סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 5:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 1:56 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
אבל עוד לא הסברת לי למה "רוב האנשים יכולים להגיע להפגנה ללא סיכון של עצמם או של אחרים", שהרי הם בסופו של דבר מגיעים לאזור ההפגנה ומצטופפים ושרים וצועקים עם האחרים; ולמה הם יכולים לעשות את זה יותר טוב ממתפללים או קהל של הופעת רוק.

אה כנראה שלא הייתי ברור, אלה שמצטופפים ושרים וצועקים הם לא אלה שאני חושב שיכולים להגיע להפגנה ולא לסכן את עצמם או אחרים.
אבל אם אתה אומר יחסית בצד ורחוק ממרכז העניינים זה יחסית בטוח בעייני, כמו שיחסית בטוח בעיניי מתווה תפילות בחוץ של X אנשים על Y מ"ר עם מסיכות.
אני בכלל חושב שיותר חכם אם ההפגנות היו רק בתצורה של תהלוכה

ולגבי התוספת, כן אני חושב שיש הבדל חוקי\עקרוני (כי אני לא בטוח כמה הזכות להפגין באמת מעוגנת בחוק) בין תפילה הפגנה לבין הופעת רוק.
אני משוכנע שאם תהיה לך קבוצת אנשים שתתנהל זהה בהופעה ובהפגנה הסיכוי להדבקה זהה, מי שחושב אחרת הוא די דביל בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא יודע מה קורה בכל צומת וצומת, אבל לפחות בככר פריז נראה לי שכמעט כולם צפופים למדי ורועשים למדי. לא ממש אפשר לא להצטופף שם, בסופו של דבר המקום די קטן. אם אתה אומר שזה מסוכן אז סבבה. על זה צריך לאסור כמו על אירועים המוניים אחרים?

בעצם, אחרי התוספת נראה לי שהבנתי. תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה אומר שגם אם זה מסוכן אפידמיולוגית - צריך לאפשר הפגנות, ואם הבנתי נכון, ללא הגבלה מלמעלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:18 pm 
מנהל פורום

אגב יש עוד הבדל יסודי, שתפילה מצומצמת עדיין אפשרית והקיום היסודי של כל המצוות לא נמנע לאף אחד.
אבל הפגנה מצומצמת אין לה שום אפקט. זה מעקר אותה לחלוטין.

בכל אופן מסכים מאוד עם אבימאל. עד כמה שהדיון הזה חשוב, הוא משחק בדיוק לידיים של ביבי שממשיך לשסות את הפלגים בעם אחד בשני, וזה מסיט את האש מהאחראים האמיתיים למחדלים שאנחנו רואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:18 pm 
Hall of Famer

לא מאמין שהגיע היום שבו אני אומר שדוד יוסף ובצלאל סמוטריץ' משמיעים קול שפוי.
https://news.walla.co.il/item/3388509

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:21 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אגב יש עוד הבדל יסודי, שתפילה מצומצמת עדיין אפשרית והקיום היסודי של כל המצוות לא נמנע לאף אחד.

בכל אופן מסכים מאוד עם אבימאל. עד כמה שהדיון הזה חשוב, הוא משחק בדיוק לידיים של ביבי שממשיך לשסות את הפלגים בעם אחד בשני, וזה מסיט את האש מהאחראים האמיתיים למחדלים שאנחנו רואים.

אבל לדיון הזה יש גם חשיבות מספיק גדולה כדי לקיים אותו, אתה לא חושב?
לגבי הפגנה מצומצמת, נראה לי שהפגנות הצמתים גם הן עושות לא מעט רעש למרות שהן מצומצמות. בצמתים לפחות אפשר לשמור על מרחק.

אבל אני אפנה אליך את אותה שאלה, כי נדמה לי שאתה היית מאלה שטענו שבהפגנות לא נדבקים או שהסיכון הוא אפסי. מבחינה אפידמיולוגית צריך לאפשר אירועים המוניים בחללים פתוחים? או שהם מסוכנים יותר מהפגנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:26 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא יודע מה קורה בכל צומת וצומת, אבל לפחות בככר פריז נראה לי שכמעט כולם צפופים למדי ורועשים למדי. לא ממש אפשר לא להצטופף שם, בסופו של דבר המקום די קטן. אם אתה אומר שזה מסוכן אז סבבה. על זה צריך לאסור כמו על אירועים המוניים אחרים?

בעצם, אחרי התוספת נראה לי שהבנתי. תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה אומר שגם אם זה מסוכן אפידמיולוגית - צריך לאפשר הפגנות, ואם הבנתי נכון, ללא הגבלה מלמעלה.

כנראה שהתשובה לשאלה הזו לפני כמה שבועות הייתה אחרת, אבל אני באופן אישי חושב שכרגע כנראה שצריך לסגור הכל (לא בהכרח כי זה נכון אפידמיולוגית, אלא כי זו הדרך היחידה שדברים פה יקרו).

ובאופן כללי אני חושב שצריך לאכוף שההפגנות אם וכאשר יבוצעו עם מסיכות ותוך שמירה על מרחק (וכן זה אומר שהמשטרה צריכה לה לתחום את המפגינים כי גם לא יש חלק בצפיפות), ומי שלא עומד בהנחיות צריך להיקנס.
ועקרונית צריך להגביל הופעות ומשחקי כדורגל עם קהל לפני שמגבילים הפגנות ותפילות, ושוב אני מציין, לא בגלל הבדל בסיכון הבריאותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:30 pm 
Hall of Famer

סבבה, זו לפחות תשובה לגיטימית בלי סתירות, שאפשר לדון עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:33 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אבל אני אפנה אליך את אותה שאלה, כי נדמה לי שאתה היית מאלה שטענו שבהפגנות לא נדבקים או שהסיכון הוא אפסי. מבחינה אפידמיולוגית צריך לאפשר אירועים המוניים בחללים פתוחים? או שהם מסוכנים יותר מהפגנות?

אני טענתי שבהפגנות הסיכוי להדבקות הוא נמוך מאוד לפי מחקרים שפורסמו. לא אפסי, נמוך מאוד.
וכן, אם הטיעון הזה נכון אז גם אירועי המוניים באוויר הפתוח אמורים להיות בסדר. זו שאלה אפדימיולוגית והתשובה שתתן להפגנה נכונה גם לתפילה בחוץ.

הופעות ואירועי ספורט הם טיפה שונים בעיקר בגללי צווארי בקבוק מאוד מהותיים בכניסה, ביציאה, בשירותים ובכל נקודה שהיא לא המשחק עצמו (אין לי מושג איך זה בהפגנות, מוזמן להאיר את עיני).

אגב, אם אתה מאמין שההפגנות הן כזה כר פורה להדבקות אז איך זה שהישובים שיותר מזוהים עם כחול לבן/עבודה/מר"צ ( המפלגות שמזוהות עם ההפגנות) הם יחסית בתחתית רשימות הערים האדומות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:48 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:

לגבי הפגנה מצומצמת, נראה לי שהפגנות הצמתים גם הן עושות לא מעט רעש למרות שהן מצומצמות. בצמתים לפחות אפשר לשמור על מרחק.

אין לי בעיה שזה יעבור לקונספט של הרבה הפגנות במקביל של מספר סביר של אנשים. אבל זה כבר תלוי התארגנות של המפגינים.
לא אני טענתי את זה, אבל הסיכון נמוך. בדיוק כמו כל אירוע המוני אחר בחללים פתוחים. ובסופו של דבר רואים שהתחלואה לא קפצה בגלל התגברות ההפגנות (הן היו לאורך כל החודשים האחרונים) ולא במקומות שמהם לכאורה באים המפגינים, אלא ממקומות שברור לחלוטין שלא קשורים כהוא זה להפגנות (ערים וישובים חרדים וערבים).

ועכשיו מגיעים לויכוח אילו אירועים פתוחים הם מאסט בחיים שלנו ובמיוחד בעתות כאלה.
אז לטעמי הפגנות זה מאסט, ותפילות, הופעות וחתונות לא.
אבל זו דעתי האישית, ואם תשאל מישהו דתי יתכן מאוד שהוא יגיד שתפילות זה ייהרג ובל יעבור, ואם תשאל מתחתנים הם יגידו לך שחובה חתונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:49 pm 
Hall of Famer

המחקר אגב דיבר על הפגנות בארה'ב. לא בישראל בה התנהגות הפרטים והצורך הטבעי לשמור על מרחק פיזי, שונה לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא מאמין שהגיע היום שבו אני אומר שדוד יוסף ובצלאל סמוטריץ' משמיעים קול שפוי.
https://news.walla.co.il/item/3388509

קיבלתי לפני כשבועיים סרטון ב-WhatsApp עם הרב דוד יוסף ומטעם משרד הבריאות, שבו הוא אומר חד משמעית שאסור לאנשים בגיל 60 ומעלה או בעלי מחלות - ללכת להתפלל בציבור, ועליהם להתפלל לבד "יחיד". אפילו ברמת "לכתחילה".
אף אחד מחבריי הדתיים לא נתקל בסרטון זה, אולי זה משהו שניסו להשתיק קצת...
מאז המצב מן הסתם הוחמר עשרות מונים.

בסוף גם אדם דתי צריך לשאול את עצמו - האם סביר שיהיו תפילות יום כיפור בבתי הכנסת (הגם שיעמדו על הנייר בכל ההנחיות וכו')? כמה חולים חדשים (שהם נפטרים עתידיים - בצורה ישירה או עקיפה, אין מה לעשות) אדם מוכן לקבל בשביל לאפשר את התפילות הללו?
ברור שלכל אחד תהיה תשובה אחרת לכך (על ספקטרום של 0 עד אינסוף אני מניח), אבל לדעתי (ולדעת לא מעט דתיים אחרים מסביבי - משפחה, קהילה וכו') המציאות כבר עברה את הרף הדמיוני שהצבנו.

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ד' ספטמבר 23, 2020 2:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 2:54 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:

אין לי בעיה שזה יעבור לקונספט של הרבה הפגנות במקביל של מספר סביר של אנשים. אבל זה כבר תלוי התארגנות של המפגינים.
לא אני טענתי את זה, אבל הסיכון נמוך. בדיוק כמו כל אירוע המוני אחר בחללים פתוחים. ובסופו של דבר רואים שהתחלואה לא קפצה בגלל התגברות ההפגנות (הן היו לאורך כל החודשים האחרונים) ולא במקומות שמהם לכאורה באים המפגינים, אלא ממקומות שברור לחלוטין שלא קשורים כהוא זה להפגנות (ערים וישובים חרדים וערבים).

ועכשיו מגיעים לויכוח אילו אירועים פתוחים הם מאסט בחיים שלנו ובמיוחד בעתות כאלה.
אז לטעמי הפגנות זה מאסט, ותפילות, הופעות וחתונות לא.
אבל זו דעתי האישית, ואם תשאל מישהו דתי יתכן מאוד שהוא יגיד שתפילות זה ייהרג ובל יעבור, ואם תשאל מתחתנים הם יגידו לך שחובה חתונות.

השאלה היא לא אם זה "מאסט". השאלה היא אם התחלואה תעלה בגללם.
אני טוען שככל ששומרים על אותם כללים (ובוא, אמנם רוב המפגינים ממה שראיתי הולכים עם מסכות, אבל לא כולם; ושמירת מרחק, לפחות בככר פריז, ממש אין), גם הסיכון זהה. אם הטענה היא שהתחלואה לא עולה בגלל ההפגנות, אז ככל ששומרים על אותם כללים כמו בהפגנות - יש לאפשר גם את הפעילויות האחרות, כי התחלואה לא תעלה גם בהן. אין טעם לאסור פעילויות שלא מעלות תחלואה, גם אם הן לא "מאסט". גם זו זכות במדינה דמוקרטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:05 pm 
מנהל פורום

אם התחלואה תעלה בגללה, העליה תהיה זניחה יחסית. העליות האחרונות הן לא בגלל ההפגנות... אפילו אתה לא טוען את זה.
הן בגלל מקומות אחרים ומגזרים אחרים שעושים אירועים אחרים, כנראה עם פחות שמירה על הנחיות המרחק.
זו הפגנה אחת בשבוע שכנראה רובם הגדול של המשתתפים בה שומרים על הכללים לעומת 3 תפילות ביום כפול מספר בתי הכנסת כפול מספר המתפללים. במספרים זה הרבה יותר. בטח בכיפור שזו תפילה אחת ארוכה.

ומבחינתי מה שמאסט ובסיכון נמוך מאוד יכול להמשיך, ומה שלא מאסט בסיכון נמוך מאוד אפשר לוותר עליו.

אבל הדיון על ההפגנות הוא לא בריאותי, הוא פוליטי בראש ובראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:08 pm 
Hall of Famer

כרגע יואב אבן פרסם נתון (שצריך אולי לסייג עד שבאמת מדייקים ב"גבולות הגזרה" שלו) שאחוז הבדיקות החיוביות אצל החרדים הינו 26%.
עכשיו נניח שהאחוז הכללי בקהילות שם הוא אחוזים ספורים, אז מבין 20 מתפללים בקפסולה - סביר מאוד שיהיה חולה אחד - זה סיכון שמישהו רוצה לקחת - גם באוויר הפתוח וכו'?!?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:31 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
אם התחלואה תעלה בגללה, העליה תהיה זניחה יחסית. העליות האחרונות הן לא בגלל ההפגנות... אפילו אתה לא טוען את זה.
הן בגלל מקומות אחרים ומגזרים אחרים שעושים אירועים אחרים, כנראה עם פחות שמירה על הנחיות המרחק.
זו הפגנה אחת בשבוע שכנראה רובם הגדול של המשתתפים בה שומרים על הכללים לעומת 3 תפילות ביום כפול מספר בתי הכנסת כפול מספר המתפללים. במספרים זה הרבה יותר. בטח בכיפור שזו תפילה אחת ארוכה.

ומבחינתי מה שמאסט ובסיכון נמוך מאוד יכול להמשיך, ומה שלא מאסט בסיכון נמוך מאוד אפשר לוותר עליו.

אבל הדיון על ההפגנות הוא לא בריאותי, הוא פוליטי בראש ובראשונה.

מבחינתי הוא לגמרי בריאותי. בדיוק כמו הדיונים על תפילות, למשל, שבינן לביני אין דבר וחצי דבר. ומי שקורא את מה שאני כותב יודע גם מה אני חושב על ביבי, בין בהקשר הקורונה ובין בכלל. אין לי שום עניין להגן עליו.
אני לא טוען כלום על ההפגנות ספציפית. אני כן טוען שבינן לבין אירועים אחרים בחלל פתוח אין שום הבדל אפידמיולוגי, בהנחה ששומרים על אותם כללים (והשמירה על הכללים בהפגנות היא חלקית, למרות מה שאתה אומר; מרחק בטח לא שומרים בככר פריז).
אני חושב שבמצב שהגענו אליו אין דבר כזה "מאסט". יש מסוכן או לא מסוכן. מה שמסוכן צריך לאסור או להגביל, מה שלא מסוכן או בסיכון זניח יש לאפשר. כל דבר שאתה אוסר יש לו משמעות כלכלית וחברתית גדולה.
דווקא אתה זה שאומר שהסיכון מספיק גדול כדי לעצור כל אירוע המוני אחר גם בחלל פתוח, אבל שווה להסתכן בו בשביל הפגנות.

ובמאמר מוסגר - אם ההפגנות לא מעלות תחלואה, סימן שההנחייה לשמור מרחק שווה לתחת ולא תורמת כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:39 pm 
Sophomore

אתה לא חושב שיש הבדל בין תפילה\הפגנה לבין משחק כדורגל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:50 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
מבחינתי הוא לגמרי בריאותי. בדיוק כמו הדיונים על תפילות, למשל, שבינן לביני אין דבר וחצי דבר. ומי שקורא את מה שאני כותב יודע גם מה אני חושב על ביבי, בין בהקשר הקורונה ובין בכלל. אין לי שום עניין להגן עליו.
אני לא טוען כלום על ההפגנות ספציפית. אני כן טוען שבינן לבין אירועים אחרים בחלל פתוח אין שום הבדל אפידמיולוגי, בהנחה ששומרים על אותם כללים (והשמירה על הכללים בהפגנות היא חלקית, למרות מה שאתה אומר; מרחק בטח לא שומרים בככר פריז).
אני חושב שבמצב שהגענו אליו אין דבר כזה "מאסט". יש מסוכן או לא מסוכן. מה שמסוכן צריך לאסור או להגביל, מה שלא מסוכן או בסיכון זניח יש לאפשר. כל דבר שאתה אוסר יש לו משמעות כלכלית וחברתית גדולה.
דווקא אתה זה שאומר שהסיכון מספיק גדול כדי לעצור כל אירוע המוני אחר גם בחלל פתוח, אבל שווה להסתכן בו בשביל הפגנות.

ובמאמר מוסגר - אם ההפגנות לא מעלות תחלואה, סימן שההנחייה לשמור מרחק שווה לתחת ולא תורמת כלום.

אז אני בניגוד אלייך חושב שיש מאסט, ושהפגנות הן מאסט. גם אם הסיכוי להדבקה שם הוא לא 0.
וכל דבר אחר שצוין עד עכשיו הוא לא מאסט ועליו אפשר לוותר.
"המצב שהגענו אליו" לא קשור להפגנות. לא הן הביאו אותנו למצב שאנחנו בו. אם הן ימשיכו - לא זה מה שישאיר אותנו במצב שלנו. ואם הן יפסקו - זה לא יוציא אותנו מהמצב שלנו. אתה יורה חץ במטרה הלא נכונה.
אין שום משמעות כלכלית וחברתית גדולה על איסור תפילות (הדתיים יגידו שיש משמעות הלכתית אולי ונימוקים דתיים).

מצד אחד: ריכוז אחד שמלא בשוטרים, מצלמות, חתך אוכלוסייה של אנשים שככל הנראה רובם שומרים על ההנחיות (לפחות על מסיכה).
מצד שני: אלפי ריכוזים קטנים, ללא שום פיקוח, עם חתך אוכלוסייה שחלקו הגדול מבוגר ובסיכון, וכזה שהוכח כבר ב"דם" שאינו יודע לשמור על ההנחיות (עדכון מהיום: 26% חיובי במגזר החרדי לעומת 10% בציבור הכללי).

הויכוח היחיד פה הוא הנראות הציבורית: ביבי פימפם שיש תחלואה בהפגנות, ושהשמאל מדביקים. העדר הלא חושב סופג ויורה חזרה.
והנה הבאסטיונר מרמלה אומר - בבלפור מפגינים? אני פותח את החנות.

יכול להיות שמסיכות יותר חשובות מריחוק של 2 מטר. כבר עכשיו יש מחקרים של משרד הבריאות האמריקאי שצריך להגדיל את הריחוק ל6 מטר.
אני יוצא מנקודת ההנחה שכללי אצבע שלא מגובים במחקרים הם מאוד חלשים כרגע, ובעיקר נועדו לתת ביטחון והגנה פסיכולוגית לאזרחים שהם בשליטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 3:56 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:

במצב שהגענו אליו - לא. השיקול צריך עכשיו להיות אפידמיולוגי לפני הכל.
אני מניח שאף אחד פה לא מקבל את ההנחה שבהפגנות יש פחות סיכון מאשר אירועים אחרים בחלל פתוח. אבל אתם אומרים שהסיכון מספיק גדול כדי למנוע אירועים אחרים (ואחד אומר - גם תפילות) בחלל פתוח, עם כל ההשלכות הכלכליות והחברתיות של זה. אז כנראה שמסכימים שזה לא סיכון זניח. אין לנו עכשיו מרווח לסיכון לא זניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 4:00 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
3&D כתב:

במצב שהגענו אליו - לא. השיקול צריך עכשיו להיות אפידמיולוגי לפני הכל.
אני מניח שאף אחד פה לא מקבל את ההנחה שבהפגנות יש פחות סיכון מאשר אירועים אחרים בחלל פתוח. אבל אתם אומרים שהסיכון מספיק גדול כדי למנוע אירועים אחרים (ואחד אומר - גם תפילות) בחלל פתוח, עם כל ההשלכות הכלכליות והחברתיות של זה. אז כנראה שמסכימים שזה לא סיכון זניח. אין לנו עכשיו מרווח לסיכון לא זניח.

עזוב רגע את הקטסטרופה הנוכחית, יצאנו מהסגר איכשהו ואנחנו יחסית בסדר, היית פותח הכל ביחד (או לחלופין כלום), או מתעדף לפי שיקולים שהם לא בהכרח אפדמיוליוגים תמיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 4:05 pm 
Sophomore

ראי, יש הבדלים נוספים בין הפגנות לבין אירועים אחרים באוויר הפתוח, מבלי להביע דעה לגבי מה רצוי לעשות. ברור שאירוע המוני באוויר הפתוח שבו יש ציבור אחראי, שמי שנחשף בצורה כלשהיא לא יגיע לאירוע ושאחוז החולים מלכתחילה בציבור הזה הוא נמוך הוא לא בעייתי אפידמיולוגית. בניגוד לציבורים אחרים וגם למערכת החינוך הכללי שבהם אנשים התנהגו בצורה לא אחראית ושלחו ילדים שנחשפו לגנים ולכיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 5:43 pm 
Hall of Famer

כמה התנשאות, אלוהים. טוב שיש לראי כאן קול שפוי
מה שכן, ממקום מושבי באמריקה הת'רד הזה הוא יופי של מיקרוקוסמוס להבין למה המצב בארץ הוא כמו שהוא. תרבות של האשמה הדדית וזריקת זין קולקטיבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 5:46 pm 
Senior

ממקום מושבך באמריקה רואים בעיקר את זה:

https://twitter.com/atrupar/status/1308209927274536961

"It affects virtually nobody"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 5:55 pm 
Hall of Famer

גם נכון. אגב, יובל, לא יודע אם יצא לך להיות בפארק דולורס, אבל מדהיםו מה שהולך שם בימי קורונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 5:58 pm 
Senior

הייתי בעבר הרבה פעמים, אבל לא מאז הקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 23, 2020 5:58 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אז אני בניגוד אלייך חושב שיש מאסט, ושהפגנות הן מאסט. גם אם הסיכוי להדבקה שם הוא לא 0.
וכל דבר אחר שצוין עד עכשיו הוא לא מאסט ועליו אפשר לוותר.
"המצב שהגענו אליו" לא קשור להפגנות. לא הן הביאו אותנו למצב שאנחנו בו. אם הן ימשיכו - לא זה מה שישאיר אותנו במצב שלנו. ואם הן יפסקו - זה לא יוציא אותנו מהמצב שלנו. אתה יורה חץ במטרה הלא נכונה.
אין שום משמעות כלכלית וחברתית גדולה על איסור תפילות (הדתיים יגידו שיש משמעות הלכתית אולי ונימוקים דתיים).

מצד אחד: ריכוז אחד שמלא בשוטרים, מצלמות, חתך אוכלוסייה של אנשים שככל הנראה רובם שומרים על ההנחיות (לפחות על מסיכה).
מצד שני: אלפי ריכוזים קטנים, ללא שום פיקוח, עם חתך אוכלוסייה שחלקו הגדול מבוגר ובסיכון, וכזה שהוכח כבר ב"דם" שאינו יודע לשמור על ההנחיות (עדכון מהיום: 26% חיובי במגזר החרדי לעומת 10% בציבור הכללי).

הויכוח היחיד פה הוא הנראות הציבורית: ביבי פימפם שיש תחלואה בהפגנות, ושהשמאל מדביקים. העדר הלא חושב סופג ויורה חזרה.
והנה הבאסטיונר מרמלה אומר - בבלפור מפגינים? אני פותח את החנות.

יכול להיות שמסיכות יותר חשובות מריחוק של 2 מטר. כבר עכשיו יש מחקרים של משרד הבריאות האמריקאי שצריך להגדיל את הריחוק ל6 מטר.
אני יוצא מנקודת ההנחה שכללי אצבע שלא מגובים במחקרים הם מאוד חלשים כרגע, ובעיקר נועדו לתת ביטחון והגנה פסיכולוגית לאזרחים שהם בשליטה.

זה בכלל לא משנה איך "הגענו למצב הנוכחי", אנחנו נמצאים בו כבר.
10% בציבור הכללי זה פחות מהחרדים (אני גם ראיתי נתונים כאלה) אבל זה לא זניח בכלל בכלל בכלל, כן? גם זה הרבה. תגיד לי אגב, המפגינים האלה באים רק מערים ירוקות? כולם? הם לא פוגשים אחרים בשאר זמנם?
ומה זה משנה שהריכוז מלא בשוטרים או מצלמות? לא הבנתי. מה בדיוק השוטרים אוכפים שם ומה מועילות המצלמות, חוץ מזה שרואים שהם לא באמת שומרים על כל ההנחיות (מרחק...) וה"מלא שוטרים" לא אוכפים כלום?
אני לא יורה חץ בהפגנות, אני יורה חץ באלה שאומרים שההפגנות לא מסוכנות או שהסיכון שלהן זניח, ואירועים באותו מתווה בדיוק דווקא כן מסוכנים וצריך להפסיק אותם. את זה אני לא מקבל. אתה טוען שלתפילות אין ערך כלכלי וחברתי? סבבה. לפחות בהיבט החברתי, אין להן ערך בשבילך. גם בשבילי לא. להרבה אנשים לתפילות ולהתכנסות בחברותא יש ערך חברתי עצום. מי אתה שתחליט שמה שחשוב לך הוא הדבר החשוב באמת?
ומה החלטת שהויכוח היחיד זה הנראות הציבורית? שוב, מי אתה שתקבע את זה ועל סמך מה? אני מתווכח איתך ממש עכשיו ולא מדבר על שום נראות ציבורית, רק על הגיון אפידמיולוגי. בכלל לא מעניין אותי מה עושה ביבי ומה אומר ביבי. ברור שהוא רוצה שההפגנות ייפסקו, אותי ביבי לא מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 69 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: