סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 9:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  הבא

האם אלוקים קיים
כן 17%  17%  [ 7 ]
לא 36%  36%  [ 15 ]
לא יודע ומאד היתי שמח לדעת 7%  7%  [ 3 ]
לא יודע וזה לא רלוונטי או מעניין אותי 38%  38%  [ 16 ]
מה זה אלוקים? 2%  2%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דעתכם על אלוקים
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 11:28 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:
אהוד, אתה יודע מה קורה לחוקר שמגיע עם תזה מהבית ו''מתאים'' את הממצאים אליה? המחקר שלו שגוי.
דני שכטמן זכה בנובל על ''גילוי'' הקוואזי-גביש. לפי דבריו שלו, הוא לא הראשון שצפה בממצאים שמעידים על כך. העניין הוא שאלו שראו זאת לפניו לא האמינו שיכול להתקיים קוואזי-גביש (זו באמת הייתה מחשבה שערורייתית מאוד בזמנו) ולכן ''התאימו'' את הממצאים שלהם לאמונה.

דוגמא מצוינת, כי זה רק מוכיח שגם אצל אנשי מדע, שכביכול הם הניגוד ל"אנשי אמונה", גם אצלם יש "אמונות" בהקשרים של תיאוריות מסוימות, והאמונות האלו משפיעות לאורך שנים על עולם המדע כולו.

באותו נושא, יש לי שני חברים שלטענתם הוכיחו שאין דבר כזה "חומר אפל". עד היום אין שום הוכחה אמיתית ל"חומר אפל" אבל הקהילה המדעית אימצה את התיאוריה, השקיעה מאות מיליונים בואך מיליארדים על מחקרים בנושא ואף ז'ורנל רציני לא מוכן לשמוע אפילו על כזו תיאוריה של כפירה.

וזה רק מוכיח שחוט השני המקשר בין הדת לבין המדע בהיבט הזה הוא, הפלא ופלא, כסף.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 11:39 am 
Sophomore

ברור, דבקות באמונה וקבעון מחשבתי הם דברים מאוד אנושיים.
אני יכול להגיד מניסיוני הקטן והדל, שזה לא פשוט לזנוח תיאוריה אלגנטית שהתקבעת עליה. אבל בסוף, המדע כן מתקדם. זה לפעמים לוקח יותר זמן ממה שזה צריך לקחת, ויש מדענים דגולים שמסרבים לקבל ניפוץ של דברים שהם "עובדות מדעיות" מבחינתם ("There's no such thing as quasi-crystals, only quasi-scientists" אמר ליינוס פאולינג, אולי הכימאי הכי מוערך של המאה ה-20). שכטמן הלך עם הממצאים שלו עד הסוף, ולאחר תהליך לא פשוט - הקהילה המדעית קיבלה אותם. חומר אפל זה ממש לא התחום שלי, ואין לי מושג מה ואיך החברים שלך הוכיחו. אבל אם הממצאים שלהם חזקים דיו, ואם הם יתעקשו על זה מספיק - בסוף זה ישפיע.
הרי אם לא היו בכלל שינויי פרדיגמות, אם לא הייתה שום יכולת לשכנע את הקהילה המדעית בטעויות, לא היינו מתקדמים בכלל.

בדת האמונית אין דבר כזה. אין שום ערעור על "עובדות". או שמנסים "להתאים" ממצאים למסגרת האמונית - כמו שאהוד עושה פה - או שמתכחשים להם לחלוטין. אבל זה לא משנה כמה ממצאים תביא וכמה משכנע ומבוסס יהיה המחקר שלך - את ה"עובדות" לא תוכל לשנות לעולם.

וכסף שולט בכל אספקט של האנושות. אני לא מבין מה אתה רוצה להביע בזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 6:18 pm 
Hall of Famer

שחלק ניכר מהעולם הדתי הוא סיפור כיסוי לפרנסה של מיליוני אנשים ברחבי העולם ולאו דווקא מונע מאמונה טהורה מלאה וקנאית.

חלק מהכותבים פה דיברו על כך שחייזרים בוודאות קיימים לדעתם כי סטטיסטית זה הגיוני. לא ברור לי לגמרי למה חייזרים הגיוני סטטיסטית ואלוהים לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 7:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
פשוט מאד, מספרים מאד מאד גדולים. אם (לטענת המדע) יש בין 100 ל-200 מיליארד גלקסיות ביקום הנראה לעין, ובכל אחת יש (בממוצע גס) בין 100 ל-200 מיליארד מערכות שמש - זה אומר שאנחנו מדברים על סדר גודל של עשרות סקסטיליונים של מערכות שמש ביקום, מספר עם 22 אפסים לצורך ההדגמה. ואנחנו מדברים על כוכבים שאורך החיים שלהם יכול להגיע למיליארדי שנים, וכמו שמתגלה בשנים האחרונות - יש להם פלנטות וכנראה כמה וכמה בממוצע.
אז גם אם תניח הסתברות מאד מאד קטנה לתנאים שמאפשרים חיים ולאירוע שבו מולקולות אורגניות עוברות ריאקציה שמתחילה חיים, והסתברות מאד קטנה שהחיים האלה מחזיקים מעמד ומתפתחים (וזכור שבפוטנציה יש להם מיליארדי שנים לעשות את זה) - עדיין זה יוצא יותר מאחד.
ושים לב שאני לא מדבר על מפגשים מהסוג השלישי או אפילו על אפשרות שנבחין אלה באלה באמצעות גלי רדיו או אמצעי אחר. לזה אני לא רואה הסתברות שהיא מעבר לאפסית, בגלל ענייני מרחק, זמן, ודרגות התפתחות טכנולוגית. אני מדבר רק על עצם קיומם של חייזרים תבוניים איפשהו ביקום.

עכשיו אתה צריך להסביר איך כל זה קשור לאלוהים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 8:28 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
חלק מהכותבים פה דיברו על כך שחייזרים בוודאות קיימים לדעתם כי סטטיסטית זה הגיוני. לא ברור לי לגמרי למה חייזרים הגיוני סטטיסטית ואלוהים לא.

מה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 8:53 pm 
Hall of Famer

לא נראה לי ששאלת קיומו של אלוהים היא שאלה סטטיסטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 10:54 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
שחלק ניכר מהעולם הדתי הוא סיפור כיסוי לפרנסה של מיליוני אנשים ברחבי העולם ולאו דווקא מונע מאמונה טהורה מלאה וקנאית.

האנשים הפשוטים, אלה שמפרנסים, בוודאי שמונעים מאמונה - טהורה, מלאה או קנאית במינונים שונים. אם הם לא יהיו מונעים מאמונה, הם לא ''יתרמו'' וכל המערך הכלכלי של הדת הממוסדת יקרוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 11:30 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
פשוט מאד, מספרים מאד מאד גדולים. אם (לטענת המדע) יש בין 100 ל-200 מיליארד גלקסיות ביקום הנראה לעין, ובכל אחת יש (בממוצע גס) בין 100 ל-200 מיליארד מערכות שמש - זה אומר שאנחנו מדברים על סדר גודל של עשרות סקסטיליונים של מערכות שמש ביקום, מספר עם 22 אפסים לצורך ההדגמה. ואנחנו מדברים על כוכבים שאורך החיים שלהם יכול להגיע למיליארדי שנים, וכמו שמתגלה בשנים האחרונות - יש להם פלנטות וכנראה כמה וכמה בממוצע.
אז גם אם תניח הסתברות מאד מאד קטנה לתנאים שמאפשרים חיים ולאירוע שבו מולקולות אורגניות עוברות ריאקציה שמתחילה חיים, והסתברות מאד קטנה שהחיים האלה מחזיקים מעמד ומתפתחים (וזכור שבפוטנציה יש להם מיליארדי שנים לעשות את זה) - עדיין זה יוצא יותר מאחד.
ושים לב שאני לא מדבר על מפגשים מהסוג השלישי או אפילו על אפשרות שנבחין אלה באלה באמצעות גלי רדיו או אמצעי אחר. לזה אני לא רואה הסתברות שהיא מעבר לאפסית, בגלל ענייני מרחק, זמן, ודרגות התפתחות טכנולוגית. אני מדבר רק על עצם קיומם של חייזרים תבוניים איפשהו ביקום.

עכשיו אתה צריך להסביר איך כל זה קשור לאלוהים.

לפי הגישה הזאת, כנראה שאין מפלצת באגם לוך נס, אבל יש סיכוי טוב מאוד שיש מפלצת דומה באיזשהו אגם אחר בפלנטה אחרת ביקום אחר שנמצא מיליוני שנות אור מכאן כי מספרים מאד מאד גדולים. ואם מבחינתך לא, אז אשמח להסבר למה חייזרים כן ומפלצת לא. ואם מפלצת כן, אז למה לא אלוהות כלשהי?

אגב אגב, זה שרוב העולם מאמין באל אחד לא אומר שהוא צודק. אולי יש כמה אלים. זו אפילו הייתה דעה רווחת למשך אי-אילו אלפי שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 18, 2020 11:36 pm 
Hall of Famer

אכן יש סיכוי טוב למפלצת כלשהי באגם כלשהו ביקום. שוב, הסתברות סטטיסטית של מספרים מאד גדולים. ולמעשה, יצורים שהיום היו מגדירים אותם כ"מפלצת" בנוסח לוך נס כבר היו אפילו בכוכב לכת מסוים ביקום הקרוי "כדור הארץ".
עוד לא הסברת מה קשור אלוהים לעניין, חוץ מלשאול שוב את אותה שאלת איש קש לא קשורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 12:08 am 
Hall of Famer

אלוהים אם קיים, הוא ישות בלתי מושגת ובלתי מוגבלת, אבסולוטית. זה לא עוד ״יצור״ כי זה בכלל לא יצור, אלא משהו שלא תחום בזמן או במקום.
או במילים אחרות - מה הקשר בינו לבין המפלצת מלוך נס??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 12:09 am 
Hall of Famer

אני כן מסכים, שאם במושג ״אל״ אתה מדבר על סתם איזה מיוטנט מהאקס-מן שיכול לשלוט במשהו כזה או אחר, אז אולי, אולי, סטטיסטית זה קיים. אבל זה רחוק ממושג האלוהות המדובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 2:20 am 
Senior

על מה אתה מדבר ג.

הסיכוי שיש חיים בעולם כלשהו ביקום הוא כמעט מוחלט.

איך זה קשור לאלוהים? אני מרגיש שאתה מבולבל לגבי הקשר למספרים פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 4:41 am 
Hall of Famer

אוקיי.
אז לפי מחקר ***סטטיסטי*** שבוצע לפני חודשים ע"י חוקר מאונ' קולומביה, דווקא הסיכוי לחייזרים הוא ממש לא "כמעט מוחלט" כמו שאתה טוען, אלא יותר בכיוון של 50%. אופסי.
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 162639.htm
https://www.sciencealert.com/astrophysi ... arted-over

גם חוקר אחר טען שהסיכויים לחיים אינטיליגנטיים מחוץ לכדור הארץ (=חייזרים) הם יחסית נמוכים:
https://www.forbes.com/sites/quora/2018 ... 8629c76fdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 4:44 am 
Senior

או שכן או שלא, כמו אלוהים.

חוץ מהסחרור המאוד ברור שאתה נמצא בו כרגע, מה בדיוק הקשר ל-"אלוהים"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 4:59 am 
Hall of Famer

ואתם כולכם סותרים את עצמכם במובן שמבחינתכם זה מקובל לחלוטין שמבחינת חוק המספרים הגדולים בהחלט ייתכן שיהיו חייזרים ו/או מפלצות וכד' איפשהו ביקום כולו, אבל שוללים לחלוטין קיום של אלוהות כלשהי.

והנה דווקא מחקר שטען שיש סיכוי של 2/3 שאלוהים קיים:
https://www.theguardian.com/education/2 ... nt%20being.

ג.נ - לא נכנס לקרוא את המאמרים. נטו לצרכי הדיון.

שכחתי עוד שאלה קטנה להוסיף לשאלות הראשונות - למה אנחנו חולמים ומה המשמעות של החלומות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:01 am 
Senior

תנסה להשתמש במילים שלך.

מה הקשר בין חיים איפשהו ביקום (תפסיק לכתוב 'מפלצות' ו'חייזרים', זה מאוד מוזר. מה זה מפלצות למען האל) לאלוהים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:02 am 
Hall of Famer

סליחה, תותח, אבל זה באמת תמוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:10 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
או שכן או שלא, כמו אלוהים.

חוץ מהסחרור המאוד ברור שאתה נמצא בו כרגע, מה בדיוק הקשר ל-"אלוהים"?

באתם עם טיעון סטטיסטי. "מדע" וכד'.
והנה ה"מדע" גם יכול לסתור את הטענות הללו.
וזה גם אותו "מדע" שסתר את הטענות של דן שכטמן.

וזה לא כ"כ סחרור. סתם חוסר ידיעה והכרה בחוסר ידיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:19 am 
Senior

עדיין לא הסברת מה הקשר לאלוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:20 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
תנסה להשתמש במילים שלך.

מה הקשר בין חיים איפשהו ביקום (תפסיק לכתוב 'מפלצות' ו'חייזרים', זה מאוד מוזר. מה זה מפלצות למען האל) לאלוהים?

1. אתה עכשיו עושה downgrading לעניין חיים אינטיליגנטיים איפשהו ביקום לחיים "איפשהו" ביקום. רחוק מלהיות אותו דבר.
2. הקשר הוא שלשני האירועים האלו יש הסתברות נמוכה מאוד להתקיים, ובכל זאת אתה מייחס הסתברות גבוהה משמעותית יותר לחיים מחוץ לכדור הארץ על פני אלוהים. לא שיש לי בעיה עם זה, אבל אני לא רואה סיבה לשלול על הסף את ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:30 am 
Hall of Famer

אבל אחד הוא סטטיסטי והשני, עם כל הכבוד לחוקר המלומד, הוא לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 5:42 am 
Senior

אני לא שללתי על הסף שיש אלוהים. אני יכול לשלול על הסף את הקשר של מתמטיקה לעניין. גם לך אין שום הסבר מה הקשר, לכן במשך 8 ההודעות האחרונות אתה מסרב להסביר.

בנוסף לא יודע איזה דאוונגריידינג אני עושה. זה מה שאני כתבתי:
ציטוט:
הסיכוי שיש חיים בעולם כלשהו ביקום הוא כמעט מוחלט.

אני מרגיש שאתה מתבצר באיזה פינה וזה גורם להודעות שלך להיות לא כל כך קוהרנטיות. יכול להיות שאני טועה ואין חיים בשום מקום ביקום. איך זה קשור לאלוהים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 7:37 am 
Sophomore

תותח, אני לא מבין את השימוש במרכאות כפולות למילה מדע. מאוד מוזר בעיני.
וגם נראה לי שלא הבנת להלכה את מוסר ההשכל מהסיפור של שכטמן (כנראה באשמתי, לא סיפרתי כמו שצריך) - המדע, בניגוד לדת האמונית, כן פתוח לשינויים בהינתן ממצאים מובהקים מספיק אפילו אם מדובר בשינויים של פרדיגמות מרכזיות בו, אפילו אם אורים ותומים (כמו ליינוס פאולינג) מסרבים להכיר בכך. זה לא תהליך קל, תמיד יש התנגדות - אבל זה קורה כל הזמן. ככה המדע מתקדם.

ומחקר סטטיסטי זה ממילא לא מדע. זה מניפולציה של מספרים. לפעמים יש למניפולציות הללו ערך, אבל מדע זה לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 9:31 am 
Hall of Famer

אז הנה, אני לא עושה דאונגרייד ומדבר על חיים אינטליגנטים איפשהו ביקום.
האם יכולים להתקיים חיים אינטליגנטים ביקום? כן, אנחנו נמצאים ביקום. אם לא לוקחים בחשבון חברים מסויימים בפורום סלניוז, אפשר לומר שאנחנו סוג של חיים אינטליגנטים. מ.ש.ל
יחד איתנו קיימים מיליונים של סוגי אורגניזמים בדרגות שונות של מורכבות והתפתחות, וזה רק על פלנטה אחת בנקודת זמן אחת. בהיסטוריה של כדור הארץ, פלנטה אחת ביקום, אפילו היו פי כמה וכמה סוגי אורגניזמים מאשר בנקודת הזמן הזו, כולל כמה סוגים של חיים אינטליגנטים (מינים שונים של בני אדם).
האם אנחנו מכירים מנגנונים בהם חיים כאלה יכולים להתפתח? בהחלט. מנגנונים של מוטציות גנטיות וברירה טבעית ידועים ובצורות חיים מסויימות, בהן הן מתרחשות מספיק מהר, אפילו ניתנות לצפייה. ביקום האמיתי, לא בדמיונם של בני אדם.
האם אנחנו מכירים מנגנונים להיווצרות חיים מלכתחילה? אנחנו לא יודעים איך זה קרה כאן, כי כמין אינטלגנטי אנחנו קיימים מעט מדי זמן, וכמין חוקר ומתעד - עוד פחות. אבל אנחנו לכל הפחות מכירים מנגנונים אפשריים כאלה, אירועים מסויימים שמופעלים על מולקולות אורגניות.
אנחנו גם יודעים שיש מרחב זמן של מיליארדי שנים לחיים כאלה להיווצר ולהתפתח.
הסיכוי שזה יקרה קטן מאד מאד, אבל מרחב האפשרויות הוא עצום. כנראה מאות סקסטיליונים ואולי אפילו ספטיליונים של פלנטות וירחים גדולים, ומרחב זמן של מיליארדי שנים. לכן אני בטוח שעם כל זה שהסיכוי מאד קטן, הוא מתקיים ביותר ממקום אחד ביקום.

עכשיו תמצא לי מנגנונים מקבילים להיווצרותו ו/או התפתחותו של אלוהים, ביקום האמיתי ולא בדמיונם של בני אדם. המקום היחיד והמנגנון היחיד הוא רק שם, במוחם ודמיונם של יצורים מסויימים על פלנטה מסויימת, וגם שם לא אצל כולם, וגם אצל מי שכן - הוא לובש המון צורות שבמקרים רבים סותרות אלה את אלה.
תמצא לי מנגנונים כאלה, מקבילים למנגנונים האפשריים להיווצרות והתפתחות החיים, ביקום האמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 19, 2020 1:15 pm 
Hall of Famer

או, סופסוף הודעה רצינית.
אתה מבקש הוכחות לקיום של אלוהים. ובכן... כל הת'רד הזה נסוב מסביב לעניין שאין לדבר הזה שם או כתובת או נ.צ. ונשאלת השאלה האם הוא קיים באמת או קיים במוחם של אנשים.
לא יודע את התשובה, אבל בהחלט אפשרי שכשאתה מסתכל על העולם כולו ועל כל המאפיינים שלו, ובהינתן שאין לנו מידע מספק איך נוצר כל העסק הזה, ומה קובע את כללי המשחק שלו, אז יש שמאמינים שיש מנגנון כלשהו שקובע את הכללים.

שיהיה ברור - אני מתייחס לאלוהות במובן רחב יותר של תכנון/תפעול היקום. ההיבט של אלוהים במובן "אל תיסע בשבת" או "אל תאכל בשר וחלב" שייך לחלוטין לגזרה של בני אדם ותרבות של הפחדה וכפייה. לחלק מהכללים האלו יש גם בהחלט יתרונות אבל זה כבר יותר דיון ביהדות מאשר באלוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 453 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80 ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: