סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 609 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחמט
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 10:16 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
השוואה טובה יותר תהיה שאתלט על בספורט אחד יצליח להפוך להיות שחקן מקצועני ברמה גבוהה בספורט אחר.
זה מאוד קשה והסיכויים כנראה נגדו, אבל הוא גם מבקש יחס בהתאם.

הוא אגב לא משחק הרבה פוקר יותר. מתעסק בקריפטו בעיקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 10:24 am 
Senior

עדכונים מהטוויטר בנושא -
ביל פרקינס הוא מיליארדר שעשה את ההון שלו במסחר/נפט. הוא גם שחקן פוקר חובב ומה שידוע בתעשייה כ"לוייתן". איש עסקים עשיר שנהנה להפסיד כסף על התחביב שלו. הוא גם ידוע כמישהו שיזרוק המון כסף על דברים רנדומלים שמשעשעים אותו.

השיחה הולכת בערך ככה -
פרקינס - "מה ההתערבות? אוקי, אני בפנים"
מייק - "לנצח את דן סמית' יהיה יותר כיף כי זה באמת יכאב לו לשלם 4 מיליון דולר, אתה סתם תצחק"
פרקינס - "בוא נקבע 20 שנה למה אני רוצה לחיות בזמן שזה קורה"
מייק - "סרבאקערס, אני אחשוב על זה לילה ואדבר איתך מחר נראה לי שאין לי ברירה"

Bill Perkins
@bp22

Whats the bet?

Dan Smith
@DanSmithHolla
He wants 10-1 he can make grandmaster in his lifetime. He prepays

Bill Perkins
@bp22

I'm laying odds and no offense just super difficult

Mike McDonald
@MikeMcDonald89

But I need the motivation of taking the 4mm off of someone whose not trying to give it away! Years of pouring over old Russian books will be so much rewarding picturing Dan nervous and scowling than picturing you smiling and laughing

Bill Perkins (Guy)
@bp22
Can we do 20 years? I just want to have a day i may live to see

Mike McDonald
@MikeMcDonald89

Gulp. I'll shoot you a DM and probably need a day or two to think it over but I'm probably down

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 10:08 am 
Junior

משעשע ביותר...

תמשיך לעדכן בבקשה :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 7:12 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
בטורניר על של 6 שחקנים הנערך כעת בנורווגיה (סיבוב ליגה כפול), אלוף העולם מגנוס קרלסן הפסיד לראשונה משחק (בקצב משחק ארוך, כלומר לא בליצים של כמה דקות) מזה למעלה משנתיים (כמובן גם חודשי הקורונה סייעו להארכת הרצף), וכך נקטע רצף המהווה שיא היסטורי של 125 משחקים ללא הפסד!
פרט לכך, קרלסן לראשונה אחרי רצף של 19 משחקי תיקו מול קרואנה (המדורג שני בעולם, וסגנו בדו קרב האחרון) הצליח לנצחו.
את התחרות מוביל בינתיים הנער האיראני (הגולה לצרפת) בן ה-17, שגם נכנס כעת כבר לטופ 20 בעולם.

אז קרלסן מבטיח את זכייתו טרם הסיבוב האחרון (ומפסיד בו, לארוניאן).
קצת מוזר שהוא עדיין זוכה בטורניר חרף שני הפסדים, אבל הפורמט המיוחד (הכולל משחקי ארמגדון בין שחקנים המסיימים בתיקו) די מותאם לתכונותיו למען האמת (והוא אף חלק מה"הוגים" שלו מן הסתם - בפרט בטורניר זה שנערך על אדמת נורווגיה ובמימון מקומי...).

פירוז'יה הפסיד בסיבוב הלפני אחרון לקלרסן סיום משחק יחסית בסיסי (ביחס לרמות שלהם כמובן), וראו שפשוט הוא על סף הרועד כאשר נאלץ לבצע מסעים רבים עם שניות ספורות על השעון. המחשה לכך שכישרון גדול ככל יהיה -עדיין מדובר בבן 17 על הבמה הגדולה ביותר ומול השחקן הטוב בעולם במובהק - וזה עושה את שלו.
בכל מקרה טורניר פנסטסי שלו ומקום שני, עולה ממקום 22 למקום 17 בדירוג העולמי.
רק להמחיש את ההישג של דירוגו העולמי - הוא הצעיר ביותר ברשימת 100 הבכירים בעולם, כאשר הכי קרוב אליו בגיל שם הוא שחקן רוסי - המבוגר ממנו בשנה ו-3 חודשים, ומדורג "רק" 50 בעולם.

ארוניאן גם כן עם טורניר טוב סיים שלישי, והתקדם למקום השישי בדירוג העולמי. קרואנה לא הבריק וסיים רק רביעי בטורניר (אם כי עדיין יש לו פער עצום - לשני הכיוונים - בדירוגו השני בעולם).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 7:27 pm 
Hall of Famer

עוד שתי סוגיות על הפרק בימים אלו:

1. תחרות המועמדים, 8 בסיבוב כפול - שהמנצח עולה להתמודד על התואר העולמי מול קרלסן, נדחית שוב. כזכור, מחציתה הראשונה שוחקה בחודש מרץ ברוסיה, והופסקה תוך כדי בגלל החמרה בתחלואת הקורונה וקשיים לצאת אווירית מרוסיה. הייתה תוכנית לחדש את התחרות בנובמבר, אך כעת הודיעו שזה לא יקרה לפני האביב. בסוף זו סוגיה פוליטית ותקציבית: המקומות בהם המצב יחסית מאפשר לקיים את התחרות (למשל נורווגיה עצמה, או סתם מדינות אירופאיות ללא הרבה קורונה...) הן ממש לא אלו המעוניינות לארח ולשים כסף לשם כך - שזה בעיקר רוסיה. אז הקונפליקט המסוים הזה קצת תוקע את העסק.

2. עד כה היה נהוג שאין הגבלה על מספר הליגות ששחקן יכול לשחק בהן במהלך עונת משחקים. זה כמובן נשמע ממש מוזר על סמך מה שאנחנו מכירים מענפי ספורט אחרים, אבל צריך להבין את המאפיינים של הענף: ליגות עם מעט משחקים בשנה (סביב 10-15 לרוב), לעיתים אף משוחקות ברצף במשך שבוע וחצי ותו לא - אז לכאורה "קשה לצפות" ששחקנים ישחקו רק בליגה וקבוצה בודדות, ושחקנים רבים אכן מג'נגלים להם בין הליגות השונות לאורך השנה - בכדי מן הסתם לשמור על רמת פעילות ולמקסם פרנסה (שהיא לא כה מדהימה עבור מי שלא טופ 50 עולמי).
אז הידיעה הנוכחית היא שהפיד"ה (ההתאחדות הבינ"ל) שוקלת להכריז על מגבלה שלכל שחקן תהיה קבוצה אחת בלבד - כמו בענפים האחרים. זה מכה גלים וכל המקצוענים תוקפים זאת ברמת שזה ימוטט אותם כלכלית ויהרוס את הענף כולו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 8:42 pm 
Senior

kfir כתב:
משעשע ביותר...

תמשיך לעדכן בבקשה :-)

לצערי מייק הבין שזה חסר היגיון להשקיע 20 שנה בשביל אקוויטי נמוך כל כך (הרי גם במקרה שיש לו יתרון גדול והוא בעצם 1:8 להצליח, זה אקוויטי של כמה מאות אלפי דולרים על 20 שנה) והשתפן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 18, 2020 9:07 pm 
Hall of Famer

האמת היא שאני לא מבין, מה יש לאיזה רב אמן שמדורג 122 בעולם והוא כבר בן 25 לחפש בתחום ולא ללכת להיות מהנדס או רופא ולהרוויח פי 50. זכור לי כמה שעשו את זה בארץ, יונה קוסאשווילי ודאי ונדמה לי גם לאוניד יודסין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 1:39 am 
Hall of Famer

קוסאשווילי מנהל מחלקה בקפלן
יש איזה פרט טריוויה שהוא מהבודדים בעולם שגם רב אמן וגם פרופסור (אני לא סגור על האם פרט הטריוויה הוא ספציפית לפרופ' ברפואה, או באופן כללי)

יודסין אני פחות מכיר את הסיפור

ממה שאני מכיר ושומע - זה קצת מזכיר את חיי המקצוענים בטניס, רק שבשחמט השונות קטנה הרבה יותר - מצד אחד כמובן הרבה פחות הוצאות על מעטפת מקצועית ופיזיולוגית וכו', מצד שני כמובן שהסיכוי להרוויח ממש טוב אם תפרוץ בכמה טורנירים גדולים - קטן עשרות מונים.
בסוף החבר'ה 100-200 בעולם בשני התחומים, יכולים לנסוע בחוסר חשק לאיזה חור - רק בשביל תקווה לאיזה פרס זניח או לעלות קצת בדירוג. חיים קלים זה לא (בטח בישראל - בשני התחומים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 2:42 am 
Hall of Famer

כן. מאד דומה לטניס אבל עם שני הבדלים מהותיים
1. כאמור, אין מה לעשות, בשחמט יש פחות כסף
2. ובעיקר, שחמטאים הם כברירת מחדל, אנשים מבריקים שיכולים בכיף להיות אחלה מהנדסים ורופאים. טניסאים, לא בהכרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 12:55 pm 
Hall of Famer

1. נכון, מן הסתם בעיקר ברמות של הטופ. אבל אני חושב שאולי החל ממקום x כלשהו (100? 150?) בעולם - "תוחלת ההשתכרות" היא אולי (לא שאני בטוח בזה) בסדר גודל דומה בין הענפים, וכאן דווקא יש יתרון לשחמט על פני ענפים פיזיים (כטניס) - שהקריירה בו יותר ארוכה, אין סכנה של פציעות, אין הוצאות מיוחדות וכו'. גם השונות בין השנים השונות קטנה יותר - זה לא שאתה מעפיל פתאום לאיזה שמינית גמר גראנד סלאם ועושה קופה, ולאחר מכן מדשדש לאורך כמה שנים.
2. לא יודע לגבי "מבריקים". חלקם בוודאי, אך לא כולם. גם בסופו של דבר (לפחות במציאות הישראלית) חלק לא מבוטל ממי שצריך לקבל החלטה בשנות העשרים המוקדמות שלו האם הוא ממשיך אחרי הצבא לנסות להתחיל כמה שנות "קריירה" - זה חבר'ה שכבר בתיכון טסו המון לחו"ל והזניחו ברמה מסוימת את הלימודים, היו ספורטאים מצטיינים בצבא וכו' - כך שזה לא מסלול מובן מאליו עבורם להיות "מהנדסים ורופאים".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 4:15 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זה מתרחש בטוויטר עכשיו. עדיין אין משהו קונקרטי
https://twitter.com/DanSmithHolla
זה דן סמית', עוד שחקן פוקר מפורסם ושחקן שח חובב. הוא זה שהעלה את הסיפור היום כמשהו שמייק הציע בעבר והוא (דן) השתפן.
הדיון כרגע הוא על 400 אלף של מייק מול 4 מיליון דולר של דן. כשאין הגבלת זמן על מייק. אני מאמין שזה לא ייגמר בתנאים האלו ויהיו עוד הרבה דיונים ובסוף מייק לא יילך על זה כי זה יותר מדי עבודה.

עיון לא מעמיק במיוחד מגלה שדן סמית בהחלט "מבין עניין" בשח
יש לו דירוג נאה של קצת מעל 2000, משחק במציאות מדי פעם, מעלה משחקים שלו ברשת, עוקב וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 6:13 pm 
Senior

כן, אבל הוא גם הרוויח יותר כסף בשנות העשרים שלו מכל שחקן שח בעולם למעט אולי מגנוס, לא יודע כמה רווחית הקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 19, 2020 8:27 pm 
Hall of Famer

אה...
סתם התערבבו פה שני הנושאים
לא ניסיתי חלילה לטעון ש"היה עדיף" לסמית להיות שחמטאי...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 1:26 am 
Hall of Famer

https://chess24.com/en/learn/advanced/v ... at-players

כמדומני פעם ראשונה שאני רואה רשימה של טופ 50 השחקנים בהיסטוריה.
כמובן שכאן (אפרופו דירוגי ה-NBA) גם כן קשה מאוד להשוות בין הדורות. ההבדל המרכזי לדעתי הוא שבסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, כמות השחקנים הטובים בעולם הייתה נמוכה הרבה יותר מהעידן המודרני, והפערים בין נניח שחקן מקום 30 בעולם (שלא היה מוגדר אז, אבל נניח) לראשונים - היו שמיים וארץ. לכן קצת קשה להתרשם מתוצאות ורמת משחק של הגדולים מאז - פשוט כי לא הייתה התנגדות ראויה מספיק מולם.
היום לצורך העניין אפילו אם שחקן מקום 100 בעולם משחק בלבן מול מקום 5 בעולם - אני מניח שהתוצאה הצפויה by far היא תיקו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 2:00 am 
Hall of Famer

מעניין, אבל לא הבנתי את המתודולוגיה (אם יש כזאת בכלל)
בכל מקרה, על ארבעה שחקנים שם לא שמעתי מעולם. גזה מרוסזי, סימון ווינאוור, האוורד סטונטון ודה-לה בורדניי

מי חסר לי? ג׳וזף בלקבורן חסר לי, פרנק מרשל כמובן, עקיבא רובינשטיין, סאלו פלור ומהתקופה היותר מאוחרת נייג׳ל שורט ואולי גם שירוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 3:06 am 
Hall of Famer

אני אט אט אצפה בשלל הסרטונים שם על כל שחקן ושחקן בשבועות הקרובים...
לא נאמרה מטודולוגיה ברורה
יש איזה חישובים לא רשמיים של דירוג מד כושר elo רטרואקטיבית אחורה - מה היה הדירוג של כל שחקן אילו הייתה אז שיטת דירוג בדומה להיום וכו'
אז הם אמרו שגם התחשבו בכך (כמובן במקביל להישגים בטורנירים, שלבים בדרך לאליפות העולם וכו')

אני צריך שייפול לי האסימון עדיין בכדי להגיב ולהעריך את הדירוג - נכון לעכשיו קשה לי לעכל שנניח ארוניאן ממוקם הרבה לפני אגדות מהעבר

נורטון כתב:
בכל מקרה, על ארבעה שחקנים שם לא שמעתי מעולם. גזה מרוסזי, סימון ווינאוור, האוורד סטונטון ודה-לה בורדניי
מי חסר לי? ג׳וזף בלקבורן חסר לי, פרנק מרשל כמובן, עקיבא רובינשטיין, סאלו פלור ומהתקופה היותר מאוחרת נייג׳ל שורט ואולי גם שירוב.

ווינאוור וסטונטון במקרה המציאו שתי התחלות משחק שאני אוהב לשחק - אז אני מעט משוחד לטובתם מטעמים לא ענייניים...
דה-לה בורדניי הוא מתחילת המאה ה-19 מסתבר - גם אני לא שמעתי

רובינשטיין מקום 23 - פספסת כנראה
שירוב אני לגמרי מסכים שצריך להיכנס, אפרופו שבדיוני הכדורסל יש מימד של "שינה את המשחק" ואסתטיקה כרבדים קצת מעבר לביצועים עצמם
אני בכלל חושב ש"צריך למצוא את הדרך" להצדיק את ההכנסה של יהודית פולגאר לשם
תכלס ברור שלא מגיע לה מהנתונים נטו, אבל מבחינת פריצת דרך, פופולריציה של המשחק וכו' - ללא ספק

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 3:20 am 
Hall of Famer

לא יודע ,זה לא כאילו שבעקבות יהודית פולגר פתאום הרבה נשים התחילו לשחק שחמט. היא היתה ונותרה די מיוחדת בתור שחקנית צמרת אמיתית אבל ממין נקבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 4:28 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
https://chess24.com/en/learn/advanced/video/hall-of-fame-the-50-greatest-chess-players-of-all-time/intro-50-great-players

כמדומני פעם ראשונה שאני רואה רשימה של טופ 50 השחקנים בהיסטוריה.
כמובן שכאן (אפרופו דירוגי ה-NBA) גם כן קשה מאוד להשוות בין הדורות. ההבדל המרכזי לדעתי הוא שבסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, כמות השחקנים הטובים בעולם הייתה נמוכה הרבה יותר מהעידן המודרני, והפערים בין נניח שחקן מקום 30 בעולם (שלא היה מוגדר אז, אבל נניח) לראשונים - היו שמיים וארץ. לכן קצת קשה להתרשם מתוצאות ורמת משחק של הגדולים מאז - פשוט כי לא הייתה התנגדות ראויה מספיק מולם.
היום לצורך העניין אפילו אם שחקן מקום 100 בעולם משחק בלבן מול מקום 5 בעולם - אני מניח שהתוצאה הצפויה by far היא תיקו.

קרואנה מקום 19, פילידור 18
החל מכאן יהיו אלופי העולם

https://chess24.com/en/read/news/the-ge ... evel-chess
זה מחקר עדכני מעניין, על האם "פערי ההשתתפות" בין גברים ונשים הם עיקר ההבדל בין ממוצע הדירוג (העצום) של עשרת הראשונים והראשונות בכל מדינה (מבין 20 המדינות המובילות - ישראל בתוכן)
התשובה בגדול - לא...
ישראל אגב לא בולטת בנתונים לשום צד, שיעור השתתפות ורמת פערים מגדרית די בדומה לשאר המדינות שנבדקו.

המדינות החריגות בפערים מגדריים נמוכים (יחסית) אלו הונגריה (שם עדיין נספרות במדגם 3 האחיות פולגאר, כי ההחלטה המתודולוגית הייתה לכלול גם שחקנים/ות שסתם רשומים וכבר לא משחקים בשנים האחרונות), והודו (ששם למשל מתוך 66 רבי אמנים יש שתי נשים, אבל הבולטת מתוכן - Humpy Koneru, הייתה הרב האמן השביעי שלהם מבחינה כרונולוגית - וזה מאוד מרשים וייחודי).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 03, 2020 12:56 pm 
Hall of Famer

https://chess24.com/en/read/news/the-qu ... bal-praise

סדרה חדשה בנטפליקס, שלמרבה ההפתעה הגיעה לראש מדדי הצפייה בעשרות מדינות (כולל ישראל)
תוכלו גם למצוא אינספור ביקורות באתרים הישראלים - "גמביט המלכה" זה התרגום

בגדול זה מבוסס על ספר ישן ועם הקשרי עלילה ישירים להתפתחות של בובי פישר.
ילדה שמגיעה משהייה בבית יתומים אל צמרת עולם השחמט. תוך שילוב של גאונות, שיגעון, התמכרויות וכו'.
אני חושב ששילבו פה יפה מאוד כמה אלמנטים "טרנדיים": העצמה נשית, המחשת הסכנות בהתמכרויות - תוך שילוב בהקשרים היסטוריים, שיחזור ברמה גבוהה של משחקי שחמט מפורסמים, ועל פי המבקרים גם רמות משחק וסאונד גבוהות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 03, 2020 8:52 pm 
Hall of Famer

https://chess24.com/en/read/news/the-ki ... chess-tour

מתוכנן סבב תחרויות אונליין יוקרתי ועתיר פרסים עד ספטמבר 2021...
קצת מראה מה הלך הרוח אצל המקצוענים כעת, והתקווה שלהם עד כמה התחרויות הרגילות יחזרו בקרוב

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 03, 2020 9:01 pm 
Hall of Famer

מה יהיה עם טורניר המועמדים שהופסק באמצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 04, 2020 3:48 pm 
Hall of Famer

הדיווח האחרון דיבר על האביב (מרץ-אפריל כזה)
אבל לא הייתי מהמר על זה

אף אחד בינתיים לא מעלה טיעון שכזה, אבל לדעתי גם לא בטוח ש"ראוי" (עד כמה שזה לא מוגדר) לקיים את המועמדים אחרי ששחקנים מסוימים פשוט לא שיחקו שנה שלמה ב"משחקים אמיתיים". זה טיעון לטובת השחקנים לכאורה, אבל בסוף ממילא הכל כלכלי/פוליטי - אז זה בטח לא יעלה על השולחן.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 09, 2020 5:30 pm 
Hall of Famer

https://chess24.com/en/read/news/iran-f ... -sport-ban

החמרה (לפחות לכאורה) במדיניות של ההתאחדות הבינ"ל כלפי האיראנים, שכמעט באופן גורף כידוע לא משחקים כנגד ישראלים (להוציא לפעמים משחקי בליץ פחות רשמיים וכו').

הנושא לא כה זניח כמו שנשמע, אפילו מהניסיון הבינ"ל המאוד מאוד מצומצם שלי - בתחרות בשוויץ ב-2016, בצירוף מקרים הזוי (תחת שיטת Swiss) הוגרלתי בשני סיבובים עוקבים מול שתי אחיות מאיראן (אחת מהן אף הייתה שחקנית נבחרת הנשים שם), והן לא התייצבו למשחק וזכיתי בניצחונות טכניים (שזה ממש מבאס, לא בשביל זה נסעתי...). במקביל באירוע נפרד של שח מהיר שם (פחות פורמלי, ואולי אפילו לא יודעים טרם המשחק מול מי בדיוק משחקים וכו') זכיתי לשחק מול השחקן שהוא מספר 2 באיראן היום (ואני מניח באמת שלא היה לו מושג בזמן אמת מול מי הוא משחק).
כיום כבר אגב, לאור השיפור העצום בשחמט האיראני, הנבחרת שלהם גם כבר לא זניחה, ובהחלט יכולה להימצא בסביבות הניקוד שם ישראל באולימפיאדות בינ"ל - ולהיות מוגרלת מול ישראל (באם לא מונעים זאת בכפייה, כמו שהיה קצת "מאחורי הקלעים" עד היום).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 8:19 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
https://chess24.com/en/read/news/the-queen-s-gambit-receives-global-praise

סדרה חדשה בנטפליקס, שלמרבה ההפתעה הגיעה לראש מדדי הצפייה בעשרות מדינות (כולל ישראל)
תוכלו גם למצוא אינספור ביקורות באתרים הישראלים - "גמביט המלכה" זה התרגום

בגדול זה מבוסס על ספר ישן ועם הקשרי עלילה ישירים להתפתחות של בובי פישר.
ילדה שמגיעה משהייה בבית יתומים אל צמרת עולם השחמט. תוך שילוב של גאונות, שיגעון, התמכרויות וכו'.
אני חושב ששילבו פה יפה מאוד כמה אלמנטים "טרנדיים": העצמה נשית, המחשת הסכנות בהתמכרויות - תוך שילוב בהקשרים היסטוריים, שיחזור ברמה גבוהה של משחקי שחמט מפורסמים, ועל פי המבקרים גם רמות משחק וסאונד גבוהות.

יש המון buzz בציבור הרחב בקרב חובבים שרוצים להתחיל ללמוד או להתקדם במשחק.
על פניו (רשתות חברתיות וכו') זה הרבה יותר מהתהודה בעקבות נניח שגלפנד שיחק בדו-קרב על אליפות העולם...
ברור שגם התקופה (סגרים, חל"ת וכו') מסייעת לכך.
מי היה מאמין שדווקא נטפליקס יוביל לזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 11:01 pm 
Senior

אני צופה כבר שבוע בסרטונים של
https://www.youtube.com/c/AGADMATOR

יוטיוב הציע לי את זה בגלל החיפושים על שח (ואני מניח בגלל הפופולריות של קווינז גמביט) אבל אני מודה שאני מאוד נהנה מהם וגם אני התחלתי לחשוב על ללמוד שח ברמה חובבנית כדי שאוכל ללמד את הבן שלי עוד ~שנתיים.

היה משחק שהוא סיקר של ילד גרמני בן 13 משמיד את בוריס גפלנד. מעניין איך מתמודדים עם זה פסיכולוגית. גם נדמה שבוריס ידע שהוא מפסיד דיי הרבה מהלכים לפני שהוא נכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 609 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: