידראיטיס וג'קירי והשאירה את הרכזים המובילים שלה. גם קרינגטון שהגיע מהליגה הגרמנית (אגב החרבת מאגר השחקנים) הוא יכול להיות שיחוק של ממש.

מה שכן, קבוצות התחתית המסתמנות של העונה הבאה נחלשו מאוד - מדבר על אלבה, באיירן וכנראה גם הכוכב האדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 3:03 pm 
Hall of Famer

על כל ג'ורדן מיקי שעובר מחימקי לריאל - יהיה שחקן שיעשה את הדרך ההפוכה משחקן בולט בקבוצת ביניים ביורוליג, לשחקן שולי בקבוצת טופ (נניח זאק לידיי לצורך העניין - מז'לגיריס לספסל של מילאנו). כלומר זה טיעון ברמת המאקרו, לא טוען שזה תמיד שחקן שמחליף את משנהו...
זה שלא נראה לנו שבאסקוניה ופנר' כה נחלשו, זה רק כי אנחנו יודעים איך בפועל הם נראו בעונה שעברה. אם אנחנו בקיץ ומדברים על סגלים ופונטציאל - צריך להשוות לנקודת הזמן הזו בעונה שעברה.
למשל אנאדולו נשארים באותו סגל, אבל ברור שיש סיכוי לא מבוטל שהם פשוט לא יישארו כה מטורפים, אבל זה לא אומר ש"נחלשו".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 5:38 pm 
Hall of Famer

הגארד ניק ויילר-באב ממנף עונה טובה ועובר מלודוויגסבורג לבאיירן. חברו לקו האחורי מרקוס נייט חותם במונאקו.

ג'ורדן דיוויס שזה עתה הפסיד סדרה במדי הפועל ת"א חתם במורסיה. עומאר קוק המסרב להיגמר חותם בקבוצה ספרדית שישית בקריירה, בורגוס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 25, 2020 12:22 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
על כל ג'ורדן מיקי שעובר מחימקי לריאל - יהיה שחקן שיעשה את הדרך ההפוכה משחקן בולט בקבוצת ביניים ביורוליג, לשחקן שולי בקבוצת טופ (נניח זאק לידיי לצורך העניין - מז'לגיריס לספסל של מילאנו). כלומר זה טיעון ברמת המאקרו, לא טוען שזה תמיד שחקן שמחליף את משנהו...
זה שלא נראה לנו שבאסקוניה ופנר' כה נחלשו, זה רק כי אנחנו יודעים איך בפועל הם נראו בעונה שעברה. אם אנחנו בקיץ ומדברים על סגלים ופונטציאל - צריך להשוות לנקודת הזמן הזו בעונה שעברה.
למשל אנאדולו נשארים באותו סגל, אבל ברור שיש סיכוי לא מבוטל שהם פשוט לא יישארו כה מטורפים, אבל זה לא אומר ש"נחלשו".

אבל יש לא מעט דוגמאות לשחקנים שהתפקיד שלהם די שולי בקבוצת טופ, אך בקבוצות אחרות הם יכולים לבלוט: סיינט רוס מצסק"א שעבר לפנא' (שאולי תקבל גם לפרוביטולה מריאל), פנגוס שעבר מבארסה לזניט, ג'ופרי לוברן שעבר לז'לגיריס מפנר וכו'.

בנוסף, עובדתית מאגר השחקנים כן מתרחב תמיד, גם אם לא מגיעים בהכרח שחקנים מה NBA. יש גם מפעלים אירופים משניים או סתם מליגות טובות באירופה, שמשחקים בהם שחקנים על סף פריצה. כל שנה מגיעים כמה פרצופים חדשים למפעל. למשל בעונה הבאה נראה ביורוליג כמה שחקנים מעניינים כמו: ארון הריסון (אולימ'), פוסטר ואוגוסט (פנא'), קרינגטון (בסקוניה), פרפרליץ (ולנסיה), דיישון פייר וג'וני המילטון (פנר), אלכס פוייתרס (זניט), זיזיץ (ככל הנראה בריאל) וכו'.

וכן, חלק מהתחזקות הקבוצות שמתחת לטופ 4 מגיעה על חשבון קבוצות אחרות בתוך המפעל, אלא שמדובר לרוב בקבוצות שבלאו הכי נמצאות במדרג נמוך. נניח מילאנו הוציאה את פנתר מהכוכב האדום ואת לידיי מז'לגיריס; בסקוניה את ג'קירי מוילרבאן ואת גידראיטיס מאלבה; פנר את בראון מהכוכב האדום, ברתל מבאיירן ואולנובס מזלגיריס וכו'. אלה קבוצות (הכוונה לקטנות) שבלאו הכי מהמרות מדי שנה על שחקנים מליגות הפיתוח או מליגות שונות באירופה, שפעמים רבות מתגלים כמציאות טובות.

וכמובן שכל הדיון הוא תיאורטי בלבד. בנוסף קשה להתעלם מהדרך בה נראו חלק מהקבוצות בעונה הקודמת, בבואנו לעסוק בשאלת ההתחזקות או ההיחלשות של המפעל. ברור שחלק מהקבוצות יפשלו בגדול על המגרש (כפי שקרה העונה שהתחילה עם ציפיות אדירות ואכזבה אותי קשות), אבל הדיון התאורטי הוא הדבר הכי מהנה שנותר לנו לעסוק בו כשאין כדורסל על המסך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 1:51 am 
Hall of Famer

אני לא מבין את הטיעון "עובדתית מאגר השחקנים כן מתרחב תמיד"
המצב באירופה סטטי, מה שהיה בשנה x דומה למה שיהיה בשנה x+1, שחקנים צעירים חדשים הצטרפו והתגלו כאשר מנגד מבוגרים ירדו ביכולת ו/או פרשו
זה מין מחזור שכזה, שאלא אם יש פתאום מאורע חיצוני משמעותי (למשל סגירת הליגה הסינית או ה-G-League) אמור להשאיר את מאגר השחקנים בסדר גודל ובאיכות זהה

הדיון כמובן מבורך למדי
אבל סגל שנראה טוב באוגוסט לא תמיד מפיק תוצאות טובות על הפרקט, מילאנו כבר איזה 5 שנים רצוף כל שנה "מתחזקת" והתוצאות שלה נראות בערך אותו דבר (לא רק ביורוליג, הרי גם בליגה המקומית הם ממש לא חגיגה גדולה)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 8:46 am 
Freshman

אולי מאגר השחקנים באירופה ספציפית לא מתחרב (ספציפית הקיץ הזה) אבל מאגר השחקנים ביורוליג תמיד מתחדש. כי תמיד אפשר לקחת שחקנים לפני פריצה מליגות או קבוצות שלא משחקות ביורוליג. קבוצות יכולות להחליף שחקן שלא הצליח בשחקן אחר עם פוטנציאל, גם אם זה לא בא על חשבון קבוצות אחרות באותו המפעל. למשל מכבי כבר בנתה בעבר הלא רחוק קבוצות שהצליחו מאוד ביורוליג, למרות שמרבית השחקנים הגיעו מקבוצות שלא ביורוליג. זה קרה עם ווילבקין, קלויארו, דורסי, בראיינט וכו'. ואם נלך יותר אחורה זה קרה גם עם פארגו, פרקינס, אידסון (לדעתי הגיע מריטאס ששיחקה ביורוקאפ).

וכן, מסכים עם זה שאיך שהסגל נראה על הנייר באוקטובר לא אומר כלום לגבי ההמשך. אמרתי שזה סתם דיון תאורטי שאני נהנה לעסוק בו בימי הקיץ המשעממים. העונה שעברה למשל היתה עם ציפיות בשמיים, אך כגודל הציפיה - גודל האכזבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, סאבוניס ו 85 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה