סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 11:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 604 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 4:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
satriani כתב:
לא ידוע מי כתב פה שזו אחת הקבוצות היותר טובות של לברון אבל זה אפילו לא קרוב. לדעתי זה הפוך.

כלומר, אחת מהקבוצות הגרועות של לברון?
כזו שסיימה את הליגה במקום הראשון במערב? וניצחה 1-4 בשלוש סדרות?

ראובן כתב:
(יש איזשהו היגיון בלראות את מיאמי לא כרעים אלא כ"אלה שפחות מגיע להם" בכלל שהם אלה שהרוויחו מכך שאין בבועה יתרון ביתיות לאף קבוצה)

אני לא מבין את הטיעון לאור העובדה שמיאמי (עדיין!) לא הגיעה לאף משחק מספר 7 - שהוא למעשה יתרון הביתיות

לגבי מהלכי הסיום, כמובן החלטה נהדרת של לברון - גם הגיעו לזריקה טובה, גם שלשה, גם תזמון טוב שהשאיר להם מספיק זמן לעשות משהו עם ריבאונד התקפה (או פאול מהיר במקרה של ריבאונד הגנה). גם אם דני גרין לא בשיאו מבחינת קליעה, זו עדיין קליעה שהוא עושה באיזה 40% כמו כלום, הרי הזריקה הממוצעת שלו בפלייאוף קשה הרבה יותר מהזריקה שקיבל כאן (והוא אחד שכבר הוכיח את עצמו מספיק במעמדים גדולים).

אני רק שאלה - איך עדיין זו כנראה לא אופציה ב-NBA להחטיא זריקות עונשין במכוון? מה כבר הלייקרס יכולים לעשות עם שנייה וחצי ללא פסק זמן?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 4:47 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
satriani כתב:
לא ידוע מי כתב פה שזו אחת הקבוצות היותר טובות של לברון אבל זה אפילו לא קרוב. לדעתי זה הפוך.

כלומר, אחת מהקבוצות הגרועות של לברון?
כזו שסיימה את הליגה במקום הראשון במערב? וניצחה 1-4 בשלוש סדרות?

ראובן כתב:
(יש איזשהו היגיון בלראות את מיאמי לא כרעים אלא כ"אלה שפחות מגיע להם" בכלל שהם אלה שהרוויחו מכך שאין בבועה יתרון ביתיות לאף קבוצה)

אני לא מבין את הטיעון לאור העובדה שמיאמי (עדיין!) לא הגיעה לאף משחק מספר 7 - שהוא למעשה יתרון הביתיות

לגבי מהלכי הסיום, כמובן החלטה נהדרת של לברון - גם הגיעו לזריקה טובה, גם שלשה, גם תזמון טוב שהשאיר להם מספיק זמן לעשות משהו עם ריבאונד התקפה (או פאול מהיר במקרה של ריבאונד הגנה). גם אם דני גרין לא בשיאו מבחינת קליעה, זו עדיין קליעה שהוא עושה באיזה 40% כמו כלום, הרי הזריקה הממוצעת שלו בפלייאוף קשה הרבה יותר מהזריקה שקיבל כאן (והוא אחד שכבר הוכיח את עצמו מספיק במעמדים גדולים).

אני רק שאלה - איך עדיין זו כנראה לא אופציה ב-NBA להחטיא זריקות עונשין במכוון? מה כבר הלייקרס יכולים לעשות עם שנייה וחצי ללא פסק זמן?!

הכל יחסי. נכתב פה.ביחס לקבוצות האחרות של לברון.
הוא מוקף באייקיו נמוך ואין לו שום קלעי ממש טוב לידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 7:06 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
איך למען השם המסירה לדייויס יותר קשה לביצוע? אתה לא שם לב שבאטלר קופץ בדיוק מאחורי ג'יימס, בקו המסירה לגרין, עם ידיים מושטות? (בניגוד לאדבאיו שעל הקרקע)

https://ibb.co/RctLFcT (עצרתי בנקודה כדי שתראה)

מעבר לזה שדייויס הרבה יותר קרוב פיזית ללברון, שנמצא כבר כמעט בטבעת, לעומת ההוצאה החוצה לשלשה בטופ אוף דה קי - הכיוון ההפוך מאיפה שהוא רץ אליו.

משתי התמונות שהבאת לי אישית ברורים שני דברים, אחד הוא שההחלטה למסור הייתה נכונה בסיטואציה הזו כי כל ההגנה של ההיט הייתה עליו (בהחלט אפשר לטעון שהיה עדיף ללכת למהלך אחר, אבל אם כבר הלכו למהלך שנבחר, אז כן, למסור זו ההחלטה הנכונה ביותר) ושנית, אין ספק שדני גרין הוא השחקן הפנוי ביותר של הלייקרס באותה נקודה. יכול להיות שלברון יכל למסור לדיוויס, למרות שלדעתי מסירה נמוכה סיכוי טוב שמישהו היה מצליח יד ומשבש, אולי לוב היה הולך טוב יותר, לא בטוח. בכל מקרה, החלטה בהחלט לא רעה של לברון שהובילה לזריקה פנויה לגמרי, וגם הצליחו להשיג ריבאונד התקפה שיכל להוביל לזריקה נוחה אם מוריס לא עושה איבוד דבילי לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:07 am 
Junior

מאסטר כתב:
איך למען השם המסירה לדייויס יותר קשה לביצוע? אתה לא שם לב שבאטלר קופץ בדיוק מאחורי ג'יימס, בקו המסירה לגרין, עם ידיים מושטות? (בניגוד לאדבאיו שעל הקרקע)

מעבר לזה שדייויס הרבה יותר קרוב פיזית ללברון, שנמצא כבר כמעט בטבעת, לעומת ההוצאה החוצה לשלשה בטופ אוף דה קי - הכיוון ההפוך מאיפה שהוא רץ אליו.

אני ממש לא רוצה להפוך את זה לעוד ויכוח מעייף אז זו תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא.
לא אמרתי שהמסירה יותר קשה לביצוע. בכל לא התייחסתי למסירה מהצד של לברון ולרמת הקושי שהוא נדרש לה. אמרתי שהמסירה לדיוויס עם סיכויים הרבה יותר גבוהים להשתבש, נדמה לי שזה לא משהו שאפשר לחלוק עליו, דיוייס עומד שם ליד שחקן של ההיט שנמצא בקו המסירה.
אפשר להגיד ובצדק שגרין מנגר כל הפלייאוף. עדיין מדובר בקלות באחת בזריקות הכי פנויות שקלע יכול לחלום עליהם, ים של זמן לאסוף את עצמך ולכוון, ומדובר במישהו עם טונות נסיון במעמדים האלה. הרי ברור לכולם שאם זה היה נכנס( יש ספק למישהו שהזריקה הזאת יכלה בכיף להיכנס??) כולם היו מדברים איך ברגע האמת השחקנים עם הנסיון למרות שהחטיאו אלף זריקות לפני זה הם אלו שאתה צריך לידך ולכן ההיט חסרי הנסיון הפסידו.
לא רואה מה יש פה לטחון כל כך הרבה, לברון עשה מבחינת כדורסל את המהלך הכי נכון ועם ההסתברות הכי גדולה להצליח והכדור לא נכנס. ברור שהרבה כוכבים אחרים (לא אנקוב בשמות כדי לא להצית פה ויכוח נוסף) היו בוחרים לזרוק זריקה קשה. זה לברון השחקן, הוא עשה את זה לאורך כל הקריירה ואין סיבה שפתאום בגיל 35 זה ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 9:46 am 
Hall of Famer

B.a.c כתב:
למה לא העלת את המהלך שהוביל לשלשה של פקסון? גם שם מייקל היה צריך לזרוק בכל מחיר?

מה הקשר לשלשה של פקסון? מייקל לא היה חלק מהמהלך הזה. בשביל שתהיה הקבלה למהלך של פקסון היית צריך לבקש מלברון להיפטר מהכדור באיזור החצי ולמסור אותו לאנטוני דיוויס.
אם כבר המסירה לקר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 10:39 am 
Hall of Famer

נראה לי שכדאי ששני המהלכים יהיו כאן:

ג'ורדן מוותר על הכדור כבר בתחילת המהלך (מול כיסוי יחיד, זה לא שהגיע דאבל-טים או משהו), הנעת כדור מצוינת ושלשה פנויה של פקסון.

ג'ורדן מתחיל את המהלך, סטוקטון מגיע לדאבל-טים, קר מקבל את הכדור לקליעה די חופשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:09 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
B.a.c כתב:
למה לא העלת את המהלך שהוביל לשלשה של פקסון? גם שם מייקל היה צריך לזרוק בכל מחיר?

מה הקשר לשלשה של פקסון? מייקל לא היה חלק מהמהלך הזה. בשביל שתהיה הקבלה למהלך של פקסון היית צריך לבקש מלברון להיפטר מהכדור באיזור החצי ולמסור אותו לאנטוני דיוויס.
אם כבר המסירה לקר.

בסך הכל תגובה ל"ג'ורדן בחיים לא היה מוסר בהתקפה האחרונה". וואלה מסר גם מסר.
הכוונה לא היתה להקביל ב100 אחוז את המהלכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:13 am 
Junior

ואגב האחוזים של קר באותה סדרה היו מזעזעים בכל קנה מידה: 36% מהשדה 25% מהשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:26 am 
Hall of Famer

שוויק1 כתב:
ואגב האחוזים של קר באותה סדרה היו מזעזעים בכל קנה מידה: 36% מהשדה 25% מהשלוש.

לפקסון, אגב, היו אחוזים טובים מאוד בסדרה מול פיניקס, אבל הוא לקח בסך הכל פחות מ-3 זריקות למשחק בכל הסדרה, שחקן שביעי שרוטציה שבין כה הייתה קצרה מאוד (פחות מ-18 דקות למשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:44 am 
Junior

אגב2, הצצתי בסל של הורי מול הקינגס שהציל אותם מלהיכנס לבור של 3-1 בסדרה כי לא זכרתי איך בכלל הכדור הגיע אליו. אז קובי חודר שם לתוך היער ומחטיא, שאק לוקח ריבאונד ומחטיא גם, הכדור נהדף להורי שקולע את הזריקה החופשית. עכשיו בזמן החדירה של קובי וובר עוזב את הורי כדי לעזור בריבאונד והורי נשאר לבד על ה-3. ההחלטה הנכונה לדעתי מבחינת הסיכויים להצלחה הייתה שקובי יוציא לו את הכדור במקום ללכת לזריקה קשה בתוך היער בצבע. למזלו הכדור בסוף כן התגלגל להורי והסוף ידוע, אבל זה בדיוק ההבדל מבחינתי בין לעשות את המהלך הנכון מבחינת מקסום ההסתברות להצלחה לבין ללכת בכח על לנצח בכוחות עצמך את המשחק. https://youtu.be/8n3SEJnKQKc
זה לא ממש ביקורת על קובי כי קובי כן יכול לשים את הזריקות האלו וזה האופי שלו לקחת אותם, אבל לבוא בביקורת על לברון שמעדיף להוציא כדור לזריקה טובה יותר, לדעתי זה פשוט ביקורת לא נכונה (מחזיק אצבעות שההודעה הזאת לא תהפוך לעוד ויכוח קובי, כנראה שאין סיכוי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:58 am 
Sophomore

ודים כתב:
G כתב:
מעניין אם לכל שחקן במצב הזה היו מוותרים על הצעדים הברורים שלא נשרקו.

ממתי שורקים ב-NBA על צעדים במצב כזה??

לא שורקים, מצד שני מי עוד עושה את הצעדים האלה בצורה כל כך בוטה? אני בא להגיד שהוא מקבל כבוד מהשופטים בצורה חריגה, לתחושתי, גם בהשוואה לכוכבים אחרים בהיסטוריה.

Att כתב:
satriani כתב:
G כתב:
מסירה פנויה לחלוטין, לשחקן פנוי לחלוטין, קלעי טוב מאוד.
החלטה מצויינת בעיני.

8-31 מהשלוש בסדרה. קלעי טוב מאד לפני כמה שנים. הוא צל של עצמו כעת.
המסירה לא רעה. היעד לא טוב. ווגל היה צריך לעשות בין שניים עם שחקן אחר

אני גם חושב. לא הופתעתי בכלל שהזריקה של גרין לא נכנסה.

היעד עומד על 33% בפלייאוף הנוכחי, לא טוב אבל לא כל כך רע.
להגיד שאתה לא מופתע שהוא החטיא? נו באמת, עבור רוב השחקנים האחוז ששחקן יחטיא שלשה גבוהים מהאחוז שיקלע.

בהתחשב במצב הנתון שהיה, זאת היתה אופציה טובה מאוד.
האם היה צריך ללכת לאופן? בעיני כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:05 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
הוא מוקף באייקיו נמוך ואין לו שום קלעי ממש טוב לידו.

לדעתי אתה ממש מגזים עם האייקיו הנמוך
ניקח את ארבעת הגארדים - רונדו, גרין, קארוסו, KCP - הייתי מעריך IQ גבוה בממוצע
גם עם האוורד אין שום בעיה בתפקידו השולי
אז נכון, יש את קוזמה ומוריס, שתפקידם לקלוע ולא מצטיינים מעבר לכך, אבל אני לא רואה הבדל גדול בינם לבין JR סמית ושות'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:20 pm 
Hall of Famer

הלילה ב2:30 משחק 6 .למרות הדיווחים בתקשורת האמריקנית על קאםבק אפשרי של דראגיץ' במיאמי טוענים שהשחקן לא כשיר למשחק.נחיה ונראה.
בכל מקרה לדעתי אם המשחק יהיה צמוד רונדו חייב להיות על המגרש ברבע האחרון להבדיל מהמשחק הקודם.הווארד חייב להשתפר כדי לא לשחוק את דיוויס .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:26 pm 
מנהל פורום

דו"ח מפזר מלח על הפצעים של לברון ומספר לנו שהייתה עבירה של באטלר על לברון דקה לסיום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:32 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
מאסטר כתב:

אני ממש לא רוצה להפוך את זה לעוד ויכוח מעייף אז זו תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא.
לא אמרתי שהמסירה יותר קשה לביצוע. בכל לא התייחסתי למסירה מהצד של לברון ולרמת הקושי שהוא נדרש לה. אמרתי שהמסירה לדיוויס עם סיכויים הרבה יותר גבוהים להשתבש, נדמה לי שזה לא משהו שאפשר לחלוק עליו, דיוייס עומד שם ליד שחקן של ההיט שנמצא בקו המסירה.
אפשר להגיד ובצדק שגרין מנגר כל הפלייאוף. עדיין מדובר בקלות באחת בזריקות הכי פנויות שקלע יכול לחלום עליהם, ים של זמן לאסוף את עצמך ולכוון, ומדובר במישהו עם טונות נסיון במעמדים האלה. הרי ברור לכולם שאם זה היה נכנס( יש ספק למישהו שהזריקה הזאת יכלה בכיף להיכנס??) כולם היו מדברים איך ברגע האמת השחקנים עם הנסיון למרות שהחטיאו אלף זריקות לפני זה הם אלו שאתה צריך לידך ולכן ההיט חסרי הנסיון הפסידו.
לא רואה מה יש פה לטחון כל כך הרבה, לברון עשה מבחינת כדורסל את המהלך הכי נכון ועם ההסתברות הכי גדולה להצליח והכדור לא נכנס. ברור שהרבה כוכבים אחרים (לא אנקוב בשמות כדי לא להצית פה ויכוח נוסף) היו בוחרים לזרוק זריקה קשה. זה לברון השחקן, הוא עשה את זה לאורך כל הקריירה ואין סיבה שפתאום בגיל 35 זה ישתנה.

בהודעה הקודמת רשמת "יכול למסור מסירה קשה לדיוויס" ומכאן הסקתי שלדעתך רמת הביצוע של המסירה היא קשה יותר.
מבחינת הסיכויים להשתבש, שהם אגב די מספרים את התמונה של מסירה קשה לביצוע או קלה לביצוע, אז אני רואה את הדברים כך:

ג'ימי באטלר קופץ עם ידיים מושטות בקו המסירה לגרין. אדבאיו על הקרקע ואפילו לא מרים ידיים. דייויס קרוב יותר ו'בכיוון של המהלך' כי לברון רץ לכיוונו, גרין רחוק יותר ובכיוון ההפוך מהמהלך.
מה שמקזז מעט את היתרון שנוצר לדייויס לפי התיאור מהשורה הקודמת, היא העובדה שאיגי נמצא קרוב אליו (ועדיין דייויס בעמדה טובה יותר מתחת לסל), כך שהוא יכול לשלוח יד ולשבש את המהלך.
אז גם אם העובדה שאיגי שם מקזזת לחלוטין את עניין המרחק בין השחקנים, התנועה של לברון, והקפיצה האקטיבית של באטלר, עדיין אני אעדיף ניסיון להגיע לדאנק/פאול לדייויס מאשר ללכת לשלשה של גרין.
אני חושב שאנשים ממעיטים במה שודים כתב, אבל ה"עוד כדרור" שהוא היה צריך לקחת לפני הזריקה, כי הכדור לא בא לגמרי לקאץ' אנד שוט, מוריד את הסיכוי שזה ייכנס. וזה נוצר בין היתר כי המסירה של לברון לא הייתה קלה.
אני לא חושב שאוכל להסביר יותר טוב את הנקודה שלי אז אעצור בזה. מי שחושב אחרת - בכיף. רק באתי לתת עוד זווית מבט לגבי האפשרויות שהיו במהלך ודרגת הקושי שלהם בעיניי.

בנוגע לשורה האחרונה - אני לא אגרר למקום הזה שוב (האמת מפתיע אותי שאתה מעלה את זה) - אבל אדביק את מה שרשמתי לראי שעל הקיר:

https://www.youtube.com/watch?v=rf3z0sr ... s%26Sports
זה תקציר המשחק. כפי שאתה יכול לראות ב-7:46 ו-8:08 - שני הסלים האחרונים של לברון - הוא לא בדיוק נרתע או מוותר על מצבים קשים מאוד, אלא הולך חזק לטבעת ומסיים.
האם הוא יכל לעשות את זה גם במהלך האחרון? כן. לומר שלברון השחקן לא הולך לסל לפעמים על 2 או 3 שחקנים ומסיים זאת גניבת דעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:41 pm 
Junior

shmueliki כתב:
גם אם דני גרין לא בשיאו מבחינת קליעה, זו עדיין קליעה שהוא עושה באיזה 40% כמו כלום, הרי הזריקה הממוצעת שלו בפלייאוף קשה הרבה יותר מהזריקה שקיבל כאן (והוא אחד שכבר הוכיח את עצמו מספיק במעמדים גדולים).

לתחושתי גרין מקבל ומנגר הרבה מאוד מבטים חופשיים במהלך הפלייאוף.
למעשה, אם ללייקרס היה שם את JJ רדיק במקומו (על אותו חוזה מהקיץ) הם כנראה היו עכשיו בדרך לקנקון ועם הרבה פחות דפיקות לב בדרך.
בנוגע לשורה האחרונה אני מסכים וזה באמת לא ברור למה קבוצות ממשיכות לא להחטיא מהקו כשאין פסק זמן ושניה לסיום.

uriel17 כתב:
דו"ח מפזר מלח על הפצעים של לברון ומספר לנו שהייתה עבירה של באטלר על לברון דקה לסיום

רשמו גם על הצעדים במהלך האחרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 12:58 pm 
Hall of Famer

לברון עם כל הכבוד הוא עדיין לא מכ"מ כלל כיווני ברמה של צבאות מתקדמים
ראה שחקן פנוי, העביר בהצלחה מסירה לקליעה פתוחה
איך גם על זה אפשר לבוא אליו בטענות בטיעון שהמסירה קשה?!
כאשר שחקנים מהסדר הגודל הזה לוקחים בסוף משחק קליעות fadeaway בלתי אפשריות על שמירה - ונניח שקלעו, מישהו מבקר אותם שלקחו זריקה קשה?!

אגב, כפי שניתן לראות בתמונות שהובאו כאן, גרין ממש לא חייב לעלות ישר לזריקה
עקב העובדה שההגנה התקפלה כבר לגמרי, אם יחכה שנייה או יעשה קצת תנועה לעבר הסל - תהיה לו כפי הנראה מסירה בטוחה לשלשה בפינה הנגדית, ולא מן הנמנע שעקב הפאניקה של ההגנה בכלל היה נותר שחקן פנוי גם ממש תחת הסל (אגב, עובדה שהושג ריבאונד התקפה, גם כתוצאה מכך)
אבל כאמור - זו זריקה נהדרת ביחס לסיטואציה של הסקור/שעון - וטוב שנלקחה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 1:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה שלברון הולך לסל לפעמים על 2-3 שחקנים לא הופך את המהלך בסיום למהלך לא נכון או פחדני, כמו שהמהלכים של ג'ורדן עם פקסון (דרך שחקן שלישי) וסטיב קר הם לא פחדניים אלא מהלכי כדורסל מצויינים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 1:32 pm 
Senior

לדני גרין יש -העונה- אחוז גבוה משמעותית יותר לשלוש מאשר ממוצע הקריירה של רוברט הורי וג'ון פקסון.

זה באמת מגרד את תחתית החבית של הדיונים האפשריים על כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 1:34 pm 
Hall of Famer

שוב, ג'ורדן לא עשה שום מהלך עם פקסון. הוא קיבל את הכדור מתחת לסל שלו, שני כדרורים ומסירה לסקוטי פיפן. שם נגמר התפקיד שלו במהלך. סקוטי עשה את המהלך המשמעותי, עבר את השומר שלו, חדר לצבע ומסר להוראס גרנט מתחת לסל. את ההחלטה הגאונית עשה גרנט שמצא את פקסון חופשי על השלוש. בשום מקרה מייקל ג'ורדן לא קיבל החלטה משמעותית במהלך הזה חוץ מלמסור מסירה מהירה לפיפן ולקדם את הכדור מחצי המגרש. בוא לא נקשור שום כתר לג'ורדן על השלשה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 2:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שמוליקי, בחייך.

מיאמי היו ב3-0 מול מילווקי וגמרו את הסידרה. האם הם היו עולים ל3-0 מול מילווקי כששני המשחקים הראשונים משוחקים בבית של מילווקי? אני בספק. כנ"ל ה2-0 שהם עלו אליו מול בוסטון. לפי ההיגיון שלך, באף סידרה בהיסטוריה של האנביאיי שהסתיימה בפחות משיבעה משחקים לא היה משקל ליתרון הביתיות. מה שמשנה הוא שכדי לנצח סידרה רגילה, צריך לקחת ארבעה משחקים כשרק שלושה משוחקים אצלך בבית. כלומר חובה לנצח לפחות משחק חוץ אחד ולהיות עם יותר ניצחונות חוץ מהפסדי בית. אלא פרמטרים שרלוונטיים לכל הסדרות, גם אלה שהסתיימו בסוויפ.

מיאמי היו מנועים מהאילוץ הזה, ועבור קבוצה שהיתה אמורה לשחק ארבע סדרות (אאל"ט) נגד הביתיות, זה צ'ופר רציני.

(לא שחלילה אני טוען שהאליפות שלהם תהיה כוכבית או שטות כזו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 2:25 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עמוס לב כתב:
שוב, ג'ורדן לא עשה שום מהלך עם פקסון. הוא קיבל את הכדור מתחת לסל שלו, שני כדרורים ומסירה לסקוטי פיפן. שם נגמר התפקיד שלו במהלך. סקוטי עשה את המהלך המשמעותי, עבר את השומר שלו, חדר לצבע ומסר להוראס גרנט מתחת לסל. את ההחלטה הגאונית עשה גרנט שמצא את פקסון חופשי על השלוש. בשום מקרה מייקל ג'ורדן לא קיבל החלטה משמעותית במהלך הזה חוץ מלמסור מסירה מהירה לפיפן ולקדם את הכדור מחצי המגרש. בוא לא נקשור שום כתר לג'ורדן על השלשה הזאת.

הנקודה בהקשר של הדיון הזה היא שהוא ויתר על לקחת על עצמו את המהלך, ואפילו מאד בקלות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 2:35 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לדני גרין יש -העונה- אחוז גבוה משמעותית יותר לשלוש מאשר ממוצע הקריירה של רוברט הורי וג'ון פקסון.

זה באמת מגרד את תחתית החבית של הדיונים האפשריים על כדורסל.

התחתית זה טיעון כמו שלך. פקסון על 62 אחוז מהשלוש בפלייאוף של 93. גרין על 33. ממוצע קריירה זה נחמד להביא על דיון כללי על קריירה שלמה של שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 2:47 pm 
Senior

נופ, זה סתם מראה בפעם המיליון שאתה לא מבין מספרים.
אתה לא היחיד, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 2:57 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
שמוליקי, בחייך.

מיאמי היו ב3-0 מול מילווקי וגמרו את הסידרה. האם הם היו עולים ל3-0 מול מילווקי כששני המשחקים הראשונים משוחקים בבית של מילווקי? אני בספק. כנ"ל ה2-0 שהם עלו אליו מול בוסטון. לפי ההיגיון שלך, באף סידרה בהיסטוריה של האנביאיי שהסתיימה בפחות משיבעה משחקים לא היה משקל ליתרון הביתיות. מה שמשנה הוא שכדי לנצח סידרה רגילה, צריך לקחת ארבעה משחקים כשרק שלושה משוחקים אצלך בבית. כלומר חובה לנצח לפחות משחק חוץ אחד ולהיות עם יותר ניצחונות חוץ מהפסדי בית. אלא פרמטרים שרלוונטיים לכל הסדרות, גם אלה שהסתיימו בסוויפ.

מיאמי היו מנועים מהאילוץ הזה, ועבור קבוצה שהיתה אמורה לשחק ארבע סדרות (אאל"ט) נגד הביתיות, זה צ'ופר רציני.

(לא שחלילה אני טוען שהאליפות שלהם תהיה כוכבית או שטות כזו)

מול אינדיאנה לתומי חשבתי שתסכים שסוויפ הוא סוויפ...
מול מילווקי אני מסכים שיש סיכוי סביר בהחלט שהיו נגררים למשחק 6 בתנאי ביתיות (וכמובן שאי אפשר לדעת כלום, אולי מילווקי חרף הכל היו שומרים על הבית למרות הכל וכו')
מול בוסטון בסדרה שהסתיימה ב-6 משחקים ממילא, אני לא רואה פה טיעון משמעותי מדי (לצורך העניין, אם הסדרה מגיעה כבר למצב של 2-2, מה זה כה משנה מה היה סדר הניצחונות עד לאותה נקודה)

האם זה הקל על מיאמי? מן הסתם ברמה מסוימת, אבל לדעתי הם היו עולים לגמר כך או כך
מצד שני אפשר להגיד שהיעדר הטיסות הקלו יותר על קבוצות ששיחקו סדרות ארוכות (למשל דנבר) - שכן אז יש חיסכון ביותר נסיעות, או סתם קבוצות עם רוטציות קצרות יותר (אני גם חושב שאפשר להגיד שבסך הכל לא היו הרבה פציעות בפלייאוף הזה)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 604 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: