סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 9:32 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
sir charles כתב:
עם כל הכבוד לנורמליזציה עם מדינה שאין לנו מלחמה או גבול איתה וישנם מגעים עסקיים איתם כבר לפחות 5 שנים, ההשוואה שביבי ושופריו עושים לשלום שבגין ורבין עשו עם מצרים וירדן זה פשוט בדיחה.
כרגיל ביבי ממדר את מי שלא צריך (שרי החוץ והביטחון) על בסיס אישי ואגו. הנה למשל שתי התבטאויות שלו שפורסמו היום: "לא שיתפתי את גנץ ואשכנזי במגעים מחשש שידליפו למקורבים" (נו באמת... מה האינטרס שלהם להכשיל את המגעים?) ו-"אני עוסק בזה במשך שנים. הם נמצאים פה בסך הכל חודשיים" (והזמן שלהם בראש המערכת הצבאית לא נחשב?)

מעניין אותי מה האתנן שהאמירויות מקבלים פה, כלומר חוץ מהטכנולוגיה והשכל הישראלי כמאמר מירי רגב. האם שוב ביבי לא הצליח להתאפק ואישר לטראמפ למכור להם את מטוסי הF35 או כל טכנולוגיה פורצת דרך אחרת כמו בסיפור הצוללות המתקדמות למצרים?

שני דברים:
1. ההשוואה לשלום עם ירדן לפחות, היא באמת בדיחה, רק מהצד השני. עם ירדן היו קשרים פוליטיים, בטחוניים ועסקיים במשך הרבה יותר מ-5 שנים לפני ההסכם. ואפרופו אתנן - ירדן קיבלה הסכם אספקת מים נעול בבטון כולל בימי בצורת, ולמעשה מקבלת יותר מים מהכתוב בהסכם גם בימי בצורת, יחד עם שתי יחידות שטח שישראל שלטה עליהן 70 שנה שלאחת מהן יש חשיבות היסטורית (מפעל החשמל של רוטנברג).
2. גם אותך אני אשאל אם מדברים על למדר אנשים - כמה אנשים היו מעורבים באוסלו לפני שהפך למעשה לעובדה מוגמרת?

1) ההבדל בין הנירמול עם האמירויות לשלום עם ירדן הוא שירדן היתה מדינת אויב עם גבול איתנו. אז אמנם זהו שלום קר מאוד והם עדיין לא מחבבים אותנו בלשון המעטה וירדן בכללי היא ממלכה ענייה שכנראה לא תתרום לנו מבחינה כלכלית כפי ששלום מסתמן עם האמירויות עשוי לתרום, אבל זה עדיין עדיף על אפשרות למלחמה בגבול המזרחי.
2) האמת שלא בדקתי אבל אז היו מעורבים שר הביטחון (מן הסתם, זה היה רבין), ממלא מקום ראש הממשלה ושר החוץ (פרס) וכפי שצויין פה גם אחרים ממשרד החוץ (סביר וביילין) ואילו במקרה הנוכחי לפי מה שאני מבין היו מעורבים ביבי, המפיק חיים סבן (what?), אני מתאר לעצמי שיוסי כהן קשקש בזנב לצד נתניהו ולא יודע מי עוד, אולי סבן הביא איתו את צ'אק נוריס?
בשורה התחתונה ביבי אפילו לא ראה לנכון לשתף את שר הביטחון ושר החוץ שלו, או בוא נגיד את זה אחרת: ליאיר נתניהו כנראה היתה יותר השפעה בנושא מאשר לראש הממשלה החליפי שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 9:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ירדן קיימה עם ישראל קשרים בטחוניים ועסקיים ענפים גם בתקופת היותה בהגדרה מדינת אויב במשך שנים רבות. זה מה שאמרת בהודעתך הקודמת, שזה לא חוכמה כי כבר יש קשרים... בכל הכבוד, היא לא הייתה סוריה ואפילו לא מצרים של שנות ה-70. לא קרוב אפילו. למעשה מאז ספטמבר השחור הם שמרו על הגבול איתנו שקט באופן אקטיבי, כולל במלחמת יום כיפור שבה הם יכלו להיכנס למרכז הארץ למעשה באין מפריע. המלך חוסיין היה בישראל ובעלי תפקידים ישראלים היו בירדן. והם קיבלו אתנן כבד מאד, הבנתי מההודעה הקודמת שלך שאתה נגד אתננים.

ולגבי אוסלו, שוב בכל הכבוד, היוזמים של אוסלו היו שני אקדמאים שלא קשורים לכלום. הם הכניסו לעניין את רבין, פרס וביילין. זה שבמקרה אותם אנשים מילאו מספר תפקידים לא הופך את זה ליותר טוב, לשיטתך. איפה הרמטכ"ל? ראש המוסד? ראש שב"כ? ופה מדובר על הסכם עם הפלסטינים, עם ערפאת בכבודו ובעצמו, לא עם האמירויות ואפילו לא עם ירדן. המשקל של הדעות המקצועיות של ראשי מערכת הבטחון בהסכם עם הפלסטינים, שמקים ישות פלסטינית מדינית ובטחונית יש מאין - הרבה יותר גבוה משר החוץ או שר הבטחון שממילא אין להם שום דבר רע, או בכלל שום דבר משמעותי, להגיד על הסכם עם מדינה עשירה ודי ידידותית שנמצאת רחוק מאיתנו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 10:32 pm 
Senior

לצורך העניין, את יוזמת אוסלו יזמו שני אקדמאים וסגרו אנשי משרד החוץ אבל ההסכם לפרטיו סוכם ונחתם בהשתתפות כל מי שהייתה לו נגיעה בעניין, ודאי שגם זרועות הביטחון למינן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 10:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
ירדן קיימה עם ישראל קשרים בטחוניים ועסקיים ענפים גם בתקופת היותה בהגדרה מדינת אויב במשך שנים רבות. זה מה שאמרת בהודעתך הקודמת, שזה לא חוכמה כי כבר יש קשרים... בכל הכבוד, היא לא הייתה סוריה ואפילו לא מצרים של שנות ה-70. לא קרוב אפילו. למעשה מאז ספטמבר השחור הם שמרו על הגבול איתנו שקט באופן אקטיבי, המלך חוסיין היה בישראל ובעלי תפקידים ישראלים היו בירדן. והם קיבלו אתנן כבד מאד, הבנתי מההודעה הקודמת שלך שאתה נגד אתננים.
עדיין במקרה של ירדן מדובר במדינה שכנה שתקפה אותנו צבאית בעבר וגם אם לא ששה אלי קרב במשך תקופה ארוכה מי יודע אם לא היתה מחליטה לתמוך מהמזרח בסוריה ובחיזבללה אם היה מתחשק להן לתקוף אותנו שוב מהצפון. אי אפשר לזלזל בכך שזו היתה השכנה השנייה בסך הכל שחתמה איתנו הסכם שלום רשמי ואיפשרה לישראל שקט יחסי (לפחות מבחינת פלישה יבשתית) לאורך ק"מ רבים יותר של גבול. ואין לי שום בעיה עם האתנן כל עוד התשורה מגיעה למדינה ואזרחיה ולא לכיס של ראש הממשלה וחבריו.

ולגבי אוסלו, שוב בכל הכבוד, היוזמים של אוסלו היו שני אקדמאים שלא קשורים לכלום. הם הכניסו לעניין את רבין, פרס וביילין. זה שבמקרה אותם אנשים מילאו מספר תפקידים לא הופך את זה ליותר טוב, לשיטתך. איפה הרמטכ"ל? ראש המוסד? ראש שב"כ? ופה מדובר על הסכם עם הפלסטינים, עם ערפאת בכבודו ובעצמו, לא עם האמירויות ואפילו לא עם ירדן. המשקל של הדעות המקצועיות של ראשי מערכת הבטחון בהסכם עם הפלסטינים הרבה יותר גבוה משר החוץ או שר הבטחון שממילא אין להם שום דבר רע, או בכלל שום דבר משמעותי, להגיד על הסכם עם מדינה עשירה ודי ידידותית שנמצאת רחוק מאיתנו.
כפי שציינתי לא ממש בדקתי לעומק. באמת הרמטכ"ל וראשי המוסד והשב"כ מודרו אז? אם כן אז זה לא תקין. בכל אופן מלכתחילה לא אני העליתי את עניין אוסלו ואין לי עניין מיוחד להתווכח על הנושא, אבל זאת נראית לך התנהלות נורמלית למדר את "שותפיך" לממשלה בנושא כזה?

ועכשיו ראיתי את ההודעה של תומר שאומר שאכן ראשי מערכת הביטחון אישרו את ההסכם אז (גם אם לא היו שותפים לניסוחו) אז אשאל אותך בחזרה - באיזה שלב שרי הביטחון והחוץ (שבמקרה הם גם שניים מהרמטכ"לים האחרונים) שמעו על ההסכם הנוכחי עם המדינה העשירה והדי ידידותית?

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ב' אוגוסט 17, 2020 11:03 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 10:52 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
לצורך העניין, את יוזמת אוסלו יזמו שני אקדמאים וסגרו אנשי משרד החוץ אבל ההסכם לפרטיו סוכם ונחתם בהשתתפות כל מי שהייתה לו נגיעה בעניין, ודאי שגם זרועות הביטחון למינן.

אאל"ט, אהוד ברק , אז הרמטכ"ל, אמר לימים כי בהחלט לא שיתפו אותו בעניינים כמו שהיה אמור להיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 11:41 pm 
Hall of Famer

איך אמרת? ועכשיו ראיתי את ההודעה של אורן...
הסכם אוסלו הראשון - הסכם ההכרה ההדדית והחתירה לפתרון הסכסוך במו"מ - נחתם לגמרי בחשאיות עוד באוסלו עצמה, על ידי הפוליטיקאים הבכירים שידעו עליו ורק על ידם. הצבא השתתף אחרי זה, בהסכם קהיר שסגר את הפרטים של "עזה ויריחו תחילה", ואחר כך במה שידוע כאוסלו ב' שהעביר להם את הערים הגדולות הנוספות ואת פרטי החלוקה לשטחי A, שטחי B ושטחי C.
ומה שאתה כותב על ירדן לא רלוונטי. ירדן נלחמה בנו בפעם האחרונה ב-1967, יותר מרבע מאה לפני הסכם השלום. לא רלוונטי. היא אולי הייתה מוגדרת כמדינת אויב, אבל ממש לא הייתה. המשפט שלך על "אפשרה לנו שקט יחסי ואי אפשר לזלזל בזה" - הגבול איתה היה שקט כבר מאז ספטמבר השחור, שנת 1970 להזכירך, שסיים גם את תקופת "ארץ המרדפים". חוסיין ביקר מספר פעמים בישראל כולל כדי להזהיר את גולדה לפני מלחמת יום כיפור, ושמר על אי לוחמה וגבול שקט גם כשיכל לכבוש את מרכז ישראל ללא התנגדות של ממש ולהיכנס לספר הזהב של העולם הערבי. ישראלים ביקרו בירדן, היו עסקים בין המדינות וכמובן שיתוף פעולה בטחוני. אז יופי שרבע מאה לפני היא השתתפה במלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 11:45 pm 
Hall of Famer

אני הצטערתי אחרי הסכם השלום עם ירדן על כך שזה היה האות לסיום החדשות בעברית בטלויזיה הירדנית מידי ערב ב-19:30. כשהיה משעמם לי (גם ככה אצלנו באותה שעה היו חדשות בערבית עם אותם מנחים שהכרנו במראה אבל לעולם לא בשמם) הייתי לפעמים צופה בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 11:45 pm 
Senior

אני מודה שאני לא בקי בפרטים ואת רוב האינפורמציה שלי קראתי באוטוביוגרפיה של אפרים הלוי. ממה שאני זוכר, הוא כותב שם שיוזמת אוסלו אכן מודרה מרוב מקבלי ההחלטות אבל הסכם אוסלו, להבדיל, כולל ההבנות הבטחוניות, החלוקה לשטחי a, b, ו c וכו' בהחלט נעשתה בעצה אחת עם צה"ל, המוסד והשב"כ. ודאי ששר הבטחון היה בסוד העניינים שהרי היה גם ראש הממשלה.
כאן, להבדיל, זה אמנם לא הסכם מפורט אלא "הסכמה לבבית" לשת"פ בכל מיני רמות, אבל קשה לי להבין את מי שבעיניו העובדה שאף אחד מהכנסת או הממשלה לא היה בסוד העניין (ועוד למה? כי לפי נתניהו הוא לא סמך עליהם שלא ידליפו את העניין) לא מטרידה אותו.
מה השלב הבא? שראש הממשלה יחליט על רכישת נשק אסטרטגי בנסיבות, ובכן, מפוקפקות, וגם יוסיף ויאשר מכירת נשק כזה למדינה שכנה בלי לשתף בכך את ראשי מערכת הבטחון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 11:56 pm 
Hall of Famer

מה שאתה מדבר עליו עם החלוקה לשטחים של האותיות הוא אוסלו ב'. הוא נחתם ב-95', שנתיים אחרי הסכם אוסלו הראשון. שם באמת הצבא השתתף ואפילו באופן אינטנסיבי, אבל הסכם ההכרה ההדדית מ-93' הובא כעובדה על ידי האקדמאים והפוליטיקאים המעטים שהשתתפו בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 17, 2020 11:58 pm 
Hall of Famer

אגב הסכם השלום עם ירדן: העובדה שיש יחסים מתחת לפני השטח וכו' הייתה כ"כ ידועה, שאחרי הסכם השלום אמרו בצחוק שסוף סוף רבין וחוסיין יכולים לצאת מהארון ולהודות שהם נפגשים ולא להסתיר את זה....

הגבול הירדני עשה לישראל צרות צרורות אחרי 1967. המספרים היו קשים:
ב-1968 אבדו לישראל בתקריות בגבול הירדני 72 חיילים (משוער) ו-19 אזרחים (משוער). כמות אדירה.
ב-1969 אבוד לישראל 47 חיילים (משוער) ועוד 6 אזרחים.
ב-1970 החלה ירידה, שנבעה בין היתר מהשלמת גדר המערכת האלקטרונית שבגבול (הראשונה בגבולות ישראל) ומגבור המתח בין ערפאת ואנשיו לשלטון חוסיין, במה שנגמר בספטמבר 70 .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 12:12 am 
Senior

יכול להיות, לא זוכר את הפרטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 9:27 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
לא מתחבר לסגנון הדתי של אהוד, ובכלל זה לטענות על "זכות שיש לנו על האדמה" אבל מה כ"כ נורא, והופך אותו למטומטם במחי יד, בטענה שמעשי רצח בכוונת תחילה בצבא הם נדירים?

אני רק רוצה להדגיש - מעשי הרג בשגגה הם נדירים ביותר.
מעשי רצח של ממש, כמעט לא קיימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 11:30 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

https://www.yediot.co.il/articles/0,734 ... 30,00.html
והנה היום בידיעות מגלים שמאחורי גבה של מערכת הביטחון נסגרה עסקת הענק למכירת מטוסי אף־35 חמקנים ומל"טים לאמירויות.
מה שנקרא, שלום תמורת שלום ולא להתראות לעליונות הצבאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 12:26 pm 
Hall of Famer

בשבילך אהוד, מהיום:

ציטוט:
עלא ראיידה, פלסטיני בן 38, נוסע במכונית עם אשתו ושתי בנותיו. כשהוא עוצר ברמזור, רכב פוגע בו ונמלט.
הוא יוצא מהרכב, חייל רואה אותו, מחליט שהוא יידה אבנים (?), יורה בו ופוצע אותו קשה. אבל זה לא סוף הסיפור.
אחמד מנאסרה, בן 23, חוזר עם חברים מחתונה. מכיוון שהוא בנאדם (דבר שקשה לומר על שאר המעורבים בסיפור), הוא עוצר לעזור לעלא שנפצע קשה.
הרוצח מחליט שהוא לא סיים את העבודה, ויורה גם בו. שישה כדורים. אחמד מנסארה נהרג.
מכיוון שתיכף יגיבו כל הביביסטים ויכתבו שמחבלים צריך להרוג, והצבא הכי מוסרי בעולם, וכו' וכו' - אדגיש שאלה העובדות המתוארות בכתב האישום של בית המשפט הצבאי. לאף אחד בסיפור לא מיוחסת שום עבירה (חוץ מלחייל), כולם אזרחים תמימים שעברו שם במקרה וניסו לעזור.
אז יש הרוג אחד, ופצוע קשה אחד, והחייל מועמד לדין. בבית המשפט, כל העובדות מוכחות בבירור: לא קרה שום דבר שאפילו דומה לאירוע חבלני, איש לא יידה אבנים, אף אחד לא היה בסכנה (חוץ מהפלסטינים). פשוט רצח בדם קר ופציעה קשה מידי חייל צמא דם עם אצבע קלה על ההדק, שיודע בוודאות שלא יקרה לו כלום.
ועכשיו תיראו מופתעים: הפרקליטות הצבאית, רחמנים בני רחמנים (כשמדובר ברצח פלסטינים ע"י יהודים), חתמה על הסדר טיעון עם הרוצח ותבקש להטיל עליו שלושה חודשי עבודות שירות במסגרת הצבא. הירי הראשון אפילו לא נכלל בכתב האישום!
שמעתם נכון: שלושה חודשי עבודות רס"ר.

ושלא תגיד שאני מצטט כלי תקשורת שמאלניים, זו הכתבה מערוץ 7:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/447203

מוזמן גם להעלות בגוגל את דאליה סמודי ועאישה א-ראבי, מבטיח להביא לך עוד מקרים "נדירים" כאלו כשאתקל בהם.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ג' אוגוסט 18, 2020 12:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 12:51 pm 
Sophomore

rony כתב:
בשבילך אהוד, מהיום:

ציטוט:
עלא ראיידה, פלסטיני בן 38, נוסע במכונית עם אשתו ושתי בנותיו. כשהוא עוצר ברמזור, רכב פוגע בו ונמלט.
הוא יוצא מהרכב, חייל רואה אותו, מחליט שהוא יידה אבנים (?), יורה בו ופוצע אותו קשה. אבל זה לא סוף הסיפור.
אחמד מנאסרה, בן 23, חוזר עם חברים מחתונה. מכיוון שהוא בנאדם (דבר שקשה לומר על שאר המעורבים בסיפור), הוא עוצר לעזור לעלא שנפצע קשה.
הרוצח מחליט שהוא לא סיים את העבודה, ויורה גם בו. שישה כדורים. אחמד מנסארה נהרג.
מכיוון שתיכף יגיבו כל הביביסטים ויכתבו שמחבלים צריך להרוג, והצבא הכי מוסרי בעולם, וכו' וכו' - אדגיש שאלה העובדות המתוארות בכתב האישום של בית המשפט הצבאי. לאף אחד בסיפור לא מיוחסת שום עבירה (חוץ מלחייל), כולם אזרחים תמימים שעברו שם במקרה וניסו לעזור.
אז יש הרוג אחד, ופצוע קשה אחד, והחייל מועמד לדין. בבית המשפט, כל העובדות מוכחות בבירור: לא קרה שום דבר שאפילו דומה לאירוע חבלני, איש לא יידה אבנים, אף אחד לא היה בסכנה (חוץ מהפלסטינים). פשוט רצח בדם קר ופציעה קשה מידי חייל צמא דם עם אצבע קלה על ההדק, שיודע בוודאות שלא יקרה לו כלום.
ועכשיו תיראו מופתעים: הפרקליטות הצבאית, רחמנים בני רחמנים (כשמדובר ברצח פלסטינים ע"י יהודים), חתמה על הסדר טיעון עם הרוצח ותבקש להטיל עליו שלושה חודשי עבודות שירות במסגרת הצבא. הירי הראשון אפילו לא נכלל בכתב האישום!
שמעתם נכון: שלושה חודשי עבודות רס"ר.

מוזמן גם להעלות בגוגל את דאליה סמודי ועאישה א-ראבי, מבטיח להביא לך עוד מקרים "נדירים" כאלו כשאתקל בהם.

לא חידשת כלום. בדיוק דנו על המקרה הזה אתמול.

שים לב לעובדות הבאות :
1. מדובר היה בלילה.
2. בית לחם זה אזור שידוע שמיידים בו אבנים.
3. אנחנו יודעים שכאשר יש ראיות ברורות לדברים לא מוסריים שחיילים מבצעים בזדון, אז צה"ל מעניש בחומרה. אתמול הבאתי אפילו קישור למעשה שהוכח שנעשה בזדון.

מחיבור של שלושת העובדות האלו ניתן להסיק שהמעשה לא נעשה בזדון.

חוץ מזה, אין לי בעיה במחשיבה ביקורתית, כולל על צה"ל, אבל למה לא להביא את גם טיעוני השגגה של החייל?

דאליה סמודי - נהרגה במהלך חילופי אש. לפי דו"צ גם הערבים בג'נין ירו לעבר כוחות צה"ל, וכנראה היא נפגעה מהם, משום שעל פי דובר צה"ל החיילים עשו שימוש באלפ"א בלבד.
אתה בוחר לא להאמין לדובר צה"ל? זכותך.
בכל מקרה, גם פה, גם אם היה ירי בשוגג, זה אכן אחד מהמקרים הנדירים מאד.

עאישה א-ראבי
- אני לא ארחיב בנושא, משום שזה לא בוצע על ידי צה"ל.
החדש הוא ל"טרור יהודי", וכמובן אם אכן היה מדובר בידוי אבנים של יהודים, אני היתי מגנה לגמרי.
אבל לא הוכחה האשמה.
בכל מקרה, גם "טרור יהודי" הוא דבר נדיר מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 12:56 pm 
Hall of Famer

חייל ירה 6 כדורים בפלסטיני שלכולם ברור שלא יידה אבנים, זה נשמע לך כמו "שגגה"? מילא ירי אזהרה, מילא כדור אחד, אפשר לקרוא לזה שגגה, אבל פצע קשה פלסטיני אחד וירה עוד *6* כדורים שהרגו פלסטיני אחר, ובסוף יצא מזה עם עבודות שירות? אם היית מחליף את הפלסטיני ביהודי ואת החייל בשוטר פלסטיני, איך היית קורא לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 1:47 pm 
Sophomore

rony כתב:
חייל ירה 6 כדורים בפלסטיני שלכולם ברור שלא יידה אבנים, זה נשמע לך כמו "שגגה"? מילא ירי אזהרה, מילא כדור אחד, אפשר לקרוא לזה שגגה, אבל פצע קשה פלסטיני אחד וירה עוד *6* כדורים שהרגו פלסטיני אחר, ובסוף יצא מזה עם עבודות שירות? אם היית מחליף את הפלסטיני ביהודי ואת החייל בשוטר פלסטיני, איך היית קורא לזה?

בדיעבד יודעים שהוא לא יידה אבנים, וגם כל האנשים שהיו מעורבים היו חפים מפשע.
אבל עבור חייל בשעות לילה שחושב שמדובר במיידה אבנים (רוצח פוטנציאצלי), לירות 6 כדורים (או מחסנית שלמה) זה דבר לגיטימי לגמרי.
אני בוחר להאמין לחייל, אתה בוחר הפוך, אפילו שלא שמעת את טענות החייל.
אם היית לפחות בודק את טענות החייל ועושה תחקיר רציני או משהו כזה, עוד היה אפשר לקחת את מה שאתה אומר ברצינות.
אבל אתה ישר בוחר להאמין שמדובר בחיית אדם, רוצח מתועב, וזה חבל.
כמו שכתבתי למגיב אחר, אני חושב שפשוט ראית יותר מידי "סרטי ויאטנם".

לגבי זה שהעונש קל מידי, צריך לזכור משהו, החיילים האלו שם בשליחות המדינה.
אם המדינה שלחה אותם לשם, גם צריך לקחת אחריות על הטעויות שלהם.

אגב, אני מאמין שגם לשוטרים שהורגים בשגגה, יש חסינות רחבה יותר מאשר אזרח שהורג בשגגה.
שוב, זה נורמלי וזה בסדר גמור שזה ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 1:48 pm 
Hall of Famer

אם אני הייתי מספר לך ששוטר פלסטיני ירה ב-2 ישראלים כי חשד שהם מיידים אבנים, פצע את הראשון קשה והרג את השני בירי של 6 כדורים, היית מאמין שמדובר ב-"שגגה"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 2:11 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שצריך בכלל להיכנס לנק' אם הבן אדם רוצח בדם קר, מתועב, או סתם חייל מפוחד שהרג אנשים חפים מפשע. אני מבין שאין עדויות, בניגוד למקרה אלאור אזריה, מה היה הלך הרוח של החייל. אז צריך להאשים אותו בהריגה ובהתנהלות בניגוד לפקודות פתיחה בירי, כי אין ספק שזה מה שזה היה. אני מקווה שגם לך זה נראה לא הגיוני שחייל צה"ל יירה באופן קטלני בשני אזרחים שלא עשו כלום ולא עשו שום דבר שמעלה חשד, סתם כי החייל פחד.
בעיני כתב אישום שכזה שווה זמן בכלא, לפחות כמה שנים. אתה מדבר על חיי אדם. לא יכול להיות שחיילי צה"ל יהרגו ככה סתם אנשים. גם אם לא מדובר בכוונה תחילה. יש מקרים שבהם יש שטח אפור. יש חשד סביר לסכנה, לא ברור מה קרה בדיוק בזירה ודיעה שבמקרים כאלו יש להקל על החיילים היא דיעה לגיטימית. במקרה הזה כפי שמתואר אין שום שטח אפור.
וזה בכלל לא משנה שהחיילים שם בשליחות המדינה. המדינה גם מגדירה להם מה מותר ומה אסור ועליהם האחריות לפעול בהתאם והם צריכים להיענש במידה והם פעלו אחרת. המדינה בהחלט צריכה לקחת אחריות על הטעויות שלהם, אבל לא בהקלה בעונש המעשים שלהם, אלא אחריות כלפי הנפגעים מטעויות, בטח בטעויות שעולות בחיי אדם. כלומר, המדינה צריכה לפצות כספית את משפחות ההרוג והפצוע קשה ולעשות הכול שמקרים כאלו לא יישנו. חלק מלעשות הכול זה הרתעה והכנסת החייל לכלא לתקופה משמעותית. בטח לא 3 חודשי עבודות שירות, שזה הפוך מלקחת אחריות, זה להגיד לחיילים שלא נורא להרוג אזרחים. כל עוד הם פלסטינאים כמובן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 2:56 pm 
מנהל פורום

זה פשוט חלק מהניסיון לעשות נורמליזציה למצב שלנו. המצב שלנו לא נורמלי כל עוד אנחנו ממשיכים לשלוט ולבצע משימות שיטור באוכלוסייה לא שלנו על ידי הצבא. ימשיכו כל הזמן להיות "טעויות" כאלה, חלק בזדון וחלק במכוון. חלק יגיעו לתקשורת וחלק ייקברו.

זה מאוד מזכיר את האובר-שיטור נגד השחורים בארה"ב של המשטרות המקומיות. הרי כל שחור הוא סוחר סמים, חבר כנופייה ו/או רוצח בפוטנציה שחייו מותרים נכון? אז למה לא ישר לירות בו בנשק חם, לעשות אסקלציה לאירוע ורק בסוף לזכור לשאול את השאלות הנכונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 6:23 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ehud כתב:
rony כתב:

בדיעבד יודעים שהוא לא יידה אבנים, וגם כל האנשים שהיו מעורבים היו חפים מפשע.
אבל עבור חייל בשעות לילה שחושב שמדובר במיידה אבנים (רוצח פוטנציאצלי), לירות 6 כדורים (או מחסנית שלמה) זה דבר לגיטימי לגמרי.
תגיד לי, אתה אמיתי? מיידה אבנים זה רוצח פוטנציאלי? מה לגבי חרדים שזורקים אבנים על מכוניות בשבת, הם גם רוצחים פוטנציאלים לשיטתך?
אני בוחר להאמין לחייל, אתה בוחר הפוך, אפילו שלא שמעת את טענות החייל.
אם היית לפחות בודק את טענות החייל ועושה תחקיר רציני או משהו כזה, עוד היה אפשר לקחת את מה שאתה אומר ברצינות.
אבל אתה ישר בוחר להאמין שמדובר בחיית אדם, רוצח מתועב, וזה חבל.
כמו שכתבתי למגיב אחר, אני חושב שפשוט ראית יותר מידי "סרטי ויאטנם".
ואתה עשית תחקיר רציני ושמעת את טענות החייל או שאתה פשוט בוחר להאמין לו באופן אוטומטי כי הוא יהודי?
ותראה לי בבקשה מי פה טען שמדובר "בחיית אדם, רוצח מתועב" חוץ ממך? תביא בבקשה ציטוט.

לגבי זה שהעונש קל מידי, צריך לזכור משהו, החיילים האלו שם בשליחות המדינה.
אם המדינה שלחה אותם לשם, גם צריך לקחת אחריות על הטעויות שלהם.

אגב, אני מאמין שגם לשוטרים שהורגים בשגגה, יש חסינות רחבה יותר מאשר אזרח שהורג בשגגה.
שוב, זה נורמלי וזה בסדר גמור שזה ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 6:57 pm 
Hall of Famer

ועכשיו סודן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 7:02 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
ועכשיו סודן?

חבילות לחרטום, שקל תשעים 7 לילות מלון 5 גמלים + טיסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 7:27 pm 
Hall of Famer

כן זה יעד מעפן להחריד. אבל ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 7:50 pm 
Hall of Famer

יעד מעאפן, אבל לפחות מקצר בענק את הדרך לדרום אמריקה, וגם ליעדים מסויימים באפריקה למי שטס לשם (ניגריה למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 298 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], rony ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: