Ketchup כתב:
אף אחד לא ממש ענה לשאלה שלי. כלומר רוב האנשים ענו שביבי מושחת וחלק חשבו שהוא גם אידיוט. אבל אף אחד לא הסביר זאת מנקודת מבט של תומך נתניהו. ראי היה הכי קרוב, אם הבנתי אותו נכון הוא חושב שנתניהו הוא מושחת, אבל מה שחשוב לו זה שנתניהו היה מעולה לכלכלה (לטעמו). זה די מדהים כי פרשת הצוללות על פניה מצטיירת כבגידה (אם לא ברמה החוקית, ברמה המוסרית).
אני רחוק מלהיות ביביסט, אבל אפשר לומר שביבי נתניהו הוא מהשורה השנייה של המנהיגים שקמו לאומה היהודית.
בשורה הראשונה נמצאים מנהיגים כמו משה, דוד שלמה, חיזקיהו, יוחנן הורקנוס הראשון, שלומציון.
נתניהו הוא מתחת להם (מהסיבות שאפרט עוד מעט), אבל לא בהרבה.
הרבה-הרבה מתחת לנתניהו, בדרג השלישי, נמצאים למשל בן גוריון, מנחם בגין, ז'בונינסקי.
יש סיבות שבגללן נתניהו (שהינו אדם דגול ורם מעלה) אינו שייך לשורה העליונה :
1. ככל הנראה הוא מושחת (יחסית בקטנה).
2. מבחינה אמונית-רוחנית הוא לא קידם את העם. העם אמנם לא הלך אחורה מהבחינה הזו בתקופת שלטונו, אבל גם לא התקדם כמעט כלל . . .
3. הוא איש שמאל קיצוני שבקושי בנה ביהודה ושומרון בתקופתו (במקום להרים שם ערי ענק הוא מאשר כל פעם כמה מאות יחידות דיוק וזהו
). כמו כן, הוא ולא פתר את הבעיה האירנית ואת הטרור הערבי מעזה.
לגבי עניין השחיתות -
צריך לזכור שאשמתו לא הוכחה באופן סופי ומוחלט, אבל גם אם יוכח שהוא היה כזה,
יתרונותיו עולים בהרבה על חסרונות השחיתות, ולכן שעושים את החשבון הכולל, כל עוד אין פה הנהגה אמונית ראויה, עדיף שהוא ימשיך . . .
מדובר באדם שעושה יום ולילה למען עם ישראל - פיתח פה את הכלכלה, את מדיניות החוץ.
לדעתי מוביל ונלחם בצורה מעוררת כבוד במגפת הקורונה, גם אם התוצאות לא תמיד מספיק טובות.
אז מידי פעם יחשפו עליו בתשקורת שהוא "עשה משהו לביתו", למשל, ביקש הטבות מס בתקופה לא מתאימה (קורונה ומשבר כלכלי).
https://www.themarker.com/news/politics/1.8940951נו באמת, אפשר לחשוב שכולם פה "צדיקי על" ולא משקיעים כמה רגעים בזמן עבודתם (הפורמלית) כדי לעשות גם משהו בקטנה לביתם . . .
אז כן, על אף היותו מושחת (כנראה ממש בקטנה), שמאלן קיצוני, ובעיקר, אדם משעמם מבחינה אמונית -
ביבי נתניהו הוא אדם גדול, חזק, חכם בצורה בלתי רגילה, מנהיג ומוביל למופת, גאון כלכלי, רטוריקן מבריק, אב למשפחה, בונה הארץ (לפחות בתוך הקו הירוק).
נראה אם כל אלו שמדברים נגדו יעשו אלפית ממה שהוא עשה בחיים שלו.
ואם יש פה מישהו שהולך לכתוב שאני טרול - תחסכו ממני את זה בבקשה. זכותי להביע את דעתי.