סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 4:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

מי לוקחת?
הפועל ירושלים 69%  69%  [ 22 ]
ראשון לציון 31%  31%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 11:22 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
:lol: תלוי אם מכבי תל אביב בעסק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 26, 2020 11:31 pm 
Sophomore

וואו איזה יום כואב. 13 שנה שלא התבאסתי ככה מספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:19 am 
Sophomore

stavs כתב:
קטש עושה באמת עבודה נהדרת בהפועל ואני אשמח אם ימשיך, אני אפילו חושב שמי שטוען אחרת או מטריל או לא באמת עוקב אחרי מה שהוא עושה בקבוצה, אבל אי אפשר להכחיש שהוא פישל כהוגן בשני הפיינל-פורים האחרונים.
המחצית הראשונה הייתה המשך ישיר של החצי גמר מהעונה שעברה, של המופע של קולטון אייברסון ושל המפגש האחרון מול מכבי בליגת הקורונה.
קטש מאוד אכזב אותי בחוסר היכולת לבצע התאמות, ממש מבאס.

1. אני אוהד שרוף של הפועל (ירושלים) וחושב שעדיף שקטש לא ימשיך אצלנו. לא שונא אותו כמו את פרנקו או דרוקר בזמנו (בעיקר כי הוא כנה ולא גנב דעת כמוהם) ומקווה שזה יקרה כי הוא מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה מקבוצה גדולה אבל ללא ספק הייתי שמח שניפרד ממנו.
2. זה לא שנתיים ברצף אלא 3 שנים ברצף אם סופרים את ההופעה ההזויה בחצי הגמר מול חולון החלשה (נטולת רייס) ב-2018...בכלל קטש כמאמן תמיד היה חלש באספקט של הכנה מנטלית למשחקים מכריעים ויכולת לשמור על קבוצה ממוקדת לאורך משחק שלם. לפעמים כמו היום זה מתבטא בפתיחה קטסטרופלית ואפאטית והתעוררות במינוס כמעט 20 שמספיקה לחזרה למשחק אבל לא לניצחון.. בפעמים אחרות בהירדמות ושאננות בהפרש לא מספק והמון פעמים בנפילות מתח וריכוז גדולות במהלך משחקים..
3. הרבה מהתפיסה שקטש עושה עבודה נהדרת בהפועל היא בגלל שבשנתיים האחרונות אנחנו ב-90% מהזמן משחקים מול יריבות נחותות גם בליגה (זה תמיד היה) וגם באירופה (בגלל חולשת המפעל ועוד יותר בגלל הפורמט שלו). זה טיפה מעוור לבעיות יסוד שצצות רק מול 10% הקבוצות החזקות יותר שאותן בד"כ צריך לנצח בשביל לזכות במשהו. אם תסתכל על הפועל של השנתיים האחרונות נראתה מול קבוצות ה-10% אז התמונה כבר לא תהיה לך כל כך ברורה...
4. ברמה המקצועית הבחירה שלו לבנות את ההתקפה של הקבוצה סביב בלאט היא כישלון מוחלט. מול קבוצות ה-90% זה נראה מעולה אבל מול ה-10% או סתם במשחקים מכריעים שרמת האגרסיביות והפיזיות עולה בלאט משותק לחלוטין ואיתו כל משחק ההתקפה המסודרת שלנו. אותו כנ"ל הניסיונות לשחק עם אוונס/תומאס בעמדה 5 שעובדים מצויין בסמול-בול של ה-90% ומתנפצים מול ה-10%.
5. ברמה האישית אני מאד לא מתחבר לכדורסל ההתקפי נטול ההגנה והמלחמה של קטש ומעדיף את השבלוניות ההתקפית של פיאנג'יאני במקומו בכל יום. אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 1:38 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
סטטיסטיקת מפתח נוספת: בר טימור, תמיר בלאט, עידן זלמנסון ונמרוד לוי כולם ביחד עם פחות נק׳ ומדד מבלייזר אחד.

עכשיו זאת לא פעם ראשונה (מתי היה מקרה בולט של חומר תרומה של כל הנ"ל? בגביע השנה?), אבל עדיין לא צריך ליפול למלכודת של "מה הפלא, ייבשו אותם כל העונה" שהתקשורת מנסה להאכיל אותנו מדי שנה.
טישמן קיבל העונה פחות דקות (הן ספציפית בליגה, ובוודאי בשקלול עם אירופה) מאשר כל 4 הישראלים של ירושלים - אבל איכשהו בפלייאוף הוא מופיע תמיד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 3:03 am 
Hall of Famer

אגב
41 נקודות של ירושלים ברבע
שיא פלייאוף? שיא פיינל-פור?
שיא לקבוצה מפסידה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 9:55 am 
Senior

גמליאל כתב:
stavs כתב:
קטש עושה באמת עבודה נהדרת בהפועל ואני אשמח אם ימשיך, אני אפילו חושב שמי שטוען אחרת או מטריל או לא באמת עוקב אחרי מה שהוא עושה בקבוצה, אבל אי אפשר להכחיש שהוא פישל כהוגן בשני הפיינל-פורים האחרונים.
המחצית הראשונה הייתה המשך ישיר של החצי גמר מהעונה שעברה, של המופע של קולטון אייברסון ושל המפגש האחרון מול מכבי בליגת הקורונה.
קטש מאוד אכזב אותי בחוסר היכולת לבצע התאמות, ממש מבאס.

1. אני אוהד שרוף של הפועל (ירושלים) וחושב שעדיף שקטש לא ימשיך אצלנו. לא שונא אותו כמו את פרנקו או דרוקר בזמנו (בעיקר כי הוא כנה ולא גנב דעת כמוהם) ומקווה שזה יקרה כי הוא מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה מקבוצה גדולה אבל ללא ספק הייתי שמח שניפרד ממנו.
2. זה לא שנתיים ברצף אלא 3 שנים ברצף אם סופרים את ההופעה ההזויה בחצי הגמר מול חולון החלשה (נטולת רייס) ב-2018...בכלל קטש כמאמן תמיד היה חלש באספקט של הכנה מנטלית למשחקים מכריעים ויכולת לשמור על קבוצה ממוקדת לאורך משחק שלם. לפעמים כמו היום זה מתבטא בפתיחה קטסטרופלית ואפאטית והתעוררות במינוס כמעט 20 שמספיקה לחזרה למשחק אבל לא לניצחון.. בפעמים אחרות בהירדמות ושאננות בהפרש לא מספק והמון פעמים בנפילות מתח וריכוז גדולות במהלך משחקים..
3. הרבה מהתפיסה שקטש עושה עבודה נהדרת בהפועל היא בגלל שבשנתיים האחרונות אנחנו ב-90% מהזמן משחקים מול יריבות נחותות גם בליגה (זה תמיד היה) וגם באירופה (בגלל חולשת המפעל ועוד יותר בגלל הפורמט שלו). זה טיפה מעוור לבעיות יסוד שצצות רק מול 10% הקבוצות החזקות יותר שאותן בד"כ צריך לנצח בשביל לזכות במשהו. אם תסתכל על הפועל של השנתיים האחרונות נראתה מול קבוצות ה-10% אז התמונה כבר לא תהיה לך כל כך ברורה...
4. ברמה המקצועית הבחירה שלו לבנות את ההתקפה של הקבוצה סביב בלאט היא כישלון מוחלט. מול קבוצות ה-90% זה נראה מעולה אבל מול ה-10% או סתם במשחקים מכריעים שרמת האגרסיביות והפיזיות עולה בלאט משותק לחלוטין ואיתו כל משחק ההתקפה המסודרת שלנו. אותו כנ"ל הניסיונות לשחק עם אוונס/תומאס בעמדה 5 שעובדים מצויין בסמול-בול של ה-90% ומתנפצים מול ה-10%.
5. ברמה האישית אני מאד לא מתחבר לכדורסל ההתקפי נטול ההגנה והמלחמה של קטש ומעדיף את השבלוניות ההתקפית של פיאנג'יאני במקומו בכל יום. אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

לגבי 2018 אני נותן הנחה גדולה לקטש, כי הוא קיבל קבוצה מפוררת ודי מחורבנת. מסכים שההופעה שלו בחצי גמר שהייתה רעה, אבל זה היה כשלון ידוע מראש עם הקבוצה ההיא.
מאז הוא עשה עבודה ממש טובה, הן בבניית הקבוצות, בהחלה של שיטה מאוד ברורה, בהתאמת השחקנים אליה וביצירה של מערכת שעובדת ביחד בצורה נהדרת, התחושה שאני מקבל מהשנתיים האחרונות היא של צוות מקצועי שיודע לשלוף בדיוק את השחקן שהם רוצים ומייחלים לו לכל חור שנוצר.

לגבי הרמה החלשה - אני מקבל, אבל זה בעיקר נכון לעונה הקודמת, בעונה הזו ראינו הופעות מרשימות גם בצ׳מפיונס ובעיקר נגד מכבי, כולל בגביע, אני לגמרי מצפה שאלמלא הקורונה העונה הזו הייתי מסתיימת אחרת מהעונה הקודמת, למרות שברור שקל להגיד ולעולם לא באמת נדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 9:57 am 
Sophomore

אז אפשר לסכם כי מאז ייסוד בפיינל פור ועד לסיומו,2 הקבוצות העשירות נפגשו רק פעמיים בג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 10:20 am 
Junior

מנחם כתב:
ועכשיו במשחק של מכבי מול גליל, השופט קובע שצריך לעצור את השעון כשהכדור יוצא מהרשת, לא כאשר הוא עובר את הטבעת כמו שהיה במשחק של הפועל. אז מה החוקה אומרת?

אז למי שלא ראה את התשובה של ראי בשרשור על ענייני חוקה, טעות חמורה של השופטים שעצרו את השעון על 1.1 שניות במקום 0.7 או אפילו 0.6, כלומר מתי שהכדור יצא מהרשת. אריאל שחרר את הזריקה כאשר על השעון 0.3 שניות, כלומר שאם היו 0.7 שניות, הסל שלו לא היה נחשב.
מה שמרגיז שכאן לא מדובר במשהו שהם לא ראו (כמו העבירה על של ווילבקין), אלא על אי ידיעת החוקה.

בקיצור, שופטים של מכבי :lol: :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 10:57 am 
Sophomore

וכן, בגלל זה הפסדנו. טעות חמורה שלקחה משחק. כמו שראשון התפוצצו במחצית הראשונה, ככה התעלנו בשניה. בסופו של דבר, שופטים שלא יודעים את החוקים חייבים להענש. לא מדובר כאן בסתם עוד טעות שאפשר להחליק "עשירית שניה לפה או לשם" כמו ששמעתי הבוקר.
מדובר פה על שופט שמסתכל במוניטור ומקבל החלטה גורלית כשהוא בעצמו לא בקיא בחוקה. אבסורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:00 am 
Senior

רק אוסיף ואומר שתכלס מדובר ב2 טעויות שהשופטים עשו בהפרש של דקות בודדות בזמן אמת או פחות משנייה בזמן משחק.
בשני המקרים הם הלכו למוניטור לבדוק, בין היתר, בדיוק את מה שהם טעו בו.
זה די מבזה ומאוד מכעיס. מוזר כמה שלא מדברים על זה אפילו בקרב אוהדי הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:17 am 
Hall of Famer

אכן עכשיו ראיתי שלראשון היה אמור להישאר 0.5 שניות למהלך האחרון , שבחיים לא היה קורה עם כזו כמות זמן , ובאמת הזוי שאסתרון לא יודע את החוקה. פעם טענתי שאסתרון הוא השופט הטוב בארץ , אני חוזר בי.

היה עוד מקרה הזוי , כאשר עשו עבירה על פלדין בזריקה ושחקן אחד נגע ברשת והשני נתן מכה ללוח , והם אפילו לא הלכו למוניטור לראות את האנד וואן הכי קל בהיסטוריה....

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:22 am 
Sophomore

B.a.c כתב:
וואו איזה יום כואב. 13 שנה שלא התבאסתי ככה מספורט.

לגמרי. מהימים האלה שאתה שואל את עצמך למה אני בעסק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:24 am 
Freshman

עופר האדום כתב:
מתי הוא לא לקח טיים אאוטים היום ומתי עלה היום עם הרכבים הזויים?

דקות אחרונות עם בלאט, שבכל התקפה ראשון עושה עליו בידוד שוב ושוב או קולעת מעליו בקלות שלשה, במקום בר טימור שנתן הגנה טובה - זו היתה טעות ברורה בהרכב (ואני לא מדבר על שתי הטעויות הגדולות של תמיר - הצלת החוץ מתחת לסל שבקט סל לומדים לא לעשות, והאיבוד בהתקפה קריטית חצי דקה לסוף).

תמיר שחקן מצויין, אבל יש מצ'אפים שלא מתאימים לו - כמו אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:32 am 
Hall of Famer

דובראש כתב:
אז אפשר לסכם כי מאז ייסוד בפיינל פור ועד לסיומו,2 הקבוצות העשירות נפגשו רק פעמיים בג

זה הולך להשתנות החל מהעונה הבאה אחרי מות הפיינל פור (וזה מצדיק את הטענה שהפיינל פור היא לא שיטה ספורטיבית...)

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:42 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

עופר האדום כתב:
אכן עכשיו ראיתי שלראשון היה אמור להישאר 0.5 שניות למהלך האחרון , שבחיים לא היה קורה עם כזו כמות זמן , ובאמת הזוי שאסתרון לא יודע את החוקה. פעם טענתי שאסתרון הוא השופט הטוב בארץ , אני חוזר בי.

היה עוד מקרה הזוי , כאשר עשו עבירה על פלדין בזריקה ושחקן אחד נגע ברשת והשני נתן מכה ללוח , והם אפילו לא הלכו למוניטור לראות את האנד וואן הכי קל בהיסטוריה....

שכחת את השריקה לרגל (רגל!) של בלייזר, בחטיפה נקייה (עם היד!) שתי דקות לסוף, אחת השריקות ההזויות שראיתי.
ושום 0.5 שניות, אם כבר (וגם זה לא בטוח, אני לא יודע מה אומרת החוקה, וגם אתה לא) - 0.8 שניות.
וגם אז הייתם מפסידים, ואולי זה היה מתוק יותר, כי אדם שיחרר את הכדור 0.4 שניות לסוף.

קבצים מצורפים:
Cap.jpg
Cap.jpg [ 97.26 KiB | נצפה 1727 פעמים ]
Capture.JPG
Capture.JPG [ 74.07 KiB | נצפה 1727 פעמים ]

פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:46 am 
Sophomore

דמגוגיה.
שניה אחרי הטעות עם הרגל הפועל איבדו כדור, ככה שההחלטה לא השפיעה על המשחק בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:48 am 
Senior

גלעד כתב:
עופר האדום כתב:

שכחת את השריקה לרגל (רגל!) של בלייזר, בחטיפה נקייה (עם היד!) שתי דקות לסוף, אחת השריקות ההזויות שראיתי.
ושום 0.5 שניות, אם כבר (וגם זה לא בטוח, אני לא יודע מה אומרת החוקה, וגם אתה לא) - 0.8 שניות.
וגם אז הייתם מפסידים, ואולי זה היה מתוק יותר, כי אדם שיחרר את הכדור 0.4 שניות לסוף.

רק שבפועל לקח לאריאל בכיף 1.5 שניות לשחרר את הזריקה מאד הנגיעה בכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:52 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

stavs כתב:
גלעד כתב:
עופר האדום כתב:

אני ספרתי 2.5 שניות, למה רק 1.5?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 11:53 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

B.a.c כתב:
דמגוגיה.
שניה אחרי הטעות עם הרגל הפועל איבדו כדור, ככה שההחלטה לא השפיעה על המשחק בכלל.

הדמגוגיה היא שלך. ואם ראשון היתה יוצאת למתפרצת בעקבות החטיפה?
או שירושלים היתה מבצעת עבירה בעקבות החטיפה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:01 pm 
Senior

היה יופי של משחק, יופי של סיומת ואני מודה שלמרות ש(בכדורסל) ברמת ברירת המחדל הצבע האדום חביב עליי על פני כל צבע אחר כולל הכתום, שמחתי עם הסל של אריאל ולתחושתי "הגיע" לראשון לנצח.
אז היה חצי שניה לפה או לפה (יכול להיות שהיה אפשר להפעיל את השעון בצורה מדויקת יותר אבל זה נכון גם למהלך - כחמש דקות לפני סוף הרבע - כשהשעון התחיל לעבוד כמעט שניה לפני שהכדור נכנס למגרש אחרי פאול*) אבל זה לא משנה. הסל נקלע ונספר ואני לא חושב שירושלים אמורים להרגיש מקופחים בגלל התוצאה.

* ברור שהמצאתי, אני מתפלא שאתם שואלים אפילו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:07 pm 
Senior

גלעד כתב:
stavs כתב:
גלעד כתב:
עופר האדום כתב:

אני ספרתי 2.5 שניות, למה רק 1.5?

אחלה, אתה יכול לזלזל ויכול לעזור את זה באמת כמו שאני עשיתי, אין סיכוי שעברו פחות מ0.8 שניות מאז שאריאל נגע בכדור עד שהשעון התחיל לרוץ.
היה מחדל של השופטים עם הזריקה הזו איך שלא תהפוך את זה גם אם זה לא גורע מההישג של ראשון כאן, לא תמיד צריכים להיות הומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:11 pm 
Hall of Famer

הטעות עם הרגל אכן טעות קשה, אבל אי אפשר להשוות אותה לטעות של אחרי צפיה במוניטור, או במקרה של האנד וואן של פלדין שכולם ראו שהייתה נגיעה בלוח , ושם כן היו יכולים ללכת למוניטור ( בניגוד למקרה הרגל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:50 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
דובראש כתב:

זה הולך להשתנות החל מהעונה הבאה אחרי מות הפיינל פור (וזה מצדיק את הטענה שהפיינל פור היא לא שיטה ספורטיבית...)

ההפך, זה מתקן את העוול שהכסף גורם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:53 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:
דובראש כתב:

ההפך, זה מתקן את העוול שהכסף גורם

איזה עוול זה מתקן , אם קבוצה עשתה 0-5 על קבוצה אחרת העונה , מובילה בטבלה על היריבה שלה ב-6 משחקים , ומסיימת את העונה רק בגלל סל מזליקי אחרי טעות שיפוט מחפירה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 12:59 pm 
Senior

בכל מקרה, אני מתחיל פה נושא חמישי בערך במקביל באותו ת'רד, אבל אפשר להתחיל לדבר כבר על אדם אריאל כאחד הווינרים הגדולים שהיו פה?
רק בגיל 25, אף עונה בדו ספרתי בנקודות, אבל כבר רזומה של סלי ניצחון/שליחה להארכה שאני לא בטוח לכמה שחקנים בישראל כבר יש בקריירה שלמה.
יותר קלאץ׳ מקובי? הרבה זמן לא היה לנו דין כזה כאן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 37 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: