מאסטר כתב:
סאבוניס, אם תוריד את מספר הזרים, זה אולי יהפוך את אריאל וזלמנסון לשחקנים מרכזיים יותר לדוגמא, אבל אני בכלל לא בטוח שזה יהפוך אותם לשחקנים טובים יותר מבחינת כדורסל.
בנוגע לבריסקר, אני אומר שאם הגישה למתאזרחים הייתה מתממשת כמו שאתה רוצה, אז הוא בכלל לא היה כאן, כי אבא שלו היה אותו סיפור. זה תקף גם לדאוסן.
הליגה הלאומית הייתה משודרת בשנים האחרונות, ובנוגע לארצית, אתה מוזמן לעשות כמוני ולקפוץ פעם בשבוע למשחק שקרוב למקום מגוריך. מבטיח לך שאתה יכול אפילו להנות מזה.
הטיעון הזה על זה שבריסקר לא היה פה אם אבא שלו לא היה מתאזרח נשמע תועלתני. אז זו הסיבה להביא מתאזרחים, כדי שיגדלו לנו את דור העתיד הישראלי? מבחינתי, בריסקר (או בלאט או דוסון) כאמור לא שונה ממני או ממך שגדלנו כאן, או מכל בן של מהגרים (בינינו, כמעט כולנו כאן צאצאים של מהגרים, אם לא דור ראשון, אז דור שני או שלישי). הם לא פחות מקומיים מכולנו. רוזנברג ויורקוביץ' דווקא כן. ואין בזה שום דבר רע. רק שאני את הליגה המקומית שלי רוצה עם תפקיד מרכזי יותר למקומיים שגדלו כאן.
אגב, אין לי אשליות שזה מה שיהפוך את אריאל, זלמנסון, או חנוכי לשחקנים טובים יותר. זו אפשרות, אבל התיאוריה על הרבה דקות משחק כדרך ליצור שחקנים תמיד נראתה מפוקפקת משהו בעיני. מיד פרדיגמה שאין לה ממש ראיות אמפיריות שיטתיות. כך שזה לא העניין מבחינתי. אני פשוט רוצה לראות את השחקנים הישראלים המובילים... ובכן, מובילים קבוצות ולא משמשים כשוליות זניחות.
ומה יהיה על הרמה אתה שואל? ובכן, הרמה היא ממילא יחסית. הרי אם אני רוצה רמה גבוהה אבסולוטית, לא אטרח בכלל עם הליגה הישראלית ואצפה רק ב-נבא. או לפחות ביורוליג. אבל עבורי יש ערך למקומיות וכחלק מזה לשחקנים מקומיים. אז מה הרמה שאני רוצה לראות? הרמה של השחקנים המקומיים הכי טובים שגדלו כאן עם חיזוק מסויים של אחרים. גם אם זה יהיה טיפה פחות מהיום (מאמין שלא הרבה) זה לא יפריע לי. למשל, נהניתי יותר לראות כדורסל ישר אחרי הסגר הראשון, כשלא מעט קבוצות היו עם שלושה זרים בלבד.
ומעבר לזה, מסכים לגמרי עם שמואליקי. לראות את סטנלי ברנדי (שאגב הודיע היום על פרישה מכדורסל בגיל 53(!); שווה אולי ת'רד נפרד לכבודו) משחק, גם בארצית, בהחלט הייתה חוויה, והסיבה היא לא רק יכולות המשחק הנדירות, אלא גם העובדה שהיה כאן כל אך הרבה שנים ואפשר היה להתחבר אליו ולסיפור שלו.
באשר למשחק שקרוב למקום מגורי, אני חושש שזה לא ממש יעבוד...