Shiver כתב:
shmueliki כתב:
רצים בטוויטר המון סרטונים לא נעימים למראה של אלימות שוטרים כלפי חרדים
חלילה לי מלהצדיק אלימות באם אינה מוצדקת
אבל צורם לי שבכל הסרטונים הללו - קשה לפספס ברקע קריאות רבות "נאצים"
לא הייתי מתרגש מזה. זו הקריאת דיפולט שלהם. הם לא מבינים את המשמעות של זה.
מה שיותר מטריד זה המדינה בתוך מדינה, חוסר הציות להנחיות, הבערות והטפשות, השימוש בילדים כמגנים אנושיים וככוח תגבורת בהפגנות.
בתוך אחד שהיה הרבה בילדותו בשכונות עוני חרדיות, מידיעה הילדים שם שעות ארוכות ברחוב.
כשיש "אקשן" הם ישר מצטרפים. הם יכולים להיות אלימים מאוד. כמובן אלימות מילולית, אבל זריקת חפצים, אבנים, נפצים, דחיפות וכו' זה דברים שבשגרה.
גם לילדים בני 9.
לגמרי. מי שמגדל מספר ילדים כפול ומשולש ממספר החדרים שלו בבית, משתמש הרבה ברחוב/גן שעשועים/ אירועים כדי לגדל/לקבל שקט מילדיו. כשלוקחים בחשבון שהשימוש במחשב/אינטרנט מועט עד לא קיים בכלל זה קיצוני עוד יותר.
ובתקופה כזו, שאין אירועים כמעט בכלל (גם בחצרות המזלזלות ביותר יש ירידה בהמוניות האירועים ובפתיחתם לכלל הציבור שמחוץ לחצר, כאילו זה במקום 30 אלף איש חמשת אלפים, אבל עדיין כל צמצום כזה, יוצר עשרת אלפים ילדים ובני נוער משועממים), יש צמא אדיר לאקשן.
עדיין חשוב להדגיש שמדובר על סדר גודל של בין עשרה לעשרים אחוז מהציבור החרדי בישראל, אבל זה בכל זאת בסביבות 150 אלף איש.
הבעיה היא שהמשטרה (בניגוד אולי לצה"ל שכבר מורגל) וההון האנושי הלא גבוה שלה, לא באמת מסוגלת להתמודד עם אלפי אנשים משועממים שמחפשים בלאגן, ובפרט כשרובם ילדים. גם אם ילד זורק אבן, אין לשוטר סיכוי לזהות אותו מבין חמישה ילדים או נערים חרדים שכולם נראים לו בדיוק אותו דבר. זה גורר מעצרים של חפים מפשע (אם אפשר להגדיר ככה, ילדים ומבוגרים שמסתובבים באירועים כאלה), ותמונות שלא נעים בכלל לראות, כמו קצין משטרה מכה ובועט בילד בעל פיגור שכלי.
אבל מצד שני, עם כל הביקורת על המשטרה (ולטעמי זה גוף שצריך לסגור ולפתוח מחדש, אין לו תקווה בצורתו הנוכחית), אין כרגע משטרה אחרת והיא זו שצריכה לאכוף את ההנחיות ולהשליט מינימום של שלטון חוק.
וקריאות הנאצים לשוטרים ברחוב החרדי, זה בערך כמו מניאק במקום אחר. אבל זו בעצם הגדרת הבעיה.