סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני רוצה רגע לחזור לעניין החזרי המס כי אני לא בטוח שלכולם ברור עד כמה הדרישה של נתניהו חצופה. עד לנתניהו, כל ראשי הממשלה בחרו-או להשתמש במעון הרשמי שממומן כולו מקופת המדינה, או להשתמש במעון הפרטי ולקבל החזר על הוצאות האחזקה שלהם, עד כאן לגיטימי. מה שנתניהו דרש, וקיבל, הוא לגור במעון הרשמי, הממומן ע"י המדינה, ובמקביל, לקבל גם החזר הוצאות על אחזקת לא בית אחד אלא על אחזקת 3 בתים נוספים, בית פרטי ענק בירושלים (שבו הוא מחזיק ביחד עם ספנסר פרטרידג' שקנה את חלקו של אחיו של בנימין נתניהו, כלומר מקורבו של נתניהו פרטרידג' נהנה במישרין מהטבה משמעותית מתנת ממשלת ישראל), פנטהאוז בירושלים ברחוב עזה וכמובן הבית הפרטי בקיסריה, שווי המימון הזה נאמד ב-3-5 מיליון ש"ח בשנה לאורך השנים 2009-2015, כשלאחר מכן מדינת ישראל מסרבת לדווח על המימון. באה המדינה ואמרה נכון, הסכמנו לממן את הוצאות האחזקה של הבתים הפרטיים *בנוסף* למימון המעון הרשמי, אבל המימון הזה הוא בעצם בגדר הטבה לנתניהו ולכן, כמו כל הטבה, היא חייבת במס. אז עכשיו בא נתניהו ומבקש החזר המס על ההטבה הזו כי... ככה. כי אפשר.

כלומר בנימין נתניהו מצפה שמדינת ישראל, שעד כה מימנה לכל ראש ממשלה מעון אחד, תממן לו לא פחות מ-4 מעונות, 3 מהם בבעלותו הפרטית, וגם שלא תכיר במימון הזה כהטבה חייבת במס, למרות שהיא מתבצעת בנכסים פרטיים ששייכים לו אישית.

זה, אגב, גם שם בפרופורציה את "שכר הרעב" שנתניהו מקבל, כשאתה מקבל הטבות מהמדינה בשווי מיליונים בכל שנה, שכר הבסיס שלך כבר פתאום הרבה פחות משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 3:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
אני רוצה רגע לחזור לעניין החזרי המס כי אני לא בטוח שלכולם ברור עד כמה הדרישה של נתניהו חצופה. עד לנתניהו, כל ראשי הממשלה בחרו-או להשתמש במעון הרשמי שממומן כולו מקופת המדינה, או להשתמש במעון הפרטי ולקבל החזר על הוצאות האחזקה שלהם, עד כאן לגיטימי. מה שנתניהו דרש, וקיבל, הוא לגור במעון הרשמי, הממומן ע"י המדינה, ובמקביל, לקבל גם החזר הוצאות על אחזקת לא בית אחד אלא על אחזקת 3 בתים נוספים, בית פרטי ענק בירושלים (שבו הוא מחזיק ביחד עם ספנסר פרטרידג' שקנה את חלקו של אחיו של בנימין נתניהו, כלומר מקורבו של נתניהו פרטרידג' נהנה במישרין מהטבה משמעותית מתנת ממשלת ישראל), פנטהאוז בירושלים ברחוב עזה וכמובן הבית הפרטי בקיסריה, שווי המימון הזה נאמד ב-3-5 מיליון ש"ח בשנה לאורך השנים 2009-2015, כשלאחר מכן מדינת ישראל מסרבת לדווח על המימון. באה המדינה ואמרה נכון, הסכמנו לממן את הוצאות האחזקה של הבתים הפרטיים *בנוסף* למימון המעון הרשמי, אבל המימון הזה הוא בעצם בגדר הטבה לנתניהו ולכן, כמו כל הטבה, היא חייבת במס. אז עכשיו בא נתניהו ומבקש החזר המס על ההטבה הזו כי... ככה. כי אפשר.

כלומר בנימין נתניהו מצפה שמדינת ישראל, שעד כה מימנה לכל ראש ממשלה מעון אחד, תממן לו לא פחות מ-4 מעונות, 3 מהם בבעלותו הפרטית, וגם שלא תכיר במימון הזה כהטבה חייבת במס, למרות שהיא מתבצעת בנכסים פרטיים ששייכים לו אישית.

זה, אגב, גם שם בפרופורציה את "שכר הרעב" שנתניהו מקבל, כשאתה מקבל הטבות מהמדינה בשווי מיליונים בכל שנה, שכר הבסיס שלך כבר פתאום הרבה פחות משמעותי.

שכחת את הדירה בניו יורק, שגם כותבי פולישוק לא היו מצליחים לחשוב על רעיון שכזה. דרך אגב לפני 3 חודשים בג"ץ דחה עתירה בנושא בטענה מצוצה מהאצבע.
https://www.maariv.co.il/news/law/Article-779842

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 3:05 pm 
Hall of Famer

הדירה בניו-יורק, למיטב ידיעתי לפחות, לא נכללת בהוצאות האחזקה והחזרי המס שנתניהו מבקש, אבל היא בהחלט עוד סעיף ברשימת הבזיונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 3:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
הדירה בניו-יורק, למיטב ידיעתי לפחות, לא נכללת בהוצאות האחזקה והחזרי המס שנתניהו מבקש, אבל היא בהחלט עוד סעיף ברשימת הבזיונות.

ברור, כי הוא לא גר שם בכלל, היא סתם רשומה על שמו בטאבו (שווה 15 מיליון דולר למי שמתעניין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 3:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בעיני עדיין הכי מצחיק זה "איך היית מרגיש אם לברון היה מאבד כדור אחד והיו קוראים לו מלך האיבודים בגלל זה?"
לוגיקה אהודית קלאסית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 4:45 pm 
Sophomore

sheky כתב:
לגבי החלק הראשון - נהיה חולקים באחוזים. אני חושב שזה הרבה הרבה פחות.
לא הבנתי בשום צורה את ההמשך שלך.

מה שהתכוונתי זה שגם אם לביבי יש תחושות של כוח וגאווה בשל היותו רוה"מ, זה לא בהכרח דבר רע (כל עוד זה לא העיקר).
כמו שזה לא דבר רע להרגיש גאווה שעוזרים למישהו חלש.

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?
אהוד אולמרט נכנס לכלא על כמה עשרות אלפי שקלים. אני מניח שלטעמך נעשה לו עוול?

באופן כללי, אם ביבי מושחת צריך גם להכניס אותו לכלא, אבל לא בסיטואציה הנוכחית.
בסיטואציה הנוכחית, גם אם יתברר מעל כל צל של ספק שהוא פשע (שוב, הפשעים לא חמורים יחסית),
צריך לעצום עיניים ולהמשיך לו לנהל את המדינה, משום שהוא עושה את זה הכי טוב.

אני מדגיש שוב, אני לא אומר שזה כלפי כל פשע, אלא רק כלפי פשעים שהם מתחת לרף מסוים, והפשעים של ביבי (אם באמת היו) הם מתחת לרף הזה.
אם אולמרט היה מנהיג טוב כמו ביבי, והיה הכרח שהוא ימשיך לנהל את המדינה, היתי אומר לעצום את העיניים גם במקרה שלו.
[/quote]

sheky כתב:
גם כאן אין לי שום מושג מה רצית להגיד.
בגלל שיש אנשים שגונבים ולא נתפסים (אם ייתפסו יש לך ספק שיצטרכו לשלם על זה?) אז זה לגיטימי שראש הממשלה מרמה (וכן נתפס?). לא הבנתי בכלל את סעיף ב' ולא את הסוף.
ובאופן כללי אם זו התפיסה שלך אז איך אתה מוחל לו על תיק 4000 שסכומי הכסף שמדברים עליהם שם הם מטורפים בכל קנה מידה.

מה שרציתי לומר שהביקורת עליו זו צביעות.
שכמעט כל מי שמוחה נגד ביבי, ביצע בחייו גניבה מהמדינה (אם אכן אני צודק ו 99.99% מהישראלים משתפים פעולה עם העלמת מס).

sheky כתב:
ואם הם מושחתים? כאילו אין רבנים שפוגעים מינית בילדים? זה הכל בסדר כי הם קראו בתנ"ך?
ואיך זה שיש אנשים קדושים? זה לא על גבול הפגאניות?

בגלל זה ציינתי, אין לבזות רבנים רציניים (כאלו שאינם מושחתים).
קדוש זה לא אומר "אלוקי".
מי שרואה ברב אלוקים, הוא אכן חוטא בעבודה זרה.
למשל, זכרון השואה זה דבר קדוש, אבל זה לא "אלוקים".

sheky כתב:
מעיד על היכולות שלו? אני אבא מצוין (לדעתי כמובן) ולא הייתי נותן לי להיות ועד הבית אפילו.
עצם העובדה שעובדים ועובדות בבית שלו עברו מסכת התעללויות על ידי מישהו אחר מבני הבית וזה עבר בשתיקה מצידו לא מעיד משהו על האישיות והיכולות שלו בעיניך?

אתה שואל שאלה אחרת, וההנחה בבסיס השאלה שלך זה שהוא ראה באונליין את הגברת שרה נתניהו מתעמרת בעובדים, ולא הגיב.
אני לא יודע אם זה נכון.
גם אם הוא ידע על זה באונליין, קשה לי להאמין שהוא לא ניסה להרגיע את הגברת נתניהו.
ואם הוא ידע את זה בדיעבד, קשה לי להאמין שהוא לא ניסה לברר עם הגברת נתניהו מה קרה שם באמת, ולנסות לעשות שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 4:54 pm 
Sophomore

אתה כל כך רחום וחנון, הייתכן שגם כמו בביבי גם בך יש קמצוץ של אלוהיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 4:54 pm 
Sophomore

ehud כתב:

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?

בסיטואציה הנוכחית, גם אם יתברר מעל כל צל של ספק שהוא פשע (שוב, הפשעים לא חמורים יחסית),

אני מדגיש שוב, אני לא אומר שזה כלפי כל פשע, אלא רק כלפי פשעים שהם מתחת לרף מסוים, והפשעים של ביבי (אם באמת היו) הם מתחת לרף הזה.
אם אולמרט היה מנהיג טוב כמו ביבי, והיה הכרח שהוא ימשיך לנהל את המדינה, היתי אומר לעצום את העיניים גם במקרה שלו.

אני חייב להבין. נניח שעד בחירות 2019 סבב א' הוא עשה עבודה טובה (אני לא מסכים, אך אני גם נמצא בעמדות מאוד רחוקות מהימין). אבל אתה באמת חושב ומרגיש שהמדינה מנוהלת טוב בשנה+ האחרונה? מדינה שמתנהלת על תקציב המשכי של 1/12 כבר שנתיים? עם ממשלת מעבר במשך יותר משנה, ולאחר מכן קואליציה תקועה ולא מתפקדת, שבמשך יותר מחודש הממשלה אפילו לא התכנסה, שחוקים לא עוברים בה כבר חצי שנה? עם משרות ציבוריות בכירות שלא מאוישות כבר המון זמן? זה באמת ניהול טוב בעינייך?
ואני אפילו לא מתייחס פה לניהול משבר הקורונה.

תרצה להסביר מה כל כך טוב בניהול המדינה בשנה וחצי האחרונות?

(זה אגב לא משנה בעיני, כמובן. אם הוא אשם, הוא צריך לעוף לכלא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 5:04 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אהה... אם ביבי אמר שהוא ישן שעתיים בלילה ואתה מאמין לו אז הכל טוב. הרי בדל שקר מעולם לא עלה בפיו.
והקטע הוא שלמרות משכורת הרעב שלו ובזכות העובדה שהוא ראש הממשלה (כשמלבד המעון הרשמי בבלפור ברשותו אחוזה בקיסריה, שתי דירות בירושלים ועוד דירת דיפלומטים בניו יורק ששייכת למדינה אך משום מה רשומה על שמו) שמתעקש להשית את כל הוצאותיו והוצאות בני ביתו על המדינה (וחברים) בעצם אין לו כמעט הוצאות, בטח לא כמו לישראלי הממוצע. על מה הוא כבר משלם מכיסו? ארנונה בקיסריה?

אני מאמין שהוא יכל לחיות חיים הרבה יותר איכותיים -
גם להרוויח מיליונים רבים בכל חודש במאמץ קל יחסית.
גם לא לקבל טלפונים ב 3 לפנות בוקר על משלוח נשק שעובר עכשיו מאיראן לסוריה.
גם לא לספוג בזיונות כלפי המשפחה שלו וכלפיו.
לחיות בריא יותר.
לחיות חיי חברה מפותחים יותר.

כל זה אומר שהוא מוותר על הרבה דברים שגלומים בפוטנציאל האישי שלו, בגלל תחושת שליחות גדולה ורצון להטיב עם עם ישראל.

sir charles כתב:
אני חושש שאתה קצת מתבלבל. אתה מכיר את המשפט פעם בוגד - תמיד בוגד? אז זה לא שביבי עשה תשובה והפך לבעל והאבא האידאלי אחרי שתי נשים נבגדות וילדה (+ נכדים) שהוא לא בקשר איתם (לפחות לא בגלוי), אלא ששרה מחזיקה לו את הביצים באחיזת חנק ולא משחררת כך שאין לו רגע פנוי לבגוד בארץ או בחו"ל גם אם היה רוצה (ואם גברת כמו שרה בבית, אין גבר שלא היה רוצה).

אני מכיר את המשפט "פעם בוגד תמיד בוגד", אבל אני גם מאמין יותר בתשובה, וביכולת של אדם לתקן את מעשיו.
לגבי שאר הדברים שכתבת, זה רכילות. לדעתי הוא איתה כי הוא באמת אוהב אותה.
ומה שכתבת על הגברת שרה נתניהו זה לא יפה. זה נכון שכנראה יש לה נפילות וכל מיני Issues, אבל החיים בדרך כלל מורכבים,
ואני בטוח שהעיקר אצלה זה צדדים יפים, מתוקים ועדינים.
התשקורת מנסה לצייר אותה באופן מאד מסויים.
אם אדם ענק כמו ביבי בחר בה, אני מניח שהוא יודע למה.

sir charles כתב:
בגלל שגם ביבי וגם גלאון הצביעו בעד ההתנתקות הם דומים? אתה קורא את מה שאתה כותב?

זו תפיסת עולמי. מבחינתי כל מי שתומך באוטונומיה ערבית על אדמת ארץ הקודש תובב"א, נכנס לקטגוריה של "איש שמאל קיצוני".
זה שבתוך השמאל הקיצוני גם יש כל מיני גוונים - זה נכון לגמרי, אבל זה כבר פחות חשוב.

sir charles כתב:
לגבי "היהודים באים" - אני לא חושב שיש דבר שהוא קדוש בפני סאטירה והומור. על הכל אפשר לצחוק, כל עוד הבדיחה כתובה היטב. ואני חייב לומר שהסיפורים שמוצגים שם (באופן מוגחך כמובן) הרבה יותר אמינים מהדרשות של שלל רבנינו הישישים.

יש דברים שקשורים לשואה, ולמוות של חיילי צה"ל במלחמות, שאני באמת מאמין שגם אתה לא היית צוחק עליהם.
וחבל שאתה מפקפק באמינותם של רבנים רציניים, אבל זו כבר בחירה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 5:13 pm 
Sophomore

ido כתב:
ehud כתב:

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?

אני חייב להבין. נניח שעד בחירות 2019 סבב א' הוא עשה עבודה טובה (אני לא מסכים, אך אני גם נמצא בעמדות מאוד רחוקות מהימין). אבל אתה באמת חושב ומרגיש שהמדינה מנוהלת טוב בשנה+ האחרונה? מדינה שמתנהלת על תקציב המשכי של 1/12 כבר שנתיים? עם ממשלת מעבר במשך יותר משנה, ולאחר מכן קואליציה תקועה ולא מתפקדת, שבמשך יותר מחודש הממשלה אפילו לא התכנסה, שחוקים לא עוברים בה כבר חצי שנה? עם משרות ציבוריות בכירות שלא מאוישות כבר המון זמן? זה באמת ניהול טוב בעינייך?

א. האזרח הממוצע לא חווה קשיים בגלל כל הבעיות שיש בניהול המדינה בשנה וחצי האחרונות (אם אמרת להשאיר את הקורונה בצד).
ואני אזרח ממוצע, אז אולי קל לי לדבר . . .

ב. זה לא אשמתו הישירה של ביבי. הוא מבחינתו, ומבחינת חצי מהעם, חייב להמשיך לשלוט.
ומה לעשות שזה מתנגש באופן ישיר עם החצי השני . . .
יש תסבוכת שהיא לא באשמתו, וזה לגיטמי שהוא לא יוותר. הוא יודע מה מניע אותו לא לוותר.

ואגב, הינה כמה דברים טובים מאותה שנה וחצי:
1. בלימת הגל הראשון של הקורונה באופן יפה, והתמודדות לא רעה עם הגל השני.
2. שלום עם העולם הערבי.
3. יחסי חוץ בשיאם עם האמריקאים (ועם מדינות נוספות).
4. שמירת העימות עם עזה הטרוריסטית על אש נמוכה יחסית (לא יוצאים למבצע שנחזור ממנו שוב עם עשרות/מאות חיילים בארון).

אבל אין לך יותר מידי מה לדאוג, עוד מעט יש עוד בחירות, ואז תהיה פה ממשלה יציבה. ממשלת "ימין" (פחחח).
אבל לפחות תהיה יציבות . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 5:37 pm 
Sophomore

ehud כתב:
ido כתב:
ehud כתב:

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?

א. האזרח הממוצע לא חווה קשיים בגלל כל הבעיות שיש בניהול המדינה בשנה וחצי האחרונות (אם אמרת להשאיר את הקורונה בצד).

ב. זה לא אשמתו הישירה של ביבי. הוא מבחינתו, ומבחינת חצי מהעם, חייב להמשיך לשלוט.
יש תסבוכת שהיא לא באשמתו, וזה לגיטמי שהוא לא יוותר. הוא יודע מה מניע אותו לא לוותר.

2. שלום עם העולם הערבי.
4. שמירת העימות עם עזה הטרוריסטית על אש נמוכה יחסית (לא יוצאים למבצע שנחזור ממנו שוב עם עשרות/מאות חיילים בארון).

אבל אין לך יותר מידי מה לדאוג, עוד מעט יש עוד בחירות, ואז תהיה פה ממשלה יציבה. ממשלת "ימין" (פחחח).

א. אתה לחלוטין טועה פה, פשוט מאוד. אני לא יודע מה אתה מגדיר ''אזרח ממוצע'', אבל יש הרבה מאוד אנשים במדינה הזו, באופן נחמד רובם המכריע מהשכבות הכי חלשות בעם, שנפגעים מכל יום שעובר בו המוסדות מתנהלים בתקציב המשכי. זו עובדה.
יש כשלי ענק במערכות הרווחה (ואפילו הסעד) במדינה בתקופה הזו. יש פערי ענק בשדרוג ותחזוק מערכות הבריאות. יש פגיעה באקדמיה. ואני בטוח שעוד הרבה דברים שאני פחות מכיר.

ב. אם האדון הנכבד באמת היה שם את המדינה לפני עצמו, ובאמת כל כך מוכשר, היה מוחל על כבודו ומוצא פתרון. אם פרס ושמיר הצליחו, גם הוא יכול. ובתור רוה''מ מכהן, הכל באחריותו הישירה. ככה זה.

ג. שוב, אני לא יודע מה מצבך, כמה נפגעת מהמשברים ברמה הכלכלית האישית וכו'. יש אנשים שלא הולכים להתאושש מזה. המדינה בגרעון היסטורי. אשכרה לא מחזירים את תלמידי הכיתות הנמוכות לשבוע לימודים מלא כי אין כסף לזה, גם בגלל פיזורי הכספים הפופוליסטיים. יש סכנה ברורה להורדת דירוג האשראי של המדינה (כרגע דחו את ההחלטה). ככלל יש המון ביקורת על ההתנהלות ועל טעויות שנעשו, וממש אין קונצנזוס שההתמודדות היא ''לא רעה''.

יחסי החוץ עם האמריקאיים תלויים מאוד בנשיא שם. עם טראמפ הם היו טובים, עם אובמה קטסטרופליים. נראה מה יהיה בבחירות הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 5:45 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
sheky כתב:
לגבי החלק הראשון - נהיה חולקים באחוזים. אני חושב שזה הרבה הרבה פחות.
לא הבנתי בשום צורה את ההמשך שלך.

מה שהתכוונתי זה שגם אם לביבי יש תחושות של כוח וגאווה בשל היותו רוה"מ, זה לא בהכרח דבר רע (כל עוד זה לא העיקר).
כמו שזה לא דבר רע להרגיש גאווה שעוזרים למישהו חלש.

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?

[/quote]
לא נעים לומר אבל אתה ממש עונה להגדרה של ׳ביביסט הזוי׳
עם אמות מידה מוסריות מפוקפקות מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 6:16 pm 
Sophomore

אני אף פעם לא אבין את הטיעון הזה שביבי היה יכול להרוויח הרבה יותר כסף כאזרח פרטי.

מי מכריח אותו להיות פוליטיקאי?
מי מצמיד לו אקדח לרקה להיות ראש ממשלה?
האם יש או היה בכלל ראש ממשלה שלא ניתן לומר עליו שהיה מסוגל להרוויח יותר בשוק הפרטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 6:27 pm 
Senior

אני בכלל לא בטוח שכאזרח פרטי היה יכול ביבי להרוויח 15.4 מליון דולר מממכירת המניות של גרפטק אם לא היה ראש ממשלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 6:37 pm 
Hall of Famer

אני אישית מאוד בספק אם הניהול שאנחנו רואים מאז שפרץ משבר הקורונה הוא לא מראה מהימנה בנוגע ליכולות הניהול של ביבי.
ההחלטות מתקבלות ברגע האחרון, אין אסטרטגיה ברורה, סדר עדיפויות מעוות של פוליטיקה קטנה על חשבון בריאות הציבור, תגובות מאוחרות, פתרונות לא נכונים, ממשל שלא נושא באחריות לשום דבר ולא משמש כדוגמה טובה..
הוא לא עושה את העבודה הכי גרועה שאפשר לדמיין אבל הוא לא רחוק מזה.

אבל אין ספק, אנחנו צריכים ״להעלים עין״ כי מדובר במנהיג הו-כה-גדול
וצריך להעריך את זה שהוא בכלל מוכן להנהיג אותנו ולא לעשות משהו אחר.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' אוקטובר 29, 2020 6:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 6:37 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני בכלל לא בטוח שכאזרח פרטי היה יכול ביבי להרוויח 15.4 מליון דולר מממכירת המניות של גרפטק אם לא היה ראש ממשלה

תוסיף לזה עוד 15-20 מיליון על אחזקת הבתים הפרטיים (רק בשנים 2009-2015, אין לי כרגע נתונים מאוחרים יותר) שהם תשלום ישירות מהמדינה, עוד כ-600 אש"ח בשנה משכורת ברוטו, תשלום מלא של הוצאות פרטיות (ביגוד, אוכל, נסיעות, תקשורת וכו') וזה עוד בלי לדבר על המתנות של מילצ'ן, הפינוקים מפאקר ועוד כהנה וכהנה.

איך אמר מל ברוקס? It's good to be the king.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 6:56 pm 
Junior

וואו אהוד כמה דברים מוזרים אתה רושם...
ehud כתב:
אני מאמין שהוא יכל לחיות חיים הרבה יותר איכותיים -
גם להרוויח מיליונים רבים בכל חודש במאמץ קל יחסית.
גם לא לקבל טלפונים ב 3 לפנות בוקר על משלוח נשק שעובר עכשיו מאיראן לסוריה.
גם לא לספוג בזיונות כלפי המשפחה שלו וכלפיו.
לחיות בריא יותר.
לחיות חיי חברה מפותחים יותר.

כל זה אומר שהוא מוותר על הרבה דברים שגלומים בפוטנציאל האישי שלו, בגלל תחושת שליחות גדולה ורצון להטיב עם עם ישראל.

הדבר הזה נכון למנהיג של כל מדינה דמוקרטית. כל מי שנבחר להנהיג מדינה כנראה יכל להשתכר יותר מהשכר שהוא מרוויח המנהיג המדינה.
וכמו שפירטו פה אחרים, השכר שלו הוא "קצת" יותר מהמקביל שלו בשוק האזרחי עם אותה משכורת ( תחזוקה של בתים, אפס הוצאות עליו ועל בני הבית וכו'...).

ehud כתב:
ומה שכתבת על הגברת שרה נתניהו זה לא יפה. זה נכון שכנראה יש לה נפילות וכל מיני Issues, אבל החיים בדרך כלל מורכבים,
ואני בטוח שהעיקר אצלה זה צדדים יפים, מתוקים ועדינים.
התשקורת מנסה לצייר אותה באופן מאד מסויים.
אם אדם ענק כמו ביבי בחר בה, אני מניח שהוא יודע למה.

תקשיב זה ממש נראה כאילו לקחת את הטיעון הזה מהדיון המקביל על הדת. אין לי דרך אפילו להתחיל להסביר עד כמה ההסבר הזה מוזר.

ehud כתב:

אני גם לא יודע מה להגיד לך על זה.
איך אתה יודע שהוא מנהל אותה הכי טוב? ראית את בנט מנהל מדינה? את לפיד? את איימן עודה? מאיפה אתה יודע שהוא עושה את זה הכי טוב?
ומעבר לזה - מה זה משנה?! לחוק יש סייגים לפי כמה אתה טוב בתפקיד שלך? אם אני מהנדס ממש טוב אז יש לי החוק צריך להתיחס אלי אחר ממהנדס פחות טוב?

ehud כתב:
מה שרציתי לומר שהביקורת עליו זו צביעות.
שכמעט כל מי שמוחה נגד ביבי, ביצע בחייו גניבה מהמדינה (אם אכן אני צודק ו 99.99% מהישראלים משתפים פעולה עם העלמת מס).

אני באמת לא יודע איך לאכול את הטיעונים שלך.
אז למעשה אתה טוען בגלל שאזרח מסוים שילם על מדיח 2000 שקל במקום 2340 אז אסור לא להתלונן על זה שראש הממשלה נותן הטבות רגלטוריות בשווי מיליארד שקלים בשביל לקבל סיקור אוהד?
הסטנרדטים הנמוכים של אנשים (בעיקר מהצד הימני) כלפי המנהיגים שלנו זה פשוט מדהים... בגלל שאנשים לפעמים מעלימים עשרות/מאות שקלים אז אסור להם להתלונן שהמנהיג של המדינה מקבל מתנות במאות אלפים בתמורה לשימוש בכוחו. מדהים

ehud כתב:
אתה שואל שאלה אחרת, וההנחה בבסיס השאלה שלך זה שהוא ראה באונליין את הגברת שרה נתניהו מתעמרת בעובדים, ולא הגיב.
אני לא יודע אם זה נכון.
גם אם הוא ידע על זה באונליין, קשה לי להאמין שהוא לא ניסה להרגיע את הגברת נתניהו.
ואם הוא ידע את זה בדיעבד, קשה לי להאמין שהוא לא ניסה לברר עם הגברת נתניהו מה קרה שם באמת, ולנסות לעשות שלום.

אתה מודע לזה שזה משהו שנמשך שנים רבות ויש נשים רבות שהתלוננו לאורך השנים?
מה זה ניסה להרגיע ולעשות שלום? היא עושה את זה באופן עקבי כבר שנים (והכי מגניב שיש גם עדויות שיאיר נהנה להתעלל בעובדות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:01 pm 
Junior

ehud כתב:
בלימת הגל הראשון של הקורונה באופן יפה, והתמודדות לא רעה עם הגל השני.

בלימת הגל הראשון אכן הייתה מוצלחת והוא הגיב יחסית מהר ובצורה טובה.

התמודדות לא רעה עם הגל השני??? אתה רציני? אתה מדבר על זה שהגענו לאחוז המאומתים מהגבוהים בעולם? אתה מדבר על מספר מתים לנפש מהגבוהים בעולם? או שאולי אתה מדבר על 5 שבועות סגר מלא, דבר שכמעט ולא קורה בשום מקום? או שאולי אתה מדבר על הפתרונות המקומיים שהוא יכל לעשות ולא עשה (בישובים ערבים וחרדים)?
עזוב, יותר פשוט - ספר לי מה הוא עשה טוב בגל השני.

ehud כתב:
זה לא אשמתו הישירה של ביבי. הוא מבחינתו, ומבחינת חצי מהעם, חייב להמשיך לשלוט.

אתה מודע לזה שלא עם ישראל אלא אזרחי מדינת ישראל הם אלו שמצביעים בבחירות, כן?
ויותר מחצי מהאזרחים הצביעו לגוש "רק-לא-ביבי", זה שגנץ היה מספיק נאיבי להאמין לשקר שכולם ידעו מההתחלה שהוא שקר (ושבגללו אין שנתיים תקציב, מניח שאתה בסדר עם זה) זה עדיין לא הופך את ביבי לזה שרוב המדינה רצתה, אלא רק לזה שהרבה מאוד רצו והוא הצליח לרמות את היריב שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:04 pm 
Sophomore

ido כתב:
ehud כתב:
ido כתב:
ehud כתב:

sheky כתב:
מה זה "מושחת בקטנה"?

2. שלום עם העולם הערבי.

א. אתה לחלוטין טועה פה, פשוט מאוד. אני לא יודע מה אתה מגדיר ''אזרח ממוצע'', אבל יש הרבה מאוד אנשים במדינה הזו, באופן נחמד רובם המכריע מהשכבות הכי חלשות בעם, שנפגעים מכל יום שעובר בו המוסדות מתנהלים בתקציב המשכי. זו עובדה.
יש כשלי ענק במערכות הרווחה (ואפילו הסעד) במדינה בתקופה הזו. יש פערי ענק בשדרוג ותחזוק מערכות הבריאות. יש פגיעה באקדמיה. ואני בטוח שעוד הרבה דברים שאני פחות מכיר.

ב. אם האדון הנכבד באמת היה שם את המדינה לפני עצמו, ובאמת כל כך מוכשר, היה מוחל על כבודו ומוצא פתרון. אם פרס ושמיר הצליחו, גם הוא יכול. ובתור רוה''מ מכהן, הכל באחריותו הישירה. ככה זה.

ג. שוב, אני לא יודע מה מצבך, כמה נפגעת מהמשברים ברמה הכלכלית האישית וכו'. יש אנשים שלא הולכים להתאושש מזה. המדינה בגרעון היסטורי. אשכרה לא מחזירים את תלמידי הכיתות הנמוכות לשבוע לימודים מלא כי אין כסף לזה, גם בגלל פיזורי הכספים הפופוליסטיים. יש סכנה ברורה להורדת דירוג האשראי של המדינה (כרגע דחו את ההחלטה). ככלל יש המון ביקורת על ההתנהלות ועל טעויות שנעשו, וממש אין קונצנזוס שההתמודדות היא ''לא רעה''.

יחסי החוץ עם האמריקאיים תלויים מאוד בנשיא שם. עם טראמפ הם היו טובים, עם אובמה קטסטרופליים. נראה מה יהיה בבחירות הקרובות.

עשינו סלט. צריך להפריד ל 3 :
א. התקופה שלפני התסבוכת הפוליטית.
ב. התקופה שאחרי, עד הקורונה.
ג. הקורונה.

בתקופה א' המצב טוב מאד.
בתקופה ב' המצב טיפה פחות טוב, בגלל התסבוכת הפוליטית, אבל הכל עדיין בסדר. בכל מקרה, ביבי לא ויתר כי הוא מרגיש (ולדעתי בצדק) שאין כרגע אף אחד שיכול ברצינות להחליף אותו.

בתקופה ג' המצב מדרדר מאד , אבל זה בגלל הקורונה. כל ממשלה אחרת (גם ממשלה יציבה ביותר) היתה מקלעת לבעיות של גרעונות, בעיות בחינוך, באבטלה וכו'.

תוכל להקשות ולומר "אמנם כל ממשלה אחרת היתה נתקלת בקשיים, אבל הם היו מתמודדים יותר נכון מביבי, ולכן הגרעון היה קטן יותר, החינוך היה פחות נפגע וכו'. עובדה שמדינות אחרות הצליחו יותר בהתמודדות הכלכלית "

התשובה שלי - אני לא מספיק מכיר את הנושא. במשקפיים שלי, ביבי שם את הסגרים כמוצא אחרון, מונע תמותה נרחבת מידי וקריסה של מערך הבריאות. זה מבחינה בריאותית.
במובנים הכלכליים קשה לי להעריך.
ואני לא חושב שאנחנו או מישהו אחר בעולם המודרני התמודד עם משהו דומה.
אז אתה טוען שיש "בזבוזי כספים פופוליסטיים" ומצד שני שמעתי בתחילת משבר הקורונה שחבילות הסיוע של המדינה לעסקים, הן מהנמוכות בעולם.
אז איפה האמת בנושא הזה?
חוץ מזה, שוב, מי אמר שיש פה 'אמת' - הרי האנושות לא התנסתה בדברים האלו, ואי אפשר לדעת איזה צעד נכון או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:09 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ehud כתב:
בלימת הגל הראשון של הקורונה באופן יפה, והתמודדות לא רעה עם הגל השני.

בלימת הגל הראשון אכן הייתה מוצלחת והוא הגיב יחסית מהר ובצורה טובה.

אני אישית חשבתי שהיא הייתה איטית וחלקית
אבל אני מניח שזה תלוי את מי שואלים.
נעשו לא מעט טעויות גם בגל הראשון.
זה שביבי הצליח לשכנע את כולם שהוא התמודד איתו בהצלחה רבה זו עוד עדות לכח השכנוע של האיש, לא ליכולות הניהול שהוצגו בפועל.
וכמובן שהנזק העצום בקריאות ההתרברבות ו״צאו לבלות״ של ביבי הרסו את כל מה ששילמנו בסגר הראשון.

לגבי הגל השני, זה ברור מאליו לכל אדם שמוכן להסתכל ולראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:22 pm 
Hall of Famer

לדעתי יש טעות גדולה באופן בו אתם (נניח אטט) מסתכלים על הגל השני.
אתם משווים חודש לחודש או שבוע לשבוע, אבל מה שאנחנו מגלים היום הוא שלרוב המדינות יש גל שני, הם פשוט באים בתקופות אחרות.
או במילים אחרות, צריך להשוות את הספטמבר הישראלי לאוקטובר הצרפתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:37 pm 
Hall of Famer

המודל שאני הייתי הולך עליו מהרגע הראשון הוא בכלל המודל הניו-זילנדי
שמוכיח את עצמו, אבל מצריך ניהול מדוקדק והנהגה מצוינת.

אם מתעקשים על המודל של סגרים כדי להפחית את העקומה או מה שזה לא יהיה,
אז הייתי מודיע מראש שיהיה סגר מלא בכל x חודשים (לצורך העניין 3 חודשים), למשך תקופה שתיקבע בהתאם לרמת התחלואה.
כך לפחות הייתה התארגנות מראש, גם כלכלית וגם ארגונית והציבור לא היה מרגיש אובדן שליטה מוחלט
והיו נחסכים דיונים ליליים מגוחכים לחלוטין עם החלטות שמשתנות בכל רגע..

הרי זה היה ברור שיהיה סגר נוסף, מהרגע שהסגר הראשון הסתיים.
אז מה הטעם לשחרר את האנשים כאילו החיים חוזרים אל קדמותם?

ובנוסף, כנראה שהיה כדאי שיהיה מערך חקירות מתאים ויעיל בפחות מ-8 חודשים :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:45 pm 
Sophomore

sheky כתב:
הדבר הזה נכון למנהיג של כל מדינה דמוקרטית. כל מי שנבחר להנהיג מדינה כנראה יכל להשתכר יותר מהשכר שהוא מרוויח המנהיג המדינה.
וכמו שפירטו פה אחרים, השכר שלו הוא "קצת" יותר מהמקביל שלו בשוק האזרחי עם אותה משכורת ( תחזוקה של בתים, אפס הוצאות עליו ועל בני הבית וכו'...).

זה לא סותר את מה שאני אומר.
מגיע כל הכבוד לכל מנהיג של מדינה שמוותר על הצלחה אישית מרבית יותר מחוץ לחיים הפוליטים, ובתמורה לזה פועל לטובת הכלל.
אצל ביבי זה אפילו קיצוני יותר, כי הוא מקבל יחס של כפיות טובה קיצונית ביותר ממחצית מהעם.
ונראה לי שאת ראשי הממשלה של בריטניה והנשיא של צרפת מעירים באמצע הלילה הרבה פחות.

לגבי השכר (או יותר נכון עלות השכר) אתה צודק, אבל עדיין, הוא היה יכול להרוויח הרבה ביותר מכל עלות השכר שלו היום, בכמה הרצאות שהוא נותן בחודש ברחבי ארה"ב ואירופה. אני לא משווה אותו יחסית למקבילים שלו בשוק האזרחי, אלא לפוטנציאל שלו כ"בנימין נתניהו".

sheky כתב:
תקשיב זה ממש נראה כאילו לקחת את הטיעון הזה מהדיון המקביל על הדת. אין לי דרך אפילו להתחיל להסביר עד כמה ההסבר הזה מוזר.

זה אכן קשור לנושא האמוני.
בדת מלמדים קודם כל, שכל עוד יש ספק (סביר) - הווי דן כל אדם לכף זכות. ואין סיבה לא לעשות זאת לשרה.

sheky כתב:
אני גם לא יודע מה להגיד לך על זה.
איך אתה יודע שהוא מנהל אותה הכי טוב? ראית את בנט מנהל מדינה? את לפיד? את איימן עודה? מאיפה אתה יודע שהוא עושה את זה הכי טוב?
ומעבר לזה - מה זה משנה?! לחוק יש סייגים לפי כמה אתה טוב בתפקיד שלך? אם אני מהנדס ממש טוב אז יש לי החוק צריך להתיחס אלי אחר ממהנדס פחות טוב?

לתחושתי ולתחושת חצי מהעם, מדובר באחד המנהיגים הגדולים של עם ישראל. על מה זה מבוסס?
לדעתי מבחן התוצאה (עבור הישראלי הממוצע).
המצב הכלכלי טוב (לפחות עד לפני הקורונה) . המצב הביטחוני טוב (יחסית לנסיבות). המצב המדיני טוב. המרקם החברתי טוב (עם כל הקטבים שיש פה).
רמת האושר בסקרים גבוהה (למיטב זכרוני ראיתי סקרים כאלו).
במאגר המועמדים הקיים, יכול להיות שיש כמה חמודים, אבל אני לא רואה מישהו שמגיע לרמת הניהול של ביבי. ולכן, כל העם יפסיד פה.

לגבי השאלה שלך, נניח שאתה מהנדס פתרון עבור החברה שמעסיקה אותך - פיתוח של חומרה או תוכנה ממש מתקדמת עבור החברה שלך. אתה המוח מאחורי זה.
ממש לפני שהפרויקט מסתיים, מגיע הקב"ט של החברה למנכ"ל, ואומר שראו אותך במצלמות לוקח כמה שטרות מאיזה קופה במשרד (קופה שכולם יודעים שיש בה כסף, אך אסור לגעת בה).
אז מה המנכ"ל אמור לעשות - להיות צודק או חכם?
לדעתי, להיות חכם.

sheky כתב:
אני באמת לא יודע איך לאכול את הטיעונים שלך.
אז למעשה אתה טוען בגלל שאזרח מסוים שילם על מדיח 2000 שקל במקום 2340 אז אסור לא להתלונן על זה שראש הממשלה נותן הטבות רגלטוריות בשווי מיליארד שקלים בשביל לקבל סיקור אוהד?
הסטנרדטים הנמוכים של אנשים (בעיקר מהצד הימני) כלפי המנהיגים שלנו זה פשוט מדהים... בגלל שאנשים לפעמים מעלימים עשרות/מאות שקלים אז אסור להם להתלונן שהמנהיג של המדינה מקבל מתנות במאות אלפים בתמורה לשימוש בכוחו. מדהים

להתלונן אפשר. זה פשוט צבוע, אפילו אם יש בזה אמת.
איך זה יראה אם האופנובנק יעשה מאמרים על כך שלפרוץ לדירות זה פשע?
שכל אחד מעם ישראל יעסוק בתיקון עצמו, ואז ממילא הפוליטיקאים שלנו יהיו יותר ישרים.
ושוב, אני כן מצפה לסטנדרט גבוה מהמנהיג, פשוט המצב עם ביבי זה שאין אופציות אחרות, כי הוא ממש איכותי.
אם היתי מאמין שבנט יותר טוב, אז מצידי שיחליף את ביבי.

sheky כתב:
אתה מודע לזה שזה משהו שנמשך שנים רבות ויש נשים רבות שהתלוננו לאורך השנים?
מה זה ניסה להרגיע ולעשות שלום? היא עושה את זה באופן עקבי כבר שנים (והכי מגניב שיש גם עדויות שיאיר נהנה להתעלל בעובדות).

זה שהגברת נתניהו לא השתפרה בנושא במשך מספר שנים, לא אומר שביבי לא ניסה כן לגרום לה להיות אדם טוב יותר.
אני מאמין שכן.
אולי הוא לא הצליח במבחן התוצאה (אם אכן יש המון-המון נשים שטוענות שהיא דיברה עליהן לא יפה), אבל עדיין, זה יצא מעבר לכל פרופורציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 7:50 pm 
Sophomore

ehud כתב:
עשינו סלט. צריך להפריד ל 3 :
א. התקופה שלפני התסבוכת הפוליטית.
ב. התקופה שאחרי, עד הקורונה.
ג. הקורונה.

בתקופה א' המצב טוב מאד.
בתקופה ב' המצב טיפה פחות טוב, בגלל התסבוכת הפוליטית, אבל הכל עדיין בסדר. בכל מקרה, ביבי לא ויתר כי הוא מרגיש (ולדעתי בצדק) שאין כרגע אף אחד שיכול ברצינות להחליף אותו.

בתקופה ג' המצב מדרדר מאד , אבל זה בגלל הקורונה. כל ממשלה אחרת (גם ממשלה יציבה ביותר) היתה מקלעת לבעיות של גרעונות, בעיות בחינוך, באבטלה וכו'.

תוכל להקשות ולומר "אמנם כל ממשלה אחרת היתה נתקלת בקשיים, אבל הם היו מתמודדים יותר נכון מביבי, ולכן הגרעון היה קטן יותר, החינוך היה פחות נפגע וכו'. עובדה שמדינות אחרות הצליחו יותר בהתמודדות הכלכלית "

התשובה שלי - אני לא מספיק מכיר את הנושא. במשקפיים שלי, ביבי שם את הסגרים כמוצא אחרון, מונע תמותה נרחבת מידי וקריסה של מערך הבריאות. זה מבחינה בריאותית.
במובנים הכלכליים קשה לי להעריך.
ואני לא חושב שאנחנו או מישהו אחר בעולם המודרני התמודד עם משהו דומה.
אז אתה טוען שיש "בזבוזי כספים פופוליסטיים" ומצד שני שמעתי בתחילת משבר הקורונה שחבילות הסיוע של המדינה לעסקים, הן מהנמוכות בעולם.
אז איפה האמת בנושא הזה?
חוץ מזה, שוב, מי אמר שיש פה 'אמת' - הרי האנושות לא התנסתה בדברים האלו, ואי אפשר לדעת איזה צעד נכון או לא.

שוב, אתה אומר ''הכל עדיין בסדר'', וזה בעיקר מעיד עליך שאתה כנראה (מוזמן לתקן אותי אם אני טועה) לא חשוף בכלל למצבן של אוכלוסיות חלשות שתלויות בשירותי הסעד האומללים גם ככה שהמדינה הזו מספקת. אתה גם לא חשוף כנראה להתנהלות של גופים שתלויים במידה כזו או אחרת על מימון ממשלתי (אקדמיה, עמותות שונות - רובן מסייעות בדיוק לאותן אוכלוסיות חלשות. אני די בטוח שגם מערכת הבריאות נפגעת מהתקציב ההמשכי, ובטח עוד כל מיני פרויקטים שדורשים תקצוב מראש שלא מתאפשר כבר שנתיים).

עכשיו, אתה לא יכול לנקות את ביבי מאחריות לזה. הוא הרי הגורם העיקרי לתסבוכת הפוליטית.

אני באמת לא יודע אם ממשלה אחרת הייתה מתמודדת יותר טוב עם משבר הקורונה. אני גם מאוד נזהר בדבריי במוגע להשפעות המשבר ולקביעות כמו הצלחה או כשלון. אבל לא אני זה שטען שביבי מנהל יותר טוב מכל אחד אחר, אתה טענת את זה. על סמך מה?

אני כן יכול להגיד שהממשלה הנוכחית לא מתפקדת. אנחנו יודעים כעובדה שמינו פרויקטור קורונה ולא נותנים לו לעבוד, מתעלמים מדעתו במקרים רבים. אנחנו גם יודעים שמתקבלות החלטות משיקולים פוליטיים טהורים שמנוגדות להמלצות גורמי המקצוע. שיש איפה ואיפה באכיפה. שחוקים (קשורים ולא קשורים למשבר) לא מקודמים בגלל משחקי אגו וכוח (ועדת השרים לחקיקה בכלל לא מתכנסת). כל זה באחריות ישירה של המנהל, הוא אדון נתניהו.

לגבי פיזור הכספים הפופוליסטי לעומת חבילות הסיוע הנמוכות, זה בדיוק משלים אחד את השני. בודאי שהמדינה צריכה להוציא כספים חריגים במשבר כזה, אבל זה צריך להעשות בחוכמה. לחלק כסף לכולם בלי שום קריטריונים זה בזבוז משווע, שכלכלנים רבים יצאו נגדו, וזה בא על חשבון צעדים אחרים נחוצים וחכמים שניתן וצריך היה לבצע.

ועוד משהו קטן: ההבנה שלי בכלכלה לא רבה, ולכן אני אזהר פה בדבריי. אבל קראתי בעבר שכלכלנים לא מעטים טוענים שהעשור האחרון הוא מחדל כלכלי מתמשך. שהצמיחה והחוסן של הכלכלה הם במידה רבה פירות של צעדים נכונים שנעשו בעשור שלפני, בתקופת אולמרט ושרון וגם בתקופתו של נתניהו כשר אוצר. זה מתיישב עם כמה נתונים שאני ראיתי, למשל שבנרמול הצמיחה הכלכלית לגידול באוכלוסיה מצבנו טוב הרבה פחות, או שבנרמול הצמיחה בארץ לפי הצמיחה המקבילה בארה''ב (בשביל לנטרל השפעות גלובליות), העשור האחרון לא בולט לטובה בשום אופן.
שוב, אני לא כלכלן, אבל אלה בהחלט טיעונים מעניינים ששווים מחשבה ומעוררים ספק לגבי כמה ניהול המדינה היה מוצלח וכמה קרדיט מגיע לנתניהו (ואני לא נכנס למדדים כלכליים חברתיים שפחות מחמיאים, כאלה שצצים במעבר מהמאקרו למיקרו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 8:57 pm 
Junior

ehud כתב:
זה לא סותר את מה שאני אומר.
מגיע כל הכבוד לכל מנהיג של מדינה שמוותר על הצלחה אישית מרבית יותר מחוץ לחיים הפוליטים, ובתמורה לזה פועל לטובת הכלל.
אצל ביבי זה אפילו קיצוני יותר, כי הוא מקבל יחס של כפיות טובה קיצונית ביותר ממחצית מהעם.
ונראה לי שאת ראשי הממשלה של בריטניה והנשיא של צרפת מעירים באמצע הלילה הרבה פחות.

למה אתה חושב שמעירים את ביבי באמצע הלילה? אתה חושב שג'ונסון בבריטניה או טראמפ בארצות הברית (מניח שגם אורבן ועוד כמה) יותר אהודים על מחצית המדינה שלא בחרה בהם?
הוא מנהיג פוליטי כמו כל אחד, אתה מציג את זה כמשהו אלטרואיסטי אבל אין לי ספק שהמניע העיקרי הוא תאוות כוח. לראש ממשלה יש יותר כוח ממה שמרבית הכסף יכול לקנות.

ehud כתב:
זה אכן קשור לנושא האמוני.
בדת מלמדים קודם כל, שכל עוד יש ספק (סביר) - הווי דן כל אדם לכף זכות. ואין סיבה לא לעשות זאת לשרה.

מה זה ספק סביר? אתה שמעת את העדויות של מה שהיא עושה לעובדים שלה? שמעת את השיחה שהיא התפוצצה וצרחה? קראת את הדברים שהיא אמרה על מזרחיים? מה היא צריכה לעשות כדי שתבין שהיא לא בנאדם טוב? (בעיקר לא לחלשים ממנה).
היא לא ראש הממשלה ולא בוחרים בה, לכן אני חושב שכל ההתעסקות איתה מיותרת ואין בה כלום מעבר לרכילות, אבל בשום צורה אי אפשר לטעון שביבי "מנהל" משפחה טובה וחמה (כאילו, המשפחה הזאת, את המשפחה הקודמת שלו הוא זנח).

ehud כתב:
לתחושתי ולתחושת חצי מהעם, מדובר באחד המנהיגים הגדולים של עם ישראל. על מה זה מבוסס?
לדעתי מבחן התוצאה (עבור הישראלי הממוצע).
המצב הכלכלי טוב (לפחות עד לפני הקורונה) . המצב הביטחוני טוב (יחסית לנסיבות). המצב המדיני טוב. המרקם החברתי טוב (עם כל הקטבים שיש פה).
רמת האושר בסקרים גבוהה (למיטב זכרוני ראיתי סקרים כאלו).
במאגר המועמדים הקיים, יכול להיות שיש כמה חמודים, אבל אני לא רואה מישהו שמגיע לרמת הניהול של ביבי. ולכן, כל העם יפסיד פה.

מעבר לתחושה הסוביקטיבית (שהיא חשובה) - האם המצב הכלכלי היום יותר טוב מאשר בימי אולמרט? האם המרקם החברתי טוב יותר מאשר בימי אהוד ברק? האם רמת האושר עלתה בתקופת ביבי? אין לי מושג אגב מה התשובה לאף שאלה אבל אני מניח שאתה יודע אם ציינת את כל המדדים האלו לניהול החריג לטובה של ביבי.
ושוב, איך אתה יודע אם הם מגיעים או לא מגיעים לרמת הניהול של ביבי? מהי רמת הניהול של ביבי גם? לא מוזר לך העובדה שכל בנאדם שמראה יכולות גבוהות בליכוד ישר עף משם? לא מוזר לך כל נושא היציאה מהגל הראשון בקורונה? מה עם מערכים לתחקור בקורונה? מה עם מפכ"ל? פרקליט? תקציב? כל אלו מעידים על מנהל חריג לטובה? (יכול להיות שזה תוצר של המצב אבל זה בטח לא מראה על רמת ניהול טובה).

ehud כתב:
לגבי השאלה שלך, נניח שאתה מהנדס פתרון עבור החברה שמעסיקה אותך - פיתוח של חומרה או תוכנה ממש מתקדמת עבור החברה שלך. אתה המוח מאחורי זה.
ממש לפני שהפרויקט מסתיים, מגיע הקב"ט של החברה למנכ"ל, ואומר שראו אותך במצלמות לוקח כמה שטרות מאיזה קופה במשרד (קופה שכולם יודעים שיש בה כסף, אך אסור לגעת בה).
אז מה המנכ"ל אמור לעשות - להיות צודק או חכם?
לדעתי, להיות חכם.

אתה רציני? יעיפו אותי על טיל ובצדק. זה להיות גם צודק וגם חכם.

ehud כתב:
להתלונן אפשר. זה פשוט צבוע, אפילו אם יש בזה אמת.
איך זה יראה אם האופנובנק יעשה מאמרים על כך שלפרוץ לדירות זה פשע?
שכל אחד מעם ישראל יעסוק בתיקון עצמו, ואז ממילא הפוליטיקאים שלנו יהיו יותר ישרים.
ושוב, אני כן מצפה לסטנדרט גבוה מהמנהיג, פשוט המצב עם ביבי זה שאין אופציות אחרות, כי הוא ממש איכותי.
אם היתי מאמין שבנט יותר טוב, אז מצידי שיחליף את ביבי.

אז מי יכול להתלונן על משהו באיזשהו נושא וזה לא יהיה צבוע?
אתה חושב ששופטי בג"צ אף פעם לא עברו מעבר חציה באור אדום? אתה חושב שהמפכ"ל אף פעם לא נסע בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה? מאיפה יש להם את הזכות לשפוט ולעצור אותנו האזרחים?! צביעות!
במילים אחרות - נובמת. מה זה שכל אחד יעסוק בתיקון עצמו? אז אפשר לפרק את המשטרה ולהשקיע את הכסף בסמים קלים לכולנו?

ehud כתב:
זה שהגברת נתניהו לא השתפרה בנושא במשך מספר שנים, לא אומר שביבי לא ניסה כן לגרום לה להיות אדם טוב יותר.
אני מאמין שכן.
אולי הוא לא הצליח במבחן התוצאה (אם אכן יש המון-המון נשים שטוענות שהיא דיברה עליהן לא יפה), אבל עדיין, זה יצא מעבר לכל פרופורציה.

מה יצא מעבר לכל פרופורציה?
בחייאט תקרא את העדויות מבית המשפט ובעיתונים... תקרא איך היא מתנהגת לאנשים הכי חלשים באוכלוסיה ותגיד לי אם זה יצא מפרופורציה. כל זה קורה בבית של ביבי, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: