סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 3:40 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בואקום? זה לא. אחרת אנדרה דראמונד היה שחקן ההגנה הכי טוב בליגה ואנחנו יודעים שזה לא נכון.

כאילו אם ה'דיון' הזה הוא לא דוגמא מושלמת ללמה הנתונים האלו לא מוצלחים בכדי לשפוט שחקן כשאין קונטקסט, אז אני לא יודע מה כן יוכיח את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 4:14 am 
Hall of Famer

בהחלט לא בואקום, אבל מספר החסימות הוא בטח מספר שעוזר לגובר להיות שחקן ההגנה של העולם כל הזמן. ברור שלא אם לוקחים את זה באייזוליישן כי כמו במקרה של וויטסייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 4:30 am 
Senior

אני חלילה לא טוען שחסימה היא נתון שלילי. לגבי ריב הגנה, אני חושב שנתונים אישיים הם דיי חסרי חשיבות.

למי אכפת כמה ריב הגנה שחקן ספציפי לוקח? איך זה תורם לקבוצה שלך? לפעמים זה הפוך אפילו. יש יתרון ברור בזה שלוקה/ווסטברוק/לברון/יאניס ייקחו ריב הגנה מאשר הסנטרים שלהם, כל עוד זה לא מוריד מריב ההגנה הקבוצתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 5:08 am 
Hall of Famer

יש בזה משהו, השאלה היא האם יש קורלציה בין מספרי ריבאונד אישיים לאחוז ריבאונד קבוצתי. לא בדקתי, אבל אתפלא אם דטרויט של דראמונד ומונרו או הקליפרס של גריפין וג׳ורדן היו בתחתית מבחינת אחוז הריבאונד הקבוצתי. מה שכן, זאת אחת הסיבות שבגללן לאב בשיאו היה ריבאונדר כל כך אפקטיבי. הוא לא ידע רק לקחת ריבאונד אלא גם למסור מהר כדי להתחיל התקפה בצד השני. בדומה לכך, גם יוקיץ׳ (שמתחיל את ההתקפות בעצמו) חשוב מהבחינה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 18, 2020 5:25 am 
Senior

דטרויט של דראמונד ומונרו היו מקום 20 בליגה בריב הגנה. מקום 24 ב%ריב הגנה ב-2013/4.
מקום 16 ו-14 ב-2014/15.

לא חושב שיש קורלציה משמעותית בין שחקן שלוקח הרבה ריב הגנה וריב ההגנה הקבוצתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 7:12 am 
Hall of Famer

ציטוט:
א) אתה לא יודע מה זה דמגוגיה.
ב) החמישיה של פורטלנד ב-2018/9 הייתה לילארד, מקולום, אל פארוק אמינו, הארקלס ונורקיץ.
החמישיה של פורטלנד ב2019/20 הייתה לילארד, מקולום, הוד/אריזה/בייזמור, כרמלו, וייטסידי.

הטענה שלך היא שוייטסייד שחקן יותר טוב מנורקיץ ולכן הקבוצה הראשונה סיימה שלישי במערב עם 53-29 והקבוצה השניה סיימה עם 28 נצחונות ו-37 הפסדים? זה בזכות החשיבות הגדולה של מו הארקלס ואל פארוק אמינו? כמה נצחונות הם שווים?

וייטסייד ריבאונדר כל כך טוב שפורטלנד היו מקום 3 בליגה בריב' ב-2018/9 למשחק כשהוא לא היה בקבוצה ומקום שלישי בריב' של היריבה.
והשנה, כשהריב המצטיין בחמישיה? הם מקום 12 בליגה בריב' למשחק ובמקום ה-27 ומכובד מאוד בריב' של היריבה.

אה, טוב, שניהם שחקני הגנה ממוצעים. בוא נבדוק את ההבדל. פורטלנד שנה שעברה מקום 16 בדיפנסיב רייטינג בליגה. לא משהו.
בוא נראה כיצד וייטסייד חיזק את ההגנה, הוא הרי מוביל את הליגה בחסימות, זה נתון מאוד חשוב שמראה על הבנה מתקדמת של סטטיסטיקה. פורטלנד במקום ה-28 בליגה. לעזאזל!

וייטסייד הוא שחקן כדורסל לא טוב. זו הסיבה שקבוצות לא מעוניינת בו למרות המספרים היבשים והנתונים הפיזיים. הוא שחקן התקפה טיפש, הוא שחקן הגנה טיפש. לקחת ריב' ולחסום זה לא הישגים רלוונטים בכדורסל מודרני. או שאתה מאלו שעדיין לא יודעים שברוק לופז מועיל לריב' הרבה יותר מהמספרים שהוא לוקח. זה לא אומר שנורקיץ הוא סופרסטאר ומן הסתם יש חלודה ועייפות אחרי שנה בחוץ, אבל אין אף מאמן כדורסל בנבא שיעדיף את וייטסייד בחמישיה עליו. אז כשאתה טוען משהו שהוא אובב הרבה מחוץ לקונצנזוס של כדורסל מודרני, כדי שתבוא בפחות פומפוזיות.

וייטסייד נתן 2 גגות סופר חשובות בדקות האחרונות ולדעתי אם הוא לא שם ובמקומו נורקיץ, זה נגמר בנצחון של LA.
חמש חסימות שכנראה שוות 10 נק׳ ואולי עוד כמה שהוא נתן הרתעה ומנע סל (ראית בסיום את לברון עושה דרייב מולו ומעדיף למסור ואיבד כדור. לדעתך הוא מנסה למסור מול נורקיץ?)
אני חושב שזו אחת האמירות הכי מפגרות שקראתי. חטיפות זה גם לא חשוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 8:57 am 
מנהל פורום

הוא נתן חמש גגות במשחק הספציפי הזה וזה עדיין לא הופך אותו למגן טוב בהשוואה לנורקיץ'
הוא חי סביב הטבעת בלב ולא מסוגל לצאת לקלעים מה שמגדיל את הסיכוי לחטוף שלשה שזה יותר מ2
כשאתה חי סביב הטבעת אתה תקח הרבה ריבאונדי זבל, כאלה שגם ככה אין עליהם מאבק
פרקים שלמים מהמשחק הוא פשוט נכנס לתרדמת (מה שלא קרה היום) וזה מפסיד משחקים
הוא חור שחור ומפרק לקבוצה את משחק ההתקפה שלה
והנתון של מאזן הקבוצה איתו לעומת עם יוסוף מאשש את זה מאוד
כמו גם העובדה שמיאמי שמחה להפטר ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 9:20 am 
Senior

satriani כתב:
ציטוט:
א) אתה לא יודע מה זה דמגוגיה.
ב) החמישיה של פורטלנד ב-2018/9 הייתה לילארד, מקולום, אל פארוק אמינו, הארקלס ונורקיץ.
החמישיה של פורטלנד ב2019/20 הייתה לילארד, מקולום, הוד/אריזה/בייזמור, כרמלו, וייטסידי.

הטענה שלך היא שוייטסייד שחקן יותר טוב מנורקיץ ולכן הקבוצה הראשונה סיימה שלישי במערב עם 53-29 והקבוצה השניה סיימה עם 28 נצחונות ו-37 הפסדים? זה בזכות החשיבות הגדולה של מו הארקלס ואל פארוק אמינו? כמה נצחונות הם שווים?

וייטסייד ריבאונדר כל כך טוב שפורטלנד היו מקום 3 בליגה בריב' ב-2018/9 למשחק כשהוא לא היה בקבוצה ומקום שלישי בריב' של היריבה.
והשנה, כשהריב המצטיין בחמישיה? הם מקום 12 בליגה בריב' למשחק ובמקום ה-27 ומכובד מאוד בריב' של היריבה.

אה, טוב, שניהם שחקני הגנה ממוצעים. בוא נבדוק את ההבדל. פורטלנד שנה שעברה מקום 16 בדיפנסיב רייטינג בליגה. לא משהו.
בוא נראה כיצד וייטסייד חיזק את ההגנה, הוא הרי מוביל את הליגה בחסימות, זה נתון מאוד חשוב שמראה על הבנה מתקדמת של סטטיסטיקה. פורטלנד במקום ה-28 בליגה. לעזאזל!

וייטסייד הוא שחקן כדורסל לא טוב. זו הסיבה שקבוצות לא מעוניינת בו למרות המספרים היבשים והנתונים הפיזיים. הוא שחקן התקפה טיפש, הוא שחקן הגנה טיפש. לקחת ריב' ולחסום זה לא הישגים רלוונטים בכדורסל מודרני. או שאתה מאלו שעדיין לא יודעים שברוק לופז מועיל לריב' הרבה יותר מהמספרים שהוא לוקח. זה לא אומר שנורקיץ הוא סופרסטאר ומן הסתם יש חלודה ועייפות אחרי שנה בחוץ, אבל אין אף מאמן כדורסל בנבא שיעדיף את וייטסייד בחמישיה עליו. אז כשאתה טוען משהו שהוא אובב הרבה מחוץ לקונצנזוס של כדורסל מודרני, כדי שתבוא בפחות פומפוזיות.

וייטסייד נתן 2 גגות סופר חשובות בדקות האחרונות ולדעתי אם הוא לא שם ובמקומו נורקיץ, זה נגמר בנצחון של LA.
חמש חסימות שכנראה שוות 10 נק׳ ואולי עוד כמה שהוא נתן הרתעה ומנע סל (ראית בסיום את לברון עושה דרייב מולו ומעדיף למסור ואיבד כדור. לדעתך הוא מנסה למסור מול נורקיץ?)
אני חושב שזו אחת האמירות הכי מפגרות שקראתי. חטיפות זה גם לא חשוב?

סתם חטיפות? לא, זה לא חשוב. אם אתה מהמר על חטיפה כל פעם שהשחקן שאתה שומר עליו חודר לסל, אתה תחטוף 3 פעמים במשחק והשחקן יעבור אותך ויקלע לייאפ 15 פעם במשחק.
אם אתה קופץ לחסום כל כדור אתה תשיג 3 חסימות במשחק (במידה ואתה אתלט אדיר), אבל אתה תעשה המון עבירות, אתה תפקיר את הריב הגנה ובסטט' הפשוטה לא יראו את כמות הפעמים שקפצת כמו מפגר וקיבלת סל קל.

אנדרה דראמונד מקום 3 העונה בחטיפות למשחק. ג'יימס הארדן חמישי. מישהו חשוב שהם בטופ של שחקני ההגנה בליגה?
שנה שעברה הארדן היה מקום שני.

זה לא אומר שחסימה זה לא דבר טוב או חטיפה זה לא דבר טוב. למרות שכל ההודעות שלי מסבירות את זה, אני מבין שהניסוח שלי פה לא היה מוצלח כי גם נורטון הבין את זה ככה.
מה שאני אומר זה שהעובדה ששחקן חוטף או חוסם לא אומרת שההגנה שלו טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 10:42 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
הוא נתן חמש גגות במשחק הספציפי הזה וזה עדיין לא הופך אותו למגן טוב בהשוואה לנורקיץ'
הוא חי סביב הטבעת בלב ולא מסוגל לצאת לקלעים מה שמגדיל את הסיכוי לחטוף שלשה שזה יותר מ2
כשאתה חי סביב הטבעת אתה תקח הרבה ריבאונדי זבל, כאלה שגם ככה אין עליהם מאבק
פרקים שלמים מהמשחק הוא פשוט נכנס לתרדמת (מה שלא קרה היום) וזה מפסיד משחקים
הוא חור שחור ומפרק לקבוצה את משחק ההתקפה שלה
והנתון של מאזן הקבוצה איתו לעומת עם יוסוף מאשש את זה מאוד
כמו גם העובדה שמיאמי שמחה להפטר ממנו

1. גם נורקיץ' לא מסוגל לשמור מחוץ לצבע ולצאת לקלעים, רק שהוא גם חוסם פחות טוב.
2. גם נורקיץ' חי סביב הטבעת ואמור לקחת אותה כמות של ריבאונד בלי מאבק.
3. הטיעון של "חור שחור" לא ברור בכלל. וייטסייד הוא פינישר נטו. כשהוא מקבל כדור זה בדרך כלל שלושה מטר או פחות מהסל וכל מה שהוא צריך זה לסיים. והוא עושה את זה ברמה גבוהה מאוד, מהטובים בליגה. מעבר לזה הוא לא חלק ממשחק ההתקפה, אז הוא לא מפרק שום דבר. הוא לא שחקן שמייצר כלום ולא facilitator (שזה היתרון הגדול של נורקיץ' על וייטסייד), אבל הוא לא מפרק שום משחק התקפה, יש לו תפקיד מסוים והוא עושה אותו על הצד הטוב ביותר.
4. ועוד פעם הקשקוש על המאזן עם נורקיץ' מול המאזן עם וייטסייד. העונה לפורטלנד היה את הספסל הכי גרוע בליגה בגלל הפציעות. מהספסל עלו יצורים כמו סקאל לאביסייר, אנתוני טוליבר וקיילב סוואינגן. אין פה בסיס להשוואה כי כשנורקיץ' שיחק, לפורטלנד היה סגל שונה לגמרי.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 11:03 am 
Senior

כן, שנה שעברה הקו הקדמי מהספסל היה מבריק. ג'ייק ליימן ומאיירס לאונרד. זכו במשותף בתואר השחקן השישי של העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 11:23 am 
Hall of Famer

את האמת, תמיד חשבתי שחטיפה היא סטט' לא ממש רלוונטית וברמת הליגה הישראלית זה כנראה נכון מאד (מה העניינים מאיר טפירו). אבל באן.בי.איי יש קורלציה לא רעה בין שחקן הגנה טוב לבין חוטף טוב וקל לראות את זה ברשימת החוטפים המצטיינים בכל הזמנים.
במקום הראשון עומד בגאון סטוקטון, שחקן הגנה מצויין ואחד המלוכלכים ששיחקו את המשחק.
2. ג'ייסון קיד, אחד הגארדים ההגנתיים הטובים ביותר לתקופתו אם לא אי פעם.
3. מייקל ג'ורדן.
4. גארי פייטון - אני חושב שהוא הרכז ההגנתי הטוב ביותר ב-40 השנה האחרונות.
5. מו צ'יקס - לא ממש זוכר את ההגנה שלו, אבל נחשב לשחקן הגנה מעולה.
6. סקוטי פיפן
7. כריס פול
8 קלייד דרקסלר - אולי השחקן הראשון ברשימה שאפשר לפקפק בהגנה שלו. אני לא זוכר ממש.
9. האקים - ועוד מעמדת הסנטר.
10 אלווין רוברטסון - אני זוכר אותו כשחקן סולידי והיחיד שעשה קוואדרופודאבל עם חטיפות, אפרופו חטיפות. זכור לי כשחקן הגנה טוב, זכה גם פעם בפרס שחקן ההגנה המצטיין של השנה, אחד מרק שבעה שחקני חוץ שזכו בתואר שנשלט על ידי שחקני פנים (מונקריף, הזוכה הראשון בפרס, מייקל קופר, ג'ורדן, פייטון, ארטסט וקוואיי לאונרד)
11. קרל מאלון - כנראה שסטוקטון לא היה שחקן ההגנה המלוכלך ביותר בקבוצה שלו. אבל שחקן הגנה מעולה.
12. מוקי בליילוק - חי על הקשיחות והכרטיס ההגנתי.
13. לברון ג'יימס - בשנתיים שלוש האחרונות הוא משייט בהגנה. בשנים הטובות היה לו קייס לשחקן ההגנה הטוב בליגה.
14. אלן אייברסון - הדוגמא הטובה ביותר לכך שחטיפה היא סטט' לא רלוונטית. אבל ברשימה הזאת דוגמא די בודדת.
15. דרק הארפר - אחלה שחקן הגנה. כל מי שמשנים חוק הגנתי בגללו הוא שחקן הגנה מעולה.
16. קובי בראיינט
17. אייזיאה תומאס - חיפה על מימדים נחותים בטונה נחישות וקשיחות ומלחמה. זה אוריגינל באד בויי
18. קווין גארנט
19. שון מריון
20 פול פירס

בקיצר, רשימת 20 החוטפים המצטיינים בהיסטוריה של המשחק מלאה בשחקני הגנה מהטובים בהיסטוריה. ברשימה הזאת יש 6 תארי שחקן ההגנה של השנה, 72 בחירות לחמישיית ההגנה של השנה ו-37 בחירות לחמישיה השניה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 11:44 am 
מנהל פורום

זה לא סותר שיש שחקנים עם מספר חטיפות גבוה שהם שחקני הגנה מחורבנים גם ב NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 11:50 am 
Senior

להסתכל על טוטאל ולא על ממוצעים זה קצת מטה את התמונה כי סביר ששחקנים טובים ישחקו יותר משחקים. בממוצעים רואים כל מיני שחקנים שאני בספק כמה טובים הם היו בהגנה. בארון דיוויס וריקי רוביו בטופ 25. מג'יק. טיפה יותר למטה תמצא את סטף קארי וג'ון וול. הם הרבה מעל מאלון, גארנט, הארפר, לברון וכו'.

מעבר לזה שאני סקפטי לגבי כמה טובים בהגנה היו כל מיני שחקנים "קשוחים" מהעבר.

בכל מקרה זה מנסה להוכיח משהו שאף אחד לא אמר (ששחקנים שחוטפים הם בהכרח שחקנים גרועים, או משהו כזה, שזה בערך הדבר היחיד שאפשר להוכיח מרשימה כזו). ברגע שיש בטופ 10 חטיפות למשחק השנה ושנה שעברה מספר שחקנים שהם שחקני הגנה לא טובים, אז ברור שאי אפשר להשתמש בסטט' הזה כהוכחה ליכולות הגנתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 3:56 pm 
Hall of Famer

לא טוען שהוא טוב מנורקיץ.
אבל חסימות זה דבר סופר חשוב ואתמול זה ניצח להם את המשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 5:06 pm 
Hall of Famer

אני מסכים שיש הטיה מסויימת כשמסתכלים על טוטאל. אבל עדיין, גם שחקני הגנה גרועים שיחקו המון שנים באן.בי.איי, לא רק שחקני הגנה טובים ואיכשהו רשימת טופ 20 מורכבת בצורה מודגשת מאד משחקני הגנה שרובם נחשבים הטובים בהיסטוריה.
אני מסכים שאפשר להיות סקפטי לגבי כמה טובים היו כל מיני שחקנים "קשוחים" מהעבר, אבל לגבי הרשימה הזאת, אין כל כך ספק או ממש לא. כמעט כולם שיחקו בשנות ה-90 ומעלה. היחידי שיש לי סימן שאלה לגביו זה אלווין רוברטסון, שיכול להיות שמספרי החטיפות שלו היטו את הדיעה לגבי היכולת ההגנתית שלו.

הרשימה הזאת מראה שיש קורלציה בין מספרי חטיפות גבוהים לבין כמה שאתה טוב בהגנה. זה לא אומר שזה חד חד ערכי. בהחלט יכול להיות שחקן שחוטף הרבה שגם שחקן הגנה רע, ראה ערך אייברסון, אבל לרוב זה לא המקרה. ושוב פעם, אני באתי מהמקום ההפוך. אני דווקא חשבתי שמספרי חטיפות לא ממש מעידים על משהו. אז שיניתי את דעתי. גם רשימת החוטופים הגדולים על פי ממוצעים לא משנה מאד את התמונה. בטופ 10 יש את מייקל, את מוקי, כריס פול וסטוקטון, 4 שחקנים שאני יודע שהיו/עדיין שחקני הגנה מהטובים שיש. יש את מו צ'יקס ואת אלווין רוברטסון, שבזמן אמת נחשבו לשחקני הגנה מהטובים שיש. יש את אייברסון שכאמור הוא היוצא מן הכלל ועוד 3 שחקנים שאני לא יודע להגיד כמה הם היו טובים הגנתית. בעשיריה השניה שוב יש לנו 4 שחקנים הגנתיים מעולים בדמות אייזיאה, קיד, מקמילן, פיפן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 5:23 pm 
Hall of Famer

להיות חוסם מעולה זה דבר חיובי. זה לא הופך אותך לשחקן ההגנה ענק אבל חסימות זה דבר חשוב. אולי לא כמו פעם אבל חשוב. לפחות הוא לא כמו קווין לאב שגם לא מזיז רגליים וגם לא חוסם.
אתמול הוא נתן תצוגת חסימות שלדעתי ניצחה את המשחק.
בהתקפה ברור שהוא יחסית מוגבל ולנורקיץ יש יתרון שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 5:29 pm 
מנהל פורום

אני מניח שמרבית החוטפים המצטיינים היו בעיקר טובים בסטריפ של הכדור. זה מה שמצטייר לי בזיכרון משחקנים כמו ג'ורדן, סטוקטון, פייטון. חטיפות הסטריפים גם פרחו בשנות ה-90 שם השריקות לעבירות בניסיון חטיפה היו יחסית ליברליות וכל עוד לא התבצעה מכה ברורה על היד, נתנו למהלך להמשיך.
יש זן נוסף של חוטפים והוא חוטפי מסירת הרוחב (שהוא כנראה סטיית התקן של אייברסון וקרי). חטיפת מסירת רוחב היא בהרבה מקרים הימור. השחקן המגן קופץ או שולח ידיים קדימה (לעבר מחצית המגרש) בניסיון לקחת את הכדור עם כל הגוף, בעוד שהשחקן המתקיף נמצא בדרך כלל במומנטום לכיוון הסל. אם ניסיון החטיפה נכשל, זה יוצר במקרים רבים מצב של 5 על 4 כאשר השחקן המגן שניסה לחטוף עכשיו נמצא צעד או שניים מאחורה ויוצר חור להגנה שלו.
מגנים חכמים ידעו מתי לא להתאבד על החטיפה ולסכן את הקבוצה שלהם בסל קל. המגנים הגרועים ינסו יותר מדי לחטוף. הם כנראה יחטפו יותר כמותית, אבל הקבוצות שלהן ייענשו יותר בגלל הנטייה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 5:37 pm 
Senior

אני לא חושב שמישהו טוען שיש קורלציה הפוכה או אפילו שאין קורלציה כלל בין מספרי החטיפות לבין איכות הגנתית של שחקן. די ברור שיש לזה חשיבות וברור שרוב החוטפים המצטיינים יהיו גם שחקני הגנה טובים ולו בגלל שאתה לא חוטף יותר מדי כדורים אם אין לך מוטיבציה הגנתית מינימלית.
אם מסכימים על זה, השאלה מצטמצמת לעד כמה הקורלציה (החיובית) חזקה

דעתי האישית היא שיש מתאם (או, זכרתי שיש מונח עברי טוב לקורלציה) די חזק בין השניים. פה ושם יש מגינים עצלים שמעדיפים לנסות לחטוף במקום לשים גוף ולעבוד עם הרגלים אבל ברוב המקרים, לפי חשבוני 67.5% בערך, חוטף טוב הוא גם מגן לא רע בכלל.

ואלווין רוברטסון היה אחלה שחקן הגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 19, 2020 5:59 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אני מניח שמרבית החוטפים המצטיינים היו בעיקר טובים בסטריפ של הכדור. זה מה שמצטייר לי בזיכרון משחקנים כמו ג'ורדן, סטוקטון, פייטון. חטיפות הסטריפים גם פרחו בשנות ה-90 שם השריקות לעבירות בניסיון חטיפה היו יחסית ליברליות וכל עוד לא התבצעה מכה ברורה על היד, נתנו למהלך להמשיך.
יש זן נוסף של חוטפים והוא חוטפי מסירת הרוחב (שהוא כנראה סטיית התקן של אייברסון וקרי). חטיפת מסירת רוחב היא בהרבה מקרים הימור. השחקן המגן קופץ או שולח ידיים קדימה (לעבר מחצית המגרש) בניסיון לקחת את הכדור עם כל הגוף, בעוד שהשחקן המתקיף נמצא בדרך כלל במומנטום לכיוון הסל. אם ניסיון החטיפה נכשל, זה יוצר במקרים רבים מצב של 5 על 4 כאשר השחקן המגן שניסה לחטוף עכשיו נמצא צעד או שניים מאחורה ויוצר חור להגנה שלו.
מגנים חכמים ידעו מתי לא להתאבד על החטיפה ולסכן את הקבוצה שלהם בסל קל. המגנים הגרועים ינסו יותר מדי לחטוף. הם כנראה יחטפו יותר כמותית, אבל הקבוצות שלהן ייענשו יותר בגלל הנטייה הזאת.

אכן. סטף קרי שכמה אני אוהב, ככה הוא שחקן הגנה בינוני במקרה הטוב, היה מלך החטיפות בגלל חטיפות כאלה מהסוג השני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, קובי ו 160 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה