גם אני זוכר שהנדרי דיבר על היחלשות הראיה. שחקנים מבוגרים בדרך-כלל מתלוננים גם על קושי לייצב את הגוף ועל חוסר ריכוז שגורם להם, גם כשהם בכושר מצוין, להחטיא פתאום כדור קל מבלי להבין איך זה קרה. הצד המנטלי מאוד משמעותי, וזה קצת מפתיע לראות שחקנים עם היסטוריה מפוארת רועדים - פיזית - תחת הלחץ של דיסיידר בסיבוב הראשון (סטיב דיוויס 2010, טרי גריפית'ס 1996). במובן הזה לא הייתי אומר שיש היום שוני מבעבר, אלא שמדובר נקודתית בשחקנים חסינים ללחץ; וויליאמס והיגינס בוודאי, וגם רוני כשהקלפים בראש מסתדרים.
הנדרי הביא למשחק את הברייק-בילדינג - היכולת להרוג פריים בפעם אחת. ברגע שהוא בפנים, הלבן קרוב לאדומים והשחור פנוי - גיים אובר. בבריכת הכשרון הרדודה של עולם הסנוקר של שנות ה-90 זו היתה תכונה קטלנית. בתוספת הטמפרמנט המעולה שהיה לו כבר בגיל 17 ועל בסיס הביטחון העצמי שנבנה על סמך תבוסות מחץ וחזרות מטורפות מהקבר (יעידו מייק האלט, ג'ימי וייט, ג'ימי וייט וג'ימי וייט) אף אחד לא העז להתעסק איתו. השחקן שהדיח את הנדרי בסופו של דבר מהמקום הראשון בדירוג, ג'ון היגינס, היה (ועודו) שחקן הרבה יותר שלם. בסנוקר היום יש הרבה ברייק-בילדרים טובים - רוני כבר עקף את הנדרי במספר הסנצ'וריז בקריירה וניל רוברטסון שבר את השיא לסנצ'וריז בעונה אחת. ההילה סביב הנדרי נשברה במאסטרס 1998. קשה להאמין שהוא יכול לאיים בחזרה לטופ 32 אפילו, וסביר להניח שהקריירה המחודשת שלו תיראה כמו זו של בני זמנו שקיבלו ווילד-קארד לסבב וממשיכים לשחק - ג'ימי וייט וקן דוהרטי, שלא ממש עוברים שלבי מוקדמות של טורנירים.
אז למה הוא חוזר? כי הוא לא עשה כלום בחיים חוץ מלהחזיק מקל. כתב ספר, התגרש מאשתו עם קצת סנסציות, מה עכשיו? חוץ מזה, שחקני כדורגל וכדורסל גדולים יכולים לפתח קריירה שניה כמאמנים או להופיע כפרשנים בטלוויזיה פעמיים בשבוע. בסנוקר יש בערך 100 שחקנים מקצוענים בסבב (ועוד כמה עשרות שמנסים להיות) ורובם מאומנים על-ידי דמויות אנונימיות אך מנוסות; מספיק לשמוע את הנדרי נוזף בשחקנים כפרשן כדי להבין שמאמן טוב הוא לא יהיה. טורניר סנוקר חשוב ב-BBC יש פעם בחודשיים. לאחרונה הוא השתתף בטורניר הזקנים ונראה לא רע לפרקים (הפסיד לוייט בחצי הגמר), עובדה שהוא מייחס להצלחת שיטת ראייה ומיקוד המבט של מאמן פופולרי בסבב איתו עבד לאחרונה.
_________________ "היינו במלון בפאריז ופתאום שמעתי דפיקה בדלת ב-3 בלילה. פתחתי את הדלת וראיתי את שמעון מזרחי שפקד עלי: 'נשק אותי'. לא הבנתי מה הוא רוצה, אבל הוא התעקש, אז נישקתי אותו".
|