סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:43 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
מאסטר כתב:
פייר, אני מרחם על אנשים שכל מה שמניע אותם בחיים הוא לרשום שהם חזו נכון, להיצמד לדיעה שלהם לעולמי עד, בלי להיות מסוגלים לנהל דיון ענייני ללא דיעות קדומות.

שאלתי אותך 10 פעמים שתי שאלות פשוטות - 1. מה ההבדל בין כספי למירוטיץ' בהיסטוריית הפציעות. 2. איזה שחקנים פצועים מכבי החתימה ב-3 שנים האחרונות.

שאלות הכי פשוטות בעולם ובמקום זה גררת אותנו למלחמת התשה על דברים לא רלוונטיים + התנשאות עליי כי אני חושב אחרת ממך.

1. כמדומני היה פה מישהו שאמר לא להשליך מפציעות של שחקן אחד על שחקן אחר. אני מגרד בראשי למצוא מי זה היה.
2. עומרי כספי.

1. מכיוון שכל התאוריה שלך מתבססת על השוואה בין מה שהיה מזמן מזמן מבחינת פציעות לכספי, אז ראוי שתדע לעשות עוד השוואה אחת שבאופן ברור לא תומכת באג'נדה שלך.
או משווים רק כשזה נוח, וכשלא נוח מתעלמים פשוט, מה שאמרתי לכל אורך הזמן הזה.

2. מעולה. דוגמא אחת ב-3 שנים זה בהחלט מראה שההנהלה של מכבי מביאה שחקנים פציעים על בסיס קבוע, וכפועל יוצא מכך כספי בוודאות יגמור את הקריירה מהר למרות שלא עבר שום פציעה קשה לפני המעבר. קייס קלוזד.

shmueliki כתב:
אפשר כמקרה בוחן לבדוק כמה יוזרים בפורום רשמו לאחר החתמת מירוטיץ' (שבוודאי דוסקסה כאן רבות) שהוא שחקן גמור, החתמה לא טובה, וסביר שייפצע אוטוטו.
יש לי השערה מה יהיו הממצאים.

אפשר גם לבדוק מה דעת קהל הנ.ב.א שבאמת עקב לאורך השנים - האם ועד כמה מירוטיץ' בעיניהם שחקן פציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:47 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ולגבי התקציבים - בכל הכבוד, אם נוריד את העונה הנוכחית שהיא באמת מקרה יוצא דופן ואף אחד לא יודע מה קורה בה, מכבי היא קבוצה של 20 מיליון דולר לעונה פלוס מינוס. לפעמים קצת יותר, לפעמים הרבה יותר (עונת ווימס וגאודלוק) ולפעמים קצת פחות. אלה לא תקציבים של פלייאוף אחד (בשנה שעברה לצורך העניין) ב-5 שנים.

20 מיליון דולר בהשוואה להפועל ירושלים ונס ציונה או בהשוואה לצסקא, ריאל, פנרבחצ'ה, פאו, ברצלונה, מילאנו וחימקי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 4:00 am 
Hall of Famer

"מעט תמוה" היה במליצה...
אדרבה - שון לארקין (לא שחקן ספסל) מרוויח הרבה יותר ממקבילו במכבי (ווילבקין). זה רק טיעון לכך שהספסל של אנדולו מרוויח פחות באופן יחסי... ולא כמו השחקנים המרוויחים ביותר במכבי - כפי שרשמת.
אתה דיברת הרי במפורש על שחקני ספסל של 7 קבוצות יורוליג שמרווחים כמו הכוכבים של מכבי, אז מה פתאום אתה בורח לכוכבים הכי גדולים בקבוצות הכי גדולות?
בספסל של חימקי יש שחקנים שמקבלים סביב מיליון יורו? מיהם?
כנ"ל פנרבחצ'ה שעל פי כל אינדיקציה תקציבם ירד מאוד מאוד משמעותית בשנה זו - לאחר עזיבת אוברדוביץ', סלוקאס, דאטומה, קאליניץ' ושות'.
ושוב - טכנית גם במכבי הבנויה באופן עקום יש שחקני ספסל שמרוויחים המון.

תשמע, אני זורם - מכבי אחלה סך הכל. 10 משחקים - ניצחון משכנע אחד (בתצוגה באמת נהדרת בפני עצמה, זה נאמר ברצינות).
כרגע בטבלה מכבי מקדימה בחצי משחק קבוצה אחת עשירה ממנה (שזה לא הישג להקדים אותה, בפרט שהם שיחקו עם חצי קבוצה על אמת כמה וכמה משחקים). מנגד מקדימות אותה 3-4 קבוצות עם כחצי תקציב משלה - לי אישית זה לא נשמע משהו.

איפה רשמתי שדרושה הפיכה אגב? רשמתי שהיה בסיס מצוין, ושהביאו קבוצת לא מספקת בפני עצמה - שלמרות שמרביתם מפתיעים לטובה אינדיוידואלית - עדיין התוצר הסופי חלש.
בסוף אם גם אתה רושם שחסר למכבי שחקן בעמדות 2-3 ושחקן בעמדה 4 - איפה השוני הגדול בינינו מבחינת ה"סגל הרצוי"?
אני פשוט הולך לפן הכספי ורושם שבשביל עוד עומק של כמה שחקנים (בפרט לעמדות הללו) אפילו היה שווה למכבי לוותר על ז'יזי'ץ ו/או דורסי. אתה חושב שלא (ואני מניח שאינך היחיד, אולי בכלל אני במיעוט כאן).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 4:38 am 
Junior

שמע, אם לארקין מרוויח 3.7M (אתה מצליח לקלוט כמה צריך כדי לאזן את זה?) ומיצ'יץ' מרוויח קרוב ל-2M... באמת נראה לך הגיוני שהתקציבים של מכבי ואנאדולו שווים? אתה באמת מאמין בזה?
בוודאות כמעט מוחלטת פלייס ומורמן מרוויחים יותר מזיזיץ' וכספי. אפשר להניח שגם סימון מרוויח לא פחות ממיליון יורו. הפערים עצומים.
הבאים בתור, דאנסטון ובובואה, כמה מרוויחים לדעתך כדי לאזן את הפערים? 50K כל אחד? כי לי נראה שגם הם לא פחות מ-700-800K, במיוחד בובואה. גם סינגלטון וג'יימס אנדרסון שמות ביבשת וקיבלו חוזה בהתאם.
השימוש בדורסי והאנטר כשחקני ספסל בויכוח הזה שגוי מהיסוד. המדידה צריכה להיות לפי ההיררכיה הפיננסית. אז סבבה בריאנט וקאלוירו ב-400K עולים בחמישיה, מול שחקנים שמרוויחים פי 3 מהם, ואז בכלל הפער בלתי סגיר.
חוץ מזה אני באמת לא מבין על מה הויכוח. אתה בעצמך הבאת טבלה שמציבה את מכבי במקום ה-9 ביורוליג מבחינת שכר, אז למה אתה מצפה ממכבי לעשות יותר מזה, ומשחקנים כמו דורסי וזיזיץ' להיות אימת היבשת?

בוגע לנקודה הנוספת, כששופטים יכולת של קבוצה בצורה מקצועית, אי אפשר לחשוב אותו דבר על כזו שמקבלת 25 הפרש בכל משחק לבין קבוצה שמפסידה ב-3 הפרש בכל משחק.
אני מסכים שהתוצאה הסופית זהה = כישלון, אבל כשמנתחים מה עושים הלאה אז הפיתרון הוא לא להחליף חצי קבוצה אלא לעשות את הטוויסט הקטן בסגל כדי להפוך אותה לקבוצה מנצחת. זו החשיבות מבחינת הדיון שלנו.
השוני בינינו הוא שאתה מלכתחילה רצית שינוי קונספציה, הבאה של כמה שחקנים אפרוריים על חשבון זיזיץ' ודורסי, בהנחה שכולם יהיו קאלוירו וג'ונס (אפשר לחשוב איזה יציבים ומוכשרים הם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 8:49 am 
Freshman

מאסטר כתב:
שמע, אם לארקין מרוויח 3.7M (אתה מצליח לקלוט כמה צריך כדי לאזן את זה?) ומיצ'יץ' מרוויח קרוב ל-2M... באמת נראה לך הגיוני שהתקציבים של מכבי ואנאדולו שווים? אתה באמת מאמין בזה?
בוודאות כמעט מוחלטת פלייס ומורמן מרוויחים יותר מזיזיץ' וכספי. אפשר להניח שגם סימון מרוויח לא פחות ממיליון יורו. הפערים עצומים.
הבאים בתור, דאנסטון ובובואה, כמה מרוויחים לדעתך כדי לאזן את הפערים? 50K כל אחד? כי לי נראה שגם הם לא פחות מ-700-800K, במיוחד בובואה. גם סינגלטון וג'יימס אנדרסון שמות ביבשת וקיבלו חוזה בהתאם.
השימוש בדורסי והאנטר כשחקני ספסל בויכוח הזה שגוי מהיסוד. המדידה צריכה להיות לפי ההיררכיה הפיננסית. אז סבבה בריאנט וקאלוירו ב-400K עולים בחמישיה, מול שחקנים שמרוויחים פי 3 מהם, ואז בכלל הפער בלתי סגיר.
חוץ מזה אני באמת לא מבין על מה הויכוח. אתה בעצמך הבאת טבלה שמציבה את מכבי במקום ה-9 ביורוליג מבחינת שכר, אז למה אתה מצפה ממכבי לעשות יותר מזה, ומשחקנים כמו דורסי וזיזיץ' להיות אימת היבשת?

בוגע לנקודה הנוספת, כששופטים יכולת של קבוצה בצורה מקצועית, אי אפשר לחשוב אותו דבר על כזו שמקבלת 25 הפרש בכל משחק לבין קבוצה שמפסידה ב-3 הפרש בכל משחק.
אני מסכים שהתוצאה הסופית זהה = כישלון, אבל כשמנתחים מה עושים הלאה אז הפיתרון הוא לא להחליף חצי קבוצה אלא לעשות את הטוויסט הקטן בסגל כדי להפוך אותה לקבוצה מנצחת. זו החשיבות מבחינת הדיון שלנו.
השוני בינינו הוא שאתה מלכתחילה רצית שינוי קונספציה, הבאה של כמה שחקנים אפרוריים על חשבון זיזיץ' ודורסי, בהנחה שכולם יהיו קאלוירו וג'ונס (אפשר לחשוב איזה יציבים ומוכשרים הם).

יש פה גם הרבה עניין של מיסוי ושל חלוקת התקציב.
הייתה פעם רשימה שבה גם חילקו באחוזים את תקציב השחקנים משאר התקציב.
בריאל וברצלונה זה היה מוגזם מאוד כלפי מעלה אבל במכבי תל אביב זה היה מוגזם מאוד כלפי מטה.
כנראה שמצב הזה שניכם צודקים וחלוקת התקציב מאפשרת לשחקנים להרוויח יותר באנדולו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 8:50 am 
Sophomore

בגדול אני מסכים עם מאסטר
אממה
אני לא חושב שמדובר בטוויסט קטן כדי להפוך את המכונה המקרטעת הזו לקבוצה מנצחת
למכבי חסר רכז לפחות ברמת וולטרס, חסר פורוורד (אפילו אם כספי חוזר), חסר מספר שלוש נורמלי כזה שיכול לשמור על הרודיק בובאה (אפילו אם זוסמן חוזר)
ובעיקר בעיקר חסר למכבי כושר משחק של שחקני מפתח
כמו טיילור דורסי והאנטר.

החזרה של הפצועים במידה ויחזרו טוב תשפר את התוצאות ללא ספק, אבל ייתכן וזה מעט מדי ובהחלט, לדעתי, מאוחר מדי.

רק במכבי פציעות של שנה שעברה חותמות המשכיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 9:25 am 
Junior

ויכוח נהדר בעיניי!

1. מבחינה פילוסופית, מאסטר כמובן צודק. העובדה שרבים היו סקפטיים לגבי הבריאות של כספי בתוספת לעובדה שבסוף הוא אכן נפצע, לא אומרת בהכרח שזו אכן היתה טעות להביא אותו.
2. ההשוואה בין מצב הגוף של כספי לזה של מירוטיץ׳ היא השוואה גרועה. מירוטיץ׳ שיחק הרבה יותר כדורסל בשלוש השנים האחרונות שלו בנבא ובלי קשר - הוא גם שחקן שהרבה פחות תלוי באתלטיות שלו מכספי.
3. הטעות הגדולה בהחתמה של כספי קשורה בפציעה שלו רק בעקיפין. הבעיה הגדולה יותר היא שמדובר בהחתמת יח״צ בשביל המנויים ולא בהחתמה מקצועית. שחקן עם כשרון מאוד מוגבל, בחלק היורד של הקריירה, עם נסיגה פיזית רצינית, שהיה כל החיים רול פלייר ועכשיו מת סוף סוף להיות כוכב - זה מתכון לאסון מקצועי ומה שאתם לא מדברים עליו זה שמכבי היתה הרבה יותר טובה בעונה שעברה בלי כספי מאשר איתו, גם כשהוא שיחק לא רע.
4. וזה הדבר הנחמד באמת: מאסטר הוא עוד דוגמה מאלפת למכביסט החדש ולפוסט ווינריות הצהובה. ״לא עשינו פלייאוף 5 שנים? אין בעיה, הכל טוב. תראו את מילאנו וחימקי, איזה תקציבים יש להם והם לא יותר טובים. שמעון מזרחי הוא המלך, דני פדרמן גאון כדורסל, וויצ׳יץ׳ עוד יסתום לכולם את הפה כשבנדר יפרוץ וזה שלרגב פנאן עברו מתחת לידיים איזה 60 פציעות בשלוש השנים האחרונות זה ממש סבבה, הוא המאמן כושר הכי טוב באירופה וכל אירופה צהובה, גם כשאנחנו מקום 14 ביורוליג".

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 10:06 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 9:31 am 
Junior

3. כספי היה אחלה במשחקים לפני שנפצע. לא לא שיחק מספיק שתקבע מובהקות סטטיסטית ועם ראית אותו משחק, ראית שחקן ששיחק חכם ובשביל הקבוצה.

4. סלח לי אבל אתה טועה. שנה שעברה היו עושים פליאוף, אף אחד פה בפורום מעולם לא אמר שוויצ'יץ שווה משהוא. זה הכל מילים שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 10:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נביא בעירו כתב:
ויכוח נהדר בעיניי!

1. מבחינה פילוסופית, מאסטר כמובן צודק. העובדה שרבים היו סקפטיים לגבי הבריאות של כספי בתוספת לעובדה שבסוף הוא אכן נפצע, לא אומרת בהכרח שזו אכן היתה טעות להביא אותו.
2. ההשוואה בין מצב הגוף של כספי לזה של מירוטיץ׳ היא השוואה גרועה. מירוטיץ׳ שיחק הרבה יותר כדורסל בשלוש השנים האחרונות שלו בנבא ובלי קשר - הוא גם שחקן שהרבה פחות תלוי באתלטיות שלו מכספי.
3. הטעות הגדולה בהחתמה של כספי קשורה בפציעה שלו רק בעקיפין. הבעיה הגדולה יותר היא שמדובר בהחתמת יח״צ בשביל המנויים ולא בהחתמה מקצועית. שחקן עם כשרון מאוד מוגבל, בחלק היורד של הקריירה, עם נסיגה פיזית רצינית, שהיה כל החיים רול פלייר ועכשיו מת סוף סוף להיות כוכב - זה מתכון לאסון מקצועי ומה שאתם לא מדברים עליו זה שמכבי היתה הרבה יותר טובה בעונה שעברה בלי כספי מאשר איתו, גם כשהוא שיחק לא רע.
4. וזה הדבר הנחמד באמת: מאסטר הוא עוד דוגמה מאלפת למכביסט החדש ולפוסט ווינריות הצהובה. ״לא עשינו פלייאוף 5 שנים? אין בעיה, הכל טוב. תראו את מילאנו וחימקי, איזה תקציבים יש להם והם לא יותר טובים. שמעון מזרחי הוא המלך, דני פדרמן גאון כדורסל, וויצ׳יץ׳ עוד יסתום לכולם את הפה כשבנדר יפרוץ וזה שלרגב פנאן עברו איזה 60 פציעות בשלוש השנים האחרונות זה ממש סבבה, הוא המאמן כושר הכי טוב באירופה וכל אירופה צהובה, גם כשאנחנו מקום 14 ביורוליג.

הנקודה האחרונה היא נקודת המפתח. למצוא איזו קבוצה יותר עשירה ממך שבמקרה נכשלה יותר ממך ולהיתלות בה זה כל כך נבחרת ישראל בכדורגל - כל קמפיין נבחרת אנחנו שומעים את הטיעון הזה. כמובן אף אחד בנבחרת ישראל לא ידבר על נבחרת איסלנד, כמו שמאסטר לא ידבר על ויטוריה או ז'לגיריס למשל.
קבוצה של 20 מיליון דולר זה תקציב פלייאוף קונטנדר. אם הוא שמיני או תשיעי או שביעי בגלל מיליון דולר לפה או לשם (שלא לדבר על עונת ווימס וגאודלוק עם תקציב של 27-28 מיליון) זו לא סיבה לפלייאוף אחד בחמש שנים, כשחלק מהכשלונות היו בזיונות של ממש. זה אומר כשלון מקצועי מוחלט.
והקטע של "המכביסט החדש" קולע בול. עזוב את ההסתפקות במועט (זה נושא לדיון אחר, איך מכבי תחת הטרויקה הצליחה לשכנע את הקהל שלה ולשמור על מצבת המנויים שלה - את זה היא דווקא עושה מצוין) זה השכנוע שמכבי מתנהלת היטב ולא משנה מה, ואז בא מקרה בנדר והוא מאד מאד מפתיע. מי שעיניו בראשו עוקב אחרי מכבי תחת שליטת הטרויקה שלא במבט של אוהד מהופנט (ולמעשה צ'רווטקה, כי כמו שאמרת נכון רגב פנאן בהחלט יכול להיכנס לרשימה יחד איתם, פשוט צ'רווטקה זו מילה מעצבנת...) יודע שמקרה בנדר לא מפתיע בכלל, כי בנדר זו עוד דוגמה - קיצונית ככל שתהייה - להתנהלות משיקולים זרים שהיא עוד אחד מהמאפיינים של הניהול המקצועי של הטרויקה, יחד עם השחקנים הפצועים והסקאוטינג העצלן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 10:06 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 10:05 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
1. מכיוון שכל התאוריה שלך מתבססת על השוואה בין מה שהיה מזמן מזמן מבחינת פציעות לכספי, אז ראוי שתדע לעשות עוד השוואה אחת שבאופן ברור לא תומכת באג'נדה שלך.

אז מכיוון שמלאכתי נעשתה בידי אחרים, קיבלת את התשובה לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 10:53 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
ויכוח נהדר בעיניי!

4. וזה הדבר הנחמד באמת: מאסטר הוא עוד דוגמה מאלפת למכביסט החדש ולפוסט ווינריות הצהובה. ״לא עשינו פלייאוף 5 שנים? אין בעיה, הכל טוב. תראו את מילאנו וחימקי, איזה תקציבים יש להם והם לא יותר טובים. שמעון מזרחי הוא המלך, דני פדרמן גאון כדורסל, וויצ׳יץ׳ עוד יסתום לכולם את הפה כשבנדר יפרוץ וזה שלרגב פנאן עברו מתחת לידיים איזה 60 פציעות בשלוש השנים האחרונות זה ממש סבבה, הוא המאמן כושר הכי טוב באירופה וכל אירופה צהובה, גם כשאנחנו מקום 14 ביורוליג".

"מה שאתם לא מדברים עליו זה שמכבי היתה הרבה יותר טובה בעונה שעברה בלי כספי מאשר איתו" - הטענה הזו לא פחות מהזויה, מצטער, והלהט שבה אתה כותב אותה רק מוכיחה כמה אתה מוטה בעניין הזה.
מכבי עם כספי: מאזן 5-1 חיובי - 4 מהנצחונות בלואאוטס. ספגו 55 נק' מפנר, 63 מולנסיה, 65 מאולימפיאקוס ו-69 מהכוכב האדום.
מילא היית אומר ש-6 משחקים ביורוליג לא מייצגים, ניחא. אבל ללכת לכיוון ההפוך, ולהשתמש לרעה בנתונים הקבוצתיים המצויינים האלה, לצד הסטט' הטובה של כספי זה מביך.

לזעוק שמדובר בהחתמת יח"צ ולא מקצועית אחרי שהבחור באותם 6 משחקים נתן את כל מה שמכבי הייתה צריכה מקצועית - זה פשוט הזוי.
מילא ראי שעל הקיר שמתעסק עם בובות וודו ויבקר כל מהלך של מכבי גם אם לברון וסטף ינחתו בקיץ הבא, אבל מאנשים נורמטיביים הייתי מצפה לראות את התמונה כמו שהיא.
איפה 'הנסיגה הפיזית הרצינית' ו'הצד היורד של הקריירה' או 'נטו החתמת מנויים' התבטאו ב-12 נק' על 72% ל-2, 5.5 ריבאונדים, 3 אסיסטים, חטיפה אחת, וחלק מהגנה טובה מאוד שספגה 4 פעמים פחות מ-70? אתה נהנה לזרוק סיסמאות?
ספר לנו עוד קצת על אסון מקצועי, שיגעון גדלות וכו', ספר לנו איך כספי היה צריך באותם משחקים לקלוע 25 נק', לקחת 14 ריב' ולמסור 8 אסיסטים ב-95% מהשדה. אחרת - אך ורק יחסי ציבור!

ומרוב שאתם נחרדים מהחתמות יח"צ של חיבור לקהל, כאילו זאת אשכרה מילת גנאי שצריך להדוף בכל מחיר (הרי מכבי משחקים רק כדי שסלניוז יבקר אותם מקצועית), ולא שיקול לגיטימי אם זה בא כחלק ממכלול, בואו נראה מה קורה במקומות אחרים...
איך היה הקאמבק של טימופיי מוזגוב לחימקי מוסקבה עם 2M על אזרחי? איך נראתה העונה הראשונה של אברינס במדי ברצלונה? כנראה שגם שם ניקולה משך בחוטים, והחליט שחייבים להחזיר שחקן בית כדי למכור מנויים. הכל אשמת הטרויקה - בכל העולם.

ואם בתגובות היותר רציניות ראינו שאין לך ממש הבנה בכדורסל, אז החלטת להמציא עלילה בסעיף האחרון כאשר שום דבר מהדברים לא נרשם כאן על ידי. זה בסדר, אתה משתלב טוב עם ראי.

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 11:25 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:20 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הנקודה האחרונה היא נקודת המפתח. למצוא איזו קבוצה יותר עשירה ממך שבמקרה נכשלה יותר ממך ולהיתלות בה זה כל כך נבחרת ישראל בכדורגל - כל קמפיין נבחרת אנחנו שומעים את הטיעון הזה. כמובן אף אחד בנבחרת ישראל לא ידבר על נבחרת איסלנד, כמו שמאסטר לא ידבר על ויטוריה או ז'לגיריס למשל.
קבוצה של 20 מיליון דולר זה תקציב פלייאוף קונטנדר. אם הוא שמיני או תשיעי או שביעי בגלל מיליון דולר לפה או לשם (שלא לדבר על עונת ווימס וגאודלוק עם תקציב של 27-28 מיליון) זו לא סיבה לפלייאוף אחד בחמש שנים, כשחלק מהכשלונות היו בזיונות של ממש. זה אומר כשלון מקצועי מוחלט.
והקטע של "המכביסט החדש" קולע בול. עזוב את ההסתפקות במועט (זה נושא לדיון אחר, איך מכבי תחת הטרויקה הצליחה לשכנע את הקהל שלה ולשמור על מצבת המנויים שלה - את זה היא דווקא עושה מצוין) זה השכנוע שמכבי מתנהלת היטב ולא משנה מה, ואז בא מקרה בנדר והוא מאד מאד מפתיע. מי שעיניו בראשו עוקב אחרי מכבי תחת שליטת הטרויקה שלא במבט של אוהד מהופנט (ולמעשה צ'רווטקה, כי כמו שאמרת נכון רגב פנאן בהחלט יכול להיכנס לרשימה יחד איתם, פשוט צ'רווטקה זו מילה מעצבנת...) יודע שמקרה בנדר לא מפתיע בכלל, כי בנדר זו עוד דוגמה - קיצונית ככל שתהייה - להתנהלות משיקולים זרים שהיא עוד אחד מהמאפיינים של הניהול המקצועי של הטרויקה, יחד עם השחקנים הפצועים והסקאוטינג העצלן.

יפה אמרת - פלייאוף קונטנדר. אתה יודע מה זה כישלון? שאתה בונה קבוצה שחייבת להיות בפלייאוף, סטייל ברצלונה או ריאל, או בליגה אחרת לוס אנג'לס של לברון, ולא מגיע לשם.
אם אתה בונה קבוצה שהיא 8-9 בחוזקתה מבחינה מקצועית וכלכלית, ומגיע פעמיים לפלייאוף ב-6 שנים (מאוד נוח לך לשכוח מההצלבה עם גודס), ועוד פעמיים מפספס בקו הסיום, זה ממש לא ביזיון.
זה שאתה הורגלת כמו הפרוות והרולקסים לפיינל פור והנפה כל שנתיים, לא אומר שדברים לא השתנו בעולם הכדורסל. המקום הטבעי של מכבי מזמן לא שם - קודם כל ברמה הפיננסית - וזה מה שאתה מסרב להבין ומוציא את זה על אחרים.

ההסתפקות היא לא במועט, השאיפה היא תמיד הכי טוב שאפשר, אבל הגישה שלך לעומת זאת פשוט מתעלמת מהמציאות, כמו של מנצ'סטר יונייטד בכדורגל - סירוב תקיף להכיר במצב הקיים ולדעת מתי נבנים מחדש.
אני חושב שבמכבי הבינו את זה פיינאלי, ובגלל זה אנחנו רואים יותר המשכיות. יש שינוי לטובה ב-2-3 השנים הקודמות שהן בוודאי לא ביזיוניות.
אתה לעומת זאת ממשיך לחפש את הרע וחושב שאנתוני פארקר ושאראס מפספסים כאן פלייאוף שנה אחרי שנה. אתה גם בטח חושב שמכבי יכלה להביא את דה קולו וטבארס בשנתיים האחרונות כי כזה אתה - לא מחובר.

ואני אגיד עוד משהו - אתה יכול לומר את זה 1000 פעם, אבל לא תמצא ציטוט אחד שלי בכל סלניוז שאמרתי שמכבי התנהלה היטב לפני תחילת השינוי. היא התנהלה רע ועשתה אינספור טעויות.
אני רוצה להאמין שבניגוד אליך, אני בנאדם שמסוגל להעריך את הדברים כמו שהם ולא להיות מקובע על דיעות קדומות. לך לעומת זאת פשוט אין את היכולת לשנות פאזה בהתאם למציאות, ולא נותר לי אלא לרחם עליך מהבחינה הזאת.

בנוגע למירוטיץ' כדי שלא תתלהב כ"כ...

מירוטיץ' פספס 63 משחקים מתוך ה-164 בשנתיים האחרונות שלו בנ.ב.א = 40% בכל עונה הוא ישב בחוץ. אם זו החתמה לגיטימית לחלוטין, אז גם ההחתמה של כספי היא לגיטימית לחלוטין.
כל מי שמתווכח כאן בנוגע לכשירות של כספי לא יכול להצביע על פציעה אחת חריגה שיכולה לפגוע בו בטווח ארוך. לא אכילס, לא צולבת, לא מיקרו-שבר, לא שבר פתוח סטייל ג'ורג' והייוורד וליבינגסטון. כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:34 am 
Junior

מאסטר כתב:
נביא בעירו כתב:
ויכוח נהדר בעיניי!

"מה שאתם לא מדברים עליו זה שמכבי היתה הרבה יותר טובה בעונה שעברה בלי כספי מאשר איתו" - הטענה הזו לא פחות מהזויה, מצטער, והלהט שבה אתה כותב אותה רק מוכיחה כמה אתה מוטה בעניין הזה.
מכבי עם כספי: מאזן 5-1 חיובי - 4 מהנצחונות בלואאוטס. ספגו 55 נק' מפנר, 63 מולנסיה, 65 מאולימפיאקוס ו-69 מהכוכב האדום.
מילא היית אומר ש-6 משחקים ביורוליג לא מייצגים, ניחא. אבל ללכת לכיוון ההפוך, ולהשתמש לרעה בנתונים הקבוצתיים המצויינים האלה, לצד הסטט' הטובה של כספי זה מביך.

לזעוק שמדובר בהחתמת יח"צ ולא מקצועית אחרי שהבחור באותם 6 משחקים נתן את כל מה שמכבי הייתה צריכה מקצועית - זה פשוט הזוי.
מילא ראי שעל הקיר שמתעסק עם בובות וודו ויבקר כל מהלך של מכבי גם אם לברון וסטף ינחתו בקיץ הבא, אבל מאנשים נורמטיביים הייתי מצפה לראות את התמונה כמו שהיא.
איפה 'הנסיגה הפיזית הרצינית' ו'הצד היורד של הקריירה' או 'נטו החתמת מנויים' התבטאו ב-12 נק' על 72% ל-2, 5.5 ריבאונדים, 3 אסיסטים, חטיפה אחת, וחלק מהגנה טובה מאוד שספגה 4 פעמים פחות מ-70? אתה נהנה לזרוק סיסמאות?
ספר לנו עוד קצת על אסון מקצועי, שיגעון גדלות וכו', ספר לנו איך כספי היה צריך באותם משחקים לקלוע 25 נק', לקחת 14 ריב' ולמסור 8 אסיסטים ב-95% מהשדה. אחרת - אך ורק יחסי ציבור!

ומרוב שאתם נחרדים מהחתמות יח"צ של חיבור לקהל, כאילו זאת אשכרה מילת גנאי שצריך להדוף בכל מחיר (הרי מכבי משחקים רק כדי שסלניוז יבקר אותם מקצועית), ולא שיקול לגיטימי אם זה בא כחלק ממכלול, בואו נראה מה קורה במקומות אחרים...
איך היה הקאמבק של טימופיי מוזגוב לחימקי מוסקבה עם 2M על אזרחי? איך נראתה העונה הראשונה של אברינס במדי ברצלונה? כנראה שגם שם ניקולה משך בחוטים, והחליט שחייבים להחזיר שחקן בית כדי למכור מנויים. הכל אשמת הטרויקה - בכל העולם.

ואם בתגובות היותר רציניות ראינו שאין לך ממש הבנה בכדורסל, אז החלטת להמציא עלילה בסעיף האחרון כאשר שום דבר מהדברים לא נרשם כאן על ידי. זה בסדר, אתה משתלב טוב עם ראי.

מאסטר ידידי, אתה היסטרי. מחליפים דעות על כדורסל, זה הכל. הכל טוב. אני יודע שלראי יש נטייה להוציא אנשים מאיזון, זה קרה גם לי. למעשה, העובדה שעכשיו אני בצד שלו מוציאה גם אותי קצת מהשלווה שלי, אבל בתור טובה אישית, אני מוכן להיות הגורם המאזן והמרגיע שאתה כל כך צריך. הנה, תראה - אני חוזר בי מהטענה שמכבי היתה גרועה יותר עם כספי. ככה. פשוט וקל. נסחפתי. האם אתה מוכן לזרום איתי על טענה לפיה יחסית לעובדה שכספי היה אמור להיות הכוכב של מכבי ואפילו שיחק לא רע בכלל בתחילת העונה, זה די מעניין שמכבי לא נפגעה כמעט בכלל מהפציעה שלו ושיחקה מצויין גם בלעדיו? היית מצפה לאותו דבר אם, נניח, ווילבקין היה גומר את העונה מתישהו בסתיו? או האנטר של שנה שעברה? אתה לא חייב לזרום איתי. הכל טוב.

אני כן הייתי שמח אם היית מכיר בעובדה שההשוואה של כספי ומירוטיץ' היא השוואה לא משהו. כספי שיחק משהו כמו 120 משחקי כדורסל בשלוש השנים האחרונות, עם ממוצעים של 15 דק' למשחק פחות או יותר, בלי משחקי פלייאוף. מירוטיץ' שיחק משהו כמו 200 משחקים, עם 25 דק' בממוצע למשחק פחות או יותר, כולל איזה 30 משחקי פלייאוף. אתה גם מדבר כל הזמן על אופי הפציעות ומתעלם מזה שכספי קרע את המניסקוס ושהדיבור הוא על זה שאין לו סחוס בברך, דבר הרבה יותר גרוע מהרבה פציעות אחרות.

כמובן שאת הדברים שכתבתי בסוף לא אתה אמרת. זו לא עלילה, זו היתה פארודיה על מה שאני מזהה כזרם חדש ומבורך של מכביזם צנוע ומסתפק במועט שלדעתי אתה עוד דוגמא שלו. אני סולח לך על כל ה"אין לך הבנה בכדורסל" וכיוב', אבל על זה שכתבת שאני משתלב טוב עם ראי אין מחילה, מן הסתם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:46 am 
Junior

אוקיי, מעריך את ההודעה שלך, ואקח בחזרה את השילוב עם ראי :)

ההצלחה של מכבי ללא כספי בהחלט הייתה מעניינת ולא ברורה. אני חושב שהיו כ"כ הרבה פציעות של שחקנים חשובים בעונה הזו, שאין שום הסבר לתופעה.
ועדיין, לתפיסתי באירופה הדברים הם אחרים... גם כוכבים שבאים מעבר לים, כמו שהוכח בעשרות מקרים, לא יקלעו 20 נק' למשחק (וגם לא מצפים מהם) להוציא יחידי סגולה בודדים.
כדי לקבל תפוקה של וסלי בשיאו, טבארס, דה קולו, מירוטיץ' או לארקין אתה צריך לשלש את החוזה של כספי. אלה בערך הסדרי גודל ועם זה מכבי צריכה להתמודד ובהתאם לכך להתאים את הציפיות מהשחקנים ומעצמה.

ומכיוון שסר צ'ארלס אוהב מאוד את המדד שבסטט', אז כספי כשחקן אול-אראונד היה על 18.3 ב-6 משחקים. אני לא בטוח כמה פורוורדים אם בכלל הגיעו לנתון הזה באותה נקודת זמן, ולכן חושב שהוא היה גבוה מאוד בעמדה שלו ו'שווה את ההימור'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:53 am 
Hall of Famer

שאלת תם לפני שתתחילו לעשות מעשים מגונים זה בזה בעודכם מפנטזים עלי, סתם כי אני באמת לא זוכר: באותו משחק מול אלבה שכמדומני היה למעשה משחקו האחרון של כספי כשחקן "בריא" - הוא עבר איזשהו אירוע יוצא דופן עם הברך שלו? קיבל מכה? סובב אותה? נחת לא טוב? משהו כלשהו?
היה משהו כזה באחד המשחקים הקודמים שלו?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 1:57 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:17 pm 
Hall of Famer

מאסטר, אני בכלל לא העליתי את נושא השכר של מכבי מול יריבותיה. הכל התחיל כשאמרת "הסכומים שמשולמים לזיזיץ', כספי ודורסי הם סכומים של שחקני ספסל בריאל, ברצלונה, צסקא, אנאדולו, מילאנו, חימקי, פנרבחצ'ה...".
עכשיו אם לשיטתך זו הגישה, והציפייה ממכבי בהתאם רק להיות מעורבת בקרבות הכניסה לטופ 8 (ואולי להזדחל לשם פה ושם בעונה מוצלחת) - אז אין שום בעיה והקבוצה די סבבה אף בשנים האחרונות.
אילו הייתי אוהד הקבוצה הייתי מוחה נמרצות. היות שאני לא - אני מוחה ללא נמרצות.
עובדתית באסקוניה (בממוצע תקציב כמו של מכבי? ואני אף מחמיא להם פה כנראה) סיימה 4 שנים רצוף (2016-2019) בשביעייה הראשונה, ובכל אחת מהשנים הללו גם ז'לגיריס (כמחצית מהתקציב של מכבי לרוב? השנה כמדומני דובר על סדרי גודל של 6-8 מיליון יורו שם, אבל אל תתפוס אותי במילה, כי זה זיכרון עמום מפודקאסטים וידיעות משיא כאוס הקורונוה בכדורסל האירופי סביב חודש יוני או משהו) סיימה מעל מכבי - אז כנראה שאפשר יותר גם ללא משאבים רבים.
פאו' בכלל לא פיספסו טופ 8 מאז עונת 14-15, ובמובן מסיים (אם "נדמיין מקומות 5-8" גם בעונות בהן ישר עלו לפיינל-פור ללא רבע הגמר) אז 10 שנים רצוף הם בשמינייה המובילה (עד העונה כפי הנראה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:41 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

יפה אמרת - פלייאוף קונטנדר. אתה יודע מה זה כישלון? שאתה בונה קבוצה שחייבת להיות בפלייאוף, סטייל ברצלונה או ריאל, או בליגה אחרת לוס אנג'לס של לברון, ולא מגיע לשם.
אם אתה בונה קבוצה שהיא 8-9 בחוזקתה מבחינה מקצועית וכלכלית, ומגיע פעמיים לפלייאוף ב-6 שנים (מאוד נוח לך לשכוח מההצלבה עם גודס), ועוד פעמיים מפספס בקו הסיום, זה ממש לא ביזיון.
זה שאתה הורגלת כמו הפרוות והרולקסים לפיינל פור והנפה כל שנתיים, לא אומר שדברים לא השתנו בעולם הכדורסל. המקום הטבעי של מכבי מזמן לא שם - קודם כל ברמה הפיננסית - וזה מה שאתה מסרב להבין ומוציא את זה על אחרים.

ההסתפקות היא לא במועט, השאיפה היא תמיד הכי טוב שאפשר, אבל הגישה שלך לעומת זאת פשוט מתעלמת מהמציאות, כמו של מנצ'סטר יונייטד בכדורגל - סירוב תקיף להכיר במצב הקיים ולדעת מתי נבנים מחדש.
אני חושב שבמכבי הבינו את זה פיינאלי, ובגלל זה אנחנו רואים יותר המשכיות. יש שינוי לטובה ב-2-3 השנים הקודמות שהן בוודאי לא ביזיוניות.
אתה לעומת זאת ממשיך לחפש את הרע וחושב שאנתוני פארקר ושאראס מפספסים כאן פלייאוף שנה אחרי שנה. אתה גם בטח חושב שמכבי יכלה להביא את דה קולו וטבארס בשנתיים האחרונות כי כזה אתה - לא מחובר.

ואני אגיד עוד משהו - אתה יכול לומר את זה 1000 פעם, אבל לא תמצא ציטוט אחד שלי בכל סלניוז שאמרתי שמכבי התנהלה היטב לפני תחילת השינוי. היא התנהלה רע ועשתה אינספור טעויות.
אני רוצה להאמין שבניגוד אליך, אני בנאדם שמסוגל להעריך את הדברים כמו שהם ולא להיות מקובע על דיעות קדומות. לך לעומת זאת פשוט אין את היכולת לשנות פאזה בהתאם למציאות, ולא נותר לי אלא לרחם עליך מהבחינה הזאת.

בנוגע למירוטיץ' כדי שלא תתלהב כ"כ...

מירוטיץ' פספס 63 משחקים מתוך ה-164 בשנתיים האחרונות שלו בנ.ב.א = 40% בכל עונה הוא ישב בחוץ. אם זו החתמה לגיטימית לחלוטין, אז גם ההחתמה של כספי היא לגיטימית לחלוטין.
כל מי שמתווכח כאן בנוגע לכשירות של כספי לא יכול להצביע על פציעה אחת חריגה שיכולה לפגוע בו בטווח ארוך. לא אכילס, לא צולבת, לא מיקרו-שבר, לא שבר פתוח סטייל ג'ורג' והייוורד וליבינגסטון. כלום.

אתה זה שמדבר על לא להסתכל יותר מ-3 שנים אחורה ואז הולך איתי עד גודס?
פלייאוף קונטנדר בכל ליגה שהיא שמגיעה לפלייאוף פעם אחת בחמש השנים האחרונות מוגדרת בעיני ככשלון חד וחלק, עוד לפני שנכנסנו לצורה המבישה של חלק מהכשלונות האלה. לא מבין איך אפשר לראות את זה אחרת, אבל זו התסמונת שהנביא מדבר עליה וכל הכבוד לטרויקה על זה, את זה הם עשו מצוין ואי אפשר לקחת להם את זה... תוסיף לזה את הנראטיב שהכשלונות בישראל הם כולם תוצאה של החוק הרוסי, הוא ורק הוא ואין בלתו, וקיבלת את מכונת השכנוע במלא הדרה.

ועל מירוטיץ' ענו לך. הוא שיחק בשנים האחרונות הרבה יותר משחקים מכספי, עם יותר דקות למשחק, ועם עשרות משחקים באינטנסיביות של פלייאוף, מה שכספי לא עשה. יחד עם האופי השונה של המשחק שלהם, אין מה להשוות בכלל.

(והערת אגב, מי שמדבר על האיכות שלי כמתווכח בזמן שהוא אומר שאני מתפלל לפציעה של שחקן כדי להראות נקודה בויכוח - במומו פוסל and then some. הוא מתווכח נחות יותר מטוקבקיסט בתשלום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:59 pm 
Junior

shmueliki כתב:
מאסטר, אני בכלל לא העליתי את נושא השכר של מכבי מול יריבותיה. הכל התחיל כשאמרת "הסכומים שמשולמים לזיזיץ', כספי ודורסי הם סכומים של שחקני ספסל בריאל, ברצלונה, צסקא, אנאדולו, מילאנו, חימקי, פנרבחצ'ה...".
עכשיו אם לשיטתך זו הגישה, והציפייה ממכבי בהתאם רק להיות מעורבת בקרבות הכניסה לטופ 8 (ואולי להזדחל לשם פה ושם בעונה מוצלחת) - אז אין שום בעיה והקבוצה די סבבה אף בשנים האחרונות.
אילו הייתי אוהד הקבוצה הייתי מוחה נמרצות. היות שאני לא - אני מוחה ללא נמרצות.
עובדתית באסקוניה (בממוצע תקציב כמו של מכבי? ואני אף מחמיא להם פה כנראה) סיימה 4 שנים רצוף (2016-2019) בשביעייה הראשונה, ובכל אחת מהשנים הללו גם ז'לגיריס (כמחצית מהתקציב של מכבי לרוב? השנה כמדומני דובר על סדרי גודל של 6-8 מיליון יורו שם, אבל אל תתפוס אותי במילה, כי זה זיכרון עמום מפודקאסטים וידיעות משיא כאוס הקורונוה בכדורסל האירופי סביב חודש יוני או משהו) סיימה מעל מכבי - אז כנראה שאפשר יותר גם ללא משאבים רבים.
פאו' בכלל לא פיספסו טופ 8 מאז עונת 14-15, ובמובן מסיים (אם "נדמיין מקומות 5-8" גם בעונות בהן ישר עלו לפיינל-פור ללא רבע הגמר) אז 10 שנים רצוף הם בשמינייה המובילה (עד העונה כפי הנראה).

לא באסקוניה ולא ז'לגיריס הגיעו ל-3 גמרים כשהן אנדרדוג מובהק ובתקציב נמוך משמעותית - כשאחת מהפעמים נגמרת בזכיה.
לכן הקנאות בהצלחות שלהן נראית לי מופרכת, כאילו מכבי זה מועדון מסכן שאף פעם לא מצליח אם אין לו את פארקר, שאראס, ניקולה ובאסטון בשיאם.
ושוב, אין ספק בכלל שהנהלת מכבי עשתה טעויות לא קטנות אחרי הזכיה ב-2014. זה החל עם פירוק הסגל לרסיסים, נמשך עם הבאת זרים מפוקפקים, ונמשך עם החתמות נוצצות ללא שום התאמה והיגיון קבוצתי.
אבל זה הספורט, קבוצות בכל הענפים יכולות לתפוס כמה שנים של חורבן עד התקומה ואנשים כאן לא ממש מוכנים לקבל את זה, ואפילו כאשר הכיוון הוא נכון ממשיכים להוציא רפש על 2015.
זה פחות או יותר כמו שאוהדי הלייקרס ימשיכו לבכות השנה על ההנהלה של לפני 3 שנים, אוהדי ליברפול על כל השנים שלפני קלופ, ואוהדי בוסטון על שנות ה-90.
מאז העונה המבורדקת עם ווימס וגאודלוק אני רואה דברים אחרים שלא מצדיקים את ההשתלחות והגישה שהכל שחור ושלא יצמח דשא בחיים. מי שרוצה לחשוב אחרת - בכיף. אני סיימתי לומר את זה.
הציפייה ממכבי כרגע היא לבנות את עצמה ולייצר המשכיות שתעזור לה לצמצם את הפערים התקציביים העצומים כפי שראינו מול הספרדיות. היא תוך כדי העונה שלישית עם ווילבקין והמאמן והעונה שניה עם מרבית הסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 2:12 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אתה זה שמדבר על לא להסתכל יותר מ-3 שנים אחורה ואז הולך איתי עד גודס?
פלייאוף קונטנדר בכל ליגה שהיא שמגיעה לפלייאוף פעם אחת בחמש השנים האחרונות מוגדרת בעיני ככשלון חד וחלק, עוד לפני שנכנסנו לצורה המבישה של חלק מהכשלונות האלה. לא מבין איך אפשר לראות את זה אחרת, אבל זו התסמונת שהנביא מדבר עליה וכל הכבוד לטרויקה על זה, את זה הם עשו מצוין ואי אפשר לקחת להם את זה... תוסיף לזה את הנראטיב שהכשלונות בישראל הם כולם תוצאה של החוק הרוסי, הוא ורק הוא ואין בלתו, וקיבלת את מכונת השכנוע במלא הדרה.

ועל מירוטיץ' ענו לך. הוא שיחק בשנים האחרונות הרבה יותר משחקים מכספי, עם יותר דקות למשחק, ועם עשרות משחקים באינטנסיביות של פלייאוף, מה שכספי לא עשה. יחד עם האופי השונה של המשחק שלהם, אין מה להשוות בכלל.

(והערת אגב, מי שמדבר על האיכות שלי כמתווכח בזמן שהוא אומר שאני מתפלל לפציעה של שחקן כדי להראות נקודה בויכוח - במומו פוסל and then some. הוא מתווכח נחות יותר מטוקבקיסט בתשלום).

כן, אני מקווה שאתה מאמין לעצמך. הטרויקה המציאו את שנות השפל שכל מועדון בהיסטוריה בכל ענף עובר בשלב כזה או אחר.
ניקולה וויצ'יץ' אחראי על השנים הקשות של הלייקרס אחרי קובי או מג'יק, על השנים הקשות של בוסטון אחרי בירד, השנים הקשות של יונייטד אחרי פרגוסון וליברפול אחרי דלגליש.
אף מועדון ספורט לא עובר עונות בתחתית לפני ההתרוממות המחודשת, נכון? זה הכל הכוורת הזדונית של מכבי שהביאה תסמונת חדשה לעולם הספורט. איזה כיף.
וחבל מאוד שאתה שוכח שבסופו של דבר מדובר בספורט. להגיע עד למשחק או שניים מפלייאוף ולהפסיד לקבוצה שווה ברמתך זה לא כישלון מביש. להפסיד פלייאוף כשאתה בתקציב של צסקא זה כן. מקווה שאי פעם תגיע למשוואה הזו.

בנוגע למירוטיץ', האם שחקן שהפסיד 40% ממשחקי קבוצתו שנתיים ברצף הוא מניה בטוחה? האם הוא שחקן שאתה תחתים על חוזה של 4 מיליון דולר ללא חששות מהיסטוריית הפציעות הזו?

והערת האגב שדאגת להעביר מכאן לפה... אין ספק שהגזמתי, אבל באמת שמעולם לא שמעתי בנאדם שכ"כ נהנה להגיד שהוא חזה את מה שהולך לקרות.
אתה חזרת על זה במשך 2 עמודים שלמים בערך ובעשרות וריאציות, זה היה נראה לי על גבול החולני ולכן אני כבר לא ידעתי מה חשוב לך באמת. מציע לך למתן את זה ולהתמקד קצת בחיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 2:28 pm 
Hall of Famer

אל דאגה, טעיתי לא מעט בתחזיותי, ככה זה כשאתה מנסה לחזות דברים לפעמים, אבל לא טעיתי לגבי הטרויקה למרבה הצער. אני מדגיש את התחזיות שלי בנושא כי חזיתי אותן בזמן אמת, רק כדי שיהיה ברור שאני לא איזה חכם בדיעבד בנושא הזה. ואני יכול להבין שיורדים עלי על תחזיות שטעיתי בהן, זה בסדר והיו לי לא מעט כאלה, אבל כשיורדים עלי על תחזיות שצדקתי בהן זה כבר מגוחך.
אני לא חושב שהם באים להרוס בזדון (למעשה דווקא אתה טענת שמקרה בנדר הוא הרס בזדון), אני חושב שהם בלשון המעטה לא ממש טובים במה שהם עושים, וגם שוקלים לא מעט שיקולים זרים כאלה ואחרים שהם לא ממש מקצועיים, זה היה עוד לפני בנדר למרות שאני מסכים שזה סוג של שיא אפילו בשבילם.
פלייאוף קונטנדר שמחמיצה את הפלייאוף כמעט כל פעם, כולל בתצוגות מבישות בחלק מהשנים, זה כשלון. אם זה בעיניך לא כשלון, יבושם לך, אתה אוהד מכבי החדש if I ever saw one, בדיוק כמו שאמר הנביא.
לגבי "לפני ההתרוממות המחודשת", ככל שזה נוגע למכבי קודם שתגיע ההתרוממות המחודשת ואז נדבר. אבל יש לי הרגשה ששנינו מגדירים אחרת "התרוממות מחדשת". בעיני, בינתיים עד שיוכח אחרת העונה הקודמת הייתה האנומליה ולא הנורמליה, כי כמו שאני אומר שוב, בתקציב של 20 מיליון דולר פעם ב- הקבוצה תתחבר ותיווצר תקופה טובה, ואחרי השנים האחרונות הם יצטרכו יותר מעונה אחת טובה כדי להוכיח שלא מדובר בפגיעה מקרית. בעיניך, כפי שמצטייר, מכבי נמצאת ממש עכשיו בעיצומה של ההתרוממות המחודשת...
ושוב, אני לא מבין למה צריך להיתלות בכאלה שנכשלו עוד יותר ממך כדי להוכיח שלמעשה אתה לא כשלון למרות התוצאות האובייקטיביות. ראה, שוב, נבחרת ישראל בכדורגל.

לגבי מירוטיץ', שוב, הוא שיחק הרבה יותר מכספי בשנים האחרונות כולל משחקי פלייאוף והיה במצב פיזי טוב ממנו. הוא גם מסתמך פחות על יכולת אתלטית. ועוד משהו, הוא בבסיס פשוט שחקן הרבה יותר טוב מכספי. לא יודע אם היד לא הייתה רועדת לי לפני שאני שם עליו כזה סכום, גם כשיש לי תקציב של ברצלונה - אבל מהבחינה הפיזית הייתי מרגיש איתו הרבה יותר בטוח מאשר כספי.

אפרופו, שוב אני שואל - האם כספי עבר איזושהי טראומה בברך באחד המשחקים שלו מאד שחזר? נחיתה לא טובה? סיבוב? מכה כלשהי? כי אני לא זוכר כזו, אבל אולי מישהו כן זוכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:07 pm 
Junior

לשים את מירוטיץ' וכספי באותה שורה זו גניבת דעת ברמות שאפילו כספי בפודקאסט שלו היה מתנער ממנה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:23 pm 
Junior

ראי, אתה לא מסוגל להודות בצורה אובייקטיביות שיש שינוי מסוים במכבי. שיש פגיעה והמשכיות עם רוב הזרים. שלא מחליפים 4 מאמנים בעונה אלא יש מאמן כבר שנתיים וחצי.
שמקבוצה שהידרדרה לתהום והשפל של היורוקאפ, היא התקדמה לפעמיים מאבק על פלייאוף עד הרגע האחרון עם קבוצות שוות ברמתה, ועוד עונה של מקום 4-5 במאזן יוצא מן הכלל למרות אינסוף פציעות.
אני אוכל לנהל איתך דיון רציני אי פעם אם תראה כאן משהו קטנטן מעבר לשנאה, הסתה ו'אמרתי לכם'. אבל אתה פשוט לא מסוגל. מבחינתך הכל שחור. אתה מתלבש על פאק אחד בייצור לטענתך ומכאן לא משנה כלום יותר. קיבלת את הגלורי מומנט.
הכי בעייתי בכל הדיון כאן זה שאתה כמו האנשים שיושבים מהצד, מצקצקים, אבל לא נותנים פיתרון אמיתי. יעזבו את המועדון וויצ'יץ', דני פדרמן ואבי אבן אהובי ליבך, יגיע מנהל מקצועי חדש כלשהו מחו"ל.
אם אתה באמת מאמין שמכבי תוכל לייצר ריצות קבועות לעבר הפיינל פור, או אפילו השתתפות קבועה כל שנה בהצלבה עם התקציב ה-9 בגודלו במפעל, בלי תהליך יסודי ואיכותי שאלוהים יודע אם יקרה, אז צר לי לאכזב אותך.
בנוגע למירוטיץ' מול כספי, גם אם מירוטיץ' בעצמו יבוא לכאן ויגיד לך שאתה טועה זה לא יסיט אותך מעמדתך, אבל אתה מוכן פעם אחת להגיד לאומה מאיזו פציעה רצינית כספי לא היה אמור לחזור לעצמו? לפחות שנדע ממה היה החשש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:29 pm 
Junior

רמת טיעונים של מירי רגב בבואה להגן על נתניהו.... כספי לא משחק שנה שלמה ואתה חושב ש"אין לו פציעה משמעותית", כאשר כולם כאן דיברו על זה, כשהגיע למכבי ת"א, שיהיה נס אם יוכל לתפקד ברמה מינימאלית והפלא ופלא זה קרה מהר מאוד... לגבי מירוטיץ' שליט"א לא היה בכלל בדל קיצו של בדל, שהוא במצב גופני טוב מאוד ואם הוא היה בוחר הוא היה נשאר ב-NBA, בעוד שכספי היה כבר פרסונה נו גראטה בליגה של הגדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:32 pm 
Junior

איזה פציעות הפחידו אותך משנותיו בנ.ב.א אתה יכול לרשום או שרק סיסמאות וקלישאות אתה אוהב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:34 pm 
Hall of Famer

החשש שלי היה באופן כללי משחקן פציע, בעיקר בשנים האחרונות שלו ב-NBA, ששוחרר בגלל מצבו הפיזי מכל קבוצותיו האחרונות כמדומני.
לגבי הפציעה הנוכחית - בינתיים עוד לא קיבלתי תשובה לשאלה האם במעט המשחקים שהספיק לשחק מאז שחזר הוא עבר איזושהי טראומה בברך ששינתה באחת את מצבה. אני לפחות לא זוכר כזו, אולי מישהו אחר כן. אני לא רופא, אבל לפי הפרסומים שקראתי הפציעה של כספי היא חבלה בעצמות הברך שגורמת לדלקות ובצקות חוזרות ונשנות, ואם זה נמשך שנה שלמה and counting זה כנראה לא מצב קל. קשה לי לדמיין ברך בריאה שמגיעה למצב כזה כל כך מהר ללא פגיעה חיצונית.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 3:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot] ו 160 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: