סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 4:17 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר, העצומה של ה-40000 היא במקרה העצומה הזו?
https://www.mercurynews.com/2020/10/14/ ... ake-names/

הצהרת ברינגטון היא נקראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 4:21 am 
Junior

3&D כתב:
מאסטר כתב:
3&D כתב:
ההבדלים במתים לנפש בין שבדיה למדינות שהזכרת הם פחות מ 50%, ככה שהספירה שלך שגויה לחלוטין.
ושוב, החיים בשבדיה לא רגילים, גם אם לפי החוק השבדים לא מוגבלים.

והעובדה המובהקת הזו נכונה לאנשים מעל גיל 60 ולא 70, ללא מחלות רקע, יש הרבה אנשים צעירים יותר עם מחלות רקע רלוונטיות.
ואתה מוזמן להראות לי מדינה אחת שחשבה שזה צעד לגיטימי לבודד במקרים מסוימים 20% מהאוכלוסיה כדי ששאר ה 80% יוכלו להמשיך את החיים שלהם כרגיל.

בנוגע לחלק הראשון, אני חושב שאתה צריך להחליף את המקורות שלך.
בחודש האחרון בשבדיה לא היו יותר מ-20 מתים ביממה. בספרד זה הגיע לפיק של 1600 ביום, בצרפת 1200, באיטליה ובאנגליה 600. אין מה להשוות בכלל.

העובדה שנתתי על ה-99% נכונה לא רק לאנשים ללא מחלות רקע, אלא באופן גורף לגילאים הללו. אתה מוזמן לבדוק אותי ולהראות נתונים אחרים במידה ואתה לא מאמין לזה.
לא עשיתי מחקר מקיף על התנהלות כל מדינות העולם, אבל בטוח שיש עוד מדינות כמו שבדיה שעשתה את זה. וגם אם יש מעט, זה יותר מלמד על פוליטיקות, פחד, אימה, ואג'נדות כאלה ואחרות. מאמין יותר באותם רופאים מאשר בפוליטיקאים.

חשבתי שהתכוונת למתחילת המגפה.
אם אתה סופר שיא יומי לעומת שיא יומי בלי לנרמל לאוכלוסיה ובחודש מסוים באמת שלא אמרת כלום.

לגבי תמותה פר שכבת גיל-
https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20160895v7 \ https://ideas.repec.org/p/nbr/nberwo/27597.html
https://www.statista.com/statistics/110 ... oup-italy/
https://www.cebm.net/covid-19/declining ... rman-data/

בתחילת ה'מגפה' מאוד קל ליפול על כמות המתים בשבדיה, כי הם השאירו את החיים פתוחים, אז ברור שיהיה נזק גדול יותר. אבל כמו שאמרתי, דברים מתאזנים...
ולכן הרבה יותר הגיוני לשפוט את המצב עכשיו, כדי להחליט אם האסטרטגיה עבדה להם. ועכשיו - יש 15-20 מתים ביום, בעוד מדינות אחרות באירופה שנקטו בהגבלות קשות וסגרים סופרות 500 או 1500 מתים ביום!
בנוגע ללינקים שצירפת, הדבר היחיד שמציג בבירור הוא הגרף מאיטליה שמראה ש-99% מהאוכלוסיה מתחת לגיל 60 נשארת בחיים אחרי הנגיף. וזה פחות או יותר רוח הדברים שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 10:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאסטר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר, העצומה של ה-40000 היא במקרה העצומה הזו?
https://www.mercurynews.com/2020/10/14/ ... ake-names/

הצהרת ברינגטון היא נקראית.

אז אתה זה Dr. Person Fakename?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 12:21 pm 
Sophomore

מאסטר כתב:
בתחילת ה'מגפה' מאוד קל ליפול על כמות המתים בשבדיה, כי הם השאירו את החיים פתוחים, אז ברור שיהיה נזק גדול יותר. אבל כמו שאמרתי, דברים מתאזנים...
ולכן הרבה יותר הגיוני לשפוט את המצב עכשיו, כדי להחליט אם האסטרטגיה עבדה להם. ועכשיו - יש 15-20 מתים ביום, בעוד מדינות אחרות באירופה שנקטו בהגבלות קשות וסגרים סופרות 500 או 1500 מתים ביום!
בנוגע ללינקים שצירפת, הדבר היחיד שמציג בבירור הוא הגרף מאיטליה שמראה ש-99% מהאוכלוסיה מתחת לגיל 60 נשארת בחיים אחרי הנגיף. וזה פחות או יותר רוח הדברים שלי.

השבדים לא המשיכו את חייהם כרגיל.
מוזמן להגיד לראש ממשלת שבדיה שהוא טועה והם לא צריכים לעשות עכשיו הגבלות דרסטיות כי הדברים מתאזנים.
שוב, להשוות תמותת שיא יומית (שגם היא לא נכונה אגב) מתי שנוח בלי נירמול לאוכלוסיה ולמדינות עם המספרים הכי גרועים זה הרבה הרבה הרבה יותר דמגוגי מאשר להשוות מדינה לכל השכנות שלה, וזה פשוט לא אומר שום דבר.
אמרת בהתחלה מתחת לגיל 70, עכשיו יכול להיות שזה בכלל 60 (לא שזה משנה אם זה 62 או 64 נגיד), ואתה מתעלם מאנשים מתחת לגיל 60 עם "מחלות רקע".
מרוח הדברים שלך מתיימר שאפשר בארץ לדוגמא להכניס 1-2 מיליון איש לסגר מוחלט (או 20 מיליון +- בגרמניה, כפול מזה ביפן) כדי שהשאר יוכלו להמשיך את חייהם כרגיל (כי אין ספק שלא לפגוש יותר את ההורים או סבא וסבתא , ולהוציא לפנסיה מוקדמת מאות אלפי אנשים זה כרגיל), לא יודע אם אתה מבין כמה הרעיון הזה לא אפשרי, ואף מומחה בעולם לא הציע אותו וקיבל תמיכה (והוא גם די אגואיסטי ).
ולתת את הפארסה של הצהרת בריגנטון כמשהו שתומך בתזה שלך לא מחזק את הטענה שלך.

מה שהקהילה המדעית ומומחים בעולם כן אומרים יותר ויותר זה הטלת ספק באפקטיביות של סגר, זה בוודאי לא קשור לרעיון שלך.
ההבדל בין התנגדות לסגר לתמיכה בהסגרת כל ההגבלות הוא עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 12:45 pm 
Junior

זה לא מתי שנוח ולא תמותת שיא יומית. לאורך החודש האחרון מתים מאות אנשים כל יום באיטליה, ספרד, אנגליה וצרפת, בזמן שלאורך אותה תקופת זמן מתים בשבדיה גג 20 אנשים ביממה.

רוצה נרמול? אין בעיה. בספרד חיים פי 4.5 אנשים מאשר בשבדיה. באיטליה פי 6. בצרפת פי 6.5. באנגליה פי 5.5.
ההבדל בין כמות המתים היומית בחודש האחרון, בין איטליה לשבדיה, היא לכל הפחות פי 10 איטלקים, והגיע בפיק לפי 30. בין אנגליה לשבדיה - בממוצע יותר מפי 10 אנגלים.
בין ספרד לשבדיה - לכל הפחות פי 10 יותר ספרדים. בין צרפת לשבדיה - ממוצע של פי 20 יותר צרפתים. אז תעשה לבד את החישוב, של ההבדל בין גודל האוכלוסיה לבין התמותה היומית בכל אחת המדינות. המספרים לפניך.
והמספרים צועקים עוד יותר חזק, שבכל אחת מהמדינות הללו המצב גרוע יותר גם באופן יחסי ומנורמל, למרות הוטלו בהם הגבלות קשות או סגרים על הציבור לאורך כל התקופה, בניגוד המוחלט לשבדיה.
אתה רוצה עוד דוגמא? בלגיה, עם אוכלוסיה דומה לזאת של שבדיה, עם פי 5 עד פי 10 יותר מתים בכל יום מהשבועות האחרונים.

ומה זה מתי שנוח? למה בדיוק מבחינתך יותר הגיוני לשפוט בתחילת כל העניין, ולא עכשיו, כשהטענה היא שהגל עבר את שבדיה מבחינת התמותה הגבוהה בזכות מה שהם עשו.
אתה חוזר שוב ושוב שהם לא ממשיכים את חייהם כרגיל, למרות שזה בעצם המודל השוודי. מוכן לתת דוגמאות לכך? כתבות שמציינות שהם לא חיים כרגיל למרות שהכל פתוח?

אני לא מתעלם ממחלות רקע, אלא טוען שמתחת לגיל 60 גם אם יש מחלות רקע, זה ברוב המוחלט (99%) של המקרים לא מוביל לתמותה.
וגם בנוגע לזה יש לי הרבה מה להגיד - כמו סיבת מוות שלא תמיד נכונה מאינטרסים כאלה ואחרים.

לא אמרתי להכניס 1-2 מיליון אזרחים לסגר מוחלט. קודם כל, מספר האנשים בסיכון (גילאי 60+) נמוך בהרבה לדעתי. דבר שני, פשוט לשמור עליהם יותר, ושהם יהיו ממוגנים וזהירים אקסטרה. לא לעצור להם את החיים לגמרי.
וגם העניין הזה כמובן לא לנצח אלא צפוי להיגמר בתקופה הקרובה. ואם חלילה לא - אז כך או כך נצטרך להמשיך בשגרת חיינו ולקחת בחשבון שיהיו לזה השלכות (כמו שהעולם תמיד נהג - מכוניות, סיגריות ושאר הסיכונים הרגילים שפתאום שוכחים מקיומם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 1:04 pm 
Sophomore

מדינות נכנסות לסגר בגלל שאנשים מתים, אז להראות שבמדינות שנכנסות לסגר יותר אנשים מתים ולהראות שבגלל זה לא נכון להיכנס לסגר זה לא טענה ממש טובה.
אני לא שפטתי בהתחלה, אני שופט מספרים TOTAL, ושמה שבדיה במקום המכובד של 20 בעולם של מתים לנפש, ששאר הכוכבות לא מובילות בהרבה מעליה (עד 50% ).
ואתה מתעלם מזה ששבדיה (עכשיו!) הטילה הגבלות מחמירות, אז כנראה שמצבה לא טוב כמו שאתה חושב.

אנשים בשבדיה משתמשים הרבה פחות בתחבורה ציבורית -
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8220301536
שבדיה מעודדות עבודת מהבית -
https://medicalxpress.com/news/2020-07- ... ed%20cases.
התלג בשליש השני ירד -
https://www.businessinsider.com/coronav ... ors-2020-8
האבטלה עלתה ושווקי הקימונאות בתי המלון והמסעדנות ספגו מכה רצינית -
https://covid-19.iza.org/crisis-monitor/sweden/

מספר האנשים בארץ מעל גיל 60 הוא בסביבות המיליון וחצי, ויש בכיף עוד כמה אלפי אנשים מתחת לגיל הזה שנמצאים בסיכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 1:10 pm 
Sophomore

אנג'לה מרקל עזרה לי וציינה היום שבגרמניה 30%-40% מהאוכלוסיה היא בסיכון.
אומנם בארץ זה נמוך יותר (גיל חציוני נמוך בהרבה), אבל זה לגמרי בתחום המספרים שהזכרתי קודם, אפילו מחמיר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 2:13 pm 
Hall of Famer

הדיון על שבדיה אולי היה יכול להיערך לפני כחודש בטון אחר.
במהלך נובמבר יש שם סדר גודל של 4000 חולים חדשים ביום. מספר החולים היומי שהיה כמעט אפסי למשך כשלושה חודשים (וזה בהחלט ראוי לציון לזכותם) כעת עומד על סביב ה-15 ליום (שזה עדיין "לא נורא"), אבל מן הסתם צפוי לעלות לא מעט בעתיד הקרוב.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 2:26 pm 
Hall of Famer

ועדיין התמותה שם נמוכה מאוד. לא ברור לי ממה הם עשויים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 2:56 pm 
Sophomore

בארץ כשהגענו לבערך 4000 חולים ביום מספר המתים ליום היה בערך 15, לא שונה.
מספרי המתים הגדולים מגיעים בשהייה למספרי החולים הגדולים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 3:13 pm 
Junior

התשובה להודעות האחרונות שלכם היא פשוטה - אין 4000 חולים ליום אלא 4000 חיוביים לפי ה-PCR, שרובם מרגיש מצוין. זה הבדל גדול מאוד וגם מסביר כמובן את מספר המתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 3:16 pm 
Junior

3&D כתב:
מדינות נכנסות לסגר בגלל שאנשים מתים, אז להראות שבמדינות שנכנסות לסגר יותר אנשים מתים ולהראות שבגלל זה לא נכון להיכנס לסגר זה לא טענה ממש טובה.
אני לא שפטתי בהתחלה, אני שופט מספרים TOTAL, ושמה שבדיה במקום המכובד של 20 בעולם של מתים לנפש, ששאר הכוכבות לא מובילות בהרבה מעליה (עד 50% ).
ואתה מתעלם מזה ששבדיה (עכשיו!) הטילה הגבלות מחמירות, אז כנראה שמצבה לא טוב כמו שאתה חושב.

אנשים בשבדיה משתמשים הרבה פחות בתחבורה ציבורית -
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 8220301536
שבדיה מעודדות עבודת מהבית -
https://medicalxpress.com/news/2020-07- ... ed%20cases.
התלג בשליש השני ירד -
https://www.businessinsider.com/coronav ... ors-2020-8
האבטלה עלתה ושווקי הקימונאות בתי המלון והמסעדנות ספגו מכה רצינית -
https://covid-19.iza.org/crisis-monitor/sweden/

מספר האנשים בארץ מעל גיל 60 הוא בסביבות המיליון וחצי, ויש בכיף עוד כמה אלפי אנשים מתחת לגיל הזה שנמצאים בסיכון.

אני אשמח לחזור למספר המתים אחרי הגל העכשווי ונראה איפה שבדיה תמוקם. בכל מקרה, אם הממשלה לא שמה הגבלות בכלל מאז מרץ והם רק במקום 20, זה מעלה תהיות בנוגע להגבלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 3:29 pm 
Sophomore

ראית כבר שבשבדיה למרות שלא היו הגבלות מחמירות (ואם אני לא טועה הייתה הגבלה של התהקהלוהיות עד 50 אנשים, לא סגור אם כהמלצה חמה או ממש הוראה) החיים ממש לא היו כרגיל, ולמרות שציינת שבעקבות הצעדים שלהם בגל הראשון הם עכשיו ירוויחו בגדול בגל השני, הם בדיוק עכשיו החמירו את ההגבלות.
אתה מנסה לשכנע את עצמך שאיזשהו מודל (שבפועל לא פועל כמו שאתה מדמיין אותו) הצליח, למרות שדי ברור שהציפייה של השבדים לחסינות עדר אחרי הגל הראשון (הסיבה שבה הם בחרו באסטרטגיה שלהם) התבדתה. זה ממש לא משנה אם ימותו להם עכשיו עוד 500 איש או 5000, חסינות עדר ללא ספק אין להם.
ולא נתת אף היתכנות לפתרון שאתה מציע (שהוא ללא ספק לא המצב בשבדיה) , וכשאני שואל אותך על המספרים של האוכלוסיות בסיכון אתה אומר שהוא נמוך בהרבה לדעתך, למרות שדי קל לבדוק כמה אנשים בגילאי 60+ יש, ואם אני אתאמץ מספיק אמצא גם חולים במחלות רקע אחרות מתחת לגיל 60 שמהווים אחוז לא מבוטל בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 3:44 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
בארץ כשהגענו לבערך 4000 חולים ביום מספר המתים ליום היה בערך 15, לא שונה.
מספרי המתים הגדולים מגיעים בשהייה למספרי החולים הגדולים

מן הסתם החולים החדשים של השבועיים האחרונים בשבדיה - הם החולים הקשים של השבועות הבאים, שהם הקורבנות של דצמבר.
ברור שתלוי מה פילוח המאובחנים, ומה מדיניות הבדיקות וכו', אבל אם בשבדיה בפיק של הגל הראשון היו כ-1500 חולים/מאובחנים חדשים ביום, ובגל הנוכחי סדר גודל של פי 3 מכך (בינתיים), אז לא משנה כמה שהפיקו לקחים, סביר שיעילים יותר בקטיעת השרשראות, בטיפול בחולים וכו' וכו' - ההשלכות עוד יגיעו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 3:58 pm 
Sophomore

בכל העולם במרץ בדקו פחות מהיום, משמע פספסו חולים, ואיכות הטיפול גבוהה יותר היום .
לא חושב שיש מדינה שבה אחוז התמותה לא ירד בה ממרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 4:30 pm 
Junior

3&D כתב:
ראית כבר שבשבדיה למרות שלא היו הגבלות מחמירות (ואם אני לא טועה הייתה הגבלה של התהקהלוהיות עד 50 אנשים, לא סגור אם כהמלצה חמה או ממש הוראה) החיים ממש לא היו כרגיל, ולמרות שציינת שבעקבות הצעדים שלהם בגל הראשון הם עכשיו ירוויחו בגדול בגל השני, הם בדיוק עכשיו החמירו את ההגבלות.
אתה מנסה לשכנע את עצמך שאיזשהו מודל (שבפועל לא פועל כמו שאתה מדמיין אותו) הצליח, למרות שדי ברור שהציפייה של השבדים לחסינות עדר אחרי הגל הראשון (הסיבה שבה הם בחרו באסטרטגיה שלהם) התבדתה. זה ממש לא משנה אם ימותו להם עכשיו עוד 500 איש או 5000, חסינות עדר ללא ספק אין להם.
ולא נתת אף היתכנות לפתרון שאתה מציע (שהוא ללא ספק לא המצב בשבדיה) , וכשאני שואל אותך על המספרים של האוכלוסיות בסיכון אתה אומר שהוא נמוך בהרבה לדעתך, למרות שדי קל לבדוק כמה אנשים בגילאי 60+ יש, ואם אני אתאמץ מספיק אמצא גם חולים במחלות רקע אחרות מתחת לגיל 60 שמהווים אחוז לא מבוטל בכלל.

כשאתה מדבר על היתכנויות לפתרונות, נניח והחיסונים החדשים יעשו יותר נזק מתועלת, או שיהיה זן חדש של קורונה בכל חורף (כמו שקורה עם שפעת בכל שנה מחדש) - מה אתה מציע בדיוק?
לחיות בין סגר לסגר, להשאיר הגבלות קשות של התקהלות, למנוע חתונות לצמיתות כמו גם מופעי תרבות, פאבים, מועדונים, פסטיבלים, וכל דבר שעושה קצת שמח לאנשים? מה אתה מציע אם זו השגרה החדשה ל-50 שנה הקרובות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 4:34 pm 
Hall of Famer

ביולי-ספטמבר (לא אחורה במרץ) מספר המאובחנים החדשים היומי בשבדיה היה 200-300 לערך, ומספר הנפטרים היומי היה 2-3 (שזה בהחלט מדהים, כבר ציינתי זאת), כמאית מהנדבקים.
אז כעת מספר המאובחנים גדל לערך פי 15-20 מתקופה זו, מה שגם יוצר "השפעה חיצונית שלילית" ומקשה על בתי החולים וכו' - אז אני לא רואה סיבה להעריך שקצב התמותה לא יגדל לכל הפחות באותו הפקטור.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 4:46 pm 
Sophomore

מאסטר כתב:
3&D כתב:

כשאתה מדבר על היתכנויות לפתרונות, נניח והחיסונים החדשים יעשו יותר נזק מתועלת, או שיהיה זן חדש של קורונה בכל חורף (כמו שקורה עם שפעת בכל שנה מחדש) - מה אתה מציע בדיוק?
לחיות בין סגר לסגר, להשאיר הגבלות קשות של התקהלות, למנוע חתונות לצמיתות כמו גם מופעי תרבות, פאבים, מועדונים, פסטיבלים, וכל דבר שעושה קצת שמח לאנשים? מה אתה מציע אם זו השגרה החדשה ל-50 שנה הקרובות?

שפעת זה וירוס קטן בהרבה מקורונה, ועל כן עובר הרבה יותר מוטציות (כפי שאנחנו רואים), אין קשר בין הדברים.
הציפייה שהחיסון יגיע מתישהו בשנה הקרובה , פלוס עוד כמה שנים להתחסנות, וכרגע נראה שהוא יעשה את העבודה , אז אני לא מבין למה ההתנהלות צריכה להתעלם מזה, ובטח לא צריכה להיות בגישה של זה יהיה איתנו עוד 50 שנה אז מה נעשה.
ומדינות שמתנהלות כמו שצריך מצליחות שתושביהן אפילו יהנו מהחיים , נניח ניו זילנד או טייוואן.

אני לא יודע מה בדיוק האיזון הנכון בין הגבלות\סגרים לחופש, אני בהחלט מטיל ספק ביעילות הסגר ככלי אפקטיבי להורדת התחלואה לעומת הנזק שהוא גורם בשלל תחומים, אבל אני לא משלה את עצמי שבעולם בלי הגבלות בכלל אני לא אהרוג פיזית או נפשית כפי שאתה מציע אחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 5:03 pm 
Junior

3&D כתב:
מאסטר כתב:
3&D כתב:

שפעת זה וירוס קטן בהרבה מקורונה, ועל כן עובר הרבה יותר מוטציות (כפי שאנחנו רואים), אין קשר בין הדברים.
הציפייה שהחיסון יגיע מתישהו בשנה הקרובה , פלוס עוד כמה שנים להתחסנות, וכרגע נראה שהוא יעשה את העבודה , אז אני לא מבין למה ההתנהלות צריכה להתעלם מזה, ובטח לא צריכה להיות בגישה של זה יהיה איתנו עוד 50 שנה אז מה נעשה.
ומדינות שמתנהלות כמו שצריך מצליחות שתושביהן אפילו יהנו מהחיים , נניח ניו זילנד או טייוואן.

אני לא יודע מה בדיוק האיזון הנכון בין הגבלות\סגרים לחופש, אני בהחלט מטיל ספק ביעילות הסגר ככלי אפקטיבי להורדת התחלואה לעומת הנזק שהוא גורם בשלל תחומים, אבל אני לא משלה את עצמי שבעולם בלי הגבלות בכלל אני לא אהרוג פיזית או נפשית כפי שאתה מציע אחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה.

"שפעת זה וירוס קטן בהרבה מקורונה" - על מה זה מתבסס בדיוק? שניהם וירוסים נשימתיים.. וממשפחת הקורונה נמצאים איתנו וירוסים כבר שנים ארוכות.
כרגע לא נראה שום דבר למען האמת, ולכן שאלתי. מעניין אותי לשמוע אם הנחרצות לגבי המדיניות הכללית הנוכחית (גם אם בפחות סגרים) הייתה משתנה לנוכח ידיעה שאין באמת דרך להיפטר מהוירוס לאורך שנים.
וסתם שתדע, גם המדיניות העכשווית הורגת פיזית, נפשית וכלכלית. מדהים אותי כל פעם מחדש ההתעלמות שזה כלי מוות במימדים גדולים. וחבל שאף אחד לא מדווח מספיק על תמותה מעבר לקורונה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 5:56 pm 
Sophomore

זכור לי משהו על הגודל שלו גם, אבל אני לא ביולוג אז אולי אני טועה.
לגבי קצב המוטציות והאופי שלהן אני לא טועה -
https://www.nature.com/articles/d41586- ... witzerland.
https://www.pnas.org/content/117/40/24614

בקיצור, אתה בוחר להאמין שלא יהיה חיסון למרות שהקהילה המדעית מאמינה שכן יהיה. זה איכשהו גם מתאים לתזה המופרכת שלך.
וברור שגם עכשיו יש תופעות שליליות שנגרמות בגלל ההגבלות, מה שכן, שכשאנשים מתאשפזים ומתים בהמוניהם זה אף פעם לא רעיון טוב, ובמצב כזה כנראה שיותר אנשים ימותו בגלל המצב מאשר במצב הנוכחי בגלל ההגבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 6:09 pm 
Junior

לא אמרתי שלא יהיה חיסון, אלא תארתי מצב אפשרי מאוד שהחיסונים יעשו יותר נזק מתועלת.
חוץ מזה.. אתה יודע, להרבה מחלות ביניהם וירוסים לא הצליחו למצוא חיסונים במשך עשרות שנים, וזה לא קסם, לכן אני סקפטי.
קהילה מדעית מאמינה זה טוב ויפה, אבל אתה שוב ושוב מתחמק מהשאלה של איך החיים צריכים להימשך במידה וכל מיני גלגולים של הקורונה יהיו איתנו שנים ארוכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 7:57 pm 
Sophomore

אם זה יישאר הרבה שנים ללא חיסון אז בטח שהפיתרון הוא לא ש20% מהאוכלוסיה תנודה.
מניח שהייתי מפתח טכניקות של בדיקות מהירות והמוניות, ומשתמש בהן כדי לאפשר כל מה שאני יכול (וזה לא בשמיים בכלל בעייני).

ובמצב שהחיסונים נמצאים בו כרגע אפשר להיות אופטימים, לפחות באופן סטטיסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 8:11 pm 
Junior

אני לא יודע כמה אפשר להסיק מהתוצאות כרגע הן מבחינת יעילות אמיתית והן מבחינת השלכות בריאותיות ארוכות טווח, שעלולות לעשות יותר נזק מהוירוס עצמו. אבל נחיה ונראה.

בנוגע לרעיון הלא רע שהצעת, עדיין אני חושב שזה כמו לרדוף אחרי אוויר. אם זה יישאר יותר משנה-שנתיים, אני חושב שהדרך הכי נכונה תהיה לייצר חסינות עדר בין ה-80% שאינם בגילאי סיכון ואז תוך כמה חודשים זה יכול להיעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 8:39 pm 
Sophomore

הבעיה שאי הצלחה של חיסונים באה רבה פעמים בגלל מוטציות וכאלה, והן גם משפיעות על חסינות העדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 17, 2020 10:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאסטר, אתה באמת לא מרגיש שההתניות שלך פוסלות את התיאוריה שלך-עצמך?
סתם דוגמה "אם יהיה וירוס קורונה חדש כל כחורף", שאלת, "מה אתה מציע"?
ובכן אני מניח שהוא לא מציע חסינות עדר שאפילו לוירוס הקיים לא ממש מתקיימת באף מדינה, עם (עד כמה שידוע) מוטציה בודדה של וירוס. אבל אני נותן לך מערוף גדול, נניח שנוצרת חסינות עדר בדרך נס כלשהי. אם יהיה וירוס חדש כל חורף, מה שווה חסינות העדר שלך?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT, בטן רכה וחביבה ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: