גמליאל כתב:
stavs כתב:
קטש עושה באמת עבודה נהדרת בהפועל ואני אשמח אם ימשיך, אני אפילו חושב שמי שטוען אחרת או מטריל או לא באמת עוקב אחרי מה שהוא עושה בקבוצה, אבל אי אפשר להכחיש שהוא פישל כהוגן בשני הפיינל-פורים האחרונים.
המחצית הראשונה הייתה המשך ישיר של החצי גמר מהעונה שעברה, של המופע של קולטון אייברסון ושל המפגש האחרון מול מכבי בליגת הקורונה.
קטש מאוד אכזב אותי בחוסר היכולת לבצע התאמות, ממש מבאס.
1. אני אוהד שרוף של הפועל (ירושלים) וחושב שעדיף שקטש לא ימשיך אצלנו. לא שונא אותו כמו את פרנקו או דרוקר בזמנו (בעיקר כי הוא כנה ולא גנב דעת כמוהם) ומקווה שזה יקרה כי הוא מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה מקבוצה גדולה אבל ללא ספק הייתי שמח שניפרד ממנו.
2. זה לא שנתיים ברצף אלא 3 שנים ברצף אם סופרים את ההופעה ההזויה בחצי הגמר מול חולון החלשה (נטולת רייס) ב-2018...בכלל קטש כמאמן תמיד היה חלש באספקט של הכנה מנטלית למשחקים מכריעים ויכולת לשמור על קבוצה ממוקדת לאורך משחק שלם. לפעמים כמו היום זה מתבטא בפתיחה קטסטרופלית ואפאטית והתעוררות במינוס כמעט 20 שמספיקה לחזרה למשחק אבל לא לניצחון.. בפעמים אחרות בהירדמות ושאננות בהפרש לא מספק והמון פעמים בנפילות מתח וריכוז גדולות במהלך משחקים..
3. הרבה מהתפיסה שקטש עושה עבודה נהדרת בהפועל היא בגלל שבשנתיים האחרונות אנחנו ב-90% מהזמן משחקים מול יריבות נחותות גם בליגה (זה תמיד היה) וגם באירופה (בגלל חולשת המפעל ועוד יותר בגלל הפורמט שלו). זה טיפה מעוור לבעיות יסוד שצצות רק מול 10% הקבוצות החזקות יותר שאותן בד"כ צריך לנצח בשביל לזכות במשהו. אם תסתכל על הפועל של השנתיים האחרונות נראתה מול קבוצות ה-10% אז התמונה כבר לא תהיה לך כל כך ברורה...
4. ברמה המקצועית הבחירה שלו לבנות את ההתקפה של הקבוצה סביב בלאט היא כישלון מוחלט. מול קבוצות ה-90% זה נראה מעולה אבל מול ה-10% או סתם במשחקים מכריעים שרמת האגרסיביות והפיזיות עולה בלאט משותק לחלוטין ואיתו כל משחק ההתקפה המסודרת שלנו. אותו כנ"ל הניסיונות לשחק עם אוונס/תומאס בעמדה 5 שעובדים מצויין בסמול-בול של ה-90% ומתנפצים מול ה-10%.
5. ברמה האישית אני מאד לא מתחבר לכדורסל ההתקפי נטול ההגנה והמלחמה של קטש ומעדיף את השבלוניות ההתקפית של פיאנג'יאני במקומו בכל יום. אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.
לגבי 2018 אני נותן הנחה גדולה לקטש, כי הוא קיבל קבוצה מפוררת ודי מחורבנת. מסכים שההופעה שלו בחצי גמר שהייתה רעה, אבל זה היה כשלון ידוע מראש עם הקבוצה ההיא.
מאז הוא עשה עבודה ממש טובה, הן בבניית הקבוצות, בהחלה של שיטה מאוד ברורה, בהתאמת השחקנים אליה וביצירה של מערכת שעובדת ביחד בצורה נהדרת, התחושה שאני מקבל מהשנתיים האחרונות היא של צוות מקצועי שיודע לשלוף בדיוק את השחקן שהם רוצים ומייחלים לו לכל חור שנוצר.
לגבי הרמה החלשה - אני מקבל, אבל זה בעיקר נכון לעונה הקודמת, בעונה הזו ראינו הופעות מרשימות גם בצ׳מפיונס ובעיקר נגד מכבי, כולל בגביע, אני לגמרי מצפה שאלמלא הקורונה העונה הזו הייתי מסתיימת אחרת מהעונה הקודמת, למרות שברור שקל להגיד ולעולם לא באמת נדע.