סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 611 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שחמט
הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 11:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כן, הרבה אנשים מאוד אוהבים את הסרטונים שלו (לא שניסיתי באופן אישי למען האמת).
תמיד אם צריך ייעוץ/הכוונה - אני פה.

הנער הגרמני (וינסנט קיימר) כמובן מוכר, ואני זוכר את המשחק שאכן היה חד צדדי. אני לא חושב שעבור גלפנד זו בושה מיוחדת להפסיד דווקא נגדו, ולמען האמת זה גם לא סנסציוני במיוחד במשחק בודד.

אגב - כאן ובהודעה העוקבת אותו קיימר כבר הוזכר בתר'ד זה
viewtopic.php?f=2&t=11672&p=631441&hilit=%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%A8#p631441

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ג' נובמבר 10, 2020 11:27 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 11:27 pm 
Senior

הוא אפילו לא היה GM בשלב הזה, קיימר. אני בטוח שאתה צודק, אבל זה סתם מצחיק להדיוט שצופה מהצד.

הסרטונים מאוד חמודים. הוא גם מסביר מעולה (עבור ההבנה שלי) וגם יש לו כמה קצפרייזז מוצלחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 13, 2020 12:50 pm 
Hall of Famer

עוד השלמה על קיימר:
מחרתיים חוגג 16, קרוב לדירוג 2600 (מן הסתם גם נבלם קצת בתקופת הקורונה בה אין כמעט פעילות). מדורג רביעי בעולם לגילו (אחרי אוזבקי ושני הודים).
באופן כללי, שחקן (בטח צעיר מושקע ומוכשר) יכול להיות טכנית "ברמה של רב אמן" (Grand Master), על אף שטרם השיג את התואר. כי צריך גם להגיע למד כושר 2500, לצד 3 הישגים ("ציונים/נורמות") בתחרויות עם תנאים מסוימים, וגם אז לוקח כמה חודשים עד שהבירוקרטיה מאשרת וכו'...
מהותי יותר מזה, גם שחקן שהוא נניח "רק אמן בינלאומי עם דירוג 2400" לחלוטין לא יפסיד תמיד לרבי אמנים. אולי ספציפית לקרלסן כן כמעט תמיד..., אבל לא לשחקני 2700. החל מרמת דירוג מסוימת פשוט רמת ההתגוננות של שחקנים עולה, ורמת הטעויות יורדת, אז אין סיבה שהם לא יחזיקו אחת לכמה משחקים גם מול שחקנים עם 300-400 נקודות דירוג מעליהם.
בהשוואה, ברמות נמוכות אפשר למצוא כמובן שני שחקנים שאחד מהם ינצח את רעהו 0-100, כי לא משנה אם הראשון עושה טעות קטנה, "סטטיסטית" השני יגיב מתישהו עם איזה הפסד מלכה... אבל ככל שעולים ברמות - השכיחות של תוצאות תיקו גדלה, והכל נעשה צמוד יותר.
רוצה לומר - נקודתית ההפסד של גלפנד (ועוד בשחור) לקיימר ממש לא הפתיע באופן מיוחד, אבל אולי כן היה סימלי קצת במובן של "חילופי הדורות" וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 14, 2020 1:34 am 
Senior

אני מבין. זה בהחלט זווית מגניבה שיש בשח ואין כמעט בשום תחרות פופולארית אחרת. אולי שחיה זה אפשרי, למרות שאז זה שונה ויזואלית כי הם עילויים פיזיים. נניח ראיתי את קרלסן בן ה-13 מנצח את קרפוב עכשיו באיזה סרטון. הוא עדיין נראה ילד בן 13, שזה מדהים אפילו שזה לא מפתיע ברמה המקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 14, 2020 1:40 am 
Senior

אגב אחרי איזה שבוע של צפייה אינטנסיבית בסרטוני שח, זה נחמד שהמשחק האחרון בקווינ'ז גמביט זה שחזור (עד נקודה מסוימת) של משחק של איוונצ'וק. התחלתי לראות את הסרטונים לפני שראיתי את התכנית ואיוונצ'וק היה מעניין מספיק שקראתי עליו לפני שידעתי על הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 14, 2020 10:29 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא יודע לגבי תחרויות פופולריות אבל אני מניח שבמוסיקה אפשר למצוא דברים דומים. בהחלט יש ילדים בני 13 שינגנו את הקונצ'רטו השלישי של רחמנינוב ברמה של פסנתרני על. ונראה לי שאפשר להסביר את הדמיון בין הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 12:11 am 
Senior

שמואל, מה חשבת על קווין'ז גמביט?
מאוד התרשמתי מרמת השח (אחרי תחקיר כמובן, זה לא שידעתי מראש כמה השקעה הייתה בזה).
אני חושב על סרטי הפוקר שנעשו וכמה רחוקים הם היו מלייצג איזשהי תמונה של פוקר באמת, שלא לדבר על רמת המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 12:30 am 
Hall of Famer

אאל"ט (לא ממש התעמקתי בכתבות על כך) כל העמדות מהסדרה הן מתוך משחקים מפורסמים (או ווריאציות אפשריות שלהם). היה להם "ייעוץ מקצועי" מקספארוב ועוד איזה רב אמן אמריקאי כמדומני, אז זה לא סתם העמדות מצבי לוח באקראי.
אני אישית מאוד אהבתי את הסדרה, ובמיוחד התרשמתי דווקא מהפרטים הטכניים הקטנים בתחרויות המקומיות שהיא משחקת בהתחלה - השולחן עם השופטים בכניסה, ההגרלות שתלויות על הקיר - המציאות היא ממש כך...
אני אבל בהחלט מאוד מופתע מההצלחה הגלובלית המסחררת. בחיים לא הייתי מצפה שסדרה על "תחום נישתי" שכזה תפרוץ עד כדי כך. אני לא מספיק בקיא בפופולריות של סדרות (בפרט בנטפליקס) בכדי להעריך את הדברים בפרספקטיבה, אבל פחות או יותר כל "השחמטאים" מצד אחד מאוד אהבו, ומצד שני מופתעים מהפופולריות הרבה לה זוכה הסדרה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 12:42 am 
Senior

כן, אבל אפילו דברים קטנים כמו זה שבני ווטס אומר לה שהיא פספסה רגלי ל-C4 במשחק שלה באליפות קנטאקי זה מבוסס על זה שראשיד נז'מדינוב פספס את זה במשחק שהוא שיחק (וניצח) והם ביססו את המשחק שלה עליו.
וגם זה שהם לקחו משחקים של ראשיד ואיוונצ'וק, שהם כאילו מתאימים יותר לסגנון משחק שלה. זה הכל חשיבה מרשימה ממש לפרטים.

אני חושב שאני מעריך את זה במיוחד כי אני יכול לעשות הקבלות לפוקר וכמה אני לא מאמין שמישהו היה משקיע את החשיבה הזו בסרט על פוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 12:54 am 
Hall of Famer

ראשיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 12:56 am 
Senior

נורטון כתב:
ראשיד?

לא סגור מה המטרה של ההודעה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rashid_Nezhmetdinov
ציטוט:
Nezhmetdinov was a fierce, imaginative, attacking player who beat many of the best players in the world. Known for his committal, aggressive, forward moving playstyle, he is occasionally referred to by the nickname, "No Reverse Gear" Rashid.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 1:19 am 
Hall of Famer

רק לדעת מי זה. מעולם לא שמעתי עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 3:51 am 
Hall of Famer

הוא בהחלט שחקן קלאסי שמצד אחד מוערך כ"מיוחד", ומצד שני באמת לא מפורסם יותר מדי (אני לא שמעתי עליו למרבה הצער עד לפני כמה שנים...)

בפרט הקרבת מלכה שלו - בכדי לקבל כלים טובים יותר מהיריב לטווח הארוך נחשבת לקלאסיקה אמיתית (ועל פניו עד היום אין דוגמאות רבות כה משכנעות נוספות לאלמנט זה):
https://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1260278
https://www.youtube.com/watch?v=G90SVhxKeig

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 10:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עוד לא ראיתי את הסידרה, אבל צריך לזכור שלפניה גם שח יוצג באופן לא מאוד מוצלח בסדרות/סרטים. בד"כ מראים מצב לוח אקראי שממנו שחקן א' אומר לשחקן ב' שהנה הוא לוקח לו את המלכה ושחקן ב' אומר לשחקן א' שיאללה יאללה ואז עושה לו מט במהלך אחד.

יובל, מה חשבת על הסרט ההוא עם מאט דיימון ואדוארד נורטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 10:35 pm 
Hall of Famer

Rounders, סרט מעולה אבל אין לי מושג אם הייצוג של הפוקר שם הגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 10:39 pm 
Sophomore

ב Fresh שחמט משחק תפקיד חשוב אבל אין לי שום מושג על האמינות מבחינת השחמט עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 10:43 pm 
Senior

ראונדרס זה קלאסיקה שכמובן שכל מי שמשחק פוקר ראה מיליון פעם. אבל הוא נעשה ב-97. אם תשים אותי ב-1997 אני אהיה שחקן הפוקר הכי טוב בעולם. זה נראה בהתאם מבחינת פוקר.

זה בוודאי יותר מושקע מדברים מביכים כמו קזינו רויאל, אבל זה עדיין מטופש מבחינת מקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 15, 2020 11:34 pm 
Hall of Famer

סרט שחמט מעולה ומומלץ הוא searching for bobby fisher
סרט שחמט שמזכיר קצת את גמביט המלכה, אבל הוא די מחורבן הוא סרט בשם queen of katwe
בנוסף, יש גם סרט על בובי פישר - pawn sacrifice בגילומו של טובי מגווייר, רגע לפני ש(ככל שאני מבין) הוא הושעה מהוליווד. בכל מקרה, סרט בינוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 3:00 am 
Senior

לאור העניין שלי בשח עכשיו, אני עוקב אחרי האליפות אונליין שמתקיימת עכשיו (לא יודע בדיוק מה המעמד שלה).
האופן שבו היקארו נקאמורה מתנהל ברשת הוא נפלא בעיני ונותן אפשרות נהדרת לעקוב אחרי המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 4:23 pm 
Hall of Famer

התחרות היא הראשונה במסגרת ה-Tour החדש:
https://championschesstour.com/tour/#about

היקארו בשנים האחרונות (ובפרט בתקופת הקורונה ותחרויות אונליין) הוא כבר הרבה יותר streamer ביום-יום שלו מאשר פרופר שחמטאי על מקצוען (גם מבחינת תמהיל ההכנסות שלו).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 4:27 pm 
Senior

הוא מדורג ראשון בעולם בבליץ אבל. נראה שהוא ויתר על שח קלאסי בשביל סטרימינג ובליץ שזו החלטה לא רעה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 4:55 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שהוא לא ברמה (במשחקים קצרים)
בקצב הקלאסי הארוך הוא היה הרי סביב טופ 5 בעולם למשך כמה וכמה שנים
בערך לפני שנתיים הוא החל להתדרדר (חרף העובדה שהיה בן 30, לראייה היום 5 הראשונים בעולם הם בני 28-30...), והיום הוא מדורג רק במקום ה-20
אבל לא נראה שזה ממש מפריע לו, ובתחושה שלי הוא גם לא ייקח כל הצעה להשתתף בטורניר על כזה או אחר - שזה כמובן בסדר גמור לאור העובדה שיש לו עיסוקים אחרים (שמכניסים לא פחות), אבל הוא כבר לא "מקצוען פרופר" ברמה הזאת, לטעמי לפחות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 6:22 pm 
Senior

אני כמובן הדיוט מוחלט, אבל כדי להגיע למספר אחת בעולם במשחקים קצרים לא צריך להשקיע עבודה לא פחות משמעותית? פביאנו למשל רק מקום 38.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 7:09 pm 
Hall of Famer

ההנחה שלי היא שכן אבל פחות, כי אתה נסמך פחות על זכרון עצום והכנה מדוקדקת ויותר על ראייה מרחבית ואינסטינקטים טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 26, 2020 7:10 pm 
Hall of Famer

על פי ה"אגדות" נקאמורה כבר כנער היה יושב כל היום מול המחשב ומשחק אל תוך הלילות משחקים של דקה מול דקה ושאר שעשועים שכאלה.
במובן מסוים זה גם חלק בלתי נפרד מההתפתחות של פירוז'יה אל הטופ העולמי כל כך מהר.
שזה מראה שבעידן האינטרנט אולי יש עוד דרכים להתפתח כשחקנים צעירים אל הרמה הגבוהה בעולם ולא חייבים בהכרח את גישת ה- "Russian school of chess" (שכבר ממילא לא באמת קיים בפועל).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 611 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: