סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:00 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ויקי פרץ היה חלוץ אדיר, אבל הפיק שלו בליגה היה קצר יחסית, בעיקר בין 77 ל-79/80. הוא בלי ספק היה מהכוכבים הבולטים באליפויות של מכבי ב-77 ו-79.
אח"כ היה לו פרק נחמד בליגה הצרפתית, ובתקופה ההיא בנבחרת כבר לא היו לו הופעות בולטות במיוחד. כשהוא חזר לליגה סביב 83/84 הוא כבר לא נתן את היכולות של המחצית השניה של שנות ה-70', ודי דעך.

רוזנטל זה מן הסתם סיפור אחר, כי כאמור - שחקן הגנה. עם זאת, הקריירה שלו בגרמניה הייתה די קצרה. עונה אחת עם השתתפות ב-13 משחקים. גם הסיפור של השמירה שהוצבה עליו , כמה חודשים אחרי טבח מינכן, סביר להניח לא בדיוק הוסיף לו וגם גרם לתלונות מצד חבריו לקבוצה. זו הייתה סיטואציה מוזרה יחסית, ובסופו של דבר אחרי שנה וקצת הוא חזר למדמנת הכדורגל הישראלי. אם אני לא טועה, אחרי הפרק הגרמני שלו שהסתיים בסוף 1973 הוא גם לא חזר כבר לנבחרת. בדיעבד ייתכן שהסיבוב בגרמניה רק פגע בו מקצועית (זה גם היה משולב בשנת הסגר לפני גרמניה במסגרת החוקים דאז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:02 am 
Sophomore

איפה נכנסים שחקנים כמו אוואט טב"ח בנאדו לדעתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:06 am 
Hall of Famer

מבין השלושה שנתת, אני חושב שאת בנאדו הייתי מדרג אחרון למרות שהמילה "אחרון" יכולה להתפרש כאילו הוא היה סתם. בנאדו היה בלם נפלא לכדורגל ישראלי, אבל טב"ח היה בלם פרמיירליג לגיטימי במשך שנים, ואוואט היה שוער ליגה ראשונה בספרד במשך כמה וכמה שנים. כך שזה נותן להם נק' יתרון על בנאדו.
אני לא חושב שבנאדו , כמה שהיה מצוין, נתן אקסטרה יוצאת דופן שיכולה לומר שהסטורית הוא מעל טב"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:12 am 
Sophomore

להיות הישראלי המעוטר אי פעם זה לא אקסטרא יוצאת דופן?
ואיך משווים אותם לשחקנים כמו זהבי או רפאלוב?

או שלעולם השחקנים הנוצצים יותר הם אלה שיהיו במעלה הדירוגים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:18 am 
Hall of Famer

זו אנדקוטה נחמדה, אבל לא חושב , בעיניי לפחות, שהיא נותנת לו את העדיפות. בטח ובטח כשאתה חלק מ-2 קבוצות שהיו מעל הכדורגל הישראלי דאז לא רק מקצועית אלא גם כלכלית (חיפה של החצי הראשון של ה-2000, בית"ר של גאידמק).
זה לא שאני ממעיט ביכולותיו, כאמור. אבל להפגיז באליפויות עם חיפה של 2001-2006 ואז בבית"ר של גאידמק זה משהו שצריך לקחת בחשבון. גם את האליפויות של מיכאל זנדברג אני לוקח בפרופורציה בגלל זה....

אתה צודק שבד"כ הנוצצים יותר יהיו יותר במעלה הדירוגים. להיות בלם נהדר זו אומנות, אבל היא לרוב תהיה "אפורה" יותר מאשר קשר קדמי או חלוץ. מי שאגב לעיתים כן נוצצים אלו השוערים. לאוואט הייתה הקריירה המרשימה ביותר בחו"ל מבין הישראלים, אבל אני די בספק אם הוא נתפס הסטורית כ"כוכב ישראלי". יש דוגמאות בעולם לשוערים שאכן התקבעו ככוכבים לכל דבר במדינות שלהם. במקרה של אוואט נדמה לי שהוא פחות בנקודה הזו בתולדות הכדורגל שלנו אלא יותר "אפור".

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ו' אוקטובר 16, 2020 1:21 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אולי בגלל שאיכשהו היה נדמה שכל הרמה מהאגף לרחבה שלו זה חצי גול.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 1:21 am 
Hall of Famer

גם עניין כפיות הטובה שבתפקיד הזה משחק לרעתו. תגיד ל-20 אוהדי כדורגל ישראלים דודו אוואט, ולפחות חצי מהם יגידו לך דבר ראשון "איך הוא פספס את הכדור מול בית"ר ואכל את הגול ההוא בקרית אליעזר" עם לינק ליוטיוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 2:06 am 
Hall of Famer

לגבי שמוליק רוזנטל, אני חושב שלפחות חלק מזה שהוא לא חזר לנבחרת אחרי שחזר מגרמניה קשור למה שכתבתי בסיפא עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 2:11 pm 
Junior

איך אנחנו עם ההשתפכויות על מנור סלומון? עוד סבבה או כבר יצא מהאף?
אחלה ילד וגם אחלה גול, אבל מי שהיה נכנס לאתרים אתמול בלילה והיום בבוקר היה חושב שהוא הכריע התמודדות ברבע הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 2:20 pm 
Hall of Famer

הוא לא הכריע התמודדות ברבע הגמר, אבל בהחלט האכיל כמה כובעים כולל אותי. כבר עשה שם יותר ממה שציפיתי ממנו. חשבתי ששחטאר משוגעים ששילמו ללוזון 6 מיליון יורו, אבל הם עוד יצאו בזול. יחד עם מה שעשה בליגה האירופית בעונה שעברה הוא כנראה כבר החזיר להם את השקעה, ולא אתפלא אם הם יצאו מהעסק ברווח גדול כשימכרו אותו (וגם לוזון, יש לו 15 אחוז על מכירה עתידית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 2:35 pm 
Sophomore

יואב כתב:
אחלה ילד וגם אחלה גול, אבל מי שהיה נכנס לאתרים אתמול בלילה והיום בבוקר היה חושב שהוא הכריע התמודדות ברבע הגמר.

זורם בכיף.
לעומת זאת ההשתפכויות על הערס ערן זהבי כבר יצאו לי מכל החורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 4:31 pm 
Hall of Famer

אדיר מנור סולומון
הגול עצמו לא מעניין אותי במיוחד, אלא העובדה שהוא פעם אחר פעם מקבל כדור באגף, ומצליח לייצר פריצות אל מול השומרים שלו
בסוף שחקן מהסוג הזה - מקבל כמות מסוימת של הזדמנויות לפרוץ קדימה בדריבל במשחק, והוא מצליח בכך באחוזים גבוהים מאוד עושה רושם - גם מול רמות גבוהות (גם לאחרונה בנבחרת בסך הכל)

אני רק לא מבין את ה"תחביב הלאומי החדש" למצוא לו קבוצה נוספת כבר מרגע שהגיע לשחטאר
מה רע בקבוצה מסדר גודל זה, עם סגנון התקפי ויכולת אישית, שמשחקת בליגת האלופות
יש להם כעת הזדמנות גדולה לעלות שלב, ובשנים האחרונות היו קבוצות ברמתם שהצליחו להתקדם אפילו מעבר לשמינית הגמר

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 4:35 pm 
Hall of Famer

אגב, אפרופו אחוזים ממכירה עתידית (או "אחוזים מהכרטיס" כמו שמכונה בכדורגל שלנו) - אף פעם לא הבנתי עד הסוף את הקונספט

נקצין לצורך הדיון, שמנור סולומון יעבור עוד שנה לריאל מדריד ויעשה את הבלתי יאומן ויסיים של את הקריירה - זה לא יכניס ללוזונים יותר מדי כסף לאורך השנים - רק חד פעמית.
בתרחיש מקביל - אחרי מעבר קרוב בכסף גדול, הוא די מדשדש נניח (חו"ח גם פציעות פה ושם וכו') ועובר כל שנה/שנתיים קבוצה בסכומי מעבר של כמה מיליוני יורו כל פעם - הלוזונים עושים קופה למרות שהשחקן עושה פחות בקריירה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 4:42 pm 
Junior

יואב כתב:

על הנייר, המשחק נגמר 3-2
כלומר הגול השלישי שהוא כבש, הכריע את ההתמודדות.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 5:36 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אגב, אפרופו אחוזים ממכירה עתידית (או "אחוזים מהכרטיס" כמו שמכונה בכדורגל שלנו) - אף פעם לא הבנתי עד הסוף את הקונספט

נקצין לצורך הדיון, שמנור סולומון יעבור עוד שנה לריאל מדריד ויעשה את הבלתי יאומן ויסיים של את הקריירה - זה לא יכניס ללוזונים יותר מדי כסף לאורך השנים - רק חד פעמית.
בתרחיש מקביל - אחרי מעבר קרוב בכסף גדול, הוא די מדשדש נניח (חו"ח גם פציעות פה ושם וכו') ועובר כל שנה/שנתיים קבוצה בסכומי מעבר של כמה מיליוני יורו כל פעם - הלוזונים עושים קופה למרות שהשחקן עושה פחות בקריירה...

ההנחה היא שאם הוא יצליח בשחטאר ויימכר לקבוצה גדולה, זה יהיה ב"קצת יותר" מ-6 מיליון יורו.
גם אם לוזון יראה מזה עוד כמה מיליונים בודדים, אלה מיליונים "בחינם" מבחינתו. הוא לא היה צריך לעבוד בשבילם, לא לנהל מו"מ עבורם, רק לשבת אחורה בכסא ולראות אחרים עובדים "בשבילו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 7:39 pm 
Junior

shmueliki כתב:

רק בכדי ליישר קו - אין כבר דבר כזה "כרטיס שחקן".
מכבי פ"ת תקבל את האחוזים המדוברים רק מהמכירה של מנור משחטאר לקבוצה אחרת. במעברים הבאים היא עתידה לקבל דמי סולידריות בלבד (אחוזים בודדים), שזה נחמד אבל לא יהיה קרוב אפילו לאחוזים שהיא תקבל עכשיו - קראתי 15 אחוז, אבל חבר אמר לי שלוזון התראיין היום ואמר שיש לו 20.

דמי הסולידריות:
א. שחקן שעבר את גיל 23 - חמישה אחוזים מהעסקה.
ב. שחקן מתחת לגיל 23 - עד חמישה אחוזים מהעסקה.
------------------------------------------------------------------------
א. העונות בהן היה השחקן בן 12, 13, 14 ו-15 מעניקות רבע אחוז לכל שנה מהעסקה הכוללת.
ב. כל עונה בין הגילים 16 עד 23 (שמונה בסך הכל) שווה חצי אחוז

העברתו של מואנס דאבור, שעבר מסביליה להופנהיים תמורת 12 מיליון יורו, יכולה לשמש כדוגמא:
1. סביליה, המוכרת, צריכה להפריש 5% שהם 600 אלף יורו מסכום המכירה לטובת הקבוצות בהן שיחק החלוץ עד גיל 23.
2. דאבור, יליד מאי 1992, שיחק באחי נצרת מגיל ילדים עד שנת 2010, הווה אומר שבע עונות מגיל 12 ועד גיל 18 (כולל). ארבע העונות הראשונות שוות רבע אחוז כל אחת (ובסך הכל אחוז אחד מהעסקה), שלוש האחרונות חצי אחוז כל אחת (ובסך הכל אחוז וחצי). לכן, יחד, אחי נצרת מקבלת 2.5 אחוזים.
3. במכבי תל אביב שיחק דאבור ארבע שנים (2014-2010), כלומר מגיל 19 עד 22 (כולל), השווים שני אחוז.
4. בגיל 23 שיחק דאבור במשך עונה אחת בגראסהופרס השווייצית, כך שלה מגיע חצי אחוז.

אחי נצרת תקבל 300 אלף יורו, מכבי תל אביב תקבל 240 אלף יורו וגראסהופרס 60 אלף יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 22, 2020 11:57 pm 
Junior

מה נגיד ומה נאמר -
למרות ששתי הישראליות שלנו אירחו את שתי הקבוצות שעל הנייר הן הפחות טובות בבית, שתיהן ניצחו. שאפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 12:11 am 
Hall of Famer

כן... חבל מאד שלא נמשיך בליגה האירופית בשנים הבאות.
בעונה הבאה הקבוצות הישראליות (חוץ מהאלופה אם תיפול בסיבוב השלישי של מוקדמות ליגת האלופות והלאה) יפסיקו להגיע לליגה האירופית, ובמקום זה ישחקו בקונפרנס ליג - גביע שלישי בחשיבותו שיתחיל בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 12:12 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כן... חבל מאד שלא נמשיך בליגה האירופית בשנים הבאות.
בעונה הבאה הקבוצות הישראליות (חוץ מהאלופה אם תיפול בסיבוב השלישי של מוקדמות ליגת האלופות והלאה) יפסיקו להגיע לליגה האירופית, ובמקום זה ישחקו בקונפרנס ליג - גביע שלישי בחשיבותו שיתחיל בעונה הבאה.

תוכל להרחיב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 12:22 am 
Hall of Famer

הליגה האירופית (בשלב הבתים) הולכת להצטמצם ל-32 קבוצות בעונה הבאה במקום 48 היום, כשהמקומות יישמרו בעיקר למדינות הגדולות - אלה שגם מקבלות קבוצות בשלב הבתים של הצ'מפיונס.
למדינות הנחותות כמונו אופ"א מייסדת את המפעל השלישי הזה, שהמדינות הגדולות בקושי ישלחו אליו קבוצות. בגביע הזה יהיו גם כן 32 קבוצות בשלב הבתים, אבל אף מדינה לא תקבל מקומות אוטומטים. כל הקבוצות יעברו מוקדמות, 22 יעלו לבתים יחד עם 10 נופלות מפלייאוף הליגה האירופית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 12:49 am 
Hall of Famer

אגב, אני מניח שהיריבה של מכבי נשמעת לכם עם שם מוכר לאור מה שקורה בזמן האחרון, נכון?
בקיצור, קרבאך היא אכן במקור מנגורנו-קרבאך, מעיר שמאז תחילת הסכסוך וההשתלטות דה פקטו של הארמנים על האזור הפכה לעיר רפאים (למעשה היא הושמדה על ידי הארמנים עד כדי כך שהיא מכונה "הירושימה של הקווקז"). היא משחקת את משחקי הבית שלה בעקרון בבאקו.
אבל עכשיו עם המלחמה הנוכחית היא לא יכולה לארח אפילו בבאקו.
אז היא פנתה להתאחדות הישראלית וביקשה לארח בישראל.
ההתאחדות פנתה למשרד הבריאות. משרד הבריאות סירב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 1:11 am 
Hall of Famer

יואב כתב:
רק בכדי ליישר קו - אין כבר דבר כזה "כרטיס שחקן".
מכבי פ"ת תקבל את האחוזים המדוברים רק מהמכירה של מנור משחטאר לקבוצה אחרת. במעברים הבאים היא עתידה לקבל דמי סולידריות בלבד (אחוזים בודדים), שזה נחמד אבל לא יהיה קרוב אפילו לאחוזים שהיא תקבל עכשיו - קראתי 15 אחוז, אבל חבר אמר לי שלוזון התראיין היום ואמר שיש לו 20.

דמי הסולידריות:
א. שחקן שעבר את גיל 23 - חמישה אחוזים מהעסקה.
ב. שחקן מתחת לגיל 23 - עד חמישה אחוזים מהעסקה.
------------------------------------------------------------------------
א. העונות בהן היה השחקן בן 12, 13, 14 ו-15 מעניקות רבע אחוז לכל שנה מהעסקה הכוללת.
ב. כל עונה בין הגילים 16 עד 23 (שמונה בסך הכל) שווה חצי אחוז

העברתו של מואנס דאבור, שעבר מסביליה להופנהיים תמורת 12 מיליון יורו, יכולה לשמש כדוגמא:
1. סביליה, המוכרת, צריכה להפריש 5% שהם 600 אלף יורו מסכום המכירה לטובת הקבוצות בהן שיחק החלוץ עד גיל 23.
2. דאבור, יליד מאי 1992, שיחק באחי נצרת מגיל ילדים עד שנת 2010, הווה אומר שבע עונות מגיל 12 ועד גיל 18 (כולל). ארבע העונות הראשונות שוות רבע אחוז כל אחת (ובסך הכל אחוז אחד מהעסקה), שלוש האחרונות חצי אחוז כל אחת (ובסך הכל אחוז וחצי). לכן, יחד, אחי נצרת מקבלת 2.5 אחוזים.
3. במכבי תל אביב שיחק דאבור ארבע שנים (2014-2010), כלומר מגיל 19 עד 22 (כולל), השווים שני אחוז.
4. בגיל 23 שיחק דאבור במשך עונה אחת בגראסהופרס השווייצית, כך שלה מגיע חצי אחוז.

אחי נצרת תקבל 300 אלף יורו, מכבי תל אביב תקבל 240 אלף יורו וגראסהופרס 60 אלף יורו.

תודה על המידע המעניין
ממתי הנהלים הללו שציינת? האם מדובר בנהלים כלליים של פיפ"א/אופ"א? או שיכול להיות שבפנים הכדורגל הישראלי יש נהלים אחרים - למשל ירדן שועה שכמדומני (ועד כמה שקשה לעקוב אחרי שחקן שכבר שנתיים כל חודש מועמד להעברה...) מחזיק חלק מ"כרטיס השחקן שלו", לצד בני יהודה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 2:37 pm 
Junior

מה תגידו על מכבי ת"א שבזמן שמשיגה 2 נקודות מ - 9 בליגה, עושה היסטוריה כפולה אתמול:
1. הקבוצה הישראלית הראשונה שמנצחת בטורקיה.
2. הקבוצה הראשונה שפותחת את שלב הבתים האירופאי עם שתי ניצחונות משני משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 3:35 pm 
Hall of Famer

עזוב, תיכף יבוא ראי ויקטין את זה
:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 30, 2020 3:55 pm 
Hall of Famer

דווקא לא, זה מאד יפה וגם מאד חשוב, נוצרה פה הזדמנות אדירה לכסות על הדירוג של ישראל עם הורדת עונת 2016/17 שהייתה מצויינת, ואולי אפילו לעלות ל-15 הראשונות - מה שייתן לנו בעונה שאחרי הבאה (2022/23) שתי נציגות במוקדמות האלופות ונציגה בליגה האירופית (יחד עם שתי נציגות בליגה השלישית).
ואני אסביר.
לישראל יש עכשיו 5.5 נקודות מהעונה הזו, כשכל נצחון של מכבי או ב"ש בבתים נותן חצי נקודה נוספת. בעונת 2016/17 ישראל עשתה 6.75 שיימחקו בסוף העונה הזו, כך שהיא קרובה לכסות על זה. בסך הכל יש לישראל 22.875 נקודות דירוג, והיא במקום ה-19 שזה כבר קפיצה של 4 שלבים מתחילת העונה.
היריבות של ישראל בנמצאות מעליה הן (עם המיקומים) 14. דנמרק, 15. קפריסין, 16. סרביה, 17. יוון, 18. שווייץ. מזכיר עוד פעם, דירוג הקסם הוא 15 ולשם ישראל רוצה להגיע.
לקפריסין במקום ה-15 יש 27.250, וזה הפרש גדול מישראל. אבל לקפריסין נשארה רק קבוצה אחת באירופה, ו-5.5 נקודות שיימחקו בסוף השנה. גם לדנמרק במקום ה-14 נשארה רק קבוצה אחת, זו ההיא בליגת האלופות שספק גדול אם תוציא שם נקודה, והולכות להימחק לה לא פחות מ-8.5 נקודות בסוף העונה מתוך 27.375 .
גם לסרביה ולשווייץ נשארה רק קבוצה אחת באירופה העונה (אם כי לסרביה יש מעט מאד נקודות להגן עליהן). היוונים יותר מוצלחים, התחילו מראש עם נציגה יותר ו-3 עדיין נשארו.
ישראל כמובן צריכה להסתכל גם למטה על מדינות שמדורגות קצת מתחתיה, בעיקר על כאלה שנשארו להן יותר מקבוצה אחת (קרואטיה 2, צ'כיה 3, גם יימחקו להן פחות נקודות מישראל בסוף העונה). אבל על זה בפעם אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 68 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: