נורטון כתב:
תצוגה על התשובה
מעניין גם מה למדת מספלאש? האם היו קונים? הצליח? היה עניין? האם למדת על התהליך מול המו'ל?
למדתי כל כך הרבה. נתחיל במספרים:
בקמפיין עצמו מכרתי כ-500 עותקים, וגייסתי כ-55000 שקל. לאחר הדפסת 750 עותקים נשארתי עם 20000 שקל ביד (לפני מיסים) ו-200 עותקים של הספר. אני מוכר כל חודש בממוצע כ5 עותקים.
זה נשמע הרבה כסף, אבל ביחס להשקעה זה לא הרבה (כ-600 שעות עבודה). עדיין זה הרבה יותר ממה שהרווחתי ב-6 שנים בכדור הכתום, בהרבה פחות השקעה.
הנה כמה דברים שלמדתי:
1. עבודה על ספר שונה לחלוטין מטור באינטרנט. מכיוון שספר הוא לנצח צריך להיות מאוד מדוייקים. לא היום\מחר - תאריך מדוייק כי מי יודע מתי קוראים את הספר. אחידות לאורך כל הספר בשמות, מספרים וכו'. אחידות בסגנון. הושקעו בספר כ-200 שעות עריכה (2 עורכים).
2. לא להיות נחרץ לגבי העתיד - אחד הדברים שחשבתי הוא שהווריורס לא יעבירו את דיאנג'לו ראסל בטרייד. יצאתי פיתה. אפשר לפתוח אפשרויות אבל כמה שפחות להתחייב על תוצאה.
3. הכתיבה צריכה להתאים לרמות שונות של הבנה. את הספר קנו גם אנשים שלא כל כך מבינים ב-NBA. רובם בגלל הקשר האישי איתי. צריך להתאים לרמות של מתחילים ומתקדמים (כי הם הקהל האמיתי).
4. יש דרישה לתרבות ספורט. מצד שני בודקים את הכותבים בציציות. אני חושב שאם שרון דוידוביץ' או ערן סורוקה או מישהו אחר מתקשורת הספורט היו מרימים ספר, הם היו מגיעים ליותר מכירות יותר בקלות.
5. רוב העבודה היא בשיווק ובמכירות. זה לא עסק פשוט בכלל.
6. להנות מהתהליך - אי אפשר להבטיח תוצאה, אז לפחות להנות מהדרך.
7. לקפוץ למים. יצליח - נהדר. לא יצליח - לעשות הפקת לקחים ולהמשיך לפרוייקט הבא.
בעיני ספלאש הוא הצלחה. קיבלתי המון מחמאות. במפתיע כמעט לא קיבלתי פידבקים שליליים (הכי הרבה היה לא קראתי), בעיקר כי אנשים לא אוהבים לקטול אותך בפנים שלך. אני שמח לכל פידבק. אפשר ללמוד המון מפידבקים שליליים.
לגבי העבודה מול מו"ל - אני הוצאתי את הספר באופן עצמאי. מו"ל מרכז את הכל ונותן לך שירות, אבל השירות הזה עולה ביוקר. בין 10000 ל-15000 שקל. מכיוון שספלאש היה במרווח קטן, העדפתי לעשות את זה לבד. אפשר לעשות הכל לבד למעט הפצה לחנויות. בשביל זה חייבים לכל הפחות מפיץ. מצד שני הפצה לחנויות היא לא רווחית - כל העלות עלי, ובסופו של יום אני מקבל בחזרה כ-30% ממחיר המכירה. זה גרושים וסיכון גדול. אם החנויות לא דוחפות את הספר ולא מכניסות אותו למבצעים, הוא לא יימכר. אם כן שולי הרווח קטנים משמעותית.
אם מישהו חושב להוציא ספר אשמח לסייע ולנדב עוד מידע.