סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 4:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

מי לוקחת?
הפועל ירושלים 69%  69%  [ 22 ]
ראשון לציון 31%  31%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 1:02 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
תוכל לפרט? איזה סלי ניצחון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 2:11 pm 
Sophomore

stavs כתב:
גמליאל כתב:
stavs כתב:
קטש עושה באמת עבודה נהדרת בהפועל ואני אשמח אם ימשיך, אני אפילו חושב שמי שטוען אחרת או מטריל או לא באמת עוקב אחרי מה שהוא עושה בקבוצה, אבל אי אפשר להכחיש שהוא פישל כהוגן בשני הפיינל-פורים האחרונים.
המחצית הראשונה הייתה המשך ישיר של החצי גמר מהעונה שעברה, של המופע של קולטון אייברסון ושל המפגש האחרון מול מכבי בליגת הקורונה.
קטש מאוד אכזב אותי בחוסר היכולת לבצע התאמות, ממש מבאס.

1. אני אוהד שרוף של הפועל (ירושלים) וחושב שעדיף שקטש לא ימשיך אצלנו. לא שונא אותו כמו את פרנקו או דרוקר בזמנו (בעיקר כי הוא כנה ולא גנב דעת כמוהם) ומקווה שזה יקרה כי הוא מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה מקבוצה גדולה אבל ללא ספק הייתי שמח שניפרד ממנו.
2. זה לא שנתיים ברצף אלא 3 שנים ברצף אם סופרים את ההופעה ההזויה בחצי הגמר מול חולון החלשה (נטולת רייס) ב-2018...בכלל קטש כמאמן תמיד היה חלש באספקט של הכנה מנטלית למשחקים מכריעים ויכולת לשמור על קבוצה ממוקדת לאורך משחק שלם. לפעמים כמו היום זה מתבטא בפתיחה קטסטרופלית ואפאטית והתעוררות במינוס כמעט 20 שמספיקה לחזרה למשחק אבל לא לניצחון.. בפעמים אחרות בהירדמות ושאננות בהפרש לא מספק והמון פעמים בנפילות מתח וריכוז גדולות במהלך משחקים..
3. הרבה מהתפיסה שקטש עושה עבודה נהדרת בהפועל היא בגלל שבשנתיים האחרונות אנחנו ב-90% מהזמן משחקים מול יריבות נחותות גם בליגה (זה תמיד היה) וגם באירופה (בגלל חולשת המפעל ועוד יותר בגלל הפורמט שלו). זה טיפה מעוור לבעיות יסוד שצצות רק מול 10% הקבוצות החזקות יותר שאותן בד"כ צריך לנצח בשביל לזכות במשהו. אם תסתכל על הפועל של השנתיים האחרונות נראתה מול קבוצות ה-10% אז התמונה כבר לא תהיה לך כל כך ברורה...
4. ברמה המקצועית הבחירה שלו לבנות את ההתקפה של הקבוצה סביב בלאט היא כישלון מוחלט. מול קבוצות ה-90% זה נראה מעולה אבל מול ה-10% או סתם במשחקים מכריעים שרמת האגרסיביות והפיזיות עולה בלאט משותק לחלוטין ואיתו כל משחק ההתקפה המסודרת שלנו. אותו כנ"ל הניסיונות לשחק עם אוונס/תומאס בעמדה 5 שעובדים מצויין בסמול-בול של ה-90% ומתנפצים מול ה-10%.
5. ברמה האישית אני מאד לא מתחבר לכדורסל ההתקפי נטול ההגנה והמלחמה של קטש ומעדיף את השבלוניות ההתקפית של פיאנג'יאני במקומו בכל יום. אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

לגבי 2018 אני נותן הנחה גדולה לקטש, כי הוא קיבל קבוצה מפוררת ודי מחורבנת. מסכים שההופעה שלו בחצי גמר שהייתה רעה, אבל זה היה כשלון ידוע מראש עם הקבוצה ההיא.
מאז הוא עשה עבודה ממש טובה, הן בבניית הקבוצות, בהחלה של שיטה מאוד ברורה, בהתאמת השחקנים אליה וביצירה של מערכת שעובדת ביחד בצורה נהדרת, התחושה שאני מקבל מהשנתיים האחרונות היא של צוות מקצועי שיודע לשלוף בדיוק את השחקן שהם רוצים ומייחלים לו לכל חור שנוצר.

לגבי הרמה החלשה - אני מקבל, אבל זה בעיקר נכון לעונה הקודמת, בעונה הזו ראינו הופעות מרשימות גם בצ׳מפיונס ובעיקר נגד מכבי, כולל בגביע, אני לגמרי מצפה שאלמלא הקורונה העונה הזו הייתי מסתיימת אחרת מהעונה הקודמת, למרות שברור שקל להגיד ולעולם לא באמת נדע.

2018 אתה נותן הנחה כי הקבוצה מחורבנת, השנה הנחה כי קורונה, בתווך יש 2019 שעליה אפשר לומר שזה רק משחק אחד... הבעיה היא שאין יכולת להריץ כל רעיון למשך 10 עונות כדי להביא מדגם מייצג...

הדרך שלי להתמודד עם זה היא לבדוק עוד פרמטרים חוץ משורה תחתונה של ניצחון והפסד ולראות עם איזו תיאוריה הם מתיישבים יותר. הבעיה לא סתם שהפסיד ב-2018 (למרות שגם אז היה פייבוריט מול חולון ששיחקו בלי רייס שלא קיבל אישור לשחק ואחרי שבקושי עברה את אילת בסדרה) אלא הצורה שהפסיד שדומה מאד למה שראינו אתמול - קבוצה שמגיעה למשחק מכריע בלי שום מוכנות מנטלית, בצורה רפויה ואפאטית, לא נלחמת ואז רק במינוס 20 מבינה שזה רציני ונכנסת למוד הנכון... זה גם מאד דומה לפיינל-4 שלו אצלנו ב-2011 אם אתה מחפש עוד דוגמאות לזה שזו נקודה קונסיסטנטית אצלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 2:13 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

עופר האדום כתב:
הטעות עם הרגל אכן טעות קשה, אבל אי אפשר להשוות אותה לטעות של אחרי צפיה במוניטור, או במקרה של האנד וואן של פלדין שכולם ראו שהייתה נגיעה בלוח , ושם כן היו יכולים ללכת למוניטור ( בניגוד למקרה הרגל).

היו עוד טעויות שיפוט לטובתכם (רגל ברורה של בריימו פעמיים, שתיהן ברבע האחרון, עבירות הזויות שנשרקו)
אבל עזוב, הפסדתם, אני ממש לא חושב שבגלל השופטים,
היינו יותר טובים וזהו.

במקומכם הייתי שואל למשל למה פלדין ישב על הספסל כמעט כל הרבע האחרון
איך המשחק מתחיל כשנראה שמאמן אחד התכונן והמאמן השני בא בכיף שלו
למה בר טימור נכנס מאוחר מדי במקום בלאט
למה כשקטש שמע שהשעון עודכן ל-1.1 שניות - הוא לא לקח עוד פסק זמן, כדי לסדר את ההגנה
(הוא טען שחשב שיש רק 0.3 שניות, אבל יש לך עוד פסק זמן, רבאק, קח אותו. במקום זה הוא נכנס לשוק).

*ובעיקר - איך לעזאזל הולנד לא היה במגרש בפוזישן ההגנתי האחרון???? (היו לו רק 4 עבירות)*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 2:22 pm 
Sophomore

ואני, בתור אוהד הפועל, חושב שזה בלתי מתקבל על הדעת לחטוף 100 נק' במשחק נוקאאוט. מילא הייתם בהלם במחצית הראשונה (הכנה מנטלית לקויה, כבר נאמר פה), וחטפתם 50 עד החצי. איך יכול להיות שעולים במחצית השנייה שלא בטירוף הגנתי, ושוב חוטפים 50 במחצית? אז התפוצצות התקפית זמנית ברבע השלישי ופארגו אחד חדור מטרה (מצער אותי שלא קיבל את ההזדמנות נגד מכבי בגמר) שמרו על העסק צמוד, אבל עם "הגנה" שכזו לאף קבוצה לא מגיע לנצח.
כל זה לא בא להוריד מראשון, שהיא קבוצה טובה מאוד ומאומנת היטב, וניצלה למופת כל חור וכל טעות בהגנה הירושלמית. עכשיו רק שישלימו את העבודה מחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 2:49 pm 
Hall of Famer

רלפי כתב:
הצלת החוץ מתחת לסל שבקט סל לומדים לא לעשות

זה באמת משהו שלומדים בקטסל?
כאילו שמענו את המשפט הזה עשרות פעמים מכל דובר שהוא
אז הבה נברר זאת אחת ולתמיד...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 3:24 pm 
מנהל פורום

רלפי כתב:
עופר האדום כתב:
מתי הוא לא לקח טיים אאוטים היום ומתי עלה היום עם הרכבים הזויים?

דקות אחרונות עם בלאט, שבכל התקפה ראשון עושה עליו בידוד שוב ושוב או קולעת מעליו בקלות שלשה, במקום בר טימור שנתן הגנה טובה - זו היתה טעות ברורה בהרכב (ואני לא מדבר על שתי הטעויות הגדולות של תמיר - הצלת החוץ מתחת לסל שבקט סל לומדים לא לעשות, והאיבוד בהתקפה קריטית חצי דקה לסוף).

תמיר שחקן מצויין, אבל יש מצ'אפים שלא מתאימים לו - כמו אתמול.

לא ראיתי את כל המשחק, אבל זה משהו שמאד בלט והציק לי.
אז בסדר, זה לא כזה חריג שקבוצות מנסות לנצל מיס-מאץ' גם ברמות הגבוהות ביותר, וגם התקפה אחרי התקפה. אבל פה זה הזכיר לי כל מיני משחקי ילדים וקטסל שיש מאמן אחד שמזהה שהיריבה העלתה איזה ילד שמנמן שלא יודע לשחק ומאותו רגע הולכים רק עליו.
ויותר מזה, לדעתי בגלל שבלאט כן עשה בחלק מהפוזשנים האלה הגנה טובה יחסית אליו, משהו כנראה פחות רגיל לעשות, אז הטעות הדבילית שלא הייתה תוצאה של חוסר חמצן. שזה טבעי כאשר כמה התקפות ברציפות נדרש ממנו להתאמץ הגנתית כמעט כל הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 4:13 pm 
Sophomore

גלעד כתב:
עופר האדום כתב:
הטעות עם הרגל אכן טעות קשה, אבל אי אפשר להשוות אותה לטעות של אחרי צפיה במוניטור, או במקרה של האנד וואן של פלדין שכולם ראו שהייתה נגיעה בלוח , ושם כן היו יכולים ללכת למוניטור ( בניגוד למקרה הרגל).

היו עוד טעויות שיפוט לטובתכם (רגל ברורה של בריימו פעמיים, שתיהן ברבע האחרון, עבירות הזויות שנשרקו)
אבל עזוב, הפסדתם, אני ממש לא חושב שבגלל השופטים,
היינו יותר טובים וזהו.

במקומכם הייתי שואל למשל למה פלדין ישב על הספסל כמעט כל הרבע האחרון
איך המשחק מתחיל כשנראה שמאמן אחד התכונן והמאמן השני בא בכיף שלו
למה בר טימור נכנס מאוחר מדי במקום בלאט
למה כשקטש שמע שהשעון עודכן ל-1.1 שניות - הוא לא לקח עוד פסק זמן, כדי לסדר את ההגנה
(הוא טען שחשב שיש רק 0.3 שניות, אבל יש לך עוד פסק זמן, רבאק, קח אותו. במקום זה הוא נכנס לשוק).

*ובעיקר - איך לעזאזל הולנד לא היה במגרש בפוזישן ההגנתי האחרון???? (היו לו רק 4 עבירות)*

תאמין לי שנשאלו כל השאלות. גם בתרד הזה וגם בקבוצות אוהדים אחרות של הפועל. הכל נכון ויש ביקורת ענקית על קטש והקבוצה.
ועדיין, אחרי כל מה שאמרת, המשחק בסופו של דבר הגיע לשוויון 97, ושם השופטים הכריעו את ההתמודדות. חד וחלק. ועל זה הכעס והתסכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 5:04 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
רלפי כתב:
הצלת החוץ מתחת לסל שבקט סל לומדים לא לעשות

זה באמת משהו שלומדים בקטסל?
כאילו שמענו את המשפט הזה עשרות פעמים מכל דובר שהוא
אז הבה נברר זאת אחת ולתמיד...

האמת שכן...לפחות אצלנו לימדו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 5:44 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:
דובראש כתב:
אז אפשר לסכם כי מאז ייסוד בפיינל פור ועד לסיומו,2 הקבוצות העשירות נפגשו רק פעמיים בג

זה הולך להשתנות החל מהעונה הבאה אחרי מות הפיינל פור (וזה מצדיק את הטענה שהפיינל פור היא לא שיטה ספורטיבית...)

ההפך, זה מתקן את העוול שהכסף גורם

איזה עוול זה מתקן , אם קבוצה עשתה 0-5 על קבוצה אחרת העונה , מובילה בטבלה על היריבה שלה ב-6 משחקים , ומסיימת את העונה רק בגלל סל מזליקי אחרי טעות שיפוט מחפירה ?

היא הפסידה כשפיגרה ב22 הפרש, 40 דקות זה מספיק זמן לקבוצה הטובה יותר לנצח. אם היא קבוצה טובה יותר במובהק, שתדאג שזה בכלל לא יהיה קרוב, בשביל יש 40 דק'
זאת השיטה והקבוצות הטובות צריכות להתאים את עצמן לשיטה, משהו שאנחנו לא עשינו במשחק הספציפי הזה בפעם השלישית מאז 2016 מול אותה קבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 27, 2020 9:05 pm 
Senior

יוניק כתב:
תוכל לפרט? איזה סלי ניצחון?

בשלוף:
* אתמול
* שלישית ניצחון + 3 שלשות נוספות ב4 דקות אחרונות נגד הפועל ת"א
*שלשת ניצחון בב"ש בעונה הקודמת
* שלשה ששלחה להארכה נגד אולם
*ראיתי באינטרנט גם שהייתה לו שלשה משווה להארכה נגד חולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], Y.T ו 175 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה