Amos Gueta כתב:
קצת מציק לי כמה שקארים אנדרייטד פה. הבן אדם היה 6 פעמים MVP ליגה שזה יותר מכל שחקן אי פעם. לקח 6 אליפויות. הסקורר המוביל של הליגה בכל הזמנים. הוא היה 20 שנים בליגה וזה על גבי קריירת קולג'ים אדירה וקריירת תיכונים אגדית (כן, יותר משל לברון). לברון בהחלט יכול לעבור אותו אבל בהחלט עוד יש לו פער.
לקארים יש כמה מגבלות בפורום הזה.
דבר ראשון, גם מי שראה אותו בפורום, כמוני, ראה אותו בגרסא הזקנה. עדיין מאד מאד אפקטיבית, אבל לא קארים שזכה בתארי ה - MVP.
דבר שני בשנות השבעים בהן קארים שלט, הוא הגיע לשני גמרים בלבד עם מילווקי וזכה באליפות אחת. את הלייקרס, אליה הוא הכריח את מילווקי להעביר אותו, הוא לא הצליח לקחת לגמר אן.בי.איי אפילו.
דבר שלישי בהמשך לנק' הקודמת כשהגיע עשור שנות השמונים קארים נחשב לשחקן מעולה, אבל בצד היורד של הקריירה שלו ולא אחד שיסחוב קבוצה לאליפות...ואז הגיע מג'יק. במקרה של קארים התיאוריה של "מה היה אילו" הרבה יותר גדולה, כי ראינו אותו ככוכב הגדול של הלייקרס ללא מג'יק. זה לא הביא להישגים. בנוסף גם האישיות של מג'קי השפיעה על קארים. קארים בתקופת השואו טיים כבר לא היה אותו איש זועם בלתי נגיש לאף אחד מבחוץ. יש דיעה שהשנים האחרונות והאליפויות לא היו קורות ללא מג'יק.
דבר רביעי יש איזה סטיגמה על קארים שהוא היה מעין זונת סטטיסטיקה. לא ראסל ווסטברוק, אבל שחקן שהמספרים שלו הרבה יותר טובים ממה שהוא משיג בפועל, סטייל ווילט צ'מברליין או אפילו אוסקר רוברטסון.
כל הדברים הללו מורידים את הערך ההיסטורי של קארים. אבל זה לא שבכל הדירוגים, בטח בארה"ב, קארים נמצא דרג השלישי של הכוכבים .לא חושב שיש דירוג שמוציא אותו מהטופ 5.
אם כבר מחפשים מישהו שהוא אנדרייטד ברמות אני חושב על מוזס מאלון. במשך חצי עשור הוא שלט באן.בי.איי עם 3 תארי MVP של העונה הרגילה, תואר MVP גמר. סחב לחלוטין על הגב שלו קבוצת יוסטון אלמונית לגמר אן.בי.איי, היה אחד הריבאונדרים הכי גדולים בהיסטוריה, היה אחד הסקוררים הטובים בליגה בשנות השיא שלו. המיוחד בתארי ה-MVP שלו ביוסטון היה שהקבוצה לא הייתה בטופ של הליגה מבחינת מאזן. פעם אחת הייתה מדורגת 4 באזור שלה ופעם מדורגת 6, שבאותן שנים הפלייאוף כלל 6 קבוצות מכל אזור, כלומר המדורגת אחרונה באזור. אני חושב שרק ראסל ווסטברוק עם עונת הטריפל דאבל זכה בתואר MVP מקבוצה שלא הייתה עם מאזן טופ3 בליגה.