rony כתב:
ודים כתב:
בכל הדיבורים, וחלקם זו התעקשות מפגרת של מנחים בתוכניות בוקר ואקטואליה, לגבי הסגר אני לא מבין דבר אחד: איך זה אמור לעזור להשתלט על הקורונה?
הרי בהתחלה בהתחלה דיברו על "השטחת העקומה" כדי למנוע קריסה של מערכת הבריאות. האם אנחנו במצב של קריסה? יותר ממה שיש פה בכל חורף ממוצע? גם בכל חורף רופאים ובתי החולים מתלוננים ובוכים על העומס והקושי.
אז לתקופה מסויימת המספרים ירדו, אבל ברגע שהסגר יסתיים הכל יחזור לקדומותו.
מה אני מפספס?
קודם כל, מספרי החולים קשים והמונשמים בעלייה מתמדת, אנחנו עוד לא בקריסה, אבל אנחנו מתקרבים לשם. קח בחשבון שמספרי החולים הקשים של היום משקפים את מספרי החולים החדשים של לפני 2-3 שבועות ושאת מספרי החולים החדשים של היום אתה תראה מתבטאים במספרי החולים הקשים של עוד שבועיים ובמספרי המתים של עוד 3-4 שבועות.
לגבי סגר בפני עצמו, יש לו ערך, לא אדיר, אבל עדיין, אנחנו מרוויחים עוד כמה שבועות של שקט בתקווה לחיסון או טיפול יעיל שיגיעו בצורה מהירה, זה חיסכון של אלפי חולים (אם לא יותר) ולפחות עשרות מתים. הרווח העיקרי מהסגר אמור להיות שברגע שמורידים את מספר החולים למספר עשרות או מאות בודדות לכל היותר, אז מערך חקירות אפידמיולוגי אפקטיבי יכול להגביל מאוד את ההדבקות ולקטוע את שרשראות ההדבקה לפני שהן יוצאות מכלל שליטה. אם הייתה לנו ממשלה נורמלית ומתפקדת, היינו מקימים כזה במהלך הסגר של מרץ-אפריל ומפחיתים את גל התחלואה הנוכחי בצורה דראסטית, חוסכים עשרות אלפי חולים ומאות מתים, לא עשינו את זה, ותודה לממשלת החירום של גנץ ונתניהו שכבר חודש לא מכנסת ישיבות ממשלה ורבה על מי יקח קרדיט על ה-"שלום" עם איחוד האמירויות.
סבבה, יש ערך, אבל לא כזה שמצדיק סגר. לפחות בעיני.
ehud כתב:
ודים כתב:
בכל הדיבורים, וחלקם זו התעקשות מפגרת של מנחים בתוכניות בוקר ואקטואליה, לגבי הסגר אני לא מבין דבר אחד: איך זה אמור לעזור להשתלט על הקורונה?
הרי בהתחלה בהתחלה דיברו על "השטחת העקומה" כדי למנוע קריסה של מערכת הבריאות. האם אנחנו במצב של קריסה? יותר ממה שיש פה בכל חורף ממוצע? גם בכל חורף רופאים ובתי החולים מתלוננים ובוכים על העומס והקושי.
אז לתקופה מסויימת המספרים ירדו, אבל ברגע שהסגר יסתיים הכל יחזור לקדומותו.
מה אני מפספס?
המספרים ירדו ויחזרו (כנראה) בגלל האופי הישראלי.
בווהאן/חוביי לפי מה שהבנתי לא חזרו למצב הגרוע, ויש עוד דוגמאות למקומות שאחרי סגר אגרסיבי המצב נרגע כמעט לגמרי (למשל באיטליה במחוז הצפוני שבו היתה את הבעיה הקשה ביותר).
פשוט פה ההנהגה והאנשים לא מבינים את החומרה. אין פה אחריות חברתית אמיתית (מסכות על סנטר וכו')
אולי במקום אחר בעולם זה עזר, אני מדבר על עכשיו ועל ישראל.