sheky כתב:
הדבר הזה נכון למנהיג של כל מדינה דמוקרטית. כל מי שנבחר להנהיג מדינה כנראה יכל להשתכר יותר מהשכר שהוא מרוויח המנהיג המדינה.
וכמו שפירטו פה אחרים, השכר שלו הוא "קצת" יותר מהמקביל שלו בשוק האזרחי עם אותה משכורת ( תחזוקה של בתים, אפס הוצאות עליו ועל בני הבית וכו'...).
זה לא סותר את מה שאני אומר.
מגיע כל הכבוד לכל מנהיג של מדינה שמוותר על הצלחה אישית מרבית יותר מחוץ לחיים הפוליטים, ובתמורה לזה פועל לטובת הכלל.
אצל ביבי זה אפילו קיצוני יותר, כי הוא מקבל יחס של כפיות טובה קיצונית ביותר ממחצית מהעם.
ונראה לי שאת ראשי הממשלה של בריטניה והנשיא של צרפת מעירים באמצע הלילה הרבה פחות.
לגבי השכר (או יותר נכון עלות השכר) אתה צודק, אבל עדיין, הוא היה יכול להרוויח הרבה ביותר מכל עלות השכר שלו היום, בכמה הרצאות שהוא נותן בחודש ברחבי ארה"ב ואירופה. אני לא משווה אותו יחסית למקבילים שלו בשוק האזרחי, אלא לפוטנציאל שלו כ"בנימין נתניהו".
sheky כתב:
תקשיב זה ממש נראה כאילו לקחת את הטיעון הזה מהדיון המקביל על הדת. אין לי דרך אפילו להתחיל להסביר עד כמה ההסבר הזה מוזר.
זה אכן קשור לנושא האמוני.
בדת מלמדים קודם כל, שכל עוד יש ספק (סביר) - הווי דן כל אדם לכף זכות. ואין סיבה לא לעשות זאת לשרה.
sheky כתב:
אני גם לא יודע מה להגיד לך על זה.
איך אתה יודע שהוא מנהל אותה הכי טוב? ראית את בנט מנהל מדינה? את לפיד? את איימן עודה? מאיפה אתה יודע שהוא עושה את זה הכי טוב?
ומעבר לזה - מה זה משנה?! לחוק יש סייגים לפי כמה אתה טוב בתפקיד שלך? אם אני מהנדס ממש טוב אז יש לי החוק צריך להתיחס אלי אחר ממהנדס פחות טוב?
לתחושתי ולתחושת חצי מהעם, מדובר באחד המנהיגים הגדולים של עם ישראל. על מה זה מבוסס?
לדעתי מבחן התוצאה (עבור הישראלי הממוצע).
המצב הכלכלי טוב (לפחות עד לפני הקורונה) . המצב הביטחוני טוב (יחסית לנסיבות). המצב המדיני טוב. המרקם החברתי טוב (עם כל הקטבים שיש פה).
רמת האושר בסקרים גבוהה (למיטב זכרוני ראיתי סקרים כאלו).
במאגר המועמדים הקיים, יכול להיות שיש כמה חמודים, אבל אני לא רואה מישהו שמגיע לרמת הניהול של ביבי. ולכן, כל העם יפסיד פה.
לגבי השאלה שלך, נניח שאתה מהנדס פתרון עבור החברה שמעסיקה אותך - פיתוח של חומרה או תוכנה ממש מתקדמת עבור החברה שלך. אתה המוח מאחורי זה.
ממש לפני שהפרויקט מסתיים, מגיע הקב"ט של החברה למנכ"ל, ואומר שראו אותך במצלמות לוקח כמה שטרות מאיזה קופה במשרד (קופה שכולם יודעים שיש בה כסף, אך אסור לגעת בה).
אז מה המנכ"ל אמור לעשות - להיות צודק או חכם?
לדעתי, להיות חכם.
sheky כתב:
אני באמת לא יודע איך לאכול את הטיעונים שלך.
אז למעשה אתה טוען בגלל שאזרח מסוים שילם על מדיח 2000 שקל במקום 2340 אז אסור לא להתלונן על זה שראש הממשלה נותן הטבות רגלטוריות בשווי מיליארד שקלים בשביל לקבל סיקור אוהד?
הסטנרדטים הנמוכים של אנשים (בעיקר מהצד הימני) כלפי המנהיגים שלנו זה פשוט מדהים... בגלל שאנשים לפעמים מעלימים עשרות/מאות שקלים אז אסור להם להתלונן שהמנהיג של המדינה מקבל מתנות במאות אלפים בתמורה לשימוש בכוחו. מדהים
להתלונן אפשר. זה פשוט צבוע, אפילו אם יש בזה אמת.
איך זה יראה אם האופנובנק יעשה מאמרים על כך שלפרוץ לדירות זה פשע?
שכל אחד מעם ישראל יעסוק בתיקון עצמו, ואז ממילא הפוליטיקאים שלנו יהיו יותר ישרים.
ושוב, אני כן מצפה לסטנדרט גבוה מהמנהיג, פשוט המצב עם ביבי זה שאין אופציות אחרות, כי הוא ממש איכותי.
אם היתי מאמין שבנט יותר טוב, אז מצידי שיחליף את ביבי.
sheky כתב:
אתה מודע לזה שזה משהו שנמשך שנים רבות ויש נשים רבות שהתלוננו לאורך השנים?
מה זה ניסה להרגיע ולעשות שלום? היא עושה את זה באופן עקבי כבר שנים (והכי מגניב שיש גם עדויות שיאיר נהנה להתעלל בעובדות).
זה שהגברת נתניהו לא השתפרה בנושא במשך מספר שנים, לא אומר שביבי לא ניסה כן לגרום לה להיות אדם טוב יותר.
אני מאמין שכן.
אולי הוא לא הצליח במבחן התוצאה (אם אכן יש המון-המון נשים שטוענות שהיא דיברה עליהן לא יפה), אבל עדיין, זה יצא מעבר לכל פרופורציה.