סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 7:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 1:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
על פי מנהיים במגרש פתוח בסוף האיגוד והמנהלת החליטו על 2 יורדות ו2 עולות.ככה שהולכת להיות מלחמת עולם נגד הירידה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 3:37 pm 
Hall of Famer

מעניין כמה שנים ניתקע בגלל מלחמות האגו הללו על מספר קבוצות אי זוגי
לא שזה אסון גדול, אבל מה זה תורם...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 5:08 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
כן, גם הרצליה קבוצה לא נעימה לצפייה. אפשר להוסיף אותה לרשימה שלמטה, ששמתי בת'רד אחר אבל אולי יותר מתאימה כאן:

הקבוצות שמעניין לצפות בהן למי שלא אוהד אותן:
גלבוע עם זיו, חנוכי, ארצי, סרור, ובני, יחד עם 4 אמריקאים מצויינים.
הפועל תל אביב של מדר, טימור, שוכמן, מור, קופרברג ואדם.
מכבי חיפה עם סורקין, בריסקר, בן שימול, שרון וצ'וברביץ'.
ראשון עם דברת, אביבי (הפתעה נעימה), גוט, טסלר, פליישר, טישמן ופלד.

הקבוצות הכי לא מעניינות:
מכבי של בלייזר והאמריקאים (והקרואטים)
חולון של פניני והאמריקאים
ירושליים של בלאט והאמריקאים (וקצת אריאל)
באר שבע של... האמריקאים.

משחקים של אמריקאים מול אמריקאים אפשר לראות בקלות באינטרנט מהג'י ליג. הכתוביות בעברית על החולצות לא עושות לי את זה.

אבל העיקר שלאומית מבסוט שהוא נפטר מ"הישראלים הפרזיטים".

אתה מוזמן לראות ליגה ארצית. שם אין זרים בכלל.

ובאמת הבדל עצום בין מתאזרחים פרופר לבין צ'וברביץ', מייקל בריסקר או סורקין. יפה גם שהכנסת את טסלר ופלד המשמעותיים, בזמן ש-4 הזרים של ראשל"צ ישחקו 30+ דקות בערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 5:20 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
מספיק טובים למה בדיוק? הרי אם מחר היו מחליטים שכל קבוצה יכולה להביא שני זרים ומתאזרח אחד אז ישראלים היו משחקים והיו בדיוק מספיק טובים כדי להתמודד עם הישראלים של הקבוצות האחרות.

החליטו את זה בליגה הלאומית. למה שלא תראה פשוט את הכדורסל שלהם בימי שלישי? לא לרמה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 7:21 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
אני גם לא קובע רק לפי המספרים. מן הסתם יש שחקנים ישראלים שיותר מעניין לצפות בהם מאחרים (למשל זיו, מדר, דברת), בעיקר אלו שיש להם פוטנציאל להשתפר עוד ואלו שמצליחים להוביל את הקבוצה שלהם, למשל מעמדת הרכז ולתפוס מקום מרכזי ולא רק כשוליות. מעבר לזה, יש כמובן גם סגנון משחק, זרים ומתאזרחים שאני אוהב פחות/יותר וכו'.

אבל בשורה התחתונה, עבורי הסיבה היחידה לצפות בליגה הישראלית (ולא נניח במשחקים מהליגה הספרדית האיכותית יותר) היא שיש לפחות נוכחות משמעותית לשחקנים ישראלים. אני לא אוהד אף קבוצה, אבל כן אוהב את הכדורסל הישראלי הרבה שנים. וקבוצה כמו באר שבע אני לא זוכר אף פעם. גם לא את מכבי או חולון עם כל כך מעט ישראלים רלונטיים (נכון שבשני המקרים מדובר גם על פציעות, אבל גם על בנייה מכוונת).

אני יכול להבין את הביאוס/מיאוס מזרים סתמיים שעוברים פה לעונה (או פחות) וממשיכים הלאה בלי שמישהו יזכור אותם יומיים אחרי שעזבו. אבל מה רע במתאזרחים סטייל ספנסר וייס, ווילי וורקמן ואחרים שנשארים פה שנים ומתחברים למועדון? אפילו אחד כמו בן אייזנהרט, לא איזה כשרון גדול וגם לא מקבל הרבה דק', אבל האיש כבר 5-6 שנים ברצף בבאר שבע, הדבר הכי קרוב שיש לשחקן בית במועדון. כמה צברים כבר יש שנקשרו בצורה כזו למועדון?
בהקשר הזה, בהחלט מעניין אותי לראות את נתן יורקוביץ' שעשוי להתגלות כיופי של שחקן לליגה שלנו לעשור הקרוב. אני לא מבין מה רע בזה.
אגב, אאז"נ רמי הדר ידע לתת כמות נכבדה מאוד של דקות לעמית זיס בשנה שעברה. אני מקווה שזה ימשיך גם השנה, ויש שם גם את אבו ערישה המסקרן בהחלט, ואפילו נטע סגל מקבל דקות עד כה בבלקנית אאל"ט. זה לא יותר מעניין מאלכס צ'וברוביץ' קשישא? (ואם כבר ספרת את צ'וברו, למה ההתעלמות מזלמן בהפועל?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 9:45 pm 
Junior

הנושא הזה כבר קצת התנפח מעבר למידותיו והוא פחות רלבנטי עכשיו מלפני שלוש-ארבע שנים. בעיקרון לאף אחד (נראה לי) אין בעיה שבאר שבע מוצאת לנכון להביא מתאזרח בפרופיל יחסית גבוה כמו יורקביץ. הבעיה שעל כל אחד כזה יש שלושה מתאזרחים ברמה מבישה שחלקם נפלטו לחלוטין מעולם הכדורסל אחרי שזרקו אותם וגילו שהדמי כיס למקדונלדס ששילמו להם לא שווים את זה.

חוצמזה שתומר ירון מתרץ את הפטיש שלו למתאזרחים ב1500 דולר מהסיבה שישראלים לא רוצים להגיע לבאר שבע? כן נהריה יכולה למשוך את אור לאומי החוצה מאזור המרכז, שולדי(שהיה במו"מ עם באר שבע) יבחר לרדת לפאקינג אילת רק לבאר שבע אף ישראלי לא רוצה להגיע?

ובאמת אפשר לציין שבאר שבע נותנת הזדמנות מעבר לדרוש לזיס. שהוא שחקן לאומית ותו לא.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 11:06 pm 
Sophomore

מאסטר כתב:
סאבוניס כתב:
מספיק טובים למה בדיוק? הרי אם מחר היו מחליטים שכל קבוצה יכולה להביא שני זרים ומתאזרח אחד אז ישראלים היו משחקים והיו בדיוק מספיק טובים כדי להתמודד עם הישראלים של הקבוצות האחרות.

החליטו את זה בליגה הלאומית. למה שלא תראה פשוט את הכדורסל שלהם בימי שלישי? לא לרמה שלך?

קודם כל, אין לי בעייה לראות שחקנים צעירים מבטיחים גם בלאומית. אבל מה לעשות, בא לי לראות את השחקנים הישראלים הכי טובים. נניח הטופ 30. ואלו משחקים בליגה הבכירה לא בלאומית או בארצית. טיעון די ילדותי.

לגבי בריסקר וסורקין מול מתאזרח שהגיע לכאן לפני דקה, אתה באמת שואל? לא ברור לך ההבדל בין שחקן מקומי שגדל בכדורסל הישראלי ועבר דרך הנבחרות הצעירות לכאלו שלא? זה הרי בכלל לא קשור לענייני יהדות או אזרחות אלא לשחקני בית, שבכל העולם תמצא אוהדים שקל להם יותר להתחבר אליהם וגם הרבה יותר סביר שיעבירו את הקריירה שלהם בליגה המקומית וייצרו המשכיות חשובה. ויש גם את העניין הפעוט של הנבחרת, שבה מה לעשות משחקים ילידי המקום (וגם מתאזרח אחד)/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 11:52 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
הנושא הזה כבר קצת התנפח מעבר למידותיו והוא פחות רלבנטי עכשיו מלפני שלוש-ארבע שנים. בעיקרון לאף אחד (נראה לי) אין בעיה שבאר שבע מוצאת לנכון להביא מתאזרח בפרופיל יחסית גבוה כמו יורקביץ. הבעיה שעל כל אחד כזה יש שלושה מתאזרחים ברמה מבישה שחלקם נפלטו לחלוטין מעולם הכדורסל אחרי שזרקו אותם וגילו שהדמי כיס למקדונלדס ששילמו להם לא שווים את זה.

חוצמזה שתומר ירון מתרץ את הפטיש שלו למתאזרחים ב1500 דולר מהסיבה שישראלים לא רוצים להגיע לבאר שבע? כן נהריה יכולה למשוך את אור לאומי החוצה מאזור המרכז, שולדי(שהיה במו"מ עם באר שבע) יבחר לרדת לפאקינג אילת רק לבאר שבע אף ישראלי לא רוצה להגיע?

ובאמת אפשר לציין שבאר שבע נותנת הזדמנות מעבר לדרוש לזיס. שהוא שחקן לאומית ותו לא.

וכאילו כדי להכעיס, זיס עם 16 נקודות היום. העניין הוא שדווקא יש לו כדורסל וגם נתונים פיזיים (ראו גם בעתודה). רק הביטחון והעקביות חסרים. אולי תגיע יום אחד. סביר יותר להניח שלא. אבו ערישה לעומת זאת (או שלא) נראה לי כמו שחקן שלא יגיע לכלום. למרות הגובה והקליעה (על הנייר), אף פעם לא ממש היה לו את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 11:57 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
החתול יובב כתב:

וכאילו כדי להכעיס, זיס עם 16 נקודות היום. העניין הוא שדווקא יש לו כדורסל וגם נתונים פיזיים (ראו גם בעתודה). רק הביטחון והעקביות חסרים. אולי תגיע יום אחד. סביר יותר להניח שלא. אבו ערישה לעומת זאת (או שלא) נראה לי כמו שחקן שלא יגיע לכלום. למרות הגובה והקליעה (על הנייר), אף פעם לא ממש היה לו את זה.

הוא גם בדואי, לא באמת ישראלי.
ולגבי זיס, טוב לראות שהוא מתעלה נגד הגדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 12:16 am 
Junior

סאבוניס כתב:
קודם כל, אין לי בעייה לראות שחקנים צעירים מבטיחים גם בלאומית. אבל מה לעשות, בא לי לראות את השחקנים הישראלים הכי טובים. נניח הטופ 30. ואלו משחקים בליגה הבכירה לא בלאומית או בארצית. טיעון די ילדותי.

לגבי בריסקר וסורקין מול מתאזרח שהגיע לכאן לפני דקה, אתה באמת שואל? לא ברור לך ההבדל בין שחקן מקומי שגדל בכדורסל הישראלי ועבר דרך הנבחרות הצעירות לכאלו שלא? זה הרי בכלל לא קשור לענייני יהדות או אזרחות אלא לשחקני בית, שבכל העולם תמצא אוהדים שקל להם יותר להתחבר אליהם וגם הרבה יותר סביר שיעבירו את הקריירה שלהם בליגה המקומית וייצרו המשכיות חשובה. ויש גם את העניין הפעוט של הנבחרת, שבה מה לעשות משחקים ילידי המקום (וגם מתאזרח אחד)/

ואתה באמת רואה את רובם בליגת העל, אז אני לא מבין איפה הבעיה. מי שלא טוב מספיק משחק לרוב בלאומית, ומה שאתה מציע זה להוריד את הזרים והמתאזרחים כדי שהם יהיו 'חלק מהטופ 30'. לא רואה את ההיגיון.
מעבר לכך, בכל הקבוצות שמעניין אותך לצפות בהן יש 4 זרים שכ"א מהם משחק לרוב 30 דקות בערב. זה הכדורסל הישראלי במיטבו שאתה מתכוון אליו? ארבעה אמריקאים שרואים את רוב הדקות? קצת צביעות.
בקבוצות הפחות נעימות לצפיה לתפיסתך, אני בטוח שבלייזר וזוסמן בכשירות יראו 60 דקות משותפות בליגה, כנ"ל בלאט-אריאל-זלמנסון. זה הרבה פחות מבקבוצות אחרות?
וכן, אני פחות אובססיבי בנוגע לתעודות זהות, ולא רואה הבדל גדול בין מייקל בריסקר - שאבא שלו היה בערך כל מה שאתה לא אוהב בכדורסל שלנו מבחינת האזרוח, למתאזרחים אחרים שמגיעים בגיל 20 ויכולים להשתקע כאן שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 12:36 am 
Sophomore

לא, ממש לא הכדורסל הישראלי במיטבו. אם הייתי קובע, לא יותר משלושה זרים בקבוצה, מצידי גם שניים מספיק (ואז גם לא יהיה צריך כל מיני חוקי מתאזרחים מטופשים). כשכספי וזוסמן יחזרו לשחק (לגבי הראשון, "אם"), אשמח לראות גם את מכבי. אריאל וזלמנסון בתפקיד שולי בירושלים, שזה חלק מהעניין. כמו שכתבתי למעלה, חלק מהעניין מבחינתי זה לא רק לספור דקות על המגרש אלא גם לקבל תפקיד משמעותי ברוטציה ולהיות שחקן משפיע. בכל הקבוצות שציינתי שאני מעדיף לצפות בהן יש לפחות שחקן אחד כזה. וכן, בהחלט מעדיף לראות את ירושלים (בלאט שחקן שכיף לצפות בו וגם מקבל תפקיד מרכזי) מאשר את חולון, באר שבע או הרצליה למשל.

לגבי בריסקר, זה ממש לא קשור לתעודת זהות ישראלית. הרי את זה יש גם למתאזרחים. זה קשור לשחקן מקומי (כמוני וכמוך אני מניח), שגדל כאן, ראינו אותו מתפתח, סביר להניח שישחק כאן הרבה שנים (אלא אם יהיה אבדיה וימריא למחוזות רחוקים) ומהווה מודל לשחקנים צעירים ומראה להם שיש סיבה להשקיע בכדורסל ואולי תקווה לעשות מזה יום אחד מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו (עוד הבדל בין ליגת העל ללאומית). באמת קשה להבין למה קל יותר להתחבר לשחקן כזה?

נכון, יש גם זרים ומתאזרחים שנשארים כאן שנים, ואחרי תקופה באמת מתחיל להיווצר חיבור מסויים (בעידן אחר שחקנים כמו ברד ליף או ווילי סימס, או זרים כמו אנתוני פארקר). אבל הבאתי פעם באיזה ת'רד אחר נתונים על כך שהליגה הישראלית היא הליגה עם תחלופת הזרים הגבוהה ביותר באירופה ועם הכי פחות המשכיות.

ואגב, כל אלו ששולחים אותי לראות משחקים של הלאומית והארצית, בפעם האחרונה שבדקתי, הם לא משודרים בטלוויזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 12:43 am 
Sophomore

לאומית2021 כתב:
הוא גם בדואי, לא באמת ישראלי.

קשה לי להבין אם זו גזענות או ניסיון קלוש להומור (באמת שלא משעשע).

לא יודע מה איתך, אבל אני כתבתי כבר הרבה פעמים כאן שאין שום קשר ליהדות או לתעודת זהות. להיפך, אני אשמח מאוד אם שחקנים כמו אבו ערישה או משעור (ישראלים כמוני וכמוך), או לצורך העניין בן למהגרים זרים (או רוסים או אתיופים למשל) שגדל כאן (אפילו כזה שאין לו תעודת זהות ישראלית) יצליח ויהפוך לכדורסלן מוביל. למעשה זה ישמח אותי יותר מהצלחה של איזה בן עשירים מצפון תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 12:45 am 
Hall of Famer

כדי להמחיש (אם יורשה לי) אחד מהטיעונים של סאבוניס - אעשה אנלוגיה דווקא בהיבט הזרים:
הערב ראיתי קצת את משחקי הגביע, אז לראות את דונטה סמית זה מעניין אותי מאוד גם במשחק מול קבוצה מליגה שנייה, כנ"ל כל מיני דריל מונרו שכבר ותיקים יחסית בליגה שלנו. ברגע שזרים מתחלפים כל כמה חודשים - אז פרט למעט סקרנות טבעית אם יש להם רזומה מסקרן במיוחד - זה הרבה פחות מושך.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 1:05 am 
Junior

סאבוניס, אם תוריד את מספר הזרים, זה אולי יהפוך את אריאל וזלמנסון לשחקנים מרכזיים יותר לדוגמא, אבל אני בכלל לא בטוח שזה יהפוך אותם לשחקנים טובים יותר מבחינת כדורסל.
בנוגע לבריסקר, אני אומר שאם הגישה למתאזרחים הייתה מתממשת כמו שאתה רוצה, אז הוא בכלל לא היה כאן, כי אבא שלו היה אותו סיפור. זה תקף גם לדאוסן.
הליגה הלאומית הייתה משודרת בשנים האחרונות, ובנוגע לארצית, אתה מוזמן לעשות כמוני ולקפוץ פעם בשבוע למשחק שקרוב למקום מגוריך. מבטיח לך שאתה יכול אפילו להנות מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 1:05 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
כדי להמחיש (אם יורשה לי) אחד מהטיעונים של סאבוניס - אעשה אנלוגיה דווקא בהיבט הזרים:
הערב ראיתי קצת את משחקי הגביע, אז לראות את דונטה סמית זה מעניין אותי מאוד גם במשחק מול קבוצה מליגה שנייה, כנ"ל כל מיני דריל מונרו שכבר ותיקים יחסית בליגה שלנו. ברגע שזרים מתחלפים כל כמה חודשים - אז פרט למעט סקרנות טבעית אם יש להם רזומה מסקרן במיוחד - זה הרבה פחות מושך.

לא יודע מה איתך, אני רוצה קבוצה מצליחה, אני רוצה שחקנים טובים, אני רוצה שחקנים שכיף לי לראות אותם. זרים, ישראלים, חוצנים, לא מעניין אותי. מן הסתם ישראלים פחות עונים להגדרות שהצגתי כאן.
בהקשר הזה תופעה מוזרה שמצאתי בבורדיון - יש לו נטיה לא לתת לשחקן שלו לעבור אותו כמו אוויר. בנוסף הוא יורד בשקט לספסל ולא עושה תנועות ומקלל לכיוון הספסל. איפה הוא ואיפה ה"סמל" עאלק שלומי הרוש, שמן הסתם השתכר הרבה יותר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 1:14 am 
Hall of Famer

אני דיברתי על מה שאני רוצה כצופה נייטרלי שפותח טלוויזיה. קצת שמות מוכרים "להזדהות" ולעקוב אחריהם. מצ'-אפ של ג'ימי הול ודונטה סמית מסקרן אותי (אף שהוא בסיבוב ראשון בגביע וכו'), ואני עוקב אחריו בקפידה בכל מאבק מיקום שלהם וכו'. קרב אחר בין שני זרים שפה כמה שבועות - כמעט תמיד פחות.
המתאזרחים המוצלחים (כבורדיון, וורקמן - את שניהם אגב אני מאוד אוהב ומעריך לא מהיום) לא אחת נשארים פה לא מעט שנים - זה ממש תורם מבחינתי האישית כצופה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 2:46 am 
Sophomore

מאסטר כתב:
סאבוניס, אם תוריד את מספר הזרים, זה אולי יהפוך את אריאל וזלמנסון לשחקנים מרכזיים יותר לדוגמא, אבל אני בכלל לא בטוח שזה יהפוך אותם לשחקנים טובים יותר מבחינת כדורסל.
בנוגע לבריסקר, אני אומר שאם הגישה למתאזרחים הייתה מתממשת כמו שאתה רוצה, אז הוא בכלל לא היה כאן, כי אבא שלו היה אותו סיפור. זה תקף גם לדאוסן.
הליגה הלאומית הייתה משודרת בשנים האחרונות, ובנוגע לארצית, אתה מוזמן לעשות כמוני ולקפוץ פעם בשבוע למשחק שקרוב למקום מגוריך. מבטיח לך שאתה יכול אפילו להנות מזה.

הטיעון הזה על זה שבריסקר לא היה פה אם אבא שלו לא היה מתאזרח נשמע תועלתני. אז זו הסיבה להביא מתאזרחים, כדי שיגדלו לנו את דור העתיד הישראלי? מבחינתי, בריסקר (או בלאט או דוסון) כאמור לא שונה ממני או ממך שגדלנו כאן, או מכל בן של מהגרים (בינינו, כמעט כולנו כאן צאצאים של מהגרים, אם לא דור ראשון, אז דור שני או שלישי). הם לא פחות מקומיים מכולנו. רוזנברג ויורקוביץ' דווקא כן. ואין בזה שום דבר רע. רק שאני את הליגה המקומית שלי רוצה עם תפקיד מרכזי יותר למקומיים שגדלו כאן.

אגב, אין לי אשליות שזה מה שיהפוך את אריאל, זלמנסון, או חנוכי לשחקנים טובים יותר. זו אפשרות, אבל התיאוריה על הרבה דקות משחק כדרך ליצור שחקנים תמיד נראתה מפוקפקת משהו בעיני. מיד פרדיגמה שאין לה ממש ראיות אמפיריות שיטתיות. כך שזה לא העניין מבחינתי. אני פשוט רוצה לראות את השחקנים הישראלים המובילים... ובכן, מובילים קבוצות ולא משמשים כשוליות זניחות.

ומה יהיה על הרמה אתה שואל? ובכן, הרמה היא ממילא יחסית. הרי אם אני רוצה רמה גבוהה אבסולוטית, לא אטרח בכלל עם הליגה הישראלית ואצפה רק ב-נבא. או לפחות ביורוליג. אבל עבורי יש ערך למקומיות וכחלק מזה לשחקנים מקומיים. אז מה הרמה שאני רוצה לראות? הרמה של השחקנים המקומיים הכי טובים שגדלו כאן עם חיזוק מסויים של אחרים. גם אם זה יהיה טיפה פחות מהיום (מאמין שלא הרבה) זה לא יפריע לי. למשל, נהניתי יותר לראות כדורסל ישר אחרי הסגר הראשון, כשלא מעט קבוצות היו עם שלושה זרים בלבד.

ומעבר לזה, מסכים לגמרי עם שמואליקי. לראות את סטנלי ברנדי (שאגב הודיע היום על פרישה מכדורסל בגיל 53(!); שווה אולי ת'רד נפרד לכבודו) משחק, גם בארצית, בהחלט הייתה חוויה, והסיבה היא לא רק יכולות המשחק הנדירות, אלא גם העובדה שהיה כאן כל אך הרבה שנים ואפשר היה להתחבר אליו ולסיפור שלו.

באשר למשחק שקרוב למקום מגורי, אני חושש שזה לא ממש יעבוד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 05, 2020 12:38 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
לא, ממש לא הכדורסל הישראלי במיטבו. אם הייתי קובע, לא יותר משלושה זרים בקבוצה, מצידי גם שניים מספיק (ואז גם לא יהיה צריך כל מיני חוקי מתאזרחים מטופשים). כשכספי וזוסמן יחזרו לשחק (לגבי הראשון, "אם"), אשמח לראות גם את מכבי. אריאל וזלמנסון בתפקיד שולי בירושלים, שזה חלק מהעניין. כמו שכתבתי למעלה, חלק מהעניין מבחינתי זה לא רק לספור דקות על המגרש אלא גם לקבל תפקיד משמעותי ברוטציה ולהיות שחקן משפיע. בכל הקבוצות שציינתי שאני מעדיף לצפות בהן יש לפחות שחקן אחד כזה. וכן, בהחלט מעדיף לראות את ירושלים (בלאט שחקן שכיף לצפות בו וגם מקבל תפקיד מרכזי) מאשר את חולון, באר שבע או הרצליה למשל.

לגבי בריסקר, זה ממש לא קשור לתעודת זהות ישראלית. הרי את זה יש גם למתאזרחים. זה קשור לשחקן מקומי (כמוני וכמוך אני מניח), שגדל כאן, ראינו אותו מתפתח, סביר להניח שישחק כאן הרבה שנים (אלא אם יהיה אבדיה וימריא למחוזות רחוקים) ומהווה מודל לשחקנים צעירים ומראה להם שיש סיבה להשקיע בכדורסל ואולי תקווה לעשות מזה יום אחד מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו (עוד הבדל בין ליגת העל ללאומית). באמת קשה להבין למה קל יותר להתחבר לשחקן כזה?

נכון, יש גם זרים ומתאזרחים שנשארים כאן שנים, ואחרי תקופה באמת מתחיל להיווצר חיבור מסויים (בעידן אחר שחקנים כמו ברד ליף או ווילי סימס, או זרים כמו אנתוני פארקר). אבל הבאתי פעם באיזה ת'רד אחר נתונים על כך שהליגה הישראלית היא הליגה עם תחלופת הזרים הגבוהה ביותר באירופה ועם הכי פחות המשכיות.

ואגב, כל אלו ששולחים אותי לראות משחקים של הלאומית והארצית, בפעם האחרונה שבדקתי, הם לא משודרים בטלוויזיה.

דווקא הליגה הלאומית משודרת בכל יום שלישי בערוץ 5י והעונה תיפתח ב17 לחודש.

אתמול למכבי חיפה בגביע היה יותר מזל משכל שלעפולה היו 3 שלשות חופשיות שפוספסו בדקה האחרונה של המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], רלפי ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה