shmueliki כתב:
אני חושב שגולדן סטייט יכולים להשיג לא מעט רק מהבחירה של מינסוטה בשנה הבאה, מבלי להוסיף שחקנים. הרי אם את אוברה הם השיגו תמורת הבחירה שלהם עצמם (ועוד מוגנת!) - צאו וחשבו מה אפשר להשיג עבור הבחירה של מינסוטה (המוגנת רק 1-3, שזה אומר שתמומש לפחות ב-60% אפילו אם הוולבס יסיימו בתחתית הליגה - תרחיש אפשרי מאוד אמנם).
במקומם אני לא מחפש לתת את ווייזמן, אלא רק לקלוט מישהו זול (לאור המיסים המכבידים) - למשל שחקן שעדיין על חוזה רוקי (נניח מתחיל שנה שנייה או שלישית כעת), אך שהקבוצה שלו תעדיף להמר על בחירה בשנה הבאה מאשר להמשיך להחזיק אותו. נניח אחד שיהיה שחקן שישי משמעותי אצלם.
הרציונל מבחינת גולדן סטייט במהלך שכזה זה לא רק שיפור השנה, אלא גם בשנה הבאה (שהרי סביר ששחקן "טוב" בשנה שלישית-רביעית בליגה ייתן תפוקה יותר גבוהה נניח מ"כוכב עתידי" שיילקח בבחירה 4-5 בשנתו הראשונה), ובכלל עד שקרי וגרין (וקליי?) בסביבה.
שם אחר שקפץ לי לראש (רק כי במקרה אני מודע לחוזה האפסי עליו הוא חתום) - שייק מילטון.
לקבוצה עם כל הרבה התחייבויות כספיות כמו גולדן סטייט, שכל צעד מכפיל את עצמו פי כמה וכמה עקב המיסוי - לקלוט קלעי שכזה על חוזה מצחיק של 5.5M סך הכל לשלוש שנים - זה צעד עם השלכות עתידיות אדירות מבחינה פיננסית.
יש בעיה בהיסק שלך. אוברה חתום כבר על החוזה השני שלו בליגה ומרוויח 14-15 מיליון בעונה הקרובה, שאחריה יהיה פרי אייג'נט. שחקן על חוזה רוקי, שכבר הפגין ניצוצות או יותר מכך, זה נכס מסוג אחר לגמרי, הוא על מה שנקרא cost-controlled deal.
אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל אולי לא מקרי שהבאת את שייק מילטון כדוגמה - ואפילו בדוגמה הזאת, אני לא בטוח שפילי במצבה הכלכלי (ועם מוריי כאחראי החדש) תוותר עליו בשביל לצרף רוקי בעוד שנה מעכשיו, ממשבצת דראפט לא ברורה.