סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קובי מול מייקל
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 10:30 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אם נחשיב עונות מקוצרות, נחשיב ללברון רק את מהרגע שהגיע למיאמי ונוריד לקובי את התקופה עם שאקיל אז נגיע למספר שיוכיח את מה שרצינו . מ.ש.ל :lol:

את ה25-10 וה10-9 לקחתי מ2 כתבות, ממש לא פרו קובי (אלו כתבות שהביאו את הסטט של ג'ורדן שעלה על השניים) . לא בדקתי בעצמי.

אני רואה אפס משמעות בכך שלברון הגיע ליותר גמרים מקובי, האחוזים מראים (גם אם ניקח את ה17-10 שבדקתם; לא יודע כמה זה אמין בהינתן היסטוריית הדיונים פה) שהוא לא היה מגיע מהמערב גם ל7 גמרים

איך אני יודע? קובי פגש 8 קבוצות עם פחות מ50 נצ' בסיבוב ראשון. נניח שלברון היה פוגש אותם, הוא היה עובר 5 פעמים ומפסיד שלוש בסיבוב ראשון

הלאה. לברון עבר 5 פעמים מה8 לחצי, פלוס 6 פלייאוף שגם הגיע לחצי אחרי שפגש נמושות.

11 חצאי גמר, מהאחוזים שלכם נראה שהיה עובר 7 פעמים לגמר מערב. הלאה. ממשיכים לגמר נבא. כמה? 4 פעמים גמר. וזה אחרי ההנחות שעשינו לו

זה משאיר אותנו גם עם פחות אליפויות. וגם ראוי לציין שלברון נח בפלייאוף שני סיבובים, אין לדעת אם היה קורס אחרי 2 סיבובים מול אריות. קובי הגיע לגמר עייף בהרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 10:57 am 
Hall of Famer

מצד שני, שים את לברון בלייקרס במקום קובי ליד שאק בשיאו והם לוקחים לפחות 6 אליפויות ברצף, מ-99 ועד 2004 והופ, לברון גדול יותר מג'ורדן. היי, זה די נחמד לשחק במה היה קורה אם לברון היה במערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 11:14 am 
Junior

בהינתן שלברון נחנק עם וייד ובוש לנוביצקי , אני חושש שפחות

מצד שלישי, שים את קובי במזרח במיאמי ליד וייד ובוש מ2006 עד 2012 והופ הם לוקחים 7 אליפויות רצוף ולא מפסידים לנוביצקי טרי וקיד בגיל 2871. כמובן שאף אחד לא היה מתיחס לזה ברצינות כי קובי במקרה כזה היה נחשב "קופץ לסופרטים בשביל אליפות"

דרך אגב, אם משחקים את המשחק שלך ומורידים מה שנוח, מציע להוריד קבוצת על. מה היה קורה אילו ללברון היה ביצים והוא לא היה בורח לשחק עם וייד ואז כשהנל מזדקן קופץ לכוכבים צעירים? זה משאיר את לברון עם 16% הצלחה, ואת קובי עם כמה אמרת ללא שאקיל? 71% הצלחה?

אני חושב שבהינתן הנתון הזה, לברון ללא ספק עשה בשכל שקפץ לשחק עם וייד ובוש ואז עם אירווינג ולאב ואז ייבא את דייויס. בעונות שלא שיחק לידו כוכב על, הוא הצליח 3 פעמים לפספס את הפלייאוף,וכשכן הגיע לפלייאוף, 16% הצלחה מול קבוצות עם 50+ נצחונות.

דרך אגב, סתם לידיעה, לקובי יש הכי הרבה נצחונות פלייאוף אי פעם על קבוצות עם מעל 50 נצחונות, בפער לא קטן. יודע למה? כי הוא פגש לרוב המוחלט קבוצות כאלה. לברון איך נגיד בעדינות... נח מול הורפורדים לרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 12:47 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
את ה25-10 וה10-9 לקחתי מ2 כתבות, ממש לא פרו קובי (אלו כתבות שהביאו את הסטט של ג'ורדן שעלה על השניים) . לא בדקתי בעצמי.
אני רואה אפס משמעות בכך שלברון הגיע ליותר גמרים מקובי, האחוזים מראים (גם אם ניקח את ה17-10 שבדקתם; לא יודע כמה זה אמין בהינתן היסטוריית הדיונים פה) שהוא לא היה מגיע מהמערב גם ל7 גמרים

סליחה?
רוני (שאף פירט באריכות רבה) ואני בדקנו בשתי בדיקות בלתי תלויות והגענו שנינו ל- 10-13 חיובי.
אתה יכול לא להאמין לי לאור "היסטוריית הדיונים פה", אבל הסיבה היחידה שבאמת טרחתי לבדוק באישון לילה סדרה אחר סדרה - זה שהיה נראה לי הזוי שלברון (שניצח כ-40 סדרות פלייאוף בקריירה שלו בחישוב מעוגל: 4 אליפויות * 4 סדרות, 6 גמרים * 3 סדרות, וכו') שיחק רק 19 סדרות מול קבוצות +50 בכל הקריירה, וניצח רק כמחצית. אכן האינטואיציה שלי הייתה נכונה כאמור.
אז במקום לתהות על האמינות שלנו, תיקח בחזרה את הנתון השגוי שהבאת (שאני מאמין שבאמת קראת אותו, אבל אולי בהקשר אחר, עם סייג אחר, למשל אולי רק לברון בקליבלנד או משהו, למרות שגם זה יוצא רק בערך). קובי ממילא יוצא מצוין ספציפית מדרך ההסתכלות הזו, וזה בהחלט דרך מעניינת לנתח את ריצות הפלייאוף שלהם תוך שיקלול מסוים של חוזק היריבות, אבל דווקא לאור זאת אין לך סיבה להתעקש עד כדי פיקפוק בטיעוני "הצד השני" - שמביאים לך גלויות את הנתונים (לא רשמנו סתם 10-17 ותו לא).

16% הצלחה זה כבר גדול עליי בשביל להגיב.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 9:47 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
עמוס, שנינו היינו כאן ב-2010. אף אחד לא הילל את קובי על הניצחון מול הסלטיקס החזקים בגמר, אחת מקבוצות ההגנה הטובות אי פעם, עם 23 נק' ו-15 ריב', אלא ירד חזק על אחוזי השדה, כאילו הניצחון אפילו לא חשוב.
לכן כל הסוגיה מול דטרויט וההתייחסות שלך או של אחרים היא צביעות אחת גדולה. זאת הסיבה שגם אני וגם פלאש מגיבים בלהט, כי לפני עשור אף אחד לא נתן ריספקט ורק חיפש את האחוזים.

בנוגע לשאר הדברים: באיזו קלות אתה מבטל את ההגנה של הבולס ואת החולשה ההתקפית של הפיטונס. וואו.
אז מה היה קורה אם אייזיאה תומאס לא היה משליך 3-18 מחרידים מהשדה, וג'ו דומארס לא היה מעיף 5-16 מהשדה? שניהם הרבה פחות מהממוצע העונתי שעמד על 46-48 אחוז.
האם עדיין שיקאגו הייתה מצליחה לנצח למרות ה-10-29 של מייקל? לא נראה לי. מדהים שביטלת בשורה אחת את העובדה שהפיסטונס קלעו רק 88 נקודות במשחק הזה, ונתת קרדיט חד משמעי להתקפה. על מה ולמה?
דווקא המשחק השישי, שמייקל היה יותר טוב ללא ספק, מחדד מאוד את הנקודה - הפיסטונס קיבלו ערב קליעה מעט יותר טוב ופחות מחריד, קלעו 103 נק', והפלא ופלא - ניצחו.

לסיום אשאל אותך עוד שאלה שקשורה בדבר האחרון שכתבת - האם הסלטיקס ב-86' (שבסיום הפוסט סיזן יניפו אליפות) לא היו יריבה עדיפה בהרבה על הבולס? האם MJ לא היה בודד במערכה?
זה לא הפריע לו להמטיר 49 נקודות במשחק הראשון, ואח"כ לקלוע שיא נקודות לפלייאוף עם 63 פסיכיים בגארדן. אפילו שהוא פגש יריבה איכותית, ואפילו שלא הייתה לו ממש עזרה.

ברור שלא היללו את האליפות של הלייקרס מול הסלטקיס של 2010. קבוצה בדעיכה ברורה. 50 ניצ' בעונה הרגילה לעומת 62 בעונה לפני כן וכמובן 66 בעונת האליפות. גארנט מזדקן אחרי פציעה ששללה ממנו את האתלטיות וההגה כבר לא הייתה מדהימה. בוא נמשיך עם כך שבמשחק מספר 7, אותה הגנה, שכבר לא הייתה היסטרית הייתה חסרה את העוגן קנדריק פרקינס. אז אתה בטח תגיד, מה הוא מחרטט. אז נשים את אחוזי ריב' ההתקפה, מה שניצח את משחק 7 הסופר צמוד ללייקרס. 42% מהריב' מתחת לסל של הסלטיקס הלכו לידיים הזהובות, 23 כדורים חוזרים בסה"כ. בשאר הסדרה הלייקרס לקחו 11.5 כדורים חוזרים התקפיים עם 31% מסך הריב' שנלקחו מתחת לסל של הסלטיקס. וכמובן הופעה של 6-24 של MVP היא דבר שמן הסתם מדברים עליו ולא לטובה. ושוב, כמו במקרה דטרויט 2004. הלייקרס בסדרת הגמר היו פייבוריטים ברורים מול קבוצה שהפתיע את הקבוצה הטובה במזרח. הבולז היו אנדרדוג מובהקים מול קבוצה ששייטה לאליפות, כשהיחידים שמציגים איזשהו אתגר היו אותם הבולז. אז בוא לא נדבר על צביעות.

הפיסטונס קלעו בסדרה בממוצע 94.6 נק', אז משחק של 88 נק' היה לא טוב, אבל לא איזה משהו שחורג מהנורמה של הסדרה. ומאחר שמייקל ג'ורדן היה אחד משחקני ההגנה הטובים של הבולז, אם לא הטוב שבהם באותה עונה (לא זוכר אם פיפן היה פיפן ההגנתי של שיאו בתחילת הקריירה שלו) אז אולי כדאי לתת לו קרדיט על ההגנה של הבולז ולא להציג את זה שהפיסטונס התקשו התקפית כמשהו שלילי לגבי היכולת של ג'ורדן? אני לא נתתי קרדיט חד משמעי להתקפה של ג'ורדן ועדיין ג'ורדן שם הרבה נק' על הלוח במשחק הזה. מה זה הרבה? 32 נק' מתוך 94, כשהבאים בתור קולעים 14.

לגבי הסדרה מול הסלטיקס של 86, אני לא מבין למה זה רלוונטי. לא טענתי שג'ורדן היה מצויין או אפילו טוב מול הפיסטונס. אין ספק שב-89 הפיסטונס (קבוצת הגנה הרבה יותר טובה מהסלטיקס, בטח מול שחקנים אתלטיים) האטו עוד ג'ורדן והיקשו עליו מאד. אז למה אתה משווה את ההופעה הזאת להופעה היסטורית של מייקל מהעבר? ומה עוד שבכלים שאתה שופט, אני בכלל לא בטוח כמה היא גדולה. הרי במשחק ההכרעה הקריטי ג'ורדן הסריח את המגרש עם 22 נק' ב-44.4%. רק תסתכל מה הוא עשה במשחקים הקודמים, למה הוא לא יכול היה לקלוע לפחות 40 נק' במשחק הקריטי?
ב-89 מייקל הפסיד לקבוצה עדיפה, יש שיאמרו שקבוצת ההגנה הכי טובה בהיסטוריה (כמובן שצריך כל דבר לנרמל לתקופה שלו). הבולז נתנו פייט, הפייט הכי קשה שהיה לפיסטונז בדרך לאליפות וג'ורדן ירד במספרים, אבל עדיין היה כוח התקפי. הוא לא חוסל והוא לא גומד. ואתה משווה את ההופעה הזאת להופעה של קובי בראיינט ב-2004 (לשם הצדק, גם מול אחת מקבוצות ההגנה הטובות בהיסטוריה, אם לא ה..) כשהלייקרס בראשותו היו פייבוריטים ברורים? אני לא חושב שאפשר להתווכח על כך שקובי באמת חוסל בסדרה הזאת.

דרך אגב, מכל האנשים פה בפורום, למרות שאני מודה שלא סבלתי את קובי, אני יכול להיות אובייקטיבי. אם אתה זוכר או שלא, אחרי ההופעה של 81 הנק', היו פה לא מעט קולות שדיברו על אגואיזם ועל ניפוח סטט' וכו' ואני זה שאמרתי, חבר'ה, הוא קלע 81 נק'. איך אפשר לדבר על משהו אחר חוץ מהופעה מדהימה ונדירה שלא היו כמעט כמוה בתולדות הליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 10:06 am 
מנהל פורום

בלי קשר לקובי, לדעתי הלגאסי של מייקל מאוד מושפעת מאיך שנהוג להסתכל על הקריירה שלו.
שהיו את השנים הראשונות ש"נסלחו" לו מבחינת הישגים (למרות שהוא היה מצוין בהן). בגלל שהקבוצה הייתה עדיין בבניה, בלי פיל ג'קסון, והוא היה רק אחרי הקולג' בשנותיו הראשונות בליגה ומול קבוצות קשוחות ומנוסות.
והיו את השנים האחרונות של וושינגטון - שבתדמית הציבורית הן כמעט נשכחו כמשחק של כדורסל תחרותי. אלא יותר כמו חופשת קיץ של פנסיונר שבא להנות.
וכמובן את זמן הפרישה. ההתעלמות הנהוגה מהשנים האלה בקרב האוהד הממוצע היא משהו שאף שחקן אחר לא מקבל.
ומה נשאר אם מנקים את כל זה? מייקל ג'ורדן הבלתי מנוצח עם השיא של 6 האליפויות.

לא מוריד מכלום מג'ורדן, אבל רוצה לומר שההתסכלות עליו היא בהרבה מקרים סלחנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 10:13 am 
Hall of Famer

שווה לציין שאין שום סתירה בין להגיד שהופעה של 81 נקודות היא מדהימה ונדירה לבין להגיד שהיא גם אגואיסטית וניפוח סטטיסטיקה במידה מסויימת, אין כמעט שחקן גדול בהיסטוריה של הליגה שהוא לא היה אגואיסט ומנפח סטטיסטיקה ברמה כזו או אחרת (אם כי כמובן שיש רמות שונות, וקובי בעיני נמצא בהחלט בדרג העליון של האגואיסטים ומנפחי הסטטיסטיקה, גם ג'ורדן שם ולברון אולי רק קצת מאחוריהם), ראג'ון רונדו למשל אחד השחקנים האהובים עלי בכל הזמנים ואני כבר מזמן הפסקתי לספור את כמות הפעמים שראיתי אותו מוותר על ליי-אפ קל יחסית בשביל לרשום עוד אסיסט כשדי ברור שהלייאפ היה המהלך הנכון, שלא לדבר על ה-100 של ווילט במשחק שנגמר כמעט ב-20 הפרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 10:37 am 
Junior

אני חושב שאין שום קשר בין ג'ורדן וקובי לבין ניפוח סטטיסטיקה
בעיני קובי ברח מלנפח סטטיסטיקה. הוא לא רדף אחרי עוד ריבאונד, אחרי עוד אסיסט, אחרי אחוזי שדה. הוא כן חשב, יש שיגידו במופרז, שהזריקה הכי טובה בדרכ היא זריקה שלו. לדעתי הוא לא היה מודע יותר מדי לסטט' שלו תוך כדי המשחק.

לברון לעומת זאת לקח את המושג ניפוח סטט וממש עובד עליו ללא הרף. אחוזי השדה שלו ולהגיע לטריפל דאבל נמצא אצלו גבוה מאוד מאוד בסדר העדיפויות וזה ממש זועק בסופי שעון.. שחקן שכל כולו עסוק במה יחשבו עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 10:43 am 
Hall of Famer

לגבי הטריפל דאבל קשקוש לדעתי. לא חושב שיש שחקן אחד בהיסטוריה עם יותר משחקים שהוא פספס טריפל דאבל בגלל ריבאונד או שניים או אסיסט או שניים, מאשר לברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 10:50 am 
Junior

שיבר אני לא חושב שזו ציפייה ריאלית ממייקל לעבור לבד את הפיסטונס והסלטיקס הגדולות , שניים משבעת הקבוצות הטובות אי פעם. כן ריאלי לצפות שיקשה עליהם ויופיע, הוא אכן נלחם ולקח את דטרויט לסדרות קשות מאוד. ברגע שפיפן הפך לכוכב הוא לקח 6 מ6. אני גם חושב שלא ריאלי לצפות ממנו לחזור אחרי 3 שנים ולהתמודד ברצינות בגיל קרוב ל40. וכן, לחזור מפרישה ולהפסיד זה בהחלט נסלח.

אין מה להשוות בין זה, לבין להפסיד לפיסטונס ודאלאס (קובי) בצורה מביכה, ולספרס למרות שאתה פייבוריט, לשחק לא משהו בגמר מול בוסטון. בירד ומגיק שהפסידו עם קבוצות ששוות אליפות לפחות 5 פעמים, אחד לשני וגם לקבוצות פחות טובות (יוסטון, מילווקי, פורטלנד), לברון שדובר מספיק על ההיחנקויות שלו. בעיני מייקל גם כשהפסיד, הפסיד כשחקן הטוב על המגרש ביי פאר אחרי שעשה הכל כדי לנצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 11:05 am 
Hall of Famer

rony כתב:
שווה לציין שאין שום סתירה בין להגיד שהופעה של 81 נקודות היא מדהימה ונדירה לבין להגיד שהיא גם אגואיסטית וניפוח סטטיסטיקה במידה מסויימת, אין כמעט שחקן גדול בהיסטוריה של הליגה שהוא לא היה אגואיסט ומנפח סטטיסטיקה ברמה כזו או אחרת (אם כי כמובן שיש רמות שונות, וקובי בעיני נמצא בהחלט בדרג העליון של האגואיסטים ומנפחי הסטטיסטיקה, גם ג'ורדן שם ולברון אולי רק קצת מאחוריהם), ראג'ון רונדו למשל אחד השחקנים האהובים עלי בכל הזמנים ואני כבר מזמן הפסקתי לספור את כמות הפעמים שראיתי אותו מוותר על ליי-אפ קל יחסית בשביל לרשום עוד אסיסט כשדי ברור שהלייאפ היה המהלך הנכון, שלא לדבר על ה-100 של ווילט במשחק שנגמר כמעט ב-20 הפרש.

אבל במשחק הספציפי הזה לא היה שום ניפוח סטט' מבחינת נק'. זה היה משחק קרוב וכל אחת מ-81 הנק' של קובי הייתה משמעותית. הרי רק חודש לפני כן קובי דפק 62 נק' על המאבס ב-3 רבעים, שהיווה שיא קריירה עבורו ונק' פחות משיא הקריירה של מייקל. את הרבע הרביעי הוא ישב על הספסל, כשבכיף יכול היה לעלות לרבע רביעי ולנסות לקלוע כמה שיותר.
אני זוכר את התגובות שהיו פה אחרי המשחק. כל כך הרבה תגובות שהקטינו את 81 הנק' (בסה"כ התצוגה ההתקפית השניה בהיסטוריה של שחקן, מה זה חשוב), שאמרו - כן, 81 נק', אבל קובי כזה אגואיסט. ורוב הווייב היה שלילי, במקום להתעסק בהופעה באמת היסטורית, גם אם השחקן לא אהוב, גם אם השחקן באותה תקופת זמן, גם בעיני, התנהל בצורה אגואיסטית מאד ובפירוש התנהג כאילו "הקבוצה זה אני". היתה לי המון ביקורת על קובי בשנים ההם. בערב ההוא מול טורונטו לא חושב שצריך היה להיות ביקורתי. יש רגעים שבהם אתה יכול פשוט להירגע ולהיות נדהם מהופעה נדירה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 11:18 am 
מנהל פורום

FLASH כתב:
שיבר אני לא חושב שזו ציפייה ריאלית ממייקל לעבור לבד את הפיסטונס והסלטיקס הגדולות , שניים משבעת הקבוצות הטובות אי פעם. כן ריאלי לצפות שיקשה עליהם ויופיע, הוא אכן נלחם ולקח את דטרויט לסדרות קשות מאוד. ברגע שפיפן הפך לכוכב הוא לקח 6 מ6. אני גם חושב שלא ריאלי לצפות ממנו לחזור אחרי 3 שנים ולהתמודד ברצינות בגיל קרוב ל40. וכן, לחזור מפרישה ולהפסיד זה בהחלט נסלח.

אין מה להשוות בין זה, לבין להפסיד לפיסטונס ודאלאס (קובי) בצורה מביכה, ולספרס למרות שאתה פייבוריט, לשחק לא משהו בגמר מול בוסטון. בירד ומגיק שהפסידו עם קבוצות ששוות אליפות לפחות 5 פעמים, אחד לשני וגם לקבוצות פחות טובות (יוסטון, מילווקי, פורטלנד), לברון שדובר מספיק על ההיחנקויות שלו. בעיני מייקל גם כשהפסיד, הפסיד כשחקן הטוב על המגרש ביי פאר אחרי שעשה הכל כדי לנצח

לא אמרתי שההישגים בתחילת הקריירה היו ציפייה ריאלית. אבל מצד שני אחרי שהקבוצות הגדולות האלה התפרקו, מה שנשאר במזרח היה ברמה אחת מתחת.

לגבי החזרה מפרישה - אז עם כל הכבוד, הקילומטראז' הגופני שלו בשלב הזה היה נמוך בהרבה ממה שהיה באותו גיל לעבדול ג'באר, קובי או לברון.
זה בהחלט נסלח מבחינת זה שאף אחד לא באמת ציפה להישגים שם. אבל לברון בגיל מקביל לוקח אליפות, וגם קובי קיבל קיתונות של ביקורת על כך שהוא המשיך את הקריירה ולא "פרש בזמן/בשיא". אם לברון למשל היה לוקח את השנה טרם דיוויס שהיה ברור לחלוטין שהיא עונת מעבר פינססית : כדי לנוח ולעבוד על הגוף שלו הוא היה מקבל ביקורת קשה. גם קובי יכל לשבת עונה בצד אחרי התפרקות קבוצת הת'ריפיט.

על ג'ורדן פשוט מסתכלים בעיניים קצת יותר סלחניות, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 11:36 am 
Junior

מייקל בוושינגטון היה בן 39-40 אחרי 3 שנים בחוץ. 3 שנים בחוץ בגיל נושק ל40 זה משהו שאף שחקן לא התמודד איתו בהצלחה או בכלל

לברון לקח אליפות בגיל 35.5 וגם מייקל לקח אליפות בגיל 35 וקצת.

לגבי החזרה מהפרישה, לחזור כמה חודשים לפני פלייאוף , גם בקילומטראז נמוך, זה משהו שלדעתי היו סולחים לכל שחקן. בטח כשמיד אחרי הוא לקח ת'ריפיט בגיל מבוגר ומסיים 6 מ6

מגיק הפסיד ליוסטון פעמיים, לפיניקס, עם קבוצות ששוות אליפות. כשלידו קארים/וורתי. בירד הפסיד לבאקס, מאזן שלילי מול פילי דטרויט ולייקרס עם קבוצות ששוות אליפות. לברון וקובי דיברנו. אני באמת חושב שמייקל הציג 3 רמות מעל החבורה הזו.לא חושב שאפשר לצבוע סדרה אחת שלו בצבע נכשל אדום, ולשאר יש כמה כאלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 12:15 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אבל במשחק הספציפי הזה לא היה שום ניפוח סטט' מבחינת נק'. זה היה משחק קרוב וכל אחת מ-81 הנק' של קובי הייתה משמעותית. הרי רק חודש לפני כן קובי דפק 62 נק' על המאבס ב-3 רבעים, שהיווה שיא קריירה עבורו ונק' פחות משיא הקריירה של מייקל. את הרבע הרביעי הוא ישב על הספסל, כשבכיף יכול היה לעלות לרבע רביעי ולנסות לקלוע כמה שיותר.
אני זוכר את התגובות שהיו פה אחרי המשחק. כל כך הרבה תגובות שהקטינו את 81 הנק' (בסה"כ התצוגה ההתקפית השניה בהיסטוריה של שחקן, מה זה חשוב), שאמרו - כן, 81 נק', אבל קובי כזה אגואיסט. ורוב הווייב היה שלילי, במקום להתעסק בהופעה באמת היסטורית, גם אם השחקן לא אהוב, גם אם השחקן באותה תקופת זמן, גם בעיני, התנהל בצורה אגואיסטית מאד ובפירוש התנהג כאילו "הקבוצה זה אני". היתה לי המון ביקורת על קובי בשנים ההם. בערב ההוא מול טורונטו לא חושב שצריך היה להיות ביקורתי. יש רגעים שבהם אתה יכול פשוט להירגע ולהיות נדהם מהופעה נדירה.

המשחק הספציפי הזה נגמר ב-18 הפרש ללייקרס כשקובי קולע את כל הנקודות ברבע הרביעי, אז נכון שהרבע הרביעי התחיל די צמוד, אבל הפער הפך לדו-ספרתי כבר בערך באמצע הרבע, וה-5-10 נקודות האחרונות שלו בערך היו כבר כשהמשחק היה די גמור. אני חייב להדגיש שאני לא חושב שזה מוריד שום דבר מקובי, ההופעה שלו הייתה מדהימה בכל קנה מידה, אבל כן היה כאן ניפוח סטטיסטיקה מסויים, בדיוק כמו שהיה אצל ווילט במשחק ה-100 ובדיוק כמו בעוד הרבה מקרים אחרים. ושוב, ניפוח סטטיסטיקה, כל עוד הוא לא תקיעת אצבע בעין א-לה ריקי דיוויס או ג'אוול מקגי זה ממש לא אסון נורא בעיני, גם אם חלק מהאנשים רואים בו ככזה, כמעט כולם עושים את זה במידה כזו או אחרת וזה בסדר גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 1:31 am 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
N.T.K כתב:
נורטון כתב:
כן , רק שגם שאקיל לא בכושר (או ממש לא בכושר) עדיף פי 4 על כל סנטר אחר באותה תקופה.

זה לא נכון , שאקיל בלי כושר זה שאקיל שמפסיד לבן וראשיד וואלאס בקרבות מתחת לסל ומפסיד אליפות

והגדולה של שאקיל היתה שברגע שעבר למיאמי , הוא הלך על שינוי מהותי בקריירה ולראשונה קיבל על עצמו את התפקיד של הכוכב השני.
לברון עשה חצי דרך עכשיו עם דיוויס , היה שווה לו אליפות.

קצת רוויזיוניסטי הייתי אומר. לי אישית היה זכור שפרט למשחק מספר שלוש שם הלייקרס קלעו משהו כמו 12 נקודות כל המשחק, ושם באמת בן וואלאס עשה עבודה פסיכית לחלוטין על שאק, הוא דווקא הסתדר לא רע בכלל, ולראיה, בערך 27 נק' למשחק (שזה אגב, יותר משני הוואלאסים ביחד), עם איזה 65% מהשדה, כשאף אחד בסדרה (מהמובילים) לא עובר את ה-50%. הוא לא היה טוב במיוחד שם, אבל מפסיד בקרבות מתחת לסל זה קצת אוברסטרצ'ינג

רק עכשיו ראיתי את ההודעות
כן , מפסיד לוואלסים
ולמה מפסיד ?
כי הליקרס שיחקו עליו
והוא קבע את קצב המשחק של הליקרס
והקצב שהוא הכתיב פגע ביכולות של הגארדים של הליקרס לייצר
ולרוב כל החסרונות הללו היו שוליים כי שאקיל היה יוצר מצבים לכל הקבוצה.
כי שאקיל היה גורר עזרה ולוקח את כל הפוקוס ההגנתי.
ובסדרה הזאת נשארה רק הסטטיסטיקה האישית.
ההשפעה שלו היתה אפילו שלילית על הליקרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: picknroll ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה