סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 1:22 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מן הנמנע שיתגלו נדבקים נוספים. על פי פיפא כל עוד יש 13 שחקנים בסגל, המשחק מתקיים.
כרגע ממה שראיתי ישנם 18.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 2:03 am 
Hall of Famer

אבל מה התמריצים פה?
האם מכבי רוצה לקיים את המשחק? מי בעצם קובע כמה שחקנים יש בסגל? מה ההגדרה של שחקן פצוע למשל?
מה קורה אם נניח יש 13 שחקני סגל אבל אף אחד מהם לא שוער?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 9:20 am 
Sophomore

מה התכלית של המחסומים היום בבוקר? הרי כל מקומות העבודה הפרטיים שלא מקבלים קהל פתוחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 10:09 am 
Junior

shay כתב:
מה התכלית של המחסומים היום בבוקר? הרי כל מקומות העבודה הפרטיים שלא מקבלים קהל פתוחים.

נראה לך שמישהו יודע?

המשטרה הודיעה שתסיר את המחסומים כדי שירדו העומסים ואז תחזיר.

ח ל ם !!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 12:35 pm 
Hall of Famer

shay כתב:

מחר בדיון הקבינט כנראה יסגרו את מקומות העבודה הפרטיים כך על פי אתר מאקו.גמזו מעריך שבתוך 10 ימים נגיע ל750-800 חולים קשים שזה הקו האדום שהציבו רוב בתי החולים ולכן הוא הודיע על הקמת מחלקת קורונה חדשה בכל בית חולים בימים הקרובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 1:24 pm 
Hall of Famer

גם התחזיות הלכאורה קודרות הנ"ל - נשמעות לי די אופטימיות...
בארבעה ימים רצופים נוספו 85-90 חולים חדשים כל יום (נכון שמהספירה המצטברת גורעים מחלימים או חלילה נפטרים, אבל זה עדיין קצב נורא), שזה לא אמור להפתיע במיוחד, לאור כלל האצבע (שניתן לראות בלינק המצורף) שכ-2.5% מהחולים החדשים הופכים לקשים לאחר כשבוע, ועל פי הגרף שם זה כלל לא רע מסתבר וחוזה יפה את המצב לאורך זמן.
אז 2.5% מ-4000 לצורך העניין זה 100.

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/d ... 200921.pdf
עיינו בתחתית עמוד 3

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 2:00 pm 
Hall of Famer

יש לנו קטסטרופה שמחכה בעוד חמישה ימים עד שבועיים, עם הנדבקים של תפילות ראש השנה.
אם יהיה מספיק נתונים להבהיר את גודל האסון, אולי ביום כיפור כבר יהיה עוצר של ממש.
ואם לא, אז מחכה לנו עוד גל,גרוע יותר, בשבוע שאחרי יום כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 3:23 pm 
Hall of Famer

בינתיים מנכל משרד הבריאות חזי לוי הודיע שהם מתכוונים להחזיר בימים הקרובים לא מעט פנסיונרים שיעבדו בבתי חולים לא במחלקות הקורונה

אחריי שרוב בתי החולים בצפון הפסיקו לקלוט חולי קורונה בגלל שאין יותר מקום במחלקות גם בתי החולים ברזילי....אסותא ושערי צדק הודיעו היום שיעבירו את חולי הקורונה למרכז בעיקר לשיבא.ברמבם פתחו היום את המחלקה התת קרקעית לחולי קורונה.

נזכיר שבדיוק היום לפני 7 חודשים התגלה חולה הקורונה הראשון בישראל וכל השאר היסטוריה......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 11:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שמתם לב לזה?
משרד הבריאות מפרסם אזעקה - התפוסה במחלקות הקורונה בשיבא 120%. שיבא אומרים - 52%... ומאשרים את זה לערוץ 12.
כנ"ל בהדסה עין כרם, כן כן, בירושלים, אחת הערים הכי עמוסות בקורונה, לפחות כך אומרים. משרד הבריאות אומרים 130%, בית החולים אומר - מה פתאום, לא קרוב אפילו. יש לציין שרוטשטיין המנכ"ל גם אמר שיש להם משאבים חופשיים במעבדות שלהם.
כנ"ל בסורוקה. כנ"ל בוולפסון.
שקרנים וכסת"חנים, כבר אמרנו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 21, 2020 11:30 pm 
Hall of Famer

על פי האתר שלהם - בשישה בתי חולים יש 108% ומעלה (בהדסה אגב רשום 144%), ובעוד ארבעה 96-100%
מן הסתם כרגיל יש כמה הגדרות אפשרוית כאן, והם לוקחים את הצד הנוח להם כרגע...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 10:39 am 
Junior

וגרוטו ממשיך, הפעם בוועדת קורונה הוא אומר בפה מלא מהי רמת האמינות של הבדיקות.

אני כבר לא יודע מה לחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 12:07 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
וגרוטו ממשיך, הפעם בוועדת קורונה הוא אומר בפה מלא מהי רמת האמינות של הבדיקות.

אני כבר לא יודע מה לחשוב.

גרוטו היה צריך להתפטר מזמן יחד עם שאשא ביטון.
בכל מקרה הוא טוען שהוחלט שיפתחו את הסגר רק שיהיו כ7 אחוז מאומתים ומקדם ההדבקה r יהיה מתחת ל1.בשבוע האחרון אחוז המאומתים היה 10.5 אחוז לטענתו ומקדם הr 1.35....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 12:27 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
שמתם לב לזה?
משרד הבריאות מפרסם אזעקה - התפוסה במחלקות הקורונה בשיבא 120%. שיבא אומרים - 52%... ומאשרים את זה לערוץ 12.
כנ"ל בהדסה עין כרם, כן כן, בירושלים, אחת הערים הכי עמוסות בקורונה, לפחות כך אומרים. משרד הבריאות אומרים 130%, בית החולים אומר - מה פתאום, לא קרוב אפילו. יש לציין שרוטשטיין המנכ"ל גם אמר שיש להם משאבים חופשיים במעבדות שלהם.

מה העומס בבי"ח שאשתך עובדת בו?

יש לי קרוב משפחה שהוא רופא, הוא עובד אמנם בבי"ח שיקומי. אבל מספר שיש דחייה של ניתוחים ארוכה מהרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 3:29 pm 
Junior

מדהים אותי איך בעיצומה של המגפה, כשהגל השני מכה במלוא כוחו, מחדל ההפגנות ממשיך להתקיים בחסות מנדלבליט הנוכל וכחול לבן.
זה פשוט לא ייאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 3:38 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
מדהים אותי איך בעיצומה של המגפה, כשהגל השני מכה במלוא כוחו, מחדל ההפגנות ממשיך להתקיים בחסות מנדלבליט הנוכל וכחול לבן.
זה פשוט לא ייאמן.

זה בהחלט נראה רע ואני חושב שלמען הנראות שווה להפסיק עם זה עד סוף הסגר.
אבל למה אתה קורא לזה מחדל? יש מחקרים מאוד ברורים על הדבקה באוויר הפתוח ובהפגנות ( מהעולם בעיקר) והדבר הזה בצורה די ברורה עם סיכויי הדבקה מאוד נמוכים. למה זה מחדל?

אם אתה מדבר על הסעודה שהייתה בבלפור - לקנוס כל מי שמזהים מהסרטון. זו לא הפגנה, זה ישיבה צפופה בלי מסכות וזה מסוכן בלי צל של ספק. הסעודה הזאת לא עונה על שום מענה של מתווה ההפגנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 3:43 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
זה פשוט לא ייאמן.

מנדלבליט לא נוכל ושנתניהו הנוכל האמיתי יגיד תודה שהוא מחק לו את תיק הצוללות אבל בלי קשר לימין ושמאל אין ספק שחייבים להפסיק את ההפגנות ההמוניות למספר שבועות .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 3:45 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
שמתם לב לזה?

מה העומס בבי"ח שאשתך עובדת בו?

יש לי קרוב משפחה שהוא רופא, הוא עובד אמנם בבי"ח שיקומי. אבל מספר שיש דחייה של ניתוחים ארוכה מהרגיל.

כפי שאמרתי אשתי פסיכיאטרית, בית החולים שלה לא מטפל בחולי קורונה ולא קנה מידה לכלום בנושא.
לגבי ניתוחים, אם הם ניתוחים אלקטיביים שניתן לדחות הם תמיד הראשונים ללכת בזמן עומס כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 3:47 pm 
Hall of Famer

בינתיים הפרופסור סגל שחזה יותר טוב מכולם את הגל השני עד עכשיו עם מכון ויצמן טוען בקבינט הקורונה שהסוסים כבר ברחו מהאורווה והמכון שלו חוזה עוד כ1000 חולים קשים בשבועות הקרובים בתחזית האופטימיות גם אם יסגרו מחר טוטאלית את כל המדינה.

https://m.ynet.co.il/articles/58010920

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:01 pm 
Junior

sheky כתב:
זה כן אני כתב:
זה פשוט לא ייאמן.

זה בהחלט נראה רע ואני חושב שלמען הנראות שווה להפסיק עם זה עד סוף הסגר.
אבל למה אתה קורא לזה מחדל? יש מחקרים מאוד ברורים על הדבקה באוויר הפתוח ובהפגנות ( מהעולם בעיקר) והדבר הזה בצורה די ברורה עם סיכויי הדבקה מאוד נמוכים. למה זה מחדל?

אם אתה מדבר על הסעודה שהייתה בבלפור - לקנוס כל מי שמזהים מהסרטון. זו לא הפגנה, זה ישיבה צפופה בלי מסכות וזה מסוכן בלי צל של ספק. הסעודה הזאת לא עונה על שום מענה של מתווה ההפגנות

זה לא נראה רע, זה מסוכן נקודה. אנחנו בקצב הדבקה של סין בתחילת המשבר, ואנשים מרשים לעצמם להצטופף בהמוניהם בהפגנות. וכבר היו לא מעט מקרים בהם חולי קורונה מאומתים נכחו במספרים גדולים יחסית בהפגנות הללו. צריך לעצום עיניים ממש חזק (לא אתה) כדי לנסות להציג מצב כאילו המפגינים בבלפור חסינים מהדבקה.

והאמת היא שהצרה הגדולה ביותר היא שאנשים אחרים רואים זאת וזורקים זין על ההנחיות כי הם אומרים לעצמם שוואלה, אם הם יכולים להפגין באין מפריע למה שאני לא אוכל להתפלל בבית כנסת?
מה ההבדל בין ההפגנות הללו ובין הסליחות בכותל המערבי, שם גם יש התקהלות באוויר הפתוח? אלה ואלה צריכים לשבת בבית, ואם צריך לנקוט בכוח נגדם - שינקטו בכוח.

מדהים אותי שמנסים (בעיקר מנדלבליט) להצדיק את ההתנהגות הבזויה הזאת (ואני עדין) בנימוקים משפטיים בשקל וחצי. בשעה של משבר כ"כ חמור, ממש חסר תקדים, כל הפלספנות הזאת על זכויות ייסוד כמו הזכות להפגין (או להתפלל או להתחתן במעמד המוני) צריכה להיזרק לבוידם עד יעבור זעם.
מדהים איך מצד אחד "גאוני" המשפט אומרים שאי אפשר לפגוע בזכות האזרחים להפגין, תוך סיכון של כולנו, אבל לפגוע בזכות הכי בסיסית שלי לתנועה פוגעים גם פוגעים.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 4:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:06 pm 
Hall of Famer

לפני שאני נכנס לויכוח של מה יותר חשוב ממה, כל הקטע הזה שטוענים שבהפגנות לא נדבקים ובכינוסים המוניים אחרים (גם באוויר הפתוח) דווקא כן - באמאש'כם, איך אתם מצפים שיהיה אפשר להתייחס לזה ברצינות.
טענו את זה אגב גם בהפגנות בארה"ב. כנראה זה וירוס woke.
עכשיו, נגיד שאני יכול להבין שהזכות להפגין ולמחות היא כל כך יסודית שגם בזמן פנדמיה חייבים להרשות אותה. נגיד, זה לפחות טיעון לגיטימי שאפשר לדון עליו. אבל שאף אחד לא יספר לי שאין לזה מחיר אפידמיולוגי.

ואפרופו שקרנים וכסתח"נים, מישהו יכול להסביר לי את הנימוק האפידמיולוגי לזה שפוליטיקאים שחוזרים מחו"ל מקבלים בידוד מקוצר (במקרה הטוב)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:11 pm 
Junior

הבנתי שזה כך גם עם ספורטאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:22 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
זה לא נראה רע, זה מסוכן נקודה. אנחנו בקצב הדבקה של סין בתחילת המשבר, ואנשים מרשים לעצמם להצטופף בהמוניהם בהפגנות. וכבר היו לא מעט מקרים בהם חולי קורונה מאומתים נכחו במספרים גדולים יחסית בהפגנות הללו. צריך לעצום עיניים ממש חזק (לא אתה) כדי לנסות להציג מצב כאילו המפגינים בבלפור חסינים מהדבקה.

כאמור היו מחקרים שנסמכו גם על ההפגנות בארה"ב והראו שההדבקות בהפגנות באוויר הפתוח (ובאופן כללי פעילות באוויר הפתוח) הן נמוכות מאוד, במיוחד אם מקפידים על מסיכות. על סמך מה אתה טוען אחרת? השאלה היא לא אם היו שם חולי מאומתים אלא השאלה אם הם הדביקו וכמה הם הדביקו.
אני מסכים שהנראות של זה רעה מאוד וזה גורם לאחרים להתמרד ולבצע פעולות מסוכנות (הצטופפות בחלל סגור).

אני בכלל לא מדבר על מה חשוב, אם יש הנחה שהתקהלות עם מסיכות בחוץ מדבקות אז חופש ההפגנה מענין ת'סבתא שלי וצריכים להפסיק עם זה. למיטב ידיעתי, ובאמת אשמח לקבל תיקונים, ההדבקות בהפגנות האלו הן אפסיות.
ההנחיה צריכה להיות אפדימיולוגית ובלי קשר למהות ההתקהלות. אם מחליטים שבאוויר הפתוח אפשר להתקהל 1000 איש בקפסולות (או שלא) אז שיאפשרו את זה גם למתפללים. אם מחליטים ש10 אנשים בחלל סגור (בית כנסת) זה סבבה אז למה לא לאפשר גם לבתי קפה שעומדים בדיוק בתנאים הנדרשים?

אגב, אם שואלים את דעתי אז אני בעד סגר מוחלט, בלי בתי כנסת ובלי הפגנות... לעשות את זה כואב ויעיל ולא להגיע למצב שגם אתה משבית חצי מהמשק וגם לא שינית בכלום את קצב התחלואה (או בצורה מינורית).

ראי שעל הקיר כתב:
כל הקטע הזה שטוענים שבהפגנות לא נדבקים ובכינוסים המוניים אחרים (גם באוויר הפתוח) דווקא כן - באמאש'כם, איך אתם מצפים שיהיה אפשר להתייחס לזה ברצינות.

אתה יכול לרפרנס למידע על זה? ( לא בהתרסה, אני מכיר שפעילות בחוץ כמעט ולא מדבקת).

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 4:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:24 pm 
Junior

ואגב, במאמר מוסגר בינינו, אני חושב שהזכות להפגין היא חרטא.
להפגנות, בעיקר בארץ, יש כל כך מעט השפעה וחשיבות שבאמת מוזר לי שזה נחשב ליותר יסודי מהזכות להתפרנס או חופש התנועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:29 pm 
Junior

הזכות להפגין היא לא חרטא, היא זכות מאוד חשובה. אבל כאמור, גם הזכות שלי לתנועה (הכי בסיסית) או לקניין היא מאוד חשובה, אבל מגבילים אותה בענק, בגלל שאנחנו במצב חירום.
הסיבה היחידה שההפגנות הללו ממשיכות להתקיים היא פוליטית גרידא. לא משפטית ולא שום חרטא אחרת.

ואני מאוד מטיל ספק במחקרים מטעם כאלה ואחרים. אנחנו בקושי יודעים להגיד בוודאות אם מי שנמצא שלילי בבדיקה הוא אכן לא נשא, אז להתחייב בחוסר אחריות שהצטופפות (של ממש) של עשרות אלפי בני אדם שתקועים אחד בחריץ ישבנו של השני לא מדבקת?
ואם כן, למה אנשים לא יכולים סתם ללכת ברחוב בזמן הסגר בזמן שאלפי המפגינים כן?

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 4:36 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:34 pm 
Junior

אני מתכוון לחרטא ביחס למשבר הבריאותי הקיים.
יכולת ההשפעה של הפגנות כאלו הן אפסיות וכשאתה שם מול זה את המגפה שיש היום (במידה ובאמת יש סכנת הדבקה) בעייני זה חרטא.
כאמור אני לא מכיר מחקרים או נתונים שמראים שהפגנות כאלו מסוכנות אבל אם יש כאלו אז הזכות להפגין היא לא עד כדי כך חשובה (ופחותה בהרבה מזכויות אחרות לטעמי).

מה ההשפעה של הפגנות בארץ? מתי הפגנות השפיעו על משהו בארץ ולמה זה דבר עד כדי כך חשוב?
באיזה מובן זה יותר חשוב מהזכות של אנשים להתרפנס? לפגוש אנשים אחרים? חופש התנועה? במה החשיבות של הזכות להפגין חשובה יותר?

אבל כמו שטענתי, אם אין עדויות או חשש להדבקות אז אין סיבה לשלול את הזכות הזאת, אם יש סכנה אז לשלול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 50 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: