על סמך מה אתה רושם שיש ליכוד ויש ביבי? מה ב3 מערכות הבחירות האחרונות גורם לך להאמין בזה? מה בהתנהלות הנוכחית גורם לך לחשוב את זה?
נכון לעכשיו הליכוד זה לגמרי ביבי, היחיד שניסה להרים את הראש (סער) ספג מפלה והפך ל"דוגמא" - מקום חמישי ברשימה שהוא רק חבר בועדות וזהו.
בנט באופן היסטורי מקבל הרבה פחות קולות בפועל ובשבועות האחרונים היו לו כל מני יציאות שאמורות להפחיד את מצביעי המרכז שעברו אליו מכחול-לבן. בנט לא יתקרב ל20 מנדטים לדעתי... לנציג הציונות הדתית עם סמוטריץ' במפלגה אין יכולת להגיע למספרים כאלו לדעתי. וכמובן שבנט בכל סקר אפשרי מקבל פחות מנדטים מביבי וברובם המוחלט בפער של 8 מנדטים לפחות.
כל עוד ביבי ראש ממשלת המעבר וכל עוד חייבים את הליכוד בממשלה ביבי לא יוותר על הראשון ברוטציה. זה משחק צ'יקן שלביבי אין שום דבר להפסיד בו כפי שראינו ב3 מערכות בחירות. חוקי המשחק כרגע הם שביבי לא צריך לנצח אלא הוא צריך שמישהו אחר לא ינצח.
אם לכחול לבן היו ביצים הם היו משביעים את גנץ בעזרת המשותפת וליברמן ומקסימום מתפרקים 5 דקות אחרי זה. כל עוד ביבי ראש ממשלת המעבר אין לו שום סיבה להתגמש בנוגע לראשות הממשלה.
האמירה שלחלק מהעם נמאס מביבי גם קצת מוזרה לי. אנשים הצביעו לו בחקירות, בהגשת כתבי אישום, במשפט ובעוד אלף ואחד דברים רעים... הקורונה אולי יכולה קצת לשנות את זה אבל גם כאן אני בספק. הקהל של ביבי הוא עצום, הבנאדם קיבל לפני כמה חודשים 36 מנדטים ואני לא רואה סיבה לשינוי גדול מדי. אם ביבי מצליח להגיע לבחירות בסביבות יוני כשמגיע לארץ חיסון (בעיקר אם זה יחסית מוקדם ביחס למרבית העולם) ועוד כמה הסכמי נורמליזציה אני לא רואה באמת סיבה שמצביעים שלו יעברו פתאום להצביע ללפיד.
בתיקים 1000 ו2000 (בעיקר 2000) הוא לא נתן הרבה כל כך. הפצצה האמיתית זה תיק 4000 שם הוא אכן נתן המון וקיבל די מעט. מצד שני הוא לא נתן שום דבר "שלו"
אני לא מאמין שיהיה משפט בסוף כי כל תוצאה של המשפט תגרום פה לכאוס מטורף. כבר היום עובדים שעות נוספות כדי שחלק ענק מהאזרחים לא יאמין לפרקליטות, בתי המשפט, משטרה וכו'... האמינות שלהם ברצפה. אם הוא יורשע אנשים לא יקבלו את ההרשעה, אין לי ספק לפי הפרסומים בחודשים האחרונים שלשם ביבי מכוון ועד כה הוא מצליח מאוד. הרשעה של ביבי תגרום פה למשהו על גבול ההפיכה, אני די בטוח בזה.
מהצד השני - זיכוי של ביבי ירסק את האמון בכל המערכות במדינה. כמובן מצד אנשי "המחנה הדמוקרטי" שלא יאמינו שזה התקבל בלי משוא פנים אבל גם מהצד השני זו תהיה הוכחה לרדיפה שהם טענו כל כך הרבה שנים שמתבצעת. במקרה הזה אני מאמין שההפגנות שאנחנו רואים עכשיו יהיו גדולות בהרבה ואלימות בהרבה.
רק לשם הבהרה - אני חושב שביבי נהנתן ומושחת, אני חושב שהוא מפלג ומשסה ולא איכפת לו מה הוא ישרוף בדרכו כל עוד הוא מרוויח מזה. אני מחכה ליום שהוא ילך כבר, אני רק לא מאמין שזה יקרה בעתיד הנראה לעין.