סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 15, 2020 5:47 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
stavs כתב:
בהתחשב בזה שפיניקס עשו 8-0 בבועה ועדיין לא עלו לפלייאוף, זה קצת גורם לי להרגיש שאפשר היה להזמין מעט פחות קבוצות.
מעניין אם היכולת שלהם בשבועיים האלו תעיד במשהו על השנים הבאות, או שכיאה לקבוצה של דווין בוקר (של עד יול 2020), זאת הייתה הבלחת גארבג' טיים יוצאת מן הכלל.

רק 2 נצחונות היו מול קבוצות בסגל קרוב למלא.

ניצחו את וושינגטון עם קבוצת ג'י-ליג, את דאלאס בלי לוקה ופרזינגיס, את אינדיאנה בלי וורן וסאבוניס, את פילי בלי אמביד, סימונס, טוביאס וריצ'רדסון, את אוקלהומה בלי שג"א, גלינארי, אדאמס ונואל ואת מיאמי בלי באטלר, נאן ודראגיץ.

זה אמנם מרשים בכל מקרה לעשות 8-0, אבל הלו"ז היה יותר משמעותי מכל דבר אחר.

זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 15, 2020 10:52 pm 
Sophomore

נורקיץ' ענק, 17 ריבאונדים במחצית, כשהוא ירד לספסל ממפיס חזרה מ-16.
הריצה של ממפיס היתה כשמורנט על הספסל, איתו הם מינוס 17.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 12:03 am 
Hall of Famer

אז פורטלנד אכן תפגוש את לברון והגבה אחרי שירקה דם מול הנטס החזקים, הם ירקו שוב דם מול ממפיס.
זה הולך להיות לא נעים מול לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 12:13 am 
Hall of Famer

היה משחק כיפי בסה"כ. חשבתי בהתחלה שכבר הולך להיות שחיטה, אבל הגריזליס לא ויתרו עד הרגע האחרון.

בפורטלנד נורקיץ' עם משחק ענק 22 נק' 21 ריב' ו-6 אס', אבל גם עם 4/9 מהקו וכמה איבודים מיותרים.
לילארד היה מצוין מחצית ראשונה אבל קצת נעלם במחצית השנייה, סיים עם 31 נק' (14/14 מהקו) ו-10 אס'
מקולום עם הקילר אינסטינקט למעשה ניצח את המשחק בקראנץ' טיים עם כמה סלים אדירים על מוראנט. סיים עם 29 נק'.
וכרמלו ביום לא גדול אבל שלשה קריטית לקראת הסיום ויד יציבה מהקו (10/10)

בגריזליס, מוראנט עם יום די מופרע של 8 איבודים ו-13/28 מהשדה. 35 נק' ו-8 אס'. עדיין האיבודים היו בעוכריו. גם סלו-מו אנדרסון עם 6 איבודים. ולנצ'ונאס ביום מעולה נתן פייט לנורקיץ' עם 22 נק' 17 ריב' ו-6 אס', חראם קצת על הזריקות המיותרות מחוץ לקשת.
שניים שמאוד הפתיעו לטובה היו ברוקס וקלארק עם 20 כ"א.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 12:52 am 
מנהל פורום

הבלייזרס לא שחטו אף אחד בבועה וככה גם היום
ההגנה של וויטסייד ומלו גרועה אפילו במושגים של פורטלנד
את סלי המאני טיים סי ג'י עשה בפרצוף של מוראנט
גרייסון אלן מותק של שחקן
לא הבנתי את "סלו-מו"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:01 am 
מנהל פורום

טרנט היחיד שזכאי לתואר שחקן הגנה טוב בפורטלנד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:22 am 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
ווייטסייד שחקן יותר טוב מנורקיץ', ובהרבה.
Change my mind.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 54,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 1:27 am 
Junior

העיקר הפרסומות דיברו על ציון ומוראנט שנאבקים על הפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 2:06 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
היה משחק כיפי בסה"כ. חשבתי בהתחלה שכבר הולך להיות שחיטה, אבל הגריזליס לא ויתרו עד הרגע האחרון.

בפורטלנד נורקיץ' עם משחק ענק 22 נק' 21 ריב' ו-6 אס', אבל גם עם 4/9 מהקו וכמה איבודים מיותרים.
לילארד היה מצוין מחצית ראשונה אבל קצת נעלם במחצית השנייה, סיים עם 31 נק' (14/14 מהקו) ו-10 אס'
מקולום עם הקילר אינסטינקט למעשה ניצח את המשחק בקראנץ' טיים עם כמה סלים אדירים על מוראנט. סיים עם 29 נק'.
וכרמלו ביום לא גדול אבל שלשה קריטית לקראת הסיום ויד יציבה מהקו (10/10)

בגריזליס, מוראנט עם יום די מופרע של 8 איבודים ו-13/28 מהשדה. 35 נק' ו-8 אס'. עדיין האיבודים היו בעוכריו. גם סלו-מו אנדרסון עם 6 איבודים. ולנצ'ונאס ביום מעולה נתן פייט לנורקיץ' עם 22 נק' 17 ריב' ו-6 אס', חראם קצת על הזריקות המיותרות מחוץ לקשת.
שניים שמאוד הפתיעו לטובה היו ברוקס וקלארק עם 20 כ"א.

מה מפתיע בהם? שחקנים מצוינים שניהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 10:14 am 
Hall of Famer

את האמת, הסתכלתי באי.אס.פי.אן והייתה בוקסה של השחקנים הבולטים במשחק בין פורטלנד לממפיס וחשבתי שחזרתי איזה 20 שנה אחורה במנהרת הזמן. מתי בפעם האחרונה בשתי הקבוצות השחקן הבולט היה סנטר מאסיבי וגדול שעושה את הנק' שלו בעיקר בצבע?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 6:00 pm 
מנהל פורום

כן, אבל זה היה משחק חריג, לא רואה תהליך של חזרה לימי שאקיל

שאלה תיאורטית. נגיד מחר, דוראנט, ארווינג ודיאנדרה ג'ורדון מחליטים להצטרף. הם יכולים להכנס לבידוד ואז להצטרף ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 16, 2020 11:30 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Change my mind.

וואלה, חוכמה גדולה לקפוץ אחרי המשחק הכי טוב של נורקיץ' והכי גרוע של ווייטסייד. מניח שזה המשחק היחיד של פורטלנד שראית.
עד עכשיו בכל המשחקים האחרים ווייטסייד היה יותר טוב.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 12:01 am 
Hall of Famer

זה לא נכון, ואני כן ראיתי אותם. נדמה לי שהיה רק משחק אחד בו נורקיץ׳ באמת נחבא אל הכלים יחסית לוויטסייד. אבל הוא שחקן איכותי בהרבה, ובעיקר לא כזה שקופץ סתם בהגנה על כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 3:57 am 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Change my mind.

וואלה, חוכמה גדולה לקפוץ אחרי המשחק הכי טוב של נורקיץ' והכי גרוע של ווייטסייד. מניח שזה המשחק היחיד של פורטלנד שראית.

סביר שהייתי פיזית ביותר משחקים של פורטלנד השנה ממשחקים שצפית בהם.

לטעון שהוא יותר טוב מנורקיץ זה לא באמת שווה דיון. אם נניח היית צריך תשובה שלא כוללת את העובדה שוייטסייד הוא שחקן הגנה מזעזע ושחקן התקפה מוגבל שתוקע את המשחק, אפשר נניח לדבר על זה שפורטלנד עם וייטסייד בחמישיה עם מאזן של 28-37 ועם נורקיץ במאזן של 6-2. או שבעונה שעברה עם נורקיץ בחמישיה הם סיימו שלישי מערב במאזן 53-29 והשנה הם היו מקום עשירי במערב חלש בהרבה.

בקיצור, נורקיץ שחקן כדורסל יותר טוב בכל פרמטר אפשרי כי הוא יותר טוב מוייטסייד בכל פרמטר אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 12:33 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Change my mind.

לטעון שהוא יותר טוב מנורקיץ זה לא באמת שווה דיון. אם נניח היית צריך תשובה שלא כוללת את העובדה שוייטסייד הוא שחקן הגנה מזעזע ושחקן התקפה מוגבל שתוקע את המשחק, אפשר נניח לדבר על זה שפורטלנד עם וייטסייד בחמישיה עם מאזן של 28-37 ועם נורקיץ במאזן של 6-2. או שבעונה שעברה עם נורקיץ בחמישיה הם סיימו שלישי מערב במאזן 53-29 והשנה הם היו מקום עשירי במערב חלש בהרבה.

בקיצור, נורקיץ שחקן כדורסל יותר טוב בכל פרמטר אפשרי כי הוא יותר טוב מוייטסייד בכל פרמטר אפשרי.

סביר להניח שלא. אני אוהד של פורטלנד ורואה את רוב המשחקים שלהם. לא נראה לי שהיית פיזית ברוב המשחקים שלהם העונה.

ואני מקווה שיש לך מה למכור מעבר לדמגוגיה מטומטמת. כשווייטסייד היה בחמישייה המחליף שלו היה סקאל לאביסייר או קיילב סוואניגן, ובעמדה 4 שיחק אנתוני טוליבר. ברור שעדיף את נורקיץ' בחמישייה ואת וייטסייד מהספסל מאשר את וייטסייד בחמישייה ולאביסייר מהספסל, אבל זה לא אומר שנורקיץ' יותר טוב מוייטסייד ואני מקווה בשבילך שאתה מסוגל להבין את הטיעון הזה.

וייטסייד שחקן התקפה הרבה יותר יעיל מנורקיץ'. הרבה הרבה יותר יעיל. הם קולעים כמעט אותו מספר נקודות פר דקה (כשוייטסייד היה שחקן חמישייה ושיחק את הדקות שנורקיץ' משחק עכשיו היו לו אותו מספר נקודות פר משחק, עכשיו הוא משחק פחות אז המספרים שלו ירדו), רק שוייטסייד קולע ב-62% משדה ונורקיץ' פחות מ-50%. אני לא יודע אם אתה יודע אבל זה הבדל עצום. ה-TS% של וייטסייד הוא 64.4% ושל נורקיץ' 56.7%. גם פה, אם אתה לא יודע, מדובר בהבדל גדול מאוד. אגב, לאורך כל הקריירה נורקיץ' סביב 49-50% מהשדה שזה מזעזע לסנטר ובטח לסבן-פוטר. יש לו טאץ' נוראי והוא מחטיא המון ליי-אפים קלים.

וייטסייד גם ריבאונדר הרבה יותר טוב מנורקיץ'. נורקיץ' עם 10.3 ריבאונדים למשחק, ולעומת זאת וייטסייד עם 13.5 ריבאונדים למשחק (בפחות דקות, כשהוא היה שחקן חמישייה הוא עמד על 14.2 ריבאונדים למשחק). גם זה הבדל די גדול. מבחינת אחוזי ריבאונד, וייטסייד שני בליגה רק אחרי דראמונד. זה אומר שהוא ריבאונדר אדיר. נורקיץ' לעומת זאת רק מקום 43 בליגה מבין השחקנים ששיחקו לפחות 200 דקות שזה די בינוני.

ובהגנה, ובכן, אני יודע שהבון טון הוא לחבוט בוייטסייד ולהלל את נורקיץ', אבל מבחינת תפוקה בפועל וייטסייד לא נופל מנורקיץ'. כן, וייטסייד לא מסוגל לצאת מהצבע, אבל הוא מוביל את הליגה בחסימות. יש לזה ערך. נורקיץ' קצת יותר נייד, אבל זה לא באמת נותן הרבה כי הוא לא מספיק נייד בשביל לשמור מחוץ לצבע הרעיון להחליף איתו בפיק-אנד-רול עובד בינתיים די גרוע. הדפנסיב רייטינג של שניהם זהה עד עכשיו (למעשה של וייטסייד טיפה יותר טוב). בשורה התחתונה שניהם שחקני הגנה ממוצעים.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 12:38 pm 
מנהל פורום

אז למה לדעתך, סטוטס נותן הרבה יותר דקות לנורקיץ' מאשר לוויטסייד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 2:14 pm 
Hall of Famer

לוויטסייד יש המון יתרונות אבל חסרון אחד עצום. בעצם שניים
קודם כל, הוא חור שחור, וזה כשלעצמו הוא יתרון עצום של הבוסני. הקבוצה פשוט זורמת טוב בהרבה איתו
ושנית, רייטינג הגנתי או חסימות לא מרשימות אותי. בסופו של דבר , וויטסייד גם לא יודע לצאת מהצבע אבל גם ובעיקר לא יודע לשים גוף על סנטרים. הוא חוסם אדיר ושחקן הגנה בעייתי מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 5:50 pm 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Yuval כתב:
חוצפן חיובי כתב:
Change my mind.

סביר להניח שלא. אני אוהד של פורטלנד ורואה את רוב המשחקים שלהם. לא נראה לי שהיית פיזית ברוב המשחקים שלהם העונה.

ואני מקווה שיש לך מה למכור מעבר לדמגוגיה מטומטמת. כשווייטסייד היה בחמישייה המחליף שלו היה סקאל לאביסייר או קיילב סוואניגן, ובעמדה 4 שיחק אנתוני טוליבר. ברור שעדיף את נורקיץ' בחמישייה ואת וייטסייד מהספסל מאשר את וייטסייד בחמישייה ולאביסייר מהספסל, אבל זה לא אומר שנורקיץ' יותר טוב מוייטסייד ואני מקווה בשבילך שאתה מסוגל להבין את הטיעון הזה.

א) אתה לא יודע מה זה דמגוגיה.
ב) החמישיה של פורטלנד ב-2018/9 הייתה לילארד, מקולום, אל פארוק אמינו, הארקלס ונורקיץ.
החמישיה של פורטלנד ב2019/20 הייתה לילארד, מקולום, הוד/אריזה/בייזמור, כרמלו, וייטסידי.

הטענה שלך היא שוייטסייד שחקן יותר טוב מנורקיץ ולכן הקבוצה הראשונה סיימה שלישי במערב עם 53-29 והקבוצה השניה סיימה עם 28 נצחונות ו-37 הפסדים? זה בזכות החשיבות הגדולה של מו הארקלס ואל פארוק אמינו? כמה נצחונות הם שווים?

וייטסייד ריבאונדר כל כך טוב שפורטלנד היו מקום 3 בליגה בריב' ב-2018/9 למשחק כשהוא לא היה בקבוצה ומקום שלישי בריב' של היריבה.
והשנה, כשהריב המצטיין בחמישיה? הם מקום 12 בליגה בריב' למשחק ובמקום ה-27 ומכובד מאוד בריב' של היריבה.

אה, טוב, שניהם שחקני הגנה ממוצעים. בוא נבדוק את ההבדל. פורטלנד שנה שעברה מקום 16 בדיפנסיב רייטינג בליגה. לא משהו.
בוא נראה כיצד וייטסייד חיזק את ההגנה, הוא הרי מוביל את הליגה בחסימות, זה נתון מאוד חשוב שמראה על הבנה מתקדמת של סטטיסטיקה. פורטלנד במקום ה-28 בליגה. לעזאזל!

וייטסייד הוא שחקן כדורסל לא טוב. זו הסיבה שקבוצות לא מעוניינת בו למרות המספרים היבשים והנתונים הפיזיים. הוא שחקן התקפה טיפש, הוא שחקן הגנה טיפש. לקחת ריב' ולחסום זה לא הישגים רלוונטים בכדורסל מודרני. או שאתה מאלו שעדיין לא יודעים שברוק לופז מועיל לריב' הרבה יותר מהמספרים שהוא לוקח. זה לא אומר שנורקיץ הוא סופרסטאר ומן הסתם יש חלודה ועייפות אחרי שנה בחוץ, אבל אין אף מאמן כדורסל בנבא שיעדיף את וייטסייד בחמישיה עליו. אז כשאתה טוען משהו שהוא אובב הרבה מחוץ לקונצנזוס של כדורסל מודרני, כדי שתבוא בפחות פומפוזיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 6:29 pm 
Sophomore

אוקיי, אני ממש לא מתכוון לבזבז את הזמן שלי על דמגוגיה עלובה כזאת (מקווה בשבילך שזו דמגוגיה מכוונת וזו לא רמת הטיעונים הלוגיים שאליה אתה מסוגל להגיע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 6:48 pm 
Senior

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 6:55 pm 
Hall of Famer

נדמה לי גם שאם למרות כל המספרים, גם מיאמי העדיפה סנטר אחר על פניו (ואפילו שנה שעברה, באם שיחק את אותו מספר דקות של וויטסייד) בעיקר ברגעים המכריעים וגם פורטלנד מעדיפה את נורקיץ׳ עליו, כנראה שיש המון דברים בגו. בעיניי, מדובר בשתי רמות שונות לחלוטין של כדורסל, וזאת למרות שאני לא מחזיק מנורקיץ׳ כמו שאני מחזיק מבאם למשל - ועדיין, הרבה הרבה יותר טוב וחיובי לקבוצה כולה מאשר וויטסייד.

אבל למה אני צריך לדבר - הרי כתבתי על זה (בעקיפין) פוסט שלם בהופס.
https://hoops.co.il/?p=163868

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 7:02 pm 
Senior

זה ויכוח נורא מצחיק כי אי אפשר אפילו לטעון את מה שהבחור טוען. הוא לוקח טיעון גרוע שאנשים זורקים כשיש סמפל סייז נמוך שבמקרה הלך לטובתם רק שיש סמפל סייז של עונה שלמה עם נתונים כמעט זהים שבהם פורטלנד הייתה קבוצה מזעזעת.

אבל מה שבאמת מטריד אותי זה למה יש שימוש כל כך שכיח במילה דמגוגיה בפורום הזה ואף פעם לא משתמשים בה נכון? אמנם זה השימוש הכי גרוע שנתקלתי בו (שזה לא מפתיע), אבל הוא ממש לא היחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 10:15 pm 
Sophomore

חמוד, ההתנשאות שלך לא מזיזה לאף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 3:31 am 
Senior

אתה מתנשא על מאמני הליגה ובנוסף אתה משתמש שוב ושוב במילה שאתה לא מבין את המשמעות שלה. מודעות עצמית זה מצרך חשוב.
אבל לפחות עברת גם לדבר ברבים.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ג' אוגוסט 18, 2020 3:48 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 3:37 am 
Hall of Famer

יובל, למרות שאני בצד שלך בדיון, כן חרה לי שכתבת שריבאונד וחסימות הם מצרך לא רלוונטי בכדורסל המודרני... אז אולי יש דברים חשובים אחרים כמו חילופים בהגנה על גארדים ובוקס אאוט אבל נו באמת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], יואי ו 77 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה