ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ראשית, אני עצלן בעצמי, אז אני מזהה כאלו מקילומטרים. שנית, הבן אדם השמין תוך כדי העונה. שלישית, לא ראיתי שום הוכחה למוסר עבודה יוצא דופן אצלו אצלו, יפה שחיזק את מה שהוא טוב בו, הוא לא שיפר כמעט את מה שהוא לא טוב בן. רביעית, נשחקן כמעט אף פעם לא שומר, אני לא מדבר על שומר רע, או חסר יכולת הגנתית, אני מדבר על לא עושה את המינימום הנדרש בהגנה, כשהוא פעם בירח כחול כן מנסה, הוא דווקא מראה יכולת סבירות לעיתים, אבל הוא שפוט לא מנסה. חמישית, אם הכדור לא אצלו, הוא לא זז בהתקפה. אז כן, עצלן.
אה, באמת הוכחות של ממש. בוא נראה...
"הבן אדם השמין תוך כדי העונה." יש איזה ראיות לזה (קיבלת תוצאות שקילה?) או שסתם מראה עיניים? וגם אם זה נניח נכון, בכמה? ומה הסיבה? אולי למשל מדובר על שינוי בתזונה (אולי אפילו מכוון)? נראה לי כמו הסבר יותר הגיוני מאשר שהוא פשוט הפסיק להתאמן ולכן השמין... ובכלל, הטענה הזו שבלאט שמנמן, לא ממש ברור לי מאיפה היא מגיעה. נכון, הוא לא נראה כמו חברים לקבוצה שגבוהים ממנו ב-15 או 20 סנטימטרים. מן הסתם, בגובה 1.80 בערך יש לו מבנה גוף שונה משלהם (וגם משל אבא שלו, שהוא בערך 1.90). אבל להגיד שהוא נראה "שמנמן"? ממש לא רואה את זה. לא רואה הבדל גדול בינו לבין נניח ג'יי ג'יי בראה, אם לקחת מישהו עם גובה ומבנה גוף דומה. גם לא במסת השרירים אגב. וכמישהו שניסה כמה פעמים לעבוד בחדר כושר עם תוצאות די מאכזבות, ברור לי שיש בעניינים הללו גם לא מעט השפעה של מבנה גוף. טיפוסי גוף מסויימים מתקשים מאוד לשים על עצמם מסת שרירים רצינית ולא משנה כמה יעבדו בחדר כח. מה שכן, אפשר לדעתי לראות שבלאט חזק יותר מבשנים קודמות, מה שמתבטא ביכולת משופרת לשים גוף בהגנה (עדיין לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל בכל זאת שיפור).
"לא ראיתי הוכחה למוסר עבודה יוצא דופן". אה, אז אם לא ראית כנראה שהוא באמת עצלן. הוא וכל אחד אחר שלא ראית לגביו הוכחות חותכות (ומה עם סתם מוסר עבודה טוב, לאו דווקא יוצא דופן? הרי סטטיסטית, לרוב הספורטאים המקצוענים אין מוסר עבודה יוצא דופן, אחרת זה לא היה יוצא דופן. וזה מן הסתם לא הופך את רובם לעצלנים). כי למה שנקשיב למי שמכיר אותו ואומר שהוא דווקא כן עובד קשה. הרי אין כמו מראה העיניים שלך. בעיקר כמי שמעיד על עצמו שהוא עצלן, מה שמיד מקנה רדאר משוכלל לזיהוי עצלנים אחרים.
לגבי ההגנה, כבר כתבתי לא פעם. יש לו מגבלות מובנות והוא לא שומר טוב. לדעתי האישית גם לא שומר מזעזע ואני כן רואה אותו משתדל רוב הזמן. וכך מראה גם הסטטיסטיקה. גם על סטיב נאש היית אומר שהוא עצלן בגלל שהיה שחקן הגנה לא טוב ולא מעט פעמים גם ויתר על מהלכים?
בקיצור, אין לי כאן עניין להגחיך. אבל ככה בדיוק מתקבעות סטיגמות (שלא לומר פייק ניוז). "נראה לי שהוא עצלן. וגם אין הוכחות חד משמעיות שהוא לא. אז סימן שהוא באמת עצלן." ואחר זה כבר הופך ל"כולם יודעים שהוא עצלן". כמו ש"כולם יודעים שהוא פחות או יותר שחקן ההגנה הגרוע בתולדות הכדורסל הישראלי". אז זהו, שלא.