סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 4:16 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
"כשהסגל שלנו יהיה שלם והפצועים יחזרו, נחזור לנצח משחקים", אמר יאניס ספרופולוס בסיום.

מביך מאוד אני חייב לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 10:13 am 
Freshman

shmueliki כתב:
אה כן, איך אני אוהב את טיבור פלייס...

במפתיע היה עד הערב עם 0/2 עונתי לשלוש
12/12 במצטבר מהקו זה נאה
חגג השבוע 31, ועוד כוחו במותניו

מאוד אנדרייטד לדעתי. נותן כבר כמה עונות יפות ברצף ועדיין מדברים עליו כשרוך הרכרוכי מפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 10:57 am 
מנהל פורום

לא מבין למה אין דיווח על הפציעה של לארקין, הלוואי שזה רק קורונה, אם זה שוב הברך אז הפסדנו את השחקן הנאה ביותר לצפייה העונה ואולי לתמיד
בובייה עוד שחקן ברמת nba שהפציעות הביאו ליורוליג, היה פשוט נהדר, חתום ישירות על הניצחון
חוץ מפנר למיטב זיכרוני כל ההפסדים של מכבי היו צמודים, בעונה שעברה אני זוכר טונות של ניצחונות צמודים, אז אולי מדובר בתיקון סטטיסטי ולא בקבוצה פחות טובה מהעונה שעברה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 10:58 am 
מנהל פורום

האם חזרנו למשחקים "שחייבים לנצח בהם"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 11:13 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שצריך להעריך את מכבי משמעותית אחרת גם אילו היה לה עוד ניצחון או שניים מאיזו זריקה אחרונה שהייתה משתנה באחד מהמשחקים.
אם אתה קבוצה שכמעט כל המשחקים שלך הם צמודים - סופך כפי הנראה יהיה להיות קבוצת מרכז טבלה.
מכבי הרי גם לא ניצחה אפילו משחק בודד השנה בצורה באמת משכנעת, אפילו מול אלבה ברלין (שהובסה כבר 3 פעמים ב-18 הפרש ומעלה, לצד ניצחון מפתיע על צסק"א אמנם) היה יחסית צמוד.
בעונה שעברה לשם השוואה היו הצגות של ממש בחוץ (נגד קהל אפילו...) מול אולימפיאקוס ובאסקוניה, ואין ספור ניצחונות בית קלים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 12:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם שנה שעברה מכבי היו קבוצת מרכז טבלה (גבוהה). עבור קבוצה שלמעט שנה שעברה בשנים האחרונות נכשלה בהעפלה להצלבה, מרכז טבלה זו הצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 12:50 pm 
Hall of Famer

במפעל יש 18 קבוצות
האמצע בין 1 ל-18 זה 9.5
אז נניח "מרכז טבלה" זה משהו כמו מקומות 7-12? 6-13?
אם זו הצלחה - נו שוין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 2:00 pm 
Hall of Famer

כרגע הבעיה הכי גדולה של מכבי היא המאמן יאניס שמתעקש לנסות ללכת על הרכבים גבוהים או הרכבים הזויים כמו בתחילת הרבע האחרון ובכלל ניהול המשחק שלו בינוני מאוד.הוא גם הפך להיות דמגוג מי יחשוב איזה פצועים לא משחקים כרגע .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 2:03 pm 
מנהל פורום

טענתי היא שהטבלה שיקרה בעונה שעברה לטובת מכבי והשנה היא קצת משקרת לרעת מכבי
על מה מתבססת הטענה?
1. צפייה במשחקים, במשחקים שמכבי הפסידה במשחק צמוד, היא לא הייתה פחות טובה מהיריבה, נצחון שלה לא היה גניבה של משחק
2. אחוז המשחקים הצמודים שמכבי ניצחה או הפסידה

אכן אם כמעט כל המשחקים שלך צמודים אז אתה אמור להיות במאזן 50% אחרי מספר אין סופי של משחקים, אבל בעונה נתונה הסטייה הסטטיסטית יכולה להביא אותך לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 2:12 pm 
מנהל פורום

RREEDDTT. כתב:
כרגע הבעיה הכי גדולה של מכבי היא המאמן יאניס שמתעקש לנסות ללכת על הרכבים גבוהים או הרכבים הזויים כמו בתחילת הרבע האחרון ובכלל ניהול המשחק שלו בינוני מאוד.הוא גם הפך להיות דמגוג מי יחשוב איזה פצועים לא משחקים כרגע .

דעתי על יאניס ידועה מהרגע ששכרו אותו לעבוד במכבי, הוא חייב את ההצלחה שלו לספנוליס בשיאו, הוא מאמן של מוטיבציה, התעקשות על משמעת והגנה
לא מזלזל בזה אבל הוא לא מוח כדורסל מבריק שמפתיע את היריבה במערכים או מיסמאצ'ים לא צפויים, הוא בסדר כזה
מכבי הייתה כל כך רעבה לקצת כבוד ביורוליג אחרי ההשפלות המתמשכות (זוכרים את ההדחה מהיורוקאפ על ידי ניז'ני?) שבעונה היחידה שהיא הייתה אמורה לעשות פלייאוף אלמלא הקורונה, העונה היחידה הזו הספיקה להפוך אותו למלך מכבי תל אביב
הוא בסדר, לא הייתי מפטר אותו אבל גם לא סומך על הגאונות שלו שתמצא נוסחא ליציאה מהבוץ
למכבי מחכים כנראה עוד שני הפסדים בשני המחזורים הקרובים

להגנת ספרופולוס צריך להגיד שהנהלה התערבה לו באופן בוטה בהחתמות, אני בטוח שא זה היה תלוי רק בו לא היינו רואים את בנדר העציץ ואולי היה מוצא שימוש יותר טוב לכסף בחוזה של זיזיץ'
אלייז'יה ודורסי הם שחקנים שמתאימים לו והוא להם, הכי חשוב הוא וווילביקין מסתדרים מעולה וזה אולי היתרון הכי גדול שלו בתור מאמן של הקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 2:17 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
shmueliki כתב:
במפעל יש 18 קבוצות
האמצע בין 1 ל-18 זה 9.5
אז נניח "מרכז טבלה" זה משהו כמו מקומות 7-12? 6-13?
אם זו הצלחה - נו שוין

מבחינתי צמרת: ביתיות בהצלבה (או בדחק קבוצות שמתחרות על ביתיות בהצלבה).
מרכז טבלה עליון: קבוצות הצלבה בלי ביתיות
מרכז טבלה תחתון: קבוצות סוף הצלבה או כאלה שפספסו הצלבה ברגע האחרון
תחתית: כל היתר

גם אם תגדיל את הליגה ל100 קבוצות זה לא יהפוך את מקום 50 למרכז טבלה. מה שכן, ב18 קבוצות הייתי כבר שוקל להציע ליורוליג לעבור לסוויס (בדיוק צוד הזכיר לי את ההצעה הזו שלי השבוע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 4:42 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
שחקן חכם, ווילבקין. מעניין אם אנדולו היו מביאים עליו גם את השומר הרביעי בזריקה האחרונה והיו למכבי שלושה שחקנים פנויים הוא עדיין היה חושב שזה הרגע הנכון לזרוק את השלשה ה-13 שלו.

שנה שעברה כשהוא קלע אותן , הוא היה גאון
זה הבעיה כששופטים זריקה לפי התוצאה הסופית

יש לי הרבה דוגמאות לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 4:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
איך בדיוק דורסי זה שחקן שמתאים לו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 6:51 pm 
Junior

uriel17 כתב:
מכבי הייתה כל כך רעבה לקצת כבוד ביורוליג אחרי ההשפלות המתמשכות (זוכרים את ההדחה מהיורוקאפ על ידי ניז'ני?) שבעונה היחידה שהיא הייתה אמורה לעשות פלייאוף אלמלא הקורונה, העונה היחידה הזו הספיקה להפוך אותו למלך מכבי תל אביב

זה מעבר לכך. הוא לא רק החזיר את הכבוד. בעונה שעברה מכבי הייתה מצוינת, ניצחה והתמודדה יפה עם כל הקבוצות הגדולות של היורוליג, והייתה עם סיכוי טוב מאוד לביתיות, למרות מגפת פציעות לא הגיונית.
גם כשהגיע אחרי ספאחיה, לקבוצה שלא הוא בנה, יאניס עשה מהפך יפה בקבוצה שפתחה 1-6 שלילי והייתה קרובה ניצחון אחד לדעתי מהצלבה.
זה לא פותר אותו מניהול משחק והרכבים לא טובים העונה בעיניי, לרבות ההתעקשות על בנדר, אבל אי אפשר לקחת ממנו גם את מה שהוא הצליח לשנות במועדון גמור מנטלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 06, 2020 10:14 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
דעתי על יאניס ידועה מהרגע ששכרו אותו לעבוד במכבי, הוא חייב את ההצלחה שלו לספנוליס בשיאו, הוא מאמן של מוטיבציה, התעקשות על משמעת והגנה לא מזלזל בזה אבל הוא לא מוח כדורסל מבריק שמפתיע את היריבה במערכים או מיסמאצ'ים לא צפויים, הוא בסדר כזה

נשמע שאתה כן טיפה מזלזל בזה.. בסופו של דבר יכולת לייצר מוטיבציה, משמעת והגנה (בנוסף ליכולת נוספת בצד המנטלי שלא הזכרת והוא עושה מעולה - לייצר ביטחון לשחקנים ולהוציא מהם הופעות אישיות טובות) זה המון. אולי אפילו הדבר הכי חשוב..

מעט מאד מאמני צמרת באירופה הם חדשניים שמסוגלים למצוא פתרונות יצירתיים באמת מבחינת כדורסל סטייל פיני (בזמנו), מסינה, אובראדוביץ', ונגיד שאראס וטרנקיירי היום. וגם מאמנים כאלו הם המון פעמים נשארים בינוניים רק בגלל החוסר ביכולות שתיארת (למשל דן שמיר שמבחינת מוח כדורסל ויכולת למצוא פתרונות נמצא לדעתי בצמרת האירופית אבל עדיין לא מצליח לתקוע יתד בקבוצה גדולה יותר מחולון..).

לי ברור שאם הייתי צריך לבחור בין מוח כדורסל לבין היכולת המנטלית הייתי בוחר ביכולת המנטלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 07, 2020 12:28 am 
Junior

גם אצל מסינה לא בטוח כמה נשאר ממנו... אני האמת מעריך את איטודיס, וגם הכדורסל של אנאדולו נהדר בשנתיים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 08, 2020 8:18 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
סתם סקרנות - אמרו בשידור את הקלישאה של ה78-77?

בוודאי.
רסקין כ"כ אוהב את השטויות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 08, 2020 10:44 am 
מנהל פורום

גמליאל כתב:
uriel17 כתב:
דעתי על יאניס ידועה מהרגע ששכרו אותו לעבוד במכבי, הוא חייב את ההצלחה שלו לספנוליס בשיאו, הוא מאמן של מוטיבציה, התעקשות על משמעת והגנה לא מזלזל בזה אבל הוא לא מוח כדורסל מבריק שמפתיע את היריבה במערכים או מיסמאצ'ים לא צפויים, הוא בסדר כזה

נשמע שאתה כן טיפה מזלזל בזה.. בסופו של דבר יכולת לייצר מוטיבציה, משמעת והגנה (בנוסף ליכולת נוספת בצד המנטלי שלא הזכרת והוא עושה מעולה - לייצר ביטחון לשחקנים ולהוציא מהם הופעות אישיות טובות) זה המון. אולי אפילו הדבר הכי חשוב..

מעט מאד מאמני צמרת באירופה הם חדשניים שמסוגלים למצוא פתרונות יצירתיים באמת מבחינת כדורסל סטייל פיני (בזמנו), מסינה, אובראדוביץ', ונגיד שאראס וטרנקיירי היום. וגם מאמנים כאלו הם המון פעמים נשארים בינוניים רק בגלל החוסר ביכולות שתיארת (למשל דן שמיר שמבחינת מוח כדורסל ויכולת למצוא פתרונות נמצא לדעתי בצמרת האירופית אבל עדיין לא מצליח לתקוע יתד בקבוצה גדולה יותר מחולון..).

לי ברור שאם הייתי צריך לבחור בין מוח כדורסל לבין היכולת המנטלית הייתי בוחר ביכולת המנטלית.

לא רק שאני לא מזלזל אלא אפילו ממליץ להם לשמור עליו ולא לפטר, אבל גם לא לצפות ממנו לייצר סגלים וקבוצות מופלאות, כמו שעושים מאמנים מבריקים. לקחת קבוצה עייפה וכושלת ולהוציא ממנה הרבה יותר מהמאמן הקודם זה קלאסי בשבילו, להפתיע את הליגה בשיטות הגנה או התקפה או לנצח עם שחקנים שהיו מתחת לראדר זה לא הוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 08, 2020 10:46 am 
מנהל פורום

מאסטר כתב:
גם אצל מסינה לא בטוח כמה נשאר ממנו... אני האמת מעריך את איטודיס, וגם הכדורסל של אנאדולו נהדר בשנתיים האחרונות.

גם קוקושקוב יהיה שייך למשפחה הזו אם ישאר ביורוליג,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 08, 2020 10:50 am 
מנהל פורום

האוזמן יורד על ספרופולוס
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=353256

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 08, 2020 11:52 am 
מנהל פורום

בגדול לטעמי יש 2 סוגי מאמנים טובים:
יש את מאמנים הפתרונות/טקטיקה, שהם יכולים להיות מאוד יצירתיים למצבים מסוימים (תרגילי סוף משחק, טקטיקות יצירתיות בהגנה, תרגילים מקוריים בהתקפה) וכו'. הם עובדים טוב תחת לחץ זמן.
ויש את מאמני האסטרטגיה: הדגש שלהם הוא התכנון ארוך הטווח, ניהול חדש ההלבשה והרוטציה, תבניות המשחק בשני הצדדים וכו'. היתרון שלהם הוא מהלך השנה בעונה רווית משחקים.

שילוב של שני מאמנים כאלה באחד הוא נדיר מאוד. למשל מכבי נהנתה בתקופת הזוג של גרשון-בלאט משני העולמות: גרשון יותר נוטה לסוג הראשון ובלאט לשני.
ספרופולוס כנראה גם יותר תבניתי ופחות יוצא מהשבלונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה