סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 4:43 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הייתי מפקיד את חיי בידי מחקרים שאין לי יכולת להעריך את אמינותם. אם יש ספק - אין ספק. שיפגינו בבית.
בלינק שלהלן בכלל מתואר שאחת הסיבות שאין דיווחים על הדבקה בהפגנות (למרות נוכחותם של עשרות נשאי קורונה מאומתים) היא שבחקירות האפדימיולוגיות בכלל לא בוחנים את האפשרות שמישהו נדבק בהפגנה. יש פה חתיכת בור ענק שכולם מנסים לדלג מעליו, מסיבות שבעיניי הן פוליטיות מובהקות.
https://www.kikar.co.il/373964.html

בכלל כל הקורונה הזאת הביאה אותי להבין איך הכל פה חרטא בפיתה. אמא שלי נדרשה להיכנס לבידוד בטענה שהיא שהתה ליד חולה קורונה, וכאשר בדקנו את התאריך יצא שמדובר ביום שבת. נחמד והכל, רק שאמא שלי שומרת שבת ובטח שלא מסתובבת עם טלפון ביום הזה. תרשו לי להתייחס לכל העניין הזה בסקפטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
sheky כתב:
זה כן אני כתב:
זה לא נראה רע, זה מסוכן נקודה. אנחנו בקצב הדבקה של סין בתחילת המשבר, ואנשים מרשים לעצמם להצטופף בהמוניהם בהפגנות. וכבר היו לא מעט מקרים בהם חולי קורונה מאומתים נכחו במספרים גדולים יחסית בהפגנות הללו. צריך לעצום עיניים ממש חזק (לא אתה) כדי לנסות להציג מצב כאילו המפגינים בבלפור חסינים מהדבקה.

כאמור היו מחקרים שנסמכו גם על ההפגנות בארה"ב והראו שההדבקות בהפגנות באוויר הפתוח (ובאופן כללי פעילות באוויר הפתוח) הן נמוכות מאוד, במיוחד אם מקפידים על מסיכות. על סמך מה אתה טוען אחרת? השאלה היא לא אם היו שם חולי מאומתים אלא השאלה אם הם הדביקו וכמה הם הדביקו.
אני מסכים שהנראות של זה רעה מאוד וזה גורם לאחרים להתמרד ולבצע פעולות מסוכנות (הצטופפות בחלל סגור).

אני בכלל לא מדבר על מה חשוב, אם יש הנחה שהתקהלות עם מסיכות בחוץ מדבקות אז חופש ההפגנה מענין ת'סבתא שלי וצריכים להפסיק עם זה. למיטב ידיעתי, ובאמת אשמח לקבל תיקונים, ההדבקות בהפגנות האלו הן אפסיות.
ההנחיה צריכה להיות אפדימיולוגית ובלי קשר למהות ההתקהלות. אם מחליטים שבאוויר הפתוח אפשר להתקהל 1000 איש בקפסולות (או שלא) אז שיאפשרו את זה גם למתפללים. אם מחליטים ש10 אנשים בחלל סגור (בית כנסת) זה סבבה אז למה לא לאפשר גם לבתי קפה שעומדים בדיוק בתנאים הנדרשים?

אגב, אם שואלים את דעתי אז אני בעד סגר מוחלט, בלי בתי כנסת ובלי הפגנות... לעשות את זה כואב ויעיל ולא להגיע למצב שגם אתה משבית חצי מהמשק וגם לא שינית בכלום את קצב התחלואה (או בצורה מינורית).

ראי שעל הקיר כתב:
כל הקטע הזה שטוענים שבהפגנות לא נדבקים ובכינוסים המוניים אחרים (גם באוויר הפתוח) דווקא כן - באמאש'כם, איך אתם מצפים שיהיה אפשר להתייחס לזה ברצינות.

אתה יכול לרפרנס למידע על זה? ( לא בהתרסה, אני מכיר שפעילות בחוץ כמעט ולא מדבקת).

אני אשאל אותך חזרה: אם הכל פה הגיון אפידמיולוגי, ובפעילות כזו לא נדבקים - אז למה לא להחריג כל פעילות המונית באוויר הפתוח, אם שמים מסיכות? למה אי אפשר משחקי כדורגל של 20000 צופים? הופעת רוק של 50000 צופים בפארק הירקון? תפילות של עשרות אלפים בבני ברק? ואל תגיד מילה על המרחק, בהפגנות לא שומרים מרחק. אם בהפגנות לא נדבקים, גם בפעילויות האלה לא נדבקים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:08 pm 
Sophomore

למעונינים, מאמר על ההפגנות בארהב בהקשרי הדבקה -
https://www.nber.org/papers/w27408
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=3632635
*אם הלינק הראשון לא עובד

אני מוכן גם לשים כסף שבבתי הכנסת בחגים עכשיו יידבקו לצערי יותר אנשים יותר מכל ההפגנות בבלפור ביחד.
עכשיו חלילה אני לא אומר שלהפגין בטוח יותר מלהתפלל בחוץ כי זה פשוט לא הגיוני, אבל אני גם חושב שאסור להגביל תפילות בחוץ ושיותר מזה הרשויות השונות צריכות להקים בעצמן מתחמי תפילה גדולים באוויר הפתוח, ובאופן כללי לעשות כמה שיותר בשביל למנוע מתפילות בתוך בית הכנסת.

וללא ספק הכל פה חרטא בפיתה, אז לפחות יש סיבה טובה לצאת להפגין.

נערך לאחרונה על ידי 3&D בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 5:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:10 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני אשאל אותך חזרה: אם הכל פה הגיון אפידמיולוגי, ובפעילות כזו לא נדבקים - אז למה לא להחריג כל פעילות המונית באוויר הפתוח, אם שמים מסיכות? למה אי אפשר משחקי כדורגל של 20000 צופים? הופעת רוק של 50000 צופים בפארק הירקון? תפילות של עשרות אלפים בבני ברק? ואל תגיד מילה על המרחק, בהפגנות לא שומרים מרחק. אם בהפגנות לא נדבקים, גם בפעילויות האלה לא נדבקים.

יותר מכך, במצב הנוכחי מגבילים את הזכות הבסיסית ביותר שלי לתנועה סתם ככה ברחוב, עם או בלי מסכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:11 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

מסכים איתך לגמרי. אין לי מושג מה הסיבות.
הצפיפות שראיתי בתפילות בבני ברק (מסרטונים שעלו עכשיו) היא די פסיכית ואין שם מסכות אבל הנחה ושומרים על מרווח סביר ויש מסיכות אני באמת לא חושב שיש הבדל.
כאמור השאלה היא אפידמיולוגית ולא קשורה לתיעדופים.

הדוגמא של הופעות רוק היא קצת שונה כי שם זה באמת צפוף בקטע היסטרי וכולם שרים בצרחות אחד על השני. דווקא הדוגמא הזאת ספציפית נראית לי יותר מובהקת.
מעבר לזה אני מסכים איתך ואין לי מושג למה ההחלטות הן כמו שהן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:34 pm 
מנהל פורום

הפגנות היו מאוד חשובות בהיסטוריה של הארץ. יש המון דוגמאות לזה.

אתם באמת לא מביאים מה שונה בין הפגנות לבין התכנסויות לא-חיוניות אחרות ?
כל אופן הבעיה העיקרית עם שלילת הזכות להפגנות היא שאז בעצם השלטון מנטרל את האפשרות לעשות נגדו מחאה.
וזה מדרון חלקלק. מחר הוא יכול לבוא בתקנה אחרת, ולאזרחים לא יהיה שום מדיום להתנגד אליה (והמדיום האינטרנטי מלא הפייק ניוז, האלגוריתמים וכו' לא נחשב מדיום אלטרנטיבי סביר). במיוחד לא לאזרחים שהם לא חלק ממפלגות הקואליציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:44 pm 
Hall of Famer

איזה הפגנות היו חשובות, נניח ב 20 השנים האחרונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:47 pm 
Junior

אני בדעה שהיה בהחלט צריך לסגור את בתי הכנסת ובאופן אישי לא מתכוון להתפלל בבית כנסת אפילו שמדברים על שרב רציני ביום כיפור. חושב גם שרבנים צריכים להדריך את הציבור שלא להתפלל בבית כנסת במשך תקופת הסגר (כפי שלמשל הרב של היישוב שבו התגוררתי פרסם בדיוק אתמול).
לגבי ההפגנות, זה כל כך אווילי שאני לא מבין אפילו מה יש להתווכח על זה, אבל מסכים עם שקי שההשפעה הפרקטית של זה אפסית ברמה הארצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:54 pm 
Freshman

Shiver כתב:

כל אופן הבעיה העיקרית עם שלילת הזכות להפגנות היא שאז בעצם השלטון מנטרל את האפשרות לעשות נגדו מחאה.
וזה מדרון חלקלק. מחר הוא יכול לבוא בתקנה אחרת, ולאזרחים לא יהיה שום מדיום להתנגד אליה (והמדיום האינטרנטי מלא הפייק ניוז, האלגוריתמים וכו' לא נחשב מדיום אלטרנטיבי סביר). במיוחד לא לאזרחים שהם לא חלק ממפלגות הקואליציה.

לא באמת מעניין. במצב חירום כולם נפגעים, והזכות שלהם להפגין לא עולה על הזכות שלנו ללכת ברחוב. יהיה לכולם מספיק זמן להפגין אח"כ.
או שיפגינו עם הגבלת משתתפים. למה חייבים להיות שם אלפים?

נערך לאחרונה על ידי בטן רכה וחביבה בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 5:58 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:56 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
איזה הפגנות היו חשובות, נניח ב 20 השנים האחרונות?

סתם מהראש:
המחאה החברתית 2011
ההפגנות נגד תוכנית ההתנתקות
הפגנות העדה האתיופית / סלומון טקה
ההפגנות של ארבע אימהות
ההפגנות / התפרעויות בבילעין
הפגנות לשחרורו של גלעד שליט (והמחאה המתמשכת לשחרור שאר הנעדרים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 5:59 pm 
מנהל פורום

בטן רכה וחביבה כתב:
Shiver כתב:

לא מעניין. במצב חירום כולם נפגעים, והזכות שלהם להפגין לא עולה על הזכות שלנו ללכת ברחוב. יהיה לכולם מספיק זמן להפגין אח"כ.

אם הדאגה שלך היא לבריאות של כולם, בוא נתחיל במי שלא מקיים את ההנחיות הקיימות.
לא במי שעושה דברים לפי ההנחיות, ושההנחיות לא לרוחך. מה גם שלפי מוקדי ההתפרצות, סטטיסטית זה די ברור שלא ההפגנות גרמו להתפרצות.

מחר הממשלה יכולה לחוקק שמעתה אין הפגנות יותר נגד ממשלה מכהנת, כי זה מפריע לה במילוי תפקידה.
אין אחר כך בנושאים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 6:03 pm 
Freshman

אבל כשעושים איפה ואיפה אי אפשר לשמור על בריאות הציבור. ההחרגה של ההפגנות היא מראש מסריחה.
ואנחנו במצב שלא היה כמותו בעבר ולכן להשליך מכאן ועד הגבלת הפגנה נגד ממשלה מכהנת בנסיבות אחרות רק כי זה מפריע לה במילוי תפקידה יהיה לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 6:54 pm 
מנהל פורום

אם היית שואל מישהו לפני שנה האם השב"כ יוכל לאכן טלפונים של אזרחים ישראלים, לשמור אותם ולעשות הצלבות הוא היה חושב שאין מצב.
והנה, שיטת הסלמי עובדת. מה שהיה אתמול טאבו, היום מותר. ההתדרדרות יכולה להיות מהירה מאוד.
עצם הדיון על ההפגנות כן או לא הוא כתוצאה מהסתה נרחבת של ראש הממשלה והליכוד ומכונת התעמולה שלו (כולל היועץ מפר הבידוד שלו שהלך לצלם פייק ניוז על הפצת מחלות).
הכרסום בכל הרבדים של הדמוקרטיה הוא בעיצומו. והחשיבות של ההפגנות כנקודת אור דמוקרטית בים של הגבלות תנועה ומחשבה היא עצומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 6:56 pm 
Junior

Shiver כתב:

"מדרון חלקלק", ברצינות?
בוא אתרגם לך את זה לחרדית:
"הציונים המנוולים עושים שימוש במגפה כדי להכרית את דת ישראל! היום זה איסור תפילה בציבור מחר יאכילו אותנו בחזיר בכפייה, רחמנא ליצלן."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 6:57 pm 
Hall of Famer

אם לדעתך באירוע של 10K-15K אנשים ששומרים על ההנחיות (לפחות בחלקן) אין הידבקויות - למה אתה חושב שבאירועים אחרים יש?
כמו שאמרתי, אני לא מדבר על החשיבות היחסית של הפגנות. להגיד שזה סופר יסודי במשטר דמוקרטי זה טיעון לגיטימי בהחלט. אני מדבר רק על הטענה שבהפגנות אין הידבקות, אבל עדיין אירועים במתווה דומה צריכים להגביל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' ספטמבר 22, 2020 7:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 7:00 pm 
Junior

Shiver כתב:
אם היית שואל מישהו לפני שנה האם השב"כ יוכל לאכן טלפונים של אזרחים ישראלים, לשמור אותם ולעשות הצלבות הוא היה חושב שאין מצב.
והנה, שיטת הסלמי עובדת. מה שהיה אתמול טאבו, היום מותר. ההתדרדרות יכולה להיות מהירה מאוד.
עצם הדיון על ההפגנות כן או לא הוא כתוצאה מהסתה נרחבת של ראש הממשלה והליכוד ומכונת התעמולה שלו (כולל היועץ מפר הבידוד שלו שהלך לצלם פייק ניוז על הפצת מחלות).
הכרסום בכל הרבדים של הדמוקרטיה הוא בעיצומו. והחשיבות של ההפגנות כנקודת אור דמוקרטית בים של הגבלות תנועה ומחשבה היא עצומה.

ואם היית שואל מישהו לפני שנה אם יטילו סגר ויאלצו עסקים להישאר סגורים היית מקבל אותה תשובה. מה לעשות, מצב חירום וזה. יהיה להם הרבה זמן להפגין לאחר שנחזור לחיים נורמליים, ביבי לא בורח לשום מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 7:00 pm 
Sophomore

אירוע של 10K אנשים על 10000 מ"ר עדיף על 20 אנשים על 10 מ"ר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 8:37 pm 
Hall of Famer

כמה צפוי. אחרי שתפסו את שקרני משרד הבריאות בענייני תפוסת מחלקות הקורונה, כל הנתונים נמחקו מהאתר. לא נרשמו נתונים אחרים. בכל מחלקות הקורונה בכל בתי החולים כתוב "לא ידוע".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 8:49 pm 
Sophomore

רוב האנשים לא חובשים מסיכה, ויותר גרוע מכך, לא שומרים מרחק. אפילו כשאני מתרחק מאנשים ללא מסיכה, יש כאלה שמתקרבים אליי, כאילו אין קורונה. מתקיימים בכל יום תפילות בבתי כנסת בצפיפות, וגם אצל החילונים יש מסיבות פרטיות עם מאות אנשים ללא מסיכה.

ההפגנות לא שונות מאירועי ההדבקה המוניים אחרים, מלבד שהן פומביות. ביטולן לא ישנה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 8:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כמה צפוי. אחרי שתפסו את שקרני משרד הבריאות בענייני תפוסת מחלקות הקורונה, כל הנתונים נמחקו מהאתר. לא נרשמו נתונים אחרים. בכל מחלקות הקורונה בכל בתי החולים כתוב "לא ידוע".

נכון
לכל הפחות משעות הצהריים המוקדמות היום - חסרים הנתונים הנ"ל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 22, 2020 9:49 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
מאחר וספירת המאומתים היא מאוד תלוית מדיניות בדיקות והגדרות ולכן גם רגישה למניפולציות כאלו ואחרות, נראה לי שהמדד הנכון הוא מספר חולים קשים למיליון. זה נתון שאינו זמין ולכן נאלצתי לעסוק בחישובים כאחרון הלבלרים. הוצאתי מהחישוב כל מיני אנדורות וסן מרינו וככלל ספרתי רק מדינות עם מעל 3 מליון תושבים. למה שלושה מליון? שאלה מצוינת. ככה.
(אפשר אמנם להתיחס למדד הבא בתור שהוא מספר מתים למיליון, הבעיה היא שזה מדד שהוא פחות טוב משתי סיבות: א) הוא מפגר בשבועים שלושה אחרי הנתון של מספר החולים קשה/מונשמים; ב) הוא מאוד תלוי באיכות של מערכת הבריאות. בקיצור, ויתרתי עליו)

ובכן, במדד החולים הקשים למליון אזרחים, במקום הראשון בעולם נמצאת מולדובה עם 136.2, במקום השני ארגנטינה עם 68.3 ומי במקום השלישי? נכון מאוד, מדינת ישראל על כל 53.8 חוליה הקשים פר מליון נפשות. למי שמתעניין, ארה"ב במקום השמיני עם 43.3, ברזיל במקום התשיעי עם 39.1, איטליה במקום 78 עם 3.0 ושוודיה במקום ה 66 עם 1.3 חולים קשה לכל מליון אזרחים.
מסקנה - ההיסטריה במקומה, כל מי שחושב שתוספת של 500 חולים (גם בהנחה שלא כולם בהכרח מונשמים) הוא עניין זניח, באמת שאין לי מה להגיד לו. בישראל היו ב 2019 כ 16 אלף מיטות (דו"ח משרד הבריאות, ר' עמוד 4) וחשבון מאוד פשוט יראה שחמש מאות החולים קשה מוסיפים 3% על המערכת, לא מאוד מרשים, נכון? ובכן - מיטות טיפול נמרץ (לחולים מונשמים) יש בארץ כ 760 (עמוד 17 באותו דו"ח) ולזה אפשר להוסיף עוד כמאתים מיטות למונשמים במחלקות פנימיות (לא מופיע בדוח, הערכה שלי). בואו נהיה לארג'ים ונגיד שיש אלף מיטות שמתאימות לחולים מונשמים. לרוב מדובר על 80% תפוסה במחלקות האלו אבל אתם יודעים שהרופאים הם מגזימנים כאלה אז בואו נגיד 70% ונניח שבימים כתיקונם יש שלוש מאות עמדות פנויות לחולי קורונה שנזקקים לטיפול תומך נשימה. מקם בשלוש מאות המיטות האלו חמש מאות חולי קורונה והרי לך מערכת על סף קריסה או מיד לאחריו.

אגב, במדד של מספר מתים מקורונה למליון אזרחים, ישראל נמצאת במקום ה 55 בעולם. לא להיט אבל לכאורה גם לא אסון גדול כמו שמנסים לשכנע אותנו. הבעיה היא שהעומס על מחלקות הקורונה בהחלט יכול להביא לכך שעוד שבועיים נעלה גם במדד הזה למקום גבוה הרבה יותר.

עבר שבוע וחצי
באותו המדד מולדובה עדיין ראשונה עם 139.4 (כלומר נתון מזעזע, אבל לכל הפחות יציב), ארגנטינה 74.8 (כנ"ל פחות או יותר), ישראל עדיין שלישית עם 72.6 אבל גדלה בקצב מהיר.
עוד כמה מדינות שקפצו לי עם נתונים רעים - קוסטה ריקה 49.8, איראן 46.6, פרו 42.8, ארה"ב 42.5, ברזיל 39.1.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 8:58 am 
Sophomore

6,782 נדבקים חדשים ביממה האחרונה, אחוז החיוביים: 11.5%.
אבל דרעי רוצה בתי כנסת. שיהיה לנו בהצלחה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 9:32 am 
Junior

טוב, אז פרופ' גמזו מגלה לנו את אמריקה ומודה שיש הדבקות בהפגנות.
אתמול דיברתי עם חבר ותיק שלי, בעל תשובה כבר כמה שנים שחי בירושלים, והוא אמר לי את מה שהיה ברור לכל מי ששכל בראשו - עד לפני כמה חודשים הקשבנו להנחיות. היום? זיבי.
תסמכו על הרבנים בציבור החרדי שידעו "לתעל" את ההפגנות לטובתם. לא שמים שם קצוץ על ההנחיות. איך תגרמו להם לציית להנחיות כשמנגד הרבנים מפמפמים להם על עשרות אלפים מפגינים, מחובקים ורוקדים יחד?

אבל העיקר שמנדלבליט והזונה הפרטית שלו, ניסנקורן, מרוצים. הפגנות בכל מחיר ועל הזין הבריאות שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 10:00 am 
Sophomore

אני חייב להגיד באופן אישי שמי שחושב שמאיזושהי סיבה ההפגנות חסינות לגמרי מפני הדבקות הוא די דביל לדעתי, עם זאם-
אז הסיבה שיש 20 אלף תלמידים בערך בחינוך החרדי שעדיין לומדים (וכמובן מדביקים הרבה יותר מההפגנות) זה שמרשים הפגנות?
אתה באמת מאמין שאם יגבילו את ההפגנות אז תפילות יום כיפור לא ייקרו? אני גם לא מבין את ההקבלה בין תפילות *בתוך* בית כנסת להפגנות באוויר הפתוח, אבל משום מה רק הרצון לאפשר הפגנות הוא פוליטי והרצון להגביל אותן הוא רק בריאותי ועל דעת גורמים מקצועייים (חחחחחחחחחחחח), ובדיוק ההפך כמובן לגבי תפילות (מאפשרים הקלות חריגות למתפללים שידוע שמדובר במוקדי הדבקה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 10:16 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
טוב, אז פרופ' גמזו מגלה לנו את אמריקה ומודה שיש הדבקות בהפגנות.
אתמול דיברתי עם חבר ותיק שלי, בעל תשובה כבר כמה שנים שחי בירושלים, והוא אמר לי את מה שהיה ברור לכל מי ששכל בראשו - עד לפני כמה חודשים הקשבנו להנחיות. היום? זיבי.
תסמכו על הרבנים בציבור החרדי שידעו "לתעל" את ההפגנות לטובתם. לא שמים שם קצוץ על ההנחיות. איך תגרמו להם לציית להנחיות כשמנגד הרבנים מפמפמים להם על עשרות אלפים מפגינים, מחובקים ורוקדים יחד?

אבל העיקר שמנדלבליט והזונה הפרטית שלו, ניסנקורן, מרוצים. הפגנות בכל מחיר ועל הזין הבריאות שלנו.

אין ספק שהסיבה שהדוסים לא שומרים על ההנחיות ונדבקים כמו זבובים היא ההפגנות של החילונים. חחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, ראי שעל הקיר ו 93 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: