rony כתב:
בשבילך אהוד, מהיום:
ציטוט:
עלא ראיידה, פלסטיני בן 38, נוסע במכונית עם אשתו ושתי בנותיו. כשהוא עוצר ברמזור, רכב פוגע בו ונמלט.
הוא יוצא מהרכב, חייל רואה אותו, מחליט שהוא יידה אבנים (?), יורה בו ופוצע אותו קשה. אבל זה לא סוף הסיפור.
אחמד מנאסרה, בן 23, חוזר עם חברים מחתונה. מכיוון שהוא בנאדם (דבר שקשה לומר על שאר המעורבים בסיפור), הוא עוצר לעזור לעלא שנפצע קשה.
הרוצח מחליט שהוא לא סיים את העבודה, ויורה גם בו. שישה כדורים. אחמד מנסארה נהרג.
מכיוון שתיכף יגיבו כל הביביסטים ויכתבו שמחבלים צריך להרוג, והצבא הכי מוסרי בעולם, וכו' וכו' - אדגיש שאלה העובדות המתוארות בכתב האישום של בית המשפט הצבאי. לאף אחד בסיפור לא מיוחסת שום עבירה (חוץ מלחייל), כולם אזרחים תמימים שעברו שם במקרה וניסו לעזור.
אז יש הרוג אחד, ופצוע קשה אחד, והחייל מועמד לדין. בבית המשפט, כל העובדות מוכחות בבירור: לא קרה שום דבר שאפילו דומה לאירוע חבלני, איש לא יידה אבנים, אף אחד לא היה בסכנה (חוץ מהפלסטינים). פשוט רצח בדם קר ופציעה קשה מידי חייל צמא דם עם אצבע קלה על ההדק, שיודע בוודאות שלא יקרה לו כלום.
ועכשיו תיראו מופתעים: הפרקליטות הצבאית, רחמנים בני רחמנים (כשמדובר ברצח פלסטינים ע"י יהודים), חתמה על הסדר טיעון עם הרוצח ותבקש להטיל עליו שלושה חודשי עבודות שירות במסגרת הצבא. הירי הראשון אפילו לא נכלל בכתב האישום!
שמעתם נכון: שלושה חודשי עבודות רס"ר.
מוזמן גם להעלות בגוגל את דאליה סמודי ועאישה א-ראבי, מבטיח להביא לך עוד מקרים "נדירים" כאלו כשאתקל בהם.
לא חידשת כלום. בדיוק דנו על המקרה הזה אתמול.
שים לב לעובדות הבאות :
1. מדובר היה בלילה.
2. בית לחם זה אזור שידוע שמיידים בו אבנים.
3. אנחנו יודעים שכאשר יש ראיות ברורות לדברים לא מוסריים שחיילים מבצעים בזדון, אז צה"ל מעניש בחומרה. אתמול הבאתי אפילו קישור למעשה שהוכח שנעשה בזדון.
מחיבור של שלושת העובדות האלו ניתן להסיק שהמעשה לא נעשה בזדון.
חוץ מזה, אין לי בעיה במחשיבה ביקורתית, כולל על צה"ל, אבל למה לא להביא את גם טיעוני השגגה של החייל?
דאליה סמודי - נהרגה במהלך חילופי אש. לפי דו"צ גם הערבים בג'נין ירו לעבר כוחות צה"ל, וכנראה היא נפגעה מהם, משום שעל פי דובר צה"ל החיילים עשו שימוש באלפ"א בלבד.
אתה בוחר לא להאמין לדובר צה"ל? זכותך.
בכל מקרה, גם פה, גם אם היה ירי בשוגג, זה אכן אחד מהמקרים הנדירים מאד.
עאישה א-ראבי
- אני לא ארחיב בנושא, משום שזה לא בוצע על ידי צה"ל.
החדש הוא ל"טרור יהודי", וכמובן אם אכן היה מדובר בידוי אבנים של יהודים, אני היתי מגנה לגמרי.
אבל לא הוכחה האשמה.
בכל מקרה, גם "טרור יהודי" הוא דבר נדיר מאד.