מאסטר כתב:
בנוגע לתקציבים, אתה באמת לא רואה נחיתות כספית? 17M פער מריאל, בארסה וצסקא זו לא נחיתות? או 6-9M מהבאות בתור שמאפשרים להנחית אחלה שחקנים? ואח"כ עוד אומר שאני מגזים...
אם שוויצ'יץ' טען פעם על מקום 12, אז תביא לינק לעונה הרלוונטית, ולא תקציבים מהשנה בלי שמפורט בכלל תקציב שחקנים (אני די בטוח שבאנאדולו תקציב השחקנים גבוה יותר, לארקין לבד מקבל 3.7M לעונה! מי במכבי קרוב לסכום?)
וודאי שאתה מגזים
שהרי רשמת "הסכומים שמשולמים לזיזיץ', כספי ודורסי הם סכומים של שחקני ספסל בריאל, ברצלונה, צסקא, אנאדולו, מילאנו, חימקי, פנרבחצ'ה..."
אז היות שנראה שאתה מקבל את הרשימה, נראה לי מעט תמוה שקבוצות עם כ-30% תקציב יותר ממכבי (ואנדולו אף אותו דבר על פי הכתובים) משלמות לשחקני הספסל שלהם את מה שמכבי משלמת החל מהשחקן השני שלה והלאה - זה פשוט לא מסתדר מתמטית. אגב, טכנית גם דורסי הוא שחקן ספסל, וגם האנטר שמרוויח לא מעט...
שלוש הגדולות זו אופרה אחרת, אין שאלה - אבל כל השאר?
הרי גם השנה מכבי תסיים סביר מאוד להניח לפני חימקי, אז שנמחא להם כפיים?
תקציבים של השנה אני מניח שיהיו נטו ספקולציות בכל מדינה בהיעדר רמת הכנסות יציבה מראש, עם ספונסרים שלך תדע מה איתם וכו'. אבל אפשר לדון על כל שנה אחרת שתרצה (מוזמן להביא לינקים גם כן).
בסוף אפשר "להוכיח לוגית" את הכישלון של מכבי בבניית הקבוצה השנה בצורה מאוד פשוטה:
הם התחילו עם בסיס טוב ולאחר שנה מעולה.
רוב השחקנים שהובאו בקיץ עושים את המצופה מהם ואף יותר: ז'יז'יץ', ג'ונס, בלייזר (אל מול בנדר).
לא קרה שום בלת"ם (בניגוד למרבית הקבוצות האחרות) של פציעות/מחלות/קמפאצ'ו שבורח ל-NBA תוך כדי העונה וכו'.
אז אם הכל לכאורה זורם כמו שצריך - והתוצר הסופי נורא, אז כנראה שהתקבלו כמה וכמה "החלטות מבניות" לא נכונות - שאפשר אמנם בהחלט להתווכח מהן (ואני לא אומר שזה בהכרח מצב שפשוט וקל לנתח אותו), אבל צריך להכיר בקיומו.
לא תפקידי אגב לזהות שריינדולס שחקן טוב וכדאי להמשיך איתו. זה התפקיד של אנשי מכבי הרי (בטח אם "השוק קשה" וכו' וכו').
זה קורה לכל הקבוצות כל הזמן מן הסתם, אבל זה בוודאי שלא לזכותם, אלא להיפך.
מאסטר כתב:
"כספי לא ישרוד עונת משחקים שלמה שכזו" על שחקן שעשה 65-75 משחקים במשך 6 שנים בקריירה באינטנסיביות שיא בנ.ב.א
ראשית אלו מספרי משחקים שכספי לא הגיע אליהם מאז 2016. שנית, היורוליג היא ליגה הרבה יותר אינטנסיבית לעומת second unit בקבוצת תחתית ב-NBA (שמטרתה מה?), בטח ובטח אם תתחשב בכמות הדקות הצפויות לכספי פר משחק, ובתפקיד שלו על המגרש - משני הצדדים. במכבי אגב עונה בהחלט יכולה להיות סביב 82 משחקים.