סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 8:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מפספס משהו או שזה מאורע היסטורי ממש?

זה מדהים בעיני וכנראה שזה מעיד על מהלכים עתידיים עם מדינות נוספות.

שאפו! אבל ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 8:50 pm 
Hall of Famer

בהחלט מאורע היסטורי
אין לי ספק שהקהילה העסקית חיכתה לזה הרבה זמן
ההתעסקות בסיפוח היא ספין שמשרת את שני הצדדים. האמירויות משדרים "הישג" וישראל מציגה "ויתור" על אף ששני הצדדים יודעים שזה לא היה קורה אף פעם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 8:57 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
ההתעסקות בסיפוח היא ספין שמשרת את שני הצדדים.

אני די מסכים.
לגבי יו"ש, הדברים יקבעו בסופו של דבר בשטח - בבנייה בפועל. ולא בכל מיני הצהרות או סיפוחים שדה פקטו אין להם יותר מידי משמעות.
אפשר לבנות ב E1 (מערבית למעלה אדומים) גם בלי סיפוח.
אפשר לבנות בגבעת המטוס גם בלי סיפוח.
צריך לבנות גם בשאר יו"ש גם בלי קשר לסיפוח כזה או אחר.

אגב, לא חייבים להיות ימניים גדולים כדי לתמוך בזה.
אין עם זה שום בעיה מוסרית רצינית.
כל אדם עם טיפה היגיון מבין שדמוגרפית זה הדבר הנכון ביותר לעם ולמדינת ישראל.
בין הים "לקו הירוק" יהיו פה עוד שלושים שנה 20 מיליון איש . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 9:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מדברים על עוד מדינה שתכריז על שלום עם ישראל בזמן הקרוב מאד.
מן הסתם אין הרבה אפשרויות - סעודיה, בחריין, או מי שנראה הכי סביר - עומאן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 9:54 pm 
Junior

ehud כתב:
התותח המפוברק כתב:
ההתעסקות בסיפוח היא ספין שמשרת את שני הצדדים.

אני די מסכים.
לגבי יו"ש, הדברים יקבעו בסופו של דבר בשטח - בבנייה בפועל. ולא בכל מיני הצהרות או סיפוחים שדה פקטו אין להם יותר מידי משמעות.
אפשר לבנות ב E1 (מערבית למעלה אדומים) גם בלי סיפוח.
אפשר לבנות בגבעת המטוס גם בלי סיפוח.
צריך לבנות גם בשאר יו"ש גם בלי קשר לסיפוח כזה או אחר.

אגב, לא חייבים להיות ימניים גדולים כדי לתמוך בזה.
אין עם זה שום בעיה מוסרית רצינית.
כל אדם עם טיפה היגיון מבין שדמוגרפית זה הדבר הנכון ביותר לעם ולמדינת ישראל.
בין הים "לקו הירוק" יהיו פה עוד שלושים שנה 20 מיליון איש . . .

מדינה שמחזיקה עם שלם במשך עשרות שנים ללא זכויות אדם בסיסיות, "תנגוס" עוד קצת בשטחים של אותו עם ותחליט חד צדדית שהשטחים האלה שייכים לה למעשה.
שום בעיה אין פה. לא מוסרית, לא מדינית. כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 10:45 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
מדברים על עוד מדינה שתכריז על שלום עם ישראל בזמן הקרוב מאד.
מן הסתם אין הרבה אפשרויות - סעודיה, בחריין, או מי שנראה הכי סביר - עומאן.

ככל הנראה עומאן או קטאר
סעודיה נראה לי קצת לונג שוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 10:51 pm 
Hall of Famer

קטאר נראה לי הכי פחות סביר מבין "המועמדות", כולל סעודיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 10:52 pm 
Junior

בחריין, עומאן שומרת על עמדת המתווך הנייטרלח; קטאר קשורה מדי לאחים המוסלמים; וסעודיה לא יכולה להרשות לעצמה יחסים רשמיים עם ישראל בלי הסדר עם הפלסטינים.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 11:48 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
מדינה שמחזיקה עם שלם במשך עשרות שנים ללא זכויות אדם בסיסיות, "תנגוס" עוד קצת בשטחים של אותו עם ותחליט חד צדדית שהשטחים האלה שייכים לה למעשה.

א. אין דבר כזה "עם" פלשתיני. זו עובדה שאין עם כזה.
לפני קום המדינה חיו פה בערך 300,000 ערבים (מהגרים ממדינות ערב) בלי שום ארגון או שלטון רציני.
סליחה, אבל זה לא עם.

ב. "ללא זכויות אדם בסיסיות" - אכן יש בעיות עם הכיבוש שביצענו, הן ב 47\48 או ב 67, ונגרמות עוולות לערבים שנמצאים ביו"ש.
אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי.
ואם אתה לא בקטע של אמונה ודת כו', אז נסתפק בזה שכבשנו שטחים שבעבר היו שייכים לעם היהודי/ישראלי. זו גם כן עובדה היסטורית.
חוץ מזה נציין גם שמצב הערבים בשטחים הוא לעתים טוב יותר מאשר הרבה ערבים שחיים במדינות ערב.

בעניין הזה, אין ספק שעידוד הגירה ערבית המונית (בהסכמה כלל עולמית) הוא פתרון הומני וצודק לכולם.

ג. למה אתה עושה הפרדה בין שטחים שנכבשו ב 47 לבין כאלו שנכבשו ב 67?
אולי אין היום ערבים ששטחיהם נכבשו ב 47 והם חיים תחת כיבוש (למשל אשקלון/מג'דל),
אבל אם במוסריות עסקינן - בא ונהיה מוסריים עד הסוף - נחזיר את כל מה שכבשנו. כולל 47.
יש ארגונים כאלו (ארגון "זוכרות" למשל) שבאמת בעד זכות השיבה מלאה ל"ערביי 47",
ואני מהמר שלמרות שאתה טוען שאתה אדם מוסרי, אתה לא מצטרף אליהם,
וגם מתנגד לזכות השיבה.

מדוע? משום שכל עוד זה לזרוק את תושבי יו"ש היהודים מהבית שלהם, זה בסדר, וזה סביר והוגן מבחינתך.
אבל אם מישהו יגיד לך לפנות את ביתך שבמקרה יושב על איזה שטח שנכבש בזמן קום המדינה, או לאפשר חזרה
של עשרות אלפי פליטים לאותו השטח ליד ביתך, פתאום המוסר יהיה ממך והלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 13, 2020 11:49 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:

לפני קום המדינה חיו פה בערך 300,000 ערבים (מהגרים ממדינות ערב) בלי שום ארגון או שלטון רציני.
סליחה, אבל זה לא עם.

ב. "ללא זכויות אדם בסיסיות" - אכן יש בעיות עם הכיבוש שביצענו, הן ב 47\48 או ב 67, ונגרמות עוולות לערבים שנמצאים ביו"ש.
אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי, גם אם זה מכאיב (לא יותר מידי) לאחרים.
ואם אתה לא בקטע של אמונה ודת כו', אז נסתפק בזה שכבשנו שטחים שבעבר היו שייכים לעם היהודי/ישראלי. זו גם כן עובדה היסטורית.
חוץ מזה נציין גם שמצב הערבים בשטחים הוא לעתים טוב יותר מאשר הרבה ערבים שחיים במדינות ערב.

בעניין הזה, אין ספק שעידוד הגירה ערבית המונית (בהסכמה כלל עולמית) הוא פתרון הומני וצודק לכולם.

אולי אין היום ערבים ששטחיהם נכבשו ב 47 והם חיים תחת כיבוש (למשל אשקלון/מג'דל),
אבל אם במוסריות עסקינן - בא ונהיה מוסריים עד הסוף - נחזיר את כל מה שכבשנו. כולל 47.
יש ארגונים כאלו (ארגון "זוכרות" למשל) שבאמת בעד זכות השיבה מלאה ל"ערביי 47",
ואני מהמר שלמרות שאתה טוען שאתה אדם מוסרי, אתה לא מצטרף אליהם,
וגם מתנגד לזכות השיבה.

מדוע? משום שכל עוד זה לזרוק את תושבי יו"ש היהודים מהבית שלהם, זה בסדר, וזה סביר והוגן מבחינתך.
אבל אם מישהו יגיד לך לפנות את ביתך שבמקרה יושב על איזה שטח שנכבש בזמן קום המדינה, או לאפשר חזרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 12:04 am 
Sophomore

חתיכת הישג.

המילה נורמליזציה נחשבת למילה גסה בעולם הערבי, גם מדינה כמו מצרים למשל שיש לה יחסים דיפלומטיים איתנו לא תסכים בשום אופן לנורמליזציה עם ישראל.

עכשיו ביבי יכול ללכת בשקט, יש לו מורשת מדינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 12:32 am 
Junior

אני אתחיל מדיסקליימר קטן וזה שכנראה אין לנו בכלל בסיס משותף לדיון. חלק מהטיעונים שלך הם לדעתי כאלה שאי אפשר לקחת ברצינות במאה ה-21 וספציפית המשפט "אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי, גם אם זה מכאיב (לא יותר מידי) לאחרים.", זה משפט שממש אבל ממש שייך לתורות גזע.

אני בכל זאת אנסה לענות על כמה דברים:
א. הטיעון הימני של "אין דבר כזה עם פלשתיני" הוא מעייף וקצת פתטי. מעבר לזה שלא היה אף עם לפני שעם מסוים החליט שהוא כזה, זה גם לא רלוונטי לכלום ולאף אחד. כאילו שמישהו שומר על איזשהי טבלה שמדרגת עמים ומחליט לפי זה כמה אדמות וזכויות אדם לחלק.

ב. להגיד "יש בעיות עם הכיבוש שביצענו" זו מכבסת מילים שנועדה לחפות על המון המון פשעים שביצענו פה לאורך השנים, רובם ממשיכים להתבצע מדי יום.
לגבי עובדות היסטוריות, מרבית המחקרים העדכניים שאני מכיר מדברים על כך שממלכת ישראל ההיסטורית הייתה הרבה הרבה יותר קטנה מהמתואר בתנ"ך. לא שבאמת אכפת לי מזה כי אני לא מאמין בזכויות היסטוריות על שטחים (ואתה יכול להבין מה אני חושב על זכויות אלוהיות), אבל סתם כדי לדייק.
המשפט האחרון שלך בסעיף הזה נורא בכל כך הרבה רמות שאני לא יודע מאיפה להתחיל. הבורות שבהכללת כל ערביי העולם לקבוצה אחת, ההתנשאות שנודפת מההחלטה עבור ערביי השטחים שעדיף להם פה מבלי לשאול אותם וגם הקביעה שמלכתחילה אתה יודע מה זה "טוב".

ג. אני לא עושה שום הפרדה בין השטחים שנכבשו ב-48 לבין אלה שנכבשו ב-67. כפי שאמרתי כבר, אני לא מאמין בזכויות היסטוריות על שטחים ואני לא חושב שבנייה ביהודה ושומרון היא "רעה" אינהרנטית, אלא פשוט המשך ישיר וטבעי של ההתייחסות שלנו לפלשתינים כאילו הם כלי משחק בידינו. אני כן חושב שעל מנת שיום אחד יהיה פה שלום (לא שאני מאמין שזה אי פעם יקרה), נהיה חייבים לסגת מהרבה מאוד שטחים, אבל זה מגיע מתוך תפיסות פרגמטיות ולא מוסריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 1:47 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
אני אתחיל מדיסקליימר קטן וזה שכנראה אין לנו בכלל בסיס משותף לדיון. חלק מהטיעונים שלך הם לדעתי כאלה שאי אפשר לקחת ברצינות במאה ה-21 וספציפית המשפט "אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי, גם אם זה מכאיב (לא יותר מידי) לאחרים.", זה משפט שממש אבל ממש שייך לתורות גזע.

אם אתה לא חושב שיש בעולם אמת אבסולוטית, אין לך בסיס לדיון עם אף אחד. מי אמר שהצד הצודק הוא אנחנו והאמריקאים, ולא צפון קוריאה ואיראן?

ממש כואב לי שהסקת מהאמירה שלי שהיהדות מזכירה או שווה לתורת הגזע.
העם היהודי נועד להוביל את העולם כולו למקום טוב יותר.
יש דברים שהם נסבלים - האדם פוגע בטבע והורג בעלי חיים על מנת לבנות ולאכול - לרומם את העולם.
כך גם העם היהודי צריך לרומם את העולם לעבר אלוקיו (נניח ש"אלוקיו" זה התכלית שלו).
המחיר הוא סביר -
ערביי יו"ש שחלק גדול מהם חי בעוני יחסי, וצריכים לעמוד במחסומים (נציין בדרך אגב שהם מקבלים טיפול בבית חולים של ישראל וכו').
אגב, אם כולנו הינו יותר דבקים באלוקינו, הכל היה בא בקלות יותר, גם לערבים, ולבריאה כולה.

הוקיץ' כתב:
הטיעון הימני של "אין דבר כזה עם פלשתיני" הוא מעייף וקצת פתטי. . . . כאילו שמישהו שומר על איזשהי טבלה שמדרגת עמים ומחליט לפי זה כמה אדמות וזכויות אדם לחלק.

נכון שהמושג "עם" זה לא מדע מדויק, אבל ראשית כל, צריך לשמור על מסגרת דיון נכונה, ולא להשתמש במושגים לא נכונים.
אפשר לומר "העם היהודי" אפשר לומר "העם הצרפתי" וכמובן גם "העם האיראני" , אבל אי אפשר לומר "העם הפלשתיני".
גם אם כל הנושא הזה אינו מדע מדויק, יש גבול עד לאן אפשר למתוח אותו. אין דבר כזה "פלשתינים", ואין דבר כזה "עם פלשתיני".

הוקיץ' כתב:
ההמון המון פשעים שביצענו פה לאורך השנים, רובם ממשיכים להתבצע מדי יום.

בוצעו פשעים, אבל לא הרבה, והם יחסית לסיטואציה מינוריים.
להעמיד פושעים פוטנציאלים במחסום, זה לא פשע.
לפגוע בפצצה מתקתקת בידיעה שגם אוכלוסייה עוינת ("חפה מפשע") עשויה להיפגע, זה לא פשע.
וגם המקרים הבודדים שבהם בוצעו פשעים של ממש, נשפטו ונחקרו.
אתה מוזמן להיכנס לאתר של "שוברים שתיקה", העדויות שיש שם מדברים על פשעים מינוריים יחסית (לא זוכר שראיתי שם רצח או אונס או משהו כזה).
מה שאגב מראה על מוסריות גבוהה מאד שקיימת אצל העם הנבחר.
אם אתה מכיר פשעים חמורים, מוזמן לציין.

הוקיץ' כתב:
מרבית המחקרים העדכניים שאני מכיר מדברים על כך שממלכת ישראל ההיסטורית הייתה הרבה הרבה יותר קטנה מהמתואר בתנ"ך

הכיוון היום בקרב החוקרים (למעט האסכולה מאוניברסיטת תל אביב) מדברות דווקא על כך שהממלכה המאוחדת כן היתה ממלכה כמו שמתוארת בתנ"ך.
מוזמן לחפש על ב"תל קיאפה", "תל בית שמש", "המקדש בתל מוצא", "תל ירמות" וכו' וכו', וזה עוד לפני דברים שעוד יתגלו בעתיד בע"ה. . .
אבל בלי קשר לזה, אין מחלוקת על כך שהממלכות שבאו אחר כך - ממלכת יהודה היתה אימפריה באזור , וממלכת ישראל (מגידו, תל דן, חצור, שומרון, תרצה וכו' וכו') היתה גם היא אימפריה אף יותר גדולה.
אבות אבותיך כן התיישבו פה, ובגדול.

הוקיץ' כתב:
לא שבאמת אכפת לי מזה כי אני לא מאמין בזכויות היסטוריות על שטחים

מעולה, אז אני מניח שגם לא מפריע לך שמתיישבי יו"ש יושבים על אדמות "פלשתיניות" כבושות. שכן, כבשנו את זה מהם, ואין להם זכויות היסטוריות על זה.
התקדמנו לזה שאתה לא רוצה לגרש יהודים מבתיהם, אלא רק למנוע שליטה שלנו על ערביי יו"ש. אני מרוצה.

הוקיץ' כתב:
הבורות שבהכללת כל ערביי העולם לקבוצה אחת, ההתנשאות שנודפת מההחלטה עבור ערביי השטחים שעדיף להם פה מבלי לשאול אותם וגם הקביעה שמלכתחילה אתה יודע מה זה "טוב".

לא ממש הכללתי, כתבתי שמצבם של ערביי השטחים טוב ממצבם של חלק מערביי מדינות ערב.

אני פרגמטיס כמוך - יש פה עם יהודי שטוען שזכותו על הארץ, ויש פה עוד כמה מיליוני ערבים. כבר למעלה ממאה שנה אנחנו לא מצליחים להסתדר פה
באופן מיטבי.
אני אומר, לטובת שני הצדדים - בואו ניפרד בהסכמה. יש מספיק שטחים פנויים בעולם.
אם לא נעשה את זה, בשנת 2050 הולכים להיות בין הים לירדן בערך 30 מיליון איש שחצי מהם
לא מסתדר עם החצי השני. זה יהיה בלתי נסבל.
אני לא אומר שערביי יו"ש צריכים לעבור רק למדינות ערביות, העולם כולו צריך לסייע על מנת לפזר אותם בכל המדינות.
וזה לא רק למען העם היהודי, זה גם למען הערבים עצמם, העולם כולו והבריאה כולה.

הוקיץ' כתב:
. . . אלא פשוט המשך ישיר וטבעי של ההתייחסות שלנו לפלשתינים כאילו הם כלי משחק בידינו. אני כן חושב שעל מנת שיום אחד יהיה פה שלום (לא שאני מאמין שזה אי פעם יקרה), נהיה חייבים לסגת מהרבה מאוד שטחים, אבל זה מגיע מתוך תפיסות פרגמטיות ולא מוסריות.

אין פה שום "כלי משחק".
עם ישראל שב לארצו, זה טבעי, הגיוני, מוצדק והרמוני. זה מה שצריך להיות כי זה חלק מהאמת האבסולוטית (ממליץ לך לעיין בנבואות התנ"ך בנושא).
חוץ מזה יש תפיסות פרגמטיסיות אחרות - למשל, שעם ישראל כולו "יחזור לאירופה ומדינות ערב" ויעזוב את "פלשתין" כולה. מי קבע שזה פחות פרגמטי מהתפיסה שלך?
זה באמת נראה מאד לא פרגמטי ורציני שעם ישראל תקוע באמצע העולם הערבי באיזה פיסה קטנה ברוחב של כמה עשרות קילומטרים בודדים. . .

לא יהיה פה שלום בגלל אנשים שחושבים שאין אמת אבסולוטית - "אנחנו צודקים" אבל גם "הם צודקים", ואז צריך להתפשר, בדברים שלא באמת אפשר להתפשר עליהם.
ואחר כך מתפלאים למה מנסים כל כך הרבה שנים והמצב דווקא רק הולך ומחמיר . . .

פשוט תגיד - ארץ ישראל לעם ישראל וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 1:51 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
הוקיץ' כתב:

אם אתה לא חושב שיש בעולם אמת אבסולוטית, אין לך בסיס לדיון עם אף אחד. מי אמר שהצד הצודק הוא אנחנו והאמריקאים, ולא צפון קוריאה ואיראן?

ממש כואב לי שהסקת מהאמירה שלי שהיהדות מזכירה או שווה לתורת הגזע.
העם היהודי נועד להוביל את העולם כולו למקום טוב יותר.
יש דברים שהם נסבלים - האדם פוגע בטבע והורג בעלי חיים על מנת לבנות ולאכול - לרומם את העולם.
כך גם העם היהודי צריך לרומם את העולם לעבר אלוקיו (נניח ש"אלוקיו" זה התכלית שלו).
המחיר הוא סביר -
ערביי יו"ש שחלק גדול מהם חי בעוני יחסי, וצריכים לעמוד במחסומים (נציין בדרך אגב שהם מקבלים טיפול בבית חולים של ישראל וכו').
אגב, אם כולנו הינו יותר דבקים באלוקינו, הכל היה בא בקלות יותר, גם לערבים, ולבריאה כולה.

הוקיץ' כתב:
הטיעון הימני של "אין דבר כזה עם פלשתיני" הוא מעייף וקצת פתטי. . . . כאילו שמישהו שומר על איזשהי טבלה שמדרגת עמים ומחליט לפי זה כמה אדמות וזכויות אדם לחלק.

נכון שהמושג "עם" זה לא מדע מדויק, אבל ראשית כל, צריך לשמור על מסגרת דיון נכונה, ולא להשתמש במושגים לא נכונים.
אפשר לומר "העם היהודי" אפשר לומר "העם הצרפתי" וכמובן גם "העם האיראני" , אבל אי אפשר לומר "העם הפלשתיני".
גם אם כל הנושא הזה אינו מדע מדויק, יש גבול עד לאן אפשר למתוח אותו. אין דבר כזה "פלשתינים", ואין דבר כזה "עם פלשתיני".

הוקיץ' כתב:
ההמון המון פשעים שביצענו פה לאורך השנים, רובם ממשיכים להתבצע מדי יום.

בוצעו פשעים, אבל לא הרבה, והם יחסית לסיטואציה מינוריים.
להעמיד פושעים פוטנציאלים במחסום, זה לא פשע.
לפגוע בפצצה מתקתקת בידיעה שגם אוכלוסייה עוינת ("חפה מפשע") עשויה להיפגע, זה לא פשע.
וגם המקרים הבודדים שבהם בוצעו פשעים של ממש, נשפטו ונחקרו.
אתה מוזמן להיכנס לאתר של "שוברים שתיקה", העדויות שיש שם מדברים על פשעים מינוריים יחסית (לא זוכר שראיתי שם רצח או אונס או משהו כזה).
מה שאגב מראה על מוסריות גבוהה מאד שקיימת אצל העם הנבחר.
אם אתה מכיר פשעים חמורים, מוזמן לציין.

הוקיץ' כתב:
מרבית המחקרים העדכניים שאני מכיר מדברים על כך שממלכת ישראל ההיסטורית הייתה הרבה הרבה יותר קטנה מהמתואר בתנ"ך

הכיוון היום בקרב החוקרים (למעט האסכולה מאוניברסיטת תל אביב) מדברות דווקא על כך שהממלכה המאוחדת כן היתה ממלכה כמו שמתוארת בתנ"ך.
מוזמן לחפש על ב"תל קיאפה", "תל בית שמש", "המקדש בתל מוצא", "תל ירמות" וכו' וכו', וזה עוד לפני דברים שעוד יתגלו בעתיד בע"ה. . .
אבל בלי קשר לזה, אין מחלוקת על כך שהממלכות שבאו אחר כך - ממלכת יהודה היתה אימפריה באזור , וממלכת ישראל (מגידו, תל דן, חצור, שומרון, תרצה וכו' וכו') היתה גם היא אימפריה אף יותר גדולה.
אבות אבותיך כן התיישבו פה, ובגדול.

הוקיץ' כתב:
לא שבאמת אכפת לי מזה כי אני לא מאמין בזכויות היסטוריות על שטחים

מעולה, אז אני מניח שגם לא מפריע לך שמתיישבי יו"ש יושבים על אדמות "פלשתיניות" כבושות. שכן, כבשנו את זה מהם, ואין להם זכויות היסטוריות על זה.
התקדמנו לזה שאתה לא רוצה לגרש יהודים מבתיהם, אלא רק למנוע שליטה שלנו על ערביי יו"ש. אני מרוצה.

הוקיץ' כתב:
הבורות שבהכללת כל ערביי העולם לקבוצה אחת, ההתנשאות שנודפת מההחלטה עבור ערביי השטחים שעדיף להם פה מבלי לשאול אותם וגם הקביעה שמלכתחילה אתה יודע מה זה "טוב".

לא ממש הכללתי, כתבתי שמצבם של ערביי השטחים טוב ממצבם של חלק מערביי מדינות ערב.

אני פרגמטיס כמוך - יש פה עם יהודי שטוען שזכותו על הארץ, ויש פה עוד כמה מיליוני ערבים. כבר למעלה ממאה שנה אנחנו לא מצליחים להסתדר פה
באופן מיטבי.
אני אומר, לטובת שני הצדדים - בואו ניפרד בהסכמה. יש מספיק שטחים פנויים בעולם.
אם לא נעשה את זה, בשנת 2050 הולכים להיות בין הים לירדן בערך 30 מיליון איש שחצי מהם
לא מסתדר עם החצי השני. זה יהיה בלתי נסבל.
אני לא אומר שערביי יו"ש צריכים לעבור רק למדינות ערביות, העולם כולו צריך לסייע על מנת לפזר אותם בכל המדינות.
וזה לא רק למען העם היהודי, זה גם למען הערבים עצמם, העולם כולו והבריאה כולה.

הוקיץ' כתב:
. . . אלא פשוט המשך ישיר וטבעי של ההתייחסות שלנו לפלשתינים כאילו הם כלי משחק בידינו. אני כן חושב שעל מנת שיום אחד יהיה פה שלום (לא שאני מאמין שזה אי פעם יקרה), נהיה חייבים לסגת מהרבה מאוד שטחים, אבל זה מגיע מתוך תפיסות פרגמטיות ולא מוסריות.

אין פה שום "כלי משחק".
עם ישראל שב לארצו, זה טבעי, הגיוני, מוצדק והרמוני. זה מה שצריך להיות כי זה חלק מהאמת האבסולוטית (ממליץ לך לעיין בנבואות התנ"ך בנושא).
חוץ מזה יש תפיסות פרגמטיסיות אחרות - למשל, שעם ישראל כולו "יחזור לאירופה ומדינות ערב" ויעזוב את "פלשתין" כולה. מי קבע שזה פחות פרגמטי מהתפיסה שלך?
זה באמת נראה מאד לא פרגמטי ורציני שעם ישראל תקוע באמצע העולם הערבי באיזה פיסה קטנה ברוחב של כמה עשרות קילומטרים בודדים. . .

לא יהיה פה שלום בגלל אנשים שחושבים שאין אמת אבסולוטית - "אנחנו צודקים" אבל גם "הם צודקים", ואז צריך להתפשר, בדברים שלא באמת אפשר להתפשר עליהם.
ואחר כך מתפלאים למה מנסים כל כך הרבה שנים והמצב דווקא רק הולך ומחמיר . . .

פשוט תגיד - ארץ ישראל לעם ישראל וזהו.

אוריאל - אתה עדיין בטוח שאתה רוצה להביא עוד משתתפים לפורום?
גאד, איזה דביל. את מי אתה מנסה לשכנע בדיוק אהוד? והאם זה נשמע לך הגיוני לבוא עם הטענות המשיחיות שלך לפורום שברובו הוא חילוני? מה אתה, אמנון יצחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 11:12 am 
Junior

יש גורמים כ"כ מגוחכים באופוזיציה שמתארים את ההסכם כספין של נתניהו. זה כבר מעבר למצחיק, זו הפרעה נפשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 12:17 pm 
Hall of Famer

בעייה, הקטע הזה של לרומם את העם לעבר אלוקיו. תמיד יהיו מניאקים שיהרסו לכולם, כמוני למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 3:16 pm 
Hall of Famer

ת'כלס טיסה לאמירויות , אם סעודיה נותנת טיסה חופשית מעליה (כפי שהיא נתנה כבר לאייר אינדיה והייתה אמורה לתת גם לקו לפיליפינים), היא לא ארוכה.
מת לעלות לבורג' חליפה כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 3:21 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
יש גורמים כ"כ מגוחכים באופוזיציה שמתארים את ההסכם כספין של נתניהו. זה כבר מעבר למצחיק, זו הפרעה נפשית.

כרגע ההתקפות עליו הם ממפלגות הימין שיודעים שחלום הסיפוח שלהם נדחה ואולי נגוז.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 4:32 pm 
Hall of Famer

לא מוצא מה הבעיה עם הדברים של אהוד. לא שאני מסכים עם כל הדברים או אפילו עם רובם, אבל זו דעתו, ונחמד לקרוא קצת יותר דעות מגוונות בפורום הזה, גם אם יש שרואים אותם כקיצוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 4:57 pm 
Sophomore

הבעיה לטעמי, היא לא עם הדעות אלא עם השימוש בהנחות יסוד ששנויות במחלוקת מובהקת (דת) ולא עליהן הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 5:06 pm 
Senior

הבעיה היא לא עם הדעות שלו כפי שהן אלא בזה שהוא מדבר ללא כל צורך בבדיקת עובדות מינימלית ובקוהורנטיות בסיסית.
כמו שכתב יוניק, מבחינתו הויכוח הוכרע הכרעה אלוהית וכל השאר זה תנא דמסיע. טוב שיהיה אבל לא באמת חשוב. לכן מבחינתו אפשר להביא נתונים שקריים בעליל, להחליט מה מישהו אחר יחליט או יחשוב אם יקרה משהו שטרם קרה ולקבוע בפסקנות אין-קץ כל מיני קביעות שלכל הפחות אפשר להגיד שהן שנויות במילוקת (שלרוב זה אומר שמתוך עשרה אנשים שמצויים בתחום הידע הרלוונטי, לפחות שמונה יחשבו אחרת ממנו)
בדרך כלל אני נמנע מויכוחי סרק כאלה אבל היה לי קצת זמן, יובל מתעצל ונדב לא כאן מסיבותיו, אז הנה התיחסות מפורטת שלי לכל מה שאהוד כתב.

ehud כתב:

העובדה היא שרוב האנשים דווקא חושבים שיש עם כזה. אם אתה טוען שאין, עליך חובת ההוכחה ולו בגלל הפסקנות (העובדה היא ש...)
נובמת, כמה קשה לבדוק בספרים, לפני קום המדינה היו בשטח שבין הים לנהר כשש מאות אלף יהודים וכמליון וחצי ערבים. הלאומיות הפלסטינאית החלה להתגבש פחות או יותר לעליות הציוניות בתחילת המאה, (עליה שניה ואילך). נכון שעד אמצע המאה ה 19, היו בארץ ממש מעט אנשים ושחלק גדול מהערבים שחיים היום בארץ הגיעו לאחר שנות הארבעים של המאה ה 19 (בעיקר אחרי מלחמת קרים ופתיחת תעלת סואץ שהגבירו את העניין של המעצמות האירופאיות בשטח). בכל אופן, לפני קום המדינה, לא היה רוב יהודי בישראל/פלסטינה
סליחה, אבל זה לא עם.
שוב, תגדיר מה זה עם. לעניות דעתי הם עם לא פחות מהסורים והעיראקים וכן, גם מעמים אחרים עם "וותק גדול יותר כמו היוונים, האמריקאים או היהודים (אגב, אתה מודע לזה שלא חסרים טוענים שהיהדות היא לא לאום אלא דת?)

אבל הכי חשוב זה שאנחנו פה כדי לתקן עולם במלכות שדי, גם אם זה מכאיב (לא יותר מידי) לאחרים.
זה לא כל כך ברור לי וגם אם אבין, נראה לי בוודאות די גדולה שלא אסכים אתך על זה
זו אכן עובדה היסטורית, מצד שני הם היו שייכים לעוד כל מיני עמים לפנינו, אתה באמת חושב שאם יגיעו פתאום צאצאי הכנענים, תסכים להעביר אליהם את הקושאן לארץ? כטיעון זה די חלש. אני לא חולק על הזיקה של העם היהודי לארץ אבל יש כל מיני פשרות שצריך לעשות
גם מצב החיות בגן החיות טוב יותר מאשר ביער ובכל זאת הם מעדיפים לצאת לחופשי, פתאים שכאלה.

אשמח לשמוע קצת פרטים ובפרט על העידוד, מה תציע להם? כסף? מה דעתך, אם יציעו ליהודים כסף הם יסכימו לדעתך לעזוב את המדינה בהמוניהם? למה הערבים כן?

אולי אין היום ערבים ששטחיהם נכבשו ב 47 והם חיים תחת כיבוש (למשל אשקלון/מג'דל), אבל אם במוסריות עסקינן - בא ונהיה מוסריים עד הסוף - נחזיר את כל מה שכבשנו. כולל 47.

זאת דווקא נקודה טובה ולכן אני חוזר לעניין הפשרות. העובדה היא שיש בעולם, כולל בעולם הערבי, הסכמה רחבה מאוד שלישראל בגבולות שלפני מלחמת ששת הימים - בתיקונים מסוימים - יש זכות קיום. ההסכמה הזו נפגעת כשמדובר בשטחים. האם זה מחייב נסיגה? לא אמרתי את זה אבל זה הבדל די ברור ומאוד משמעותי בין גבולות 47 לגבולות 67

יש ארגונים כאלו (ארגון "זוכרות" למשל) שבאמת בעד זכות השיבה מלאה ל"ערביי 47", ואני מהמר שלמרות שאתה טוען שאתה אדם מוסרי, אתה לא מצטרף אליהם, וגם מתנגד לזכות השיבה.
אתה לא צריך עצות ממני אבל טיעון שמתבסס על מה שהיה עושה מישהו בנסיבות מסוימות שלא קרו ועוד מוסיף ומסביר למה היה מתנהג ככה הוא טיעון פשוט גרוע מאוד מכל בחינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 5:14 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
הבעיה לטעמי, היא לא עם הדעות אלא עם השימוש בהנחות יסוד ששנויות במחלוקת מובהקת (דת) ולא עליהן הדיון.

אבל שימוש בעניין האמונה/דת זה רק בחלק ממה שכתבתי, וגם כאשר השתמשתי בזה, גיביתי את זה בנתונים שקשורים למציאות .
למשל זה שאין עם פלשתיני, וזה שכן היתה פה ככל הנראה ממלכה ישראלית גדולה מאד לפני כ 3,000 שנה, אלו עובדות שלא קשורות לדת/אמונה.

השימוש במילה "פשעים" על מה שאנחנו מבצעים בערביי יהודה ושומרון היא הגזמה ואפילו כיעור, בין אם אתה מאמין באמונה/דת היהודית ובין אם לא.
ואחר כך עוד מתפלאים למה העולם בא אלינו בביקורת, ולמה חושבים שאנחנו כל יום הורגים אנשים "סתם ככה" בעזה :(

יחד עם זאת, אני מבין שהנושא הזה של אמונה/דת הוא נושא רגיש פה בפורום, ולכן אני משתדל לא להעלות אותו לרוב ב"עוף טופיק",
אבל קורה שלפעמים כן מתפלק (אולי פעם בשנה אולי לעיתים רחוקות אף יותר)
סה"כ, אני באמת לא חושב שמה שכתבתי אלו דברים כ"כ גרועים, ואני לא חושב שנחצו פה גבולות.

עם זאת אציין שאם מנהל הפורום חושב באמת שזה הטרלה או שאני צריך להפסיק אם דיבורי האמונה/דת (שוב, זה קורה לעיתים רחוקות) גם בפורום עוף טופיק,
אז כמובן שאכבד, ואפסיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 5:53 pm 
Hall of Famer

מצב החיות בגן החיות טוב יותר מאשר ביער? מאיפה הבאת את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 6:07 pm 
Sophomore

תומר כתב:
הבעיה היא לא עם הדעות שלו כפי שהן אלא בזה שהוא מדבר ללא כל צורך בבדיקת עובדות מינימלית ובקוהורנטיות בסיסית.
כמו שכתב יוניק, מבחינתו הויכוח הוכרע הכרעה אלוהית וכל השאר זה תנא דמסיע. טוב שיהיה אבל לא באמת חשוב. לכן מבחינתו אפשר להביא נתונים שקריים בעליל, להחליט מה מישהו אחר יחליט או יחשוב אם יקרה משהו שטרם קרה ולקבוע בפסקנות אין-קץ כל מיני קביעות שלכל הפחות אפשר להגיד שהן שנויות במילוקת (שלרוב זה אומר שמתוך עשרה אנשים שמצויים בתחום הידע הרלוונטי, לפחות שמונה יחשבו אחרת ממנו)
בדרך כלל אני נמנע מויכוחי סרק כאלה אבל היה לי קצת זמן, יובל מתעצל ונדב לא כאן מסיבותיו, אז הנה התיחסות מפורטת שלי לכל מה שאהוד כתב.

שלום תומר,
אקדים ואומר שלא כל כך ברור לי למה התכוונת שכתבת " ללא כל צורך בבדיקת עובדות מינימלית ובקוהורנטיות בסיסית."
אתה מוזמן להשתמש בכותרות מפוצצות,
אבל קראתי את כל מה שכתבת בתגובה לטענותיי, וחוץ מהקטע של "300,000 ערבים לפני קום המדינה", שהבהרתי אותו בתגובת המשך, אני לא חושב שיש עובדות שגויות או חוסר קוהרנטיות במה שכתבתי. הקוראים מוזמנים לשפוט.

העובדה היא שרוב האנשים דווקא חושבים שיש עם כזה. אם אתה טוען שאין, עליך חובת ההוכחה ולו בגלל הפסקנות (העובדה היא ש...)

רוב האנשים לא יודעים היסטוריה. עובדתית. רוב אמריקה המשכילה מתכחשת לתאוריה כמו האבולוציה, אפילו אלו שלמדו מה היא אומרת.
אז לפי ההיגיון שלך מי שלא מכיר את הנושא האבולוציה (למשל) צריך ללכת לפי הרוב?

נובמת, כמה קשה לבדוק בספרים, לפני קום המדינה היו בשטח שבין הים לנהר כשש מאות אלף יהודים וכמליון וחצי ערבים. הלאומיות הפלסטינאית החלה להתגבש פחות או יותר לעליות הציוניות בתחילת המאה, (עליה שניה ואילך). נכון שעד אמצע המאה ה 19, היו בארץ ממש מעט אנשים ושחלק גדול מהערבים שחיים היום בארץ הגיעו לאחר שנות הארבעים של המאה ה 19 (בעיקר אחרי מלחמת קרים ופתיחת תעלת סואץ שהגבירו את העניין של המעצמות האירופאיות בשטח). בכל אופן, לפני קום המדינה, לא היה רוב יהודי בישראל/פלסטינה

שכתבתי "לפני קום המדינה" הכוונה שלי היתה לאזור התחילו העליות של הציונים. שזה לקראת סוף המאה ה 19. היו פה כ 300,000 ערבים מוסלמים.
בסוף המאה ה 19 היתה קפיצה רצינית במספר שלהם, אבל זה בגלל שהעליות היהודיות החלו.

סליחה, אבל זה לא עם.

שוב, תגדיר מה זה עם. לעניות דעתי הם עם לא פחות מהסורים והעיראקים וכן, גם מעמים אחרים עם "וותק גדול יותר כמו היוונים, האמריקאים או היהודים (אגב, אתה מודע לזה שלא חסרים טוענים שהיהדות היא לא לאום אלא דת?)

אני לא יודע אם יש הגדרה מדעית מדויקת ל"עם", ובכל זאת, גם אם יש, זה יהיה מתחום מדעי החברה, אז צריך לקחת את זה בפרופורציה.
לכן לשאלה שלך לגבי העם אני אענה בשאלות משלי -
שמעת על "משורר פלשתיני" מהמאה ה 17-18 ?
מכיר איזה "מטבע פלשתיני"?
רוצה לספר לי על איזה ארגון שאיחד באופן רציני את ה"פלשתינים" שחיו פה במאה ה 19?
יש לך סיפורי תרבות פלשתינים?

לגבי מה שכתבת שיש דעות שהיהדות היא דת ולא לאום, זה נכון חלקית.
היהדות/היהודים זה עם שיש לו דת.
ופה אני יכול לתת לך באמת אינספור דוגמאות למה אנחנו נחשבים כעם, אבל זה די מיותר כי אני מאמין שגם אתה מסכים עם זה.

אם יש אמת אבסולוטית אין מקום רציני להתפלסף עליה או לטעון כנגדה. גם אין לך שליטה על זה.

זו אכן עובדה היסטורית, מצד שני הם היו שייכים לעוד כל מיני עמים לפנינו, אתה באמת חושב שאם יגיעו פתאום צאצאי הכנענים, תסכים להעביר אליהם את הקושאן לארץ? כטיעון זה די חלש. אני לא חולק על הזיקה של העם היהודי לארץ אבל יש כל מיני פשרות שצריך לעשות

הפשרה שלך לגיטימית. אבל גם הפשרות של אלו שרוצים לבעוט אותנו מפה לגמרי.
אז בבקשה לא להתעצבן שרוג'ר ווטרס כותב דברים נגד המדינה באופן אנטישמי מובהק,
ושיש אנשים שחושבים שאין זכות קיום למדינה יהודית בין הים לירדן.
הם צודקים כמו שאתה צודק

גם מצב החיות בגן החיות טוב יותר מאשר ביער ובכל זאת הם מעדיפים לצאת לחופשי, פתאים שכאלה.

כפי שכתבתי, אף אחד לא שמח ממצב שבו אנו שולטים (במידה מסוימת) על אוכלוסייה אזרחית.
רק יש סיטואציות שאם הן נעשות "בשם ה'" אז זה יותר נורמלי, מאשר הן נעשות "מתוך פשרה", כאשר אף אחד לא צודק באופן מוחלט.

אשמח לשמוע קצת פרטים ובפרט על העידוד, מה תציע להם? כסף? מה דעתך, אם יציעו ליהודים כסף הם יסכימו לדעתך לעזוב את המדינה בהמוניהם? למה הערבים כן?

אני לא חושב שזה יגרום לכולם לעזוב, אבל זה כן יגרום לחלק. ואז זה יגרום לכמה דברים :
1. הסכמה כלל עולמית, ללא כל עוולות מוסריות.
2. שיפור במאזן הדמוגרפי לטובת היהודים, בין הים לירדן. אפילו אם יעזבו רק כמה מאות אלפים של ערבים, זה יהיה משמעותי.
3. הצהרה של העם היהודי והכרה מלאה בזכויותנו על יו"ש - להיות בשלום קודם כל עם עצמנו.

אולי אין היום ערבים ששטחיהם נכבשו ב 47 והם חיים תחת כיבוש (למשל אשקלון/מג'דל), אבל אם במוסריות עסקינן - בא ונהיה מוסריים עד הסוף - נחזיר את כל מה שכבשנו. כולל 47.

זאת דווקא נקודה טובה ולכן אני חוזר לעניין הפשרות. העובדה היא שיש בעולם, כולל בעולם הערבי, הסכמה רחבה מאוד שלישראל בגבולות שלפני מלחמת ששת הימים - בתיקונים מסוימים - יש זכות קיום. ההסכמה הזו נפגעת כשמדובר בשטחים. האם זה מחייב נסיגה? לא אמרתי את זה אבל זה הבדל די ברור ומאוד משמעותי בין גבולות 47 לגבולות 67

קודם כל, כולי תודה שחלק מסוים בעולם הערבי מתיר לנו לקיים מדינה שבאזורים הראשיים שלה היא ברוחב של כ 15-30 קילומטר. תודה רבה באמת.
אגב, תרשה לי לפקפק מאד ב"הסכמה הרחבה" הזו.

שנית, מה זה קשור לעניין המוסרי?
כבשת? נהגת באופן לא מוסרי? - תחזיר. את מג'דל, רמת אביב, רמלה וכו'.

יש ארגונים כאלו (ארגון "זוכרות" למשל) שבאמת בעד זכות השיבה מלאה ל"ערביי 47", ואני מהמר שלמרות שאתה טוען שאתה אדם מוסרי, אתה לא מצטרף אליהם, וגם מתנגד לזכות השיבה.
אתה לא צריך עצות ממני אבל טיעון שמתבסס על מה שהיה עושה מישהו בנסיבות מסוימות שלא קרו ועוד מוסיף ומסביר למה היה מתנהג ככה הוא טיעון פשוט גרוע מאוד מכל בחינה

אני מסתכל על זה במשקפיים שלי. אני פשוט חושב שזו צביעות גדולה מאד מצדך ומצדו של הוקיץ', ודווקא אנשים כמו ארגון זוכרות או המוזיקאי גלעד עצמון (מוזמן לחפש)
הם האנשים שהולכים עד הסוף עם האמת שלהם בנושא הזה.

שבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 14, 2020 7:22 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:

ehud כתב:

סליחה, אבל זה לא עם.

זאת עוד היתה תגובה סבירה, התגובה הבאה של אהוד בה הוא התחיל עם משיחיות ודתיות ואלוהים יודע מה, היא זאת שבאמת הפריעה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 85 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה