סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 247 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: "שומרי הסף"
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:30 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:
אני אגיד את זה כבר מעכשיו שלא יהיו אי-הבנות אם וכאשר נתניהו ישתמש בעניין לתועלתו האישית-גם איאד אלחאלק נרצח על ידי כוחות הבטחון בדם קר והעניין טויח על ידי המערכת כולה, משטרה, פרקליטות, המשרד לבטחון פנים, כשנתניהו ראש וראשון לטיוח.

יש הבדל בין המקרים.
המקרה הראשון עם הטרקטור במבט ראשון באמת נראה כמו פיגוע וגם היו לו תוצאות קשות (דריסת שוטרים ואם אני לא טועה גם הרוג אחד). הצרה היא עם ההתנהלות של אלשיך, שקבע שמדובר במחבל למרות שכל גורמי החקירה במשטרה קבעו שהוא לא והוסיף לכך לאחר מכן גם הדלפה שקרית שיש למשטרה "ראיית זהב" שאכן היה מדובר במחבל, והכל כדי להוציא את עצמו נקי מכל העניין. ההתנהלות הזאת היתה ידועה, ככל הנראה, רק לגורמי החקירה במח"ש ולשי ניצן והם בחרו להשתיק את זה ממניעים פסולים ביותר. ולמה אני אומר "ככל הנראה"? כי אם הפרשה הנ"ל היתה עולה באותם ימים ברור שנתניהו היה מתעל זאת לטובתו במלחמתו (בין אם צודקת ואם לאו) נגד אלשיך והמשטרה.

המקרה השני, לפי כל העדויות ששמענו עד היום, היה מקרה מאוד מובהק לדבר שהכי קרוב לרצח שאני יכול לחשוב עליו (במסגרת פעילות בטחונית). אני כן לוקח את כל המידע בעירבון מוגבל בשלב זה, אבל אם אכן כך היה - המעורבים צריכים לקבל מאסר עולם. ובכל מקרה, אי אפשר להגיד שהמקרה טוייח כאשר עדיין מתנהלת חקירה (ולא זכור לי שנאמר אחרת).

אתה שוכח שבאותם ימים אלשיך לא היה עדיין אויבה המר של המשפחה שהתנחלה בבלפור.

באמת שקשה לתאר כמה פאתטים הניסיונות מהימין לקעקע את הפרקליטות בכל דרך שהיא רק בשביל למלט את ביבי מהכלא.

אני לא זוכר את התאריכים המדויקים, אבל לביבי היה מספיק זמן בשלוש השנים האחרונות להעלות את הסוגיה הזאת.

ושוב, אתם מתבלבלים. אני מתבטא נגד הפרקליטות ובתי המשפט שנים לפני שביבי הסתבך, כי מדובר בגופים לא כשרים שמציגים את עצמם בהירואיות מאוסה כ"שומרי סף". אפשר ורצוי להעביר ביקורת גם אם היא בוטה נגד גוף שאתה מזהה בו תהליכים מסוכנים, גם בלי להחשב כחסיד של ביבי.

בקיבעון המשוואתי שלכם, קרי "אתה נגד "שומרי הסף" = ביביסט" אתם מפגינים, בכוונה או שלא, מוגבלות מחשבתית מדהימה. זה ברמת טמטום של: "אתה מצביע למרצ = אתה בעד חמאס".

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' ספטמבר 09, 2020 11:36 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:32 am 
Junior

sir charles כתב:
ברור לכולנו שזה לא הדיון מבחינתך. לך ולשאר שופרות הימין לא באמת אכפת מהמוות של אל קיעאן, מחריגות הבנייה בבית של בן ארי או מהרשעתו של רומן זדורוב (מעניין מתי ביבי ישתמש בזה נגד המשטרה). הדבר היחיד החשוב הוא להוריד את רמת האמון במוסדות החוק לאפס כדי שאפשר יהיה למלט את הביב מהדין.

או, עוד טיעונים שלא שמענו קודם.
תמשיך להפגין יצירתיות יתרה ברמת ההעתק הדבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:33 am 
Senior

ההסבר פשוט, כולם יודעים שאתה שקרן.
אם תצא נגד ביבי, ארדן ובנט על תפקידם בפרשה הזו, מישהו אולי יאמין לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:42 am 
Hall of Famer

אפשר לבקר בצורה חריפה את הימין שבזמן אמת מנע בירור מקרה אלקיען. אבל באותה נשימה צריך גם לתהות על התנהלות הפרקליטות ועשיית יד אחת עם מנכ"ל המשטרה כדי לקבור את האמת הלא נוחה למנכ"ל, תוך הכפשת בן אדם שנהרג, כפי הנראה שלא בצדק, על ידי ירי משטרתי.

בוא נשים שניה בצד ימין, שמאל, ביבי מושחת, תופרים לביבי תיקים בצד.

אם החשיפה על התנהלות שי ניצן במקרה אלקיען נכונה, אין פה בעיה חמורה עם מערכות האכיפה והתביעה בארץ?

בדיוק כמו שזכ"א ובעיקר ביבי משתמשים במקרה כדי לתקוף את הפרקליטות למטרתם שלהם, המגיבים מצד שמאל פה מתעלמים משי ניצן כדי לתקוף את הפוליטיקאים מהימין למטרתם שלהם. ונראה שיש בעיה חמורה בהתנהלות של אלו וגם אלו.

וכן, תוך כמה ימים ממקרה הרצח של אלקיען היה ברור שהוא לא היווה סיכון לשוטרים ולא היה מחבל וההודעות ביום האירוע של המשטרה ושל גלעד ארדן היו שקריות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:44 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
אני לא זוכר את התאריכים המדויקים, אבל לביבי היה מספיק זמן בשלוש השנים האחרונות להעלות את הסוגיה הזאת.

ושוב, אתם מתבלבלים. אני מתבטא נגד הפרקליטות ובתי המשפט שנים לפני שביבי הסתבך, כי מדובר בגופים לא כשרים שמציגים את עצמם בהירואיות מאוסה כ"שומרי סף". אפשר ורצוי להעביר ביקורת גם אם היא בוטה נגד גוף שאתה מזהה בו תהליכים מסוכנים, גם בלי להחשב כחסיד של ביבי.

בקיבעון המשוואתי שלכם, קרי "אתה נגד "שומרי הסף" = ביביסט" אתם מפגינים, בכוונה או שלא, מוגבלות מחשבתית מדהימה. זה ברמת טמטום של: "אתה מצביע למרצ = אתה בעד חמאס".

אוקי, אתה מתבטא נגד הפרקליטות שלא מאהבת מרדכי (ביבי) אלא משנאת המן (הערבים), נו אז? הטקטיקה היא אותה טקטיקה. המניעים הם אותם מניעים לא טהורים.

והמשפט האחרון שלך הוא בכלל בונבוניירה. זה מהאיש שמתעקש שכל מי שמצביע למשותפת הוא בעד מחבקי מחבלים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:48 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
sir charles כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:
אני אגיד את זה כבר מעכשיו שלא יהיו אי-הבנות אם וכאשר נתניהו ישתמש בעניין לתועלתו האישית-גם איאד אלחאלק נרצח על ידי כוחות הבטחון בדם קר והעניין טויח על ידי המערכת כולה, משטרה, פרקליטות, המשרד לבטחון פנים, כשנתניהו ראש וראשון לטיוח.

יש הבדל בין המקרים.
המקרה הראשון עם הטרקטור במבט ראשון באמת נראה כמו פיגוע וגם היו לו תוצאות קשות (דריסת שוטרים ואם אני לא טועה גם הרוג אחד). הצרה היא עם ההתנהלות של אלשיך, שקבע שמדובר במחבל למרות שכל גורמי החקירה במשטרה קבעו שהוא לא והוסיף לכך לאחר מכן גם הדלפה שקרית שיש למשטרה "ראיית זהב" שאכן היה מדובר במחבל, והכל כדי להוציא את עצמו נקי מכל העניין. ההתנהלות הזאת היתה ידועה, ככל הנראה, רק לגורמי החקירה במח"ש ולשי ניצן והם בחרו להשתיק את זה ממניעים פסולים ביותר. ולמה אני אומר "ככל הנראה"? כי אם הפרשה הנ"ל היתה עולה באותם ימים ברור שנתניהו היה מתעל זאת לטובתו במלחמתו (בין אם צודקת ואם לאו) נגד אלשיך והמשטרה.

המקרה השני, לפי כל העדויות ששמענו עד היום, היה מקרה מאוד מובהק לדבר שהכי קרוב לרצח שאני יכול לחשוב עליו (במסגרת פעילות בטחונית). אני כן לוקח את כל המידע בעירבון מוגבל בשלב זה, אבל אם אכן כך היה - המעורבים צריכים לקבל מאסר עולם. ובכל מקרה, אי אפשר להגיד שהמקרה טוייח כאשר עדיין מתנהלת חקירה (ולא זכור לי שנאמר אחרת).

אתה שוכח שבאותם ימים אלשיך לא היה עדיין אויבה המר של המשפחה שהתנחלה בבלפור.

באמת שקשה לתאר כמה פאתטים הניסיונות מהימין לקעקע את הפרקליטות בכל דרך שהיא רק בשביל למלט את ביבי מהכלא.

בקיבעון המשוואתי שלכם, קרי "אתה נגד "שומרי הסף" = ביביסט" אתם מפגינים, בכוונה או שלא, מוגבלות מחשבתית מדהימה. זה כמו להגיד: "אתה מצביע למרצ = אתה בעד חמאס".

אתה כן העברת ביקורת עוד לפני, אבל ביבי (והביביסטים כתוצאה מכך) לא ממש התעניינו במערכת המשפט ואכיפת החוק עד שזו יצאה נגד ביבי, זה התחיל באלשיך עם החקירות, המשיך למנדלבליט עם הגשת כתב האישום, ועבר למלחמת כל בכל בכל מה שהמילה חוק מופיעה בו.

לכן כשאתה משתמש בפרופגנדה ביביסטית (ולהעביר ביקורת במקרה הזה על המשטרה והפרקליטות ובאותו זמן להימנע מביקורת על ביבי והליכוד זה פרופגנדה נמוכה אפילו ברמה של הליכוד), שכל מטרתה זה להוריד את אמינותה של המערכת כדי להעלות את סיכוייו של ביבי להימנע מהעמדה לדין, העובדה שהעברת ביקורת עוד לפני הופכת ללא רלוונטית כל כך, כי אתה פשוט כלי בתעמולה.

עם זאת, ביום שאחרי ביבי נתניהו וההסתה המתמשכת אני אהיה מוכן להקשיב (ואפילו לתמוך ) לכל מיני שינויים כאלה ואחרים בגופים השונים (האמת שמבחינתי עם המשטרה אפשר להתחיל אתמול) שללא ספק לא עומדים ברף המוסר וההגינות שאני לפחות מצפה מהם , אבל אני גם מהמר שחלק מאותם שינויים יהיו מנוגדים לאינטרסים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:49 am 
Senior

זה פשוט עמוס, השמאל (לפחות אלו שזכ"א הסמולן החדש חושב שהם מחבלים) אומר את הדברים האלו כבר עשרות שנים. הימין הוא הממסד. ברור שכולם צריכים להתפטר ורובם צריכים ללכת לכלא.

אין פה שני צדדים. הניסיון להציג תמיד שני צדדים הוא כשל בכמעט מאה אחוז מהמקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:51 am 
Junior

sir charles כתב:
זה כן אני כתב:

אוקי, אתה מתבטא נגד הפרקליטות שלא מאהבת מרדכי (ביבי) אלא משנאת המן (הערבים), נו אז? הטקטיקה היא אותה טקטיקה. המניעים הם אותם מניעים לא טהורים.

והמשפט האחרון שלך הוא בכלל בונבוניירה. זה מהאיש שמתעקש שכל מי שמצביע למשותפת הוא בעד מחבקי מחבלים...

אני מתבטא נגד הפרקליטות ובית המשפט כבר שנים בלי קשר לביבי, בדיוק כמו שאתה ושכמותך מעבירים ביקורת על הכנסת או העירייה או ועד הבית המזורגג שלכם. כל אחד ומה שמפריע לו, גאון.
אתן לך אתגר קטן - תעבור כאן על ההודעות שלי ותביא מקרים שתיארתי את העוול שנעשה לביבי והקשר לשחיתות שבפרקליטות/משטרה/בתי משפט, נראה אם תמצא.

וגם אם תעבור על תגובות קודמות שלי בעניין השורה התחתונה שלך, שוב תראה שיצאת פיתה.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' ספטמבר 09, 2020 11:58 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 11:57 am 
Junior

3&D כתב:
אתה כן העברת ביקורת עוד לפני, אבל ביבי (והביביסטים כתוצאה מכך) לא ממש התעניינו במערכת המשפט ואכיפת החוק עד שזו יצאה נגד ביבי, זה התחיל באלשיך עם החקירות, המשיך למנדלבליט עם הגשת כתב האישום, ועבר למלחמת כל בכל בכל מה שהמילה חוק מופיעה בו.

לכן כשאתה משתמש בפרופגנדה ביביסטית (ולהעביר ביקורת במקרה הזה על המשטרה והפרקליטות ובאותו זמן להימנע מביקורת על ביבי והליכוד זה פרופגנדה נמוכה אפילו ברמה של הליכוד), שכל מטרתה זה להוריד את אמינותה של המערכת כדי להעלות את סיכוייו של ביבי להימנע מהעמדה לדין, העובדה שהעברת ביקורת עוד לפני הופכת ללא רלוונטית כל כך, כי אתה פשוט כלי בתעמולה.

עם זאת, ביום שאחרי ביבי נתניהו וההסתה המתמשכת אני אהיה מוכן להקשיב (ואפילו לתמוך ) לכל מיני שינויים כאלה ואחרים בגופים השונים (האמת שמבחינתי עם המשטרה אפשר להתחיל אתמול) שללא ספק לא עומדים ברף המוסר וההגינות שאני לפחות מצפה מהם , אבל אני גם מהמר שחלק מאותם שינויים יהיו מנוגדים לאינטרסים שלך.

מה לעזאזל הקשר? מה איכפת לי מכל אותם חברה שאתם מכנים כ"ביביסטים"? אסור שתהיה לי דעה עצמאית בלי קשר אליו?
אם ביבי עכשיו יהיה ראש הממשלה מעתה ועד אינסוף אסור יהיה לי לדבר נגד הפרקליטות ובתי המשפט, רק כי אנשים מוגבלים (לא אתה) יראו בכך תעמולה לטובת ביבי, שבאופן אישי אני מייחל ליום שיפרוש מהפוליטיקה?
מה אני אגיד לך, ממש מטריד את מנוחתי מה יוזר לא יציב בנפשו, ששמו מתחרז עם המילה "מטורלל", ושאר מחראות הדומות לו, חושבים עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 12:52 pm 
Hall of Famer

ושוב, 3 וחצי שנים כולם יודעים שנתניהו, ארדן, בנט ואלשייך טייחו כל ניסיון לחקירה כי לא הייתה נוחה להם, ארגוני השמאל צעקו את זה מכל פינה, ואף אחד לא הניד עפעף. עכשיו כשעמית סגל מפרסם ששי ניצן היה מעורב בטיוח ופתאום כולם Losing their shit. זה שהיה טיוח זה לא חדשות, אפילו לא קרוב, גם העובדה שנתניהו מנסה בכל כוחו לפגוע במשטרה ובפרקליטות ומחפש כל בדל תירוץ כדי לעשות את זה אלו בכלל לא חדשות.

ועוד שוב אחד-בכל מדינה מתוקנת, אם היו מגלים שהממשלה, הפרקליטות והמשטרה עשו יד אחת לטייח רצח של אזרח על ידי שוטרים, הראשים של כולם היו צריכים לעוף, לדרוש את ראשו של שי ניצן (את של אלשייך כבר אי אפשר לדרוש) מבלי לדרוש את אותו הדבר בדיוק לגבי נתניהו וארדן זו חתיכת צביעות ממדרגה ראשונה, הם היו חלק מהטיוח בדיוק באותה מידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 2:44 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זה פשוט עמוס, השמאל (לפחות אלו שזכ"א הסמולן החדש חושב שהם מחבלים) אומר את הדברים האלו כבר עשרות שנים. הימין הוא הממסד. ברור שכולם צריכים להתפטר ורובם צריכים ללכת לכלא.

אין פה שני צדדים. הניסיון להציג תמיד שני צדדים הוא כשל בכמעט מאה אחוז מהמקרים.

יובל, השמאל מעולם לא יצא נגד הפרקליטות, נגד בג"ץ ומערכת המשפט. להיפך, רק מגן עליהם.
אני אמרתי לחברים שלי שאם הברירה שלי היא בין מטוטלת שתיטה לצד של יריב לווין, אמיר אוחנה וחבריהם או מטוטלת שתיטה לצד של אסתר חיות, מלצר וחבריהם, אני תמיד אעדיף את הצד של השופטים על פני הפוליטיקאים, אבל וזה חשוב, לדעתי המצב היום לא בריא. אני כן חושב שמערכת המשפט לקחה לעצמה סמכויות ויצרה לעצמה מעמד שלא אמור להיות במדינה שבה יש הפרדת רשויות מתוקנת. אם אכן שי ניצן התנהג כפי שפורסם בתחקיר של עמית סגל זה חמור מאד והוא צריך לעוף, בלי קשר למה שעשו הפוליטקאים לפני כן. לא מפריע לך אפשרות שהפרקליטות מעלימה מקרים בגלל שלמשטרה יש אינטרס בעניין?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 2:55 pm 
מנהל פורום

לאן שי ניצן יעוף? הוא כבר פרש מהשירות הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 2:57 pm 
Junior

שיקימו גוף עצמאי שיחקור שחיתות בפרקליטות ובבתי המשפט בתור התחלה. אלא שעצם הרעיון הזה מעביר בחלקכם צמרמורות בגוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 2:58 pm 
Senior

אין לי עניין בשי ניצן. שיעוף לאן שבא להם, מיד אחרי שיתפטרו. מוכן לחתום עכשיו על הדיל.

כל יתר הספינים לא יעזרו לזה שלאף אחד בימין לא היה אכפת שרצחו אזרח ולא אכפת להם כשירצחו את האזרח הבא.

הרי כל העניין הזה נועד רק בשביל להציל את ביבי מכלא. אין בכלל ויכוח על העובדות במשפט שלו, זה החלק הכי מדהים. אז הטענה היא בעצם שהפרקליטות היא חרא בהרבה מקרים שהם לא ביבי ולכן אי אפשר לשפוט את ביבי למרות שאין שום ספק שכל העובדות נכונות.

הספין הנוכחי הוא הכי מצחיק מאז ניר חפץ, כי באמת אתם מאיימים עלינו בזה שאשכרה תתחילו לחקור פשעים נגד המגזר הערבי?

אגב, אני קצת מאוכזב שאפילו את המינימום הנדרש להעמדת הפנים הם לא עשו בביבייה. לפחות תביאו לנו את הראש של ארדן. הרי גם ככה ביבי שונא אותו. המינימום של המינימום זה לפטר אותו מידית מכל תפקיד רשמי.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ד' ספטמבר 09, 2020 3:05 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 2:58 pm 
Senior

זה כן אני כתב:
שיקימו גוף עצמאי שיחקור שחיתות בפרקליטות ובבתי המשפט בתור התחלה. אלא שעצם הרעיון הזה מעביר בחלקכם צמרמורות בגוף.

אותה חלחלה שעברה בבנט כשהוא טרפד את ועדת החקירה על הרצח באום אל חיראן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 3:06 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:

מי זה ה-"יקימו" האלו? מה שאתה בעצם מציע זה שאותה ממשלה שטייחה את הרצח של יעקוב אלקיעאן היא זו שתקים ועדה שתחקור למה הפרקליטות והמשטרה טייחו את אותו רצח, אני מקווה שאתה מבין עד כמה אבסורדי זה נשמע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 3:17 pm 
Junior

rony כתב:
זה כן אני כתב:

מי זה ה-"יקימו" האלו? מה שאתה בעצם מציע זה שאותה ממשלה שטייחה את הרצח של יעקוב אלקיעאן היא זו שתקים ועדה שתחקור למה הפרקליטות והמשטרה טייחו את אותו רצח, אני מקווה שאתה מבין עד כמה אבסורדי זה נשמע.

משטרת ישראל היא גוף ממשלתי הכפוף לשר לביטחון פנים, שנטען שטייח את הפרשה. בוא נבטל אותה.

ואני מתכוון להקמת גוף שיפקח על הפרקליטות ובתי המשפט באופן כללי ולא ספציפית במקרה הזה.

אגב, לא היה צריך בכלל להקים בכלל ועדת חקירה במקרה הספציפי של אלקיעאן, כי למה להקים ועדת חקירה כאשר התשובות כבר מצויות אצל המשטרה? תשאל את עצמך מדוע "שומרי הסף" קברו את מה שהיה ידוע להם לפני כן.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ד' ספטמבר 09, 2020 3:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 3:25 pm 
Hall of Famer

עם זה ממש אין לי בעייה, אבל הגוף הזה לא יכול להיות פוליטי, הוא לא יכול להיות נתון למרות הממשלה ובטח שלא יכול להיות שמי שיקים אותו ויתווה את הדרך והמדיניות שלו יהיה אדם שנאשם ב-3 תיקים חמורים שכוללים שוחד, מרמה והפרת אמונים ויש לו אינטרס ברור לקעקע את אמון הציבור במערכת המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 3:28 pm 
Junior

rony כתב:
עם זה ממש אין לי בעייה, אבל הגוף הזה לא יכול להיות פוליטי, הוא לא יכול להיות נתון למרות הממשלה ובטח שלא יכול להיות שמי שיקים אותו ויתווה את הדרך והמדיניות שלו יהיה אדם שנאשם ב-3 תיקים חמורים שכוללים שוחד, מרמה והפרת אמונים ויש לו אינטרס ברור לקעקע את אמון הציבור במערכת המשפט.

ושלא יהיה מקורב לשופטים ולפרקליטים מאידך גיסא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 3:30 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:

אני לחלוטין בעד. ועדת חקירה ממלכתית עצמאית שתחקור לעומק את התנהלות הפרקליטות, המשטרה, מערכת המשפט. עם סמכויות מקיפות הכוללות גם סמכות לחקור התנהלות של פוליטיקאים ככל שתמצא קשורה לעניין. הרי לחקור רק את המערכת בלי לבדוק את מידת מעורבותם והשפעתם של העומדים בראשה - מהתנהלות ועדות הכנסת הרלוונטיות, דרך השרים הממונים ועד לרוה"מ - זה חצי עבודה. ובעלת סמכות להעברת מסקנות והחלטות מחייבות, לא להמלצה בלבד.

אני חותם על זה אתמול. בינתיים מי שמטרפד הקמה של ועדות ממלכתיות עצמאיות זה בעיקר שלטון הימין. אם הייתה קמה ועדת חקירה לאירועי אום אל חיראן כדרישת מפלגות השמאל, מתקבל על הדעת שלפחות חלק מהדברים הלא תקינים בהתנהלות הפרקליטות והמשטרה היו עולים על שולחנה.

כמובן עולה השאלה, האם בכלל ניתן לקיים ועדת חקירה עצמאית באמת בישראל 2020. בפרפרזה - מה שווה ועדת חקירה אם אנחנו לא שולטים בה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 4:01 pm 
מנהל פורום

אבל בתרבות עם אפס לקיחת אחריות אישית, מיניסטריאלית ותהליכית, מה בדיוק תעזור פה ועדה?

אתה רואה את דו"ח מבקר המדינה שפעם היה עושה רעש, והיום מצטלמים איתו ואפילו לא פותחים את הספר. בטח שלא מסיקים מסקנות.
קח לדוגמה את אסון הכרמל. הממשלה סירבה כמובן לועדת חקירה. מבקר המדינה שהוא לכאורה אובייקטיבי מצא את שטייניץ ואלי ישי כאחראים במצב הקטסטרופלי של שירות הכבאות ואת הממשלה כולה חבה באחראיות כוללת לאסון. התוצאה בפועל? כלום. אף אחד מהם לא התפטר, וכמובן ששטייניץ גם ממשיך בקריירה הפוליטית שלו.

בעולם שבו מואשם במעשים פליליים הוא ראש הממשלה שלך, למה שמסקנות לא מחייבות כלשהן מועדה יביאו לשינוי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 4:10 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
3&D כתב:

מה לעזאזל הקשר? מה איכפת לי מכל אותם חברה שאתם מכנים כ"ביביסטים"? אסור שתהיה לי דעה עצמאית בלי קשר אליו?
אם ביבי עכשיו יהיה ראש הממשלה מעתה ועד אינסוף אסור יהיה לי לדבר נגד הפרקליטות ובתי המשפט, רק כי אנשים מוגבלים (לא אתה) יראו בכך תעמולה לטובת ביבי, שבאופן אישי אני מייחל ליום שיפרוש מהפוליטיקה?
מה אני אגיד לך, ממש מטריד את מנוחתי מה יוזר לא יציב בנפשו, ששמו מתחרז עם המילה "מטורלל", ושאר מחראות הדומות לו, חושבים עליי.

כמובן שמותר שתהיה לך דעה עצמאית, אבל ברגע שהיא נשמעת כמו עוד קול במקהלה (וסלח לי אבל הודעה הפתיחה בעיניי לפחות מביכה) אל תתפלא שאנשים מתייחסים אליך כחלק ממנה.
ולא הבנתי את השורה האחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 4:18 pm 
Junior

אני חייב לציין שהדבר הראשון שהפתיע אותי זה שהסטטוס של יעקוב אבו אל-קיעאן הוא של מחבל.
ידעתי וזכרתי את האמירות שלך אלשיך וארדן אבל גם זכרתי שברגע שיצא הסרטון והבינו מי הבחור אז מה מאוד ירדו מהסיפור הזה והבינו שנעשה פה עוול נוראי.

טעיתי, מסתבר שהשוטר שנהרג מוכר כנפגע פעולות טרור ושאבו אל קיעאן נחשב עד עכשיו למחבל. הזוי... זה היה כל כך ברור שהייתי בטוח שהשם שלו נוקה כבר לפני 3 שנים.

מעבר לזה איזה בליל של תגובות משונות אנשים רושמים פה.
זה כן אני כתב:
אני מבין שלאף אחד לא ממש איכפת מזה שאדם חף מפשע נורה למוות על ידי המשטרה והוצג במשך שלוש שנים כמחבל דאעש רק כדי לכסות על הפשלה של המשטרה

אני מבין שלא היה איכפת לך שאדם חף מפשע נורה למוות והוצג במשך שלוש שנים כמחבל דאעש למרות שהיה ברור שזו הייתה טעות (וטיוח) של המשטרה מהיום הראשון. לא הוצאת הגה 3 שנים בנושא, למה אתה מצפה פתאום שאנשים אחרים יגיבו דווקא עכשיו?

אני מסכים כמעט במדיוק עם מה שעמוס רשם - עזבו אתכם ביביסטים, לא מטריד הטיוח הזה של שי ניצן? זה שהוא מודה שהוא לא מוכן לביקורת על המשטרה כי זה יפגע ב"אמון הציבור"?
כמובן שאין פה שום קשר ל"תפירת תיק" אלא מקסימום לפחדנות מביקורת ציבורית אבל זו עדיין התנהגות מטרידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 4:33 pm 
Hall of Famer

אני רק אזכיר (שוב) פרט טריוויה חשוב במקצת-מאז נחקק חוק ועדת החקירה ב-1968 הוקמו במדינת ישראל 18 ועדות חקירה ממלכתיות. יש רק ראש ממשלה אחד מאז שבתקופת כהונתו לא הוקמה ולו ועדת חקירה ממלכתית אחת, באופן אבסורדי אולי, זהו ראש הממשלה בעל תקופת הכהונה הארוכה ביותר בתולדות מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 09, 2020 4:58 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
אבל בתרבות עם אפס לקיחת אחריות אישית, מיניסטריאלית ותהליכית, מה בדיוק תעזור פה ועדה?

אתה רואה את דו"ח מבקר המדינה שפעם היה עושה רעש, והיום מצטלמים איתו ואפילו לא פותחים את הספר. בטח שלא מסיקים מסקנות.
קח לדוגמה את אסון הכרמל. הממשלה סירבה כמובן לועדת חקירה. מבקר המדינה שהוא לכאורה אובייקטיבי מצא את שטייניץ ואלי ישי כאחראים במצב הקטסטרופלי של שירות הכבאות ואת הממשלה כולה חבה באחראיות כוללת לאסון. התוצאה בפועל? כלום. אף אחד מהם לא התפטר, וכמובן ששטייניץ גם ממשיך בקריירה הפוליטית שלו.

בעולם שבו מואשם במעשים פליליים הוא ראש הממשלה שלך, למה שמסקנות לא מחייבות כלשהן מועדה יביאו לשינוי?

בגלל זה בדיוק ציינתי שהועדה חייבת להיות בעלת סמכויות להחלטות מחייבות. אחרת היא לא תהיה שווה את הבורקסים הווירטואליים של ישיבות הזום.

אגב, שאלה: האם למבקר המדינה אין סמכות לבקר את הפרקליטות, המשטרה ובתי המשפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 247 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 100 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: