זה כן אני כתב:
sir charles כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:
אני אגיד את זה כבר מעכשיו שלא יהיו אי-הבנות אם וכאשר נתניהו ישתמש בעניין לתועלתו האישית-גם איאד אלחאלק נרצח על ידי כוחות הבטחון בדם קר והעניין טויח על ידי המערכת כולה, משטרה, פרקליטות, המשרד לבטחון פנים, כשנתניהו ראש וראשון לטיוח.
יש הבדל בין המקרים.
המקרה הראשון עם הטרקטור במבט ראשון באמת נראה כמו פיגוע וגם היו לו תוצאות קשות (דריסת שוטרים ואם אני לא טועה גם הרוג אחד). הצרה היא עם ההתנהלות של אלשיך, שקבע שמדובר במחבל למרות שכל גורמי החקירה במשטרה קבעו שהוא לא והוסיף לכך לאחר מכן גם הדלפה שקרית שיש למשטרה "ראיית זהב" שאכן היה מדובר במחבל, והכל כדי להוציא את עצמו נקי מכל העניין. ההתנהלות הזאת היתה ידועה, ככל הנראה, רק לגורמי החקירה במח"ש ולשי ניצן והם בחרו להשתיק את זה ממניעים פסולים ביותר. ולמה אני אומר "ככל הנראה"?
כי אם הפרשה הנ"ל היתה עולה באותם ימים ברור שנתניהו היה מתעל זאת לטובתו במלחמתו (בין אם צודקת ואם לאו) נגד אלשיך והמשטרה. המקרה השני, לפי כל העדויות ששמענו עד היום, היה מקרה מאוד מובהק לדבר שהכי קרוב לרצח שאני יכול לחשוב עליו (במסגרת פעילות בטחונית). אני כן לוקח את כל המידע בעירבון מוגבל בשלב זה, אבל אם אכן כך היה - המעורבים צריכים לקבל מאסר עולם. ובכל מקרה, אי אפשר להגיד שהמקרה טוייח כאשר עדיין מתנהלת חקירה (ולא זכור לי שנאמר אחרת).
אתה שוכח שבאותם ימים אלשיך לא היה עדיין אויבה המר של המשפחה שהתנחלה בבלפור.
באמת שקשה לתאר כמה פאתטים הניסיונות מהימין לקעקע את הפרקליטות בכל דרך שהיא רק בשביל למלט את ביבי מהכלא.
אני לא זוכר את התאריכים המדויקים, אבל לביבי היה מספיק זמן בשלוש השנים האחרונות להעלות את הסוגיה הזאת.
ושוב, אתם מתבלבלים. אני מתבטא נגד הפרקליטות ובתי המשפט שנים לפני שביבי הסתבך, כי מדובר בגופים לא כשרים שמציגים את עצמם בהירואיות מאוסה כ"שומרי סף". אפשר ורצוי להעביר ביקורת גם אם היא בוטה נגד גוף שאתה מזהה בו תהליכים מסוכנים, גם בלי להחשב כחסיד של ביבי.
בקיבעון המשוואתי שלכם, קרי "אתה נגד "שומרי הסף" = ביביסט" אתם מפגינים, בכוונה או שלא, מוגבלות מחשבתית מדהימה. זה כמו להגיד: "אתה מצביע למרצ = אתה בעד חמאס".
אתה כן העברת ביקורת עוד לפני, אבל ביבי (והביביסטים כתוצאה מכך) לא ממש התעניינו במערכת המשפט ואכיפת החוק עד שזו יצאה נגד ביבי, זה התחיל באלשיך עם החקירות, המשיך למנדלבליט עם הגשת כתב האישום, ועבר למלחמת כל בכל בכל מה שהמילה חוק מופיעה בו.
לכן כשאתה משתמש בפרופגנדה ביביסטית (ולהעביר ביקורת במקרה הזה על המשטרה והפרקליטות ובאותו זמן להימנע מביקורת על ביבי והליכוד זה פרופגנדה נמוכה אפילו ברמה של הליכוד), שכל מטרתה זה להוריד את אמינותה של המערכת כדי להעלות את סיכוייו של ביבי להימנע מהעמדה לדין, העובדה שהעברת ביקורת עוד לפני הופכת ללא רלוונטית כל כך, כי אתה פשוט כלי בתעמולה.
עם זאת, ביום שאחרי ביבי נתניהו וההסתה המתמשכת אני אהיה מוכן להקשיב (ואפילו לתמוך ) לכל מיני שינויים כאלה ואחרים בגופים השונים (האמת שמבחינתי עם המשטרה אפשר להתחיל אתמול) שללא ספק לא עומדים ברף המוסר וההגינות שאני לפחות מצפה מהם , אבל אני גם מהמר שחלק מאותם שינויים יהיו מנוגדים לאינטרסים שלך.