סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 10:14 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
קוראים לזה מדינה בתוך מדינה.

אז אם לאזרחים שם אין שום אחריות על עצמם ומעשיהם ורק לרבי יש - צריך לפעול דרך הכיס. אי אפשר לאכול את העוגה הממשלתית, להשתין למי שנותן אותה בפנים ובנוסף להשאיר אותה שלמה. מי שפותח - כל התקציב שלו נשלל לשנה הקרובה.*
*כמובן שלא יקרה כי החרדים שולטים בממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 11:26 am 
כתושב שכונה "מעורבת" בירושלים וכאחד שנותן שירות ללא מעט לקוחות חרדים שחלקם כבר כמעט ידידים שלי, יש לי היכרות די טובה עם המגזר הזה. בד"כ אני מנסה להסביר אותם ולהביא את הצד שלהם שפחות נשמע מטבע הדברים. אבל הפעם אין לי דרך טובה להסביר את ההחלטה הזו (והאמת שגם לחלק משכני החרדים אין ממש הסברים). אני רוצה להאמין שמקורות המידע של הרב קנייבסקי מציגים לו מידע חלקי, שגוי, מעוות או לא מדוייק, אבל זה לא פוטר אותו מאחריות (למרות שהוא מעולם לא נטה לברר את המידע המובא אליו, אלא לסמוך על האדם שלפניו, זה האופי שלו מאז ומעולם) וודאי שלא פוטר את המערכת סביבו ואת הציבור שלו.
אני מעריך בזהירות שחלק משמעותי (גם אם לא קרוב אפילו לרוב) מהציבור הזה לא ישלח את ילדיו למוסדות שיפתחו. ככה אני מריח אבל קשה לדעת. זה די דרמטי אם זה יקרה.
דווקא כאן יכולה להיות משמעות לאכיפה. לא צריך הרבה, פשוט לתת דו"ח 5000 שח על כל כיתה שפתוחה עם יותר מעשרה ילדים במבנה או לפחות לכל מוסד כזה. זה אפילו לא צריך להתבטא בקנס על מוסד לימודים, סתם התקהלות של יותר מעשרה במבנה. השוטרים צריכים לבוא כל יום ולתת דוח כזה, בלי מאבק בלי מראות של פיזור וכאלה. הם לא יעמדו בזה, גם ככה הם לא לגמרי בעניין ותוך יום יומיים הם יסגרו.
אגב, המראות מהשבועות האחרונים של אכיפה אלימה אצל החרדים ואולי יותר עדינה במקומות אחרים (בין אם זה היה נכון ובין אם לאו) ובכלל תחושת האפליה וחוסר ההתחשבות שהם מרגישים תרמה לא מעט להחלטה הזו לדעתי. שוב, זה לא מצדיק בכלל. אבל אם מנסים להיות חכמים ולא צודקים אז גם לזה יש משמעות לא מעטה.

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 11:30 am 
Sophomore

יוניק כתב:
כתושב שכונה "מעורבת" בירושלים וכאחד שנותן שירות ללא מעט לקוחות חרדים שחלקם כבר כמעט ידידים שלי, יש לי היכרות די טובה עם המגזר הזה. בד"כ אני מנסה להסביר אותם ולהביא את הצד שלהם שפחות נשמע מטבע הדברים. אבל הפעם אין לי דרך טובה להסביר את ההחלטה הזו (והאמת שגם לחלק משכני החרדים אין ממש הסברים). אני רוצה להאמין שמקורות המידע של הרב קנייבסקי מציגים לו מידע חלקי, שגוי, מעוות או לא מדוייק, אבל זה לא פוטר אותו מאחריות (למרות שהוא מעולם לא נטה לברר את המידע המובא אליו, אלא לסמוך על האדם שלפניו, זה האופי שלו מאז ומעולם) וודאי שלא פוטר את המערכת סביבו ואת הציבור שלו.
אני מעריך בזהירות שחלק משמעותי (גם אם לא קרוב אפילו לרוב) מהציבור הזה לא ישלח את ילדיו למוסדות שיפתחו. ככה אני מריח אבל קשה לדעת. זה די דרמטי אם זה יקרה.
דווקא כאן יכולה להיות משמעות לאכיפה. לא צריך הרבה, פשוט לתת דו"ח 5000 שח על כל כיתה שפתוחה עם יותר מעשרה ילדים במבנה או לפחות לכל מוסד כזה. זה אפילו לא צריך להתבטא בקנס על מוסד לימודים, סתם התקהלות של יותר מעשרה במבנה. השוטרים צריכים לבוא כל יום ולתת דוח כזה, בלי מאבק בלי מראות של פיזור וכאלה. הם לא יעמדו בזה, גם ככה הם לא לגמרי בעניין ותוך יום יומיים הם יסגרו.
אגב, המראות מהשבועות האחרונים של אכיפה אלימה אצל החרדים ואולי יותר עדינה במקומות אחרים (בין אם זה היה נכון ובין אם לאו) ובכלל תחושת האפליה וחוסר ההתחשבות שהם מרגישים תרמה לא מעט להחלטה הזו לדעתי. שוב, זה לא מצדיק בכלל. אבל אם מנסים להיות חכמים ולא צודקים אז גם לזה יש משמעות לא מעטה.

זה מעבר לעניין הכספי. בטווח המיידי זה סכנה בריאותית. יש לכתר את הערים האלה בסגנון שהיו עושים בשטחים, אין יוצא ואין בא למעט חריגים שבחריגים.
ולגבי עניין האכיפה, נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 12:07 pm 
Hall of Famer

אפילו עמית סגל יוצא נגד ביבי עם מה שקורה בפתיחת מוסדות החינוך החרדיים ברוב חלקי הארץ בניגוד לתקנות
https://www.mako.co.il/news-columns/202 ... dium=Share

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 2:31 pm 
Junior

סמרטוטיהו שוב מראה שכמו תמיד, אין לו אומץ וכוח לעמוד מול מי שעומד מולו ולא מתכופף. החרדים פשוט מטומטמים, אין לי מילה אחרת. הורגים במו ידיהם את הסבא והסבתא ואת המבוגרים בבית הכנסת, במקום לנסות להיזהר. מאחל לכל המנהיגים שקראו להתעלם מההוראות לחטוף קורונה ולהבין שזו לא בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 3:15 pm 
Hall of Famer

החרדים ממש לא מטומטמים.
אומרים שיש שם קריסה רבתי בקרב הצעירים.
הם מנסים לעצור את זה, בכל מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 3:22 pm 
מנהל פורום

הקורונה גרמה לפירוק של מוקד הכוח המסורתי בחברה החרדית.
הקשר היומיומי עם הרבנים, ראשי הישיבות והקהילה, זה הלחם והחמאה שגורם לחברה החרדית להיות כל כך מאוחדת, לפחות כלפי חוץ.
הרבנים יודעים שתקופה ארוכה כזאת מפוררת את הכוח שלהם לאט לאט, והם מאוד מפחדים מזה.
בגלל זה להערכתי תגובת הנגד שלהם כל כך חזקה.
זה לא כי הם הכי מודאגים מביטול התורה, אלא חוששים מהתפרקות הקהילה.
מבחינתם כל זמן שחרדי יושב בבית, בלי השגחה ופיקוח והמחשבות שלו מתחילות לנדוד למקומות שראשי הקהילה לא רוצים, זה זמן מסוכן שצריך לקצר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 5:02 pm 
Junior

אבימאל כתב:
החרדים ממש לא מטומטמים.
אומרים שיש שם קריסה רבתי בקרב הצעירים.
הם מנסים לעצור את זה, בכל מחיר.

את מה מנסים לעצור? את המגפה? כי מי שרוצה לעצור מגפה סוגר את בתי הכנסת דבר ראשון ובטח לא שולח את הילד שלו להיות במקום סגור כל היום (לא מדבר על ילדי הגן שכנראה פחות מדבקים מכל העדויות שהצטברו, אלא על גיל 9-10 ומעלה). זה באמת לא נראה כמו צעד בכיוון חיובי כשרואים את תפילות יום כיפור. כבר יש נתונים שחצי מהחולים הקשים חרדים, הם פשוט הורגים את עצמם בגלל שהם הולכים כמו עדר. גם יש עדויות על נזקים ארוכי טווח של מחלימים - עייפות, קושי בנשימה ושאר ברכות - זו חברה שלא מעט ממנה הולכים לסבול מכל הטוב הזה רק כי הם סירבו להקשיב להגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 7:28 pm 
Junior

Shiver כתב:
הקורונה גרמה לפירוק של מוקד הכוח המסורתי בחברה החרדית.
הקשר היומיומי עם הרבנים, ראשי הישיבות והקהילה, זה הלחם והחמאה שגורם לחברה החרדית להיות כל כך מאוחדת, לפחות כלפי חוץ.
הרבנים יודעים שתקופה ארוכה כזאת מפוררת את הכוח שלהם לאט לאט, והם מאוד מפחדים מזה.
בגלל זה להערכתי תגובת הנגד שלהם כל כך חזקה.
זה לא כי הם הכי מודאגים מביטול התורה, אלא חוששים מהתפרקות הקהילה.
מבחינתם כל זמן שחרדי יושב בבית, בלי השגחה ופיקוח והמחשבות שלו מתחילות לנדוד למקומות שראשי הקהילה לא רוצים, זה זמן מסוכן שצריך לקצר אותו.

זה מעניין. זו ההנחה שלך או משהו מבוסס יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 9:07 pm 
מנהל פורום

זו גם הנחה שלי, אבל ראיתי את זה בלא מעט כתבות. מוזמן לחפש בגוגל.

הנה כתבה של חרדי באתר לחרדים למשל שמצאתי עכשיו. כתבה מדהימה ומפוקחת של חרדי שאומר את כל האמת בפנים. כמה המהות החרדית היא בעצם בכפירה ובבידוד מהשלטון המדינתי. הייתי ממליץ לכל חילוני לקרוא טוב טוב ולהפנים.
https://hashiloach.org.il/%D7%9E%D7%9E% ... %95%D7%A8/

הנה ציטוט בהקשר שדיברנו, אבל יש שם ציטוטים באמת מדהימים.
ציטוט:
מכאן נובעת התפיסה הרווחת בחברה החרדית המתייחסת לעצמה כ"מדינה בתוך מדינה". הקהילות הללו רואות בעצמן מעין מחוז חרדי המתקיים בתוך המדינה המארחת, אך נפרד ממנו. במובן זה, אין זה משנה אם מדובר במדינת ישראל, ארצות הברית או אנגליה. "מדינת החרדים" נמצאת תמיד במצב של גלות: היא אמנם נסמכת על התקציבים, התשתיות והשירותים שמספקת המדינה המארחת, אך יחסה למדינת-האם תמיד ישלב ניכור חיצוני ועצמאות פנימית. מתוך עמדה זו התפתח אחד המאפיינים החשובים ביותר של החברה החרדית: אחריותו של ציבור זה היא בראש ובראשונה פנים-קהילתית ולא כלל-לאומית.

ציטוט:
מלבד הצפיפות הגבוהה, דוגל הציבור החרדי בחיי קהילה ענפים. הללו באים לידי ביטוי במגוון מסגרות, בעיקר כאלו הכרוכות בעולם הדתי, ויוצרות מגע תדיר בין חברי הקהילה. יש להדגיש כי הקהילתיות איננה מציאות מקרית, אלא פרי אסטרטגיה מובנית של החברה החרדית שנועדה לשמור על יסודות הדת. המבנה הקהילתי עוזר לחברה החרדית לבצר את החומות ולדחות את השפעותיה השליליות של החברה המערבית. זהו מודל דתי הפוך לחלוטין מהליברליזם המערבי הנטוע במחשבה הפרוטסטנטית. בעוד זה הפך את הדתיות לעניין של בחירה אינדיבידואלית, "איש באמונתו יחיה", דוגלת החברה החרדית בחיים דתיים משותפים שאופיים נגזר מן השיוך הקהילתי. על פי המודל הזה הקשר בין אדם לאלוקיו אינו אישי ואינו נתון לבחירתו ולעיצובו של הפרט על פי רצונו; זהו קשר המכונן "קהילה העובדת את השם". מידת המקום שניתן לגיוון אינדיבידואלי אמנם משתנה מאוד מקהילה חרדית אחת לאחרת, אך העיקרון הקהילתי עצמו תקף בכולן.[4]

אופייה הקהילתי של החברה החרדית מגדיר אורחות חיים קולקטיביסטיים הכוללים קוד לבוש, אחידות בתחום החינוך, סטנדרטים מקובלים של החמרה הלכתית, דפוסי הצבעה אחידים, הפגנות המוניות, תקשורת מפלגתית עוצמתית וכך הלאה, אך הוא איננו מסתכם בזאת. בחברה החרדית, הקהילתיות מגדירה בפועל את המעשה הדתי. כל אושיות החיים של האדם החרדי כתפילה, לימוד תורה וביקורים אצל הרבי, לרוב אינם מתקיימים במישור האינדיבידואלי אלא במישור הקהילתי, ושם הם מקבלים את עיקר משמעותם. מכאן נובעת עוצמתם של המוסדות הקהילתיים החרדיים: בתי הכנסת, בתי המדרש, הישיבות והכוללים, החצרות החסידיות – עד שניתן לומר שמוסדות אלו מגדירים, במובן הרחב, את הזהות החרדית עצמה. מובן אפוא שסגירתם של המוסדות אלו או צמצום משמעותי של פעילותם היא גזירה שקשה מאוד לעמוד בה. אכן, רבים לא עמדו בה.

ומהעיתון החרדי "מקור ראשון"
https://www.makorrishon.co.il/judaism/270705/
הנחיות הקורונה נתפסות כאיום קיומי בקהילה החרדית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 9:42 pm 
Hall of Famer

נכון בעיקרון אך מעט מכליל. יש בכל זאת חרדים לייט ואפילו מעט יותר אדוקים מלייט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 10:08 pm 
ציטוט:
ומהעיתון החרדי "מקור ראשון"

:shock: :shock:

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 10:30 pm 
מנהל פורום

דתי-לאומי, בסדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 11:20 pm 
Junior

Shiver כתב:

ובדיוק בגלל זה כל חרדי שלומד בישיבה מגיל 14 (אולי לפני, לא יודע) נמצא רבע מהשנה בביתו עם משפחתו, ללא רבי וללא מסגרת לימודית שהוא מחויב אליה, קרוב לשלושה חודשים במצטבר חופש בביתו המסוכן מחוץ לכותלי הישיבה. כל חודש ניסן, מט' באב עד א' אלול, ומיום הכיפורים עד א' חשוון. ואני תמיד טענתי שזה בזבוז זמן שצריך לקצר.. איך הם לא חשבו על הסיכון המטורף במחשבות הנודדות קודם?

ראוי לציין שהחרדים מתחלקים לספרדים ליטאים וחסידים
גדלתי כדתי, 25 שנה בשכונה חרדית ספרדית במרכז ירושלים. לא ראיתי או שמעתי בוז למדינה או מוסדותיה, או אווירת מדינה בתוך מדינה.
החרדים הספרדים, אוכלוסיה לא מבוטלת בכלל (מצביעי ש"ס) מהציבור החרדי, סגרו את כל המוסדות, ולמעשה הרב דוד, בנו של הרב עובדיה קרא לסגור את כולם הרבה לפני שהמדינה החליטה על סגר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 12:39 am 
Junior

אז באיזה מקומות יש בוז, אי הכרה במדינה ואווירת מדינה בתוך מדינה? וראיתי גם סרטון די מזעזע שקהל שלם קורא לשוטרים נאצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 8:50 am 
מנהל פורום

FLASH כתב:
Shiver כתב:

ובדיוק בגלל זה כל חרדי שלומד בישיבה מגיל 14 (אולי לפני, לא יודע) נמצא רבע מהשנה בביתו עם משפחתו, ללא רבי וללא מסגרת לימודית שהוא מחויב אליה, קרוב לשלושה חודשים במצטבר חופש בביתו המסוכן מחוץ לכותלי הישיבה. כל חודש ניסן, מט' באב עד א' אלול, ומיום הכיפורים עד א' חשוון. ואני תמיד טענתי שזה בזבוז זמן שצריך לקצר.. איך הם לא חשבו על הסיכון המטורף במחשבות הנודדות קודם?

ראוי לציין שהחרדים מתחלקים לספרדים ליטאים וחסידים
גדלתי כדתי, 25 שנה בשכונה חרדית ספרדית במרכז ירושלים. לא ראיתי או שמעתי בוז למדינה או מוסדותיה, או אווירת מדינה בתוך מדינה.
החרדים הספרדים, אוכלוסיה לא מבוטלת בכלל (מצביעי ש"ס) מהציבור החרדי, סגרו את כל המוסדות, ולמעשה הרב דוד, בנו של הרב עובדיה קרא לסגור את כולם הרבה לפני שהמדינה החליטה על סגר

אפשר להסתכל על זה גם שכל חרדי שלומד בישיבה מגיל 14 נמצא 75% מהשנה בישיבה תחת השגחה צמודה.
הם יודעים שצריך לשחרר חבל, אבל לא יותר מדי.

תודה באמת שהחרדים הספרדים הואילו בטובם לציית לתקנות החירום של המדינה. לתת להם מדליה?
מה שבכל אוכלוסיה שומרת חוק זה אובייס, אצלם זה לצאת מגדר הרגיל ולעשות טובה.
למי הייתה מציית בתור צעיר - לשוטר או לרב ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 9:07 am 
Junior

מאסטר כתב:
אז באיזה מקומות יש בוז, אי הכרה במדינה ואווירת מדינה בתוך מדינה? וראיתי גם סרטון די מזעזע שקהל שלם קורא לשוטרים נאצים.

בשכונות החסידים וחלק מהליטאים
גם לי קראו נאצי ברחוב כי הלכתי עם מדי צהל, וכמו שהקהל הביתרי מקלל את השופט... הם לא באמת חושבים על פירוש הקללה כשהם צועקים. לא מצדיק כמובן, רק מסביר למה אני לא מזועזע. סתם פרחחים

"אפשר להסתכל על זה גם שכל חרדי שלומד בישיבה מגיל 14 נמצא 75% מהשנה בישיבה תחת השגחה צמודה."
וכך גם כל בן ובת חילונית ודתיים שלומדים בפנימיה. זה לא הכיוון. אם זה היה הכיוון בין הזמנים היה מתקצר בחצי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 9:49 am 
מנהל פורום

99% מהילדים החילונים לא לומדים בפנימיות והם תחת השגחת הוריהם בלבד.
אין להם שום גורם סמוך אמיתי בחיים שהם לא ההורים שלהם שקובע את אורח חייהם (אם יש להם מורה טוב או מחנך - אולי גם הוא במידה פחותה).
זה שונה לעין ערוך מאורח החיים של בחורי הישיבות הצעירים שמחזיקים אותם קצר בכל תחומי החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 10:28 am 
Junior

חופש הפעולה של בחור ישיבה במרבית המקומות הוא כל כך גדול שאתה לא משער לעצמך כמה אתה טועה. אני מבין מה אתה מדמיין שהולך שם, סוג של צה"ל כשהרבנים הם המפקדים. אז ממש ממש ממש לא. שמיים וארץ. לא מחזיקים אותו קצר, לא ילמד, מקסימום ייבעט משם. וימצא מקום אחר, או ישוטט ברחוב. אם בחור צריך שיחזיקו אותו קצר, משמע הוא צריך אותם, לא הם אותו, ואם הוא כזה עילוי שהם צריכים אותו, הם יתייחסו אליו בהתאם.

בחורי הישיבות הולכים עם שחור לבן וחליפה כי כך התחנכו בבית, לא בישיבה. זה כמו לשאול למה חילוני הולך עם מכנסיים ולא עם שמלה. כי ככה חינכו אותו בבית.

אבל עזוב, אתה לא מאמין לי. אתה מאמין לכתבה. אני שואל: אם להיות בבית זה זמן מסוכן שצריך לקצר אותו, למה לחרדי בגיל 14, בגיל 20, בגיל 24 וכו, יש קרוב לשלושה חודשים (!!!) בין הזמנים בבית כשלמקבילה החילוני שלו בצה"ל יש אולי שבועיים רגילה? למה הבחור הזה מסוגל להיות בצה"ל 98% מהזמן, והחרדי רק 75% מהזמן? (ותאמין לי שרובם לא לומדים תורה כל היום). הרי זה זמן מסוכן שצריך לקצר אותו. כנ"ל תלמידים באוניברסיטה, רובם מתוגררים במעונות, מדוע הם נמצאים סביבות 75% מהשנה באוניברסיטה, רובנו היינו באוניברסיטה ויודעים שאפשר יותר, אז למה החרדים לא מקצרים את הכמעט שלושה חודשים חופש? הרי זה זמן מסוכן, שחלילה לא תיפקחנה עיניהם מהשמד שהם יראו בבית ובשכונותיהם הטמאות, הם צריכים להיות מהופנטים לרבי בישיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 20, 2020 8:07 pm 
Hall of Famer

עוצר לילי??

https://mobile.mako.co.il/news-lifestyl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 2:11 am 
Hall of Famer

נתקלתי בגרף די מדהים - שמראה את ההבדלים בין כמות הנדבקים לנדבקות בקרב נוער (גילאי 12-17) חרדי.
אין הבדל מגדרי בכמויות עד פתיחת הישיבות בתחילת חודש אלול, ומאז זה פי פי 3-4 יותר נדבקים בנים מאשר בנות.

הגרף השני בעמוד 10 בקישור הבא למי שמתעניין:
https://www.gov.il/BlobFolder/reports/r ... crease.pdf

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 12:31 pm 
Hall of Famer

אם בישראל עדיין יש את הדיון האם באמת יש תמותה עודפת, כמה היא משפיעה באמת וכו'
אז בארצות הברית הממצאים ברורים - ועוד איך שיש (ואף בכמות גדולה יותר מכמות המתים המדווחת מהקורונה עצמה)

https://www.washingtonpost.com/health/c ... story.html

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 1:12 pm 
Hall of Famer

לפני שהחלה ישיבת הקורונה היום במשרד הבריאות התריעו שבסוף החודש נתחיל לראות עלייה מחודשת בתחלואה בעיקר כתוצאה מפתיחת תלמודי התורה והישיבות והחשש שזה ידחה את פתיחת כיתות א-ד שנועדה ל1 בנובמבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 3:19 pm 
אז היום יצא לי להסתובב בשכונה חרדית בירושלים. בגדול מזוהים כתלמידי הרב קנייבסקי, או ככה לפחות חשבתי. היה די מפתיע לראות את התלמודי תורה סגורים, לפחות מה שאני ראיתי. אז שאלתי לקוח-ידיד, והוא הסביר שבירושלים "הרוב" (האמנם?) לא פותחים והוא לא יודע כמה בבני ברק פתחו. חלק לומדים בקבוצות קטנות של עשרה ילדים בחצרות, גינות וכאלה.
שאלתי אותו, "אבל הרב אמר???",
אז הוא ענה: א. אין שום תיעוד/מכתב/אמירה רשמית, לכך שהוא אמר. לא הייתה שום פניה מהעוזרים/בני בית של הרב לפתוח את המוסדות. כך שמנהלי המוסדות רואים בזה לכל היותר איזו המלצה. ב. יש רבנים אחרים שאמרו אחרת (ככל הנראה התכוון לרב אדלשטיין המתחרה הסמוי או לא כ"כ סמוי של הרב קנייבסקי על הנהגת הציבור הליטאי). ג. מפחדים מהקנס, מהמשטרה ומהבלאגן...
אז המפגרים האלה, גם הבאישו את ריחם בעיני כל הציבור הישראלי, גם נתנו חומר דלק לכל הפוליטיקאים מבקשי רעתם וגם בסוף מתברר שהדברים לא כ"כ עובדים בפועל...

חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 21, 2020 3:22 pm 
אגב, בלי משים מתבצע בימים אלה כעין "סקר קורונה" בציבור החרדי.
כל בני הישיבות לפני כניסתם למתווה הקפסולות בישיבה (לפיו הם אמורים לשהות בישיבה ברצף בלי לצאת עד חנוכה) צריכים לעבור בדיקת קורונה ורק אחרי תשובה שלילית תאושר כניסתם לישיבה.
עשרות אלפי בחורים נבדקו ביומיים האחרונים. מכיוון שזהו הגיל הנדבק והמדבק ביותר, יהיה מעניין לראות כמה אחוז מהבדיקות הללו תצאנה חיוביות.

חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: