עמוס לב כתב:
מצד שני הוא הוליך את הבולז לשני ניצחונות על קבוצה שלא הפסידה בשאר המשחקים בפלייאוף. במשחק הראשון הבולז ניצחו. מייקל אמנם קלע ב-34.5% מהשדה, אבל הוא גם השיג 32 נק' ואני אחזור שוב, הבולז ניצחו. אם אתה מנסה לטעון שהניצחון לא היה בזכות מייקל, אז השחקן הבא בתור היה סקוטי פיפן עם 14 נק' ב- 38.5%. אני מקווה שאתה לא טוען שהניצחון הושג בגלל הגנה של הבולז וחולשה התקפית של דטרויט או משהו שכזה. נראה לי שהבולז היו מרוצים מאד מהתצוגה של מייקל.
במשחק הקריטי שקוראים לו משחק 6 שגמר את הסדרה הבולז אמנם הפסידו, אבל לא נראה לי שאפשר להפיל את התיק על מייקל. 32 נק' ב-50% עם 13 אס'. מצד שני לפי ההגיון הזה, אני משוכנע שבדטרויט קראו לאייזיאה לשיחת הבהרה על המשחק הביזיוני שבו הוא אמנם קלע 33 נק', אבל עשה את זה ב - 42.9% מהשדה.
בניגוד להודעה הפאסיב אגרסיב שלך, אף אחד לא טען שמייקל היה נפלא. הטענה היא שהייתה לו סדרה בסדר מול יריבה עדיפה בהרבה, כשהצוות המסייע שלו לא ממש סייע והבולז היו היריבה הכי קשה של היריבה בדרך לאליפות אן.בי.איי.
עמוס, שנינו היינו כאן ב-2010. אף אחד לא הילל את קובי על הניצחון מול הסלטיקס החזקים בגמר, אחת מקבוצות ההגנה הטובות אי פעם, עם 23 נק' ו-15 ריב', אלא ירד חזק על אחוזי השדה, כאילו הניצחון אפילו לא חשוב.
לכן כל הסוגיה מול דטרויט וההתייחסות שלך או של אחרים היא צביעות אחת גדולה. זאת הסיבה שגם אני וגם פלאש מגיבים בלהט, כי לפני עשור אף אחד לא נתן ריספקט ורק חיפש את האחוזים.
בנוגע לשאר הדברים: באיזו קלות אתה מבטל את ההגנה של הבולס ואת החולשה ההתקפית של הפיטונס. וואו.
אז מה היה קורה אם אייזיאה תומאס לא היה משליך 3-18 מחרידים מהשדה, וג'ו דומארס לא היה מעיף 5-16 מהשדה? שניהם הרבה פחות מהממוצע העונתי שעמד על 46-48 אחוז.
האם עדיין שיקאגו הייתה מצליחה לנצח למרות ה-10-29 של מייקל? לא נראה לי. מדהים שביטלת בשורה אחת את העובדה שהפיסטונס קלעו רק 88 נקודות במשחק הזה, ונתת קרדיט חד משמעי להתקפה. על מה ולמה?
דווקא המשחק השישי, שמייקל היה יותר טוב ללא ספק, מחדד מאוד את הנקודה - הפיסטונס קיבלו ערב קליעה מעט יותר טוב ופחות מחריד, קלעו 103 נק', והפלא ופלא - ניצחו.
לסיום אשאל אותך עוד שאלה שקשורה בדבר האחרון שכתבת - האם הסלטיקס ב-86' (שבסיום הפוסט סיזן יניפו אליפות) לא היו יריבה עדיפה בהרבה על הבולס? האם MJ לא היה בודד במערכה?
זה לא הפריע לו להמטיר 49 נקודות במשחק הראשון, ואח"כ לקלוע שיא נקודות לפלייאוף עם 63 פסיכיים בגארדן. אפילו שהוא פגש יריבה איכותית, ואפילו שלא הייתה לו ממש עזרה.