sheky כתב:
ביבי אדם עשיר ואתה צודק בהחלט שאם הוא ייצא לשוק הפרטי הוא יהיה עשיר בהרבה יותר.
ביבי, בהיותו עשיר (ועם כמעט אפס הוצאות) מתענין בכוח הרבה יותר מאשר בכסף (מניח שהאידיאל זה שניהם).
אני מאמין שחלק לא זניח מהסיבה שהוא נשאר בתפקיד זו תחושת שליחות ואמונה שהוא משרת את ישראל, אני מאמין גם שחלק מרכזי לא פחות זה הרצון בכוח ואת זה הוא לא יכול להשיג בחוץ, גם אם הוא מקבל חצי מיליון שקל להרצאה.
כרגע ביבי משיג את כל שלושת הכ' של הגאון מיקי זוהר. הוא לא יוכל להשיג אותם בכזאת מידה אם יעזוב את התפקיד.
( וזה כמובן מבלי להתעסק ביכולת שלו לרסק את מערכות המשפט והפרקליטות מכס ראש הממשלה)
כנראה שגם יש לו תחושת סיפוק של "כוח" בזה שהוא רוה"מ. אבל אני חושב ש 99% זה באמת תחושת השליחות כלפי עם ישראל (שגם אתה הסכמת שהיא קיימת, וזה יפה כי יש כאלו שגם את זה לא חושבים).
אגב, אין בהכרח משהו רע בזה שלמישהו יש תחושות אישיות טובות בעקבות משהו שהוא עושה לטובת הכלל.
אם למשל מישהו הוא מנכ"ל של עמותת צדקה טובה ורצינית שעוזרת להמון חלשים, אז גם אם יש לו בזה תחושה של "העצמה אישית" (גאווה ואולי אפילו קצת כוח), זה לא בהכרח לגמרי רע.
sheky כתב:
מתנות במאות אלפים, הצעת חקיקה נגד המתחרים לאחד ומתן הטבות בשווי מאוד מיליונים (מיליארדים?) לאחר (לכאורה).
זכותך לחשוב שהוא זכאי לכל זה רק כי הוא מנהיג טוב, אבל לא צריך להקטין את ההאשמות כדי להרגיש בנוח.
אני אנסה להלך בין הטיפות בלי לצאת ביביסט.
אכן הצגתי את ההאשמות בצורה מינורית, ואתה הצגת אותן בצורתן המקורית.
אבל עדיין, סיגרים ומשקאות חריפים יכולים להגיע לכמה מאות אלפים, וזה עדיין נחשב "מושחת בקטנה".
לא ראיתי פה הקמה של ארגון מאפיה שמחסלת שופטים ושוטרים טובים.
לגבי הצעת חקיקה נגד המתחרים - זה נכון, אבל שים לב שזה לא יצא לפועל. הוא לא הביא חקיקה.
חוץ מזה, יש את העמדה של הביביסטים שטוענים שהוא עשה את זה בכוונה, בידיעה שזה מוקלט, ואז הוא יפליל את נוני (אני לא מסכים עם זה, אבל רק אזכיר את זה).
sheky כתב:
ואין לך סטנדרטים קצת יותר גבוהים מהמנהיגים וקובעי המדיניות שלנו? באמת בעיניך להעלים מס בשווי 100 שקל זה שקול לקבלת מתנות במאות אלפים כשאתה נמצא בניגוד אינטרסים מובהק?
א. לפעמים זה הרבה מעבר. אנשים עושים שיפוצים של עשרות/מאות אלפים בדירה שלהם, ומזמינים קבלן שלא מוציא חשבונית.
יש פה גניבה של אלפי או עשרות אלפי שקלים מקופת המדינה.
ב. בין אם זה העלמה על ידי האזרח הפשוט של עשרות אלפי שקלים או רק 50 שקלים, בסופו של דבר, כתוצאה עקיפה מההעלמה הזו,
גם אני וגם אתה צריכים לשלם יותר מס במשכורת, יש עוד חיילים שחסר להם ציוד קריטי, יש עוד עניים שלא מקבלים תקציב לתרופות.
אז לדעתי גניבת כסף מקופת המדינה זה דבר חמור מאד, לדעתי אפילו יותר חמורה מ"קבלת מתנות שאתה נמצא נמצא בניגוד אינטרסים מובהק".
זו פגיעה בכלל האומה היהודית.
אגב, גם אני בעוונותי הייתי גונב בעבר, היתי מזמין למשל מוצר ללא חשבונית מבעל העסק. אבל עשיתי חשבון נפש, והיום אני בתשובה ב"ה.
sheky כתב:
אגב, איני יודע מה הסטטוס האמוני שלך, אבל אני ממליץ לא לראות את "היהודים באים".
מדובר בסדרה שמזלזלת בדברים קדושים של העם.
יש שם קטעים אדירים, דווקא ממליץ בחום לראות.
בתור אדם מאוד לא מאמין זה דווקא גרם לי לקרוא לא מעט על סיפורי התנך שהם מציגים שם (איך השטן פתאום הופיע באיוב? ואיך הוא מצליח לעשות כאלו מניפולציות זולות לאלוהים?)
האמת שהתחיל כל הסיפור שהרבנים מחו נגד הסידרה, נכנסתי לראות איזה 2-3 קטעים.
כאדם המתעניין בכדורסל, יצא בהשגחה פרטית שדווקא הקטע שהרבנים עשו גיור לכדורסלן גוי (נראה לי שקראו לו ג'יסון מגריידי).
היה קטע חזק ביותר - "מי שלא קופץ הוא גוי".
אבל עם כל הצחוקים, רבנים (אם הם אינם מושחתים) הם אנשים קדושים, ומוטב לא לצחוק עליהם, ובטח שלא לרמוז שהם מושחתים.
sheky כתב:
ובלי קשר, לעולם לא אבין למה העובדה שהוא אבא טוב ( כמה טוב הוא יכול להיות אם יצא לו ילד כמו יאיר? ) אמורה לשנות לך במשהו כשאתה בוחר מנהיג למדינה.
אני חושב שזה מעיד על האישיות שלו ועל היכולות שלו.
כמו שמראה חיצוני גם משפיע (למשל על קבלת ראיון עבודה), אז קל וחומר שתוכנות ואישיות כן ישפיעו על התפיסה שלי את אותו האדם.