סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפציעות של מכבי
הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 11:52 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
uriel17 כתב:
למה אתה חושב שהן מופרכות
אני לא מתכוון לזה שרגב פוצע את השחקנים בכוונה, אלא לזה שהמינוי שלו הוא לא על רקע מקצועי, אלא דמי לא יחרץ
זה די מתבקש
הבנק של פנאן לא מופרך, יש עדיות די והותר
מינוי של טירון כמוהו לתפקיד כזה, לא יכולה להיות לו הצדקה מקצועית

לא, היו פה אנשים שאמרו שהוא עושה את זה בכוונה.

ויש לציין שהוא אולי הרבה דברים, אבל טירון הוא לא. הוא עבד תחת קובלסקי במכבי כמה שנים, והיה נדמה לי כמה שנים מאמן הכושר של בני השרון. יכול להיות שהוא עבד גם בנבחרת, לא סגור על זה.
אבל ברור שמשהו שהוא עושה דפוק מהייסוד, מה שקורה במכבי לא יכול להיות צירוף מקרים.

לדעתי יש פה משהו אחר שכולם מפספסים.
לא חושב שאפשר להטיל הכל על פנאן עם כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 11:59 am 
מנהל פורום

למרות הניסיון שהוא צבר תחת קובלסקי ובבני השרון, המינוי תמוה
למה להעדיף אותו על קובלסקי המוערך שעשה עבודה טובה מוכחת
חילופי משמרות? לתת צ'אנס לכוכבים עולים? סבבה, נתנו צ'אנס, לא הצליח, בוא נחזור לקובלסקי
זאת המשרה טופ 3 בתחום הזה בארץ, יש את יורם מנחם, שהוא עילוי בתחום הזה
מכולם דווקא צעיר יחסית (תחום שלגיל הצעיר אין יתרון) שהתוצאות שלו, פשוט לא טובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 12:23 pm 
Hall of Famer

אפשר לסמן מפנה ברמת הפציעות שבמכבי ת"א מאז שקובלסקי עזב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 12:25 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
יוניק כתב:
נזכיר שהבחור גם היה שחקן במכבי ואף אחד לא הבין בדיוק למה.

דווקא זה לא היה עניין . רגב פנאן היה שחקן 12 בקבוצה בימים שבהם היו משחקים עם 9-10 שחקנים. הוא היה סתם נער פוסטר, כמו שהבן של יהושע רוזין היה נער פוסטר במכבי 30 שנה לפניו לאיזה 3 עונות.

זה לא היה באמת משנה איזה נער פוסטר יסע חינם לאירופה, אבל הבן של מוני זכה בכך.
הסיפור הבא קצת יותר משנה. רגב פנאן לא היה עילוי גם בקריירת הנוער שלו במכבי. אם אני זוכר נכון, כשהוא היה בי"ב הוא שיחק בקבוצה של מכבי ששיחקה בליגה השניה. שנה אח"כ קבוצת הנוער הבכירה של מכבי הייתה צריכה להחליט על שחקן אחד שיהיה חריג גיל אצלה. באותה תקופה היה מותר לקבוצה לשתף שחקן אחד שחרג מגיל 18. לא זוכר בדיוק איזה הגבלות היו, אבל היה אפשר לרשום שחקן אחרי י"ב. ברור שלחריג גיל כזה יש משמעות עצומה. אתה בוחר שחקן משמעותי שגם גדול בשנה מהחברים. חריגי הגיל לרוב היו הכוכבים הכי גדולים בקבוצות. למכבי היה את המועמד המושלם. דודו אסרף. הוא לא היה אמור להיות הכוכב של הקבוצה, אבל הוא היה בדיוק מה שחסר היה לאותה קבוצה. סנטר חזק, מסוגל לשים נק' בצבע וריבאונדר טוב. באותה שנה למכבי לא הייתה קבוצת נוער גדולה. הכוכב הגדול היה יותם הלפרין, שהיה אז בן 16. גיא פניני בכיתה י"א היה שחקן מחליף לא ממש משמעותי. בנוסף שיחק מורן רוט ועוד חבורה של שחקנים טובים ברמת הליגה, אבל זאת לא הייתה קבוצה מעל לליגה כמו בדר"כ(למרות יותם). אז אפשר להבין כמה היה חשוב להביא את אסרף. במקום זאת לראשי מכבי היה רעיון אחר. רגב הרי צריך לחוות אליפות, לא? אז במקום אסרף שהיה אמור להיות שחקן סופר משמעותי חריג הגיל של מכבי באותה שנה היה רגב פנאן. כמה זה היה כישלון אתם שואלים? אז התשובה היא כישלון גדול, כי פנאן ישב בפנאן רוב המשחק על הספסל, עד שנמאס לו ובמחצית העונה הוא עבר לשחק בקבוצת הארצית של מכבי והקבוצה הבכירה נותרה ללא חריג גיל. עדיין הם היו קבוצה טובה מאד. נדמה לי שהם סיימו את השנה במקום הראשון. בחצי הגמר הם הגיעו למשחק מול רמת השרון שבה שיחק רועי ברקוביץ' לצד עוד שחקן שעשה קריירת בוגרים, לא זוכר מי זה כבר. המשחק הראשון ברמת השרון הסתיים באיזה 30 הפרש למכבי. המשחק השני בהדר יוסף היה לפרוטוקול בלבד. או כך חושבים. רמה"ש שחטו את מכבי מעל 30 הפרש והגיעו לגמר. שם הם הפסידו ליריבה, לא זוכר מי זאת הייתה, אולי הרצליה. וכך רגב פנאן עזר לקבוצת הנוער של מכבי להפסיד אליפות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 12:38 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
oren_80 כתב:
יוניק כתב:
נזכיר שהבחור גם היה שחקן במכבי ואף אחד לא הבין בדיוק למה.

דווקא זה לא היה עניין . רגב פנאן היה שחקן 12 בקבוצה בימים שבהם היו משחקים עם 9-10 שחקנים. הוא היה סתם נער פוסטר, כמו שהבן של יהושע רוזין היה נער פוסטר במכבי 30 שנה לפניו לאיזה 3 עונות.

זה לא היה באמת משנה איזה נער פוסטר יסע חינם לאירופה, אבל הבן של מוני זכה בכך.
הסיפור הבא קצת יותר משנה. רגב פנאן לא היה עילוי גם בקריירת הנוער שלו במכבי. אם אני זוכר נכון, כשהוא היה בי"ב הוא שיחק בקבוצה של מכבי ששיחקה בליגה השניה. שנה אח"כ קבוצת הנוער הבכירה של מכבי הייתה צריכה להחליט על שחקן אחד שיהיה חריג גיל אצלה. באותה תקופה היה מותר לקבוצה לשתף שחקן אחד שחרג מגיל 18. לא זוכר בדיוק איזה הגבלות היו, אבל היה אפשר לרשום שחקן אחרי י"ב. ברור שלחריג גיל כזה יש משמעות עצומה. אתה בוחר שחקן משמעותי שגם גדול בשנה מהחברים. חריגי הגיל לרוב היו הכוכבים הכי גדולים בקבוצות. למכבי היה את המועמד המושלם. דודו אסרף. הוא לא היה אמור להיות הכוכב של הקבוצה, אבל הוא היה בדיוק מה שחסר היה לאותה קבוצה. סנטר חזק, מסוגל לשים נק' בצבע וריבאונדר טוב. באותה שנה למכבי לא הייתה קבוצת נוער גדולה. הכוכב הגדול היה יותם הלפרין, שהיה אז בן 16. גיא פניני בכיתה י"א היה שחקן מחליף לא ממש משמעותי. בנוסף שיחק מורן רוט ועוד חבורה של שחקנים טובים ברמת הליגה, אבל זאת לא הייתה קבוצה מעל לליגה כמו בדר"כ(למרות יותם). אז אפשר להבין כמה היה חשוב להביא את אסרף. במקום זאת לראשי מכבי היה רעיון אחר. רגב הרי צריך לחוות אליפות, לא? אז במקום אסרף שהיה אמור להיות שחקן סופר משמעותי חריג הגיל של מכבי באותה שנה היה רגב פנאן. כמה זה היה כישלון אתם שואלים? אז התשובה היא כישלון גדול, כי פנאן ישב בפנאן רוב המשחק על הספסל, עד שנמאס לו ובמחצית העונה הוא עבר לשחק בקבוצת הארצית של מכבי והקבוצה הבכירה נותרה ללא חריג גיל. עדיין הם היו קבוצה טובה מאד. נדמה לי שהם סיימו את השנה במקום הראשון. בחצי הגמר הם הגיעו למשחק מול רמת השרון שבה שיחק רועי ברקוביץ' לצד עוד שחקן שעשה קריירת בוגרים, לא זוכר מי זה כבר. המשחק הראשון ברמת השרון הסתיים באיזה 30 הפרש למכבי. המשחק השני בהדר יוסף היה לפרוטוקול בלבד. או כך חושבים. רמה"ש שחטו את מכבי מעל 30 הפרש והגיעו לגמר. שם הם הפסידו ליריבה, לא זוכר מי זאת הייתה, אולי הרצליה. וכך רגב פנאן עזר לקבוצת הנוער של מכבי להפסיד אליפות.

ועכשיו אולי הוא יעזור שוב, והפעם לקבוצת הבוגרים, לא לקחת אליפות :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 1:04 pm 
Hall of Famer

לא מכיר את עניין התקופה שלו בנוער אבל לעניין הבוגרים, שוב, רגב פנאן היה סתם שחקן אימונים, וגם זה בקושי. זה לא שהוא תפס שם איזה מקום של מישהו שהיה יכול לתת יותר ממנו ולקבל יותר דקות משמעותיות ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 1:24 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
אפשר לסמן מפנה ברמת הפציעות שבמכבי ת"א מאז שקובלסקי עזב?

כמעט בלתי אפשרי, כל העניין של אובדן דקות משחק כתוצאה מפציעות היא סטט חדש יחסית
אבל מסתובבים פה כמה עשרות עכברי כדורסל שכולם די בטוחים שבתקופת קובלסקי מכבי הייתה הרבה הרבה פחות פציעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 1:38 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
לא מכיר את עניין התקופה שלו בנוער אבל לעניין הבוגרים, שוב, רגב פנאן היה סתם שחקן אימונים, וגם זה בקושי. זה לא שהוא תפס שם איזה מקום של מישהו שהיה יכול לתת יותר ממנו ולקבל יותר דקות משמעותיות ממנו.

לא חשבתי אחרת.
אבל מדובר על נישה די מבוקשת ובכל זאת קבוצות אחרות נתנו את התפקיד הזה לשחקנים שיש להם איזה שהוא סיכוי בעתיד כדי שישתפשפו באימוני בוגרים וילמדו מהמקצוענות שלהם.
מלבד זה, כאילו אשכרה מפנקים עובד מועדון בתפקיד מקצועי שברור לכולם שהוא הגיע לשם רק כי הוא.......... בן של עובד מועדון.
לא הדבר הכי תקין בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 4:11 pm 
מנהל פורום

יוניק כתב:
oren_80 כתב:

לא חשבתי אחרת.
אבל מדובר על נישה די מבוקשת ובכל זאת קבוצות אחרות נתנו את התפקיד הזה לשחקנים שיש להם איזה שהוא סיכוי בעתיד כדי שישתפשפו באימוני בוגרים וילמדו מהמקצוענות שלהם.
מלבד זה, כאילו אשכרה מפנקים עובד מועדון בתפקיד מקצועי שברור לכולם שהוא הגיע לשם רק כי הוא.......... בן של עובד מועדון.
לא הדבר הכי תקין בעיני.

באמת מוזר, הרי מכבי ת"א הם מועדון שרק התנהלות תקינה עומדת לו מול העיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 9:18 pm 
מנהל פורום

בואו רגע נצא מנקודת הנחה שרגב פנאן הוא מאמן כושר חכם ולא שגרתי כל כך, והגה ופיתח שיטת אימוני כושר חדשה שלו, שהיא כנראה מאוד חריגה ולא טובה ולכן גורמת לפציעות שונות ומשונות.

אבל הוא לא עובד עם ג'וניורים שלא מכירים כלום.
הוא עובד עם אמארה סטודמאייר. עם סקוטי ווילבקין. עם עומרי כספי. עם ספרופולוס. עם ניקולה וויצ'יץ'. עם שחקנים נוספים ומאמנים מנוסים שראו כבר דבר או שניים בחיים. כאלה עם עבר ארוך ומפואר תחת המעטפת המקצועית בNBA ובקבוצות עילית ביורוליג. שיש להם במצטבר כנראה אלפי שעות חדר כושר על החגורה. שהם מכירים את הגבולות של עצמם. הם יודעים מה חריג ומה לא. מה סביר ומה לא. מה יכול לגרום לפציעה, ומה נחשב אימון סביר ומחזק.

בקיצור אני לא קונה את התיאוריה שרגב פנאן הוא מקור כל הצרות של הפציעות של מכבי בשנים האחרונות.
מאוד קל ונוח שיש מישהו לכאורה להאשים, אבל אני לא חושב שזה נכון לעשות את זה במקרה הזה.
ואם זה כל כך ברור שפנאן הוא האשם - הרי למה למכבי לא להחליף אותו במישהו אחר או ללכלך עליו בעילום שם ע"י "בכירים במכבי" ולגרום לו לעזוב? באמת יש לו ג'וב סקיוריטי כל כך גדול? (ותחסכו את תיאוריות הקונספירציה). אני לא זוכר ששמעתי ביקורת על אימוני הכושר מטעם גורם בקבוצה, רק מבחוץ. הרושם שלי הוא שדווקא מרוצים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 9:20 pm 
Sophomore

בא נגיד שאם מדובר בצירוף מקרים כדאי שאוהדי מכבי יפסיקו עם השיר על ההוא ששונא את האדומים, כי הוא כנראה שונא את הצהובים.
מתעב אפילו הייתי אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 9:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא אמרתי שהוא מקור כל הפציעות בשנים האחרונות. אני חושב שרוב הפציעות בשנים האחרונות היו כי מכבי נהגה להחתים מראש שחקנים בלי איברים במקומות שונים בגוף.
אבל רצף הפציעות בחלק הזה של העונה לא יכול להיות מקרי. והאופי והנסיבות של הפציעות לכל הפחות מרמז שיש פה בעייה בסרגל המאמצים אחרי הפגרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 9:28 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
לא אמרתי שהוא מקור כל הפציעות בשנים האחרונות. אני חושב שרוב הפציעות בשנים האחרונות היו כי מכבי נהגה להחתים מראש שחקנים בלי איברים במקומות שונים בגוף.
אבל רצף הפציעות בחלק הזה של העונה לא יכול להיות מקרי. והאופי והנסיבות של הפציעות לכל הפחות מרמז שיש פה בעייה בסרגל המאמצים אחרי הפגרה.

לא יודע. כל שחקן נפצע במקום אחר. ג'ונדי באימון בכתף (שאאל"ט הייתה כתף עם פציעת עבר). זוסמן ברגל במקריות במשחק. כספי שחקן פציע עוד הרבה לפני הקדנציה הנוכחית. אחרים עם הסיפור שלהם בפציעה, לא חקרתי לעומק שם.

סטטיסטית אמורה להיות לפחות עוד קבוצה אחת עם מאמן כושר גרוע (לך תדע מי זה המאמן כושר של קבוצות כמו גלבוע גליל או אילת - אתה פשוט לא מכיר אותם).
ולכן אם מאמן הכושר הוא מקור כל הפציעות, אז הסתברותית אמורות להיות קבוצות נוספות עם מכות פציעות ובכל זאת אנחנו לא ממש רואים את זה.
לטעמי הנחת העבודה הרווחת הזאת שפציעות הן בהכרח תולדה של אימוני הכושר ו/או מאמן הכושר היא פשוט מוטעית.
בתור שחקן עבר אני יכול להגיד לך שהרבה פציעות של שחקנים מתרחשות דווקא בשיא הכושר שלהם, ולפעמים בצורה שהיא מקרית לחלוטין או כתוצאה מחוסר מזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 12:44 am 
Hall of Famer

בפציעות לפני הפגרה היה הרבה חוסר מזל, אבל הפציעות של אחרי הפגרה היו כמעט כולן כל מיני מתיחות וכיווצים וקריעות שבאו בלי מגע או עם מגע של נוצת טווס, כולל זוסמן. משהו כמו שישה או שבעה מקרים בתוך פרק זמן של... פאק, כמה זמן משחקים אחרי הפגרה הזו? אני קצת מנותק. חודש? חודש וחצי? וחלק מהמקרים האלה קרו במרוכז באימונים שלפני, עוד לא הספיקו לשחק וכבר נפצעו.
אם דיברת על סטטיסטית, אין מצב שזה מקרי שזה קורה כל כך הרבה בזמן כל כך קצר בקבוצה אחת ולא באחרות, כשאין על מכבי עומס עודף. לפחות לא אמור להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 12:56 am 
Hall of Famer

ואל תשכח שגלויברמן החליף עוד בתחילת החורף את המזוזות בשערי ההיכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 24, 2020 1:10 am 
Sophomore

השאלה מה הוא שם במקום הישנות.
הוא בכלל שתול..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 10:55 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
בפציעות לפני הפגרה היה הרבה חוסר מזל, אבל הפציעות של אחרי הפגרה היו כמעט כולן כל מיני מתיחות וכיווצים וקריעות שבאו בלי מגע או עם מגע של נוצת טווס, כולל זוסמן. משהו כמו שישה או שבעה מקרים בתוך פרק זמן של... פאק, כמה זמן משחקים אחרי הפגרה הזו? אני קצת מנותק. חודש? חודש וחצי? וחלק מהמקרים האלה קרו במרוכז באימונים שלפני, עוד לא הספיקו לשחק וכבר נפצעו.
אם דיברת על סטטיסטית, אין מצב שזה מקרי שזה קורה כל כך הרבה בזמן כל כך קצר בקבוצה אחת ולא באחרות, כשאין על מכבי עומס עודף. לפחות לא אמור להיות.

אולי זה כי במכבי אין מינדסט של אימונים "רגועים" כמו בקבוצות אחרות בהן ההירככיה ברורה?
יתכן כי אופן האימונים (הרגילים, לא אימוני הכושר) הוא שמתאבדים על כל דבר גם באימון הכי שטחי? זה יכול להיות בין השאר בגלל רעב של צעירים או שחקני קצה ספסל להיכנס לרוטציה ולהוכיח את עצמם (כדי לקבל דקות או לשפר חוזה שנגמר), דבר שאולי לא קיים בעוצמות האלה בקבוצות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 12:36 pm 
Hall of Famer

למה שזה יהיה שונה בקבוצות אחרות? בקבוצות אחרות אין שחקני קצה ספסל שרוצים להוכיח את עצמם ולקבל עוד דקות?
ולמה זה קורה ביתר שאת דווקא בתקופה הספציפית הזו? למעשה אם כבר היית מצפה שבתקופה כזו זה יקרה באופן פחות מובהק, לא יותר. הרי אין על מכבי עומס עודף כמו בתקופות רגילות, אין משחקים באירופה. אז נגיד שבאימונים של מכבי משקיעים יותר מבקבוצות אחרות (מזכיר את טענת "במכבי אימונים זה כמו משחקים" שדווקא זכתה ללעג), למה דווקא השנה זה קורה ובשנים אחרות פחות? אם כבר הייתי מצפה שדווקא בקבוצות אחרות, שלא מורגלות בעומס כזה של משחקים, יקרו מקרים כאלה יותר מבקבוצה שכן מורגלת, ולמעשה העומס עליה אפילו הוקל במידת מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 2:21 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
למה שזה יהיה שונה בקבוצות אחרות? בקבוצות אחרות אין שחקני קצה ספסל שרוצים להוכיח את עצמם ולקבל עוד דקות?
ולמה זה קורה ביתר שאת דווקא בתקופה הספציפית הזו? למעשה אם כבר היית מצפה שבתקופה כזו זה יקרה באופן פחות מובהק, לא יותר. הרי אין על מכבי עומס עודף כמו בתקופות רגילות, אין משחקים באירופה. אז נגיד שבאימונים של מכבי משקיעים יותר מבקבוצות אחרות (מזכיר את טענת "במכבי אימונים זה כמו משחקים" שדווקא זכתה ללעג), למה דווקא השנה זה קורה ובשנים אחרות פחות? אם כבר הייתי מצפה שדווקא בקבוצות אחרות, שלא מורגלות בעומס כזה של משחקים, יקרו מקרים כאלה יותר מבקבוצה שכן מורגלת, ולמעשה העומס עליה אפילו הוקל במידת מה.

הטענה ממרבית המתדיינים עד כמה שאני מזהה, היא שזה קורה במכבי בכל השנים האחרונות (היו שהלכו עד עזיבתו של קובלסקי כנקודת המפנה), לא רק בשנה האחרונה.
1. במכבי תמיד יש סגל רחב לקבוצות אחרות, עם הרבה שחקנים שנלחמים על כמות קטנה יחסית של דקות למרות ההשתתפות בשתי מסגרות. המובילים מקבלים את הדקות שלהם תמיד, בעוד שחקני הדרג השני נלחמים על השאריות. יתכן וזה גורם לשחקנים "להתאבד" יותר באימונים שכן אם לא יוכיחו את עצמם, לא יקבלו דקות במשחקים.
2. יש את רוח המועדון שיתכן ומתייחסת באופן יותר "רציני" לביצועים באימונים. אולי ניקולה לוחץ כל הזמן להתאמן חזק. אולי שמעון. אולי צוות האימון.
3. ריבוי המסגרות וממוצע הדקות ה"נמוך" של שחקנים מסוימים, יתכן ופוגע בהכנה שלהם לעומס משחקים אמיתי. וככה אם וכאשר הם "נקראים לדגל" ונשלפים "קרים" מבחינת כושר משחק, הם יותר רגישים לפציעות.
אז לא באמת ניתחתי לעומק את 3 הטענות שהעליתי, אבל לכאורה אלה 3 סיבות נוספות שיותר משכנעות אותי שלא קוראים להן רגב פנאן ללמה יש יותר פציעות. הטיעונים על פנאן מאוד חלשים ולא משכנעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 9:20 pm 
Hall of Famer

קודם כל, בכל השנים האחרונות רגב פנאן נמצא...
אבל אני לא אומר שזה הוא ורק הוא. יכול להיות שגם שיטת האימונים של מאמן כזה או אחר, אבל הוא מאמן הכושר. זה בדיוק תפקידו לבנות לקבוצה סרגל מאמצים שמתאים לתקופה, וספציפית עכשיו - זה לא סוף רגיל של עונה. זה סוף עונה של שחקנים שחזרו מתקופה ארוכה של בידוד ושל אימונים לא סדירים, תקופה סופר רגישה. ומצד שני זו גם תקופה שבה אין על מכבי עומס עודף על פני קבוצות אחרות בליגה, אז נוח להשוות. הדיכוטומיה פה זועקת לשמיים.
הטענה על "אימוני הרצח" של מכבי תמיד זכתה ללעג ולקלס, וכנראה בצדק ("אימונים במכבי זה כמו משחקים בקבוצות אחרות"), מין מיתוס כזה שלא קיים, אז פתאום זה מועלה מהאוב? וובכל מקרה, לא זכור לי שאיבאנוביץ' אימן במכבי.
בכלל, מהרגע שהתחילו הפציעות גם שחקני סוף ספסל כמו דורי סהר קיבלו דקות, מכבי שיחקה משחקי ליגה לא מעטים עם סגל אפקטיבי של 7-8 שחקנים, אז אף אחד לא היה צריך באמת להתאבד כדי לעלות למגרש (גם אם לדעתי יכלו להשתמש בהם עוד יותר, גם במחיר של הפסד ליגה פה ושם).

אה, והטענה לא הייתה כל כך ששחקנים במכבי נפצעים יותר מקבוצות אחרות לאורך שנים, אלא שהיא פשוט לאורך שנים מחתימה אותם פצועים מראש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 10:33 pm 
מנהל פורום

אם היא מחתימה אותם פצועים מראש אז זה מוריד כל אשמה מרגב פנאן ובעצם כל מכת הפציעות האלה ידועה מראש, לא?
ויש עוד דברים שהם לא רגב פנאן במכבי שלא השתנו ב-10 שנים האחרונות - הלחץ של שמעון מזרחי למשל. ניקולה וויצ'יץ'.

בקיצור, הטיעונים נגד רגב פנאן מאוד חלשים שלא לאמר הזויים.
אם היו טענות על אימוני כושר שוחטים וחריגים היה אפשר אולי לחשוד בכיוון, אבל זה לא המצב.
כנראה שהוא לא מאמן הכושר הכי מוצלח בעולם, אבל אם אכן הטענה היא שיש מכת פציעות סיסטמטית בקבוצה, זה לא הכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:47 am 
Hall of Famer

לא, ואתה יודע שלא. זו טענת איש קש דמגוגית if I ever saw one. יש הבדל בין הפציעות של אחרי פגרת הקורונה למקרים כמו פבראני, סימונס הגבוה, קווינסי מילר, דווין סמית בחוזה האחרון שלו, או אפילו כספי - כל מיני שחקנים שהוחתמו כשמראש חסרים להם איברים בגוף. על אלה לא הייתי בא בשום טענה למאמן הכושר או בכלל לאימונים השוטפים, אבל לא על זה אנחנו מדברים.
לעומת זאת שחקנים בריאים שנפצעים זה אחר זה, פציעות טפשיות בלי מגע או עם מגע קל - ובדיוק אחרי פגרה של אימונים לא סדירים, בדיוק הזמן בו מאמן כושר הכי אמור לווסת את העומס על שחקנים כדי למנוע מקרים כאלה - ושחלקם נפצעים עוד באימוני החזרה מהפגרה לפני שהספיקו לשחק משחק אחד; וכשזה קורה פעם אחרי פעם אחרי פעם דווקא במכבי ולא קורה כמעט בכלל בקבוצות אחרות, צריך להיות עיוור כדי לחשוב שזה מקרי, או קשור לשחקנים שווייצ'יץ' מחתים (מה הקשר?) או ללחץ משמעון מזרחי שקיים כבר 40 שנה, לא 10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 9:31 am 
מנהל פורום

אז התיאוריה שלך הוא שפנאן ישר אמר לדיברתולומיאו וזוסמן לדחוק 100 קילו מאתיים פעם באימון הראשון ישר אחרי פגרת הקורונה.
ובגלל זה זוסמן נפצע ברגל וג'ונדי קרע את הכתף המועדת לפורענות שלו.
מאמן כושר לא אחראי "לווסת". הוא גם כנראה לא יושב עם כל שחקן 100% ובודק לו את הביצועים או מעמיס עליו משקולות.
אני מניח שהוא פשוט התחיל להחזיר את הקבוצה למשטר אימונים רגיל כמו שהיו עושים כל מאמנים הכושר בעולם. הוא בונה תוכנית כללית לכל אחד ואני מניח שהשחקנים יודעים בעצמם מה הם מסוגלים בשלב כזה ומה לא כמו הרבה ספורטאים אחרים.

מה אני אגיד. אם מכבי היו מזמנים חקירה משטרתית בנושא והחוקרים היו באים עם הממצאים האלה, זה היה מקרה זדורוב 2.
ראיות נסיבתיות בלי שום ראיה פורנזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 1:48 pm 
Hall of Famer

מכבי משחקים מחר מול ראשון - אשר מגיעים בסגל מלא
גלבוע אתמול - סגל מלא (קולמן היה פצוע לפני כמה שבועות - והחלים)
הפועל ירושלים - סגל מלא
הפועל ת"א - סגל מלא

אלו הקבוצות שמכבי מתמודדת איתן (והן מצידן צריכות להתמודד מול מכבי - שזה דבר לא קל)
מצא את ההבדלים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 2:03 pm 
Hall of Famer

מאמן כושר לא אחראי "לווסת"? באתם מחודשיים בלי אימונים סדירים, ספק כן ספק לא, ויאללה אודרוב full throttleעכשיו הכל מובן...
שישה-שבעה שחקנים נפצעים, סתם מותחים או קורעים שרירים או קורעים גידים בלי מגע או כמעט בלי מגע, חלקם נפצעים באימונים מיד עם חזרתם לפעילות בלי שכדררו כדור אחד במשחק פעיל, באף קבוצה אחרת זה לא קורה כמעט בכלל, וזה נראה לך מקרי ולא קשור לכלום, סתם מזל נאחס.
מה אני אגיד, מובטח לך ג'וב במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 112 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], THE G1, uriel17, יואי, סאבוניס ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: